Pregled teme Astra WordPress – Idealna tema za začetnike

Je gladek, izjemno prilagodljiv, predvsem pa BREZPLAČEN. To je naša mantra do Astre – WordPress tema, ki je tako dinamična, da jo lahko uporabite za karkoli – spletna stran za blog / portfelj ali spletno trgovino. Dejansko je to idealna tema za začetnike, ki se zaletavajo v WordPress.


Več kot 300.000 spletnih strani uporablja Astra temo in ta številka narašča za 1k na dan. Poleg tega podpira priljubljene vtičnike za ustvarjanje strani, kot so Beaver Builder, Divi in ​​Elementor. Pomeni, da lahko spletno mesto enostavno prilagodite tako, kot želite.

Če niste oblikovalec, potem lahko preprosto uvozite kakovostne vnaprej izdelane predloge in spletno mesto dokončate v samo nekaj klikih.

Poleg tega lahko namestite več brezplačnih razširitev, odvisno od tega, kaj vaše spletno mesto potrebuje. Če pa želite bolj napredne funkcije svojega spletnega mesta, lahko nadgradite na Astra Pro.

Je torej Astra vredna hype? In če ga uporabite za svojo spletno stran?

Preidimo na trmasto Astra temo, zakaj je tako priljubljena in kakšne koristi lahko dobite, ko nadgradite na različico teme.

Ustvarjalci Astre

Astra je najbolj prilagodljiva in lahka tema WordPress, ki jo je ustvaril Brainstorm Force – ki je tudi ekipa, ki stoji za vtičniki, kot so Convert Pro (e-poštni optin in čep generacije), Schema Pro (shema za označevanje sheme) in WP Portfolio (portfeljni vtičnik) ).

Brainstorm Force je Astro naredil za enostavno in učinkovito integracijo z ustvarjalci strani z Ultimate dodatki za Beaver Builder in Ultimate dodatki za razširitve vtičnikov Elementor.

Brainstorm Force je zelo dejaven tudi v skupnosti WordPress in pri udeležbi na WordCamps. Poleg tega redno posodabljajo svoje brezplačne vtičnike WordPress.

Torej se lahko nedvomno zanesete na kakovost proizvodnje, ki jo ta skupina proizvede.

Kaj lahko dobite od Astre?

Po mnenju razvijalcev Astre je zelo lahka in zelo prilagodljiva. Če uporabljate Astra vklopljeno, je vaše spletno mesto in imate samo privzete podatke WordPress; vaše spletno mesto bi se moralo naložiti v manj kot pol sekunde.

Zakaj to? Onemogočili so jQuery in vire ohranili pod 50kb.

Za svojo spletno stran uporabljam temo Astra in naloži se manj kot 3 sekunde. Če brskate po mojem spletnem mestu, boste videli veliko slik in videoposnetkov, nalaganje pa vedno traja manj kot 3 sekunde.

Druga stvar, zaradi katere je Astra edinstvena, je, da podpira številne priljubljene oblikovalce strani WordPress. Poleg Elementorja in Beaver Builderja podpira tudi Thrive Architect, Divi, Brizy, WPBakery (prej Visual Composer) in Gutenberg. Ko že govorimo o ustvarjalcih strani, tukaj je naš element o Elementor vs. Beaver Builder in zelo podroben pregled o Brizyju, ki ga boste morda želeli preveriti..

Če pa načrtujete uvoz modelov spletnih strani z Astra Starter Sites, za urejanje uporabite Elementor, Beaver Builder, Brizy ali Gutenberg.

Ste vedeli, da veliko tem WordPress ne podpira sodobnih ustvarjalcev strani? To pomeni, da lahko ustvarite privlačno stran z ustvarjalnikom strani, vendar to ne deluje z aktivirano temo WordPress.

Torej, srečno, če uporabljate temo Astra, ker se nikoli ne boste ukvarjali s tem scenarijem.

Ko na svojem spletnem mestu aktivirate Astro in ko urejate svoje objave, strani ali druge vrste objav po meri, boste videli, da so v polje z nastavitvami dodane nastavitve Astre..

Super je, ko lahko svoje spletno mesto prilagodite stran za stranjo, kajne? In to lahko storite z Astro. Tudi če niste tehnološki, lahko spletno mesto prilagodite s programom za prilagajanje tem WordPress.

Če ne želite porabiti veliko časa in truda za izdelavo spletnega mesta, lahko uvozite že vnaprej izdelane zasnove spletnega mesta Astra. Samo aktivirajte vtičnik Astra Starter Sites in izberite predloge, ki so vam všeč.

Če uporabljate brezplačno različico, lahko izbirate med približno 35 dizajni. Če pa imate različico pro, je na voljo približno 70 modelov. Ne glede na to, ali je vaše spletno mesto za vaš blog, podjetje, spletno trgovino ali portfelj, lahko vedno imate zasnovo, ki ustreza vašemu spletnemu mestu.

Začetniki lahko še vedno ustvarijo spletna mesta profesionalnega videza s pomočjo Astre. Če pa ste razvijalec, boste zagotovo uživali tudi v uporabi Astre.

Z Astro lahko ustvarite vrste objav po meri in ustvarite tudi spletno mesto WooCommerce. Sledi standardom Smernic za dostop do spletnih vsebin (WCAG) 2.0 in najboljšim praksam za SEO. Prav tako podpira prevajanje in RTL (desno na levo).

Prav tako lahko na svoje spletno mesto vstavite kljuke in filtre, s katerimi lahko vsebino preprosto vstavite. Lahko pa uporabite tudi brezplačni vtičnik Astra Hooks, če niste kos tehničnim stvarem.

Kako prilagodite Astro?

Kje lahko dobite kopijo teme Astra, ki jo lahko namestite na svoje spletno mesto? Obstajata dva načina.

Lahko ga prenesete iz WordPress.org.

Ali pa ga preprosto poiščite na področju teme na nadzorni plošči skrbnika WordPress.

Zdaj, če želite uvoziti že izdelane predloge za oblikovanje, samo namestite vtičnik Astra Starter Sites WordPress in izberite obliko, ki vam je všeč.

Ko namestite temo Astre, boste v meniju Videz na nadzorni plošči WordPress videli možnosti Astra.

Od tam boste videli različne možnosti, ki jih lahko konfigurirate za prilagoditev svoje teme. Všeč bodo tudi brezplačni in premium vtičniki, ki pomagajo razširiti funkcionalnost teme Astra.

Te možnosti prilagajanja bodo preusmerjene na orodje za prilagajanje tem WordPress. To je dobra stvar, saj lahko resnično pokukate v spremembe, ki jih vnesete v realnem času. Lahko si celo ogledate, kako bo videti vaše spletno mesto, ko ste v tabličnem računalniku ali mobilnem telefonu.

Prilagajalnik tem WordPress vsebuje veliko razdelkov in pododdelkov, ki vam olajšajo izbiro nastavitev, ki jih želite konfigurirati. Če pa vas še vedno zmede, boste morda želeli v orodju za prilagajanje uporabnikov dodati funkcijo iskanja Iskanje po meri vključiti.

Če se odločite za nadgradnjo na pro različica ali namestite dodatne vtičnike, boste v orodju za prilagajanje teme WordPress videli še nekaj možnosti.

Astra Starter Sites

Kot sem že dejal, če ne želite porabiti veliko časa in truda za oblikovanje lastnega spletnega mesta, lahko namestite Astra Starter Sites brezplačen vtičnik, da izberete želeno zasnovo spletnega mesta.

Meni Astra Sites najdete pod “Videz” na nadzorni plošči WordPress, ko namestite in aktivirate vtičnik.

Odločili se boste, kateri ustvarjalec strani boste uporabili: Gutenberg, Brizy, Beaver Builder ali Elementor.

Upoštevajte, da mora biti ustvarjalec strani aktiviran na vašem spletnem mestu, ker je bil vsak dizajn ustvarjen s pomočjo posebnega vtičnika za ustvarjanje strani.

Ko izberete ustvarjalca strani, bo prikazal vse zasnove spletnega mesta, ki so na voljo za določenega ustvarjalca strani. Prav tako jih lahko filtrirate glede na vrsto zasnove: Vse, Blog, Business, e-trgovina, Brezplačno in drugo.

Opazili boste tudi, da imajo nekatere predloge za oblikovanje nalepke »Agencija«. To pomeni le, da gre za vrhunsko zasnovo, ki je na voljo v Astra Pro.

Toda, povem vam, ali gre za brezplačno ali premium različico, so ti modeli zelo kakovostni.

Kliknite na eno od modelov in dobili boste predogled, kako izgleda, in kateri vtičniki so potrebni za to.

Preprosto kliknite gumb »Namesti vtičnike« na vrhu ali na dnu strani, da namestite vse te potrebne vtičnike. Če je vtičnik pred uvozom predloge za oblikovanje že nameščen in aktiviran na vašem spletnem mestu, bo označen kot Active.

Ko namestite vse potrebne vtičnike, kliknite gumb “Uvozi to spletno mesto”. Prikaže se opozorilno polje, ki vas opomni, da boste uvažali oblikovanje spletnega mesta na svojem spletnem mestu in prepisali obstoječo vsebino.

Če ste prepričani o izbranem oblikovanju spletnega mesta, samo kliknite gumb »V redu« in po nekaj sekundah se bo uvozilo na vaše spletno mesto..

Ko je uvoz zaključen, si lahko zdaj ogledate svoje spletno mesto s klikom na »Končano! Gumb za ogled spletnega mesta ”.

Razširitev Astre z brezplačnimi vtičniki

Vrnite se do možnosti Astra v meniju Videz na nadzorni plošči WordPress in videli boste razdelek, v katerem so navedeni vsi brezplačni vtičniki, ki jih lahko uporabite za razširitev funkcionalnosti teme Astra.

Te vtičnike je razvil Brainstorm Force, razen vtičnika Unlist Posts & Pages, ki ga je ustvaril Nikhil Chavan.

Pet teh brezplačnih vtičnikov je bilo izrecno razvitih za Astro.

Zakaj te niso vključene v glavno temo? No, ker morajo razvijalci ohraniti jedro različice čim lažjo.

Če na primer aktivirate vtičnik Astra Hooks, bo v program za prilagajanje tem WordPress dodan nov razdelek Hooks. Pomaga vam enostavno vstavljanje kratkih kod, JavaScript in vsebine.

Če želite v svoji temi Astra videti lokacije kavljev, lahko namestite vtičnik Astra Theme Hooks.

Astra Bulk Edit vam pomaga hkrati urejati nastavitve Astra Meta na več objavah ali straneh.

Domača stran Pasica za temo Astra vam omogoča, da na svojo domačo stran dodate pasico.

Če morate namestiti datoteke s pisavami po meri in pisave Typekit, lahko namestite vtičnike po meri in Fontovi po meri Typekit..

Če uporabljate Gutenberg in želite imeti dodatne bloke, kot so postavitve objav, cenik in infobox, poskusite aktivirati vtičnik Ultimate Addons for Gutenberg..

Če želite ustvariti in upravljati stranske vrstice, vam lahko pri tem pomaga vtičnik Sidebar Manager.

Če želite posebne strani na svojem spletnem mestu skriti pred iskalniki, uporabite vtičnik Unlist Posts & Pages.

Vtičnik Templator vam pomaga shraniti predloge in strani v oblak, da jih lahko izvozite na katero koli spletno mesto. Na voljo je samo za Elementor, vendar bodo kmalu dodali podporo za Divi in ​​Beaver Builder.

Astra Pro

Medtem ko je brezplačna različica Astre izjemno neverjetna, si predstavljajte, kaj lahko s premijsko različico storite več.

Dobili boste dostop do zmogljivejših funkcij za gradnjo profesionalnih spletnih mest na lažji in hitrejši način.

Če uporabljate različico Astra Pro, lahko odklenete skupno 18 pro modulov, ki izboljšajo funkcionalnost vašega spletnega mesta.

Modul Barve in ozadje omogoča nastavitev barv na katerem koli delu vašega spletnega mesta (na primer osnovne barve, glava, noga, vsebina, blog in stranska vrstica).

Modul Tipografija omogoča prilagajanje in oblikovanje pisav tako, kot želite. Nasprotno modul Spacing vam omogoča konfiguriranje razmika za robove in obloge.

