Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου με το WordPress

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πολύ καυτό γιατί καθιστά απίστευτα εύκολο να κερδίζετε 6 αριθμούς το μήνα, χωρίς να δημιουργείτε μια επιχείρηση τούβλου και κονιάματος με υπερβολικά υψηλό γενικό κόστος.


Αλλά το πρόβλημα για πολλούς είναι οι ακριβές μηνιαίες χρεώσεις των περισσότερων πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Shopify. Εάν μόλις ξεκινήσετε, θέλετε μια πιο προσιτή λύση, ώστε να μπορείτε να ξοδέψετε περισσότερα σε πράγματα όπως το μάρκετινγκ και η διαφήμιση.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώνετε υψηλά μηνιαία τέλη με το Shopify για να μπορείτε να πουλάτε προϊόντα στο διαδίκτυο. Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση Shopify ή μια εναλλακτική λύση eBay, αυτό το βήμα προς βήμα οδηγό θα σας αφήσει ένα φοβερό ηλεκτρονικό κατάστημα δωρεάν.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας λογαριασμός φιλοξενίας ιστού και λίγη προσπάθεια και θα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σε χρόνο μηδέν.


Ας αρχίσουμε!

Πράγματα που χρειάζεστε:

 • Φιλοξενία. Προτείνω το SiteGround.
 • ΕΝΑ όνομα τομέα.
 • Θέμα WordPress. Για αυτό το σεμινάριο, χρησιμοποιούμε το δωρεάν Astra Theme.
 • Εργαλείο δημιουργίας σελίδων WordPress. Για αυτό, χρησιμοποιούμε το δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων Elementor.
 • WooCommerce, η καλύτερη προσθήκη WordPress ηλεκτρονικού εμπορίου.

Βήμα 1. Αγοράστε ένα web hosting και ένα όνομα τομέα.

Εάν είστε νέοι σε αυτήν την επιχείρηση δημιουργίας ιστότοπων, επιτρέψτε μου να διευκρινίσω πρώτα τι είναι το web hosting και το όνομα τομέα και γιατί τα χρειάζεστε.

Τι είναι ένα όνομα φιλοξενίας και τομέα?

Η φιλοξενία Ιστού είναι ένα μέρος στο Διαδίκτυο όπου θα ζει ο ιστότοπός σας. Είναι σαν ένα φυσικό σπίτι όπου μπορεί να βρεθεί το υλικό σας. Το όνομα τομέα, από την άλλη πλευρά, είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας. Είναι σαν τη διεύθυνσή σας που δίνετε σε άτομα, ώστε να μπορούν να σας επισκεφτούν στο σπίτι. Τα “Facebook.com”, “Google.com” και “WordPress.com” είναι όλα παραδείγματα ονομάτων τομέα.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα όνομα τομέα σε σχεδόν όλους τους ιστότοπους που πωλούν ονόματα τομέα. Απλά πρέπει να ψάξετε την καλύτερη τιμή. Όσο για τη φιλοξενία του ιστότοπου, είναι απολύτως σημαντικό να λαμβάνετε φιλοξενία μόνο από μια αξιόπιστη εταιρεία. Επειδή εάν η φιλοξενία σας είναι αργή ή αναξιόπιστη, η ταχύτητα και ο χρόνος λειτουργίας του ιστότοπού σας θα υποφέρουν και τελικά θα βλάψει την επιχείρησή σας ηλεκτρονικού εμπορίου.

Siteground, Η προτιμώμενη υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε υπηρεσία φιλοξενίας ιστού υψηλής ποιότητας για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά σε αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε το Siteground.

Το SiteGround είναι ένας ιδιαίτερα συνιστώμενος διαδικτυακός οικοδεσπότης επειδή έχει εξυπηρετήσει χρήστες WordPress και εξακολουθεί να έχει προσιτές τιμές. Είναι πιο γνωστοί για τη γρήγορη απόδοση και την εξίσου γρήγορη υποστήριξη.

Ακολουθούν οι βασικές δυνατότητες του SiteGround:

 • Δωρεάν πιστοποιητικό SSL
 • Γρήγορη υποστήριξη
 • Περιβάλλον σταδιοποίησης του WordPress
 • Δωρεάν μετεγκαταστάσεις ιστότοπων
 • 30 ημέρες αντιγράφων ασφαλείας

Το SiteGround είναι μια σταθερή επιλογή για τις ανάγκες φιλοξενίας ιστοσελίδων σας. Φροντίζουν για ιστότοπους WordPress και προσφέρουν λιγότερους πόρους από τους ανταγωνιστές τους, αλλά μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Έχω κάνει μια καταπληκτική συμφωνία μαζί τους για να κάνω έκπτωση 70% σε όποιον εγγραφεί στη χρήση αυτός ο σύνδεσμος. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα στη φιλοξενία σας, κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και αγοράστε τη φιλοξενία σας τώρα.

Μόλις φτάσετε στην αρχική τους σελίδα, θα δείτε τέσσερις διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας:

επιλέξτε ένα σχέδιο siteground

Επιλέξτε φιλοξενία WordPress και κάντε κλικ Ξεκίνα. Στη συνέχεια, θα δείτε τρία προγράμματα τιμολόγησης:

τιμολόγηση φιλοξενίας wordpress siteground

Επιλέξτε ένα ανάλογα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Μπορείτε επίσης να δείτε τους σύγκριση κάθε προγράμματος φιλοξενίας για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το ποιο σχέδιο ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας.

Μόλις αποφασίσετε για ένα σχέδιο, κάντε κλικ στο Λάβετε σχέδιο. Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου θα πρέπει να επιλέξετε έναν τομέα. Εάν έχετε ήδη αγοράσει ένα όνομα τομέα, επιλέξτε “Έχω ήδη έναν τομέα”. Ωστόσο, εάν δεν διαθέτετε, επιλέξτε “Εγγραφή νέου τομέα” για να αγοράσετε έναν τομέα απευθείας μέσα στο Siteground.

επιλέξτε τομέα

Μόλις έχετε ένα όνομα τομέα που σας αρέσει και είναι διαθέσιμο, κάντε κλικ στο Προχωρώ. Το επόμενο βήμα είναι η παροχή των προσωπικών σας στοιχείων και των στοιχείων χρέωσης για την ολοκλήρωση της αγοράς. Δώστε με ακρίβεια τα στοιχεία σας και κάντε κλικ Πλήρωσε τώρα. Τώρα έχετε αξιόπιστο web hosting και όνομα τομέα.

Βήμα δυο. Εγκαταστήστε το WordPress.

Το WordPress είναι ένα δωρεάν εργαλείο ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε ιστότοπους ακόμα κι αν δεν έχετε ιδέα για την κωδικοποίηση. Είναι το πιο εύκολο και ισχυρό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ιστότοπου μέχρι σήμερα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μου αρέσουν για το WordPress και αν διαβάσετε περισσότερα από τα σεμινάρια μου ή παρακολουθήσετε τα βίντεό μου, θα μάθετε περισσότερα σχετικά με το γιατί πιστεύω ότι το WordPress είναι το καλύτερο εργαλείο για τη δημιουργία ιστότοπων για μη τεχνικούς.

Το Siteground έρχεται πραγματικά με μια εγκατάσταση WordPress με ένα κλικ που κάνει όλη τη σκληρή δουλειά της εγκατάστασης και ρύθμισης του WordPress για εσάς.

Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά φιλοξενίας, θα δείτε μια οθόνη με έναν σύνδεσμο που να λέει “Προχωρήστε στην Περιοχή Πελατών”. Κάντε κλικ σε αυτό και θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να ρυθμίσετε τον νέο σας λογαριασμό φιλοξενίας. Υπό Ρυθμίστε τον ιστότοπό σας, επιλέγω Ξεκινήστε έναν νέο ιστότοπο.

Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα λογισμικού που μπορείτε να εγκαταστήσετε. Επιλέγω WordPress.

εγκαταστήστε το wordpress

Στη συνέχεια, θα πρέπει να παρέχετε τα στοιχεία σύνδεσης διαχειριστή για τον νέο σας ιστότοπο, όπως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Φροντίστε να ασφαλίσετε αυτές τις λεπτομέρειες, επειδή θα τις χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας.

Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο Επιβεβαιώνω > Ολοκληρωμένη ρύθμιση. Και τώρα έχετε έναν ζωντανό, αυτο-φιλοξενούμενο ιστότοπο WordPress.

Για να ξεκινήσετε να προσαρμόζετε τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να συνδεθείτε στο backend του WordPress. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του Siteground και μεταβείτε στο Οι λογαριασμοί μου αυτί. Κάντε κλικ στο Εγκατάσταση καρτέλα και εδώ θα δείτε το όνομα τομέα που καταχωρίσατε. Πέρα από αυτό είναι ένα πράσινο Μεταβείτε στην Πύλη διαχειριστή κουμπί. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να μεταβείτε στη σελίδα σύνδεσης του WordPress.

μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή wordpress

Οι σελίδες σύνδεσης του WordPress έχουν συνήθως αυτές τις μορφές: yourdomain.com/wp-admin και yourdomain.com/wp-login. Θυμηθείτε τη διεύθυνση URL της σελίδας σύνδεσής σας, ώστε την επόμενη φορά να έχετε πρόσβαση σε αυτήν πληκτρολογώντας απευθείας τη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεών σας και χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε πλέον στο Siteground.

Η σελίδα σύνδεσης του WordPress μοιάζει με αυτήν:

σελίδα σύνδεσης wordpress

Εισαγάγετε εδώ το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας για πρώτη φορά.

Βήμα 3. Εγκαταστήστε τους Astra Theme και Astra Sites.

Το Astra Theme είναι το θέμα που θα χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τον ιστότοπό μας ηλεκτρονικού εμπορίου να φαίνεται υπέροχος και επαγγελματικός το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα θέματα αν προτιμάτε, αλλά για αυτό το σεμινάριο, θα πάμε με το Astra Theme.

Το Astra είναι ένα δωρεάν θέμα WordPress που έχει εξαιρετική ταχύτητα και απλότητα. Συνδέστε το με τους ιστότοπους Astra (δωρεάν προσθήκη) και ο καθένας μπορεί να έχει έναν όμορφο ιστότοπο με μερικά κλικ του ποντικιού. Υπάρχει επίσης μια διαθέσιμη έκδοση Pro που καθιστά το Astra το τέλειο θέμα.

Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά που μου αρέσουν περισσότερο για το Astra:

 • Ένα από τα πιο γρήγορα διαθέσιμα θέματα
 • Πάνω από 100 βασικοί ιστότοποι (οι περισσότεροι είναι 100% δωρεάν)
 • Ευέλικτη λειτουργία Mega Menu
 • Ισχυρό πρόσθετο πακέτο
 • Εκτεταμένη υποστήριξη WooCommerce

Το Astra Theme είναι μια εξαιρετική επιλογή για οποιοδήποτε έργο σχεδιασμού ιστοσελίδων WordPress. Στην πραγματικότητα, είναι το θέμα που χρησιμοποιώ σε αυτόν τον ιστότοπο και σε όλα τα έργα του ιστότοπού μου.

Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον προγραμματιστή και έχω εντυπωσιαστεί πολύ με το πόσο καλά κωδικοποιείται το θέμα.

Αλλά περισσότερο από αυτό, το θέμα είναι τόσο απλό στη χρήση, εξαιτίας όλης της φροντίδας και της σκέψης που έχει περάσει σε αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, διαμορφώνεται με βάση τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε.

Για να εγκαταστήσετε το Astra, μεταβείτε στο Εμφάνιση > Θέμα > Προσθεσε νεο. Αναζητήστε Astra, κάντε κλικ Εγκαθιστώ, και Θέτω εις ενέργειαν.

εγκατάσταση θέματος astra

Ένα άλλο πράγμα που μου αρέσει το Astra είναι το γεγονός ότι έχει ένα πρόσθετο που ονομάζεται Ιστότοποι εκκίνησης Astra με βιβλιοθήκη προκατασκευασμένων δωρεάν και premium προτύπων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα πρότυπα για τον δικό σας ιστότοπο με λίγα μόνο κλικ. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα πρότυπο ιστότοπου Astra για να μειώσουμε το χρόνο δημιουργίας του ιστότοπού μας στο μισό.

Μετά την εγκατάσταση του Astra, θα δείτε αυτό το μήνυμα στον πίνακα ελέγχου:

Ξεκινήστε τους ιστότοπους του Astra

Κάντε κλικ Ξεκίνα. Αυτό θα εγκαταστήσει τους Astra Starter Sites για εσάς.

Επιλέγοντας το εργαλείο δημιουργίας σελίδων σας

Στη συνέχεια, θα ερωτηθείτε ποιος δημιουργός σελίδων προτιμάτε και σε αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσω το Elementor. Το Elementor είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων WordPress που έχει πάρει το σχεδιασμό ιστοσελίδων WordPress από καταιγίδα. Είχε το πιο βαθύ σύνολο χαρακτηριστικών, αλλά είναι πολύ εύκολο στη χρήση και το master. Το Elementor είναι το πιο πλήρες δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων. Υπάρχει επίσης ένα πρόσθετο Pro για την προσθήκη πρόσθετων δυνατοτήτων προγραμματιστή.

Βασικά στοιχεία Elementor:

 • Επεξεργαστής ζωντανής διεπαφής
 • Χαρακτηριστικά εξατομίκευσης ιστότοπου
 • Βιβλιοθήκη προτύπων και μπλοκ
 • Εκτεταμένες επιλογές απόκρισης για κινητά
 • Το πιο ισχυρό Popup Builder
 • PRO: Δημιουργία προσαρμοσμένων κεφαλίδων / υποσέλιδων
 • PRO: Δημιουργία διατάξεων τύπου ανάρτησης

Το Elementor είναι το ισχυρότερο εργαλείο δημιουργίας σελίδων που διατίθεται σήμερα. Απελευθερώνουν συνεχώς νέα χαρακτηριστικά που είναι σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να διατηρείτε τον ιστότοπό σας σχετικό. Εάν στην πορεία, θέλετε πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση σε Elementor Pro, το οποίο πιστεύω ότι είναι μια απίστευτη αξία, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πρόσθετες λειτουργικές μονάδες και τις λειτουργίες ισχύος που περιλαμβάνει.

Επιλογή του θέματος του ιστότοπού σας Astra

Μόλις επιλέξετε το εργαλείο δημιουργίας σελίδων σας, θα μεταφερθείτε στη βιβλιοθήκη των προτύπων Ιστότοπων Astra. Υπάρχουν πολλά όμορφα πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αφιερώστε χρόνο στην επιλογή του προτύπου που θέλετε. Και σημειώστε ότι αυτά τα πρότυπα είναι πλήρως επεξεργάσιμα με το εργαλείο δημιουργίας σελίδων που επιλέξατε, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείτε να προσαρμόσετε κάθε τμήμα και στοιχείο του ιστότοπου, όπως την επικεφαλίδα, τις εικόνες, τα χρώματα, το λογότυπο κ.λπ..

Για αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσω το Πρότυπο προσαρμοσμένης εκτύπωσης, επειδή φαίνεται καταπληκτικό και προσανατολισμένο στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Για να εγκαταστήσετε ένα θέμα, απλά πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτό για να μεταβείτε στην προεπισκόπηση. Αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, κάντε κλικ στο Εισαγωγή θέματος κουμπί και βεβαιωθείτε ότι όλα τα πλαίσια είναι επιλεγμένα.

Εάν παρατηρήσετε, υπάρχει ένα πλαίσιο που αναφέρει “Εγκατάσταση απαιτούμενων προσθηκών”. Αν επιλέξετε αυτό το πλαίσιο, θα εγκατασταθούν όλες οι απαιτούμενες προσθήκες για το θέμα ώστε να φαίνεται ακριβώς όπως είναι. Για το θέμα Προσαρμοσμένη εκτύπωση, θα εγκαταστήσει Elementor, WooCommerce και WPForms. Αυτό με εξοικονομεί τόσο πολύ χρόνο γιατί δεν θα χρειάζεται να εγκαταστήσω αυτά τα πρόσθετα ένα προς ένα πια. Όλα έγιναν για μένα.

εισαγωγή θέματος ιστότοπου asra

Η εισαγωγή του θέματος ενδέχεται να διαρκέσει λίγη ώρα. Μην κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μην πατήσετε ανανέωση. Περιμένετε, και όταν τελειώσει, θα δείτε ένα μπλε Προβολή ιστότοπου κουμπί. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να μεταβείτε στον ιστότοπό σας που έχει τώρα το θέμα που μόλις εισαγάγατε.

Βήμα 4. Προσαρμόστε τον ιστότοπό σας.

Ο ιστότοπός σας φαίνεται τώρα εκπληκτικός, αλλά θα θέλετε να τον κάνετε δικό σας. Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την παλέτα χρωμάτων σας. Εάν έχετε ήδη το χρώμα της επωνυμίας σας, αυτό θα είναι πιο εύκολο.

Επιλογή χρωματικής παλέτας

Ένας ιστότοπος έχει συνήθως ένα σύνολο 3 χρωμάτων: το πρωτεύον, τονισμό και το ποπ χρώμα. Το κύριο χρώμα είναι το κυρίαρχο χρώμα του ιστότοπού σας και πιθανότατα το χρώμα της επωνυμίας σας. Το χρώμα έμφασης χρησιμοποιείται κανονικά σε επικεφαλίδες ή τίτλους ανάρτησης, αν θέλετε αυτά να φαίνονται λίγο διαφορετικά για να τραβήξετε τα μάτια προς αυτά. Τέλος, το ποπ χρώμα πρέπει να αντιπαραβάλλει τα υπόλοιπα χρώματα για να κάνει σημαντικά στοιχεία του ιστότοπου να ξεχωρίζουν, όπως κουμπιά παρότρυνσης για δράση.

Για την επιλογή παλέτας χρωμάτων ιστότοπου, χρησιμοποιώ δύο εργαλεία. Το πρώτο είναι Coolors.co όπου μπορείτε να περιηγηθείτε σε διάφορες παλέτες χρωμάτων και να επιλέξετε τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας.

αρχική σελίδα ψυγείων

Εάν δείτε μια παλέτα που σας αρέσει, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω σας, κάντε κλικ στο Θέα, και θα μεταφερθείτε σε ένα νέο παράθυρο όπου θα δείτε τους κωδικούς Hex κάθε χρώματος.

παλέτα χρωμάτων με δεκαεξαδικό κώδικα

Αυτοί οι κωδικοί Hex είναι αυτοί που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρώματα στον ιστότοπό σας. Αργότερα θα σας δείξω πώς να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους κωδικούς Hex στο backend του WordPress.

Ένα άλλο δροσερό εργαλείο είναι το Colorzilla, μια επέκταση του Google Chrome που σας επιτρέπει να λάβετε τον Hex κώδικα οποιουδήποτε χρώματος βλέπετε σε οποιονδήποτε ιστότοπο, ώστε να μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε μόνοι σας. Εάν θέλετε να λάβετε την επέκταση Colorzilla, Κάντε κλικ ΕΔΩ. Στη συνέχεια κάντε κλικ Προσθήκη στο Chrome.

κολοκύγια

Μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα, αλλά μόλις ολοκληρωθεί, θα δείτε αυτό το εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων σας:

εικονίδιο colorzilla

Τώρα λοιπόν, εάν δείτε ένα χρώμα σε οποιονδήποτε ιστότοπο θέλετε να δοκιμάσετε και να χρησιμοποιήσετε στον δικό σας ιστότοπο, απλά πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτό το εικονίδιο και να κάνετε κλικ στο χρώμα που θέλετε να αντιγράψετε. Στη συνέχεια, ο κωδικός Hex θα αντιγραφεί αυτόματα τον οποίο μπορείτε να επικολλήσετε στο πίσω μέρος του ιστότοπού σας. Είναι τόσο εύκολο. Αυτό είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε υπέροχα χρώματα με ένα κλικ.

Προσαρμογή της τυπογραφίας

Θέλετε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δική σας τυπογραφία για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει. Οι ιστότοποι έχουν συνήθως 2-3 γραμματοσειρές. Θα έχετε μια γραμματοσειρά για τίτλους ή μενού, μια γραμματοσειρά για το σώμα και μια επιπλέον “ποπ γραμματοσειρά”. Όπως τα χρώματα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γραμματοσειρά. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι φαίνονται καλά μαζί και να στείλουν το σωστό μήνυμα για την επωνυμία σας.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ Fontpair.co που είναι ένας ιστότοπος που σας δείχνει πώς φαίνονται δύο διαφορετικές γραμματοσειρές.

χρησιμοποιώντας το fontpairs.co

Αν δείτε κάτι που σας αρέσει, απλώς σημειώστε αυτό που ονομάζεται, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε στο WordPress και να το προσθέσετε απευθείας εκεί.

Μου αρέσει επίσης να χρησιμοποιώ το WhatFont, μια επέκταση του Google Chrome που σας λέει ποια γραμματοσειρά χρησιμοποιείται σε οποιονδήποτε ιστότοπο. Για να εγκαταστήσετε το WhatFont, Κάντε κλικ ΕΔΩ στη συνέχεια κάντε κλικ Προσθήκη στο Chrome. Στη συνέχεια, θα δείτε αυτό το εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων σας:

τι εικονίδιο

Αν θέλετε να μάθετε το όνομα μιας γραμματοσειράς, απλώς κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κείμενο. Το WhatFont θα σας πει το όνομα αυτής της γραμματοσειράς και αν κάνετε κλικ σε αυτό, θα δείτε επίσης το μέγεθος της γραμματοσειράς, το χρώμα, την οικογένεια, το στυλ, το βάρος και πολλά άλλα.

χρησιμοποιώντας το Whatfont

Λήψη λογότυπου

Θα χρειαστείτε επίσης ένα λογότυπο επωνυμίας για να διαχωρίσετε τον ιστότοπό σας και να προσδιορίσετε την ταυτότητά σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε ένα λογότυπο. Μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα εκπληκτικό εργαλείο σχεδιασμού που ονομάζεται Κάναβα. Είναι αρκετά δημοφιλές καθώς καθιστά το σχεδιασμό πολύ εύκολο ακόμη και για αρχάριους.

Το Canva διαθέτει πολλά πρότυπα λογότυπων που μπορείτε να τροποποιήσετε για να δημιουργήσετε το δικό σας. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι εάν θέλετε να εξαγάγετε το λογότυπο με διαφανές φόντο, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση σε Pro (το οποίο έχει μια δωρεάν δοκιμή ενός μήνα). Μπορείτε πάντα να πάτε στο Photoshop ή Φωτόπαια για να αφαιρέσετε το φόντο, αλλά αυτό προσθέτει μόνο ένα επιπλέον βήμα στη διαδικασία.

λογότυπα canva

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε απλώς να προσλάβετε έναν ανεξάρτητο σχεδιαστή λογότυπου για να το κάνετε για εσάς. Μπορείτε να δοκιμάσετε ιστότοπους όπως το Fiverr.com ή το 99design, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή ενός καλλιτέχνη με βάση το στυλ, το ιστορικό, τις κριτικές, τις βαθμολογίες και πολλά άλλα.

Προσαρμογή του ιστότοπού σας

Τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρώματα, γραμματοσειρές και λογότυπα στον ιστότοπό σας. Εάν βρίσκεστε στον πίνακα ελέγχου backend του WordPress, μεταβείτε στη διεύθυνση Εμφάνιση > Προσαρμόστε για να ανοίξετε το εργαλείο προσαρμογής θέματος.

προσαρμογή θέματος

Εάν βρίσκεστε στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας και υπάρχει μια μαύρη γραμμή στο επάνω μέρος, μπορείτε να κάνετε κλικ Προσαρμόστε για να ανοίξετε το εργαλείο προσαρμογής.

προσαρμογή θέματος

Με αυτόν τον τρόπο μοιάζει το εργαλείο προσαρμογής θέματος:

εργαλείο προσαρμογής θέματος

Εδώ, μπορείτε να ανεβάσετε το λογότυπό σας, να αλλάξετε τα χρώματα και την τυπογραφία του ιστότοπου, να προσαρμόσετε κουμπιά και πολλά άλλα. Οι αλλαγές που κάνετε εδώ εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στον ιστότοπό σας, ώστε να μπορείτε να δείτε αμέσως πώς φαίνεται. Επίσης, κάθε θέμα έχει διαφορετικές επιλογές προσαρμογής, οπότε αν χρησιμοποιείτε άλλο θέμα εκτός από το Astra, ενδέχεται να δείτε διαφορετικές επιλογές εδώ.

Στο Astra, για να αλλάξετε τα χρώματα του ιστότοπού σας, μεταβείτε στη διεύθυνση Χρώματα & φόντο. Θα έχετε την επιλογή να αλλάξετε χρώματα βάσης, ψίχουλα, κεφαλίδες και χρώματα μπάρας υποσέλιδου.

πρόγραμμα επεξεργασίας φόντου χρώματος

Τα βασικά χρώματα είναι το θέμα, ο σύνδεσμος, το κείμενο και το χρώμα του συνδέσμου του ιστότοπού σας. Εάν θέλετε να αλλάξετε, για παράδειγμα, το Χρώμα θέματος, κάντε κλικ στο Επιλέξτε Χρώμα. Θα δείτε δύο τρόπους για να επιλέξετε ένα χρώμα. Αρχικά, μπορείτε να επικολλήσετε έναν Hex κώδικα σε ένα κουτί. Έτσι, αν βρήκατε ένα χρώμα στο Coolors.co ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, μπορείτε να επικολλήσετε τον κωδικό Hex εδώ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα χρώμα σε ένα ενσωματωμένο εργαλείο επιλογής.

βασικός επεξεργαστής χρώματος

Για να αλλάξετε την τυπογραφία του ιστότοπού σας, επιστρέψτε στο κύριο μενού του εργαλείου προσαρμογής και κάντε κλικ στο Τυπογραφία. Θα μπορείτε να αλλάξετε βάση, ψωμί, περιεχόμενο και τυπογραφία ιστολογίου.

εργαλείο προσαρμογής τυπογραφίας

Στη συνέχεια προστίθεται το λογότυπό σας. Για να ανεβάσετε το λογότυπό σας, μεταβείτε στο Σχέδιο > Επί κεφαλής > Ταυτότητα ιστότοπου. Στην ενότητα Λογότυπο, κάντε κλικ στο Αλλαγή λογότυπου κουμπί και ανεβάστε το λογότυπό σας.

μεταφόρτωση λογότυπου

Το Astra σάς επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε το πλάτος του λογότυπού σας, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος ή το μέγεθος που θέλετε να εμφανίζεται. Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον τίτλο του ιστότοπού σας, να προσθέσετε έναν τίτλο ιστοτόπου και ένα εικονίδιο ιστότοπου ή favicon.

Μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα στην περιοχή προσαρμογής του Astra, όπως η αλλαγή του πλάτους περιεχομένου του ιστότοπού σας, η αλλαγή της δομής της ανάρτησης του ιστολογίου, η προσαρμογή του υποσέλιδου και της κεφαλίδας σας και πολλά άλλα. Εξερευνήστε τις επιλογές σας εδώ για να δείτε τι σας αρέσει περισσότερο στον ιστότοπό σας.

Μόλις ολοκληρώσετε την προσαρμογή, μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ Δημοσιεύω για να κάνετε τις αλλαγές σας ζωντανές στον ιστότοπό σας.

Βήμα 5. Προσαρμογή του ιστότοπού σας με το Elementor.

Σε αυτό το σημείο, έχετε μειώσει τα βασικά στοιχεία προσαρμογής, όπως η αλλαγή του χρώματος του ιστότοπου, η τυπογραφία, η προσθήκη ενός λογότυπου και όλα αυτά. Τώρα ήρθε η ώρα να κατεβάσετε τις λεπτομέρειες και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Elementor (ή οποιοδήποτε πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων που προτιμάτε) για να αλλάξετε εντελώς τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπού σας.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, θα χρησιμοποιήσω το Elementor σε αυτό το σεμινάριο επειδή απλά πιστεύω ότι είναι το καλύτερο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εργαλείο δημιουργίας σελίδων με το οποίο είστε άνετοι.

