Πώς να φτιάξετε έναν επιχειρηματικό ιστότοπο χρησιμοποιώντας WordPress & Elementor

Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας WordPress, Elementor και Astra. Όλα αυτά είναι 100% δωρεάν εργαλεία που χρησιμοποιώ προσωπικά.


Σε αυτό το πώς να φτιάξετε έναν οδηγό ιστότοπου 2019, θα σας δείξω περισσότερα από το πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, θα σας διδάξω επίσης πώς να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας SEO και πώς να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες από αυτόν.

Αυτό το σεμινάριο είναι ολοκληρωμένο, το μακρύτερο μου πώς να δημιουργήσω ένα σεμινάριο ιστότοπου. Ελπίζω να το απολαύσετε.

Πράγματα που χρειάζεστε:

 • Φιλοξενία. Προτείνω το SiteGround.
 • ΕΝΑ όνομα τομέα.
 • Θέμα WordPress. Για αυτό το σεμινάριο, χρησιμοποιούμε το δωρεάν Astra Theme.
 • Εργαλείο δημιουργίας σελίδων WordPress. Για αυτό, χρησιμοποιούμε το δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων Elementor.

Ας αρχίσουμε!

Βήμα 1: Αγοράστε ένα web hosting και ένα όνομα τομέα.

Το πιο σημαντικό μέρος του ιστότοπου της επιχείρησής σας είναι η φιλοξενία. Η φιλοξενία θα καθορίσει πόσο γρήγορα φορτώνει ο ιστότοπός σας, ο οποίος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη δημιουργία και τη μετατροπή δυνητικών πελατών. Η Google προτιμά επίσης ταχύτερους ιστότοπους με χαμηλά ποσοστά εγκατάλειψης, επομένως ένας ταχύτερος ιστότοπος αυξάνει τις πιθανότητές σας για κατάταξη στο Google.

Ένα πράγμα που θα ήθελα να επισημάνω είναι να αποφεύγω όσο το δυνατόν περισσότερο τις εταιρείες EIG και GoDaddy. Το EIG σημαίνει Endurance International Group και ελέγχει πάνω από 60 εταιρείες φιλοξενίας. Απολύει το προσωπικό υποστήριξής τους και ενοποιεί τα πάντα κάτω από μια ομπρέλα. Αυτό που συμβαίνει είναι η υποστήριξη των πελατών, η ποιότητα της φιλοξενίας και η συνολική ποιότητα των υπηρεσιών υποφέρει.

Εδώ είναι μερικές από τις γνωστές εταιρείες EIG:

 • Hostgator
 • BlueHost
 • iPage
 • Άρβιξ
 • Χοντρή αγελάδα
 • HostMonster Μικρό Πορτοκαλί

Το GoDaddy έχει επίσης πολλές κακές κριτικές σχετικά με την ποιότητα και την εξυπηρέτηση πελατών και οι ιστότοποι που φιλοξενούν φορτώνουν πολύ αργά.

Θα θελήσετε επίσης να αποφύγετε τους οικοδεσπότες “mom and pop” επειδή δεν διαθέτουν τους πόρους για τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών φιλοξενίας που θα δώσουν ένα πλεονέκτημα στον ιστότοπό σας.

Θέλετε επίσης να επιλέξετε μια φιλοξενία που παρέχει δωρεάν πιστοποιητικά SSL. Χωρίς πιστοποιητικό SSL, ο ιστότοπός σας θα έχει αυτήν την άσχημη ετικέτα “Μη ασφαλής” στην κορυφή:

δεν είναι ασφαλές

Εάν είστε επιχείρηση, μπορείτε ουσιαστικά να αποχαιρετήσετε τους πιθανούς πελάτες με αυτήν την ετικέτα. Εάν η φιλοξενία σας δεν παρέχει δωρεάν πιστοποιητικά SSL, ένα πιστοποιητικό SSL μπορεί να σας κοστίσει $ 50- $ 100 ανά έτος ανά ιστότοπο.

Θέλετε επίσης μια υπηρεσία που θα σας επιτρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε κάτι που ονομάζεται PHP7, το οποίο θα κάνει τον ιστότοπό σας πολύ πιο γρήγορο.

Siteground, Η προτιμώμενη υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων

Μια υπηρεσία φιλοξενίας που βρήκα ότι πληροί όλα αυτά τα κριτήρια είναι το SiteGround. Το SiteGround προσφέρει δωρεάν πιστοποιητικό SSL, σας επιτρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε PHP7, να έχετε ποιοτική φιλοξενία και εκπληκτική υποστήριξη πελατών. Είναι πραγματικά το καλύτερο εκεί έξω.

Ακολουθούν οι βασικές δυνατότητες του SiteGround:

 • Δωρεάν πιστοποιητικό SSL
 • Γρήγορη υποστήριξη
 • Περιβάλλον σταδιοποίησης του WordPress
 • Δωρεάν μετεγκαταστάσεις ιστότοπων
 • 30 ημέρες αντιγράφων ασφαλείας

Έχω κάνει μια καταπληκτική συμφωνία μαζί τους για να κάνω έκπτωση 70% σε όποιον εγγραφεί στη χρήση αυτός ο σύνδεσμος. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα στη φιλοξενία σας, κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και αγοράστε τη φιλοξενία σας τώρα.

Για να αγοράσετε τη φιλοξενία σας από το SiteGround, κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο. Μόλις φτάσετε στην αρχική τους σελίδα, θα δείτε τέσσερις διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας:

επιλέξτε ένα σχέδιο siteground

Επιλέξτε φιλοξενία WordPress και κάντε κλικ Ξεκίνα. Στη συνέχεια, θα δείτε τρία προγράμματα τιμολόγησης:

τιμολόγηση φιλοξενίας wordground siteground

Επιλέξτε ένα ανάλογα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Μπορείτε επίσης να δείτε τους σύγκριση κάθε προγράμματος φιλοξενίας για να μπορέσετε να αποφασίσετε ποιο θα ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Μόλις επιλέξετε ένα σχέδιο, κάντε κλικ στο Λάβετε σχέδιο. Στη συνέχεια, θα μεταβείτε στο επόμενο βήμα που επιλέγετε έναν τομέα. Εάν έχετε ήδη όνομα τομέα, επιλέξτε “Έχω ήδη έναν τομέα”. Αλλά αν δεν έχετε, επιλέξτε “Εγγραφή νέου τομέα” ώστε να μπορείτε να αγοράσετε έναν τομέα απευθείας στο SiteGround. Αυτό κοστίζει 15,95 $ ετησίως.

επιλέξτε τομέα

Λάβετε υπόψη ότι εάν το όνομα τομέα που θέλετε να αγοράσετε δεν είναι πλέον διαθέσιμο, το SiteGround θα σας ενημερώσει και θα πρέπει να επιλέξετε άλλο. Μόλις αποκτήσετε ένα όνομα τομέα, κάντε κλικ στο Προχωρώ.

Το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση της αγοράς σας είναι η παροχή των ακριβών προσωπικών σας στοιχείων και των στοιχείων χρέωσής σας. Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο Πλήρωσε τώρα. Τώρα έχετε αξιόπιστο web hosting και όνομα τομέα.

Βήμα 2: Εγκαταστήστε το WordPress.

Το WordPress είναι το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων που θα χρησιμοποιήσουμε για τη δημιουργία του ιστότοπου της επιχείρησής σας. Είναι εντελώς δωρεάν, πολύ εύκολο στη χρήση, αλλά πολύ ισχυρό. Έρχεται με χιλιάδες πρόσθετα και θέματα που θα σας επιτρέψουν να κάνετε ό, τι θέλετε με τον ιστότοπό σας.

Το SiteGround έρχεται στην πραγματικότητα με μια εγκατάσταση WordPress με ένα κλικ που θα εγκαταστήσει γρήγορα το WordPress για εσάς.

Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά φιλοξενίας, θα δείτε μια οθόνη με έναν σύνδεσμο που να λέει “Προχωρήστε στην Περιοχή Πελατών”. Κάντε κλικ σε αυτό και θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να ρυθμίσετε τον νέο σας λογαριασμό φιλοξενίας. Υπό Ρυθμίστε τον ιστότοπό σας, επιλέγω Ξεκινήστε έναν νέο ιστότοπο.

Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα λογισμικού που μπορείτε να εγκαταστήσετε. Επιλέγω WordPress.

εγκαταστήστε το wordpress

Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, θα πρέπει να καταχωρίσετε τα στοιχεία σύνδεσης διαχειριστή (διεύθυνση email, όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) για τον ιστότοπό σας. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες που θα χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο backend του ιστότοπού σας, οπότε φροντίστε να τις διατηρήσετε ασφαλείς.

Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο Επιβεβαιώνω > Ολοκληρωμένη ρύθμιση. Και τώρα έχετε έναν ζωντανό, αυτο-φιλοξενούμενο ιστότοπο WordPress.

Βήμα 3: Εγκατάσταση πιστοποιητικού SSL.

Πριν κάνω οτιδήποτε άλλο, θέλω πρώτα να σας δείξω πώς να εγκαταστήσετε ένα πιστοποιητικό SSL για να απαλλαγείτε από την ετικέτα “Μη ασφαλής” που σας έδειξα πριν. Υπό Οι λογαριασμοί μου, Κάντε κλικ Πηγαίνετε στο cPanel.

πηγαίνετε στο cpanel

Το CPanel είναι όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε διαφορετικό λογισμικό και εργαλεία για τον ιστότοπό σας. Εάν μετακινηθείτε προς τα κάτω, θα πρέπει να δείτε μια ενότητα που ονομάζεται Ασφάλεια. Κάτω από αυτήν την ενότητα, κάντε κλικ στο Ας κρυπτογραφήσουμε.

ας κρυπτογραφήσουμε

Επιλέξτε τον τομέα στον οποίο θέλετε να εγκαταστήσετε το πιστοποιητικό SSL, επιλέξτε Ας κρυπτογραφήσουμε SSL, και κάντε κλικ Εγκαθιστώ.

Τώρα ήρθε η ώρα να συνδεθείτε στον νέο σας ιστότοπο. Κάντε κλικ Οι λογαριασμοί μου ξανά στην κορυφή και κάντε κλικ στο Εγκαταστάσεις αυτί. Εδώ θα δείτε το όνομα τομέα που καταχωρίσατε. Πέρα από αυτό είναι ένα πράσινο Μεταβείτε στην Πύλη διαχειριστή κουμπί. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να μεταβείτε στη σελίδα σύνδεσης του WordPress.

μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή wordpress

Οι σελίδες σύνδεσης του WordPress ακολουθούν συνήθως αυτές τις μορφές: yourdomain.com/wp-admin και yourdomain.com/wp-login. Η δική σας μπορεί να είναι διαφορετική. Αλλά πρέπει να θυμάστε ή να σημειώσετε τη διεύθυνση URL της σελίδας σύνδεσής σας, ώστε την επόμενη φορά, να έχετε πρόσβαση σε αυτήν πληκτρολογώντας απευθείας τη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεών σας και χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε πλέον στο Siteground.

Η σελίδα σύνδεσης του WordPress μοιάζει με αυτήν:

σελίδα σύνδεσης wordpress

Εισαγάγετε εδώ το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας για πρώτη φορά.

Μόλις μπείτε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πείτε στο WordPress ότι έχετε πιστοποιητικό SSL. Αυτό είναι πολύ απλό.

Στην αριστερή πλευρική γραμμή, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Γενικός. Στην οθόνη, θα δείτε δύο πλαίσια με το όνομα τομέα σας: Διεύθυνση WordPress (URL) και Διεύθυνση ιστότοπου (URL). Πρέπει να πληκτρολογήσετε το γράμμα “s” μετά το “http” και πριν από το άνω και κάτω τελεία “:” και για τα δύο πλαίσια.

προσθήκη πιστοποιητικού ssl στο wordpress

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Αποθήκευσε τις αλλαγές. Ο ιστότοπός σας θα πρέπει τώρα να έχει ένα εικονίδιο λουκέτου ακριβώς δίπλα στο όνομα τομέα:

ασφαλής ιστότοπος με https

Τώρα το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για το πιστοποιητικό SSL είναι να βεβαιωθούμε ότι τα άτομα που πληκτρολογούν “http” στη διεύθυνσή τους θα μεταφερθούν στη διεύθυνση URL “https”. Χρειαζόμαστε ένα πρόσθετο για να το κάνουμε αυτό.

Για να εγκαταστήσετε μια προσθήκη, μεταβείτε στο Πρόσθετα > Προσθεσε νεο. Στη γραμμή αναζήτησης επάνω δεξιά, αναζητήστε την προσθήκη Πραγματικά απλό SSL. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το.

εγκαταστήστε πολύ απλό SSL

Στη συνέχεια, θα δείτε αυτό το αναδυόμενο μήνυμα στον πίνακα ελέγχου σας:

ενεργοποιήστε πραγματικά απλό SSL

Κάντε κλικ στο μπλε Προχωρήστε, ενεργοποιήστε το SSL! κουμπί. Θα αποσυνδεθείτε και μόλις συνδεθείτε ξανά, το Really Simple SSL plugin είναι σε πλήρη ισχύ.

Βήμα 4: Εγκαταστήστε τους ιστότοπους Astra Theme και Astra.

Για έναν επιχειρηματικό ιστότοπο, θέλετε ένα θέμα με καθαρό κώδικα και ευέλικτες δυνατότητες για να κάνετε την προσαρμογή όσο το δυνατόν πιο εύκολη και γρήγορη. Υπάρχουν πολλά ποιοτικά θέματα WordPress εκεί έξω, αλλά το θέμα που θα χρησιμοποιήσουμε εδώ είναι το Astra Theme.

Το Astra Theme είναι ένα δωρεάν θέμα WordPress που έχει εξαιρετική ταχύτητα και απλότητα. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι διαμορφώνεται με βάση τα εργαλεία που χρειάζεστε και αυτό κάνει τα πράγματα πιο εύκολα στο τέλος. Υπάρχει επίσης μια έκδοση Pro, εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε premium λειτουργίες.

θέμα astra

Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά που μου αρέσουν περισσότερο για το Astra:

 • Ένα από τα πιο γρήγορα διαθέσιμα θέματα
 • Πάνω από 100 βασικοί ιστότοποι (οι περισσότεροι είναι 100% δωρεάν)
 • Ευέλικτη λειτουργία Mega Menu
 • Ισχυρό πρόσθετο πακέτο
 • Εκτεταμένη υποστήριξη WooCommerce

Για να εγκαταστήσετε το Astra, μεταβείτε στο Εμφάνιση > Θέμα > Προσθεσε νεο. Αναζητήστε Astra, κάντε κλικ Εγκαθιστώ, και Θέτω εις ενέργειαν.

εγκατάσταση του astra

Ένα άλλο φοβερό πράγμα για το Astra είναι το γεγονός ότι έχει ένα πρόσθετο που ονομάζεται Ιστότοποι εκκίνησης Astra. Αυτή η προσθήκη διαθέτει μια βιβλιοθήκη προ-ενσωματωμένων δωρεάν και premium προτύπων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον δικό σας ιστότοπο με λίγα μόνο κλικ. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα πρότυπο ιστότοπου Astra για να μειώσουμε το χρόνο δημιουργίας του ιστότοπού μας στο μισό.

Μετά την εγκατάσταση του Astra, θα δείτε αυτό το μήνυμα στον πίνακα ελέγχου:

ξεκινήστε με τον ιστότοπο astra

Κάντε κλικ Ξεκίνα. Αυτό θα εγκαταστήσει τους Astra Starter Sites για εσάς. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε τους ιστότοπους Astra μεταβαίνοντας στο Πρόσθετα > Προσθεσε νεο. Ψάχνω για Ιστότοποι Astra και εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στους Ιστότοπους Astra, μεταβείτε στη διεύθυνση Εμφανίσεις >Ιστότοποι εκκίνησης Astra.

Επιλέγοντας το εργαλείο δημιουργίας σελίδων σας

Μετά την εγκατάσταση των ιστότοπων Astra, θα ερωτηθείτε ποιος δημιουργός σελίδων προτιμάτε: Gutenberg, Elementor, Beaver Builder ή Brizy. Σε αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσω το Elementor.

Το Elementor είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων WordPress που ανέβασε τη δημιουργία σελίδων σε νέο επίπεδο. Έχει ένα σετ βαθιών χαρακτηριστικών, αλλά είναι πολύ εύκολο στη χρήση και το master. Η δωρεάν έκδοση είναι αρκετή για τη δημιουργία μιας αξιοπρεπούς ιστοσελίδας, αλλά αν θέλετε πιο προηγμένες λειτουργίες όπως να μπορείτε να προσθέσετε φόρμες επαφής, ρυθμιστικά, πίνακες τιμών και άλλα, μπορείτε να αναβαθμίσετε στην έκδοση Pro.

Επιλογή του θέματος του ιστότοπού σας Astra

Μόλις επιλέξετε το εργαλείο δημιουργίας σελίδων σας, θα μεταφερθείτε στη βιβλιοθήκη των προτύπων Ιστότοπων Astra. Υπάρχουν τόνοι κομψών, επαγγελματικών προτύπων – δωρεάν και premium – από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Τα πρότυπα οργανώνονται από τις ακόλουθες κατηγορίες: Blog, Business, eCommerce, Free και Other. Δεδομένου ότι δημιουργείτε έναν ιστότοπο επιχείρησης, είναι καλύτερο να περιηγηθείτε στο Επιχείρηση Ενότητα.

Αφιερώστε χρόνο για να επιλέξετε ποιο πρότυπο πιστεύετε ότι θα ταιριάζει περισσότερο με την επωνυμία σας. Αυτά τα πρότυπα είναι πλήρως επεξεργάσιμα με το εργαλείο δημιουργίας σελίδων που επιλέξατε, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το κείμενο, τις εικόνες, τη διάταξη, τα κουμπιά και βασικά τα πάντα στη σελίδα.

Για αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσω το Λογιστής πρότυπο γιατί φαίνεται εκπληκτικό και εύκολο στα μάτια.

Για να εγκαταστήσετε ένα θέμα, απλά πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτό για να μεταβείτε στην προεπισκόπηση. Αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, κάντε κλικ στο Εισαγωγή θέματος κουμπί και βεβαιωθείτε ότι όλα τα πλαίσια είναι επιλεγμένα.

κουτιά astra sites θέμα

Εάν παρατηρήσετε, υπάρχει ένα κουτί που λέει “Εγκατάσταση απαιτούμενων προσθηκών”. Αν επιλέξετε αυτό το πλαίσιο, θα εγκατασταθούν όλες οι απαιτούμενες προσθήκες για το θέμα ώστε να φαίνεται ακριβώς όπως είναι. Για αυτό το θέμα, εγκατέστησε το WPForms Lite, ένα πρόσθετο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε απλές φόρμες επαφής και το Elementor, το εργαλείο δημιουργίας σελίδων που θα χρησιμοποιώ. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο μικρό ερωτηματικό δίπλα του για να δείτε ποια πρόσθετα πρόκειται να εγκατασταθούν.

Το WPForms είναι ένα πρόσθετο που μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ποιοτικούς δυνητικούς πελάτες για την επιχείρησή σας μέσω αποτελεσματικών φορμών. Μπορείτε να δείτε την κριτική WPForms για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό. εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική φόρμα προσθήκης, μπορείτε απλώς να απενεργοποιήσετε / διαγράψετε τα WPForms Πρόσθετα > Εγκατεστημένα πρόσθετα και εγκαταστήστε το πρόγραμμα δημιουργίας φόρμας που προτιμάτε.

εγκατάσταση θέματος ιστότοπου astra

Η εισαγωγή του θέματος ενδέχεται να διαρκέσει λίγη ώρα. Μην κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μην πατήσετε ανανέωση. Περιμένετε, και όταν τελειώσει, θα δείτε ένα μπλε Προβολή ιστότοπου κουμπί. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να μεταβείτε στον ιστότοπό σας που έχει τώρα το θέμα που μόλις εισαγάγατε.

Βήμα 5. Επιλογή στοιχείων σχεδίασης.

Ο ιστότοπός σας φαίνεται τώρα εκπληκτικός, αλλά θα θέλετε να τον κάνετε δικό σας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε το δικό σας χρωματικό συνδυασμό, τυπογραφία και λογότυπο.

Ας ξεκινήσουμε με την παλέτα χρωμάτων σας. Εάν έχετε ήδη το χρώμα της επωνυμίας σας, αυτό θα είναι πιο εύκολο.

Επιλογή χρωματικής παλέτας

Ένας ιστότοπος έχει συνήθως ένα σύνολο 2-3 χρωμάτων: το πρωτεύον, τονισμό και το ποπ χρώμα. ο πρωτεύον χρώμα είναι το κυρίαρχο χρώμα του ιστότοπού σας και πιθανότατα το χρώμα της επωνυμίας σας. Αυτό είναι το χρώμα με το οποίο θέλετε οι άνθρωποι να θυμούνται την επωνυμία σας.

Όταν επιλέγετε το κύριο χρώμα σας, πρέπει να ερευνήσετε την ψυχολογία των χρωμάτων ή πώς τα χρώματα επηρεάζουν την αντίληψη ή τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Ορισμένα χρώματα κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται κάτι, π.χ. Το κόκκινο τους κάνει να νιώθουν ανήσυχοι, οπότε πρέπει να λάβετε υπόψη αυτά τα πράγματα όταν επιλέγετε το κύριο χρώμα σας.

ο χρώμα προφοράς χρησιμοποιείται συνήθως για να κάνει ορισμένα στοιχεία να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα, όπως επικεφαλίδες ή δημοσιεύσεις τίτλων.

Τέλος, το ποπ χρώμα έρχεται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα χρώματα για να κάνουν τα σημαντικά στοιχεία του ιστότοπου να ξεχωρίζουν, όπως κουμπιά παρότρυνσης για δράση ή φόρμες δημιουργίας δυνητικών πελατών.

Υπάρχουν δύο εργαλεία που μου αρέσει να χρησιμοποιώ στην επιλογή μιας παλέτας χρωμάτων. Το πρώτο είναι Coolors.co, έναν ιστότοπο όπου μπορείτε να περιηγηθείτε σε διαφορετικές παλέτες χρωμάτων για να πάρετε ιδέες ή έμπνευση. Εάν δείτε κάτι που σας αρέσει, μπορείτε να αντιγράψετε γρήγορα τον κώδικα Hex για να τον χρησιμοποιήσετε στο WordPress.

Εάν κάνετε κλικ Εξερευνώ στην επικεφαλίδα, θα δείτε αυτήν την τεράστια συλλογή παλετών:

χρωματικές παλέτες ψυγείων

Εάν δείτε μια παλέτα που σας αρέσει, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω σας, κάντε κλικ στο Θέα, και θα μεταφερθείτε σε ένα νέο παράθυρο όπου θα δείτε τους κωδικούς Hex κάθε χρώματος.

δεκαεξαδικοί κωδικοί παλετών χρωμάτων

Αυτοί οι κωδικοί Hex είναι αυτοί που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρώματα στον ιστότοπό σας. Αργότερα θα σας δείξω πώς να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους κωδικούς Hex στο backend του WordPress.

Ένα άλλο δροσερό εργαλείο είναι το Colorzilla. Πρόκειται για μια επέκταση Google Chrome που σας επιτρέπει να λάβετε τον Hex κώδικα οποιουδήποτε χρώματος βλέπετε σε οποιονδήποτε ιστότοπο, κάνοντας κλικ σε αυτόν.

Εάν θέλετε να λάβετε την επέκταση Colorzilla, Κάντε κλικ ΕΔΩ. Στη συνέχεια κάντε κλικ Προσθήκη στο Chrome.

κολοκύγια

Στη συνέχεια, θα δείτε αυτό το εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων σας:

εικονίδιο colorzilla

Τώρα λοιπόν, εάν θέλετε να μάθετε τον Hex κώδικα ενός χρώματος που είδατε σε έναν ιστότοπο, απλώς κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο και κάντε κλικ στο χρώμα που θέλετε να αντιγράψετε. Στη συνέχεια, ο κωδικός Hex θα αντιγραφεί αυτόματα. Μπορείτε να επικολλήσετε αυτόν τον Hex κώδικα σε συγκεκριμένες περιοχές στο WordPress.

Προσαρμογή της τυπογραφίας

Θέλετε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δική σας τυπογραφία που ταιριάζει με την ταυτότητα της επωνυμίας σας και βοηθά τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει. Οι ιστότοποι έχουν συνήθως 2-3 γραμματοσειρές. Όπως και με τα χρώματα, θα έχετε ένα κύρια γραμματοσειρά που είναι γραμματοσειρές για τίτλους ή μενού. Χρειάζεστε επίσης ένα γραμματοσειρά σώματος για παραγράφους κειμένων και επίσης ένα επιπλέον “αναδυόμενη γραμματοσειράΓια να ξεχωρίσουν ορισμένα κείμενα.

Όπως τα χρώματα, χρειάζεστε τυπογραφία που παραμένει πιστή στην επωνυμία σας, φαίνεται ευχάριστη στα μάτια και στέλνει το σωστό μήνυμα για την επωνυμία σας.

Ένα από τα αγαπημένα μου εργαλεία κατά την επιλογή της τυπογραφίας είναι Fontpair.co. Αυτός είναι ένας ιστότοπος που σας δείχνει πώς φαίνονται δύο διαφορετικές γραμματοσειρές.

fontpair.co

Εάν δείτε κάτι που σας αρέσει, σημειώστε τι ονομάζεται έτσι ώστε να μπορείτε να το αναζητήσετε μέσα στο WordPress και να το χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας.

Μου αρέσει επίσης να χρησιμοποιώ το WhatFont, μια επέκταση του Google Chrome που σας λέει ποια γραμματοσειρά χρησιμοποιείται σε οποιονδήποτε ιστότοπο απλά τοποθετώντας το ποντίκι σας πάνω του.

Για να εγκαταστήσετε το WhatFont, Κάντε κλικ ΕΔΩ στη συνέχεια κάντε κλικ Προσθήκη στο Chrome. Στη συνέχεια, θα δείτε αυτό το εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων σας:

τι είδους

Για να μάθετε το όνομα μιας γραμματοσειράς, κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κείμενο. Το WhatFont θα σας πει το όνομα αυτής της γραμματοσειράς και αν κάνετε κλικ σε αυτό, θα δείτε επίσης το μέγεθος της γραμματοσειράς, το χρώμα, την οικογένεια, το στυλ, το βάρος και πολλά άλλα.

χρησιμοποιώντας το Whatfont

Λήψη λογότυπου

Τέλος, η επιχείρησή σας χρειάζεται ένα όμορφο λογότυπο που μιλά για το τι είναι η επωνυμία σας. Μπορείτε να πάτε με τρεις διαφορετικές διαδρομές εδώ. Μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας το λογότυπό σας χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν εργαλείο που ονομάζεται Κάναβα, ένα δημοφιλές εργαλείο σχεδίασης που καθιστά το σχεδιασμό πολύ εύκολο ακόμη και για αρχάριους.

Θα εκπλαγείτε με πόσα πρότυπα λογότυπων διαθέτει η Canva και όλα φαίνονται καταπληκτικά. Μπορείτε να τροποποιήσετε αυτά τα πρότυπα για να τα κάνετε δικά σας.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε Pro εάν θέλετε να εξαγάγετε το λογότυπο με διαφανές φόντο. Υπάρχει όμως μια δωρεάν δοκιμή ενός μήνα, οπότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε αναβάθμιση σε Pro, να εξαγάγετε το διαφανές λογότυπό σας και να ακυρώσετε πριν από τη λήξη της δοκιμής.

λογότυπα canva

Μπορείτε επίσης να προσλάβετε έναν σχεδιαστή λογότυπου για να το κάνετε για εσάς. Μπορείτε να δοκιμάσετε ιστότοπους όπως το Fiverr.com ή το 99design, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή ενός καλλιτέχνη με βάση το στυλ, το ιστορικό, τις κριτικές, τις βαθμολογίες και πολλά άλλα.

Η τρίτη διαδρομή, και πιθανώς μια καλή ιδέα εάν θέλετε ένα ισχυρό λογότυπο μάρκας είναι να προσλάβετε έναν στρατηγικό / σύμβουλο σχεδιασμού. Άτομα σαν αυτά είναι επαγγελματίες που χρειάζονται χρόνο για να καταλάβουν τι είναι η επωνυμία σας, πού πηγαίνει η επιχείρησή σας και ποιες είναι οι βασικές αξίες σας, ώστε να μπορούν να την ενσωματώσουν στο λογότυπο.

Βήμα 6. Προσαρμόστε τον ιστότοπό σας.

Μόλις έχετε μια παλέτα χρωμάτων, γραμματοσειρές και λογότυπο για τον ιστότοπό σας, ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας. Εάν βρίσκεστε στον πίνακα ελέγχου backend του WordPress, μεταβείτε στη διεύθυνση Εμφάνιση > Προσαρμόστε για να ανοίξετε το εργαλείο προσαρμογής θέματος.

προσαρμογή θέματος

Μπορείτε επίσης να πάτε εδώ εάν βρίσκεστε στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας. Θα πρέπει να υπάρχει μια μαύρη γραμμή στο επάνω μέρος της οθόνης σας, η οποία είναι ορατή μόνο σε όσους έχουν συνδεθεί στον ιστότοπό σας. Κάντε κλικ Προσαρμόστε για να ανοίξετε το εργαλείο προσαρμογής θέματος.

προσαρμόστε το θέμα frontend

Μόλις μπείτε στο εργαλείο προσαρμογής θέματος, θα μπορείτε να προσθέσετε το λογότυπό σας, να αλλάξετε χρώματα, να αλλάξετε τη διάταξη του ιστότοπου και πολλά άλλα.

εργαλείο προσαρμογής θέματος

Στην αριστερή πλευρική γραμμή, θα δείτε διάφορες επιλογές για την τροποποίηση του ιστότοπού σας. Κάθε θέμα έχει διαφορετικές επιλογές προσαρμογής, οπότε αν χρησιμοποιείτε διαφορετικό θέμα, αυτό που βλέπετε εδώ μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό από το δικό μου. Όλες οι αλλαγές που κάνετε εδώ εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στον ιστότοπό σας.

Σε αυτό το θέμα, για να αλλάξετε τα χρώματα του ιστότοπού σας, μεταβείτε στη διεύθυνση Χρώματα & φόντο. Θα έχετε την επιλογή να αλλάξετε τα βασικά χρώματα, το ψωμί, την κεφαλίδα και τη γραμμή υποσέλιδου.

πρόγραμμα επεξεργασίας φόντου χρώματος

Τα βασικά χρώματα είναι το χρώμα θέματος, το χρώμα συνδέσμου, το χρώμα κειμένου και το χρώμα του συνδέσμου του ιστότοπού σας. Για να αλλάξετε τα βασικά χρώματα, κάντε κλικ στο Χρώματα βάσης. Στο εσωτερικό, θα δείτε κουμπιά που λένε Επιλέξτε Χρώμα. Κάντε κλικ σε αυτά τα κουμπιά για να αλλάξετε ένα συγκεκριμένο χρώμα.

Για παράδειγμα, για να αλλάξετε το Χρώμα θέματος, κάντε κλικ στο Επιλέξτε Χρώμα δίπλα του. Στη συνέχεια, θα δείτε δύο τρόπους για να επιλέξετε ένα χρώμα. Αρχικά, μπορείτε να επικολλήσετε έναν Hex κώδικα σε ένα κουτί. Αν θυμάστε τι συζητήσαμε σχετικά με τους κωδικούς Hex στο προηγούμενο βήμα, σε πεδία όπως αυτά μπορείτε να εισαγάγετε αυτούς τους κωδικούς Hex.

Έτσι, αν βρήκατε ένα χρώμα στο Coolors.co ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, μπορείτε να επικολλήσετε τον κωδικό Hex εδώ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα χρώμα σε ένα ενσωματωμένο εργαλείο επιλογής χρωμάτων.

βασικός επεξεργαστής χρώματος

Στη συνέχεια αλλάζει η τυπογραφία σας. Επιστρέψτε στο εργαλείο προσαρμογής κάνοντας κλικ στο πίσω βέλος στο επάνω μέρος της πλευρικής γραμμής και κάντε κλικ στο Τυπογραφία. Θα μπορείτε να αλλάξετε βάση, ψωμί, περιεχόμενο και τυπογραφία ιστολογίου.

τυπογραφία

Τέλος, για να ανεβάσετε το λογότυπό σας, μεταβείτε στη διεύθυνση Σχέδιο > Επί κεφαλής > Ταυτότητα ιστότοπου. Στην ενότητα Λογότυπο, κάντε κλικ στο Αλλαγή λογότυπου κουμπί και ανεβάστε το λογότυπό σας.

αλλαγή λογότυπου

Το Astra σάς επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε διαφορετικό λογότυπο για συσκευές αμφιβληστροειδούς ή υψηλής ανάλυσης, καθώς και για φορητές συσκευές. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το πλάτος του λογότυπου. Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον τίτλο του ιστότοπού σας, να προσθέσετε έναν τίτλο ιστοτόπου και ένα εικονίδιο ιστότοπου ή favicon.

Σας προτείνω να εξερευνήσετε το εργαλείο προσαρμογής θέματος για να δείτε τα διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ. Το Astra Theme σάς επιτρέπει να κάνετε περισσότερα όπως να αλλάξετε τη διάταξη της κεφαλίδας και του υποσέλιδου σας, να αλλάξετε τη δομή της ανάρτησης του ιστολογίου, να αλλάξετε το εύρος του ιστοτόπου σας και πολλά άλλα.

Μόλις ολοκληρώσετε την προσαρμογή, μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ Δημοσιεύω για να κάνετε τις αλλαγές σας ζωντανές στον ιστότοπό σας.

Βήμα 7. Προσαρμογή του ιστότοπού σας με το Elementor.

Τώρα που τα χρώματα, η τυπογραφία και το λογότυπό σας είναι έτοιμα, ήρθε η ώρα να μεταβείτε στο Elementor και να αλλάξετε εντελώς τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπου ώστε να ταιριάζει με την επωνυμία σας. Θα αλλάξουμε τις εικόνες, τα κείμενα, τα κουμπιά, τη διάταξη και πολλά άλλα.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επεξεργαστείτε μια σελίδα με το Elementor. Πρώτα, εάν είστε στο backend, μεταβείτε στο Σελίδες και θα πρέπει να δείτε μια λίστα με όλες τις σελίδες του ιστότοπού σας. Αυτό περιλαμβάνει τις σελίδες που δημιούργησε αυτόματα ο ιστότοπος της Astra. Οι σελίδες που δημιουργήθηκαν με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων (π.χ. Elementor) θα φέρουν την ετικέτα ως εξής:

σελίδες

Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από τη σελίδα που θέλετε να επεξεργαστείτε με το Elementor και κάντε κλικ στο Επεξεργασία με Elementor.

επεξεργασία με στοιχειώδη backend

Θα σε πάει μέσα στο Elementor.

Εάν βρίσκεστε στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας, μπορείτε να εισαγάγετε το Elementor μεταβαίνοντας στη σελίδα που θέλετε να επεξεργαστείτε και κάντε κλικ Επεξεργασία με Elementor στη μαύρη γραμμή στην κορυφή:

επεξεργασία με elementor frontend

Η διασύνδεση Elementor είναι απλή στην κατανόηση και τη συνηθίσει γιατί είναι αρκετά παρόμοια με το θέμα προσαρμογής θέματος. Η πλειοψηφία της οθόνης εμφανίζει τη σελίδα που επεξεργάζεστε ενώ στα αριστερά είναι μια πλευρική γραμμή με τα στοιχεία ελέγχου και τις επιλογές.

στοιχείο

Εάν παρατηρήσατε, η κεφαλίδα δεν είναι ορατή στο Elementor. Ο λόγος είναι ότι η δωρεάν έκδοση του Elementor δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί κεφαλίδες και υποσέλιδα. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στο Elementor Pro.

Η αριστερή πλευρική γραμμή είναι όπου μπορείτε να βρείτε το στοιχεία που μπορείτε να προσθέσετε στη σελίδα σας. Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να προσθέσετε μια επικεφαλίδα, εικόνα, βίντεο, κουμπί, διαχωριστικό και άλλα. Μπορείτε να προσθέσετε αυτά τα στοιχεία σύροντάς τα και αποθέτοντάς τα στην επιθυμητή περιοχή.

Το Elementor επιτρέπει επίσης την ενσωματωμένη επεξεργασία κειμένου που σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε το κείμενο στην ίδια την περιοχή περιεχομένου. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με κείμενα στο Elementor:

επεξεργασία κειμένου στο elementor

Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε το κείμενο απευθείας στην περιοχή περιεχομένου που το καθιστά πολύ πιο εύκολο. Θα βρείτε περισσότερες επιλογές προσαρμογής στην πλευρική γραμμή, όπως αλλαγή μεγέθους, χρώματος, βάρους, οικογένειας τυπογραφίας και σκιάς. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κινούμενες εικόνες, όπως απλές σβήσεις, ζουμ, αναπήδηση και άλλα.

Θα θέλατε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας εικόνες για να κάνετε πλήρως αυτόν τον ιστότοπο δικό σας. Μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε ή να αφαιρέσετε μια εικόνα, αν αυτό θέλετε. Για να προσαρμόσετε μια εικόνα, απλώς κάντε κλικ πάνω της και οι επιλογές θα εμφανιστούν στην αριστερή πλευρική γραμμή. Μπορείτε να ανεβάσετε μια νέα εικόνα, να αλλάξετε το μέγεθός της, να προσθέσετε περίγραμμα ή σκιά, να προσθέσετε κινούμενα σχέδια και άλλα.

επεξεργασία εικόνας στο elementor

Για τον ιστότοπό μου, θέλω να καταργήσω εντελώς αυτήν την εικόνα και να χρησιμοποιήσω μια διαφορετική εικόνα φόντου. Για να διαγράψετε μια εικόνα, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω σας και κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο μπλε στυλό στην επάνω δεξιά γωνία. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού. Κάντε κλικ Διαγράφω για να αφαιρέσετε την εικόνα.

διαγραφή μιας εικόνας στο elementor

Για να προσαρμόσετε την επικεφαλίδα, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το και κάντε κλικ στο διακεκομμένο εικονίδιο στην κορυφή:

προσαρμογή της επικεφαλίδας στο elementor

Στη συνέχεια, οι επιλογές προσαρμογής για την επικεφαλίδα θα εμφανιστούν στην αριστερή πλευρική γραμμή. Για να αλλάξετε την εικόνα φόντου της επικεφαλίδας σας, κάντε κλικ στο Στυλ και πηγαίνετε στο Ιστορικό. Εδώ μπορείτε να ανεβάσετε ένα νέο φόντο.

προσαρμογή της επικεφαλίδας

Όπως μπορείτε να δείτε, μετά τη μεταφόρτωση της εικόνας, ρύθμισα την επικάλυψη φόντου για να βεβαιωθώ ότι η εικόνα είναι ορατή. Το έκανα πηγαίνοντας στο Επικάλυψη φόντου και ρύθμιση της αδιαφάνειας.

Προσαρμόστηκα επίσης το χρώμα του κειμένου για να βεβαιωθώ ότι μπορεί να το δει, και ρύθμισα το πλάτος του κειμένου έτσι ώστε να μην αλληλεπικαλύπτεται με την εικόνα. Το έκανα πηγαίνοντας στο Προχωρημένος > Προσαρμοσμένη τοποθέτηση και επιλέγοντας Εθιμο για το πλάτος.

Η δημιουργία μιας εντυπωσιακής ιστοσελίδας είναι τόσο εύκολη με το Elementor. Υπάρχουν τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, οπότε είναι απλώς θέμα εξερεύνησης κάθε γωνίας. Μπορείτε να το εξερευνήσετε με τον δικό σας ρυθμό και αν υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων ή ακόμα και να αναζητήσετε το Elementor βάση γνώσεων.

Έχω επίσης ένα σεμινάριο Elementor όπου θα σας δείξω πώς να ξεκινήσετε γρήγορα με το Elementor. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Βήμα 8. Ασφαλίστε τον ιστότοπό σας.

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για έναν επιχειρηματικό ιστότοπο να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής από πιθανά προγράμματα εισβολής και κλοπής ταυτότητας. Το γεγονός είναι ότι μερικοί από εσάς ενδέχεται να είναι ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις λόγω αδύναμων κωδικών πρόσβασης, ευπάθειας προσθηκών και ξεπερασμένου λογισμικού. Αυτά τα πράγματα αφήνουν μια τρύπα στον ιστότοπό σας και πρέπει να βρείτε έναν τρόπο για να αποκλείσετε αυτές τις τρύπες.

Η καλύτερη προσθήκη WordPress που έχω βρει μέχρι στιγμής αυτό είναι το iThemes Security. Η δωρεάν έκδοση αυτής της προσθήκης σας προσφέρει ήδη ισχυρές δυνατότητες ασφαλείας και μπορείτε να την ενεργοποιήσετε με ένα μόνο κλικ.

Για να εγκαταστήσετε το iThemes Security, μεταβείτε στο Πρόσθετα > Προσθεσε νεο στη συνέχεια αναζητήστε Ασφάλεια iThemes.

εγκατάσταση θεμάτων

Μόλις ενεργοποιηθεί, θα δείτε μια νέα επιλογή στην πλαϊνή γραμμή που ονομάζεται Ασφάλεια. Παω σε Ασφάλεια > Ρυθμίσεις και θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα σχετικά με τις διάφορες δυνατότητες που μπορούν να κάνουν τα iThemes για εσάς.

ασφαλή ιστότοπα

Η ενεργοποίηση όλων αυτών των λειτουργιών απαιτεί μόνο ένα κλικ του μπλε Ασφαλής ιστότοπος κουμπί. Μόλις κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί, θα δείτε αυτό το μήνυμα:

Ενεργοποιήστε την προστασία ωμής βίας δικτύου

Το Network Brute Force Protection είναι μια δυνατότητα όπου οι χρήστες που προσπάθησαν να εισέλθουν σε άλλους ιστότοπους που είναι μέλη αυτού του δικτύου απαγορεύονται αυτόματα να εισέλθουν σε εσάς. Αυτό είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό που διαθέτει μόνο το iThemes, οπότε για να το ενεργοποιήσετε, απλώς δώστε τη διεύθυνση email σας και κάντε κλικ Ενεργοποίηση προστασίας Brute Force δικτύου.

Με λίγα μόνο κλικ, ο ιστότοπός σας είναι πλέον ασφαλής. Μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα με αυτό το πρόσθετο και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, μπορείτε να παρακολουθήσετε την αναθεώρηση και το φροντιστήριο ρύθμισης του iThemes Security εδώ.

Βήμα 9. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας.

Πρέπει επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας για να σώσετε τον εαυτό σας από το πιθανό ατυχές γεγονός απώλειας οποιουδήποτε από τα δεδομένα σας. Για αυτό, θα το χρησιμοποιήσουμε Αντίγραφο ασφαλείας UpdraftPlus.

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την προσθήκη, μεταβείτε στη διεύθυνση Πρόσθετα > Προσθεσε νεο και αναζητήστε Αντίγραφο ασφαλείας UpdraftPlus. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το.

εγκαταστήστε το updraftplus

Μόλις ενεργοποιηθεί, θα δημιουργήσει μια νέα επιλογή στο Ρυθμίσεις που ονομάζεται Αντίγραφα ασφαλείας UpdraftPlus. Κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση των ρυθμίσεων αντιγράφων ασφαλείας.

αντίγραφα ασφαλείας updraftplus στις ρυθμίσεις

Μόλις μπείτε μέσα, κάντε κλικ Ρυθμίσεις. Εδώ, θα το ρυθμίσουμε έτσι ώστε να πραγματοποιούνται τακτικά αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας εκτός ιστότοπου. Για το Πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων, Συνιστώ να το ρυθμίσετε εβδομαδιαίος και διατηρώντας ένα αντιγράφων ασφαλείας. Τα αρχεία δεν αλλάζουν συχνά, ώστε να είναι αρκετά καλό.

Οσον αφορα στο Πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας βάσης δεδομένων, δεδομένου ότι αυτό αλλάζει συχνά, ρυθμίστε το σε καθημερινά και διατηρήστε 7 αντίγραφα ασφαλείας.

Μόλις ορίσετε τα προγράμματα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Αποθήκευσε τις αλλαγές. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα πίσω ξανά για να επιλέξετε πού θέλετε να αποθηκεύσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας. Συνιστώ συνήθως το Dropbox επειδή είναι πολύ εύκολο στη χρήση, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε και όσα θέλετε.

δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας updraftplus

Κάντε κλικ στον προτιμώμενο απομακρυσμένο χώρο αποθήκευσης και κάντε κλικ Αποθήκευσε τις αλλαγές πάλι. Στη συνέχεια, θα δείτε αυτό το μήνυμα:

έλεγχος ταυτότητας απομακρυσμένου χώρου αποθήκευσης

Πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να εξουσιοδοτήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας UpdraftPlus να αποθηκεύουν αντίγραφα ασφαλείας στον αποθηκευτικό χώρο που έχετε επιλέξει. Σε αυτό το παράδειγμα, αφού επέλεξα το Dropbox, κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο θα με οδηγήσει στη σελίδα σύνδεσης του Dropbox. Μόλις συνδεθώ, θα δω αυτό το μήνυμα:

ολοκληρωμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας updraftsplus

Απλώς πρέπει να κάνω κλικ Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση, και θα επιστρέψω στο backend UpdraftsPlus στο WordPress με αυτό το μήνυμα επιβεβαίωσης στην κορυφή:

Ο έλεγχος ταυτότητας ολοκληρώθηκε

Αν ήθελα να δημιουργήσω ένα αντίγραφο ασφαλείας, το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να κάνω κλικ στο μπλε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα κουμπί. Το UpdraftPlus θα δημιουργήσει επίσης αντίγραφα ασφαλείας σύμφωνα με το πρόγραμμα που έκανα νωρίτερα και θα τα ωθήσω στο DropBox.

Εάν θέλετε να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, απλώς κάντε κλικ στο Υφιστάμενα αντίγραφα ασφαλείας και κάντε κλικ στο Επαναφέρω.

Βήμα 10. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας.

Βρισκόμαστε στο τελευταίο βήμα και σε αυτό το βήμα, θα δούμε πώς να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για μηχανές αναζήτησης όπως το Google. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε ήδη ακούσει για SEO ή βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Με λίγα λόγια, είναι η πρακτική να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας έχει βελτιστοποιηθεί με τον σωστό τρόπο για να διευκολύνετε τις μηχανές αναζήτησης να βρίσκουν τις σελίδες σας και να σας δείχνουν στις σελίδες αποτελεσμάτων.

Το SEO έχει μια πτυχή που ονομάζεται SEO στη σελίδα, και αυτές είναι πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε στον ιστότοπό σας μέσα στο WordPress για να επικοινωνείτε με σαφήνεια στις μηχανές αναζήτησης σχετικά με τον ιστότοπο και το περιεχόμενό σας.

Αυτές είναι μερικές βέλτιστες πρακτικές SEO στη σελίδα που πρέπει να εφαρμόσετε:

 • Γράψτε έναν μετα τίτλο και μια μετα-περιγραφή για κάθε σελίδα και ανάρτηση.
 • Προσθέστε λέξεις-κλειδιά ή βασικές φράσεις και χρησιμοποιήστε τις σε όλο το περιεχόμενο.
 • Προσθέστε το ALT TXT για κάθε εικόνα στη σελίδα / ανάρτηση.

Τώρα αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτά τα πράγματα, είναι εντάξει. Είναι πολύ εύκολο να μάθουν. Ο μετα-τίτλος είναι ο τίτλος που εμφανίζεται στα Αποτελέσματα Google και η μετα-περιγραφή είναι η σύντομη περιγραφή κάτω από τον τίτλο. Ακολουθεί ένα παράδειγμα:

παράδειγμα αποτελέσματος αναζήτησης google

Η λέξη-κλειδί είναι αυτό που οι χρήστες πληκτρολογούν στη μηχανή αναζήτησης για να αναζητήσουν κάτι. Ο μετα-τίτλος είναι ο τίτλος του αποτελέσματος και η μετα-περιγραφή είναι η σύντομη περιγραφή παρακάτω. Αυτές είναι σημαντικές λεπτομέρειες, επειδή λένε στην Google ποια είναι η σελίδα και ότι σχετίζεται με τη βασική φράση “salon new York”.

Αυτή είναι μια σύντομη λίστα τεχνικών SEO στη σελίδα, επειδή υπάρχουν κυριολεκτικά πολλά που κάνετε εδώ. Αλλά προς το παρόν, θα επικεντρωθούμε σε αυτά.

Για να κάνουμε αυτά τα πράγματα, χρειαζόμαστε ένα πρόσθετο. Ένα από τα καλύτερα πρόσθετα SEO στη σελίδα είναι το Yoast SEO και θα το χρησιμοποιήσουμε σε αυτό το σεμινάριο. Για να εγκαταστήσετε αυτήν την προσθήκη, απλώς μεταβείτε στο Πρόσθετα > Προσθεσε νεο και αναζητήστε Yoast SEO. Κάντε κλικ Εγκατάσταση τώρα και Θέτω εις ενέργειαν.

εγκαταστήστε yoast seo

Τώρα, όταν μεταβαίνετε σε οποιαδήποτε σελίδα ή ανάρτηση, θα δείτε αυτό το νέο πλαίσιο κάτω από την περιοχή του προγράμματος επεξεργασίας:

yoast seo box

Εδώ μπορείτε να προσθέσετε τον μετα-τίτλο, τη μετα-περιγραφή και τις λέξεις-κλειδιά σας. Για να προσθέσετε μια λέξη-κλειδί, πληκτρολογήστε την στο παρακάτω πλαίσιο Εστίαση πληκτρολογίου:

προσθέστε μια λέξη-κλειδί

Για να προσθέσετε έναν τίτλο και περιγραφή meta, κάντε κλικ στο Επεξεργασία αποσπάσματος κουμπί.

επεξεργασία αποσπάσματος

Κάτω από τον τίτλο SEO είναι το σημείο όπου πρέπει να προσθέσετε τον μετα-τίτλο σας. Είναι μια καλή πρακτική να συμπεριλάβετε τη φράση εστίασης εδώ. Στο πεδίο μετα-περιγραφής, θα πρέπει να δώσετε μια σαφή ιδέα για το τι είναι η σελίδα και να συμπεριλάβετε επίσης τη φράση πληκτρολογίου εδώ.

Καθώς πληκτρολογείτε κάτι στο πεδίο τίτλου SEO και meta περιγραφής, θα δείτε μια πορτοκαλί γραμμή προόδου να τρέχει κάτω από αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι το κείμενο είναι ακόμη πολύ σύντομο. Μόλις γίνει πράσινο, αυτό σημαίνει ότι το μήκος του κειμένου σας είναι ακριβώς σωστό. Εάν γίνει κόκκινο, είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να το συντομεύσετε. Οι μακροσκελείς τίτλοι και οι περιγραφές αποκόπτονται στα αποτελέσματα, επομένως είναι καλύτερα να μείνετε στην καταπράσινη περιοχή.

Ένα άλλο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι ο χάρτης ιστοτόπου σας είναι ενεργοποιημένος και ότι λειτουργεί. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Yoast SEO > Γενικός > Χαρακτηριστικά. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε Χάρτες ιστοτόπου XML. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μπλε εικονίδιο ερωτηματικού. Στη συνέχεια, θα δείτε έναν σύνδεσμο που λέει Δείτε τον χάρτη ιστότοπου XML. Κάντε κλικ σε αυτό για να δείτε τον χάρτη ιστότοπού σας.

ενεργοποίηση χαρτών ιστότοπου

Για πολλούς από εσάς, αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε μια σελίδα 404. Αλλά μην ανησυχείτε. Η επιδιόρθωση είναι αρκετά απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε Ρυθμίσεις > Μόνιμοι σύνδεσμοι. Επιλέγω Όνομα δημοσίευσης και χτύπησε Αποθήκευσε τις αλλαγές.

μόνιμος σύνδεσμος ονόματος ανάρτησης

Τώρα, όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στον χάρτη ιστότοπου XML, θα δείτε κάτι τέτοιο:

χάρτης ιστότοπου xml

Τυλίγοντας

Και αυτό ολοκληρώνει αυτό το σεμινάριο για το πώς να δημιουργήσετε έναν επιχειρηματικό ιστότοπο με το WordPress. Θα ήθελα να σας δώσω μια βρύση στους ώμους, επειδή έχετε κάνει πολλά και επιτύχατε πολλά ακολουθώντας αυτό το σεμινάριο. Αν έχετε απορίες, απλώς ρίξτε τις παρακάτω στην ενότητα σχολίων και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

SiteGround

Το SiteGround είναι ένας ιδιαίτερα συνιστώμενος διαδικτυακός οικοδεσπότης επειδή έχει εξυπηρετήσει χρήστες WordPress και εξακολουθεί να έχει προσιτές τιμές. Είναι πιο γνωστοί για τη γρήγορη απόδοση και την εξίσου γρήγορη υποστήριξη.

Βασικά χαρακτηριστικά SiteGround:

 • Δωρεάν πιστοποιητικό SSL
 • Γρήγορη υποστήριξη
 • Περιβάλλον σταδιοποίησης WordPress
 • Δωρεάν μετεγκαταστάσεις ιστότοπων
 • Καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας

Το SiteGround είναι μια σταθερή επιλογή για τις ανάγκες φιλοξενίας ιστοσελίδων σας. Εξυπηρετούν ιστότοπους WordPress και προσφέρουν λιγότερους πόρους από τους ανταγωνιστές τους, αλλά μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Δείτε το SiteGround

Θέμα Astra

Το Astra είναι ένα δωρεάν θέμα WordPress που εστιάζει στην ταχύτητα. Προαιρετικά μπορείτε να αγοράσετε την έκδοση Pro για $ 59, η οποία προσθέτει ορισμένες επιπλέον ρυθμίσεις και επιλογές.

Βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα Astra:

 • Όχι το θέμα Fastes, αλλά δεν είναι Slouch
 • Πολλοί δωρεάν ιστότοποι επίδειξης
 • Δυνατότητα Flexable Mega Menu
 • Επιλογές προσαρμοσμένης διάταξης
 • Υποστήριξη WooCommerce
 • Υποστήριξη LearnDash

Το Astra Theme είναι μια δίκαιη επιλογή για οποιοδήποτε έργο σχεδιασμού ιστοσελίδων WordPress. Υποθέτω ότι η μεγαλύτερη ερώτηση είναι αν χρειαστεί καν να αγοράσετε ένα θέμα αυτές τις μέρες, καθώς οι δημιουργοί σελίδων κάνουν όλα τα ίδια πράγματα για τα οποία θα χρειαστείτε ένα θέμα. Για παράδειγμα, το Elementor έχει το δωρεάν θέμα Hello που επιτρέπει στο πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων σας να κάνει όλη τη δουλειά.

Υπάρχουν ακόμα μερικοί καλοί λόγοι για να αγοράσετε ένα επαγγελματικό θέμα, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, πιθανότατα θα είναι καλά με ένα δωρεάν θέμα.

Για μένα, ωστόσο, πιστεύω ότι το Astra Theme δεν συμβαδίζει με τις τρέχουσες τάσεις και δεν το προτείνω πλέον.

Υπάρχουν πολύ καλύτερα μοντέρνα θέματα διαθέσιμα που προσφέρουν ενσωματωμένα εργαλεία δημιουργίας κεφαλίδας και υποσέλιδου έναντι περιορισμού σε 3 διατάξεις, καθώς και πιο ευέλικτες διατάξεις σελίδων και δημοσιεύσεων.

Δείτε το Astra Theme

Elementor

Το Elementor είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων WordPress που έχει πάρει το σχεδιασμό ιστοσελίδων WordPress από καταιγίδα. Έχει το βαθύτερο σετ χαρακτηριστικών, αλλά είναι πολύ εύκολο στη χρήση και το master. Το Elementor είναι το πιο πλήρες δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων. Υπάρχει επίσης ένα πρόσθετο Pro για την προσθήκη πρόσθετων δυνατοτήτων προγραμματιστή.

Βασικά στοιχεία Elementor:

 • Επεξεργαστής ζωντανής διεπαφής
 • Χαρακτηριστικά εξατομίκευσης ιστότοπου
 • Βιβλιοθήκη προτύπων και μπλοκ
 • Εκτεταμένες επιλογές απόκρισης για κινητά
 • Το πιο ισχυρό Popup Builder
 • PRO Δημιουργία προσαρμοσμένων κεφαλίδων / υποσέλιδων
 • PRO Δημιουργία διατάξεων τύπου ανάρτησης

Το Elementor είναι το ισχυρότερο εργαλείο δημιουργίας σελίδων που διατίθεται σήμερα. Απελευθερώνουν συνεχώς νέα χαρακτηριστικά που είναι σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να διατηρείτε τον ιστότοπό σας σχετικό.

Το Elementor Pro είναι μια απίστευτη αξία λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πρόσθετες λειτουργικές μονάδες και τις δυνατότητες ισχύος που περιλαμβάνει.

Εάν ξεκινούσα ένα νέο έργο ιστότοπου σήμερα, το Elementor θα ήταν το εργαλείο δημιουργίας σελίδων που θα επέλεγα. Θεωρώ ότι πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων WordPress που είναι ευχαρίστηση στη χρήση.

Δείτε το Elementor

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map