Kuinka asentaa ja asentaa WordPress-monisivustoverkko WaaS

Olemme kaikki kuulleet SaaS: sta, mutta kaupungissa on uusi akryonyymi … .WaaS. Mikä tarkoittaa verkkosivustoa palveluna, ja tämä opas näyttää sinulle, kuinka haluat perustaa sen.


Tiesitkö, että voit perustaa usean sivuston verkon, jotta voit hallita kaikkia verkkosivujasi yhdestä tilistä ja jopa tarjota tätä palveluna?

WordPressillä on sisäänrakennettu kyky luoda ja käynnistää useita verkkosivustoja samalla WordPress-asennuksella. Se on WordPress-monisivustoverkko.

Multisite on tehokas WordPress-ominaisuus, jonka aktivoinnin jälkeen voit luoda verkkosivustojen verkon, joka toimii yhdessä WordPress-asennuksessa. Se on ollut olemassa jo WordPress 3.0: n jälkeen, ja sitä ovat käyttäneet melko monet suuret sivustot, kuten WordPress.com, New York Times, Harvard ja Edublogs muutamien mainitsemiseksi.

Annan näyttää sinulle kaiken, mitä sinun on tiedettävä aloittaessasi Multisite-palvelua ja luomalla oman blogi- tai sivustoverkostosi.

Johdanto WordPress-monisivustoverkkoihin

Monisivustoinen verkko on kokoelma verkkosivustoja, joilla kaikilla on sama WordPress-asennus, tietokanta, laajennukset ja teemat. Verkon yksittäiset sivustot ovat virtuaalisia sivustoja, joilla ei ole omia hakemistoja palvelimellasi, mutta niillä on erilliset hakemistot medialatauksille ja erilliset taulukot tietokannassa.

Multisite oli toiminnassa WordPress-ominaisuutena vuodesta 2010. Se korvasi WordPress Multiuser -ominaisuuden, ominaisuuden, jonka avulla käyttäjät pystyivät asettamaan blogi-ruudukon. WordPress kehitti Multisite-askeleen askeleen pidemmälle, jolloin käyttäjät voivat isännöidä erilaisia ​​sivustoja yhdessä WordPress-asennuksessa.

Upea Multisiten suhteen on se, että WordPress-asennus itsessään on melkein sama kuin tavallinen asennus: sillä on sama kansiorakenne, samat ydintiedostot ja sama kooditukio. Tämä tarkoittaa, että Multisite-verkon asentaminen ei ole paljon monimutkaisempaa kuin tavallisen WordPress-sivuston asentaminen, ja Multisite-päivitys on sama kuin minkä tahansa WordPress-sivuston päivittäminen..

Riippumatta siitä, kuinka monissa sivustoissa käytät niitä, kaikki verkon teemat ja laajennukset tallennetaan vain kerran, mikä tarkoittaa, että käytät paljon vähemmän palvelintilaa kuin jos käyttäisit erillistä WordPress-asennusta jokaiselle sivustolle.

Milloin ja miksi sinun pitäisi käyttää monisivustoverkkoa

Useissa tilanteissa WordPress-monisivustoverkko voi olla hyödyllisempi kuin useiden erillisten WordPress-sivustojen hallinta. Tässä on joitain WordPress-monisivustoverkon käytön etuja:

 • Verkon järjestelmänvalvojana voit hallita useita sivustoja helposti yhdellä hallintapaneelilla.
 • Jokaisella verkon sivustolla voi olla omat järjestelmänvalvojansa, ja nämä järjestelmänvalvojat pystyvät hallitsemaan vain omaa verkkosivustoaan.
 • Vain yhdellä latauksella voit asentaa laajennuksia tai teemoja ja aktivoida ne useille sivustoille.
 • Sinun on päivitettävä WordPress, laajennukset tai teemat vain yhdessä ”master” -asennuksessa, mikä helpottaa päivitysten hallintaa.

WordPress-laajennukset, kuten ManageWP voi auttaa sinua hallitsemaan kaikkia verkkosivustojasi yhdestä hallintapaneelista.

Mutta WordPress-monisivustoverkon luominen ei ole aina hyödyllistä useiden sivustojen hallinnassa. Pidä seuraavat seikat mielessä, ennen kuin määrität monisivustoverkon.

 • Kun verkkoasi ei ole, kaikki muut sivustot katoavat samoin kuin samat resurssit.
 • Jos yhdestä verkkosivustostasi tulee odottamatonta liikennettä, se vaikuttaa kaikkiin muihin verkon verkkosivustoihin.
 • Jos yhtä verkkosivustoa hakkeroidaan, tämä tarkoittaa, että kaikki verkostosi sivustot hakkeroidaan.
 • Jotkut WordPress-laajennukset eivät ehkä toimi hyvin monisivustoverkossa.

Mitä tarvitset aloittamiseen WordPress Multisite -sovelluksella

Jos sinulla on WordPress-verkkosivusto, sinulla on jo kaikki tarvittava aloittaaksesi monisivusto. Tarkemmin sanottuna tarvitset:

 • Hosting: Varmista, että Web-palvelimesi pystyy isännöimään useita sivustoja. Jaettu isännöinti ei ole aina hieno idea, koska monisivustoinen verkko on resursseja vaativampaa kuin erillinen WordPress-sivusto. Suosittelemme Cloudwaysia WordPress Multisite -sovellukselle.
 • tuntemus: Sinun on osattava muokata WordPress-tiedostoja.
 • Pääsy: Joitakin WordPress-tiedostoja on muokattava, joten pääsy sivustohakemistoosi FTP: n, cPanelin tai muun menetelmän avulla.

Verkkotunnuksen ja Web-isännöinnin valitseminen monisivustoverkollesi

Kaikilla WordPress-monisivustoverkon verkkosivustoilla on samat palvelinresurssit. Se tarkoittaa, että tärkein asia mitä tarvitset on pystyssä oleva WordPress-hosting.

Jos suunnittelet vain muutaman verkkosivuston liikennettä vähäisyydellä, voit todennäköisesti päästä eroon jaetulla isännöinnillä. Monisivustoverkon luonteen vuoksi tarvitset kuitenkin VPS-hosting-palvelua tai erillistä palvelinta sivustosi kasvaessa.

Jaettua web-hosting-palvelua, kuten Bluehost tai Hostgator, ei suositella WaaS-palvelun kehittämiseen heikon suorituskyvyn ja rajallisten resurssien vuoksi.

Suosittelemme, että Cloudways tai Siteground rakennat WaaS-laitteesi.

Verkkosivuston lisäksi tarvitset perustiedot WordPressin asentamisesta ja tiedostojen muokkaamisesta FTP: n avulla.

Jokainen monisivustoverkon sivustosi käyttää samaa verkkotunnusta aliverkkotunnuksilla (esimerkki: https://site.sampleledomain.com) tai juurihakemistojen kansioilla (esimerkki: https://mysampledomain.com/site/).

Huomaa, että aliverkkotunnukset ja alihakemistot täyttävät omat yksilölliset vaatimuksensa.

Aliverkkotunnuksille on määritettävä yleismerkkien aliverkkotunnus. Kirjaudu hosting-tilisi cPaneliin. Napsauta Verkkotunnukset-alueella Aliverkkotunnukset-vaihtoehtoa.

Se johtaa sinut uudelle sivulle. Kirjoita annettuun kenttään * ja varmista, että sinulla on verkkotunnuksesi vieressä avattavassa valikossa.

Napsauta Luo-painiketta, kun haluat asettaa yleismerkkien aladomeen oikein päätoimialueellesi.

Ota päähakemistossa olevat alihakemistot tai kansiot käyttöön kauniit pysyvät linkit ja monisivustoverkko toimii niiden kanssa. Asennuksen jälkeen tee WordPress-verkkosivusto jatkaaksesi.

Ota WordPress-monisivustoverkko käyttöön ja asenna se

Monisivustoverkkotoiminto alkaa jokaisesta WordPress-asennuksesta. Sinun on vain asennettava ja asennettava WordPress tavalliseen tapaan. Sen jälkeen otat vain monisivustoominaisuuden käyttöön.

Ennen kuin otat käyttöön useita sivustoja, varmista, että luot täydellisen varmuuskopion WordPress-sivustostasi.

Ota Multisite käyttöön ottamalla yhteys sivustoosi FTP-asiakasohjelmalla tai cPanel-tiedostonhallinnalla ja avaa wp-config.php-tiedosto muokattavaksi.

Lisää seuraava koodi wp-config.php-tiedostoosi juuri ennen / * Se on, lopeta heti! Hyvää bloggaamista. * / rivi.

/ * Monisivusto * /
define ('WP_ALLOW_MULTISITE', tosi);

Tallenna sen jälkeen ja lataa wp-config.php-tiedostosi takaisin palvelimelle.

Tämä koodi mahdollistaa WordPress-sivustosi monisivustoominaisuuden. Kun se on otettu käyttöön, voit nyt määrittää monisivustoverkon.

Aloita monisivustoverkon asennus

Kun Multisite Network -ominaisuus on otettu käyttöön WordPress-sivustossasi, voit nyt jatkaa verkon määrittämistä. Jos määrität monisivustoverkon olemassa olevalle WordPress-verkkosivustolle, sinun on poistettava kaikki sivustosi laajennukset..

Mene vain WordPress-kojelaudan Plugins-valikon Asennetut laajennukset -sivulle ja valitse Kaikki laajennukset. Valitse “Poista käytöstä” avattavasta “Suuret toimet” -valikosta ja napsauta Käytä-painiketta.

Kun olet valmis, siirry Verkkoasetukset-sivulle Työkalut-kohtaan määrittääksesi usean sivuston verkon.

Verkon asennusnäytöllä näkyy ilmoitus siitä, että tarvitset Apachen mod_rewrite-moduulin asennettuna palvelimellesi. Tämä moduuli on asennettu ja otettu käyttöön kaikissa parhaissa WordPress-palveluntarjoajissa.

Seuraavaksi sinun on kerrottava WordPressille, millaista verkkotunnusrakennetta käytät verkon sivustoille, esimerkiksi aliverkkotunnuksille tai alihakemistoille.

Anna sen jälkeen verkkoosi otsikko ja varmista, että verkon järjestelmänvalvojan sähköpostiosoite on oikea.

Napsauta Asenna-painiketta jatkaaksesi.

WordPress näyttää nyt koodin, joka sinun on lisättävä vastaavasti wp-config.php- ja .htaccess-tiedostoihin.

Voit käyttää FTP-asiakasohjelmaa tai cPanel-tiedostonhallintaa kopioidaksesi ja liittääksesi koodin näihin kahteen tiedostoon. Sen jälkeen sinun on kirjauduttava uudelleen sisään WordPress-sivustoosi päästäksesi usean sivuston verkkoon.

Monisivustoverkon kokoonpanoasetukset

Kun olet määrittänyt monisivustoverkon onnistuneesti, on aika määrittää verkkoasetukset.

Verkkoasetuksen muuttamiseksi sinun on vaihdettava Verkon hallintapaneeliin, lisättävä uusia sivustoja ja määritettävä muut asetukset.

Vie hiiri järjestelmänvalvojan työkalurivin Omat sivustot -valikkoon, niin ponnahdusikkuna tulee näkyviin. Napsauta Verkkovalvoja> Hallintapaneeli.

Tämä johtaa sinut monisivustoverkon kojelautaan. Huomaa, että on olemassa uusia valikkokohteita monisivustoverkon hallintaan. Katso ”Right Now” -hallintapaneeli-widget, jonka avulla voit luoda uuden sivuston ja lisätä uusia käyttäjiä.

Järjestä verkkoasetukset napsauttamalla Asetukset-linkkiä järjestelmänvalvojan sivupalkissa.

Verkkoasetukset-sivun ensimmäinen vaihtoehto on asettaa sivustosi otsikko ja järjestelmänvalvojan sähköpostiosoite. Nämä kentät täytetään automaattisesti verkonimellä ja järjestelmänvalvojan sähköpostilla, jonka syötit asennuksen aikana.

Monisivustoverkon avaaminen rekisteröintiä varten

Verkkoasetukset-sivun Rekisteröintiasetukset -osa on epäilemättä tärkein verkkoasetuksen asetus.

Sekä käyttäjän että sivuston rekisteröinnit ovat oletusarvoisesti pois käytöstä verkossa. Voit valita avataksesi sivustosi käyttäjän rekisteröintiä varten, tai sallia olemassa olevien käyttäjien luoda uusia sivustoja tai sallia sekä käyttäjän että sivuston rekisteröinnin.

Valitse Rekisteröintiilmoitus-vaihtoehdon vieressä oleva valintaruutu, jos haluat saada sähköposti-ilmoituksia aina, kun uusi käyttäjä tai sivusto rekisteröidään, jos avaat monisivustoverkon rekisteröintiä varten.

Valitse Lisää uusia käyttäjiä -valintaruutu, jos sallit yksittäisten sivuston järjestelmänvalvojien lisätä uusia käyttäjiä sivustoihinsa.

Rajoitettu sähköpostin rekisteröinti -vaihtoehto antaa sinun rajoittaa sivuston tai käyttäjän rekisteröinnin tiettyjen verkkotunnusten sähköpostiosoitteisiin. Tämä on hyödyllistä, jos haluat sallia vain oman organisaation ihmisten rekisteröidä ja luoda käyttäjiä tai sivustoja.

Samoin voit myös estää tiettyjen verkkotunnusten rekisteröinnin.

Uudet sivustoasetukset

Uudet sivustoasetukset -osiossa voit määrittää oletusasetukset monisivustoverkossa luotuille uusille sivustoille.

Näissä asetuksissa voit muokata tervetulosähköposteja ja ensimmäisen oletusviestin, sivun ja kommentin sisältöä.

Voit muuttaa näitä asetuksia milloin tahansa verkonvalvojana.

Lataa asetukset monisivustoverkkoosi

Sinulle on tärkeää seurata palvelinresurssien käyttöä. Latausasetukset-osiossa voit hallita sitä, kuinka paljon tilaa sivusto voi käyttää lataamiseen.

Oletusarvo on 100 Mt, mikä on todennäköisesti hyvä ainakin 100 valokuvan lähettämiselle. Suurenna tai pienennä tätä tilaa sen mukaan, kuinka paljon levytilaa sinulla on.

Oletustiedostotyypit ovat kuva-, ääni-, video- ja pdf-tiedostot. Voit lisätä muita tiedostotyyppejä, jos haluat, kuten doc, docx, odt jne.

Voit myös valita tiedostokokorajoituksen, jotta käyttäjät eivät voi lähettää kohtuuttoman suuria tiedostoja palvelimelle.

Valikkoasetukset

Siirry seuraavaksi valikkoasetuksiin. Sen avulla voit ottaa hallintaverkon käyttöön verkkosivustojen plugins-osiossa.

Kun tämä otetaan käyttöön, tämä näyttää laajennusvalikon asianomaisille sivuston järjestelmänvalvojille. He voivat aktivoida tai deaktivoida laajennuksen omilla sivustoillaan, mutta he eivät voi asentaa uusia laajennuksia.

Kun olet tyytyväinen kaikkiin kokoonpanoasetuksiin, muista napsauttaa Tallenna muutokset -painiketta.

Lisää ja hallinnoi uusia sivustoja WordPress-monisivustoverkkoosi

Lisää uusi sivusto WordPress-monisivustoverkkoon siirtymällä Sivustot -kohtaan Omat sivustot> Verkonvalvoja -valikkoon järjestelmänvalvojan työkalurivillä..

Se näyttää luettelon nykyisestä usean sivuston asennuksesta, jossa olet oletusarvoisesti ensisijainen sivustosi lueteltu ainoana sivustona WordPress-monisivustoverkossa..

Lisää uusi sivusto napsauttamalla yläreunassa Lisää uusi -painiketta.

Anna sivuston osoite Lisää uusi sivusto -sivulle. Koko osoitetta ei tarvita, vain osa, jota haluat käyttää aliverkkotunnuksena tai alihakemistona.

Lisää seuraavaksi sivuston otsikko ja kirjoita sivuston järjestelmänvalvojan sähköpostiosoite.

Voit lisätä järjestelmänvalvojan sähköpostiosoitteen, jota ei tällä hetkellä käytä usean sivuston verkon hallinnassa.

Jos toinen käyttäjä ei tällä hetkellä käytä sähköpostiosoitetta, WordPress luo uuden käyttäjän ja lähetä käyttäjänimi ja salasana antamasi sähköpostiosoitteeseen.

Kun olet valmis, napsauta Lisää sivusto -painiketta.

Uusi sivusto lisätään WordPress-monisivustoverkkoosi. Verkon järjestelmänvalvojana saat myös uuden sivuston rekisteröintiviestin.

Jos loit uuden käyttäjän, hän saa sähköpostiviestin, jossa on ohjeet uuden salasanan ja kirjautumisen asettamiseksi.

Asenna teemat ja laajennukset monisivustoverkkoosi

Yksittäiset usean sivuston järjestelmänvalvojat eivät voi oletuksena asentaa teemoja ja laajennuksia yksinään. Mutta verkon järjestelmänvalvojana voit asentaa vastaavat laajennukset ja teemat, joten se on käytettävissä kaikille verkon sivustoille

Teemojen asentaminen monisivustoverkkoon

Jos haluat lisätä teemoja, siirry Omat sivustot> Verkonvalvoja> Teemat -sivulle.

Näet luettelon WordPress-monisivustossa tällä hetkellä asennetuista teemoista.

Voit asettaa teeman muiden sivustojen saataville napsauttamalla teeman alla olevaa Verkko käyttöön -vaihtoehtoa. Voit myös poistaa teeman käytöstä napsauttamalla teeman alla olevaa Verkko pois -linkkiä. Muista aina, että Verkko pois käytöstä -vaihtoehto tulee näkyviin vain, kun teema otetaan käyttöön.

Lisää uusi teema napsauttamalla näytön yläosassa olevaa Lisää uusi -painiketta ja asentamalla sitten WordPress-teema kuten yleensä..

Kun uusi teema on asennettu, voit asettaa sen saataville verkon muille sivustoille Network Enable -vaihtoehdolla.

Oletusteeman määrittäminen monisivustoverkolle

Kun olet lisännyt pari teemaa, WordPress aktivoi edelleen WordPress-oletusteeman jokaiselle uudelle sivustolle.

Jos haluat tehdä toisen teeman oletusteemaksi uusille sivustoille, sinun on lisättävä seuraava koodi wp-config.php-tiedostoosi.

// Oletusteeman asettaminen uusille sivustoille
define ('WP_DEFAULT_THEME', 'oma teema');

Korvaa teema teemasi nimellä. Sinun on käytettävä teeman kansion nimeä, jonka voit selvittää tarkastelemalla tiedostoa / wp-content / teemat / kansio.

Laajennusten asentaminen monisivustoverkkoosi

Samoin voit käydä Omat sivustot> Verkonvalvoja> Plugins-sivulla asentaaksesi laajennuksia ja napsauttamalla kunkin pluginin alla olevaa Network Activate -linkkiä aktivoidaksesi ne usean sivuston verkkoon..

Vianmääritys

Jokerimerkintöjen aliverkkotunnusten väärä määritys ja verkkotunnusten kartoitusongelmat ovat WordPress Multisite Network -yhteisön yleisimpien ongelmien juuret. Varmista, että Web-isäntä tukee yleismerkkejä aliverkkotunnuksia ennen monisivuston määrittämistä.

Tässä on joitain muita yleisiä ongelmia ja niiden pikakorjauksia.

Sisäänkirjautumisongelmien ratkaiseminen usean sivuston asennuksissa

Toinen yleinen ongelma on, että käytettäessä WordPress-monisivustoa alihakemistojen kanssa, jotkut käyttäjät eivät pysty kirjautumaan sivustojensa admin-alueelle sen jälkeen kun he ovat lisänneet vaaditun koodin wp-config.php-tiedostoon.

Korjaa tämä yrittämällä korvata

define ('SUBDOMAIN_INSTALL', epätosi);

rivi wp-config.php-tiedostossa

define ('SUBDOMAIN_INSTALL', 'false');

Etsi vahvistamattomia käyttäjiä

Toinen ongelma, jota saatat kohdata, ei löydä verkossa rekisteröityneitä käyttäjiä, jotka eivät saaneet aktivointisähköpostia. Korjaa tämä ongelma oppaastamme kuinka löytää odottamattomia käyttäjiä WordPressistä.

johtopäätös,

Joten, näin voit hallita monisivustoverkkoasi. Ja jos asennuksessa ilmenee ongelmia, saatat kysyä apua verkkoisäntätueltasi.

Jos Web-isäntä ei tue WordPress-monisivustoominaisuutta, suosittelen siirtymistä toiseen Web-isäntään.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map