Преглед на темата Astra WordPress – идеалната тема за начинаещи

Той е гладък, изключително адаптивен и най-вече БЕЗПЛАТЕН. Това е нашата мантра към Astra – тема на WordPress, която е толкова динамична, че можете да я използвате за всичко – уебсайт за блог / портфолио или онлайн магазин. Всъщност това е идеална тема за начинаещи, които се впускат в WordPress.


Повече от 300 000 уебсайта използват тема Astra и този брой се увеличава с 1k на ден. Плюс това, той поддържа популярни плъгини за създаване на страници като Beaver Builder, Divi и Elementor. Това означава, че можете лесно да персонализирате вашия сайт по начина, по който искате.

Ако не сте дизайнер, можете лесно да импортирате висококачествени предварително изградени шаблони и да завършите уебсайта си само с няколко кликвания.

На всичкото отгоре можете да инсталирате няколко безплатни разширения в зависимост от това, от което се нуждае уебсайтът ви. И ако искате по-разширени функционалности за вашия уеб сайт, можете да надстроите до Astra Pro.

И така, струва ли си Astra свръх? И трябва ли да го използвате за вашия уебсайт?

Нека да се спуснем до никотиновата тематика на темата Astra, защо е толкова популярна и какви ползи можете да получите, когато надстроите до професионалната версия на темата.

Създателите на Астра

Astra е най-приспособимата и лесна тема на WordPress, създадена от Brainstorm Force – който е и екипът зад плъгините като Convert Pro (имейл за оптимизация и плъгин за генерация на електронна поща), Schema Pro (схема за маркиране на схемата) и WP Portfolio (портфолио плъгин) ).

Brainstorm Force направи Astra лесно и ефективно да се интегрира със създателите на страници с Ultimate добавки за Beaver Builder и Ultimate Добавки за разширения на плъгини Elementor.

Brainstorm Force също е много активен в рамките на общността на WordPress и посещава WordCamps. Плюс това те редовно актуализират своите безплатни плъгини за WordPress.

Така че несъмнено можете да разчитате на качеството на продукцията, която този екип произвежда.

Какво можете да получите от Астра?

Според разработчиците на Astra, той е супер лек и много адаптивен. Ако използвате Astra, вашия уебсайт и имате само данни по подразбиране WordPress; уебсайтът ви трябва да се зареди за по-малко от половин секунда.

Защо е това? Те са деактивирали jQuery и държат ресурсите под 50kb.

Използвам тема Astra за моя уебсайт и тя се зарежда за по-малко от 3 секунди. Ако случайно разглеждате сайта ми, ще видите много изображения и видеоклипове, но винаги се отнема по-малко от 3 секунди.

Друго нещо, което прави Astra уникална е, че поддържа много популярни създатели на WordPress страници. Освен Elementor и Beaver Builder, той поддържа и Thrive Architect, Divi, Brizy, WPBakery (преди Visual Composer) и Gutenberg. Говорейки за създателите на страници, ето нашето мнение за Elementor vs. Beaver Builder и много подробен преглед на Brizy, който може да искате да проверите.

Но ако планирате да импортирате дизайни на уебсайтове от Astra Starter Sites, трябва да използвате Elementor, Beaver Builder, Brizy или Gutenberg за редактиране.

Знаете ли, че много теми на WordPress не поддържат съвременни създатели на страници? Това означава, че можете да създадете атрактивна страница с помощта на създател на страници, но тя не работи с активираната тема на WordPress.

Така че, късметлия ви, ако използвате тема Astra, защото никога няма да се тревожите за този сценарий.

Когато активирате Astra на уебсайта си и когато редактирате вашите публикации, страници или други персонализирани типове публикации, ще видите, че в полето за настройки са добавени настройки за Astra.

Чудесно е, когато можете да персонализирате уебсайта си страница по страница, нали? И това можете да направите с Astra. Дори и да не сте техник, можете да персонализирате уебсайта си чрез персонализатора на тема WordPress.

Ако не искате да отделите много време и усилия за изграждането на уебсайта си, тогава можете да импортирате предварително изградените дизайни на уебсайтове на Astra. Просто активирайте приставката Astra Starter Sites и изберете шаблоните, които харесвате.

Ако използвате безплатната версия, можете да избирате от около 35 дизайна. Но ако сте на професионална версия, има около 70 дизайна. Така че, независимо дали уебсайтът ви е за вашия блог, бизнес, онлайн магазин или портфолио, винаги можете да имате дизайна, който е подходящ за вашия уебсайт.

Начинаещите все още могат да създават професионално изглеждащи уебсайтове, използвайки Astra. Но ако сте разработчик, със сигурност ще се насладите и на използването на Astra.

Можете да създадете персонализирани типове публикации с Astra и също да създадете уебсайт на WooCommerce. Той следва стандартите за насоки за достъпност на уеб съдържанието (WCAG) 2.0, както и най-добрите практики за SEO. Той също така поддържа превод и RTL (отдясно на ляво).

Можете също така да вмъквате куки и филтри, за да вмъкнете лесно съдържание в уебсайта си. Или можете да използвате безплатния плъгин Astra Hooks, ако не се занимавате с технически неща.

Как персонализирате Astra?

Къде можете да получите копие на темата Astra, която да инсталирате на уебсайта си? Има два начина да направите това.

Можете да го изтеглите от WordPress.org.

Или просто го потърсете от областта на темите на вашия табло за управление на WordPress администратор.

Сега, ако искате да импортирате предварително изградените шаблони за дизайн, просто инсталирайте приставката Astra Starter Sites WordPress и изберете от дизайна, който харесвате.

След като инсталирате темата Astra, под менюто на външния вид на таблото за управление на WordPress ще видите опциите за Astra.

От там ще видите различни опции, които можете да конфигурирате, за да можете да персонализирате вашата тема. Освен това ще намерите харесвания към безплатните и премиум приставки, които помагат да се разшири функционалността на вашата тема Astra.

Тези опции за персонализиране ще пренасочат към персонализатора на тема WordPress. Това е хубаво нещо, защото можете да имате кратък поглед на промените, които правите в реално време. Можете дори да видите как ще изглежда уебсайтът ви, когато сте в таблет или мобилен телефон.

Персонализаторът на теми за WordPress съдържа много секции и подраздели, които улесняват избора на настройките, които искате да конфигурирате. Но ако все още ви обърква, може да искате да добавите функция за търсене във вашия персонализатор с помощта на Търсене на персонализатор плъгин.

Ако решите да надстроите до Pro версия или инсталирайте допълнителни приставки, ще видите още няколко опции в персонализатора на теми за WordPress.

Сайтове за начинаещи Astra

Както вече казах, ако не искате да отделите много време и усилия за създаването на собствен уебсайт, можете да инсталирате Сайтове за начинаещи Astra безплатен плъгин, за да изберете дизайн на уебсайт, който искате.

Можете да намерите менюто Astra Sites под „Външен вид“ на вашето табло за управление на WordPress, след като инсталирате и активирате приставката.

Ще бъдете помолени да изберете кой конструктор на страници да използвате: Gutenberg, Brizy, Beaver Builder или Elementor.

Имайте предвид, че създателят на страници трябва да бъде активиран на вашия уебсайт, защото всеки дизайн е създаден с помощта на специфичния плъгин за създаване на страници.

След като сте избрали съставител на страници, той ще покаже всички дизайни на уебсайтове, налични за този конкретен конструктор на страници. Можете също така да ги филтрирате въз основа на типа дизайн: All, Blog, Business, eCommerce, Free и Other.

Също така ще забележите, че някои шаблони за дизайн имат надпис „Агенция“. Това означава само, че това е премиум дизайн, наличен в Astra Pro.

Но, казвам ви, независимо дали става въпрос за безплатна или премиум версия, тези дизайни са с високо качество.

Кликнете върху един от дизайните и ще получите преглед на това как изглежда, както и кои плъгини са необходими, за да работи това.

Просто кликнете върху бутона „Инсталиране на приставки“ в горната или долната част на страницата, за да инсталирате всички тези необходими плъгини. Ако плъгинът вече е инсталиран и активиран на вашия уебсайт преди импортиране на шаблона за дизайн, той ще бъде означен като Активен.

След като инсталирате всички необходими плъгини, кликнете върху бутона „Импортиране на този сайт“. Ще се покаже предупредително поле, което ви напомня, че ще импортирате дизайна на уебсайта си и ще презапише съществуващото съдържание.

Ако сте сигурни в избрания от вас дизайн на уебсайта, просто кликнете върху бутона „OK“ и той ще бъде импортиран на вашия уебсайт след няколко секунди.

След като импортирането приключи, сега можете да видите уебсайта си, като кликнете върху „Готово! Вижте сайта “.

Удължаване на Astra с безплатни приставки

Върнете се към опциите Astra в менюто „Външен вид“ на вашето табло за управление на WordPress и ще видите раздел, в който са изброени всички безплатни приставки, които можете да използвате за разширяване на функционалността на вашата тема Astra.

Тези плъгини са разработени от Brainstorm Force, с изключение на плъгина Unlist Posts & Pages, създаден от Нихил Чаван.

Пет от тези безплатни плъгини бяха изрично разработени за Astra.

Защо те не са включени в основната тема? Е, защото разработчиците трябва да поддържат основната версия възможно най-лека.

Така например, ако активирате приставката Astra Hooks, към персонализатора на теми за WordPress ще бъде добавен нов раздел Hooks. Помага ви лесно да вмъквате къси кодове, JavaScript и съдържание.

Ако искате да видите местата на куките във вашата тема Astra, можете да инсталирате приставката Astra Theme Hooks.

Astra Bulk Edit ви помага едновременно да редактирате настройките на Astra Meta на множество публикации или страници.

Банер за начална страница за темата Astra ви позволява да добавите банер към началната си страница.

Ако трябва да инсталирате персонализирани файлове с шрифтове и шрифтове Typekit, можете да инсталирате приставки за персонализирани шрифтове и персонализирани шрифтове Typekit..

Ако използвате Gutenberg и искате да имате допълнителни блокове като оформления за публикации, ценоразпис и инфобокс, опитайте да активирате приставката Ultimate Addons for Gutenberg.

Ако искате да създадете и управлявате странични ленти, тогава плъгинът на Sidebar Manager може да ви помогне в това.

Ако искате да скриете конкретни страници на уебсайта си от търсачките, използвайте приставката Unlist Posts & Pages.

Приставката за Templator ви помага да запазите шаблоните и страниците си в облака, за да можете да ги експортирате до всеки уебсайт. Предлага се само за Elementor, но скоро ще добавят поддръжка за Divi и Beaver Builder.

Astra Pro

Докато безплатната версия на Astra е изключително невероятна, представете си какво повече можете да направите с премиум версията.

Ще получите достъп до по-мощни функции за изграждане на професионални уебсайтове по по-лесен и бърз начин.

Ако използвате версията Astra Pro, можете да отключите общо 18 професионални модула, които подобряват функционалността на вашия уебсайт.

Модулът „Цветове и фон“ ви позволява да задавате цветовете във всяка част на вашия уебсайт (като базовите цветове, заглавката, долния колонтитул, съдържанието, блога и страничната лента).

Модулът Typography ви позволява да персонализирате и стилизирате шрифтовете си така, както искате. Разделеният модул, от друга страна, ви позволява да конфигурирате разстоянието си за полета и подплънки.

Модулът Blog Pro ви позволява да персонализирате страниците си в блога и архива, като показва биография на автора или зарежда предишна публикация в блога под текущата.

Модулът за персонализирани оформления ви позволява да запазвате персонализирани оформления за вашия заглавие, долен колонтитул, места за куки и 404 страници, за да можете лесно да ги добавите в други части на вашия уебсайт.

Модулът “Оформление на сайта” ви позволява да управлявате цялостното оформление на уебсайта си. Избраното от вас оформление ще бъде приложено към външната обвивка на вашия уебсайт.

Ако имате дълга уеб страница, може да искате да добавите превъртане до горния бутон в долния ляв или бутон вдясно на страницата си, така че потребителите ви бързо да се върнат в горната част на страницата. Можете да направите това, като използвате модула Scroll To Top, който ви позволява да персонализирате иконата си.

Модулът на Footer Widgets има различни оформления, които можете да използвате за областта на долния си колонтитул. Също така ви позволява да персонализирате подножието си въз основа на вашите предпочитания.

Ако продавате физически и дигитални продукти, можете лесно да интегрирате уебсайта си с интеграционните модули за WooCommerce, лесно цифрово изтегляне, LearnDash и LifterLMS.

Модулът с бял етикет ви позволява да ребрандирате Astra като свой собствен продукт. Ако сте дизайнерска агенция, можете да използвате този модул, за да попречите на клиентите си да разберат каква тема на WordPress използвате за създаване на уебсайтове.

Сега кой се вълнува? Сигурно се шегувате, ако кажете, че не сте.

Цени за Astra Pro

Всички тези характеристики са наистина впечатляващи. Но какво ще кажете за цената? Колко ще ви струва да получите всички тези функции?

Е, не се изненадвайте, когато ви кажа, че Astra Pro започва само от $ 59 на година. Или можете да го закупите за доживотен достъп, който започва от $ 249.

Много достъпни, нали?

Всички пакети Astra Pro се предлагат с 14-дневна 100% гаранция за връщане на парите, плюс можете да инсталирате темата на неограничен брой уебсайтове. Ще получите и премиум поддръжка, когато закупите пакета Astra Pro.

Ако искате повече шаблони за дизайн на уебсайтове и допълнителен плъгин за WP Portfolio, можете да надстроите до пакет Mini Agency, който е $ 169 на година или $ 499 за достъп за цял живот. Можете също така да имате или Ultimate Addons for Elementor или Ultimate Addons for Beaver Builder, зависи от това, което решите да имате.

Допълнителни плъгини като Convert Pro и Schema Pro са включени в пълния пакет от агенции, който е $ 249 на година или $ 699 за достъп до живот.

И така, кой от тях да изберете?

Винаги казвам, че този, който е подходящ за вас, е този, който може да изпълни вашите изисквания и бюджет.

Ако едва започвате, може да не се нуждаете от всички допълнителни функции. Можете просто да започнете с пакета за входно ниво Astra Pro.

Ако имате нужда от още функционалност на уебсайта си, можете да инсталирате отделни приставки. Например, ако ви е необходим плъгинът Ultimate Addons for Elementor, можете да го получите от 49 долара годишно до 249 долара годишно, в зависимост от пакета, който сте избрали.

Но ако имате нужда от повече плъгини, тогава ще бъде по-добре да преминете към пакет Mini Agency или Agency Bundle.

заключение

Сигурен съм, че нямате нищо друго освен възхищение от темата Astra. Това е една от най-добрите безплатни теми за WordPress.

Ако планирате да използвате безплатната версия, почти съм сигурен, че в крайна сметка ще надстроите до премиум версията, тъй като не можете да получите достатъчно от всички фантастични функции, които Astra може да предложи.

Какво чакаш? Напред, създайте този уебсайт и впечатлете вашите потребители и клиенти.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map