Tutorial Schema Pro: Πώς να εμφανίσετε πλούσια αποσπάσματα στο WordPress

Η συμπλήρωση πλούσιων αποσπασμάτων και σήμανσης σχήματος στον ιστότοπό σας στο WordPress μεταδίδει αυτή την «επιπλέον προσωπικότητα» που την κάνει να ξεχωρίζει στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης Google (SERPs). Μπορεί να έχετε δει τα αποτελέσματα της Google με αστέρια αξιολόγησης κριτικής, τιμές, προδιαγραφές προϊόντος ή πληροφορίες συνταγών. Αυτές οι όμορφες οπτικές ενδείξεις στο Google αυξάνουν συχνά τις πιθανότητές σας να κάνετε κλικ στη σελίδα σας να επιτύχει βελτιωμένη επισκεψιμότητα και ποσοστά μετατροπών.


Πολύ κακό, άλλοι το βρίσκουν σύγχυση για την προσθήκη πλούσιων αποσπασμάτων, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι εύκολο στη χρήση. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε το σωστό εργαλείο, θα μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη από την παρουσίαση «πλούσιων αποτελεσμάτων».

Τι είναι τα πλούσια αποσπάσματα και η σήμανση σχήματος?

Τα πλούσια αποσπάσματα και η σήμανση σχήματος έχουν την ίδια ιδέα, αλλά έχουν εντελώς διαφορετικούς ρόλους. Επίσης γνωστά ως “πλούσια αποτελέσματα”, αυτά είναι δομημένα δεδομένα που μπορούν να προστεθούν σε HTML μιας σελίδας για να βοηθήσουν τα προγράμματα ανίχνευσης ιστού και την Google να κατανοήσουν καλύτερα το περιεχόμενό σας. Είναι επίσης σημαντικό εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να είναι ορατός με δυνατότητες αναζήτησης.

Πλούσια αποσπάσματα

Θυμηθείτε, όταν κάνετε αναζήτηση στο Google και ορισμένοι σύνδεσμοι εμφανίζουν βαθμολογίες με αστέρια; Αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα ενός πλούσιου αποσπάσματος.

Εγια να παρουσιάσει καλύτερα αποτελέσματα, τα πλούσια αποσπάσματα επιτρέπουν στους χρήστες να βρίσκουν εύκολα τις πληροφορίες που αναζητούν. Όταν ο ιστότοπός σας εμφανίζεται σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google και προστίθενται πλούσια αποσπάσματα, το Google μπορεί να εμφανίσει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πραγματικό αποτέλεσμα.

Πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι η προσθήκη πλούσιων αποσπασμάτων στον ιστότοπό σας δεν σημαίνει αυτόματα υψηλότερη κατάταξη μηχανών αναζήτησης. Ωστόσο, βοηθάει τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνει την πιθανότητα πολλοί θεατές να περιηγηθούν στη σελίδα σας.

Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι τύποι αποσπάσματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι:

Ανασκόπηση – Εμφανίζει μια βαθμολογία με αστέρια και ποιος έκανε την κριτική. Μπορεί να προέρχεται από έναν μεμονωμένο κριτικό ή από αθροιστικές κριτικές χρηστών.

βίντεο – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει τη διάρκεια, την άδεια, την εταιρεία παραγωγής ή / και τον δημιουργό του βίντεο.

Συνταγή – Περιλαμβάνει διατροφικές πληροφορίες, όπως το μέγεθος της μερίδας, τις θερμίδες, την περιεκτικότητα σε λιπαρά και πολλά άλλα.

ΜΟΥΣΙΚΗ – Περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη μουσική, όπως ημερομηνία κυκλοφορίας άλμπουμ, διάρκεια, είδος και παραγωγός.

Προϊόν – Μία από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις είναι προϊόντα, ειδικά αν είστε στη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου. Περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες για το προϊόν, όπως τιμή ή εικόνα προϊόντος.

Επιχειρήσεις και Οργάνωση – Περιλαμβάνει διαθέσιμες ιδιότητες, όπως όνομα επιχείρησης, διεύθυνση (φυσικό και URL), αριθμό τηλεφώνου, γεωγραφική τοποθεσία (γεωγραφικό πλάτος και μήκος) και λογότυπο.

Καλύτερες ιστορίες – Αυτό είναι το πλαίσιο “Κορυφαίες ιστορίες” στα αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά μπορείτε να το δείτε μόνο όταν οι Ειδήσεις Google εγκρίνουν τον ιστότοπο.

Εκτός από αυτά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε εκδηλώσεις, δημοσιεύσεις θέσεων εργασίας, λίστες μαθημάτων, βιβλία, άρθρα και πολλά άλλα. Συνοψίζοντας, τα πλούσια αποσπάσματα μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε περισσότερα κλικ και να αυξήσετε την κατάταξή σας.

Σήμανση σχήματος

Η σήμανση σχήματος είναι ένας από τους λόγους που η Google παράγει τόσο χρήσιμα αποτελέσματα. Είναι μια από τις νεότερες μορφές βελτιστοποίησης και θεωρείται ως μία από τις κυρίαρχες μορφές SEO. Μπορεί να ενισχύσει την απόδοση του ιστότοπού σας στα SERPs καθώς λειτουργεί ως ο κώδικας πίσω από τα παρασκήνια που βοηθά το Google να δημιουργήσει πλούσια αποσπάσματα.

Η σήμανση σχήματος βοηθά επίσης με άλλες δυνατότητες ορατότητας αναζήτησης όπως:

 • SiteLinks – Πρόκειται για επιπλέον συνδέσμους στα αποτελέσματα αναζήτησης εάν κάποιος αναζητήσει τον ιστότοπό σας.
 • Breadcrumbs – Αντί να εμφανίζει την πρώτη σας διεύθυνση URL, η Google εμφανίζει breadcrumbs.
 • SiteLinks Search Box – Επιτρέπει στα άτομα να κάνουν αναζήτηση στον ιστότοπό σας από τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης Google.

Επιπλέον, μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω την απόδοση SEO σας εάν συνδυάσετε το σχήμα με τα καλύτερα εργαλεία SEO WordPress το 2019.

Πώς να προσθέσετε σήμανση σχήματος στον ιστότοπό σας στο WordPress

Όπως ανέφερα νωρίτερα, η προσθήκη εμπλουτισμένων αποσπασμάτων και σήμανσης σχήματος δεν απαιτεί πολύ χρόνο όσο χρησιμοποιείτε το σωστό εργαλείο. Τώρα, ορισμένα πρόσθετα μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό, αλλά μπορώ να πω ότι το Schema Pro είναι το καλύτερο στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε.

Αυτό που το κάνει ένα εξαιρετικό πρόσθετο για την αυτοματοποίηση της σήμανσης σχήματος?

 • Φιλική προς το χρήστη διεπαφή, οπότε λειτουργεί εξαιρετικά ακόμα κι αν είστε μη τεχνικός
 • Σας επιτρέπει να χαρτογραφήσετε το υπάρχον περιεχόμενο και να προσθέσετε κώδικα στα πεδία δεδομένων
 • Λειτουργεί στο παρασκήνιο και χρησιμοποιεί τη μορφή JSON-LD που συνιστά η Google για την προσθήκη σχήματος
 • Δημιουργήστε σήμανση σχήματος για μία μόνο φορά και το Schema Pro θα εισαγάγει αυτόματα τους κωδικούς σε άλλες σχετικές δημοσιεύσεις και σελίδες.

Το Schema Pro κοστίζει 79 $ ετησίως ή 249 $ για πρόσβαση σε όλη τη ζωή. Εάν είστε πρακτορείο, μπορείτε να το αποκτήσετε με 249 $ ετησίως ή 699 $ για πρόσβαση σε όλη τη ζωή.

Επισκεφτείτε το Schema Pro

Εγκατάσταση και διαμόρφωση του Schema Pro

Έτσι, αφού κατεβάσετε το πρόσθετο Schema Pro, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου από το μενού προσθηκών. Ανεβάστε το αρχείο zip του πρόσθετου Schema Pro, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε. Εάν έχετε προβλήματα στην εγκατάσταση προσθηκών, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων WordPress.

Διαμόρφωση Schema Pro

Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις και θα βρείτε το Schema Pro.

Στην καρτέλα Διαμόρφωση, θα βρείτε το κουμπί Έναρξη εγκατάστασης, όπου μπορείτε να διαμορφώσετε τις βασικές πληροφορίες του ιστότοπού σας.

Για να ξεκινήσετε τη ρύθμιση, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη.

Επιλέξτε το λογότυπό σας και ορίστε εάν ο ιστότοπός σας αντιπροσωπεύει μια εταιρεία ή ένα άτομο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

Συνδέστε τα προφίλ κοινωνικών μέσων στον ιστότοπό σας. Κάντε κλικ στο Επόμενο.

Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις για το breadcrumbs, το SiteLinks, το SiteLinks Search Box και σε ποια σελίδα θέλετε να εφαρμόσετε το σχήμα. Συνιστώ να ενεργοποιήσετε όλες τις δυνατότητες. Κάντε κλικ στο «Επόμενο».

Η εγκατάσταση είναι σαν να πηγαίνεις σε πικνίκ, σωστά; Ωστόσο, εάν είστε μπερδεμένοι, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το ερωτηματικό [?] Για μερικές ακόμη οδηγίες.

Και τώρα, ήρθε η ώρα να προσθέσετε το σχήμα σας.

Το Schema Pro υποστηρίζει 13 μεγάλους τύπους σχήματος και συνεχίζει να προσθέτει περισσότερα. Οι πληροφορίες σχήματος που μπορείτε να προσθέσετε εξαρτώνται από το είδος του σχήματος που επιλέγετε. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε έναν τύπο σχήματος συνταγής, μπορείτε να προσθέσετε θερμίδες, χρόνο προετοιμασίας, χρόνο μαγειρέματος, κατηγορία, απόδοση συνταγής κ.λπ..

Εάν επιλέξετε έναν τύπο σχήματος απόσπασης εργασίας, μπορείτε να προσθέσετε τίτλο, ημερομηνία δημοσίευσης, τύπο εργασίας, διεύθυνση, μισθό και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Οι περισσότεροι bloggers θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από τη χρήση του τύπου σχήματος άρθρου.

Δημιουργία νέου σχήματος

Εάν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείτε ένα σχήμα, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Δημιουργία πρώτου σχήματος ή να μεταβείτε στο Schema Pro στο μενού Ρυθμίσεις. Στην καρτέλα Σχέδια, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη νέου.

Επιλέξτε έναν τύπο σχήματος. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

Επιλέξτε ποιο περιεχόμενο θέλετε να εφαρμόσετε τον τύπο σχήματος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κανόνες AND και OR. Κάντε κλικ στο Επόμενο.

Και τελειώσατε!

Όπως ανέφερα, οι πληροφορίες που μπορείτε να προσθέσετε εξαρτώνται από τον τύπο σχήματος που επιλέγετε. Έτσι, στην επόμενη οθόνη, θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες και το Schema Pro θα αντιστοιχίσει αυτόματα αυτές τις πληροφορίες στις πληροφορίες του ιστότοπού σας στο WordPress.

Στο παράδειγμά μας, ο τύπος σχήματος είναι το άρθρο. Έτσι, το Schema Pro αντιστοιχίζει το όνομα συγγραφέα ως το όνομα συγγραφέα του WordPress και την ημερομηνία δημοσίευσης ως την ημερομηνία δημοσίευσης του WordPress.

Εάν θέλετε να προσαρμόσετε τα πράγματα χειροκίνητα, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένα πεδία και να χαρτογραφήσετε τις πληροφορίες με σήμανση σχήματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε αυτές τις πληροφορίες στο αναπτυσσόμενο μενού.

Νέο προσαρμοσμένο πεδίο

Μιλώντας για προσαρμοσμένα πεδία, υπάρχουν περιπτώσεις που το Schema Pro δεν μπορεί να βρει τις απαραίτητες πληροφορίες για αντιστοίχιση με σήμανση σχήματος. Για παράδειγμα, στον τύπο σχήματος άρθρου, υπάρχουν επισημάνσεις σχήματος αξιολόγησης και μέτρησης κριτικών, αλλά αυτά τα δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα από προεπιλογή στην ανάρτηση ή τη σελίδα του WordPress.

Αυτό που κάνει το Schema Pro είναι ότι προσθέτει νέα προσαρμοσμένα πεδία κάτω από τον επεξεργαστή WordPress, ώστε να μπορείτε να τα συμπληρώσετε, κάτι που είναι προαιρετικό, ωστόσο.

Προσθήκη διαφορετικού τύπου σχήματος σε συγκεκριμένη σελίδα ή ανάρτηση

Εάν γράφετε ένα πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο, όπως μια κριτική προϊόντος (όχι μόνο ένα γενικό άρθρο), ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τον τύπο σχήματος κριτικής. Μπορείτε απλά να επιστρέψετε στον οδηγό εγκατάστασης του Schema Pro και να προσθέσετε τον τύπο σχήματος αναθεώρησης.

Το θέμα εδώ είναι ότι αντί να το ενεργοποιήσετε σε όλες τις αναρτήσεις, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε σε συγκεκριμένες σελίδες / αναρτήσεις / αρχεία κ.λπ. Μπορείτε είτε να το επιτρέψετε σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση αναζητώντας το όνομα της ανάρτησής της και προσθέτοντας μη αυτόματα νέες αναρτήσεις στο μέλλον ή σε μια συγκεκριμένη ετικέτα ή κατηγορία. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε μια ετικέτα “Κριτική” ή κατηγορία στην οποία μπορεί να εφαρμοστεί ο τύπος σχήματος κριτικής.

Έτσι, εάν δημιουργήσετε μια ανάρτηση και ορίσετε την ετικέτα ή την κατηγορία της ως “Κριτική”, η ενότητα Schema Pro κάτω από το πρόγραμμα επεξεργασίας WordPress θα εμφανίσει τον τύπο σχήματος αναθεώρησης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο δοκιμής δομημένων δεδομένων για να δοκιμάσετε τη σήμανση σχήματος

Μετά τη ρύθμιση και όλες τις ρυθμίσεις, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλες οι προσπάθειές σας λειτουργούν τόσο καλά όσο θέλουμε. Η δοκιμή μπορεί να φαίνεται δύσκολη, αλλά η Google προσφέρει το καλύτερο κιτ εργαλείων για έλεγχο για την ολοκλήρωση. Ονομάζεται a Εργαλείο δοκιμής δομημένων δεδομένων.

Αυτό το εργαλείο ελέγχει και ανιχνεύει εάν η σήμανση σχήματος υπάρχει στον ιστότοπό σας και σας βοηθά να ελέγξετε αν υπάρχει κάποιο σφάλμα στη διαμόρφωση της σήμανσης σχήματος.

Απλώς μεταβείτε στο εργαλείο και εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του περιεχομένου σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση δοκιμής και το Google θα εντοπίσει εάν υπάρχει σήμανση σχήματος.

Μόλις η Google διαπιστώσει ότι έχετε εφαρμόσει τη σήμανση σχήματος, τότε σημαίνει ότι είστε έτοιμοι, καθώς η Google διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για να παράγει πλούσια αποσπάσματα για τον ιστότοπό σας.

συμπέρασμα

Η προσθήκη πλούσιων αποσπασμάτων και σήμανσης σχήματος στον ιστότοπό σας WordPress μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολη. Εάν είστε μη τεχνικός, μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή. Όμως, μπορεί να είναι σχεδόν αβίαστο αν χρησιμοποιείτε το σωστό plugin για να σας βοηθήσουμε με αυτά τα πράγματα.

Η προσθήκη Schema Pro είναι πολύ φιλική προς το χρήστη και ένα από τα καλύτερα εργαλεία που έχω συναντήσει για την προσθήκη πλούσιων αποσπασμάτων και σήμανσης σχήματος στο αυτόματο πιλότο. Λειτουργεί στο 99% των πραγμάτων που χρειάζεστε για βελτιωμένη εμπειρία χρήστη. Απλώς διαμορφώστε μερικές ρυθμίσεις και προσθέστε με μη αυτόματο τρόπο κάποιες πληροφορίες στα προσαρμοσμένα πεδία και είστε έτοιμοι. Επιπλέον, μπορείτε να το συνδυάσετε με μια γραμμή προόδου ανάγνωσης για καλύτερη αφοσίωση.

Επομένως, εάν θέλετε να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης και να αυξήσετε τις αναλυτικές προβολές σας, τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε τα οφέλη από την ύπαρξη πλούσιων αποσπασμάτων και σημείων σχήματος.

Schema Pro

Το Schema Pro σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε σχήμα στον ιστότοπό σας που θα βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα τον ιστότοπο και το περιεχόμενό σας.

Βασικά χαρακτηριστικά του Schema Pro:

 • Προσθέστε αποτελεσματικά το σχήμα μέσω κανόνων
 • Χρήση δεδομένων σε προσαρμοσμένα πεδία

Το Schema Pro είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσετε το Schema στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι αν θα επωφεληθείτε πλέον από αυτό που παρέχει ήδη το plugin SEO σας.

Το Yoast και το RankMath, τα 2 πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πρόσθετα SEO για WordPress, προσφέρουν και τα δύο την ίδια λειτουργικότητα που προσφέρει το Schema Pro. Αυτό δεν συνέβη όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Schema Pro, αλλά σήμερα πολλές από τις ανάγκες σας στο σχήμα μπορεί να καλυφθούν με αυτό που έχετε ήδη.

Δείτε το Schema Pro

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map