Schema Pro Tutorial: Hur man visar rika utdrag i WordPress

Att komplettera rika utdrag och schemamarkering på din WordPress-webbplats förmedlar den “extra personligheten” som gör att den sticker ut på Googles resultatsidor (SERP). Du kanske har sett Googles resultat med betygsbetyg, priser, produktspecifikationer eller receptinformation. Dessa snygga visuella signaler i Google ökar ofta dina chanser att få klickat på att din sida ska uppnå förbättrad trafik och konverteringsfrekvens.


Synd att andra tycker det är förvirrande att lägga till rika utdrag, men sanningen är att den är lätt att använda. Speciellt om du använder rätt verktyg kommer du att kunna maximera fördelarna med att visa upp “rika resultat.”

Vad är Rich Snippets och Schema Markup?

Rika utdrag och schemamarkering har samma koncept, men de har helt olika roller. Även känd som “rika resultat”, det här är strukturerade data som kan läggas till på en sidas HTML för att hjälpa webbsökare och Google att förstå ditt innehåll bättre. Det är också avgörande om du vill att din webbplats ska vara synlig med sökfunktioner.

Rika utdrag

Kom ihåg att när du söker på Google och vissa länkar visar stjärnbetyg? Det är ett av exemplen på ett rikt utdrag.

UFör att presentera bättre resultat ger rika utdrag användarna möjlighet att enkelt hitta informationen de letar efter. När din webbplats dyker upp på sökmotorer som Google och rika utdrag läggs till, kan Google visa extra information om det verkliga resultatet.

Du måste också förstå att att lägga till rika utdrag på din webbplats inte automatiskt betyder högre sökmotorrankning. Men det hjälper till att din webbplats sticker ut, vilket innebär att det ökar chansen att många tittare surfar på din sida.

Det finns många rika utdragstyper som du kan använda, och här är de vanligaste:

Recension – Den visar en stjärnbetyg och vem gjorde granskningen. Det kan vara från en individuell granskare eller användares kumulativa recensioner.

Video – Det kan användas för att ange varaktighet, licens, produktionsföretag och / eller skaparen av videon.

Recept – Det innehåller näringsinformation som serveringsstorlek, kalorier, fettinnehåll och mer.

musik – Den innehåller information om musik, som albumets släppdatum, längd, genre och producent.

Produkt – En av de mest populära sökningarna är produkter, särskilt om du är inom e-handelsbranschen. IT innehåller nödvändig information om produkten som pris eller produktbild.

Företag och organisation – Den innehåller tillgängliga egenskaper inklusive företagsnamn, adress (fysisk och URL), telefonnummer, geolokalisering (latitud och longitud) och logotyp.

Mest lästa artiklar – Detta är rutan “Topphistorier” i sökresultaten, men du kan bara se detta när Google Nyheter godkänner webbplatsen.

Bortsett från dessa kan du också lägga till evenemang, jobbannonser, kurslistor, böcker, artiklar och många fler. För att sammanfatta det kan rika utdrag hjälpa dig att få fler klick och höja din ranking.

Schema Markup

Schemamarkering är en av anledningarna till att Google ger sådana användbara resultat. Det är en av de senaste formerna för optimering och räknas som en av de mest dominerande formerna för SEO. Det kan öka din webbplats prestanda i SERP: er eftersom den fungerar som koden bakom kulisserna som hjälper Google att skapa rika utdrag.

Schema-markering hjälper också till med andra söksynfunktioner som:

 • SiteLinks – Det här är extra länkar i sökresultaten om någon söker efter din webbplats.
 • Brödsmulor – I stället för att visa din råa URL visar Google brödsmulor.
 • SiteLinks sökruta – Det gör att människor kan söka på din webbplats från själva Googles sökresultatsida.

Dessutom kan du förbättra din SEO-prestanda ytterligare om du kombinerar schema med de bästa WordPress SEO-verktygen under 2019.

Så lägger du till schema-markering på din WordPress-webbplats

Som jag nämnde tidigare tar det inte mycket tid att lägga till rika utdrag och schemamarkering så länge du använder rätt verktyg. Några plugins kan hjälpa dig att göra det, men jag kan säga att Schema Pro är det bästa du kan lita på.

Vad gör det till ett bra plugin för att automatisera din schema-markering?

 • Användarvänligt gränssnitt, så det fungerar bra även om du inte är en tekniker
 • Gör att du kan kartlägga befintligt innehåll och lägga till kod i datafält
 • Fungerar bakom kulisserna och använder JSON-LD-formatet som rekommenderas av Google för att lägga till scheman
 • Skapa schemamarkering endast en gång, och Schema Pro sätter automatiskt in koderna i andra relevanta inlägg och sidor.

Schema Pro kostar 79 $ per år eller 249 $ för livstidsåtkomst. Om du är en byrå kan du få den för $ 249 per år eller $ 699 för livstid åtkomst.

Besök Schema Pro

Installera och konfigurera Schema Pro

Så när du har laddat ner Schema Pro-pluginet går du till din WordPress-instrumentpanel och klickar på Lägg till nytt från Plugins-menyn. Ladda upp Schema Pro-plugins zip-fil, installera och aktivera. Om du har problem med plugininstallation, läs igenom vår omfattande felsökningsguide för WordPress.

Schema Pro-konfiguration

Gå till inställningsmenyn så hittar du Schema Pro.

På fliken Konfiguration hittar du knappen Startinstallationsguiden där du kan konfigurera grundläggande information på din webbplats.

För att starta installationen, klicka på Start-knappen.

Välj din logotyp och definiera om din webbplats representerar ett företag eller en individ. Klicka sedan på Nästa.

Anslut dina sociala medieprofiler till din webbplats. Klicka på Nästa.

Konfigurera inställningar för brödsmulor, SiteLinks, SiteLinks-sökruta och på vilken sida du vill använda schemat. Jag rekommenderar att du aktiverar alla funktioner. Klicka på “Nästa”.

Installationen är som att gå på picknick, eller hur? Men om du är förvirrad kan du klicka på frågetecknet [?] För att få fler instruktioner.

Och nu är det dags att lägga till ditt schema.

Schema Pro stöder 13 stora schematyper och fortsätter att lägga till mer. Schemainformationen som du kan lägga till beror på vilken typ av schema du väljer. Om du till exempel väljer en typ av recept, kan du lägga till kalorier, förberedelsetid, tillagningstid, kategori, receptutbyte, etc..

Om du väljer en schematyp för jobbförmedling kan du lägga till titel, bokföringsdatum, anställningstyp, adress, lön och annan relaterad information.

De flesta bloggare kan antagligen också dra nytta av att använda artikel-schematypen.

Skapa ett nytt schema

Om det är första gången du skapar ett schema kan du klicka på knappen Skapa första schema eller gå till Schema Pro under Inställningsmenyn. Klicka på Lägg till nytt på fliken Schemas.

Välj schematyp. Klicka sedan på Nästa.

Välj vilket innehåll du vill använda schematypen. Du kan också lägga till AND- och OR-regler. Klicka på Nästa.

Och du är klar!

Som jag nämnt beror på vilken information du kan lägga till beroende på den schematyp du väljer. Så på nästa skärm hittar du all relaterad information med den, och Schema Pro kommer automatiskt att kartlägga denna information till din WordPress-webbplats information.

I vårt exempel är schematypen Artikel. Så Schema Pro kartlägger författarnamnet som WordPress-författarnamn och publicerade datum som WordPress-publiceringsdatum.

Om du vill justera saker manuellt kan du göra det genom att använda anpassade fält och kartlägga informationen med schemamarkering. Du kan sedan välja den informationen i rullgardinsmenyn.

Nytt anpassat fält

På tal om anpassade fält finns det exempel på att Schema Pro inte hittar den information som behövs för att kartläggas med schemamarkering. Till exempel finns det scheman för betyg och granskning av schematypen i artikel-schemat, men dessa data är inte tillgängliga som standard i ditt WordPress-inlägg eller -sida.

Vad Schema Pro gör är att det lägger till nya anpassade fält under WordPress-redigeraren så att du kan fylla i dem, vilket är valfritt, men.

Lägga till olika schematyp till en specifik sida eller inlägg

Om du skriver ett mer specifikt innehåll, till exempel en produktrecension (inte bara en allmän artikel), kanske du vill använda granskningsschematyp. Du kan helt enkelt gå tillbaka till Schema Pro’s installationsguide och lägga till granskningsschematyp.

Saken här är att istället för att aktivera det i Alla inlägg kan du aktivera det för specifika sidor / inlägg / arkiv, etc. Du kan antingen tillåta det till ett specifikt inlägg genom att söka efter dess inlägg och manuellt lägga till nya inlägg i framtiden eller till en specifik tagg eller kategori. Till exempel kan du lägga till en “granskning” -tagg eller -kategori som granskningsschematypen kan tillämpas på.

Så om du skapar ett inlägg och ställer in dess tagg eller kategori som “Granskning”, kommer avsnittet Schema Pro under WordPress-redigeraren att visa granskningsschematyp.

Så här använder du strukturerat datatestningsverktyg för att testa din schema-markering

Efter installationen och all konfiguration måste du se till att alla dina ansträngningar fungerar så bra som vi önskar. Testa det kan tyckas svårt, men Google erbjuder sitt bästa verktygssats för att kontrollera efterbehandling. Det kallas a Strukturerat datatestverktyg.

Det här verktyget kontrollerar och upptäcker om Schema Markup finns på din webbplats och det hjälper dig att kontrollera om det finns något fel i konfigurationen av din schema markup.

Gå bara till verktyget och ange ditt innehålls URL. Klicka på Kör testknappen så ser Google om det finns någon schemamarkering.

När Google hittar att du har ditt schema-markering på plats betyder det att du är klar eftersom Google har allt den behöver för att producera rika utdrag för din webbplats.

Slutsats

Att lägga till rika utdrag och schemamarkering på din WordPress-webbplats kan verka lite svårt. Om du är en icke-tekniker kan det tyckas skrämmande till en början. Men det kan vara nästan enkelt om du använder rätt plugin för att hjälpa dig med det här.

Schema Pro-plugin är mycket användarvänligt och ett av de bästa verktygen jag har stött på när det gäller att lägga till rika utdrag och schemamarkering på autopilot. Det fungerar på 99% av de saker du behöver för förbättrad användarupplevelse. Konfigurera bara några inställningar och lägg till lite information manuellt i de anpassade fälten, så är du bra att gå. Dessutom kan du kombinera det med en läsningsprocessfält för bättre engagemang.

Så om du vill göra din webbplats framstående på sökresultatsidan och öka dina klickfunktioner kan du omfatta fördelarna med att ha rika utdrag och schema-markeringar.

Schema Pro

Med Schema Pro kan du lägga till schema på din webbplats som hjälper sökmotorer att förstå din webbplats och innehåll.

Key Schema Pro-funktioner:

 • Lägg effektivt till schema via regler
 • Använd data i anpassade fält

Schema Pro är ett bra alternativ att lägga till Schema på din WordPress-webbplats.

Den större frågan är om du kommer att dra nytta av det mer än vad din SEO-plugin redan ger.

Yoast och RankMath, de två mest använda SEO-pluginsna för WordPress, båda erbjuder mycket av samma funktionalitet som Schema Pro erbjuder. Detta var inte fallet när Schema Pro släpptes först, men idag kan mycket av ditt schemabehov tillgodoses med det du redan har.

Kolla in Schema Pro

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map