Si të krijoni modele bllokimi për të shpejtuar ndërtimin e faqes në internet

Modelet e bllokut do të jenë një punë e madhe për të gjithë përdoruesit e WordPress dhe në këtë post, unë do t’ju tregoj saktësisht se si të krijoni modelet tuaja të bllokut.


add_action ('nis', funksioni ()

Register_pattern ('EMRI', [
'titulli' => __ ('TITLE'),
'përmbajtje' =>
'ROMBOIK'
]);
});

Dy ditë më parë, unë dola me një video dhe prezantova këtë koncept që po vjen menjëherë në cep të WordPress të quajtur modele blog. Kindshtë një lloj eksperimentimi tani, dhe është diçka që unë me të vërtetë jam ngacmuar për të. Dhe unë mendoj se nëse e mbyllni mendjen rreth potencialit të asaj që janë modelet e bllokut, atëherë mund të shihni potencialin që ai të mund t’ju ndihmojë të ofroni faqet e internetit më shpejt nëse keni klientë, të jeni në gjendje t’u mundësoni atyre të bëjnë më shumë me Faqja e internetit.

Kështu që unë do t’ju tregoj. Saktësisht se si të krijoni një model bllok në këtë video. Tani ne do të bëjmë disa gjëra që janë pak në anën e teknologjisë, dhe unë e di se ky është kanali WordPress për jo-teknologji, kështu që unë do të përpiqem ta bëj atë sa më të thjeshtë që të jetë e mundur, por ju jeni do të shohim deri në fund se sa e thjeshtë është të krijoni një prej këtyre modeleve të bllokut.

Pra, le të shkojmë përpara dhe të hedhim një vështrim në të. Pra, këtu është faqja ku flet për lëshimin e ri të kësaj veçorie në bërjen e tij. Mund të jetë vetëm për njerëzit mesatarë për të krijuar një model bllok. Kështu që kur lëviz poshtë, ai jep llojin e modelit për të. Pra, gjithçka që është e përfshirë në të është krijimi i diçkaje të quajtur një funksion me porosi.

Por mos u shqetësoni, unë do ta bëj shumë të lehtë për të gjithë, por këtu është ajo copa e vogël e kodit. Tani do të kem një lidhje në përshkrimin e videos poshtë. Do t’ju çojë në faqen time të internetit. Do të merrni udhëzime të shkruara se si ta bëni këtë gjithashtu. Ky copë kodi i vogël që mund të kopjoni dhe ngjitni në faqen tuaj të internetit.

Mirë, ja çfarë do të na duhet. Ky është një tipar i ri për Gutenberg dhe do t’ju duhet plugin Gutenberg i instaluar një i aktivizuar, kështu që do t’ju duhet një version minimal prej 7.8 dhe kjo është ajo që doli së fundmi. Tani, ajo që do të përfundojë të ndodhë është mbase në katër deri në gjashtë muaj, mbase deri në fund të verës 2020 kjo do të përfshihet në WordPress si parazgjedhje, por tani për tani do të duhet, nëse doni ta provoni këtë , Do të duhet të instaloni shtojcën Gutenberg.

Gjë tjetër që ju mund të bëni, dhe kjo është fakultative, në qoftë se ju nuk e dini se si për të shtuar një funksion me porosi për një temë të fëmijëve, dhe unë nuk e përdorin edhe një temë fëmijë më, ju mund të dëshironi të përdorni këtë plugin lirë, dhe kjo është një nga plugins të mira të lira. Se unë kam hasur ndonjëherë, dhe quhet copëza kodi. Dhe kjo do të na lejojë të shtojmë këtë funksion me porosi dhe një mënyrë shumë të lehtë për t’u përdorur, të thjeshtë për t’u menaxhuar.

Mirë? Kështu që ju do të duhet që. Dhe kjo është opsionale. Kjo është një shtojcë falas e quajtur blloqe kadence. Dhe ajo që bën është që shton shumë funksionalitet ndërtues faqesh në Gutenberg. Prettyshtë goxha e zoti në atë që ju lejon të bëni. Ju mund të tërhiqni dhe ndryshoni madhësinë e kolonave. Ka shumë elementë në të që shtojnë shumë atë funksionalitet ndërtues faqesh, por në Gutenberg, dhe është një shtesë plotësisht falas.

Mirë. Tani le të kalojmë në faqen time në internet. Pra, këtu është një faqe në internet. Allshtë vendosur të gjitha tani. Dhe nëse nuk dini si të instaloni një plugin, dikush tjetër u çmend me mua ditën tjetër për të mos treguar se si të instaloni një plugin dhe një video. Ju shkoni në shtojcat, ju klikoni mbi shtoni të reja, dhe pastaj këtu menjëherë bëni një kërkim për emrin e kësaj shtojce, dhe pastaj klikoni.

Shkarkoni, ose më vjen keq, ju klikoni instaluar tani dhe pastaj e aktivizoni atë. Është një proces shumë i thjeshtë. Kështu që unë do të klikoni në shtojcat e mia të instaluara, dhe ju mund të shihni që unë kam Gutenberg të instaluar dhe kjo ishte blloqe kadenciale opsionale, dhe këtu janë copëzat e kodit. Kështu që unë jam duke shkuar për të shkuar përpara dhe të aktivizuar copra kodin dhe ju mund të shihni se është aktivizuar tani të drejtë këtu.

Kështu që, atëherë shkoni përpara dhe klikoni në copat e kodit dhe do të shihni disa prej tyre. Dhe ja ky ndërprerës i ndërprerë dhe është i ndryshueshëm. Ata janë të gjithë toggled me off dhe ju në të vërtetë nuk keni nevojë për të mbajtur këto ato që ajo vjen me nga default. Ju thjesht mund të klikoni këtu dhe mund t’i fshini të gjitha, por unë tashmë kam shkuar përpara dhe shtova një të drejtë këtu, të quajtur model modeli bllok.

Pra, çfarë do të bënit. Clickshtë klikoni në shtoni të reja, dhe ju mund ta emërtoni këtë model model të bllokut në atë copë kodi që ju tregova se është këtu, por unë do t’ju jap një version të modifikuar të kësaj në faqen time të internetit. Ju jeni vetëm do të kopjoni dhe ngjisni këtë të drejtë këtu, dhe pastaj ju do të jeni për të klikoni mbi ruaj ndryshimet.

Ju nuk do të klikoni në ruaj dhe aktivizoni, ju do të klikoni mbi të ruani ndryshimet dhe unë do t’ju tregoj pse vetëm në një moment. Mirë. Pra, tani ajo që do të dëshironi të bëni është të krijoni këtë model bllok. Dhe një model bllok është thjesht një seksion i ruajtur. Pra, nëse përdorni një ndërtues faqesh, tani e dini që mund të kurseni pjesë dhe disa prej tyre vijnë me seksione të paracaktuara, por përvoja e përdoruesit, mendoj se është shumë më mirë në Gutenberg.

Pra, ajo që do të dëshironi të bëni është të shkoni në faqe. Dhe klikoni mbi shtoni të reja, dhe do të doni ta vini emrin këtë. Um, në të vërtetë më lejoni të shpëtoj nga ky turne. Ju do të doni të emërtoni këtë model bllok, dhe këtu do të krijojmë këtë model bllok. Tani, nuk do të kaloj duke krijuar një model bllok tani për tani.

Unë do t’ju tregoj atë që kam krijuar tashmë, dhe është. Mu ketu. Pra, këtu është një model bllok që krijova. Ju mund të shihni se është kjo pjesë. Ajo ka këtë sfond shumëngjyrësh. Unë kam një titull, disa nëntituj dhe një buton çift këtu, dhe unë vendos një video in. Kështu që unë do të bëj këtë model bllok tim që të mund vetëm me dy klikime të miut, shtojeni këtë kudo në faqen time të internetit.

Pra, ajo që do të bëj është të klikoni në pjesën e sipërme djathtas, ka këto tre pika. Ata janë shumë të vështirë për tu parë, dhe kur klikoni mbi të, ka këtu këtë mundësi që thotë redaktori i kodit. Kështu që ju do të dëshironi të klikoni në redaktorin e kodit, dhe pastaj kjo ju tregon të gjithë kodin që është i përfshirë me bërjen e këtij blogu një model bllok blogu.

Mirë? Kështu që ju do të klikoni këtu dhe pastaj ju do të klikoni kontrollin ose një komandë një në kompjuterin tuaj për të nxjerrë në pah të gjitha. Dhe ata janë viti i ri. Vendoseni në klipin tuaj. Kështu që unë do të bëj atë të kontrollojë C. kështu që tani është në Clipboard tim. Tani, ajo që do të bëj është të shkoj nga këtu. Në të vërtetë, nëse doni të dilni nga kjo pikëpamje, ka pak X këtu, që thotë redaktori i kodit të daljes, dhe tani do të më tregojë ashtu siç është normalisht këtu.

Mirë. Kështu që ju mund ta kurseni këtë si një projekt nëse dëshironi, por nuk do t’ju duhet kjo. Kjo është vetëm për ju për të krijuar këtë model bllok, dhe ju mund të krijoni një model bllok që është gjithçka, dhe nuk ka pse të jetë një bllok i sendeve. Mund të jetë një model i tërë për një postim në blog, për shembull. Mirë, kështu që tani unë do të klikoni ku ka w w më çon nga redaktori i bllokut.

Tani unë do të kthehem poshtë në copat e kodit. Pra, pikërisht këtu është aty ku krijova atë shabllon modeli bllok. Unë do të klikoni në klon, dhe tani është krijuar një klon prej tij, dhe unë do të klikoni pastaj në titull për të filluar redaktimin e tij. Kështu që për titullin, unë do të ndryshoj këtë në një titull që ka kuptim për menaxhimin e tij.

Kështu që për mua, unë jam vetëm gonna atë emër. Një hero me video. Kështu që tani e di se çfarë është kjo kur po shikoj listën në të ardhmen. Mirë, kështu që ka disa gjëra këtu që ju do të duhet të redaktoni. Tre gjëra. Supershtë super e thjeshtë. I pari është emri. Pra, ky mund të jetë çdo emër që do të jetë, duhet të jenë të gjithë të vegjël, pa hapësira apo karaktere mahnitëse.

Kështu që unë do të shkoj përpara dhe do të vendos një emër tani. Mund ta shihni që e kam quajtur hero me video. Tjetra, pikërisht këtu duhet të vendosni një titull. Pra, ne jemi duke zëvendësuar këtë titull të fjalëve, dhe kjo është ajo që do të shfaqet. Ju po shikoni një listë të modeleve të blogut, bllokut, jo modeleve të bllokimit të blogut. Dhe nëse vini re, mundeni, ky është emri miqësor, kështu që mund të ketë hapësira.

Uh, unë nuk do të vendosja ndonjë personazhe interesante këtu. Hapësirat janë mirë. Pra, kjo është ajo që do të tregojë në këtë listë një dhe tjetër pikërisht këtu, ku thotë modeli a. Ju thjesht do të ngjisni ato që sapo kopjuat në Clipboard. Tani dua që ju të shënoni një gjë. Për secilën nga këto. E lashë apostrofin e vogël në pjesën e përparme dhe të pasme.

Ju shikoni që ka apostrofi që duhet të jetë aty. Nëse rastësisht e hiqni atë, vendoseni përsëri mbrapa. Mirë. Ne thjesht po ndryshojmë. Ne thjesht po zëvendësojmë ruajtësin e teksteve. Prandaj për këtu, unë nuk dua të zëvendësoj gjithçka. Unë thjesht dua të zëvendësoj modelin e fjalës, kështu që unë do të nxjerr në pah atë dhe pastaj do të ngjis në atë që kopjova.

Dhe nuk është. Kështu që tani do të shkoj poshtë dhe këtë herë do të klikoj mbi ruajtjen e ndryshimeve dhe aktivizimin. Dhe kështu tani duhet të thotë copëza e azhurnuar dhe aktivizuar. Dhe kur klikoj në të gjitha copëzat, ju mund të shihni që ky hero me video është aktivizuar. Pra, në të ardhmen për modelet shtesë bllok, unë dua të shkoj në ku ai thotë se template bllok model dhe klikoni mbi klon dhe të bëjë atë template bllok model në këtë mënyrë.

Në atë mënyrë gjithmonë e kam modelin atje. Tani, nëse tashmë e dini dhe keni mënyrën tuaj për të shtuar funksione me porosi, nuk ju duhen copa kodesh dhe, dhe të gjitha këto lloj sendesh, mund ta vendosni aty ku dëshironi t’i vendosni. Kjo është vetëm një mënyrë shumë më e lehtë për ta menaxhuar nëse më pyesni. Mirë, kështu që tani unë do të shkoj në faqet në klikimin tim për të shtuar të reja, dhe nëse doni të shihni.

Modelet e bllokimit. Uh, pikërisht këtu është ikona për të. Dhe kur rri pezull mbi të, ai thotë modele blloku. Dhe kur klikoj mbi të, ju shihni disa nga modelet e bllokut që po eksperimentohen tani. Por kur lëviz poshtë, do të shohësh atë model blloku që krijova. Dhe çka është vërtet e këndshme është që krijon një pamje paraprake të figurës.

Dhe e bën këtë në mënyrë dinamike. Ju keni mjete për ndërtimin e faqeve që as nuk e bëjnë këtë. Uh, dhe e bën atë shumë më të lehtë për të menaxhuar modelet e bllokut tuaj. Pra, dhe ju mund të shihni të drejtë këtu thotë hero me template. Tani nëse dua ta përdor këtë kudo në faqen time, është një klikim i miut. Dhe pastaj atje është. Dhe gjithçka që do të më duhej të bëja në atë pikë për të filluar ndryshimin e disa teksteve, ndryshoi lidhjet në butona.

Unë mund të klikoni këtu dhe unë mund të ndryshojë videon. Kështu që. Kështu krijoni një model bllok. Tani kjo është një çështje e madhe, unë mendoj sepse ajo që do të ndodhë është një temë. Zhvilluesit dhe krijuesit e programeve, ata do të jenë në gjendje të krijojnë këto modele bllokimi për ju, kështu që do të jenë aq më të shpejtë, më të shpejtë dhe më të lehtë për të ndërtuar një faqe në internet duke përdorur mjetin vendas të ndërtimit të bllokut që WordPress përfshin tashmë.

Nuk ka asgjë për të blerë, nuk ka zhurmë kodi. Nuk ka asnjë nga këto gjëra, dhe. Takesfarë e merr edhe më tej. Ju mund të shihni se sa e lehtë është për ju të krijoni modelet tuaja të bllokut, dhe është me të vërtetë e lehtë ta shihni atë në një listë. Klikoni në një buton dhe futet atje. Pra, tani mund të mendoni se sa më lehtë mund të jetë ndërtimi i një faqe në internet kur keni bibliotekën tuaj të modeleve të bllokut.

Pra, nëse krijoni faqe interneti për klientët dhe nuk dëshironi të përdorni një ndërtues faqesh. Thjesht dëshironi të përdorni ndërtuesin e bllokut të integruar. Ju mund të krijoni bibliotekën tuaj të modeleve. E pa sa e lehtë është. Mund ta bej. Ju mund ta bëni atë. Uh, ju mund të krijojë bibliotekën tuaj të modeleve bllok që ju mund të lëvizin nga vendi në vend, dhe ju mund të tregojnë klientin tuaj se si ata mund të ndërtojnë këtë jashtë.

Tani, kjo nuk është vetëm për faqe, kjo është për postime, dhe nuk kufizohet vetëm në atë pjesë që keni parë. Në thelb çdo gjë që ju mund të krijoni në një faqe. Ju mund të bëni një model bllok. Pra, nëse po përdorni ndërtuesin e bllokut vetëm për postimet në blog, dhe ka disa elementë që dëshironi të përdorni pa pushim në një postim në blog për të përmirësuar paraqitjen e postimeve në blog, mirë, mund të krijoni një model blloku për ajo.

Dhe është vërtet e lehtë. Një klik, dhe ju jeni në gjendje ta përdorni atë. Në fakt, të gjithë shabllonet e postimeve në blog. Pra, nëse ekziston një formulë që ndiqni për pjesët e një postimi në blog, mund ta bëni që të gjithë blogun të postojë një model bllok. Që të bëhet një klikim dhe pastaj gjithçka që duhet të bësh është pikë, kliko dhe modifiko.

Pra, gjëja e fundit para se të përfundojmë këtu, ky është një koncept i ri dhe është diçka për të menduar gjatë disa muajve të ardhshëm. Eksperimentoni tani. Nuk është fare Yeti, Yeti. Nuk është mjaft e gatshme për kohën kryesore sepse nëse e vini re, e vetmja negative që pashë është kur jeni duke kërkuar në blog. Shih atje unë shkoj përsëri.

Nëse shikoni modelet e bllokut, është thjesht një listë më e lartë artikujsh ku duhet të lëvizni, kështu që ata duhet të përmirësojnë procesin e kategorizimit dhe organizimit. Ndoshta ata kanë një lloj ndërfaqe për ta bërë atë më vizuale dhe më të lehtë për të punuar me të. Nëse do të keni 50 bllok të ndryshëm.

Modele. Kështu që ata thjesht duhet ta përmirësojnë atë. Dhe disa nga sintaksat në kod mund të ndryshojnë pak. Kush e di kur del përfundimisht kjo. Por pika e tërë e kësaj video është vetëm për të ju tregojnë se çfarë do të jetë e mundur shumë, shumë shpejt kështu që ju mund të filloni. Duke menduar se si mund të aplikojë për rrjedhën tuaj të punës dhe atë që po bëni si një ndërtues i faqes në internet.

Sidoqoftë, kjo është gjithçka që kam për ju në këtë postim. Shpresoj se do ta vlerësoni pamjen e përparuar në të ardhmen e WordPress si kjo, dhe nëse e vlerësuat këtë video ose do të gjeni ndonjë vlerë, mendoni t’i jepni një gishtin lart dhe të ndajnë këtë video në mënyrë që njerëzit të shohin se çfarë po vjen rreth qoshes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map