Μέσα στο Elementor, μπορείτε να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε με τον ιστότοπό σας χωρίς να κωδικοποιήσετε ή να προσλάβετε έναν προγραμματιστή ιστού. Η προσθήκη στοιχείων είναι μια απλή διαδικασία μεταφοράς και απόθεσης.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επεξεργαστείτε μια σελίδα με το Elementor. Αρχικά, εάν βρίσκεστε στο backend του WordPress, κάντε κλικ στο Σελίδες και θα πρέπει να δείτε μια λίστα με όλες τις σελίδες του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δημιουργήθηκαν αυτόματα με το πρότυπο ιστότοπου Astra. Οι σελίδες που δημιουργήθηκαν με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων (π.χ. Elementor) θα φέρουν την ετικέτα ως εξής:

σελίδες

Για να επεξεργαστείτε μια σελίδα με το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτήν και κάντε κλικ στο Επεξεργασία με (σελίδα δημιουργίας). Στην περίπτωσή μου, θα είναι Επεξεργασία με Elementor.

επεξεργασία με elementor

Μόλις κάνετε κλικ σε αυτό, θα μεταφερθείτε στο Elementor.

Ένας άλλος τρόπος είναι εάν βρίσκεστε στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας, μεταβείτε στη σελίδα που θέλετε να επεξεργαστείτε και κάντε κλικ Επεξεργασία με elementor στη μαύρη γραμμή στην κορυφή:

επεξεργασία με elementor

Οποιοδήποτε από αυτά θα σας οδηγήσει στο Elementor. Μόλις μπείτε στο Elementor, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε διαφορετικές εικόνες για την επικεφαλίδα σας, να αλλάζετε κείμενα, να αλλάζετε εικονίδια και άλλα. Μπορείτε να ξεκινήσετε αλλάζοντας τα κείμενα και την εικόνα στην επικεφαλίδα ώστε να ταιριάζει στην επιχείρησή σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με κείμενα στο Elementor:

επεξεργασία κειμένων στο elementor

Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να αλλάξετε το κείμενο απευθείας στην περιοχή επεξεργασίας περιεχομένου, να αλλάξετε το μέγεθος, το βάρος, το χρώμα και την οικογένεια τυπογραφίας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κινούμενες εικόνες, όπως απλές σβήσεις, ζουμ και άλλα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ για να προσθέσετε μπαχαρικά στον ιστότοπό σας.

Θα θέλατε επίσης να αλλάξετε τις εικόνες του ιστότοπού σας ώστε να ταιριάζουν με τη φύση της επιχείρησής σας. Η αλλαγή των εικόνων στο Elementor είναι πολύ εύκολη. Απλά πρέπει να κάνετε κλικ στην εικόνα και οι επιλογές θα εμφανιστούν στην αριστερή πλευρική γραμμή. Μπορείτε να ανεβάσετε μια νέα εικόνα, να αλλάξετε το μέγεθός της, να προσθέσετε περίγραμμα ή σκιά, να προσθέσετε κινούμενα σχέδια και άλλα.

επεξεργασία εικόνων στο elementor

Μέσα στο Elementor, μπορείτε επίσης να αλλάξετε κείμενα κουμπιών, να προσαρμόσετε την περιοχή μαρτυριών, να προσθέσετε περισσότερα στοιχεία / μπλοκ, όπως κείμενα, εικόνες, κουμπιά, βίντεο και άλλα.

Το Elementor Pro έρχεται με πολύ περισσότερες δυνατότητες, όπως η δυνατότητα προσθήκης φορμών (που συνήθως απαιτούν προσθήκη τρίτου μέρους), η δυνατότητα να ανεβάσετε τις δικές σας γραμματοσειρές, να προσθέσετε ρυθμιστικά, να προσθέσετε πίνακες τιμών και τιμοκαταλόγους, να προσαρμόσετε τις κεφαλίδες και τα υποσέλιδά σας ( που είναι εκτός ορίων για τους περισσότερους δημιουργούς σελίδων) και πολλά άλλα.

Εάν θέλετε να αγοράσετε το Elementor Pro και ταυτόχρονα να αποκτήσετε δωρεάν πρόσβαση στα μαθήματά μου Elementor Pro, κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο εδώ.

Βήμα 5. Ρυθμίστε το WooCommerce.

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το WooCommerce που είναι το πρόσθετο WordPress που μετατρέπει οποιονδήποτε ιστότοπο σε ηλεκτρονικό κατάστημα. Σας επιτρέπει να προσθέσετε προϊόντα, να αποδεχτείτε διαδικτυακές πληρωμές, να δημιουργήσετε κουπόνια, να ορίσετε αποστολή και φορολογία και πολλά άλλα.

Το WooCommerce είχε ήδη εγκατασταθεί για μένα από το θέμα Custom Print Astra Site, οπότε τώρα πρέπει να μπω και να το ρυθμίσω. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμη το WooCommerce, απλώς μεταβείτε στη διεύθυνση Πρόσθετα > Προσθεσε νεο και αναζητήστε το WooCommerce.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε WooCommerce > Ρυθμίσεις. Θα δείτε 7 καρτέλες: Γενικά, Προϊόντα, Αποστολή, Πληρωμές, Λογαριασμοί & Απόρρητο, Email και Σύνθετα.

Ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο Γενικός αυτί. Σε αυτήν την καρτέλα, θα μπορείτε να ορίσετε τη διεύθυνση του καταστήματός σας, σε ποιες χώρες θα πουλήσετε και να αποστείλετε και να ενεργοποιήσετε τους φορολογικούς συντελεστές.

γενικές ρυθμίσεις woocommerce

Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα δείτε επίσης επιλογές για την ενεργοποίηση κουπονιών και την προσαρμογή του τρόπου εμφάνισης των τιμών στον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένου του νομίσματος, όπου θα εμφανίζεται, κ.λπ..

Επόμενο είναι το Προϊόντα καρτέλα όπου μπορείτε να ορίσετε επιλογές που σχετίζονται με το προϊόν. Μπορείτε να ορίσετε ποια σελίδα θα είναι η σελίδα καταστήματός σας, τι θα συμβεί όταν οι επισκέπτες προσθέσουν ένα προϊόν στο καλάθι, να ορίσουν διαστάσεις προϊόντος, να ενεργοποιήσουν και να διαμορφώσουν κριτικές πελατών και να ενεργοποιήσουν τις αξιολογήσεις με αστέρια.

ρυθμίσεις προϊόντος woocommerce

Στο επάνω μέρος αυτής της ενότητας, έχετε επίσης επιλογές για Καταγραφή εμπορευμάτων και Προϊόντα με δυνατότητα λήψης. Στην ενότητα Απόθεμα, εάν επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα Ενεργοποίηση διαχείρισης αποθεμάτων, θα δείτε μια λίστα επιλογών που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το απόθεμά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε το χαμηλό όριο αποθέματος έτσι ώστε όταν το απόθεμά σας φτάσει σε αυτόν τον αριθμό, θα σας αποσταλεί ειδοποίηση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποκρύψετε στοιχεία από τον ιστότοπό σας.

ρυθμίσεις αποθέματος woocommerce

Οσον αφορα στο Προϊόντα με δυνατότητα λήψης ενότητα, αυτό ισχύει μόνο εάν πουλάτε περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης στον ιστότοπό σας, οπότε εάν πουλάτε καθαρά φυσικά προϊόντα, μπορείτε να το παραλείψετε. Θα έχετε την επιλογή να απαιτήσετε από τους αγοραστές να συνδεθούν προτού μπορέσουν να κατεβάσουν τα προϊόντα σας. Μπορείτε επίσης να παραχωρήσετε πρόσβαση σε λήψεις μετά την πληρωμή.

επιλογές προϊόντος με δυνατότητα λήψης

Η επόμενη καρτέλα είναι Αποστολή. Αυτό ισχύει μόνο εάν πουλάτε φυσικά προϊόντα που θα αποσταλούν σε αγοραστές. Μέσα σε αυτήν την καρτέλα υπάρχουν τρεις υποενότητες: Ζώνες αποστολής, Επιλογές αποστολής και κλάσεις αποστολής.

Στις ζώνες αποστολής, θα πρέπει να προσθέσετε ζώνες αποστολής και να εκχωρήσετε διαθέσιμες μεθόδους αποστολής σε αυτές τις ζώνες. Αυτό θα διαρκέσει λίγο εάν στέλνετε σε διάφορες χώρες.

ζώνες αποστολής

Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με τις ζώνες αποστολής, μπορείτε να δείτε τη ζώνη αποστολής του WooCommerce τεκμηρίωση.

Επόμενο είναι το Επιλογές αποστολής Ενότητα. Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο εμφάνισης των τιμών αποστολής στον ιστότοπό σας και να ορίσετε έναν προεπιλεγμένο ή τον απαιτούμενο προορισμό αποστολής.

επιλογές αποστολής

Η τελευταία ενότητα στην Αποστολή είναι Μαθήματα αποστολής. Με τα μαθήματα αποστολής, μπορείτε να εκχωρήσετε διαφορετικές τιμές αποστολής σε μια ομάδα προϊόντων, για παράδειγμα, βαρύτερα προϊόντα που χρειάζονται περισσότερα ταχυδρομικά τέλη.

μαθήματα αποστολής

Για να ορίσετε τις τιμές αποστολής, μεταβείτε στη διεύθυνση Ζώνες αποστολής και δημιουργήστε ή επεξεργαστείτε μια υπάρχουσα μέθοδο αποστολής, όπως “Flat Rate”.

προσθέστε ένα κόστος αποστολής

Μόλις κάνετε κλικ Επεξεργασία, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο. Εδώ, θα μπορείτε να προσθέσετε την κατ ‘αποκοπή τιμή αποστολής και το επιπλέον κόστος για την κατηγορία αποστολής που μόλις δημιουργήσατε.

έξοδα αποστολής μιας κατηγορίας αποστολής

Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με τη διαμόρφωση των ρυθμίσεων αποστολής, μπορείτε να δείτε το WooCommerce τεκμηρίωση για αποστολή.

Τώρα ας προχωρήσουμε Πληρωμές. Σε αυτήν την καρτέλα, θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις πύλες πληρωμής, όπως το PayPal, την άμεση τραπεζική μεταφορά, την παράδοση μετρητών και άλλα. Μόλις ενεργοποιήσετε μια μέθοδο, κάντε κλικ στο Στήνω για να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας και να αρχίσετε να δέχεστε πληρωμές.

μέθοδοι πληρωμής

Εάν θέλετε να αποδεχτείτε τις πληρωμές Stripe, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια προσθήκη που ονομάζεται WooCommerce Stripe Payment Gateway. Απλά πηγαίνετε στο Πρόσθετα > Προσθεσε νεο και αναζητήστε την προσθήκη. Η εγκατάσταση και η ενεργοποίηση αυτής της προσθήκης θα επιτρέψει τη μέθοδο πληρωμής Stripe στο WooCommerce, αλλά πρέπει να ακολουθήσετε WooCommerce > Ρυθμίσεις > Πληρωμές για να το ρυθμίσετε.

Στο Λογαριασμοί & απόρρητο καρτέλα, θα μπορείτε να διαμορφώσετε ρυθμίσεις που σχετίζονται με τη δημιουργία λογαριασμού και το απόρρητο των χρηστών. Μπορείτε να επιλέξετε να επιτρέπετε στους επισκέπτες να αγοράζουν χωρίς να δημιουργούν λογαριασμό, να ορίζουν τη σελίδα απορρήτου και τις σελίδες πολιτικής σας και να επιλέγετε τη διατήρηση των δεδομένων χρήστη.

λογαριασμούς και απόρρητο

Επόμενο είναι το Email καρτέλα όπου θα δείτε μια λίστα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνει αυτόματα το WooCommerce βάσει συγκεκριμένων συνθηκών. Για παράδειγμα, ένα email μπορεί να σταλεί σε μια διεύθυνση email της επιλογής σας όποτε γίνεται μια νέα παραγγελία. Μπορείτε επίσης να δείτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ενημερώσεις σχετικά με τις παραγγελίες των πελατών, όπως επιστροφές χρημάτων ή ολοκληρωμένες παραγγελίες.

ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τέλος, το Προχωρημένος καρτέλα, η οποία αντικατέστησε την καρτέλα API, σας επιτρέπει να διαμορφώσετε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, όπως ρυθμίσεις σελίδας, όπου μπορείτε να πείτε στο WooCommerce ποια σελίδα πρόκειται να λειτουργήσει ως σελίδα καλαθιού ή σελίδα πληρωμής.

ρύθμιση σελίδας woocommerce

Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα μπορείτε να τροποποιήσετε αυτό που καλεί το WooCommerce ως τελικά σημεία που είναι προσαρτήματα στη διεύθυνση URL που τους επιτρέπει να εμφανίζουν διαφορετικό περιεχόμενο χωρίς να απαιτείται νέα σελίδα.

Βήμα 6. Προσθέστε προϊόντα.

Μόλις τελειώσετε με τις βασικές ρυθμίσεις του WooCommerce, ήρθε η ώρα να προσθέσετε προϊόντα. Το θέμα της ιστοσελίδας Astra που χρησιμοποιήσαμε σε αυτό το σεμινάριο έρχεται ήδη με δείγματα προϊόντων και έτσι φαίνεται μια σελίδα προϊόντος στο frontend:

σελίδα προϊόντος

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορούμε να το αλλάξουμε και να προσθέσουμε τα δικά μας προϊόντα στο backend.

Για να προσθέσετε ένα νέο προϊόν ή να επεξεργαστείτε ένα υπάρχον προϊόν, απλώς κάντε κλικ στην επιλογή μενού Προϊόντα στην αριστερή πλευρική γραμμή στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα με όλα τα προϊόντα που έχετε. Εναλλακτικά, εάν βρίσκεστε στο μπροστινό μέρος μιας σελίδας προϊόντος, μπορείτε να κάνετε κλικ Επεξεργασία προϊόντος στη μαύρη γραμμή στο επάνω μέρος της σελίδας. Αυτό θα σας μεταφέρει απευθείας στο πρόγραμμα επεξεργασίας προϊόντων.

πρόγραμμα επεξεργασίας προϊόντων

Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τον τίτλο του προϊόντος και την περιγραφή του προϊόντος. Εάν μετακινηθείτε προς τα κάτω, θα δείτε μια ενότητα που ονομάζεται Δεδομένα προϊόντος. Εδώ θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του προϊόντος και από εκεί μπορείτε να διαμορφώσετε άλλες ρυθμίσεις προϊόντος.

Το WooCommerce σάς επιτρέπει να προσθέσετε αυτούς τους τύπους προϊόντων:

 • Φυσικό, με δυνατότητα λήψης, εικονικό. Δεν απαιτείται απαραίτητα λήψη ενός εικονικού προϊόντος. Ένα παράδειγμα είναι μια συνάντηση ραντεβού ή ένας-ένας-ένας προπονητής.
 • Απλό προϊόν. Αυτό είναι ένα προϊόν.
 • Ομαδοποιημένο προϊόν. Αυτή είναι μια δέσμη διαφορετικών προϊόντων.
 • Εξωτερικό προϊόν. Προϊόντα που αγοράζονται εκτός του ιστότοπού σας, όπως ένας σύνδεσμος συνεργατών.
 • Μεταβλητό προϊόν. Ένα μεταβλητό προϊόν έχει παραλλαγές όπως χρώματα και μεγέθη.
τύποι προϊόντων

Κάθε φορά που δημιουργείτε ένα νέο προϊόν, το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε τον τύπο του. Κάθε τύπος έρχεται με ένα διαφορετικό σύνολο επιλογών. Για παράδειγμα, ένα προϊόν με δυνατότητα λήψης θα έχει αυτές τις επιλογές:

επιλογές προϊόντος με δυνατότητα λήψης

Στην αριστερή πλευρά αυτής της ενότητας, θα δείτε περισσότερες επιλογές για απόθεμα, αποστολή, συνδεδεμένα προϊόντα και άλλα.

Σε Καταγραφή εμπορευμάτων, θα μπορείτε να προσθέσετε το SKU, να παράσχετε έναν συγκεκριμένο αριθμό αποθεμάτων για αυτό το συγκεκριμένο προϊόν, να ορίσετε την κατάσταση του αποθέματος και πολλά άλλα.

Σε Αποστολή, μπορείτε να καθορίσετε το βάρος και τις διαστάσεις του προϊόντος καθώς και να ορίσετε μια κατηγορία αποστολής που δημιουργήσαμε στο προηγούμενο βήμα.

αποστολή σε δεδομένα προϊόντος

Σε Συνδεδεμένα προϊόντα, μπορείτε να αντιστοιχίσετε ένα προϊόν που πωλείται και να πωλείται σε ένα προϊόν. Το upsell είναι ένα προϊόν που προτείνετε αντί για το τρέχον προϊόν, επειδή έχει υψηλότερη τιμή. Οι διασταυρούμενες πωλήσεις είναι προϊόντα που θα προτείνετε στο καλάθι με βάση το τρέχον προϊόν. Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα upsell ή cross-selling, πληκτρολογήστε το όνομα του προϊόντος στα αντίστοιχα πλαίσια.

συνδεδεμένα προϊόντα

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε χαρακτηριστικά στα προϊόντα σας στο Γνωρίσματα Ενότητα. Μπορεί να είναι μέγεθος, χρώμα, βάρος κ.λπ. Επίσης, εάν δημιουργείτε ένα μεταβλητό προϊόν, θα πρέπει πρώτα να προσθέσετε ένα χαρακτηριστικό. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός μεταβλητού προϊόντος, ρίξτε μια ματιά Ο οδηγός του WooCommerce εδώ.

Εάν μετακινηθείτε προς τα κάτω το Δεδομένα προϊόντος πλαίσιο, θα δείτε μια περιοχή όπου μπορείτε να προσθέσετε μια σύντομη περιγραφή προϊόντος. Αυτή η περιγραφή θα εμφανίζεται δίπλα στο προϊόν σας και κοντά στην τιμή. Κρατήστε το σύντομο και γλυκό. Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα προϊόντος στη δεξιά πλευρά. Εάν έχετε περισσότερες εικόνες προϊόντων, μπορείτε να τις προσθέσετε στο Συλλογή προϊόντων Ενότητα.

σύντομη περιγραφή και εικόνα προϊόντος

Είναι επίσης σημαντικό να ορίσετε την ορατότητα του καταλόγου που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας κάτω Δημοσιεύω. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να αποκρύψετε ορισμένα προϊόντα, επειδή ίσως το προσφέρετε ως cross-selling με αποκλειστική έκπτωση. Εδώ μπορείτε να το κάνετε αυτό.

ορατότητα καταλόγου

Μόλις τελειώσετε με τα πάντα εδώ, κάντε κλικ στο Εκσυγχρονίζω για να αποθηκεύσετε όλες τις αλλαγές σας.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους προϊόντων και πώς μπορείτε να τα δημιουργήσετε σωστά, αυτό Οδηγός WooCommerce είναι ένα υπέροχο μέρος για να ξεκινήσετε. Συνεχίστε να προσθέτετε περισσότερα προϊόντα στον ιστότοπό σας με τα ίδια ακριβώς βήματα που σας έδειξα εδώ μέχρι να δημιουργήσετε τις καταχωρίσεις προϊόντων σας.

Βήμα 7. Προσαρμόστε τα ταμεία σας.

Το WooCommerce είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο όπως έχετε δει μέχρι τώρα, αλλά ένα κοινό παράπονο εναντίον του είναι η έλλειψη επιλογών αγοράς. Δεν θα μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση των σελίδων ολοκλήρωσης αγοράς και δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια διοχέτευση πωλήσεων με αυτήν. Η διοχέτευση πωλήσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την αξία αγοράς ενός πελάτη, οπότε αν δεν το έχετε στον ιστότοπό σας, αφήνετε πραγματικά χρήματα στο τραπέζι.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια διοχέτευση πωλήσεων για τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου, το καλύτερο πρόσθετο που μπορεί να βοηθήσει είναι το CartFlows. Πρόκειται για ένα πρόσθετο WordPress δημιουργίας διοχετεύσεων που σας επιτρέπει να δημιουργείτε όμορφες και πολύ αποτελεσματικές διοχετεύσεις μέσα στο WordPress.

καροτσάκι

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας διοχέτευσης πωλήσεων με το CartFlows, μπορείτε να δείτε αυτό το σεμινάριο που έκανα.

Βήμα 8. Παραμείνετε στην κορυφή της εγκατάλειψης του καλαθιού.

Προτού ολοκληρώσω αυτό το σεμινάριο, επιτρέψτε μου να προσθέσω ένα ακόμη πράγμα σχετικά με την εγκατάλειψη του καλαθιού αγορών. Είναι γεγονός στο ηλεκτρονικό εμπόριο ότι πολλοί πελάτες πρόκειται να εγκαταλείψουν τα καλάθια τους χωρίς να ολοκληρώσουν την αγορά.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ίσως να είχαν αποσπάσει την προσοχή, η τροφοδοσία ή η σύνδεση βγήκαν, κάτι επείγον. Όποια και αν είναι, πολλά από αυτά τα εγκαταλελειμμένα καροτσάκια είναι χαμένες πωλήσεις αν δεν θα κάνετε τίποτα γι ‘αυτό.

Ευτυχώς, υπάρχει μια προσθήκη που ονομάζεται Ανάκτηση εγκατάλειψης καλαθιού WooCommerce πρόσθετο που παρακολουθεί και στέλνει αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης σε πελάτες με εγκαταλελειμμένα καροτσάκια – όλα ΔΩΡΕΑΝ!

Εάν χρησιμοποιούσατε το θέμα του ιστότοπου Astra που χρησιμοποίησα εδώ, αυτό το πρόσθετο θα είχε ήδη εγκατασταθεί για εσάς. Εάν όχι, μπορείτε να το εγκαταστήσετε μεταβαίνοντας στο Πρόσθετα > Προσθεσε νεο και αναζητήστε την προσθήκη.

Θα δημιουργήσει μια νέα επιλογή στο WooCommerce που ονομάζεται Εγκατάλειψη καλαθιού. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό, θα μπορείτε να δείτε μια επισκόπηση του αριθμού των εγκαταλελειμμένων καλαθιών που έχετε, του αριθμού που έχουν ανακτηθεί και του αριθμού που έχουν χαθεί.

ανάκτηση καλαθιού με ανακτήσιμες παραγγελίες

Θα μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τα επόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνει το WooCommerce μεταβαίνοντας στο Παρακολούθηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καρτέλα, τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το email που θέλετε να επεξεργαστείτε και κάνοντας κλικ Επεξεργασία.

επακόλουθα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε στον επεξεργαστή email:

προσαρμογή των επακόλουθων email

Τυλίγοντας

Η δημιουργία ενός ιστότοπου WordPress ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να φαίνεται περίπλοκη και συντριπτική, αλλά ελπίζω να το ρίξω φως και να δείξω πώς μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας με λίγη βοήθεια. Είμαι ενθουσιασμένος που ακούω τις ιστορίες επιτυχίας σας και αν χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

SiteGround

Το SiteGround είναι ένας ιδιαίτερα συνιστώμενος διαδικτυακός οικοδεσπότης επειδή έχει εξυπηρετήσει χρήστες WordPress και εξακολουθεί να έχει προσιτές τιμές. Είναι πιο γνωστοί για τη γρήγορη απόδοση και την εξίσου γρήγορη υποστήριξη.

Βασικά χαρακτηριστικά SiteGround:

 • Δωρεάν πιστοποιητικό SSL
 • Γρήγορη υποστήριξη
 • Περιβάλλον σταδιοποίησης WordPress
 • Δωρεάν μετεγκαταστάσεις ιστότοπων
 • Καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας

Το SiteGround είναι μια σταθερή επιλογή για τις ανάγκες φιλοξενίας ιστοσελίδων σας. Εξυπηρετούν ιστότοπους WordPress και προσφέρουν λιγότερους πόρους από τους ανταγωνιστές τους, αλλά μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Δείτε το SiteGround

Θέμα Astra

Το Astra είναι ένα δωρεάν θέμα WordPress που εστιάζει στην ταχύτητα. Προαιρετικά μπορείτε να αγοράσετε την έκδοση Pro για $ 59, η οποία προσθέτει ορισμένες επιπλέον ρυθμίσεις και επιλογές.

Βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα Astra:

 • Όχι το θέμα Fastes, αλλά δεν είναι Slouch
 • Πολλοί δωρεάν ιστότοποι επίδειξης
 • Δυνατότητα Flexable Mega Menu
 • Επιλογές προσαρμοσμένης διάταξης
 • Υποστήριξη WooCommerce
 • Υποστήριξη LearnDash

Το Astra Theme είναι μια δίκαιη επιλογή για οποιοδήποτε έργο σχεδιασμού ιστοσελίδων WordPress. Υποθέτω ότι η μεγαλύτερη ερώτηση είναι αν χρειαστεί καν να αγοράσετε ένα θέμα αυτές τις μέρες, καθώς οι δημιουργοί σελίδων κάνουν όλα τα ίδια πράγματα για τα οποία θα χρειαστείτε ένα θέμα. Για παράδειγμα, το Elementor έχει το δωρεάν θέμα Hello που επιτρέπει στο πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων σας να κάνει όλη τη δουλειά.

Υπάρχουν ακόμα μερικοί καλοί λόγοι για να αγοράσετε ένα επαγγελματικό θέμα, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, πιθανότατα θα είναι καλά με ένα δωρεάν θέμα.

Για μένα, ωστόσο, πιστεύω ότι το Astra Theme δεν συμβαδίζει με τις τρέχουσες τάσεις και δεν το προτείνω πλέον.

Υπάρχουν πολύ καλύτερα σύγχρονα θέματα διαθέσιμα που προσφέρουν ενσωματωμένα εργαλεία δημιουργίας κεφαλίδας και υποσέλιδου έναντι περιορισμού σε 3 διατάξεις, καθώς και πιο ευέλικτες διατάξεις σελίδων και δημοσιεύσεων.

Δείτε το Astra Theme

Elementor

Το Elementor είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων WordPress που έχει πάρει το σχεδιασμό ιστοσελίδων WordPress από καταιγίδα. Έχει το βαθύτερο σετ χαρακτηριστικών, αλλά είναι πολύ εύκολο στη χρήση και το master. Το Elementor είναι το πιο πλήρες δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων. Υπάρχει επίσης ένα πρόσθετο Pro για την προσθήκη πρόσθετων δυνατοτήτων προγραμματιστή.

Βασικά στοιχεία Elementor:

 • Επεξεργαστής ζωντανής διεπαφής
 • Χαρακτηριστικά εξατομίκευσης ιστότοπου
 • Βιβλιοθήκη προτύπων και μπλοκ
 • Εκτεταμένες επιλογές απόκρισης για κινητά
 • Το πιο ισχυρό Popup Builder
 • PRO Δημιουργία προσαρμοσμένων κεφαλίδων / υποσέλιδων
 • PRO Δημιουργία διατάξεων τύπου ανάρτησης

Το Elementor είναι το ισχυρότερο εργαλείο δημιουργίας σελίδων που διατίθεται σήμερα. Απελευθερώνουν συνεχώς νέα χαρακτηριστικά που είναι σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να διατηρείτε τον ιστότοπό σας σχετικό.

Το Elementor Pro είναι μια απίστευτη αξία λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πρόσθετες λειτουργικές μονάδες και τις δυνατότητες ισχύος που περιλαμβάνει.

Εάν ξεκινούσα ένα νέο έργο ιστότοπου σήμερα, το Elementor θα ήταν το εργαλείο δημιουργίας σελίδων που θα επέλεγα. Θεωρώ ότι πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων WordPress που είναι ευχαρίστηση στη χρήση.

Δείτε το Elementor

Καλάθι ροών

Το CartFlows είναι ένα εργαλείο δημιουργίας διοχετεύσεων πωλήσεων για το WordPress. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε γρήγορα και εύκολα διοχετεύσεις πωλήσεων χρησιμοποιώντας την επιλογή δημιουργίας σελίδων σας.

Βασικά χαρακτηριστικά του CartFlows:

 • Επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα
 • 5 χτυπήματα παραγγελίας τοποθεσίας
 • Upsells με ένα κλικ
 • Χρησιμοποιήστε το προτιμώμενο πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων
 • Επεκτάσιμη σε αντίθεση με τις διοχετεύσεις κλικ
 • Χρονόμετρα αντίστροφης μέτρησης και δοκιμή διαχωρισμού

Εάν θέλετε ένα εργαλείο δημιουργίας διοχέτευσης πωλήσεων για το WordPress και είστε σε θέση να φιλοξενείτε τον εαυτό σας ή να χρησιμοποιείτε τη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress, τότε το CartFlows αν είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση αλλά πολύ ισχυρό.

Δείτε το CartFlows

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map