Rishikimi i hostingerit

Hostinger është një kompani web hosting që është në pronësi të punonjësve të saj. Ajo u themelua në 2004 dhe fillimisht kishte emrin Hosting Media.


Megjithatë, në vitin 2011, pasi kompania ka arritur piketë e të paturit e një milionë përdorues, emri i saj është ndryshuar për Hostinger.In 2007, Hostinger ishte një degë e 000webhost.

Qëllimi ishte të sigurohej një pritje falas në internet në të gjithë botën. Sot, Hostinger ka më shumë se 25 milion përdorues në të gjithë botën, me filialet që janë në më shumë se 178 vende. Ajo shërben si kompani mëmë e 000webhost, Weblink dhe Niagahoster.

Vlerësohet se 20,000 klientë të rinj regjistrohen në këtë shërbim çdo ditë. Hostinger mburret se ata janë në gjendje për të lejuar klientët e tyre për të krijuar një faqe interneti me liri të plotë. Në këtë përmbledhje ne do të shikojmë disa nga ato pretendime me qëllimin të shohim nëse ky mikpritës evropian është i mirë.

Farë është e njohur për hostinger?

Kur flasim për veten, Hostinger është i drejtpërdrejtë dhe në pikëpamje. Ata don’t përdorni terma me shkëlqim për të përshkruar shërbimin e tyre. Përkundrazi, ata thonë se gjithçka ka të bëjë mbajtje e lirë në internet.

le të’Filloni me çmimet dhe planet e tyre të pritjes.

Hostinger ofron tre plane themelore:

 • Pritja me një ndarje të përbashkët me zbritje 1.45 dollarë në muaj
 • Premium Ndarja e përbashkët me zbritje të drejtuara rreth 2.15 dollarë në muaj
 • Business shared hosting me ulje drejtuar rreth 3,45 dollarë në muaj

Aktualisht, ata janë duke realizuar një marrëveshje që sjell çmimin e planit të tyre të vetëm të përbashkët të pritjes në $ 80 në muaj.

Me planet e tyre të hostimit të biznesit dhe Premium në internet, përfshihen fusha personale falas. le të’Shikoni një nga afër secilën nga paketat e tyre themelore.

Ndarja e vetme e përbashkët (më e mira për Newbies)

krahasimi i planit hostingerKy është plani më pak i shtrenjtë në dispozicion. Ju paguani 1.45 dollarë çdo muaj për katër vitet e para. Nëse vazhdoni të përdorni shërbimin pas katër viteve të para, çmimi i shërbimit hidhet në 7.99 dollarë në muaj.

Ky plan ju jep:

 • Gjerësia e bandës 100 GB
 • Një llogari emaili
 • Një installer auto
 • 10 GB hapësirë ​​disk
 • Ndërtues i thjeshtë i faqes në internet
 • Një bazë e të dhënave MySQL
 • Një faqe në internet

Ky është Hostinger’s planin e hyrje-nivel. Nuk është projektuar të ketë të gjitha tiparet që do të shihni në disa nga planet e tjera që do të shqyrtojmë. Sidoqoftë, kur paguani vetëm 1.45 dollarë çdo muaj ose edhe më pak me zbritje, me të vërtetë nuk mund të ankoheni për tiparet që ju ofrohen.

Plani ju lejon të organizoni vetëm një faqe në internet. Kjo reflektohet në burimet që ju janë ndarë. Dhjetë GB hapësirë ​​në disk dhe 100 GB bandwidth janë të mjaftueshme për të krijuar një pamje mbresëlënëse. Paketa e përgjithshme është relativisht e zhveshur me kocka. Por nëse keni vetëm një faqe në internet dhe po kërkoni të drejtoni faqen pa shumë kambana dhe fishkëllima, ky është një opsion i bukur.

Një çështje që disa prej tyre kishin me këtë paketë është se ajo vetëm ofron një email. ajo’Nuk është e pazakontë për një bizneset e vogla të kenë vetëm një faqe në internet, por ato zakonisht kanë dy adresa të postës elektronike që përdorin. Nëse kjo është një shkelm për ju, shikoni Planin Premium të Ndarjes së Ndarjes.

Premium Ndarja e Ndarjes

Ky është plani i nivelit të mesëm. Për 48 muajt e parë, ju do të paguani $ 2,15 në muaj. Pas kësaj, çmimi rritet në 11,95 dollarë në muaj.

Ky plan ofron:

 • Numri i pakufizuar i faqeve të internetit
 • Përdoruesit e pakufizuar të FTP
 • Hapësirë ​​e pakufizuar në disk SSD
 • Llogari të pakufizuara të postës elektronike
 • Emri i domain falas
 • Baza e të dhënave të pakufizuar MySQL
 • Ndërtues i thjeshtë i faqes në internet

Me këtë plan, ju në thelb jeni duke paguar dy herë atë që do të paguani me planin e mëparshëm. Sidoqoftë, ju po shikoni një paketë krejtësisht të ndryshme. Ky plan ju lejon të keni akses në pothuajse të gjitha funksionalitetet dhe fuqinë që ofron Hostinger.

Kjo ka qenë bërë për njerëzit që kanë faqe të shumta dhe që shqetësohen për shpejtësinë. Me këtë paketë, ju mund të keni sa më shumë faqe në internet që dëshironi, të përdorni sa më shumë hapësirë ​​në disk, siç ju nevojitet, dhe të përtypni një sasi të pakufizuar të brezit. Nuk ka asnjë kufizim në numrin e bazave të të dhënave MySQL që mund të keni, dhe jeni në gjendje të krijoni një numër të pafund llogarish FTP nëse vendosni të.

Gjëja e bukur për këtë plan është se është optimizuar për WordPress. Si rezultat, nëse përdorni planin Premium për faqen tuaj në WordPress, ju do të merrni tre herë shpejtësi sesa ata që kanë ngecur me planin themelor.

Me këtë paketë, ju gjithashtu do të merrni një emër domain përfshirë. Nuk ka tarifë vjetore të rinovimit. Ju gjithashtu merrni një lirë Certifikatë SSL. Kjo ndihmon për të mbrojtur individët që vizitojnë faqen tuaj nga njeriu në sulmet e mesme. Krijon një përvojë të përgjithshme të shfletimit më të sigurt.

Pritja në internet e biznesit

Ky është plani më i lartë i linjës që ata ofrojnë. Për 48 muajt e parë, ju do të shpenzoni 3,45 dollarë në muaj. Pas kësaj, çmimi rritet në 15,95 $ në muaj.

Ky plan ofron të gjitha përfitimet e primit të hostit plus:

 • Shpejtësia e optimizuar e WordPress 5X
 • Rezervime ditore
 • 2X fuqia përpunimit dhe kujtesës
 • Certifikatë falas SSL
 • Mbështetje luksoze e jetës

Për vetëm disa dollarë më shumë, ju mund të shijoni përfitimet e paketës së pritjes së Ndarjes së Biznesit të Ndarë. Ky është shërbimi më gjithëpërfshirës që ata ofrojnë. Gjithçka që shqyrtuam në planin Premium është përfshirë në planin e biznesit.

Dallimi kryesor që ju do të shihni është ndarja RAM dhe CPU. Të dy këta janë dyfishuar në planin e biznesit. Kjo do të ketë një ndikim të madh në punën e faqes tuaj. Plani Premium tashmë është i shpejtë. Duke dyfishuar shpejtësinë me planin e biznesit, shërbimi juaj është aq i shpejtë sa nuk mund të ndihmoni por të mahniteni.

Nëse po e drejtoni faqen tuaj në WordPress, atëherë gjërat bëhen më interesante. Në vend të një nxitjeje të shpejtësisë 3X, ju merrni një Rritet shpejtësia 5X. Kjo do të thotë që nëse faqja juaj po merr mijëra vizitorë çdo ditë, gjithmonë do të funksionojë me shpejtësi.

Diçka tjetër që na pëlqen në lidhje me planin e biznesit është se ajo përfshin funksionim automatik rezervë. Ju ka të ngjarë të dini që mbështetja me dorë e sendeve është një proces i mërzitshëm, i gjatë dhe i përsëritur. Kjo është ajo ku shumë njerëz u larguan duke e bërë atë pas një kohe dhe pastaj pendohen më vonë.

Një pengesë shtesë e planit të biznesit është që t’ju jepet përparësi ekipit të ndihmës teknike të Hostinger. Kjo do të thotë që kur të lidheni me mbështetjen e teknologjisë, ju hidheni përpara të gjithëve që nuk janë duke përdorur planin e biznesit. Kur faqja juaj ka probleme, vetëm kjo veçori e bën rritjen e vogël të çmimit që ia vlen.

VPS Hosting

Ne duam të diskutojmë shkurtimisht Host VPS paketat që ofron Hostinger. Hostinger’Plani VPS bën të mundur që një administrator i faqes merrni shpejtësi të mira, besueshmëri dhe një çmim të arsyeshëm. Planet e tyre VPS fillojnë me rreth 4,95 dollarë në muaj dhe shkojnë deri në 75 dollarë në muaj.

Specifikimet për secilin plan ndryshojnë, por ato ofrojnë midis një GB dhe tetë GB RAM. Gama e CPU-së është midis 2.4 GHz dhe 14 GHz.

Ata janë bujarë me hapësirën e depozitimit. Plani më i ulët i VPS ka 20 GB depozitë SSD. Plani i nivelit më të lartë ofron 160 GB hapësirë ​​SSD. Bandwidth për paketën më të ulët është rreth 1.000 GB dhe shkon deri në 6,000 GB për planin më të shtrenjtë.

Kur hodhëm një vështrim objektiv në Hostinger’planet e çmimeve dhe ato që ato ofrojnë për çmimin, u larguam me përshtypjen e kësaj qenieje a pritje e lirë kompani që ofron një shërbim premium. Sidoqoftë, është një gjë të ofrosh shërbime me një çmim të lirë. Por sa i mirë është shërbimi që ata ofrojnë?

Koha e pritjes dhe e ngarkesës

Shumë pak gjëra mund të marrin gjakun të vlojë si përpjekja për të hyrë në një faqe në internet dhe duke pritur me durim që ajo të ngarkohet. Megjithëse koha e ngarkesës së faqes është ndoshta vetëm disa sekonda, në këtë botë ku jemi mësuar të afrojmë momente të reagimit të menjëhershëm kur shfletojmë në internet, duke pritur një ose dy sekonda për një faqe për të ngarkuar mund të duket si një amshim. Në shumicën e rasteve, kompania pritëse është fajtore nëse shpejtësia është e ngadaltë.

Ne kemi ndjekur Hostinger për vitin e fundit. Ti mund te shohesh ndjekja jonë live këtu.

Si ngrihet Hostinger?

Koha e ngarkesës 385ms

Hostinger ka serverë në Shtetet e Bashkuara, Azi dhe Evropë. Të gjithë serverët e tyre janë të lidhur me një linjë lidhjeje 1.000 Mbps. Këto sigurojnë performancën maksimale si dhe stabilitetin. Kur shikoni një mesatare të ngarkesës së Hostinger gjatë 10 muajve, duke filluar në dhjetor 2017 dhe duke përfunduar në shtator 2018, mesatarisht arrin në 385 ms. Për ta parë atë në perspektivë, kjo është përafërsisht koha që ju duhet sytë tuaj të fryhen.

Nota e Uptime

Uptime është një faktor tjetër që duhet të merrni parasysh kur përcaktoni nëse një host në internet ia vlen paratë. Një host në internet mund të ofrojë shërbimet e tyre për pesë cent në muaj. Por nëse shërbimi i tyre është vazhdimisht në rënie, ju po paguani për asgjë absolutisht. Mendoni për këtë në këtë mënyrë, sa herë do të rishikoni një faqe në internet të re, nëse tre herë të parët që keni provuar këtë faqe do të ishte? Ju me siguri nuk do të ktheheshit kurrë më sepse një sit që’s vazhdimisht poshtë thotë shumë gjëra negative për pronarin e faqes.

Kur e shikuam Hostingerin gjatë 10 muajve, ne pamë se ata performuan në mënyrë të shkëlqyeshme. Ende aty’s shumë hapësirë ​​për përmirësim. Gjatë 10 muajve, ata kishte një kohëzgjatje prej 99.88 përqind. Kjo ulet në rreth një orë joproduktive gjatë një muaji.

Kjo nuk është e shkëlqyeshme. Amazon kishte një orë pushim gjatë ditës së kryeministrit në Amazon në 2018. Në vetëm një orë, ata mund të kenë humbur më shumë se 100 milion dollarë në shitje. Sigurisht, biznesi juaj nuk është Amazon. Megjithatë, humbja e një ore çdo muaj mund të ketë një ndikim negativ në fundin tuaj.

A do të thotë kjo që ne nuk po e rekomandojmë Hostingerin për shkak të kohës së ndërprerjes së tyre? Jo aspak. Thjesht duam të japim një mendim objektiv. Edhe me 99.88 përqind në kohë, Hostinger është akoma më i shpejtë, gati 80 përqind më i shpejtë, sesa mesatarja e industrisë, e cila është rreth 890 ms.

le të’Merrni disa minuta dhe zbuloni në disa veçori të tjera që Hostinger u ofron klientëve të saj.

Karakteristikat e Hostinger

Një nga Hostinger’Pikat kryesore të shitjes janë bollëku i karakteristikave që u ofron përdoruesve. Nëse të gjitha këto karakteristika do të jenë të dobishme për ju, varet nga ajo që keni ndërmend të bëni me shërbimin.

Ndërtues falas i faqes në internet dhe Emri i Lirë i Domainit

Nëse jeni duke lexuar tonë ndërtuesi më i mirë i faqes në internet rishikim që ju do të dini se ishin tifozë të mëdhenj të ndërtuesve të faqeve.

Hostinger vjen me një ndërtues falas në internet, i quajtur Zyro. Krijuesi i faqes në internet ka shumë karakteristika të këndshme. Ajo vjen me një numër të modeleve të njohura që ju lejojnë të merrni faqen tuaj në internet dhe të funksionojnë shumë shpejt. Nëse jeni duke kërkuar për një ndërtues të faqes në internet me shumë karakteristika kryesore si një çertifikatë falas SSL, ruajtje të pakufizuar SSD dhe gjerësi bandë, ky është vendi i duhur.

Do të gjeni gjithashtu veçori si Zyro Gjeneratori i përmbajtjes AI dhe krijuesi i logos, të dyja këto janë mjaft inovative dhe do t’ju lejojnë të përqendroheni në rritjen e biznesit tuaj.

Për të qenë i sinqertë, krijuesi i faqes në internet ka shumë funksionalitet, por nuk i afrohet disa prej krijuesve më të njohur të faqeve të internetit që janë në dispozicion.

Pasi të zgjidhni modelin tuaj, ju jeni në gjendje të rregulloni të gjithë faqen tuaj të internetit menjëherë nga Hostinger. Ju gjithashtu merrni një emër domain falas kur blini paketën e hostimit në internet Premium ose Business. Ka pa tarifë vjetore të rinovimit. E gjithë kjo është e bashkuar me çmimin që ju paguani për shërbimin mujor. Nëse doni të keni më shumë se një emër domain, do t’ju duhet të paguani pak më shumë.

Free Web Hosting

Siç e përmendëm në fillim, 000Webhost është në pronësi të Hostinger. 000Webhost ofron një plan super themelor falas të mbajtjes në internet. Sidoqoftë, ne duam të theksojmë se ju merrni atë që paguani. Plani i pritjes është falas, por është gjithashtu i ngadaltë dhe jo i besueshëm. Nëse projekti për të cilin po punoni është i rëndësishëm për ju

, atëherë kjo veçori nuk është diçka që do të dëshironi. Sidoqoftë, nëse thjesht dëshironi të rrëmuani për pak, opsioni falas është i bukur.

Përpara rreth çmimit të saj

Shtë praktikë standarde në industri që kompanitë pritëse të përdorin disa hile të çmimeve. Hostinger nuk është ndryshe, por ata janë të sinqertë për atë që ata bëjnë. Për shembull, paketa e tyre themelore për pritjen e përbashkët është 1.45 dollarë në muaj. Sidoqoftë, për të marrë atë çmim, duhet të regjistroheni për katër vjet. Pasi të kenë kaluar këto katër vjet, do të duhet të paguani 7,99 dollarë në muaj. Nëse nuk keni asnjë problem të përdorni të njëjtën kompani pritëse për katër vjet, atëherë kjo është e shkëlqyeshme. Nëse jo, mund ta gjeni pak zhgënjyese.

Lehtësinë e përdorimit

Hostinger’s ndërfaqja e përdoruesit është dizajnuar të jetë e lehtë për t’u përdorur. Ju duhet të jeni në gjendje të gjeni gjithçka që ju nevojitet në vetëm një vend. Kjo do të thotë që ju mund të bëni gjëra të tilla si:

 • info Update faturimit
 • Menaxhoni domenet
 • Monitoroni emailet

Hostinger nuk përdor cPanel tradicionale. Sidoqoftë, është e lehtë për të kuptuar ikonat që e bëjnë të qartë se ku mund të gjeni atë që ju nevojitet. Për ata që janë mësuar me cPanel, duke mos e përdorur atë mund të duhet që disa të mësohen. Sidoqoftë, nëse jeni fillestar, paneli i kontrollit që ofron Hostinger është më se i mjaftueshëm për ta mbajtur faqen tuaj duke funksionuar.

mbështetje

imazh që tregon mbështetjen e hostingerit

Mbështetja e mirë për klientët është një domosdoshmëri me një host të uebit. Nëse faqja e juaj është poshtë dhe ju nuk mund të merrni në kontakt me individët përgjegjës për mbështetjen e konsumatorëve menjëherë, ju mund të humbni jashtë në një bandë e parave. Mbështetja e klientit me një shërbim si Hostinger është edhe më e rëndësishme. Siç kemi diskutuar, në mënyrë që të merrni çmimet e tyre më të lira, ju duhet të futeni në një marrëveshje katër vjeçare.

Ne jemi të kënaqur të themi se në këtë fushë Hostinger bën një punë të mahnitshme. Ata goditën të gjitha bazat kur bëhet fjalë për mbështetjen e klientit. Ata kanë një bisedë live dhe një interkomë të integruar. Ju mund t’i dërgoni me email dhe të merrni përgjigje në pyetjet tuaja në mënyrën e duhur. Diçka tjetër që është unike në lidhje me Hostinger është ajo ata ofrojnë mbështetjen e tyre për klientët në një numër gjuhësh.

Do të gjeni veten duke pritur rreth një minutë për t’u lidhur me një agjent mbështetës chat. Në varësi të vështirësisë së çështjes që adresoni, duhet të prisni një përgjigje të shpejtë. Përveç bashkëveprimit të drejtpërdrejtë me një agjent mbështetës teknologjik, ju mund të përdorni bazën e tyre të madhe të njohurive dhe mësimet për t’ju ndihmuar. Do të gjeni udhëzues dhe informacione që do t’ju ndihmojnë t’i përgjigjeni shumë pyetjeve që keni vetë.

Nëse do të kishte ndonjë gjë që do të dëshironim të përmirësonim në lidhje me aspektin e shërbimit të klientit, do të ishte fakti që ata nuk ofrojnë përmes ndihmës telefonike.

përfundim

Ne jemi përpjekur të paraqesim një pamje të paanshme të Hostinger. Si me të gjitha kompanitë pritëse, ka disa gjëra që ne dëshirojmë t’i shohim ato të përmirësohen. Sidoqoftë, nga ato që kemi parë, shërbimi i tyre i përgjithshëm është mjaft i mirë, veçanërisht për çmimin që ata ofrojnë. Në të kaluarën, ajo ka qenë përvojën tonë që, kur të merren me hosting kompanive që të përqëndrohet në duke ofruar një shërbim të lirë, ju merrni junk. megjithatë, Hostinger ofron një shërbim premium me një çmim të lirë.

Ne nuk do t’ju themi se Hostinger ka shërbimin më të shpejtë atje. Siç e përmendëm në rishikimin tonë, ata don’t. Ne nuk do t’ju themi se Hostinger ka rekordin më të mirë në kohë sepse ata don’t. Sidoqoftë, shpejtësia e ngarkesës që ata ofrojnë dhe rekordimi i tyre në kohë i vë ato në të njëjtën kohë me një numër të kompanive të mbajtjes në internet që ngarkojnë shumë më tepër.

Couift që me hapësirën dhe gjerësinë e brezit që’s në dispozicion në Premium dhe planet e tyre të biznesit dhe Hostinger bëhet një kompani që ia vlen të merret parasysh. Nëse jeni duke kërkuar për një host efektiv dhe të lirë në internet, kjo është kompania për ju. Ata ofrojnë një shërbim premium që nuk sakrifikon cilësinë për çmimin.

A e keni përdorur Hostinger në të kaluarën? A po i përdorni aktualisht? Na tregoni për përvojën tuaj në seksionin e komenteve më poshtë.

Ne bëjmë çmos që të kërkojmë në mënyrë të pavarur produktet për t’i ndihmuar lexuesit tanë të marrin vendime. Duke u thënë kështu, ne gjithashtu duam të dëgjojmë mendimet tuaja. Ne pranojmë rishikime individuale që janë informuese dhe jo promovuese. Ju lutemi plotësoni formularin më poshtë dhe ne do të botojmë vlerësimin tuaj. Shqyrtimet promovuese nga vetë kompanitë nuk do të publikohen. Faleminderit!

Duke klikuar butonin më poshtë, pranoj që kam lexuar dhe pranuar Kushtet e përdorimit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map