Темата на OceanWP WordPress – ще потъне или плува в нашия задълбочен преглед?

Бързо зареждащата се тема на WordPress, която поддържа плъгини и строители с плъзгане и пускане, е длъжна да се издигне до повода. От първото начало звучи, че OceanWP може да е преден състезател в състезанието, за да бъде най-добрата многофункционална, многостранна WP тема.


OceanWP предлага много забележителни функции, които се предлагат извън кутията, и уебсайтът ви ще бъде трансформиран само с едно кликване. Можете да добавите още няколко безплатни и премиум приставки, за да ги подобрите допълнително, според всеки ваш каприз.

Безплатната версия на тази тема всъщност се използва от повече от 300 000 уебсайтове и с почти перфектна петзвездна оценка в WordPress.org. Можете само да си представите колко превъзходни OceanWP биха могли да получат по отношение на гъвкавостта и функционалността.

Сега трябва да копаем по-дълбоко в OceanWP и ще ви позволим да решите дали това е идеалното приспособяване за вашия уебсайт.

Многоцелевата тема на WordPress

OceanWP е модерна тема на WordPress. Той е отзивчив и поддържа множество езици.

Ако планирате да изградите онлайн магазин, OceanWP може безпроблемно да се интегрира с WooCommerce. Можете да добавите различни функции, като изскачаща лента за пазаруване, плаваща лента на кошницата и режим на бърз преглед, за да позволите на купувачите да видят продукт, без да напускате страницата. За да знаете повече за правилното инсталиране на WooCommerce от нулата, ето нашето най-новият урок за изграждане на уебсайт WooCommerce.

Един от най-често срещаните проблеми за недизайнерите е трудно да променят тема на WordPress извън първоначалния си дизайн. Промяната на цветовете и шрифтовете е доста проста, но темите на WordPress обикновено не правят промяната на цялостната структура.

Но с OceanWP Theme това не е проблем. Тя позволява на създателя на съдържание да избирате от много професионални дизайни на WordPress които могат да бъдат импортирани в уебсайта с помощта на демонстрационната система за тема.

Казвам ви, качеството на демонстрацията на тема е превъзходно. Въпреки че всички дизайни могат да се използват за различни типове уебсайтове, повечето са създадени с конкретна цел, като например магазин за електронна търговия или корпоративен уебсайт.

Налични са много разширения за приставки за OceanWP, които предлагат повече възможности за стилизиране, допълнителни джаджи за създателите на страници, нови персонализирани типове публикации и други.

В по-старата тема на WordPress можете да намерите стилните страници, които сте създали с помощта на конструктор на страници с плъзгане и пускане, като Divi, се нарязват на малко платно в средата на страницата. Но в OceanWP можете да определите дали страничните ленти, заглавките и долните колонтитули се показват. Можете също да контролирате други подходящи настройки на страницата, като логото и полетата.

Можете да промените съответно всяка страница и да гарантирате, че структурата и съдържанието на уебсайта са в хармония с това ниво на контрол.

Инсталация и препоръчителни приставки

OceanWP може да бъде изтеглени от WordPress.org или директно от страницата с теми в секцията за външен вид на WordPress. След като активирате OceanWP, ще се появи съобщение, което ви препоръчва да инсталирате три приставки: Elementor, Ocean Extra и WPForms.

Бих казал, че Ocean Extra е задължителен плъгин, тъй като жизненоважната функционалност на темата, като например контролния панел на OceanWP, няма да се показва без тази приставка.

Просто кликнете върху връзката „Започнете да инсталирате приставки“. Изберете всички препоръчани приставки и изберете Инсталиране в падащия списък Настройки за групови действия. Кликнете върху бутона „Приложи“.

След като приключите, вече можете да се върнете на таблото за управление.

Настройвам Твоят уебсайт

На таблото за управление ще видите съобщението на OceanWP със синия бутон „Изпълнете съветника за настройка“.

Кликнете върху него и ще бъдете пренасочени към приветствената страница на съветника за настройка. Кликнете върху бутона „Започнете”.

На следващата страница можете да изберете дизайн на уебсайт. Има безплатна демонстрация, която може да бъде визуализирана и след това инсталирана. Но ако предпочитате да не го направите, можете да пропуснете тази стъпка.

Ако сте начинаещ, импортирането на демо уебсайтове е много полезно за вас, тъй като ви позволява да импортирате изцяло разработен дизайн на вашия сайт. Всичко, което наистина трябва да направите, е да промените съдържанието, за да съответства на вашата марка и наистина да направите демонстрацията по свой вкус.

Но не е необходимо да инсталирате демонстрационното съдържание. Можете да създадете стил и да създадете свой собствен уебсайт само с WordPress, OceanWP и Elementor. Импортирането на демонстрация просто намалява процеса на необходимост от измисляне и визуализиране на оформлението, включително някои съдържания на заместители.

Персонализиране на вашия уебсайт

След активиране на Ocean Extra, менюто на тематичния панел за OceanWP ще се покаже в вашето административно меню. Тя се нарича Панел на темите.

Можете да активирате и деактивирате секции от персонализатора на теми WordPress на главната страница на панела с теми. Обзалагам се, че ще поддържате всички секции активирани.

Освен това ще намерите под тях връзки към основни настройки в персонализатора, като качване на вашето лого и промяна на заглавката ви.

Съветникът за настройка също може да бъде върнат от тази страница. Интеграциите с услуги на трети страни могат да бъдат намерени в раздела за интеграции. Ще видите опции за интеграция за MailChimp само ако не са активирани разширения за приставки.

OceanWP има собствена система за шаблониране. Използвайки кратък код, можете да създавате нови шаблони с помощта на визуалния редактор на WordPress и да ги използвате повторно по всяко време, което е да ви спести време, ако често добавяте едно и също съдържание към публикации и страници.

Можете също да активирате и деактивирате десетки Javascript и CSS елементи в страницата за скриптове и стилове. Деактивирайки функциите, които не използвате, ще намалите общия размер на страниците си, което от своя страна ускорява времето за зареждане на страницата ви.

Всички настройки на темата могат да бъдат експортирани във .dat файл. Това е полезно, ако искате да направите резервно копие на предпочитаните от вас настройки или трябва да прехвърлите OceanWP от тестова среда към уебсайт на живо.

Опциите за стилизиране и настройките на уебсайта, които се конфигурират чрез съветника за настройка, които могат да бъдат модифицирани чрез персонализатора на тема WordPress.

Преди това потребителите трябваше да инсталират приставката за демо импортиране, за да импортират демонстрацията в своя уебсайт. Но сега тази функционалност е прехвърлена в Ocean Extra на страницата Install Demo.

Процесът е подобен: Ще видите списък с безплатни демонстрации, които са достъпни за инсталиране. Има наличен преглед за всяка демонстрация и щракването върху дизайн ще ви покаже какви плъгини са необходими за него.

Качеството на дизайните е безспорно великолепно. И безплатните, и премиум са създадени с висок стандарт. Това е една от най-добрите функции на OceanWP, защото ви позволява да трансформирате уебсайта си в нещо изключително.

Последната страница в тематичния панел е промоция за премиум разширения на OceanWP.

Област за настройки на OceanWP може да се намери под визуалния редактор на WordPress за всички публикации, страници и персонализирани типове публикации. Всички настройки, дефинирани тук, са специфични за въпросната страница и няма да се прилагат към други страници на вашия уебсайт.

Можете да добавяте къси кодове преди и след ключови части на страниците си. Можете също да промените логото и навигационното меню, което се използва в момента.

Ако маркирате определена област в уебсайта си, тогава тези настройки са това, което трябва да оправите, за да получите желания външен вид и усещане.

Можете също така да промените напълно заглавията, подзаглавията и стила на заглавията. От друга страна, можете да го деактивирате напълно. Също така, персонализирането на галета и футера е възможно с помощта на визуалния редактор.

Има уникални опции за формат за публикации, които са достъпни за аудио, видео, връзки, оферти и други.

Това, което прави OceanWP много мощно, е възможността да персонализирате всяка страница на уебсайта си по ваш вкус, което прави възможностите неограничени.

Използване на тематичния персонализатор

Повечето настройки и стилизиращи опции могат да бъдат намерени в персонализатора на теми за WordPress. Предварителните визуализации за настолни компютри, таблети и смартфони в реално време са достъпни, докато извършвате промени в уебсайта си.

Можете да намерите много жизненоважни настройки на сайта в раздела Общи настройки. Оттам можете да контролирате стила на дизайна на вашия уебсайт и стила на оформление за основните области на вашия сайт и страницата му.

Повечето демонстрации на теми имат няколко стила на заглавия, които се открояват за мен, освен че могат да променят типографията на всеки елемент от вашия уебсайт. Цветовете, подплънките, полетата и други могат да се редактират много лесно. Освен това, за да изпъкнете вашия уебсайт, можете да качвате големи изображения и видео банери.

Можете също да активирате и деактивирате долния колонтитул в секцията на долния колонтитул, като го показвате на таблети или смартфони. Също така, с използването на къси кодове, можете да създадете собствено съобщение за авторски права.

Ясно е, че повече разработчици на теми се възползват от персонализатора на теми WordPress, вместо да използват традиционна страница с опции, която се захранва от панел с опции.

Персонализаторът на теми не винаги е най-бързият начин за извършване на промени в уебсайта, но е малка цена, която трябва да платите за възможността да виждате модификации, докато ги правите..

Основни разширения

Ако искате да разширите основната функционалност на темата OceanWP, можете да използвате разширения за приставки. Има 8 безплатни и 13 премиум разширения, които можете да използвате.

Безплатните разширения включват:

 1. Придържайте всичко – можете да залепите всеки елемент, който искате на вашия уебсайт
 2. Модален прозорец – можете да добавите всяко съдържание в модален прозорец и да вмъкнете бутон за отваряне навсякъде
 3. Плъзгач на публикациите – можете да показвате публикациите на блога си в плъзгач
 4. Demo Import – можете да импортирате демо съдържание само с едно щракване
 5. Персонализирана странична лента – можете да създавате странични ленти и да ги вмъквате навсякъде във вашия уебсайт
 6. Споделяне на продукти – можете да добавяте бутони за социални споделяния към всеки продукт
 7. Социално споделяне – можете да добавяте бутони за социално споделяне към отделните си публикации
 8. Ocean Extra – полезен за импортиране на демонстрации, с тематичен панел и добавяне на скриптове и стилове

Премиум разширения

Има 13 премиум разширения, които можете да използвате с OceanWP. Можете да го закупите в пакети заедно с безплатните разширения. За един сайт можете да ги получите само за 39 долара.

Премиум разширенията включват:

 1. Цял екран – Уебсайт на цял екран
 2. Известие за бисквитки – За да информирате посетителите на вашия уебсайт, че използвате бисквитки за спазване на GDPR
 3. Popup Login – Поставете изскачащ формуляр за вход / регистрация на всяка страница на вашия уебсайт
 4. Instagram – Показвайте емисията си в Instagram
 5. Бял етикет – Заменете името на OceanWP с вашето собствено име
 6. Портфолио – Добавете портфолиото си
 7. Woo Popup – Показване на изскачащо меню, когато посетителите натискат бутона Add to Cart
 8. Sticky Footer – Прикрепете долен колонтитул в долната част на екрана
 9. Ocean Hooks – Добавете персонализирано съдържание
 10. Elementor Widgets – Още джунджурии към Elementor
 11. Side Panel – Чувствителен страничен панел с джаджи вътре
 12. Sticky Header – залепете заглавката си в горната част на страницата
 13. Footer Callout – Въведете предпочитани подробности за вашата компания в долния колонтитул

заключение

Ще оцените какво може да предложи OceanWP, ако сте един от тези, които търсят безплатна, но висококачествена WordPress тема. OceanWP има толкова много за предлагане по отношение на възможностите за дизайн и стилизиране.

Ако сте начинаещ, определено ще оцените колко OceanWP помага при извършване на промени, защото можете да видите тези модификации в реално време. Ако това не е достатъчно, можете да помислите за превъртане при подробният ни преглед на темата Astra.

Допълнителните настройки, показани под визуалния редактор на WordPress, могат да бъдат използвани за уникално персонализиране на вашите страници, което отваря неограничени възможности за това как да персонализирате уебсайта си.

Можете да активирате или деактивирате елементи на страница, като заглавието, долния колонтитул и страничните ленти, с едно натискане на бутон. Тематичната демонстрационна система несъмнено е една от най-добрите характеристики на OceanWP, тъй като дава на потребителите достъп до каталог с висококачествени дизайни.

Това е някак разочароващо, защото за всяка безплатна демо версия, за да работи правилно, се изисква първокласно разширение за приставки.

Вие също трябва да разгледате обширната документация. Тъй като съдържа видео уроци и писмени ръководства за всяка функция на OceanWP, включително подробности за това как работи всяко разширение за плъгини.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map