Krijimi i llogarive të biznesit në email: Hapat e thjeshtë për emailin tuaj @ Domain.com

Pas blerjes së emrit të domain, ju duhet të kërkoni për një adresë emaili të lidhur me emrin e domain. Dhe duke përdorur një adresë emaili me të njëjtin emër si delegatët e domain tuaj një përshtypje të fortë si një profesionist. Nuk duhet një gjeni për të kuptuar se, në biznes, nuk duhet të merresh me këdo që ka[Email mbrojtur]‘si adresa e tyre e-mail.


Ajo që është edhe më e bujshme është se ju mund të krijoni një email për anëtarët e ekipit për të shfaqur emrin e kompanisë! Kurseni për faktin që të keni email-in tuaj të domain.com është një tip tërheqës për marketingun për markën tuaj gjithashtu.

Rekomandohet shumë për përdoruesit e biznesit të krijojnë një email i cili lidhet me emrin e domain-it sesa me Gmail, gjë që e bën atë më shumë përdorim personal.

Shihni shembullin e mëposhtëm duke përdorur një email me emrin e domain:

Emri i Domainit: www.closet.com

Emaili juaj: [Email mbrojtur]

Për ta arritur këtë, ne jemi në praninë tuaj dhe thirrje për t’ju udhëhequr gjatë gjithë procesit brenda dhe jashtë.

1. Regjistroni një Emër Domain dhe Web Web Hosting

Për të blerë një emër domain, mund të kontrolloni çdo regjistrues të domain për të marrë domenin tuaj (p.sh.., GoDaddy është një regjistrues i madh domain i cili gjithashtu ofron host). Këta regjistrues gjithashtu do të sugjerojnë emra domain të përshtatshëm për biznesin tuaj nga të cilat mund të zgjidhni, veçanërisht kur nuk mund të zotëroni më Amazon.com ose eBay.com!

Tjetra, duhet të lidhni emrin e domain-it me llogarinë tuaj të zgjedhur të hostit për të vazhduar me krijimin e llogarive të postës elektronike për biznesin tuaj. Unë rekomandoj të përdorni SiteGround për të pritur faqen tuaj të internetit.

Pasi të keni lidhur të dy regjistruesit dhe hostin, futuni në llogarinë tuaj të hostimit për të filluar krijimin e postave elektronike.

Vizitoni SiteGround

2. Hyni në cPanel tuaj dhe krijoni llogaritë tuaja të postës elektronike

Nëse jeni duke përdorur SiteGround si ofruesin tuaj të pritjes, futuni tek pulti juaj cPanel dhe do të shihni një seksion “Mail”. Klikoni në llogaritë e postës elektronike.

Plotësoni fushat e mëposhtme:

 • Email
 • fjalëkalim
 • Konfirmoni fjalëkalimin

Nëse dëshironi të shtoni një Kuotë Mailbox, mund ta bëni. Si parazgjedhje, kuota është vendosur në 250MB, e cila nuk është e keqe. Mos harroni, ju mund të ulni dhe rrisni kufijtë e postës, në varësi të planit tuaj të pritjes.

Klikoni në butonin “Krijoni llogari” për të përfunduar procesin. Ju mund të bëni llogari të shumëfishta me email për emrin e domain duke përsëritur hapat e mësipërm. Kjo eshte!

3. Qasni në llogarinë tuaj të postës elektronike

Pasi të keni krijuar llogaritë tuaja të postës elektronike, tani mund t’i qaseni, duke klikuar në Webmail.

Për të hyrë në email-it tuaj, kliko mbi Kyçu për Webmail.

Zgjidhni një aplikacion parazgjedhur të postës elektronike dhe nga atje, ju mund të shihni kutinë tuaj postare.

Mund të filloni të dërgoni dhe merrni email përmes aplikacionit të postës elektronike.

Ju mund të lidhni emailin tuaj në pajisje të ndryshme duke vendosur skriptet e konfigurimit në aplikacionin ose pajisjen tuaj të preferuar.

Vendosni llogarinë tuaj të postës elektronike me G Suite

Pas krijimit të llogarive tuaja të postës elektronike, mund t’i lidhni ato me G Suite nga Google Cloud. Shtë më e lehtë për t’u përdorur sesa përdorimi i një aplikacioni webmail. Gjithashtu, webmail nuk ofron asnjë aplikacion tjetër përveç për të dërguar dhe marrë email vetëm. Sidoqoftë, G Suite siguron të gjitha aplikacionet e njohura të Google si Gmail, Google Photos, Docs, Drive, etj.

Ju mund të keni planin G Suite vetëm për 5 dollarë për përdorues / muaj dhe mund të përdorni të gjitha aplikacionet dhe veçoritë e tij të ofruara.

Si ta regjistroni llogarinë tuaj të emailit në G Suite

Shko tek G Suite faqen në internet dhe zgjidhni planin e zgjedhjes suaj.

Pasi të keni zgjedhur planin tuaj, shkruani detajet e nevojshme të biznesit tuaj për të vazhduar.

Pas kësaj, ata do të pyesin nëse keni blerë tashmë një domain. Meqenëse e keni bërë më parë, zgjidhni opsionin “Unë kam një domain” dhe mund të klikoni “Tjetra”.

Vendosni emrin e biznesit tuaj ose emrin e domain. Pasi të keni mbaruar, klikoni në “Tjetër”.

Vendosni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Ky emër përdoruesi do të jetë emri i llogarisë për emailin tuaj dhe do t’i bashkangjitet emrit të domainit.

Pasi të keni mbaruar këto hapa, do të shfaqet një mesazh ‘i suksesshëm.

Klikoni në butonin “Shko te Konfigurimi” për të përfunduar procesin e konfigurimit.

Në ekranin Set up, filloni të shtoni anëtarët e ekipit tuaj për të krijuar më shumë llogari. Shënoni ‘I shtova të gjitha adresat e postës elektronike të përdoruesit aktualisht duke përdorur opsionin [i këtij domain]» dhe klikoni në butonin ‘Tjetër’.

Verifikoni pronësinë e domenit tuaj duke kopjuar etiketën meta, ose ngarkoni një skedar HTML, në llogarinë tuaj të hostimit për verifikim. Përdorni vetëm një nga këto metoda për të verifikuar pronësinë e domain.

Hyni në faqen tuaj të internetit dhe instaloni Vendosni Plugin për Headers dhe Footers.

Pasi të keni instaluar, shkoni te Parametrat dhe “Vendosni Headers and Footer” dhe futni etiketën meta në zonën e tekstit “Skenarët në Shef”. Klikoni në butonin Ruaj.

Pas të gjitha konfigurimeve, do t’ju duhet Regjistrat MX për emrin e Domainit tuaj për ta bërë G Suite funksionale për llogaritë tuaja të postës elektronike..

Si të krijoni rekorde MX:

Shkoni në cPanel tuaj dhe vizitoni Seksionin e Postës. Klikoni në Hyrjen MX. Vini re se disa terma ose seksione janë të ndryshme nga ofruesit e tjerë të pritjes. Unë jam duke përdorur SiteGround. Thjesht duhet të kuptoni se çfarë korrespondon apo është e ngjashme me të.

Zgjidhni emrin e domain dhe klikoni Set Google MX.

Për ofruesit e tjerë të pritjes, mund t’ju duhet të ktheheni në faqen e internetit të G Suite dhe të kontrolloni “Unë kam hapur panelin e kontrollit për opsionin e domenit tim”. Shihni MX Records që mund të kopjoni nga Google në cPanel tuaj. Kthehuni te llogaria juaj e pritjes dhe futni MX Records. Klikoni në “Shto Regjistrin”

Shkoni në faqen e internetit të G Suite dhe shënoni opsionin “‘ Unë krijova regjistrimet e reja MX “. Fshini të gjitha shënimet ekzistuese të Rekordeve MX që tregojnë emrin e domain-it tuaj. Pasi të keni fshirë të gjitha Regjistrimet MX, ruani regjistrimet MX me dorë dhe kontrolloni opsionin ‘Kam ruajtur regjistrimin MX’. Klikoni “Verifikoni Domain dhe Set up Email” butonin dhe procesi është bërë.

Tani mund të identifikoheni në llogarinë tuaj Gmail ose G Suite si një administrator dhe lehtë mund ta përdorni këtë përmes pajisjeve të ndryshme.

përfundim

Nëse keni një llogari të quajtur email, duket legjitime dhe profesionale. Faktori juaj i besimit te klientët tuaj potencialë dhe ekzistues do të zmadhohet pasi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të komunikuar çështje që lidhen me biznesin kur e dini që nuk po merreni me një entitet që fluturon natën.

Përvetësimi i një emri domain dhe email të biznesit është i lirë, dhe çdo biznes që nuk mund ta bëjë këtë nuk duhet të garantojë besimin e askujt. Ndërsa kontaktet tuaja rriten, mundeni përdorni plugins për të ndërtuar listat e postës elektronike ose amplifikoni marketingun me email me softuer për të çuar më tej vizionin e biznesit tuaj.

Filloni tani, dhe krijoni emailin e biznesit tuaj për të ushqyer marrëdhëniet e klientit me një besueshmëri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map