Com fer accessible el vostre lloc web de WordPress

Els propietaris de llocs web sovint pesen massa en el disseny de la interfície d’usuari (UI) / l’experiència d’usuari (UX) o l’optimització de motors de cerca (SEO) que gairebé perden la vista al proporcionar accés als usuaris a les pàgines web. Darrere de la seva preocupació per altres coses, l’accessibilitat del lloc web hauria de ser la consideració principal abans d’aventurar-se en SEO o perfeccionar UX..


Tenir un lloc web accessible atrau la majoria d’espectadors. Si el vostre lloc és fàcil d’utilitzar i fàcil d’utilitzar, segur que augmentarà el nombre de visitants del vostre lloc web.

Què és Accessibilitat de WordPress?

L’accessibilitat de WordPress és un mètode per crear el vostre lloc web que sigui fàcil d’utilitzar, especialment per a aquells usuaris d’Internet amb discapacitat que depenen majoritàriament de tecnologies d’assistència. Hi predominen les persones amb deficiències auditives i visuals i la gent gran. Considereu també els usuaris que tenen un accés lent o limitat a Internet i els que disposen de dispositius de pantalla petita.

Per què és important l’accessibilitat?

L’accessibilitat al lloc web és la més important ja que avui en dia més de la meitat de la població depèn fortament d’internet. A més, el 54% de les persones amb discapacitat als EUA són usuaris freqüents, de manera que tenir un lloc web accessible pot ser de gran ajuda per a ells. Si el vostre lloc no és fàcil d’accedir, pot derivar en qüestions legals.

Altres motius pels quals importa un lloc web accessible:

1. Tenir un lloc web accessible (amb algunes excepcions, però) és un dret humà bàsic

El primer que heu de tenir en compte a l’hora de crear un lloc web de WordPress és fer-lo més accessible possible ja que segons la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, és un dels drets humans fonamentals..

2. Els usuaris visiten més sovint un lloc web accessible

Una altra cosa bona de tenir un lloc web accessible és que permet a més visitants navegar i accedir al vostre lloc. Un cop al visitant li agradi l’accessibilitat de la vostra pàgina, la recomanaran amb d’altres, i això obtindrà més visitants i més probablement els converteixi en clients.

3. Un lloc web accessible pot tenir un rànquing superior de SEO

Un lloc web accessible és més descobert per al motor de cerca, sobretot quan té enllaços, imatges, formularis amb l’etiqueta correcta. Et beneficiarà, ja que augmentarà la teva classificació.

Com fer accessible el vostre lloc web de WordPress

WordPress anima a fer llocs web fàcils d’utilitzar. Admet enllaços de navegació que permeten als usuaris saltar a la barra de menú principal i a la barra de cerca o anar directament al contingut principal. Tenim va enumerar els motius pels quals WordPress és el millor creador de llocs, i la facilitat de fer-lo accessible és astounding.

Amb el llançament de les Directrius d’accessibilitat de WordPress de març de 2016, el tauler de WordPress s’ha tornat més accessible amb millores com:

 • Diverses dreceres de teclat per editar i formatar contingut
 • Temes preparats per a l’accessibilitat que estan disponibles amb totes les instal·lacions de WordPress
 • Millores del client de tema, així com millores de la mediateca

Per tant, quina és la millor manera de fer accessible el vostre lloc web de WordPress? Utilitzeu un tema preparat per a l’accessibilitat.

Però, si el tema actual no segueix les directrius d’accessibilitat, hi ha formes que podeu fer per assegurar-vos que el vostre lloc web sigui molt fàcil d’utilitzar per a qualsevol.

1. Instal·leu un complement d’accessibilitat

El Plugin d’accessibilitat WP té una classificació de cinc estrelles i la fan servir més de 20.000 usuaris.

Entre les funcions d’accessibilitat afegides per aquest complement hi trobem:

 • Activa els salts d’enllaços
 • Afegiu saltar els enllaços amb les orientacions definides per l’usuari
 • Afegiu un idioma i uns atributs de direcció de text al vostre atribut HTML
 • Afegiu un esquema a l’estat d’enfocament del teclat per a elements enfocables
 • Afegiu una barra d’eines que alterne les visualitzacions d’alt contrast, impressió gran i desaturades (a escala de grisos) del vostre tema
 • Afegiu una descripció llarga a una imatge
 • Aplicació dels atributs alt de les imatges

També hi ha problemes d’accessibilitat solucionats pel complement d’accessibilitat de WP, que inclouen:

 • Eliminació de l’atribut de destinació dels enllaços
 • Si us manquen les etiquetes als camps de formulari estàndard de WordPress
 • Afegint títols de publicació a enllaços estàndard “llegeix més”
 • Retirar els atributs del títol de les imatges inserides al contingut

Si voleu tenir un lloc web accessible, és imprescindible l’ús d’aquest complement. Us permet assegurar-vos que no podeu saltar res per fer que el vostre lloc web sigui accessible per als espectadors. A més, aquest complement és el més fàcil, ja que ja no heu de canviar de tema.

2. Milloreu les combinacions de colors del vostre lloc web

Una altra cosa que heu de fer per aconseguir que el vostre lloc web sigui accessible és millorar el contrast de colors. Combinant els colors correctes amb la vostra pàgina, els espectadors amb discapacitats visuals podran veure més contingut.

Assegureu-vos que minimitzeu l’ús de textos de color gris clar, els textos clars als fons clars, ja que resultarà menys visual. En el seu lloc, proveu d’utilitzar textos foscos sobre un fons clar.

3. Afegeix etiquetes ALT a totes les teves imatges

Si afegiu text Alt a les vostres imatges us ajudarà a millorar el vostre SEO. A part d’això, afegir text Alt al costat d’imatges ajudarà als espectadors que tenen dificultats per analitzar la imatge a confiar en la descripció.

Podeu afegir text alt quan pugeu des de la mediateca. També podeu utilitzar el botó Plugin d’imatges optimitzades de SEO per inserir alt SEO i atributs de títol a les imatges que voleu penjar al lloc web. O podeu utilitzar thés una llista de plugins alternatius per a imatges i contingut optimitzats.

4. Utilitzeu els encapçalaments per sistematitzar el vostre contingut

Afegir els encapçalaments al vostre lloc web és la millor manera d’organitzar el contingut del vostre lloc web de manera sistemàtica. Ajudarà els vostres espectadors a comprendre més la seqüenciació del contingut al vostre lloc web de WordPress.

5. Feu que els vostres enllaços i el vostre teclat siguin simples

Alguns espectadors de llocs web confien en utilitzar el seu teclat per navegar per un lloc. En desenvolupar el vostre lloc, assegureu-vos que els elements del vostre menú siguin adequats al teclat per ajudar els espectadors amb discapacitat a utilitzar el ratolí per accedir al vostre lloc web..

6. Etiqueteu els vostres camps de formularis adequadament

Assegureu-vos que el vostre camp de formulari estigui correctament situat fora dels camps reals. Alguns usuaris no poden accedir als textos quan el camp del formulari es troba dins del contingut principal.

7. Afegiu transcripcions i subtítols tancats als vostres vídeos i podcasts

Si voleu afegir vídeos i podcasts al vostre lloc web, la càrrega de transcripcions és obligatòria. Això permet que els espectadors amb discapacitat auditiva puguin interpretar el contingut del vídeo llegint les transcripcions que heu afegit.

Com provar l’accessibilitat del vostre lloc web

Per tant, heu acabat fent els passos que he esmentat. El següent que heu de fer és provar-lo si es tracta d’un lloc web fàcil d’utilitzar.

Com que hi ha moltes eines per ajudar-vos a comprovar si el vostre lloc web ja compleix els estàndards d’accessibilitat, també podeu utilitzar l’extensió de Google Chrome anomenada Eina d’avaluació WAVE.

L’eina WAVE us ajudarà a determinar quins elements han de revisar. Mitjançant la injecció d’icones a la vostra pàgina, l’eina indicarà el contingut que s’hauria de millorar per aconseguir un lloc web de WordPress accessible accessible.

Tenir un lloc web de WordPress accessible proporciona una gran quantitat d’avantatges. Primer, us pot ajudar a augmentar el trànsit del vostre lloc i millorar els vostres rànquings. En segon lloc, podreu animar els espectadors amb discapacitat a llegir la vostra pàgina sense problemes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map