BlueHost arvostelu

Vuonna 1996 Matt Heaton alkoi ensin miettiä isäntäyritystä, josta tulee lopulta Bluehost.


Matkan varrella Matt loi kaksi muuta web-hosting-yritystä ennen kuin se muutti Bluehostista todellisuuden vuonna 2003. Bluehost määritteli ja määritteli sitten uudelleen, mitä tarkoitti isännöintiyrityksenä..

Bluehostin ensimmäinen iteraatio oli 0catch.com. Tämä oli ilmainen isännöintipalvelu, josta tuli nopeasti suosittu. Niiden ominaisuuksien määrä, joita yritys pystyi tarjoamaan asiakkailleen, oli rajoitettu. Vuonna 2003 yritys otti vastaan ​​Bluehost-monikerin ja sieltä alkoi tarjota asiakkaille jaettuja hosting-suunnitelmia.

Bluehost tuli suosituksi nopeasti osittain sen takia sen kyky tarjota kohtuuhintaisia ​​suunnitelmia. He tarjosivat hosting-pakettejaan sisällönhallintajärjestelmän tuella. Yksi Bluehostin suosituimmista ominaisuuksista oli kyky asentaa WordPress yhdellä napsautuksella.

Bluehost perusti järjestelmän, jonka avulla he pystyivät tarjoamaan jaettuja hosting-suunnitelmia käyttämällä erilaisia ​​hintapisteitä. Tämä oli ainutlaatuista, koska riippumatta siitä, olitko blogin avaaminen henkilö vai suuri yritys, joka tarvitsi lisää resursseja, oli suunnitelma, joka oli käytettävissäsi tarpeitasi ja budjettiasi vastaavasti.

Bluehost näytti muutettaessa mitä hosting-yritykset tarkoittivat, kun ne markkinoivat tallennustilaa tai kaistanleveyttä rajoittamattomana. Todellisuudessa heidän tarjoamansa palvelut ovat rajallisia, termiin “rajoittamaton” joita käytetään viittaamaan tila- tai kaistanleveyteen, jota tavanomainen käyttäjä tarvitsee, jos he käyttävät tyypillistä verkkosivustoa.

Yleensä ottaen mielestämme Bluehost on loistava valinta. Ne tarjoavat korkealaatuista web-majoitusta kohtuuhintaan ja tarjoavat vankan tuen uusille rekisteröinnille.

Hyppäämme arvosteluun ymmärtääksemme paremmin niiden hinnoittelua ja suunnitelmia. ��

Pieni siniaikainen historia

Bluehost tuli suosittu tarjoamalla asiakkailleen rajoittamattoman tallennustilan. Kuitenkin, jos henkilö “väärin” tämä etuoikeus tallentamalla suuria määriä tietoja, joilla ei ollut mitään tekemistä heidän verkkosivustojensa kanssa, heille asetetaan rajoitus.

Sama pätee niihin, jotka käyttivät verkkosivustoaan joukkoviestinlaitteina, tai niihin, jotka käyttivät heidän verkkosivustoaan tapana ladata tai ladata suuria määriä ääni- tai videotiedostoja.

Näiden joustavien korkkien ideana oli pitää yksi käyttäjä jaetulla palvelimella käyttämättä niin paljon resursseja, että se olisi vahingollista saman palvelimen muille käyttäjille..

Vuonna 2009 Bluehost muutti jälleen peliä, kun kyse on siitä, kuinka isäntäyritykset ovat vuorovaikutuksessa asiakkaidensa kanssa. Juuri tänä vuonna he päättivät alkaa kuristaa prosessorin käyttöä joillekin käyttäjilleen.

Tämä tehtiin, koska jotkut käyttäjät asettivat suurta kysyntää CPU-resursseille ja vaikuttivat kielteisesti muiden palvelimen käyttäjien kokemuksiin. Väistämättä, kun tutkimusta tehtiin, kävi selväksi, että suurin osa kuristussivustoista lähetti tai latasi tietoja, joita ei pitäisi olla jaetussa isäntätilillä..

Ostaa Endurance International -konserni

Endurance International Group osti vuonna 2010 Bluehostin. Tämä ryhmä perustettiin vuonna 1997. Sen pääkonttori sijaitsee Burlingtonissa, Massachusettsissa.

Endurance International Group on ostanut useita hosting-yrityksiä. Heillä on käytäntö antaa heidän hankkimilleen yrityksille jatkaa toimintaa omalla nimellään.

Tämä tarkoittaa, että kun valitset palvelun ostamisen Bluehostista toiselta isännöintiyritykseltä, voit valita kahden saman emoyhtiön omistaman yrityksen välillä.

Bluehost on edelleen itsenäinen

Bluehostia hallinnoi Endurance International Group. Ne toimivat kuitenkin edelleen itsenäisesti. Kun ostat palvelun Bluehostilta, saat jotain, joka on ainutlaatuista kyseiseltä yritykseltä.Tarjotut palvelut heijastavat Bluehostin pitkää kokemusta luotettavuudesta, tähtitieteellisestä asiakaspalvelusta, alhaisista hinnoista ja monista isännöintivaihtoehdoista, mukaan lukien jaettu isäntä, VPS ja omistettu isännöinti.

Nyt kun meillä on vähän historiaa yrityksestä, anna’kestää muutaman minuutin ja sukeltaa tarjottujen palveluiden yksityiskohtiin ja siihen, ovatko heidän palvelut sinulle sopivia vai eivät.

Asioita, jotka haluamme Bluehostista

Kun kootamme nämä web-hosting-arvostelut, tavoitteemme on antaa sinulle puolueeton raportti.

Yritämme välittää tietoja, jotka heijastavat henkilökohtaista kokemustamme ja kollegoidemme henkilökohtaisia ​​kokemuksia vuorovaikutuksessa tämän yrityksen kanssa. Olemme kiinnostuneita tutkimaan tilastotietoja ja esittämään kvantifioitavissa olevia mittareita määrittäessään verkkoisäntän laatua.

Sinä pystyt näkemään elävä Bluehost-seuranta täällä. Tilastot päivitetään 15-20 kertaa päivässä. Lisätietoja saat oppaasta paras web hosting Australia.

99,9 prosenttia käyttöajasta

käyttöaste

Ei liian kauan sitten, Bluehost teki merkittävän uudistuksen palvelimilleen. Yksi heidän palvelimiensa havaittavista tuloksista on heidän parantunut käyttöaika. Se on melkein täydellinen. Se on yli 99,99 prosenttia.

10 kuukauden aikana Bluehost onnistui vain viidessä tilassa. Tämä tarkoitti, että 7 296 tunnin palvelun aikana seisokkeja oli vain yhdeksän minuuttia. Pari vuotta sitten heidät iski DDOS-hyökkäys, joka vaikutti heidän käyttöaikaansa.

Jos kuitenkin tarkastelet heidän palveluaan joulukuusta 2017 syyskuuhun 2018, huomaat, että heillä oli vain kaksi kuukautta, jolloin heidän palvelunsa eivät olleet 100 prosenttia ajasta. Niiden kymmenen kuukauden aikana, heidän palvelunsa kasvoi 99,99 prosenttia ajasta.

Heidän sivunsa latautuvat nopeasti

Jos tarkastelit Bluehostin palveluita vuoden 2016 alkupuolella, huomaat, että niiden nopeudet olivat epämääräisiä. Heidän keskimääräinen nopeus oli noin 1500 ms. Tämä tarkoitti, että he eivät olleet kymmenen nopeimman sivukuormittajan joukossa.

Hyppää eteenpäin vuoteen 2020 ja näet niiden latausaikojen ilmiömäisen paranemisen. Nyt, Bluehost on keskimääräinen latausaika on 424 ms. Tämä asettaa heidät viiteen nopeimpaan isäntään, joita olemme tarkistaneet.

Kysyttäessä, mikä johti tähän muutokseen, Bluehostin edustajat kertoivat, että tämä oli osa heidän pyrkimyksiään parantaa asiakaskokemusta. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi he osoittivat rahaa ja sijoittivat BlueRock-palvelinpuistoonsa. Tulokset ovat puhuneet puolestaan. 10 kuukauden ajanjakson aikana niiden nopein keskimääräinen nopeus oli 399 ms ja hitain keskimääräinen nopeus oli 467 ms. Joka tapauksessa, nämä ovat nopeita.

Alhainen esittelyhinta

Pari vuotta sitten monet ihmiset ajattelivat kahdesti Bluehostin käytöstä. He kokivat, että palvelu oli liian kallista ja ettei sitä tehnyt’Minulla ei ole ylimääräistä jotain, joka teki hinnan kannattavaksi.

Vuonna 2020 Bluehost kuitenkin teki meille vaikutuksen. Heillä on vaikuttavat latausajat ja vaikuttavat käyttöajat. Samalla he tarjoavat palvelunsa kohtuulliseen hintaan. On reilua sanoa, että ne ovat yksi markkinoiden halvimmista verkkoisäntäpalveluista.

Ne tarjoavat niinkin alhaisen johdantohinnan kuin 2,95 dollaria kuukaudessa, riippuen tarjoustarjouksista, jotka voit löytää. On totta, että löydät halvempia isännöintivaihtoehtoja. Kun tarkastelemme hintaa, heidän parannettuja palvelimia ja heidän asiakaspalveluaan, tunnemme kuitenkin, että ne ovat arvon arvoisia.

BH ei ole huono arvoillesi, mutta se ei ehdottomasti tee listaltamme parhaat halvat isännät.

Paljon ilmaisia ​​turvaominaisuuksia

Uutiset ovat täynnä raportteja merkittävistä tietohyökkäyksistä ja tietorikkomuksista. Siksi olemme iloisia nähdessämme, että Bluehostilla on hyvä valikoima suojausvaihtoehtoja. Heillä on joukko työkaluja, jotka on erityisesti suunniteltu vastaamaan yleisiin hyökkäyksiin ja riskeihin.

Voit torjua esimerkiksi roskapostia Roskapostiasiantuntijat, Roskapostin vasara, ja SpamAssassin (aika mahtavia nimiä).

Cloudflare voi pelastaa sinut suunnatulta palvelunestohyökkäykseltä.

Jos sivustollasi on laadukasta sisältöä, on todennäköistä, että joku yrittää varastaa sen sinulta. Siksi Bluehost tarjoaa hotlink-suojauksen, jonka avulla ihmisten on mahdotonta varastaa kuviasi ja sisältöäsi käyttämällä Hotlink-linkkejä. On suodattimia, joiden avulla voit estää tiettyjen sähköpostitilien käytön, ja Bluehost tarjoaa sinulle mahdollisuuden estää IP-osoitteita.

Pystyt suojaamaan hakemistoja salasanalla, luomaan mustia luetteloita IP-osoitteille, ottamaan käyttöön kaksifaktorisen todennuksen, käyttämään tunnisteiden vahvistusta ja käyttämään joukko muita arvokkaita suojausominaisuuksia. Bluehost pystyy pitämään sinut ja verkkosivustosi kävijät turvassa.

Yksi asia, joka on pidettävä mielessä, on se, että BH laskuttaa sinulta yksityisyyden suojaa, kun taas Namecheapin kaltaiset yritykset eivät. Tämän avulla voit säästää 20–50 dollaria dollaria vuodessa. Katso lisätietoja parhaiden verkkotunnusten rekisteröijien oppaasta.

Palautusoikeus

Bluehostilla on 30 päivän rahat takaisin takuu. Jos peruutat suunnitelmasi 30 ensimmäisen päivän aikana, saat ilmaisen hyvityksen. Varoitus, jos et peruuta 30 päivän kuluessa, et saa hyvitystä ajalta, jota et ole käyttänyt sitä. Muista myös, että verkkotunnusmaksuja ei palauteta.

Helppokäyttöinen

Bluehost on mennyt pois tavastaan ​​tehdä verkkosivustosi perustaminen ja hallitseminen sinulle helppoa. Niiden parannettu cPanel-käyttöliittymä on niin helppokäyttöinen kuin mahdollista. Napsauttamalla vain asianmukaista kuvaketta pääset minne sinun täytyy mennä.

CPanelilla voit huolehtia asioista, kuten sähköpostiosoitteista ja verkkosivustosi elementeistä, keskeisestä sijainnista. Voit mukauttaa ohjauspaneelin asettelun tarpeitasi vastaavaksi. Voit muokata asioita siten, että yleisimmin käyttämäsi ominaisuudet ovat ne, jotka ovat näkyvin.

Suosittelee WordPress.org

Kun valitset isäntä verkkosivustollesi, sinun pitäisi ottaa jonkin aikaa oppia siitä tosiasioita ja lukuja. WordPress.org on kuitenkin suurin planeetan CMS. Se ylläpitää miljoonia verkkosivustoja. Jos WordPress suosittelee palveluntarjoajaa, se on yleensä jotain, johon sinun tulisi kiinnittää huomiota.

WordPress laati äskettäin luettelon kolmesta suosikkipalveluntarjoajastaan. Bluehost esiintyi näkyvästi siinä luettelossa.

Nämä olivat vain muutamia asioita, joista olemme rakastaneet Bluehostia kohtaan. Toinen mainitsemisen arvoinen yksityiskohta on niiden verkkokaupan ominaisuudet, joiden avulla verkkokaupan perustaminen Bluehostin avulla on helppoa.

Lue lisää WordPress-hyvyydestä lukemalla oppaamme parhaat WordPress-isännät.

Mitä emme pidä Bluehostista

Haluamme esitellä mahdollisimman rehellisen kuvan Bluehostista. Tätä varten keskustelemme joistakin asioista, joista emme pidä tästä isännöintipalvelusta.

Asiakaspalvelu

kuva bluehost supportBluehost tekee paljon asioita hyvin, ja me’olemme nähneet nousevan trendi tarjoamiensa palvelujen laadussa. Jos sinulla on ongelmia ja sinun on kuitenkin otettava yhteyttä heidän asiakaspalveluun, ei ole mitään takeita siitä, mitä aiot saada.

Jotkut asiakkaat soittavat asiakaspalveluun ja saavat ilmiömäistä apua. Heillä on positiivisia kokemuksia. On kuitenkin joitain valituksia. Bluehost kannustaa asiakkaitaan ottamaan heihin yhteyttä puhelimitse. Monilla ihmisillä on kuitenkin tosiasiallisesti ollut ongelmia selviytymisessä, vaikka hekin’olet soittanut useita kertoja.

Siitä huolimatta, kun vertaa Bluehostia muihin halvat web-isännät huomaat nopeasti, että heidän tuki ei ole kaikkein pahinta. Sillä on vain vähän tilaa parantamiseksi.

Jos kädensijan tuki on mitä etsit, sanoisin kiinni Siteground.

Sinun on maksettava sivuston muutoksista

Hyvä osa tarkastelluista isännöintipalveluntarjoajia siirtää sivuston nykyisestä sijainnistaan ​​heidän palvelimelleen. Heille se on suhteellisen yksinkertainen menettely, ja se tarkoittaa, että aiot olla heidän asiakas seuraavien vuosien ajan.

Jostain syystä Bluehost ei näe asioita tällä tavalla. He veloittavat 150 dollaria tekemään jotain palvelustaan, mitä useimmat muut palvelut tekevät ilmaiseksi. Ja jos niin’Koska he eivät turhaudu tarpeeksi, he siirtävät vain enintään viisi sivustoa ja 20 sähköpostitiliä.

Jos tämä vähän rahaa tarttuva summa ei riitä, he veloittavat 80 dollaria 45 minuutin johdannosta heidän palveluistaan. Useimmat palveluntarjoajat antavat sinulle mielellään ilmaisen palvelun läpi.

Bluehostin hinnoittelu selitetty

Bluehost tarjoaa viisi erilaista hosting-suunnitelmaa. Ne sisältävät:

 • Jaettu hosting
 • Dedicated hosting
 • WordPress-hosting
 • VPS-hosting
 • Pilvisivustot

Useimmille ihmisille jaettu hosting-suunnitelma on enemmän kuin tarpeeksi. Kun aloitat ensimmäisen kerran, et tiedä kuinka paljon liikennettä verkkosivustosi houkuttelee. Dedicated hosting on periaatteessa fyysisen palvelimen vuokraus. WordPress-isäntä on isäntä, joka on optimoitu WordPressille.

Tässä on erittely kunkin hinnasuunnitelmasta.

Jaettu hosting (paras aloitusvaihtoehto)

 • “perustiedot” Suunnitelma alkaa 2,95 dollarilla kuukaudessa. Sitten se nousee 7,99 dollariin kuukaudessa aloitusjakson päätyttyä. (paras uusille verkkosivustojen omistajille)
 • “Plus” Suunnitelma on 10,99 dollaria kuukaudessa. (parhaiten pitkäaikaisille sivustoille tai blogeille)
 • “Choice Plus” maksaisi sinulle 23,99 dollaria kuukaudessa. (parasta, jos haluat ansaita rahaa verkkosivustollasi)

Nämä hinnat ovat melko hyviä, mutta Bluehost tarjoaa useita promo-tarjouksia, joiden avulla saat vielä paremman hinnan. Kanssa “perustiedot“suunnitelma, saat yksi verkkosivusto, rajaton kaistaleveys ja 50 Gt tilaa. Sinulle annetaan ilmainen verkkotunnus, jossa on viisi varattua verkkotunnusta ja 25 aliverkkotunnusta. Saat myös 100 Mt tallennustilaa jokaisesta viidestä sähköpostitilistäsi.

“Plus” ja “Choice Plus” suunnitelmat antavat sinulle rajoittamaton verkkosivustojen, rajoittamaton tila ja rajaton kaistaleveys. Sinä’annettiin yksi verkkotunnus rajoittamattomilla aliverkkotunnuksilla ja varatuilla verkkotunnuksilla. Sähköpostitileillä on rajoittamaton tallennustila ja muutama tietoturvaetu.

Bluehost tarjoaa “Business Pro” suunnitelma. Se on vähän tyyris tavalliselle käyttäjälle, mutta tarjoaa kuitenkin useita lisäetuja, kuten premium-SSL: n, verkkotunnuksen yksityisyyden ja omistetun IP-osoitteen.

VPS-hosting (lisätietoja / tietoturva)

 • “Standard” -paketti alkaa 18,99 dollaria kuukaudessa. Lopulta se nousee jopa 29,99 dollariin kuukaudessa.
 • “Parannettu” paketti alkaa 29,99 dollaria kuukaudessa ja lopulta hyppää 59,99 dollariin kuukaudessa.
 • “Ultimate” -paketti alkaa 59,99 dollaria kuukaudessa, lopulta korkeintaan 119,99 dollaria kuukaudessa.

Näkemämme perusteella nämä hinnat ovat melko paljon mitä sinun pitäisi odottaa maksavan VPS-hosting. Kahden ensimmäisen suunnitelman nopeus on kaksi CPU-ydintä. Kahden viimeisen suunnitelman nopeus on vastaavasti kolme tai neljä. Saat 30 Gt varastotilaa alimmalle tasolle ja 120 Gt varastolle korkeimmalle tasolle.VPS-hosting

RAM on kaksi GB alimmalle tasolle ja kahdeksan GB korkeimmalle tasolle. Saat yhden teratavun kaistanleveyden ostaessasi vakiopaketin, ja se hyppää kolmeen teratavuun kaistanleveyttä lopullisella tasolla.

Jokaisella tasolla saat yhden verkkotunnuksen. Vakiopaketin avulla sinä’annettiin yksi IP-osoite. Parannetut ja perimmäiset paketit toimitetaan kahdella IP-osoitteella. Kaikilla suunnitelmilla on 24/7 tuki ja 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Dedicated hosting (yrityksille)

 • “standardi” Vietävä hosting-paketti alkaa 79,99 dollaria kuukaudessa ja lopulta menee 119,99 dollariin kuukaudessa.
 • “parannettu” paketti alkaa hintaan 99,99 dollaria kuukaudessa. Se nousee lopulta 159,99 dollariin kuukaudessa.
 • “palkkio” paketti alkaa 119 dollaria kuukaudessa ja tulee lopulta 209 dollari kuukaudessa.

Sekä “Standard “- että” Enhanced “-suunnitelmissa on 4 × 2,5 GHz: n suoritin. “Premium” -suunnitelmalla saat 4 × 3,3 GHz: n suorittimen. Tallennustila vaihtelee 500 Gt: stä alimman suunnitelman kanssa yhteen teratavuun peilattuna korkeimmalla suunnitelmalla. Alemman suunnitelman RAM-muisti on neljä Gt, kun “Premium” -taso antaa 16 Gt.

“Standard” -tasolla saat viisi TB kaistanleveyttä ja 15 TB kaistanleveyttä “Premium” -tasolla. Jokaisessa suunnitelmassa on yksi verkkotunnus. “Standard” -suunnitelmassa on kolme IP-osoitetta, “Enhanced” -suunnitelmassa on neljä ja “Premium” -suunnitelmassa viisi. Kuten kaikissa Bluehostin tarjoamissa suunnitelmissa, myös näille on tarjolla 24/7 -tuki ja rahat takaisin -takuu.

Katso liittyvät – parhaat omistautuneet isännät

WordPress-hosting (parasta blogille)

 • Peruspaketin hinta alkaa 2,95 dollaria kuukaudessa, jos saat 36 kuukauden tilauksen.
 • Plus-paketti alkaa 5,45 dollarilta kuukaudessa, jos saat 36 kuukauden tilauksen.
 • “Choice Plus” -paketin hinta alkaa 5,45 dollaria kuukaudessa, jos saat 36 kuukauden tilauksen.

WordPress-hosting-suunnitelmat tarjoavat samat tekniikat kuin yllä tarkastellut jaetut hosting-suunnitelmat. Lue lisää parhaista WordPress-isäntästä täältä.

Bluehost-tuki

Kuten mainitsimme plus- ja miinusta -osiossa, Bluehostin tuki on sekoitettu laukku. Vaikuttaa siltä, ​​että se riippuu paljon soittamispäivästäsi ja siitä, kenen kanssa olet vuorovaikutuksessa.

Joskus saat vastauksen puhelinsoittoon heti ja huomaat vuorovaikutuksessa tietävän teknisen tuen asiakasavustajan kanssa.

Muina aikoina puheluihisi ei ehkä vastata tai voi tuntua, että kanssasi vuorovaikutuksessa olevat ihmiset eivät ymmärrä sitä, mitä’jatkuu kuin sinä.

tukea resursseja

Puhelintuen lisäksi Bluehost tarjoaa paljon tukiresursseja. Tähän sisältyy tietokanta, joka sisältää artikkeleita, oppaita, ohjeita ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Tämä on hyvin tuettu tietopohja, joten on hyvä mahdollisuus löytää vastauksia kysymyksiisi, joita sinulla on.

Koulutusresurssi” on loistava tapa käyttäjille tutustua sivuston eri puoliin, mukaan lukien sisäänkirjautumisen hallinta, verkkotunnukset, sähköposti, WordPress jne..

Jos sinulla on kysyttävää muusta, jota et löydä tietokannasta, he kutsuvat asiakkaansa soita heille ympäri vuorokauden avaavasta puhelinlinjastaan.

Tuomio – Pidämme Bluehostista

Bluehost sopii kaikille, jotka alkavat. He ovat yksi vanhimmista verkkoisäntäkoneista, ja heillä on vuosien kokemus ja hyvä maine. He tarjoavat halvempi hinnoittelu ja tarjoaa samalla laadukkaita. Heillä on useita verkkoresursseja, jotka on suunniteltu tekemään asetusprosessista helppoa.

Asiakkaille on tarjolla useita mielenkiintoisia ominaisuuksia ja lisäominaisuuksia hinnasta riippumatta. Saatavilla olevien suunnitelmien monimuotoisuus antaa sinun helposti löytää paketti, joka vastaa budjettiasi ja tarpeitasi.

Suurimmaksi osaksi vaikutelmamme Bluehostista on suosittu näkymä. Olisi hienoa, jos he siirtäisivät sivustosi ilmaiseksi ja jos heidän asiakaspalvelunsa kärsivät vähemmän. Uskomme kuitenkin, että Bluehost on loistava valinta web-hosting-palveluihin, ja tekee siitä helposti parhaiden verkkoisäntäluetteloomme.

Kiitos kaverien pysäyttämisestä. Jätä kommentti alla. 

Teemme parhaamme tutkiaksemme tuotteita itsenäisesti auttaaksemme lukijoitamme paremmin tekemään päätöksiä. Haluamme kuitenkin kuulla mielipiteesi. Hyväksymme informatiiviset ja ei-mainostavat yksittäiset arvostelut. Täytä alla oleva lomake ja julkaisemme arvostelu. Yritysten itse myynninedistämiskatsauksia ei julkaista. Kiitos!

Napsauttamalla alla olevaa painiketta, voin lukea ja hyväksyn Käyttöehdot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map