Schema Pro oktatóprogram: Hogyan lehet a Rich Snippets-t megjeleníteni a WordPress programban?

A gazdag kivonatok és a sémajelölés kiegészítése a WordPress webhelyén azt az „extra személyiséget” jelenti, amely kiemelkedik a Google keresőmotorja eredményoldalán (SERP). Lehet, hogy látta a Google-találatokat csillagok áttekintésével, az árakkal, a termékleírásokkal vagy a receptekkel kapcsolatos információkkal. Ezek a remek vizuális útmutatások a Google-ban gyakran növelik annak esélyét, hogy rákattintanak arra, hogy az oldal jobb forgalmat és konverziós arányt érjen el..


Kár, hogy mások megzavarják a gazdag kivonatok hozzáadását, de az igazság az, hogy könnyen használható. Különösen akkor, ha a megfelelő eszközt használja, akkor maximalizálhatja a „gazdag eredmények” bemutatásának előnyeit.

Mik a Rich Snippets és a Schema Markup??

A gazdag kivonatok és a sémajelölések ugyanazt a fogalmat képviselik, de teljesen eltérő szerepek vannak. Más néven „gazdag eredmények” néven ismertek ezek olyan strukturált adatok, amelyek hozzáadhatók az oldal HTML-jéhez, hogy segítsék az internetes robotokat és a Google-t az Ön tartalmának jobb megértésében. Az is döntő jelentőségű, ha azt akarja, hogy webhelye látható legyen a keresési szolgáltatásokkal.

Rich Snippets

Ne feledje, hogy amikor a Google-on keres, és néhány link mutat csillagbesorolást? Ez a gazdag kivonat egyik példája.

UA jobb eredmények bemutatása érdekében a gazdag kivonatok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyen megtalálják a keresett információkat. Amikor webhelye megjelenik a keresőmotorokban, például a Google, és gazdag kódrészleteket ad hozzá, a Google extra információkat jeleníthet meg a tényleges eredményről.

Azt is meg kell értenie, hogy gazdag kódrészletek hozzáadása a webhelyre nem jelenti automatikusan a keresőmotorok magasabb rangsorolását. De elősegíti webhelye kiemelkedését, ami azt jelenti, hogy növeli annak esélyét, hogy sok néző böngészi az Ön oldalán.

Nagyon sok gazdag kivonattípus használható, amelyek a következők, és a következők:

Felülvizsgálat – Megjeleníti egy csillagbesorolást, és ki készítette a felülvizsgálatot. Lehet, hogy az egyéni véleményezőtől vagy a felhasználótól származó összesített véleményen alapul.

Videó – Ez felhasználható az időtartam, a licenc, a gyártó cég és / vagy a videó alkotójának megjelölésére.

Recept – Táplálkozási információkat tartalmaz, például adagolási méret, kalória, zsírtartalom és így tovább.

Zene – Információkat tartalmaz a zenéről, például az album megjelenésének dátuma, hossza, műfaja és producer.

Termék – Az egyik legnépszerűbb keresés a termékek, különösen, ha az e-kereskedelem iparához tartozik. Az IT tartalmazza a termékkel kapcsolatos szükséges információkat, például az árat vagy a termék imázsát.

Üzlet és szervezet – Tartalmazza a rendelkezésre álló tulajdonságokat, például üzleti nevet, címet (fizikai és URL), telefonszámot, földrajzi elhelyezkedést (szélesség és hosszúság) és logót.

Legjobb történetek – Ez a „Legjobb történetek” mező a keresési eredményekben, de csak akkor láthatja, ha a Google News jóváhagyja a weboldalt.

Ezeken kívül eseményeket, álláshirdetéseket, kurzuslistákat, könyveket, cikkeket és még sok másat is felvehet. Összegezve: a gazdag kivonatok segíthetnek több kattintásban és magasabb rangsorban.

Schema Markup

A sémamegjelölés az egyik ok, amiért a Google ilyen hasznos eredményeket hoz. Ez az optimalizálás egyik legújabb formája, és a SEO egyik leg dominánsabb formájának számít. Fokozhatja webhelye teljesítményét a SERP-kben, mivel a színfalak mögötti kódként szolgál, amely segít a Google-nak gazdag kódrészletek készítésében.

A sémajelölés a többi keresési láthatósági funkcióval is segít, például:

 • Webhelylinkek – Ezek a linkek a keresési eredményekben, ha valaki az Ön webhelyén keres.
 • Zsemlemorzsa – A nyers URL megjelenítése helyett a Google megjelenik a zsemlemorzsa.
 • SiteLinks keresőmező – lehetővé teszi az emberek számára, hogy az Ön webhelyén a Google keresési eredményoldalán keressenek.

Sőt, tovább javíthatja SEO teljesítményét, ha a sémát a legjobb WordPress SEO eszközökkel ötvözi 2019-ben.

Hogyan adhatunk sémajelölőket a WordPress webhelyéhez

Mint már korábban említettem, a gazdag kivonatok és a sémajelölések hozzáadása nem vesz sok időt, amíg a megfelelő eszközt használja. Néhány beépülő modul segíthet abban, hogy megcsinálja, de elmondhatom, hogy a Schema Pro a legjobb, amelyre támaszkodhat.

Mi teszi ezt a nagyszerű plugint a sémamegjelölés automatizálásához?

 • Felhasználóbarát felület, így kiválóan működik akkor is, ha nem technikus
 • Lehetővé teszi a meglévő tartalom leképezését és kód hozzáadását az adatmezőkhöz
 • A színfalak mögött működik, és a séma hozzáadásához a Google által javasolt JSON-LD formátumot használja
 • Csak egyszer készítsen sémajelölést, és a Schema Pro automatikusan beilleszti a kódokat más releváns hozzászólásokba és oldalakba.

A Schema Pro évi 79 dollárba kerül, az élettartamú hozzáférésért pedig 249 dollárba kerül. Ha ügynökség vagy, akkor évente 249 dollárért vagy 699 dollárért kaphatja meg az életen át tartó hozzáférést.

Látogasson el a Schema Pro oldalra

A Schema Pro telepítése és konfigurálása

Tehát, miután letöltötte a Schema Pro bővítményt, lépjen a WordPress irányítópultjába, és kattintson a Beépülések menü Új hozzáadása elemére. Töltse fel a Schema Pro plugin zip fájlját, telepítse és aktiválja. Ha problémái vannak a plugin telepítésével, kérjük, olvassa el az átfogó WordPress hibaelhárítási útmutatót.

A Schema Pro konfigurációja

Menjen a Beállítások menübe, és megtalálja a Schema Pro alkalmazást.

A Konfiguráció lapon található a Telepítő varázsló indítása gomb, ahol konfigurálhatja webhelyének alapvető információit.

A beállítás elindításához kattintson a Start gombra.

Válassza ki a logóját, és határozza meg, hogy webhelye vállalkozást vagy magánszemélyt képvisel-e. Ezután kattintson a Tovább gombra.

Csatlakoztassa a közösségi média profiljait a webhelyéhez. Kattintson a Tovább gombra.

Konfigurálja a zsemlemorzsa, a SiteLinks, a SiteLinks keresőmező beállításait, valamint azt, hogy mely oldalon kívánja alkalmazni a sémát. Azt javaslom, hogy engedélyezze az összes szolgáltatást. Kattintson a “Tovább” gombra.

A beállítás olyan, mint piknikre menni, igaz? De ha összetéveszti, akkor további utasításokért kattintson a kérdőjel ikonra??.

És most itt az ideje hozzáadni a sémát.

A Schema Pro 13 fő sémattípust támogat, és folyamatosan bővít. A hozzáadható sémainformáció a kiválasztott sémától függ. Például, ha a Receptek sémát választotta, hozzáadhat kalóriákat, elkészítési időt, főzési időt, kategóriát, recept hozamot stb..

Ha az álláshirdetési sémát választja, felveheti a címet, a feladás dátumát, a foglalkoztatás típusát, a címet, a fizetést és egyéb kapcsolódó információkat..

A legtöbb blogírónak valószínűleg előnye is van a cikk séma típusának használatában.

Új séma létrehozása

Ha ez az első alkalom, hogy sémát készít, akkor kattintson az Első séma létrehozása gombra, vagy a Beállítások menüben léphet a Séma Pro elemhez. A Sémák lapon kattintson az Új hozzáadása elemre.

Válasszon sémát. Ezután kattintson a Tovább gombra.

Válassza ki, melyik tartalmat szeretné alkalmazni a séma típusára. Hozzáadhat AND és OR szabályokat is. Kattintson a Tovább gombra.

És kész!

Mint már említettem, a hozzáadható információ a választott sémattípustól függ. Tehát a következő képernyőn megtalálja az összes kapcsolódó információt, és a Schema Pro automatikusan leképezi ezeket az információkat a WordPress webhelyének adataival..

Példánkban a séma típusa cikk. A Schema Pro tehát a szerző nevét a WordPress szerző nevének, a közzétett dátumot pedig a WordPress közzétételi dátumának felel meg.

Ha kézzel akarja beállítani a dolgokat, akkor ezt az egyéni mezők használatával teheti meg, és az információkat a sémajelölővel leképezheti. Ezután kiválaszthatja ezt az információt a legördülő menüben.

Új egyedi mező

Az egyéni mezőkről szólva vannak olyan esetek, amikor a Schema Pro nem találja meg a sémamegjelöléssel történő feltérképezéshez szükséges információkat. Például a Article séma típusban vannak Rating and Review Count séma megjelölések, de ezek az adatok alapértelmezés szerint nem állnak rendelkezésre a WordPress bejegyzésében vagy oldalán.

A Schema Pro az, hogy új egyéni mezőket ad hozzá a WordPress szerkesztő alá, hogy kitöltse őket, ami azonban nem kötelező..

Különböző sématípus hozzáadása egy adott oldalhoz vagy bejegyzéshez

Ha konkrétabb tartalmat, például termék-áttekintést (nem csak egy általános cikket) ír, érdemes használni az Áttekintési sémát. Egyszerűen visszatérhet a Schema Pro telepítővarázslójához, és hozzáadhatja a séma áttekintése típusát.

A helyzet az, hogy ahelyett, hogy az összes üzenetben engedélyezné, engedélyezheti azt a Speciális oldalak / Bejegyzések / Archívumok stb. Engedélyezheti egy adott üzenethez azáltal, hogy megkeresi a posta nevét, és manuálisan új hozzászólásokat ad hozzá a jövőben, vagy egy adott címkére vagy kategóriára. Például hozzáadhat egy „Review” címkét vagy kategóriát, amelyre az Review séma típusa alkalmazható.

Tehát, ha létrehoz egy hozzászólást, és annak címkét vagy kategóriáját „áttekintésként” állítja be, a WordPress szerkesztő alatti Séma Pro szakaszban megjelenik az Áttekintési séma típusa.

Hogyan használjuk a strukturált adattesztelő eszközt a sémajelölés tesztelésére

A telepítés és az összes konfiguráció után meg kell győződnie arról, hogy minden erőfeszítés olyan jól működik, amire vágyunk. Lehet, hogy tesztelése nehéznek tűnik, de a Google a legjobb eszközkészletét kínálja a befejezés ellenőrzéséhez. Hívják a Strukturált adattesztelő eszköz.

Ez az eszköz ellenőrzi és felismeri, hogy a sémajelölő meg van-e jelen a webhelyén, és segít ellenőrizni, hogy van-e hiba a sémajelölő konfigurációjában..

Egyszerűen lépjen az eszközre, és írja be a tartalma URL-jét. Kattintson a Teszt futtatása gombra, és a Google megtudja, van-e sémajelölés.

Ha a Google észreveszi, hogy a sémajelölés a helyén van, akkor ez azt jelenti, hogy minden készen áll, mivel a Google rendelkezik mindennel, amire szüksége van, hogy gazdag kivonatot készítsen webhelyére.

Következtetés

Kissé trükkösnek tűnik a gazdag kivonatok és a sémamegjelölés hozzáadása a WordPress webhelyhez. Ha nem technikus vagy, elsőként ijesztőnek tűnhet. De szinte könnyedhet, ha a megfelelő plugint használja, hogy segítsen ebben a cuccban.

A Schema Pro beépülő modul nagyon felhasználóbarát és az egyik legjobb eszköz, amellyel találkoztam, amikor gazdag kivonatokat és sémajelöléseket adunk az autopilothoz. A továbbfejlesztett felhasználói élményhez szükséges dolgok 99% -án működik. Csak konfiguráljon néhány beállítást, és manuálisan adjon hozzá bizonyos információkat az egyéni mezőkhöz, és máris jól megy. Ezenkívül összekapcsolhatja az olvasási folyamatjelző sávmal a jobb elkötelezettség érdekében.

Tehát, ha azt akarja, hogy webhelye kiemelkedjen a keresési eredményoldalon, és növelje az átkattintások számát, akkor élvezze a gazdag kivonatok és a sémajelölések előnyeit..

Schema Pro

A Schema Pro lehetővé teszi séma hozzáadását a webhelyhez, amely elősegíti a keresőmotorok jobb megértését az Ön webhelyén és tartalmán.

A Schema Pro legfontosabb jellemzői:

 • Séma hatékony hozzáadása a szabályokon keresztül
 • Használja az adatokat az egyedi mezőkben

A Schema Pro nagyszerű lehetőség arra, hogy hozzáadja a Sémát a WordPress webhelyéhez.

A nagyobb kérdés az, ha jobban profitál-e belőle, akkor az, amit a SEO plugin már biztosít.

A Yoast és a RankMath, a WordPress 2 legszélesebb körben használt SEO pluginja, mindkettő nagyjából ugyanazt a funkciót kínálja, mint a Schema Pro. Ez nem volt a helyzet a Schema Pro első kiadásakor, de manapság a séma iránti igények nagy része kielégíthető azzal, amit már meg is kapott.

Check out Schema Pro

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector