Създаване на бизнес имейл акаунти: прости стъпки към вашия собствен @ Email.com имейл

След закупуване на вашето име на домейн, трябва да отправяте имейл адрес, свързан с вашето име на домейн. И използването на имейл адрес със същото име като вашия домейн делегира силно впечатление като професионалист. Не е нужно гений да разбере, че в бизнеса не бива да се занимавате с никой, който има „[Имейл защитен]“като техния имейл адрес.


Още по-сензационното е, че можете да създадете имейл за членове на екипа, които да показват името на компанията! Спестете за факта, че наличието на имейл на домейна ви е привлекателен маркетингов съвет и за вашата марка.

Силно се препоръчва на бизнес потребителите да създават имейл, който е свързан с името на вашия домейн, а не с Gmail, което го прави повече за лична употреба.

Вижте примера по-долу, използвайки имейл с името на вашия домейн:

Име на домейн: www.closet.com

Твоят имейл: [Имейл защитен]

За да постигнем това, ние сме пред вас и викаме да ви водим през целия процес отвътре и отвън.

1. Регистрирайте име на домейн и уеб хостинг

За да закупите име на домейн, можете да проверите всеки регистратор на домейн, за да получи вашия домейн (напр., GoDaddy е голям регистратор на домейни, който предлага и хостинг). Тези регистратори също ще предлагат подходящи имена на домейни за вашия бизнес, от които можете да избирате, особено когато никога повече не можете да притежавате Amazon.com или eBay.com!

След това трябва да свържете името на вашия домейн с избрания от вас уеб хостинг акаунт, за да продължите със създаването на имейл акаунти за вашия бизнес. Препоръчвам да използвате SiteGround, за да хоствате вашия уебсайт.

След като сте свързани и регистратор, и хост, влезте в своя уеб хостинг акаунт, за да започнете да създавате имейли.

Посетете SiteGround

2. Влезте в своя cPanel и създайте вашите имейл акаунти

Ако използвате SiteGround като доставчик на хостинг услуги, влезте в таблото за управление на cPanel и ще видите раздел „Поща“. Кликнете върху имейл акаунти.

Попълнете следните полета:

 • електронна поща
 • парола
 • потвърди парола

Ако искате да добавите квота за пощенска кутия, можете да го направите. По подразбиране квотата е зададена на 250MB, което не е лошо. Не забравяйте, че можете да намалите и увеличите лимитите на пощата в зависимост от вашия хостинг план.

Кликнете върху бутона „Създаване на акаунт“, за да завършите процеса. Можете да направите няколко имейл акаунта за вашето име на домейн, като повторите горните стъпки. Това е!

3. Достъп до своя имейл акаунт

След като създадете вашите имейл акаунти, вече можете да получите достъп до него, като кликнете върху Webmail.

За достъп до имейла си, щракнете върху Влезте в Webmail.

Изберете приложение по подразбиране за уеб поща и от там можете да видите вашата пощенска кутия.

Можете да започнете да изпращате и получавате имейли чрез приложението за уеб поща.

Можете да свържете имейла си на различни устройства, като настроите конфигурационните скриптове на предпочитаното от вас приложение или устройство.

Настройте своя имейл акаунт с G Suite

След като създадете вашите имейл акаунти, можете да ги свържете с G Suite от Google Cloud. Използва се по-лесно, отколкото да използвате приложение за уеб поща. Освен това уеб пощата не предлага други приложения, освен за изпращане и получаване само на имейли. G Suite обаче предлага всички популярни приложения на Google като Gmail, Google Photos, Документи, Диск и др.

Можете да имате план за G Suite само за $ 5 на потребител / месец и можете да получите достъп до всички предлагани приложения и функции.

Как да регистрирате своя имейл акаунт в G Suite

Отидете на G Suite уебсайт и изберете плана по ваш избор.

След като изберете плана си, въведете необходимите подробности за вашия бизнес, за да продължите.

След това те ще попитат дали вече сте закупили домейн. Тъй като сте го направили по-рано, изберете опцията „Имам домейн“ и можете да щракнете върху „Напред“.

Въведете името на бизнеса си или името на вашия домейн. След като сте готови, щракнете върху „Напред“.

Въведете потребителското си име и паролата. Това потребителско име ще бъде името на акаунта за имейла ви и ще бъде прикачено към името на вашия домейн.

След като приключите с тези стъпки, ще се появи съобщение „Успешно“.

Кликнете върху бутона „Отидете на настройката“, за да завършите процеса на настройка.

На екрана за настройване започнете да добавяте членове на вашия екип, за да създадете повече акаунти. Отметнете „Добавих всички имейл адреси на потребители, които в момента използват [този домейн]“ и кликнете върху бутона „Напред“.

Потвърдете собствеността на вашия домейн, като копирате мета маркера или качете HTML файл в хостинг акаунта си за проверка. Използвайте само един от тези методи, за да проверите собствеността на домейна.

Влезте в своя уебсайт и инсталирайте Вмъкнете плъгин за заглавки и колонтитули.

След като инсталирате, отидете на Настройки, след това „Вмъкване на заглавки и долен колонтитул“ и въведете мета маркера в текстовата област „Сценарии в заглавието“. Щракнете върху бутона Запиши.

След всички настройки ще ви трябва MX Records за вашето име на домейн, за да направите G Suite функционален за вашите имейл акаунти.

Как да създадете MX записи:

Отидете до вашия cPanel и посетете раздел за поща. Кликнете върху MX Entry. Обърнете внимание, че някои условия или раздели се различават от другите доставчици на хостинг услуги. Използвам SiteGround. Просто трябва да разберете какво съответства или е подобно на него.

Изберете името на вашия домейн и щракнете върху Задаване на Google MX.

За други доставчици на хостинг услуги може да се наложи да се върнете на уебсайта на G Suite и да проверите опцията „Отворих контролния панел за моя домейн“. Вижте MX Records, които можете да копирате от Google на вашия cPanel. Върнете се към хостинг акаунта си и въведете MX Records. Кликнете върху „Добавяне на запис“

Отидете на уебсайта на G Suite и маркирайте опцията „Създадох новите записи на MX“. Изтрийте всички съществуващи записи в MX Records, сочещи вашето име на домейн. След като изтриете всички записи на MX, запишете MX записите ръчно и проверете опцията „Запазих MX записи“. Щракнете върху бутона „Проверете домейна и настройте имейл“ и процесът е приключен.

Вече можете да влезете в акаунта си в Gmail или G Suite като администратор и можете лесно да го използвате чрез различни устройства.

заключение

Ако имате брандиран имейл акаунт, той изглежда законно и професионално. Вашият фактор на доверие към вашите потенциални и съществуващи клиенти ще бъде увеличен, тъй като това е чудесен начин за комуникация с въпроси, свързани с бизнеса, когато знаете, че не се занимавате с субект на полет през нощта.

Придобиването на име на домейн и бизнес имейл е евтино и всеки бизнес, който по принцип не може да направи това, не трябва да гарантира доверието на никого. С нарастването на вашите контакти можете използвайте приставки за създаване на имейл списъци или разширяване на имейл маркетинга със софтуер за подобряване на вашата бизнес визия.

Започнете сега и създайте своя бизнес имейл, за да подхранвате отношенията с клиентите с помощта на доверие.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map