Modul Blog Pro vam omogoča prilagajanje spletnih strani spletnega dnevnika in arhiva s prikazom biografije avtorja ali nalaganjem prejšnje objave v blogu pod trenutno.

Modul Postavitve po meri vam omogoča, da shranite postavitve po meri za glavo, nogo, lokacije kavlja in 404 strani, tako da jih lahko preprosto dodate v druge dele svojega spletnega mesta.

Modul Postavitve spletnih mest vam omogoča upravljanje celotne postavitve spletnega mesta. Izbrana postavitev bo uporabljena na zunanjem ovoju vašega spletnega mesta.

Če imate dolgo spletno stran, boste morda želeli dodati gumb za pomikanje do zgornjega gumba spodaj levo ali gumba desno na strani, tako da se lahko uporabniki hitro vrnejo na vrh strani. To lahko storite z modulom Pomikanje do vrha, ki vam omogoča, da prilagodite svojo ikono.

Modul Footer Widgets ima različne postavitve, ki jih lahko uporabite za območje noge. Omogoča vam tudi prilagoditev noge, ki temelji na vaših željah.

Če prodajate fizične in digitalne izdelke, lahko svoje spletno mesto enostavno integrirate z integracijskimi moduli za WooCommerce, Easy Digital Downloads, LearnDash in LifterLMS.

Modul White Label vam omogoča, da Astra preoblikujete kot svoj lastni izdelek. Če ste oblikovalska agencija, lahko s tem modulom preprečite svojim strankam, da vedo, katero temo WordPress uporabljate za ustvarjanje spletnih mest.

Kdo je zdaj navdušen? Gotovo se šalite, če rečete, da niste.

Cene Astre Pro

Vse te lastnosti so res impresivne. Kaj pa cena? Koliko vas bo stalo vse te funkcije?

No, ne bodite presenečeni, ko vam povem, da Astra Pro začne s samo 59 dolarji na leto. Lahko pa ga kupite za vseživljenjski dostop, ki se začne pri 249 USD.

Zelo cenovno, prav?

Vsi paketi Astra Pro prihajajo z 14-dnevno 100-odstotno garancijo denarja, poleg tega pa lahko temo namestite na neomejeno število spletnih mest. Premijsko podporo boste dobili tudi ob nakupu paketa Astra Pro.

Če želite več predlog za oblikovanje spletnih strani in dodatni vtičnik za portfelj WP, lahko nadgradite na paket Mini Agency, ki znaša 169 dolarjev na leto ali 499 dolarjev za življenjski dostop. Lahko imate tudi Ultimate Addons for Elementor ali Ultimate Addons for Beaver Builder, odvisno od tega, kaj želite izbrati.

Dodatni vtičniki, kot sta Convert Pro in Schema Pro, so vključeni v celotni paket agencije, ki znaša 249 USD na leto ali 699 USD za življenjski dostop.

Torej, katerega bi izbrali?

Vedno rečem, da je pravi za vas tisti, ki lahko izpolni vaše zahteve in proračun.

Če šele začnete, morda ne boste potrebovali vseh dodatnih funkcij. Lahko začnete z začetnim paketom Astra Pro.

Če potrebujete še nekaj funkcionalnosti na svojem spletnem mestu, lahko namestite posamezne vtičnike. Če na primer potrebujete vtičnik Ultimate Addons for Elementor, ga lahko dobite za 49 dolarjev na leto do 249 dolarjev na leto, odvisno od paketa, ki ga izberete.

Če pa potrebujete več vtičnikov, bi bilo bolje nadgraditi paket Mini Agency ali Agency Bundle.

Zaključek

Prepričan sem, da nimate drugega kot občudovanje teme Astra. To je ena najboljših brezplačnih tem WordPress.

Če nameravate uporabiti brezplačno različico, sem prepričan, da boste na koncu nadgradili premijsko različico, saj ne morete dovolj vseh fantastičnih funkcij, ki jih Astra ponuja.

Kaj čakaš? Nadaljujte z izdelavo tega spletnega mesta in navdušite svoje uporabnike in stranke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector