Kako narediti svojo spletno stran WordPress dostopno

Lastniki spletnih strani pogosto dajejo veliko teže oblikovanju uporabniškega vmesnika (UI) / uporabniške izkušnje (UX) ali optimizaciji iskalnikov (SEO), da skoraj izgubijo vid, ko uporabnikom omogočajo dostop do njihovih spletnih mest. Za njihovo nerazumno zaskrbljenost nad drugimi stvarmi bi morala biti dostopnost spletnih strani najpomembnejša možnost, preden se lotite SEO ali izpopolnjevanja UX.


Imeti dostopno spletno stran privlači večino gledalcev. Če je vaša spletna stran enostavna za uporabo in uporabniku prijazna, bo zagotovo povečala število obiskovalcev vaše spletne strani.

Kaj je WordPress Dostopnost?

Dostopnost do WordPress-a je način izdelave vaše spletne strani, ki je uporabniku prijazen, zlasti tistim uporabnikom interneta z invalidnostmi, ki so večinoma odvisni od pomožnih tehnologij. Večinoma gre za osebe z okvaro sluha / vida in starejše. Upoštevajte tudi uporabnike, ki imajo počasen ali omejen dostop do interneta, in tiste, ki imajo naprave z majhnim zaslonom.

Zakaj je dostopnost pomembna?

Dostopnost spletnih strani je najbolj pomembna, saj je danes več kot polovica prebivalstva močno odvisna od interneta. Tudi 54% invalidov v ZDA so pogosti uporabniki, zato jim je lahko zelo koristno imeti dostopno spletno stran. Če do vašega spletnega mesta ni enostavno dostopati, lahko pride do pravnih zadev.

Drugi razlogi, zaradi katerih je dostopno spletno mesto pomembno:

1. Osnovna človekova pravica je imeti dostopno spletno mesto (z nekaj izjemami)

Prva stvar, ki jo morate upoštevati pri ustvarjanju spletnega mesta WordPress, je, da je čim bolj dostopna, saj je v skladu s Konvencijo ZN o pravicah invalidov ena temeljnih človekovih pravic.

2. Uporabniki pogosteje obiščejo dostopno spletno mesto

Še ena dobra stvar, da ima dostopno spletno mesto je, da več obiskovalcem omogoča navigacijo in dostop do vašega spletnega mesta. Ko bo obiskovalcu všeč dostopnost vaše strani, jo bo priporočil drugim in s tem boste pridobili več obiskovalcev in večjo verjetnost pretvorili v kupce.

3. Dostopno spletno mesto ima lahko višjo uvrstitev na SEO

Dostopno spletno mesto je v iskalniku bolj odkrito, še posebej, če ima povezave, slike, obrazce, ki so pravilno označeni. To vam bo koristilo, saj bo vaše uvrstitve dvignilo višje.

Kako narediti svojo spletno stran WordPress dostopno

WordPress spodbuja izdelavo uporabnikom prijaznih spletnih mest. Podpira povezave za navigacijo, ki uporabnikom omogočajo, da skočijo na glavno vrstico in v iskalno vrstico ali neposredno na glavno vsebino. Imamo je navedel razloge, zakaj je WordPress najboljši graditelj spletnih mest, enostavnost pa je dostopna astounding.

Z izdajo smernic o dostopnosti WordPress marca 2016 je nadzorna plošča WordPress postala bolj dostopna z izboljšavami, kot so:

 • Različne bližnjice na tipkovnici za urejanje vsebine in oblikovanje
 • Teme, pripravljene za dostopnost, ki so na voljo z vsako namestitvijo WordPress-a
 • Tematske izboljšave strank in izboljšave knjižnice medijev

Torej, kaj je najboljši način, da svojo spletno stran WordPress naredite dostopno? Uporabite temo, pripravljeno za dostopnost.

Če pa vaša trenutna tema ne sledi smernicam o dostopnosti, lahko na različne načine poskrbite, da bo vaše spletno mesto vsem uporabnikom prijazno.

1. Namestite vtičnik za dostopnost

The Vtičnik za dostopnost WP ima oceno s petimi zvezdicami in jo uporablja več kot 20.000 uporabnikov.

Med funkcijami dostopnosti, ki jih doda ta vtičnik, so:

 • Omogoči preskočitev povezav
 • Dodajte preskočne povezave z uporabniško določenimi cilji
 • Dodajte atribute jezika in smer besedila v atribut HTML
 • Dodajte oris v stanje ostrenja tipkovnice za fokusne elemente
 • Dodajte orodno vrstico, ki se preklaplja med visoko kontrastnimi, velikimi tiskanimi in nasičenimi (sivimi) ogledi vaše teme
 • Sliki dodajte dolg opis
 • Izvršitev za alt atribute na slikah

Obstajajo tudi vprašanja o dostopnosti, ki jih odpravlja vtičnik za dostopnost WP in vključujejo:

 • Odstranjevanje ciljnega atributa iz povezav
 • Dodajanje nalepk v standardna polja obrazca WordPress, če manjkajo
 • Dodajanje naslovov objav v standardne povezave “preberi več”
 • Striptiranje atributov naslova s ​​slik, vstavljenih v vsebino

Če želite imeti dostopno spletno mesto, je uporaba tega vtičnika nujno. Omogoča vam, da zagotovite, da ne preskočite ničesar, da bi vaše spletno mesto postalo dostopno gledalcem. Poleg tega je ta vtičnik najlažji, saj vam teme ni treba več spreminjati.

2. Izboljšajte barvne kombinacije spletnega mesta

Druga možnost, ki jo morate narediti, da bo vaše spletno mesto dostopno, je izboljšati barvni kontrast. Z mešanjem pravilnih barv na vašo stran bodo gledalci z motnjami vida videli več vsebine.

Prepričajte se, da zmanjšate uporabo svetlo sivih besedil, svetlih besedil na svetla ozadja, saj bodo tako manj vidni. Namesto tega poskusite uporabiti besedila v črnih barvah na svetlem ozadju.

3. V vse slike dodajte oznake ALT

Če dodate besedilo Alt v slike, boste izboljšali svoje SEO. Poleg tega bo dodajanje besedila Alt poleg slik pomagalo gledalcem, ki imajo težave pri analizi slike, zanašati se na opis.

Med nalaganjem iz predstavnostne knjižnice lahko preprosto dodate alt besedilo. Uporabite lahko tudi SEO optimiziran vtičnik za slike da v slike, ki jih želite naložiti na svoje spletno mesto, vstavite atribute alt in naslova, prijaznih do SEO. Lahko pa uporabite thje seznam alternativnih vtičnikov za optimizirane slike in vsebine.

4. Uporabite naslove za sistematizacijo vsebine

Dodajanje naslovov na vaše spletno mesto je najboljši način za sistematično organizacijo vsebine spletnega mesta. Vašim gledalcem boste pomagali razumeti več zaporedja vsebin na vašem spletnem mestu WordPress.

5. Naj bodo vaše povezave in meni prijazne tipkovnici

Nekateri gledalci spletnih strani se za navigacijo po spletnem mestu zanašajo na svojo tipkovnico. Ko razvijate svoje spletno mesto, poskrbite, da so vaše menijske postavke prijazne tipkovnici, da lahko gledalcem onemogočite uporabo miške za dostop do vašega spletnega mesta.

6. Polja obrazca ustrezno označite

Prepričajte se, da je vaše polje obrazca pravilno postavljeno zunaj dejanskih polj. Nekateri uporabniki ne morejo dostopati do besedil, kadar je polje obrazca znotraj glavne vsebine.

7. V videoposnetke in podcaste dodajte prepise in zaprte podnapise

Če želite na svoje spletno mesto dodati videoposnetke in poddaje, je nalaganje prepisov nujno. To bo omogočilo gledalcem z motnjami sluha, da lahko interpretirajo video vsebino z branjem prepisanih zapisov.

Kako testirati dostopnost svojega spletnega mesta

Torej, naredili ste korake, ki sem jih omenil. Naslednje, kar morate storiti, je, da ga preizkusite, ali gre za resnično uporabniku prijazno spletno mesto.

Ker obstaja veliko orodij, s katerimi lahko preverite, ali vaše spletno mesto že izpolnjuje standarde o dostopnosti, lahko uporabite tudi razširitev za Google Chrome, imenovano Orodje za ocenjevanje WAVE.

Orodje WAVE vam bo pomagalo ugotoviti, katere predmete je treba pregledati. Z orodjem vbrizgajo ikone na svojo stran, orodje opozori na vsebino, ki jo je treba izboljšati, da bi dosegli standardno spletno mesto, dostopno za WordPress.

Imeti dostopno spletno mesto WordPress ponuja veliko prednosti. Najprej vam lahko pomaga povečati promet na spletnem mestu in izboljšati uvrstitev. Drugič, gledalce s posebnimi potrebami boste lahko spodbudili k branju vaše strani brez težav.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector