Преглед БлуеХост

Матт Хеатон је 1996. први пут почео да размишља о хостинг компанији која би с временом постала Блуехост.


Уз пут, Матт је створио још две компаније за веб хостинг пре него што је Блуехост постао стварност 2003. године. Блуехост је дефинисао и затим редефинисао шта значи бити хостинг компанија.

Прва итерација Блуехоста била је 0цатцх.цом. Ово је бесплатна услуга хостинга која је брзо постала популарна. Било је ограничење броја функција које компанија може да понуди својим клијентима. Компанија је 2003. преузела платно Блуехост и одатле је започела да клијентима пружа заједничке планове за хостинг.

Блуехост је дијелом и због тога постао популаран његова способност да понуди приступачне планове. Понудили су своје хостинг пакете са подршком за систем за управљање садржајем. Једна од најпопуларнијих карактеристика Блуехоста била је могућност инсталирања ВордПресс-а са само једним кликом.

Блуехост је успоставио систем помоћу којег су могли понудити дељене хостинг планове користећи различите цене поени. Ово је било јединствено јер без обзира да ли сте појединац отворили блог или велику компанију којој је било потребно више ресурса, постојао је план који је био доступан у складу са вашим потребама и буџетом.

Блуехост је водио у промјени онога што су компаније за хостинг значиле када су своје складиште или ширину појаса пласирали на тржиште као неограничену. У стварности, услуге које нуде су ограничене, са тим термином “неограничено” користи се за означавање количине простора или ширине опсега који би конвенционалном кориснику био потребан ако ради на типичној веб локацији.

Све у свему мислимо да је Блуехост одличан избор. Они нуде висококвалитетни веб хостинг по повољним ценама и пружају солидну подршку за нове пријаве.

Идемо на преглед како бисмо боље разумели њихове цене и планове. ��

Мала историја Блуехоста

Блуехост је постао популаран за нудећи својим клијентима неограничено складиштење. Међутим, ако особа “злостављани” ову привилегију чувањем масовних количина података који немају никакве везе са њиховим веб локацијама, тада би се њима поставило ограничење.

Исто важи за оне који су своју веб локацију користили као уређај за масовно слање е-поште или оне који су своју веб локацију користили као начин за учитавање или преузимање велике количине аудио или видео датотека.

Идеја ових флексибилних чепова била је да се један корисник на дељеном серверу не користи толико ресурса да би то било штетно за друге кориснике на истом серверу..

У 2009. години Блуехост је још једном променио игру када је реч о начину на који компаније које хостују комуницирају са својим клијентима. Управо су ове године одлучили да започну с престанком коришћења ЦПУ-а за неке од својих корисника.

То је учињено јер су неки корисници постављали велику потражњу на ЦПУ ресурсе и негативно утицали на искуство других корисника на серверу. Неизбежно, када је обављено истраживање, постало је јасно да већина веб сајтова за пригушивање преносе или преузимају информације које не би требале бити на дељеном хостинг налогу.

Купила их је група Ендуранце Интернатионал

У 2010. години Блуехост је купила Ендуранце Интернатионал Гроуп. Ова група основана је 1997. године. Њено седиште је смештено у Бурлингтону, Масачусетс.

Ендуранце Интернатионал Гроуп купила је бројне компаније за хостинг. Они имају праксу да дозволе компанијама које су стекли да наставе да послују под својим именом.

То значи да када бирате између куповине услуге од Блуехоста, за разлику од друге хостинг компаније, могли бисте бирати између две компаније које су у власништву исте матичне компаније.

Блуехост је и даље независан

Блуехост управља Ендуранце Интернатионал Гроуп. Међутим, и даље делују независно. Када купите услугу од Блуехоста, добијате нешто што је јединствено од те компаније.Понуђене услуге одражавају дугорочну евиденцију Блуехоста као поуздане, нудећи звјездане услуге купцима, пружају ниске цијене и нуде разне могућности хостинга, укључујући дељени хостинг, ВПС и наменски хостинг.

Сада када имамо мало историје о компанији, нека’одвојите неколико минута и завирите у неке од специфичности услуга које нуде и да ли су њихове услуге одговарају за вас или не..

Ствари које волимо код Блуехоста

Када саставимо ове прегледе веб хостинга, наш циљ је да вам пружимо непристран извештај.

Трудимо се да преносимо информације које одражавају наше лично искуство и лична искуства наших колега у интеракцији са овом компанијом. Заинтересовани смо да истражимо статистичке податке и представимо мерљиве метрике при одређивању квалитета веб хостинга.

Можете видети наше уживо Блуехост праћење овде. Статистика се ажурира 15-20 пута дневно. За више информација погледајте наш водич за најбољи веб хостинг Аустралија.

99,9 одсто Уптиме

продужење рада

Не тако давно, Блуехост је направио главни ремонт на својим серверима. Један од приметних резултата њихових сервера су њихови побољшано продужење рада. Скоро је савршена. Већа је од 99,99 посто.

Током 10 месеци, Блуехост је успео да има само пет кварова. То је значило да је током 7.296 сати услуге било само девет минута застоја. Пре неколико година, погођени су ДДОС нападом који је утицао на продужење рада.

Међутим, ако погледате њихову услугу између децембра 2017. и септембра 2018. године, видећете да су имали само два месеца где њихова услуга није била 100-постотна. Током тих десет месеци, услуга им је повећана за 99,99 одсто.

Њихове се странице учитавају брзо

Ако бисте погледали Блуехостове услуге почетком 2016. године, видели бисте да су њихове брзине биле неисправне. Њихова просечна брзина била је око 1500 мс. То је значило да се нису сврстали у топ 10 најбржих учитавача страница.

Скочите напријед до 2020. године и видјет ћете феноменално побољшање времена њиховог оптерећења. Блуехост сада има просечно време учитавања од 424 мс. То их сврстава у првих пет најбржих домаћина које смо прегледали.

На питање шта је довело до ове промјене, представници Блуехоста рекли су да је то дио њиховог напора да побољшају корисничко искуство. Да би постигли овај циљ, посветили су новац и уложили у свој парк парк БлуеРоцк. Резултати су говорили сами за себе. Током периода од 10 месеци, њихова најбржа просечна брзина била је 399 мс, а њихова најспорија просечна брзина 467 мс. У сваком случају, то су велике брзине.

Ниска уводна цена

Пре неколико година многи су два пута размислили о томе да користе Блуехост. Сматрали су да је услуга прескупа и да није’Нећу имати оно додатно што је цену учинило вредном.

Међутим, 2020. године Блуехост нас импресионира. Они имају импресивно време учитавања и импресивне перформансе. У исто време, они нуде своју услугу по повољним ценама. Могло би се рећи да су један од најскупљих веб хостинга на тржишту.

Они нуде уводну цијену од онолико ниске 2,95 долара месечно, зависно од промотивних понуда које можете да пронађете. Тачно је да ћете моћи да пронађете мање скупе опције хостинга. Међутим, када погледате цену, њихове побољшане сервере и корисничку службу, сматрамо да оне итекако вреде вредност.

БиХ није лоша за вашу вриједност, али дефинитивно не чини нашу листу најбољи јефтини домаћини.

Много бесплатних безбедносних функција

Вест је пуна извештаја о великим сајбер нападима и кршењима података. Због тога смо били срећни када видимо да Блуехост има добар низ безбедносних опција. Имају низ алата који су посебно дизајнирани за решавање уобичајених напада и ризика.

На пример, можете се борити против нежељене поште користећи Стручњаци за нежељену пошту, Спам Хаммер, и СпамАссассин (прилично феноменална имена).

Цлоудфларе вас може спасити од напада усмереног одбијања услуге.

Ако на вашем веб месту имате било какав квалитетан садржај, велике су шансе да ће неко покушати да вам га украде. Због тога Блуехост нуди заштиту од вруће везе која људима онемогућује крађу слика и садржаја коришћењем хотлинкинг-а. Постоје филтри које можете да користите за блокирање одређених налога е-поште, а Блуехост вам нуди могућност блокирања ИП адреса.

У могућности сте да заштитите директоријуме лозинком, креирате црне листе за ИП адресе, омогућавате двофакторску провјеру идентитета, користите провјеру токена и користите читав низ других вриједних сигурносних функција. Блуехост је у стању да заштити вас и посетиоце ваше веб странице.

Једна ствар коју треба имати на уму је да ће вам БиХ наплатити заштиту приватности, док компаније попут Намецхеап-а неће. Ово вам може помоћи да уштедите 20-50 долара сваке године. Погледајте наш водич најбољим регистраторима домена за више.

Политика поврата новца

Блуехост има 30 дана гаранције поврата новца. Ако откажете свој план у првих 30 дана, добит ћете бесплатан повраћај новца. Реч опреза, ако не откажете у року од 30 дана, нећете добити провизорски повраћај новца у тренутку када га нисте искористили. Такође имајте на уму да накнаде за домену не могу да се враћају.

Једноставан за коришћење

Блуехост је напустио начин да олакша постављање веб странице и управљање њиме. Њихов побољшани цПанел интерфејс је што једноставнији за употребу. Једноставним кликом на одговарајућу икону можете доћи до места где требате ићи.

С цПанела можете са централне локације водити рачуна о стварима попут адреса е-поште и елемената на вашој веб локацији. У могућности сте да прилагодите изглед контролне табле како бисте задовољили ваше потребе. Можете уређивати ствари тако да функције које најчешће користите су оне које су најистакнутије.

Препоручује ВордПресс.орг

Када одаберете хост за своју веб локацију, требало би вам мало времена да научите чињенице и бројке о томе. Како је речено, ВордПресс.орг је највећи ЦМС на планети. Ради милион веб локација. Ако ВордПресс препоручује хостинг провајдера, на то би требало обратити пажњу.

ВордПресс је недавно направио листу својих три омиљена хостинг провајдера. Блуехост се истакнуо на тој листи.

Ово је било само неколико ствари које смо волели о Блуехосту. Још један детаљ који вреди споменути су њихове функције е-трговине, које олакшавају постављање интернетске продавнице са Блуехост-ом.

За више Вордпресс доброте, прочитајте наш водич за најбољи Вордпресс домаћини.

Оно што ми не волимо код Блуехоста

Желимо да представимо што искренију слику Блуехоста колико можемо. У том циљу, разговараћемо о неким стварима које нам се не свиђају у вези са услугом хостинга.

Кориснички сервис

слика подршке за блуехостБлуехост пуно ствари ради добро, а и ми’видео сам тренд раста квалитета услуга које нуде. Међутим, ако имате проблем и морате да ступите у контакт са службом за кориснике, нема гаранције шта ћете добити.

Неки купци назову службу за кориснике и добију феноменалну помоћ. Имају позитивна искуства. Међутим, постоје неке притужбе. Блуехост охрабрује своје купце да их контактирају на телефон. Међутим, многи људи су се заиста суочили са проблемима, па макар и они’Неколико пута сам звао.

То се каже када упоредите Блуехост с неким другим јефтини веб домаћини брзо ћете видјети да је њихова подршка далеко од најгорега. Само има мало простора за побољшање.

Ако тражите подршку за држање руке, рекао бих да се држите Ситегроунд.

Морате да платите за миграцију места

Добар део хостинг провајдера које смо погледали срећно ће вам преселити веб локацију са тренутне локације на њихов сервер. За њих је то релативно једноставна процедура, и значи да ћете им бити купац у наредних неколико година.

Из неког разлога Блуехост ствари не доживљава на овај начин. Они наплаћују 150 долара да учине нешто на услузи што већина других услуга ради бесплатно. И ако то’Ако не буде довољно фрустрирајуће, пренеће само највише пет веб локација и 20 налога е-поште.

Ако вам залогај новца није довољан, наплаћује вам 80 УСД за уводно путовање кроз њихове услуге у трајању од 45 минута. Већина пружатеља услуга хостинга радо би вам пружила бесплатну шетњу њиховим услугама.

Објасњена цена за Блуехост

Блуехост нуди пет различитих хостинг планова. То укључује:

 • Дељено гостовање
 • Наменски хостинг
 • ВордПресс хостинг
 • ВПС хостинг
 • Цлоуд сајтови

За већину људи план дељеног хостинга је више него довољан. Када први пут започнете, не знате колико промета ће привући ваша веб локација. Намјенски хостинг у основи је изнајмљивање физичког сервера. ВордПресс хостинг је домаћин који је оптимизован за ВордПресс.

Ево подјеле планова цијена за свакога.

Заједнички хостинг (најбољи стартни избор)

 • Тхе “Основни” план почиње од 2,95 долара месечно. Затим се повећа и до 7,99 УСД месечно након што је уводни период завршен. (најбоље за нове власнике веб локација)
 • Тхе “Плус” план је 10,99 УСД месечно. (најбоље за дугорочне сајтове или блогове)
 • Тхе “Цхоице Плус” трчао би ти 23,99 УСД месечно. (најбоље ако желите зарадити на својој веб локацији)

Ове цене су прилично добре, али Блуехост нуди низ промо понуда које вам омогућавају да добијете још бољу цену. Са “Основни“план, разумеш једна веб локација, неограничена пропусност и 50 ГБ простора. Добиће вам бесплатан домен са пет паркираних домена као и 25 поддомена. Такође ћете добити 100 МБ простора за складиштење на сваком од својих пет налога е-поште.

Тхе “Плус” и “Цхоице Плус” планови ти дају неограничени веб сајтови, неограничен простор и неограничена пропусност. ти’добијате један домен са неограниченим поддоменама и паркираним доменима. Налози е-поште имају неограничено складиштење и неколико безбедносних предности.

Блуехост нуди “Бусинесс Про” план. То је мало скупо за просечног корисника, али нуди низ додатних погодности, укључујући премиум ССЛ, приватност домена и наменску ИП адресу.

ВПС хостинг (за више ресурса / сигурност)

 • Пакет „Стандард“ почиње од 18,99 УСД месечно. На крају скочи и до 29,99 долара месечно.
 • Пакет „Побољшани“ почиње од 29,99 УСД месечно и на крају скочи на 59,99 УСД месечно.
 • Пакет „Ултимате“ креће од 59,99 УСД месечно, на крају скочи и до 119,99 УСД месечно.

Према ономе што смо видјели, ове цене су прилично оно што бисте требали очекивати да платите ВПС хостинг. Прва два плана имају брзину од два ЦПУ језгра. Последња два плана имају брзину од три или четири језгре. Добивате 30 ГБ простора за складиштење на најнижем нивоу и 120 ГБ за складиштење за највиши ниво.ВПС хостинг

РАМ је два ГБ за најнижи ниво и осам ГБ за највиши ниво. Када купујете стандардни пакет, добијате један терабајт пропусне ширине и он скаче на три терабајта пропусне ширине са крајњим нивоом.

Сваким нивоом добијате један домен. Уз стандардни пакет, ти’добили сте једну ИП адресу. Побољшани и крајњи пакети долазе са две ИП адресе. Сви планови су Подршка 24 сата дневно и 30 дана гаранције поврата новца.

Наменски хостинг (за предузећа)

 • Тхе “Стандардно” наменски хостинг пакет почет ће од 79,99 УСД месечно и на крају ће достићи 119,99 УСД месечно.
 • Тхе “Унапређени” пакет ће почети од 99,99 УСД месечно. На крају ће порасти до 159,99 УСД месечно.
 • Тхе “Премиум” пакет креће од 119 УСД месечно и на крају ће постати 209 УСД месечно.

И „Стандард“ и „Енханцед“ план долази са 4 × 2.5 ГХз ЦПУ-ом. Са “Премиум” планом, добијате 4 × 3,3 ГХз ЦПУ. Простор за складиштење се креће од 500 ГБ са најнижим планом до једног терабајта зрцаљеног с највишим планом. РАМ-а за најнижи план износи четири ГБ, а ниво “Премиум” даје 16 ГБ.

Помоћу нивоа “Стандард” добијате пет ТБ пропусног опсега и 15 ТБ пропусног опсега на нивоу “Премиум”. Сваки план долази с једним доменом. „Стандардни“ план долази са три ИП адресе, „Побољшани“ план долази са четири, а „Премиум“ план долази са пет. Као и код свих планова које Блуехост нуди, и ови имају 24 -7 подршку и гаранцију поврата новца.

Погледајте сродне – најбољи посвећени домаћини

ВордПресс хостинг (најбољи за БлогС)

 • Пакет „Басиц“ почиње од 2,95 УСД месечно ако добијете претплату од 36 месеци.
 • Пакет „Плус“ почиње од 5,45 УСД месечно ако добијете претплату од 36 месеци.
 • Пакет “Цхоице Плус” почиње са 5,45 долара месечно ако добијете претплату од 36 месеци.

ВордПресс хостинг планови нуде исте технологије као и дељени хостинг планови које смо прегледали горе. Прочитајте више о најбољим домаћинима за Вордпресс овде.

Подршка за Блуехост

Као што смо споменули у одељку за и против, Блуехостова подршка је мешовита торба. Чини се да много зависи од дана када зовете и с ким на крају комуницирате.

Понекад ћете одмах на ваш телефонски позив одговорити и наћи ћете се у интеракцији са корисним помоћником за техничку подршку.

У другим случајевима, на ваше телефонске позиве се не може одговорити или ће се осећати као да људи који комуницирају с вама имају мање појма о томе’иде више него ти.

ресурси за подршку

Поред телефонске подршке, Блуехост нуди и низ ресурса за подршку. Ово укључује базу знања која садржи чланке, водиче, упуте и одговоре на најчешће постављана питања. Ово је добро подржана база знања, тако да постоји велика шанса да ћете моћи да пронађете одговоре на питања која имате.

Тхе “Ресурси за образовање” је одличан начин да се корисници упознају са различитим аспектима њихове веб локације, укључујући управљање пријављивањем, називима домена, е-пошту, ВордПресс итд..

Ако имате питања о нечему другом што не можете наћи у бази знања, они позивају своје клијенте назовите их користећи 24/7 линију за помоћ.

Пресуда – Волимо Блуехост

Блуехост је савршен за све који крећу. Они су један од најстаријих веб домаћина и иза себе имају дугогодишње искуство и добру репутацију. Они нуде јефтиније цене уз истовремено обезбеђивање високог квалитета. Имају бројне мрежне ресурсе који су осмишљени како би олакшали поступак подешавања.

Постоји низ узбудљивих функција и додатака који се нуде клијентима без обзира на цену. Разноликост доступних планова олакшава вам проналазак пакета који задовољава ваш буџет и потребе.

Наш дојам о Блуехосту је већином популаран. Било би добро када би вашу веб локацију бесплатно преселили и ако би њихова корисничка служба била мање погођена и промашена. Међутим, ми мислимо да је Блуехост одличан избор за веб хостинг и лако га ставља на нашу листу најбољих веб хостинга.

Хвала што сте нас зауставили. Слободно оставите рецензију у наставку. 

Дајемо све од себе да самостално истражујемо производе како бисмо боље помогли нашим читаоцима да доносе одлуке. Кад се каже, такође желимо да чујемо ваша мишљења. Прихватамо појединачне рецензије које су информативне и не промотивне. Молимо испуните доњи образац и објавићемо вашу рецензију. Рекламне прегледе самих компанија неће бити објављене. Хвала!

Кликом на дугме испод потврђујем да сам прочитао и прихватио Услови коришћења.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map