11 Navodila za odpravljanje težav po korakih za pogoste težave WordPress v letu 2019

Bodimo jasni: WordPress ni odlično darilo, ki je priloženo škatli, skupaj z priročniki in priročniki za odpravljanje težav. V resničnem svetu je WordPress odprtokodni program, prost za uporabo in brez namenske ekipe za podporo strankam, FAR je, ker je brezhibna platforma.


Napake so lahko težko ali hitro odpraviti. Nekateri napake, ki jih ponavadi počnejo WordPress začetniki, so bile že prej obravnavane. Toda na primer naletite na težavo, v kateri ste v procesu razvijanja svojega spletnega mesta, informacije pa se ne odražajo v vašem brskalniku..

Hitro odpravljanje tega je čiščenje predpomnilnika brskalnika. Informacije s spletnega mesta se bodo hitreje naložile, če so shranjene v predpomnilniku. Če brskalnik ne naloži novo dodanih informacij na vaše spletno mesto, predpomnilnik morda še vedno ni temeljito prejel informacij. Tako ga bo preprosto reševanje predpomnilnika v brskalniku rešilo in pripravljeni ste!

Poleg čiščenja predpomnilnika brskalnika smo navedli 11 najpogostejših težav, ki so se pojavile pri razvoju spletnega mesta WordPress, in kako jih odpraviti, ne da bi pri tem zašli v vedre..

1. Notranja napaka strežnika

Napaka 500 notranjih strežnikov je zelo pogosta za kodo statusa HTTP, kar pomeni, da nekaj ni v redu s strežnikom, vendar strežnik ni določen glede na težavo. Ko se prikaže to sporočilo, morate raziskati, kaj je vzrok za to napako.

Tu je nekaj vzrokov za notranjo napako strežnika:

 • Poškodovana datoteka .htaccess – Če želite odpraviti to težavo, preprosto dostopajte do svojega korena spletnega mesta prek (FTP) protokola za prenos datotek in preimenujte svoj .htaccessfile v .htaccess_old. Poskusite znova naložiti spletno mesto, če deluje.

  Če je odgovor pritrdilen, pojdite na Nastavitve in nato Permalinks, da ponastavite svoje Permalinks. Ta kramp bo ustvaril novo datoteko .htaccess.

 • Vtičnik ali izdaja teme – če ste opazili, da se soočate s temi težavami, poskusite deaktivirati vtičnike in se vrnite na stare teme in vtičnik, ki deluje za vaše spletno mesto.
 • Omejitev doseganja PHP – če sporočilo o napaki navaja, da ste že dosegli omejitev PHP, lahko povečate tudi PHP tako, da ustvarite prazno besedilno datoteko z imenom php.ini.

  Kodo prilepite v datoteko, jo shranite in naložite v / wp-admin / mapo s pomočjo FTP.

  pomnilnik = 64 MB

  Ta rešitev morda deluje začasno, zato boste morali najti drugo rešitev, ki bo delovala v dobro.

Če nobena od teh ne deluje, poskusite znova naložiti mape / wp-admin in / wp-include iz nove namestitve WordPressa s pomočjo odjemalca FTP. Izberite »Prepiši«, tako da se bodo stare datoteke zamenjale.

2. 403 Prepovedana napaka

Tu je nekaj primerov, ko se pojavi to sporočilo o napaki:

 • Na strani za prijavo v WordPress je dostop zavrnjen
 • Ko obiščete katero koli stran na svojem mestu WordPress
 • Med postopkom namestitve
 • Poškodovana datoteka .htaccess
 • Nepravilna dovoljenja datotek na vašem strežniku
 • Nenamerne spremembe, ki jih je izvedlo vaše podjetje za gostovanje

Na strani lahko namesto statusa 403 Prepovedano prihaja tudi napaka »Zavrnjen dostop«. Večinoma te napake izvirajo iz slabe konfiguracije varnostnih vtičnikov, ki lahko blokirajo več naslovov IP.

Če menite, da imate opravka z dovoljenji datotek, se hitro odločite za to, da se obrnete na ponudnika gostovanja in preverite dovoljenja datotek. Če pa želite do njega dostopati sami, povežite spletno mesto WordPress s pomočjo odjemalca FTP. Pojdite v korensko mapo, v kateri so shranjene vse vaše WordPress datoteke. Z desno miškino tipko kliknite mapo in izberite File Permissions.

Po tem koraku boste videli pogovorno okno z dovoljenji za datoteke:

 • Vse mape morajo imeti dovoljenje datoteke 744 ali 755
 • Vse mape na spletnem mestu WordPress morajo imeti dovoljenje datoteke 644 ali 640

Ne pozabite ustrezno nastaviti parametrov.

Poskusite rešiti svoje spletno mesto, če ta rešitev deluje. V nasprotnem primeru lahko izberete dovoljenje za datoteko na 744 ali 755. Potrdite polje poleg možnosti »Ponovi v podimenike« in potrdite možnost »Uporabi samo za imenike« in kliknite V redu. Postopek ponovite za datoteke WordPress.

3. Napaka 404 strani ni mogoče najti

Napaka 404 je, da se sporočilo pojavi, ko želi obiskovalec vašega spletnega mesta dostopati do določene objave na vaši strani, ki je ni bilo mogoče najti. To se je zgodilo, ko je bila datoteka .htaccess izbrisana in ponovno napisana, in povezava ni bila pravilno nastavljena.

Če želite odpraviti to težavo, odprite razdelek Permalinks v meniju Nastavitve na nadzorni plošči WordPress in Shrani spremembe. S tem bodo nastavitve posodobile in osvežile nova pravila. Ta hitri popravek deluje 99% časa.

Če to ne deluje, poskusite ročno posodobiti datoteko .htacess v mapi, v kateri se nahajata / wp-content in / wp-include. Spremenite dovoljenje na 666, da ga boste lahko napisali. Ponovite prvotno raztopino in nato vrnite na 660.

To kodo lahko poskusite tudi v datoteki .htaccess.

1 # POČETI WordPress
2
3 Vnovično vnesiteEngine
4 RewriteBase /
5 RewriteRule ^ index.php $ - [L]
6 RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
7 RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
8 RewriteRule. /index.php [L]
9
10 # KRAJ WordPress

4. Beli ekran smrti (WSoD)

To je prikazano kot prazen zaslon brez informacij na spletnem mestu. To je predvsem posledica napak PHP ali baze podatkov, zlasti:

 • Težave z združljivostjo vtičnikov – če želite to hitro rešiti, poskusite deaktivirati in nato znova aktivirati vtičnike.
 • Težave s temami – to se večinoma zgodi, ko ste na WordPressu ustvarili novo spletno mesto in aktivirali novo temo. Če želite to rešiti, se poskusite prijaviti na nadzorno ploščo in aktivirati privzeto temo WordPress. Če ne morete dostopati do skrbniškega območja, pojdite na svoje spletno mesto s pomočjo FTP-ja in poiščite / wp-content / teme / mapo. Nato preimenujte mapo aktivne teme.
 • Manjkajoči ali preimenovani imenik tem – Napačna napaka “Imenik teme” {tema-ime} “ne obstaja.” prikazovalniki. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress, preklopite teme, preimenujte imenik ali uredite zapise “tema” in “tabela stilov” v wp_options.

Razpravljali smo WSOD podrobno v tej objavi.

5. Napaka pri vzpostavitvi povezave z bazo podatkov

Če se ta napaka pokaže na vašem spletnem mestu, lahko pride do težave s povezavo v vaši bazi podatkov, ki jo lahko povzroči naslednje:

 • Nepravilni podatki wp-config.php – Preverite, ali so naslednje podrobnosti pravilne:
  • ime baze podatkov
  • uporabniško ime baze podatkov
  • geslo baze podatkov
  • gostitelja baze podatkov

Če ste prepričani, da so te podrobnosti pravilne, poskusite ročno ponastaviti geslo MySQL

 • Težava s spletnim gostiteljem – Obrnite se na svojega spletnega gostitelja saj je težava morda težava s strežnikom navzdol ali s prostorom baze podatkov.
 • Hakirano spletno mesto – Poskusite uporabljati Sucuri za skeniranje svojega spletnega mesta in preverite, ali imate vtičnike, ki pregledajo vaše spletno mesto, ne da bi ga upočasnili, in ga lahko popravijo v samo minuti.

6. Neuspešna samodejna posodobitev programa WordPress

Včasih neuspešna samodejna posodobitev programa WordPress se prikaže kot:

 • Prazen beli zaslon brez kakršnih koli informacij
 • Opozorilo o posodobitvi ni uspelo
 • Sporočilo o napaki PHP

Če želite odpraviti te težave, ročno nadgradite spletno mesto WordPress ali pridobite prejšnje varnostne kopije spletnega mesta.

7. Napaka s časovno omejitvijo povezave

Do te napake pride predvsem zato, ker vam na spletnem mestu zmanjkuje pomnilnika ali poskuša dostopati do več, kot lahko prenese vaš strežnik.

Spodaj je nekaj predlogov za hitro odpravljanje, s katerimi lahko rešite to napako:

 • Prosite ponudnika gostovanja, naj poveča omejitev pomnilnika ali doda to kodo v datoteko wp-config.php

  definiraj (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);

 • Povečajte najdaljši čas izvedbe v datoteki php.ini

8. Zapolnite “Vzdrževalni način” po posodobitvi

To napako boste takoj vedeli, saj se bo na vašem spletnem mestu pojavilo sporočilo »Način vzdrževanja«. Če želite to odpraviti takoj, izbrišite datoteko. Vzdrževanje v svojem namestitvenem imeniku spletnega mesta WordPress in osvežite spletno mesto.

9. Sintaksa napaka

Napaka sintakse se zgodi, ko dodate nekaj kod v WordPress in ste morda kaj zamudili ali vnesli nekaj, kar se dejansko ne ujema s prejšnjimi.

Če želite odpraviti to težavo, morate znova pregledati vnesene kode in popraviti problematično skladnjo. Večino časa so manjkajoči oklepaji ali znaki običajni krivci.

10. Zaklepanje iz programa WordPress Administrator (wp-admin)

Najpogostejši razlogi, zakaj ste zaprti iz skrbniškega področja WordPress:

1. Nepravilno geslo

Če ste pozabili geslo ali je vaše spletno mesto vdrlo, lahko poskusite ponastaviti geslo iz phpMyAdmin. Za začetek pojdite na nadzorno ploščo cPanel in v zbirki podatkov kliknite ikono phpMyAdmin. Ko se zažene, izberite svojo bazo podatkov WordPress.

Phpmyadmin-edit-user

Poiščite tabelo z oznako »{table-prefix} _users« (t.j. wp_users) in kliknite »Browse«. Uredite uporabniško ime, za katerega želite spremeniti geslo in spremenite vrednost pod user_pass ter ga nadomestite z novim geslom.

V funkcijskem stolpcu v spustnem meniju izberite MD5. To zagotavlja, da je vaše geslo šifrirano s hash-om MD5, ko je shranjeno v bazi.

2. Izgubljeni skrbniški privilegiji

Če je vaše spletno mesto vlomljeno, boste morda imeli dostop do skrbniškega področja, vendar ne boste mogli spreminjati teme ali vtičnikov. To pomeni, da je bilo vaše dovoljenje spremenjeno.

Če želite to odpraviti, lahko v MySQL dodate novega skrbniškega uporabnika v svojo bazo podatkov. Pojdite na nadzorno ploščo cPanel in posodobite tabelo wp_users.

Kliknite “Vstavi”, da ustvarite nov račun in dodate naslednje:

 • ID: poljubno število
 • user_login: novo uporabniško ime
 • user_pass: novo geslo. V meniju s funkcijami izberite MD5.
 • user_nicename: vzdevek
 • user_email: e-poštno sporočilo, ki ga želite povezati s tem računom
 • user_url: URL vašega spletnega mesta
 • uporabnik_registriran: datum / čas, ko je ta uporabnik registriran
 • user_status: Nastavite na 0.
 • prikaz_ime: ime, ki ga želite uporabniku prikazati na spletnem mestu

Ko končate, kliknite »Pojdi« in nato posodobite tabelo wp_usermeta z naslednjimi podrobnostmi:

 • unmeta_id: to se samodejno ustvari
 • Uporabniško ime: id ste že dodali
 • meta_key: wp_capability.
 • meta_value: vstavite to: a: 1: {s: 13: “administrator”; s: 1: “1 ″;}

Vstavite še eno vrstico z naslednjimi podrobnostmi:

 • unmeta_id: to se samodejno ustvari
 • Uporabniško ime: id ste že dodali
 • meta_key: wp_user_level
 • meta_value: 10.

To je to in kliknite »Pojdi«. Zdaj lahko novo dodano uporabniško ime uporabite kot svojo prijavo za wp-admin.

3. Napake PHP (napake v sintaksi)

To se običajno zgodi, ko je bila na vašo spletno stran kopirana in prilepljena slaba koda z drugega spletnega mesta. To lahko popravite tako, da dostopate do programa FTP, odstranite kodo, ki ste jo dodali, običajno v datoteki function.php in nato znova naložite datoteko.

Drugi vzroki zaustavitve so:

 • Nameščen vtičnik ali koda, ki poskuša spremembe na vašem skrbniškem odseku
 • Napake pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov
 • Beli ekran smrti

11. WordPress

Napake vsebine stranske vrstice

Nekaj ​​možnih težav, zakaj so se pojavile te napake, in ideje, kako to odpraviti:

 • HTML koda je neveljavna – to se običajno zgodi, ko razvijalec spletnega mesta pozabi zapreti
  z
  Če želite to preveriti, lahko kopirate kodo v program za preverjanje preverjanja HTML, da veste, katera HTML koda potrebuje popravljanje.
 • Tema je bila poškodovana – če ste ugotovili, da so vse kode pravilno vnesene, je morda težava vaša tema. Posodobite temo na novo različico, če je na voljo ali pa znova namestite najnovejšo različico teme.
 • Neprimerna širina ali razmerje – poskrbite, da se vsi vaši robniki ujemajo med seboj.
 • Float lastnina – Prepričajte se plovec: levo in plovec: prav se doda v prave elemente. Nepravilni CSS bo prekinil prikaz vašega spletnega mesta.
 • Zlomljena datoteka style.css – najeti razvijalca je vredno, če niste strokovnjak

Zaključek

Vsak lastnik spletnega mesta se mora zavedati najpogostejših težav, s katerimi se lahko sreča spletno mesto WordPress. Zavedati se morate tudi preprostega odpravljanja težav, da se izognete daljšim izpadom, ki lahko povzročijo izgubo obiskovalcev ali dobiček.

Ekipa za odpravljanje napak pri klicu ali vzdrževalna spletna stran je morda najboljša pot, če se na vašem spletnem mestu zgodi kaj nepričakovanega, kar je zunaj vašega nadzora. Prepričajte se tudi, da so vse kode vašega spletnega mesta zavarovane in primerno šifrirane, da ne bodo vdrli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector