Πώς να δημιουργήσετε έναν διαδικτυακό ιστότοπο μαθημάτων με το LearnDash

Τα τελευταία 4 χρόνια, συσκευάζω τις γνώσεις μου και τις πωλώ μέσω μαθημάτων εδώ σε αυτόν τον ιστότοπο. Κυριολεκτικά, ο καθένας μπορεί να το κάνει!


Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να πάνε με μια λύση που βασίζεται σε SaaS όπως το Teachable, το Podia ή το Kajabi, που είναι όλες εξαιρετικές υπηρεσίες, αλλά με υψηλή μηνιαία τιμή.

Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε έναν διαδικτυακό ιστότοπο μαθημάτων όπου μπορείτε να πουλήσετε και να παραδώσετε τις γνώσεις σας με όμορφο τρόπο.

Για αυτό το σεμινάριο θα χρειαστείτε μερικά πράγματα:

 • Φιλοξενία ιστοσελίδων. Προτείνω το Siteground
 • WordPress (φυσικά), είναι δωρεάν
 • Το WordPress Theme, Astra είναι επίσης δωρεάν
 • LearnDash, Το κορυφαίο σύστημα διαχείρισης μάθησης για το WordPress

Σε αυτό το σεμινάριο, θα καλύψουμε τον τρόπο δημιουργίας ενός διαδικτυακού ιστότοπου μαθημάτων από την αρχή έως το τέλος, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • Πράγματα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έναν διαδικτυακό ιστότοπο μαθημάτων
 • Βήμα 1. Αγορά φιλοξενίας ιστότοπου και ονόματος τομέα.
 • Βήμα 2. Εγκαταστήστε και ρυθμίστε το LearnDash.
 • Βήμα 3. Εγκαταστήστε το θέμα WordPress και το εργαλείο δημιουργίας σελίδων.
 • Βήμα 4. Δημιουργήστε το πρώτο σας μάθημα με το LearnDash.
 • Βήμα 5. Προσθέστε ενότητες και μαθήματα στο μάθημά σας.
 • Βήμα 6. Διαχωρίστε τα μαθήματά σας σε μικρότερα θέματα.
 • Βήμα 7. Προσθήκη κουίζ στο μάθημά σας.
 • Βήμα 8. Προσθήκη εργασιών στα μαθήματά σας
 • Βήμα 9. Συνδέστε ένα μάθημα σε μια διοχέτευση πωλήσεων
 • Τυλίγοντας

Πράγματα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έναν διαδικτυακό ιστότοπο μαθημάτων

Για να δημιουργήσετε έναν όμορφο ιστότοπο μαθημάτων στο διαδίκτυο, θα χρειαστείτε λίγα εργαλεία. Μερικά από αυτά είναι δωρεάν, μερικά όχι. Αλλά το κόστος είναι ελάχιστο σε σύγκριση με αυτό που μπορείτε να κερδίσετε όταν πουλάτε τις γνώσεις σας μέσω των μαθημάτων σας.

1. Μια καλή φιλοξενία ιστότοπου και όνομα τομέα.

Δεδομένου ότι φιλοξενείτε τα μαθήματά σας στον δικό σας ιστότοπο, θα πρέπει να αγοράσετε έναν καλό ιστότοπο που είναι αξιόπιστος, γρήγορος και προσφέρει εξαιρετική υποστήριξη. Θα χρειαστείτε επίσης ένα όνομα τομέα που είναι βασικά η διεύθυνση του ιστότοπού σας.

Υπάρχουν πολλές φιλοξενίες εκεί έξω, αλλά για μένα το καλύτερο είναι το Siteground. Στα χρόνια που το χρησιμοποιώ, ήταν γρήγορο, αξιόπιστο και η υποστήριξη πελατών είναι καταπληκτική. Οι ιστότοποί μου που φιλοξενούνται στο Siteground είναι πάντα σε λειτουργία. Και αν συναντήσω οποιοδήποτε πρόβλημα, η ομάδα τους είναι γρήγορη να βοηθήσει. Σε αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε το Siteground.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε 70% στη φιλοξενία σας με το Siteground, κάντε κλικ εδώ για να εξοικονομήσετε ��

2. WordPress.

Πολύ προφανές, αφού πρόκειται να χτίσετε τον ιστότοπό σας μέσω του WordPress. Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης του WordPress σε σχέση με άλλες λύσεις που βασίζονται στο SaaS είναι να έχετε τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων και του σχεδιασμού σας.

Το WordPress διαθέτει μια τεράστια κοινότητα προσθηκών και θεμάτων που θα προσθέσουν οποιαδήποτε λειτουργικότητα θέλετε. Εάν μπορείτε να το σκεφτείτε, υπάρχει μια προσθήκη για αυτό. Και σχεδόν καθημερινά οι προγραμματιστές παρουσιάζουν νέες προσθήκες και θέματα, οπότε πραγματικά δεν υπάρχει όριο σε αυτό που μπορείτε να κάνετε με το WordPress.

Το WordPress είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί και να ρυθμιστεί. Το Siteground διαθέτει ένα πρόγραμμα εγκατάστασης WordPress με ένα κλικ για το οποίο θα μιλήσουμε αργότερα.

3. Ένα θέμα WordPress και ένα εργαλείο δημιουργίας σελίδων.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα θέμα WordPress με το οποίο μπορείτε να εργαστείτε εύκολα. Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ το Astra, καθώς είναι δωρεάν, καλά κωδικοποιημένο και λειτουργεί καλά με τις περισσότερες προσθήκες όπως οι δημιουργοί σελίδων και οι δημιουργοί μαθημάτων.

Οι δημιουργοί σελίδων είναι πρόσθετα WordPress που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε ιστοσελίδες απλά μεταφέροντας και αποθέτοντας στοιχεία όπως εικόνες και κείμενα. Είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και εξαλείφει την ανάγκη πρόσληψης ακριβών προγραμματιστών ιστού για τη δημιουργία εκπληκτικών ιστότοπων.

Για τους σκοπούς αυτού του σεμιναρίου, θα χρησιμοποιήσουμε το Elementor Pro ως εργαλείο δημιουργίας σελίδων. Προσωπικά, το Elementor Pro ξεπέρασε τις προσδοκίες μου όσον αφορά τους δημιουργούς σελίδων. Είναι διαισθητικό, πολύ εύκολο στη χρήση και διαθέτει πολλές προηγμένες λειτουργίες που θα προσθέσουν πραγματικά γεύση στον ιστότοπό σας.

4. Ένα πρόσθετο συστήματος διαχείρισης μάθησης για να μετατρέψει τον ιστότοπό σας σε διαδικτυακό ιστότοπο μαθημάτων.

Τέλος, θα χρειαστείτε ένα ισχυρό plugin WordPress management system learning (LMS) για να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε έναν όμορφο ιστότοπο μαθημάτων όπου μπορείτε να πουλήσετε το περιεχόμενό σας, να παρακολουθείτε την πρόοδο των μαθητών, τα πιστοποιητικά απονομής και πολλά άλλα.

Η κορυφαία προσθήκη LMS στο WordPress είναι το LearnDash. Είναι κάτω από το πιο ισχυρό, πρωτοποριακό λογισμικό δημιουργίας μαθημάτων που έχω συναντήσει και στην πραγματικότητα αλλάζω στο LearnDash από άλλο LMS λόγω των πρόσφατων ενημερώσεών του που είναι δύσκολο να αγνοηθούν.

αρχική σελίδα Learndash

Με το LearnDash 3.0 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, υπάρχουν πολλά νέα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών και γενικά απλώς κάνουν τους ιστότοπους μαθημάτων να φαίνονται καλύτερα και να αισθάνονται πιο επαγγελματικοί.

Το LearnDash χρησιμοποιείται από χιλιάδες πανεπιστήμια, αξιόπιστα διαδικτυακά πρακτορεία μάρκετινγκ και οργανισμούς που έχουν πολλά να πουν για την αξιοπιστία του.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε το LearnDash τώρα. Είναι αρκετά προσιτό, σχεδόν πολύ προσιτό, για όλες τις δυνατότητες που θα λάβετε. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτό για κάποιο λόγο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.Βήμα 1. Αγορά φιλοξενίας ιστότοπου και ονόματος τομέα.

Το πρώτο βήμα είναι η αγορά ενός ιστότοπου φιλοξενίας και ονόματος τομέα. Εάν είστε νέοι στη δημιουργία ιστότοπων και δεν είστε εξοικειωμένοι με τους όρους της βιομηχανίας, η φιλοξενία ιστότοπων είναι σαν το σπίτι του ιστότοπού σας. Είναι ένας χώρος στο Διαδίκτυο όπου βρίσκεται ο ιστότοπός σας.

Το όνομα τομέα, από την άλλη πλευρά, είναι η διεύθυνση. Είναι αυτό που οι άνθρωποι πληκτρολογούν στη γραμμή αναζήτησης για να αναζητήσουν τον ιστότοπό σας. Παραδείγματα ονομάτων τομέα είναι τα WPCrafter.com, Facebook.com, Wikipedia.org και ούτω καθεξής. Τα “.com” και “.org” είναι είδη επεκτάσεων τομέα.

Υπάρχουν τόνοι άλλων επεκτάσεων τομέα όπως .gov, .net, .us, .co κ.λπ. και αυτό που επιλέγετε εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας και τον τύπο του οργανισμού σας. Εάν είστε ιδιωτική επιχείρηση, το .com πρέπει να λειτουργεί. Για τα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το .org είναι η προτιμώμενη επέκταση τομέα.

Όπως είπα και προηγουμένως, συνιστώ ανεπιφύλακτα τη χρήση του Siteground, καθώς παρέχει υψηλής ποιότητας φιλοξενία και εκπληκτική υποστήριξη. Για να αγοράσετε φιλοξενία από το Siteground με έκπτωση 70%, επισκεφθείτε το Siteground κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Στην αρχική σελίδα, θα πρέπει να δείτε διαφορετικά είδη φιλοξενίας. Η φιλοξενία WordPress είναι καλή, οπότε κάντε κλικ στο Ξεκίνα ακριβώς κάτω από αυτό.

επιλέξτε ένα σχέδιο siteground

Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα με τα σχέδια τιμολόγησης της φιλοξενίας WordPress από το Siteground.

τιμολόγηση φιλοξενίας wordground siteground

Επιλέξτε το πρόγραμμα που προτιμάτε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Το GrowBig είναι ένα εξαιρετικό σχέδιο, επειδή θα μπορείτε να φιλοξενείτε απεριόριστο αριθμό ιστότοπων και επίσης να λαμβάνετε ορισμένες premium λειτουργίες. Μία από αυτές τις δυνατότητες είναι η δυνατότητα δοκιμής νέων κωδικών και λειτουργιών σε έναν ιστότοπο δοκιμών και η προώθηση των τελικών αλλαγών στον ιστότοπό σας με ένα κλικ. Έρχεται επίσης με ένα προηγμένο πρόσθετο προσωρινής αποθήκευσης που αναπτύχθηκε από την ίδια ομάδα και δωρεάν μεταφορά ιστότοπου για έναν ιστότοπο.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα προχωρήσω και θα αγοράσω το GrowBig. Μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας σχέδιο και να κάνετε κλικ Λάβετε σχέδιο.

Στη συνέχεια, θα μεταβείτε στο επόμενο βήμα που είναι η επιλογή του ονόματος τομέα σας. Είναι πιο εύκολο να αγοράσετε το όνομα τομέα σας απευθείας μέσα στο Siteground, αλλά αν έχετε ήδη ένα, μπορείτε απλώς να επιλέξετε “Έχω ήδη έναν τομέα” και να το πληκτρολογήσετε στο πλαίσιο ονόματος τομέα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το όνομα τομέα σας σε ξεχωριστό ιστότοπο, αλλά πρόκειται να λάβετε επιπλέον μέτρα για να ενσωματώσετε τη φιλοξενία σας στο Siteground.

επιλέξτε τομέα

Μόλις έχετε το επιθυμητό όνομα τομέα, κάντε κλικ στο Προχωρώ και ολοκληρώστε την ολοκλήρωσή σας.

Μόλις πραγματοποιήσετε την αγορά σας, θα δείτε μια οθόνη με έναν σύνδεσμο που να λέει “Προχωρήστε στην Περιοχή Πελατών”. Κάντε κλικ σε αυτό και θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να ρυθμίσετε τον νέο σας λογαριασμό φιλοξενίας. Υπό Ρυθμίστε τον ιστότοπό σας, επιλέγω Ξεκινήστε έναν νέο ιστότοπο.

Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα λογισμικού που μπορείτε να εγκαταστήσετε. Επιλέγω WordPress.

εγκαταστήστε το wordpress

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να δώσετε στοιχεία σύνδεσης διαχειριστή, όπως το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτά είναι τα στοιχεία ασφαλείας του ιστότοπού σας, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιήσετε λεπτομέρειες που δεν είναι εύκολο να μαντέψετε.

Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο Επιβεβαιώνω > Ολοκληρωμένη ρύθμιση. Και τώρα έχετε έναν ζωντανό, αυτο-φιλοξενούμενο ιστότοπο WordPress.

Για να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να συνδεθείτε στο WordPress. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του Siteground και μεταβείτε στο Οι λογαριασμοί μου αυτί. Κάντε κλικ στο Εγκατάσταση καρτέλα και εδώ θα δείτε το όνομα τομέα που καταχωρίσατε. Πέρα από αυτό είναι ένα πράσινο Μεταβείτε στην Πύλη διαχειριστή κουμπί. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να μεταβείτε στη σελίδα σύνδεσης του WordPress.

μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή wordpress

Η σελίδα σύνδεσης του WordPress μοιάζει με αυτήν:

σελίδα σύνδεσης wordpress

Εισαγάγετε εδώ το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας για πρώτη φορά.

Βήμα 2. Εγκαταστήστε και ρυθμίστε το LearnDash.

Μόλις μπείτε στο WordPress, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε το LearnDash. Όταν αγοράζετε το LearnDash, θα έχετε πρόσβαση στο πρόγραμμα εγκατάστασης (αρχείο .zip) και το κλειδί άδειας. Για να εγκαταστήσετε το LearnDash, ανεβάστε το πρόγραμμα εγκατάστασης .zip στο WordPress μεταβαίνοντας στο Εμφάνιση > Πρόσθετα > Προσθεσε νεο > Μεταφόρτωση προσθήκης.

εγκατάσταση του learningdash

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάντε κλικ στο Θέτω εις ενέργειαν.

Τώρα έχετε εγκαταστήσει και ενεργοποιήσει το LearnDash στο WordPress. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε την άδεια μεταβαίνοντας Μάθετε Dash > Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην καρτέλα Άδεια LMS για να εισαγάγετε τη διεύθυνση email και το κλειδί άδειας χρήσης. Μόλις εισαγάγετε τις λεπτομέρειες, κάντε κλικ στο Ενημέρωση άδειας.

ενεργοποίηση άδειας εκμάθησης

Στη συνέχεια, πρέπει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις πληρωμής εάν θέλετε να λαμβάνετε διαδικτυακές πληρωμές για το μάθημά σας. Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις PayPal καρτέλα και εισαγάγετε τη διεύθυνση email του PayPal, το νόμισμα, τη χώρα και ούτω καθεξής. Κάντε κλικ Σώσει μόλις τελειώσετε.

ρυθμίσεις paypal στο Learndash

LearnDash 3.0

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το LearnDash 3.0 αντί για το Legacy. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Γενικός αυτί. Εδώ, θα δείτε την επιλογή να επιλέξετε Ενεργό πρότυπο. Σιγουρέψου ότι LearnDash 3.0 επιλέγεται αντί του Legacy για να αποκτήσετε πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες όπως η Focus Mode.

Η λειτουργία εστίασης εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον ιστότοπο και παρέχει στους μαθητές σας μια εμπειρία χωρίς απόσπαση της προσοχής, αφαιρώντας περιττά στοιχεία σε μια σελίδα, όπως πλευρικές γραμμές και άλλα widget. Αυτό σας διευκολύνει επίσης να δημιουργήσετε έναν όμορφο, επαγγελματικό ιστότοπο μαθήματος χωρίς να χρειάζεται να μπείτε και να επεξεργαστείτε τις σελίδες σας μία προς μία.

Δείτε πώς αλλάζει ένας ιστότοπος μόλις ενεργοποιηθεί η Λειτουργία εστίασης:

ενεργοποίηση της λειτουργίας εστίασης

Βήμα 3. Εγκαταστήστε το θέμα WordPress και το εργαλείο δημιουργίας σελίδων.

Μετά την εγκατάσταση του LearnDash, μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία ενός μαθήματος, αλλά σε αυτό το σεμινάριο, θέλω να σας δείξω έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο να κάνετε πράγματα που θα σας κάνουν ακόμα πιο γρήγορο και ευκολότερο να δημιουργήσετε έναν όμορφο ιστότοπο διαδικτυακών μαθημάτων.

Για αυτό, θα χρειαζόμαστε το Astra Theme και Elementor.

Για να εγκαταστήσετε το Elementor, μεταβείτε στο Συνδέω > Προσθήκη νέου και ψάχνω για Elementor. Κάντε κλικ στην Εγκατάσταση και ενεργοποίηση.

εγκατάσταση στοιχειώδους δωρεάν έκδοσης

Για να εγκαταστήσετε το Astra Theme, μεταβείτε στο Εμφάνιση > Θέμα > Προσθεσε νεο. Αναζητήστε Astra, κάντε κλικ Εγκαθιστώ, και Θέτω εις ενέργειαν.

εγκατάσταση θέματος astra

Μόλις ενεργοποιηθεί το Astra, θα δείτε ένα τέτοιο μήνυμα στον πίνακα ελέγχου σας:

Ιστότοπος εκκίνησης Astra

Το Astra διαθέτει μια συλλογή έτοιμων προτύπων ιστότοπου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας με λίγα μόνο κλικ. Για να δείτε αυτά τα πρότυπα, κάντε κλικ στο Ξεκίνα. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα εργαλείο δημιουργίας σελίδων και σας προτείνω να επιλέξετε το Elementor για αυτό, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων που προτιμάτε. Όταν κάνετε κλικ Επόμενο, θα δείτε μια λίστα με δωρεάν και premium πρότυπα ιστότοπου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον δικό σας ιστότοπο.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρότυπο που μου αρέσει να χρησιμοποιώ με το LearnDash, επειδή έχει σχεδιαστεί για έναν ιστότοπο διαδικτυακών μαθημάτων. Εάν μετακινηθείτε προς τα κάτω στα πρότυπα, θα το κάνετε LearnDash Academy πρότυπο. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρότυπα διαφορετικά από αυτό, αλλά για αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσω αυτό το πρότυπο.

πρότυπο ακαδημίας Learndash

Κάνοντας κλικ σε αυτό, θα μεταφερθώ σε μια προεπισκόπηση του προτύπου, και σε αυτό, βλέπω ότι το πρότυπο απαιτεί δύο προσθήκες: LearnDash Course Grid και LearnDash WooCommerce Integration. Αυτά είναι ΔΩΡΕΑΝ πρόσθετα LearnDash που μπορείτε να εγκαταστήσετε γρήγορα μεταβαίνοντας Μάθετε Dash > Πρόσθετα.

εγκατάσταση πρόσθετων Learndash

Αναζητήστε το LearnDash Course Grid και το LearnDash WooCommerce και εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το καθένα.

Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στην προεπισκόπηση προτύπου Astra και να πατήσετε ανανέωση. Αυτό πρέπει να δείτε:

Learndash ακαδημία προεπισκόπηση

Είναι ένας πολύ όμορφος ιστότοπος που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την προσφορά διαδικτυακών μαθημάτων. Κάντε κλικ Εισαγωγή ιστότοπου για να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρότυπο στον ιστότοπό σας.

Αυτό το πρότυπο είναι πλήρως επεξεργάσιμο στο Elementor, ώστε να μπορείτε να επεξεργαστείτε τα χρώματα, τα κείμενα, την τυπογραφία, τις εικόνες και τα εικονίδια ώστε να ταιριάζουν με την επωνυμία σας.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση του Elementor, μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο για τον τρόπο χρήσης του Elementor.

Βήμα 4. Δημιουργήστε το πρώτο σας μάθημα με το LearnDash.

Τώρα που η διεπαφή του ιστότοπού σας φαίνεται καταπληκτική, ήρθε η ώρα να προσθέσετε το περιεχόμενο ή τα μαθήματά σας. Μερικοί από εσάς ίσως σκέφτεστε ότι η δημιουργία μαθημάτων με το LearnDash πρέπει να είναι δύσκολη και περίπλοκη, διότι έτσι συμβαίνει με τα περισσότερα LMS εκεί έξω.

Όμως, το LearnDash έσπευσε πρόσφατα ένα εκπληκτικό πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων που κάνει τη δημιουργία μαθημάτων τόσο απλή όσο η μεταφορά και απόθεση μαθημάτων και θεμάτων. Το πρότυπο LearnDash Academy που χρησιμοποιήσαμε για αυτόν τον ιστότοπο εισάγει επίσης δείγματα μαθημάτων που εμφανίζονται στο Όλα τα μαθήματα σελίδα. Δείτε πώς μοιάζουν:

Learndash ακαδημία όλων των μαθημάτων

Θα δείτε ότι κάθε μάθημα διαθέτει μια επιλεγμένη εικόνα, τίτλο, σύντομη περιγραφή, γραμμή προόδου και ποσοστό και ένα Έγινε εγγραφή επιγραφή. Όλα αυτά μπορούν να διαμορφωθούν στο LearnDash.

Εάν πάτε Μάθετε Dash > ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, θα δείτε μια λίστα με όλα τα μαθήματα στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα εισαγόμενα μαθήματα κάνοντας κλικ στους τίτλους τους ή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο μάθημα από το μηδέν. Για να δημιουργήσετε ένα νέο μάθημα, κάντε κλικ στο Προσθεσε νεο.

προσθέστε ένα νέο μάθημα στο learndash

Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας μαθημάτων. Δώστε έναν τίτλο στο μάθημά σας και προσθέστε μια σύντομη περιγραφή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια επιλεγμένη εικόνα.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις του μαθήματος. Σε αυτήν την καρτέλα, θα μπορείτε να προσθέσετε υλικό μαθήματος, να εκχωρήσετε πιστοποιητικό μαθήματος, να εκχωρήσετε προϋποθέσεις μαθημάτων κ.λπ..

ρυθμίσεις μαθημάτων

Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα μπορείτε επίσης να ορίσετε ποιος θα έχει πρόσβαση στο μάθημά σας. Μπορεί να είναι ανοιχτό σε όλους, ακόμη και σε μη εγγεγραμμένους χρήστες στον ιστότοπό σας, μπορεί να είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε εγγεγραμμένα μέλη ή μπορεί να αγοραστεί με εφάπαξ ή επαναλαμβανόμενη χρέωση και πολλά άλλα.

ρυθμίσεις πρόσβασης σε μαθήματα

Εάν κάνετε κλικ Αγορασε τωρα, θα μπορείτε να ορίσετε την τιμή του μαθήματος. Οσον αφορα στο Επαναλαμβανόμενες επιλογή, θα μπορείτε να ορίσετε την τιμή του μαθήματος καθώς και τον κύκλο χρέωσης. ο Κλειστό Η επιλογή χρησιμοποιείται καλύτερα όταν θέλετε το μάθημά σας να είναι διαθέσιμο σε μια προσαρμοσμένη διοχέτευση πωλήσεων για την οποία θα μιλήσουμε αργότερα.

Βήμα 5. Προσθέστε ενότητες και μαθήματα στο μάθημά σας.

Μόλις ολοκληρώσετε τη ρύθμιση του μαθήματος, μεταβείτε στο Οικοδόμος στην κορυφή για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε ένα περίγραμμα για το μάθημά σας. Εάν το μόνο που έχετε είναι ένα περίγραμμα, αυτό είναι καλό γιατί μπορείτε να επιστρέψετε αργότερα και να προσθέσετε περιεχόμενο στα μαθήματά σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε προσθέτοντας επικεφαλίδες ενοτήτων κάνοντας κλικ Επικεφαλίδα νέας ενότητας. Δεν μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο στην ενότητα, επειδή είναι απλώς ένας τρόπος για να οργανώσετε τη ροή του μαθήματός σας, σαν έναν τίτλο κεφαλαίου σε ένα βιβλίο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο μάθημα κάνοντας κλικ Νέο μάθημα. Μπορείτε να προσθέσετε όσα μαθήματα θέλετε και να τα αναδιατάξετε σύροντας και ρίχνοντας ή κάνοντας κλικ στα μικρά κουμπιά πάνω και κάτω στο πλάι.

προσθήκη επικεφαλίδων και μαθημάτων

Μια άλλη μέθοδος για τη δημιουργία ενός νέου μαθήματος πρόκειται να Μάθετε Dash > Μαθήματα > Προσθεσε νεο.

Το επόμενο βήμα θα ήταν να προσθέσετε περιεχόμενο σε κάθε μάθημα. Όταν βρίσκεστε μέσα στο πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων, μπορείτε να το κάνετε αυτό τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το μάθημα που θέλετε να επεξεργαστείτε και κάνοντας κλικ Επεξεργασία.

Θα μεταφερθείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας μαθήματος όπου μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, εικόνες, βίντεο και άλλα. Θα μπορείτε να προσαρμόσετε τη σελίδα του μαθήματος όσο θέλετε και να προσθέσετε όσο περισσότερο περιεχόμενο θέλετε.

Μόλις τελειώσετε με το περιεχόμενο, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις στην κορυφή για να προσαρμόσετε περαιτέρω το μάθημά σας. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε υλικό μαθήματος, να ενεργοποιήσετε την εξέλιξη βίντεο (εάν τα μαθήματά σας είναι σε μορφή βίντεο), να επιτρέψετε στους μαθητές να ανεβάσουν εργασίες, να εκχωρήσουν το μάθημα σε ένα συγκεκριμένο μάθημα και επίσης να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις πρόσβασης στο μάθημα.

ρυθμίσεις μαθήματος

Εάν μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα, θα δείτε τις ρυθμίσεις πρόσβασης στο μάθημα όπου μπορείτε να συσχετίσετε το μάθημά σας με ένα συγκεκριμένο μάθημα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία στάγδην τροφοδοσίας του LearnDash, όπου μπορείτε να ελέγχετε πότε τα μαθήματά σας θα είναι διαθέσιμα στους μαθητές σας. Εάν επιλέξετε το Με βάση την εγγραφή επιλογή, μπορείτε να ορίσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών μετά την εγγραφή, όταν το μάθημα θα είναι διαθέσιμο στους μαθητές σας.

ρυθμίσεις πρόσβασης μαθήματος

Όλα γίνονται ακριβώς μέσα στο πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων του LearnDash, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στη δημιουργία μαθημάτων που προσθέτουν αξία στο κοινό σας.

Βήμα 6. Διαχωρίστε τα μαθήματά σας σε μικρότερα θέματα.

Εάν το μάθημά σας καλύπτει πολλά θέματα, ώστε να γίνει πολύ μεγάλο, το χωρίζοντας σε μικρότερα θέματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε την υπερφόρτωση πληροφοριών για τους μαθητές σας.

Για να προσθέσετε θέματα σε ένα μάθημα, μεταβείτε στο Μάθετε Dash > Θέματα > Προσθέστε το πρώτο σας θέμα. Εάν δεν είναι το πρώτο σας θέμα, κάντε κλικ Προσθεσε νεο.

προσθέστε ένα νέο θέμα

Όπως ακριβώς θα επεξεργαστείτε τα μαθήματα, μπορείτε να επεξεργαστείτε θέματα προσθέτοντας έναν τίτλο, μια επιλεγμένη εικόνα και οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο όπως κείμενο, εικόνες, ενσωματωμένο βίντεο και άλλα μέσα.

Κάνοντας κλικ Ρυθμίσεις θα σας μεταφέρει στη σελίδα ρυθμίσεων του θέματος. Εδώ, μπορείτε να εκχωρήσετε υλικό θέματος και να ενεργοποιήσετε επιλογές όπως εξέλιξη βίντεο, μεταφορτώσεις ανάθεσης και χρονόμετρο.

Μπορείτε επίσης να αναθέσετε το θέμα σε ένα μάθημα και ένα μάθημα στο Ρυθμίσεις πρόσβασης θέματος.

ρυθμίσεις θέματος

Βήμα 7. Προσθήκη κουίζ στο μάθημά σας.

Ως δημιουργός μαθημάτων, ίσως θελήσετε να μετρήσετε την πρόοδο των μαθητών σας μέσα από κουίζ και εργασίες. Το LearnDash καθιστά τη διαδικασία δημιουργίας κουίζ και εργασιών τόσο απλή αλλά ολοκληρωμένη με προηγμένες λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε κάθε κουίζ και ανάθεση που δημιουργείτε.

Για να προσθέσετε ένα νέο κουίζ, μεταβείτε στο Μάθετε Dash > Κουίζ > Προσθεσε νεο. Όπως και με τα μαθήματα και τα θέματα, δώστε στο κουίζ σας έναν τίτλο και μια σύντομη περιγραφή. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις του.

Σύμφωνα με το Ρυθμίσεις πρόσβασης κουίζ, μπορείτε να συσχετίσετε το κουίζ με ένα μάθημα και ένα μάθημα, να εκχωρήσετε προϋποθέσεις κουίζ και να περιορίσετε την πρόσβαση σε εγγεγραμμένα μέλη.

ρυθμίσεις πρόσβασης κουίζ

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε το Πρόοδος και περιορισμός κουίζ ενότητα όπου μπορείτε να ορίσετε τη βαθμολογία επιτυχίας, να εκχωρήσετε ένα πιστοποιητικό κουίζ, να περιορίσετε τις επαναλήψεις κουίζ, να απαιτήσετε την ολοκλήρωση όλων των ερωτήσεων και ακόμη και να ορίσετε ένα χρονικό όριο.

ρυθμίσεις κουίζ και περιορισμούς

Η κύλιση προς τα κάτω θα αποκαλύψει ακόμη περισσότερες ρυθμίσεις, όπως η ενεργοποίηση του υλικού κουίζ, η ενεργοποίηση του κουίζ αυτόματα, η επιλογή του πώς θα εμφανίζονται οι ερωτήσεις και ούτω καθεξής. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι αρκετά προηγμένες και θα σας επιτρέψουν πραγματικά να αξιολογήσετε τους μαθητές σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Εκσυγχρονίζω.

Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε ερωτήσεις στο κουίζ σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Μάθετε Dash > Κουίζ. Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το κουίζ στο οποίο θέλετε να προσθέσετε ερωτήσεις και κάντε κλικ Ερωτήσεις.

προσθέστε ερωτήσεις σε ένα κουίζ

Στη συνέχεια θα μεταφερθείτε εδώ:

προσθέστε ερωτήσεις σε κουίζ

Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα Προσθήκη ερωτήσεων κουμπιά και θα μεταφερθείτε στον επεξεργαστή ερωτήσεων. Μέσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας ερωτήσεων, θα μπορείτε να προσθέσετε την πραγματική ερώτηση, να αντιστοιχίσετε τον αριθμό των πόντων με τον οποίο αντιστοιχεί, να εκχωρήσετε μηνύματα για εμφάνιση εάν ο μαθητής απαντήσει σωστά ή εσφαλμένα στην ερώτηση κ.λπ..

Θα μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον τύπο απάντησης είτε πρόκειται για μία επιλογή, πολλαπλή επιλογή, δοκίμιο, συμπλήρωση κενών κ.λπ. Κάνοντας κλικ σε έναν τύπο απάντησης θα ανοίξει ένα αναπτυσσόμενο μενού με πρόσθετες ρυθμίσεις ειδικά για αυτόν τον τύπο απάντησης.

τύποι απαντήσεων

Βήμα 8. Προσθήκη εργασιών στα μαθήματά σας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εργασίες σε συγκεκριμένα μαθήματα μεταβαίνοντας στο Μάθετε Dash > Μαθήματα και επεξεργασία του μαθήματος στο οποίο θέλετε να προσθέσετε μια εργασία. Μόλις μπείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας μαθημάτων, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις αυτί.

Θα δείτε κάτω από το Επιλογές εμφάνισης και περιεχομένου μια επιλογή για ενεργοποίηση Μεταφορτώσεις εργασίας. Ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή. Στη συνέχεια, θα δείτε πρόσθετες επιλογές, όπως επιτρεπόμενες μορφές αρχείων, όριο μεγέθους αρχείου, εκχώρηση του αριθμού των βαθμών για την ανάθεση και αν θα βαθμολογηθεί αυτόματα ή μη αυτόματα.

μεταφορτώσεις ανάθεσης

Μην ξεχάσετε να δώσετε οδηγίες για την εργασία στο μάθημά σας. Κάντε κλικ Εκσυγχρονίζω για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Στο τέλος του μαθήματος, οι μαθητές θα δουν μια επιλογή για να ανεβάσετε τις εργασίες τους:

οι μαθητές μπορούν να ανεβάσουν εργασίες

Στο backend, μπορείτε να δείτε τις υποβληθείσες εργασίες μεταβαίνοντας στο Μάθετε Dash > Εργασίες.

πού να δείτε τις υποβαλλόμενες εργασίες

Βήμα 9. Συνδέστε ένα μάθημα σε μια διοχέτευση πωλήσεων.

Νωρίτερα είδαμε ότι μπορούμε να ρυθμίσουμε το Πρόσβαση σε μαθήματα Ρυθμίσεις ως κλειστές που χρησιμοποιούνται καλύτερα όταν είναι διαθέσιμο ένα μάθημα μέσα σε μια προσαρμοσμένη διοχέτευση πωλήσεων.

Για να συνδέσουμε ένα μάθημα σε μια προσαρμοσμένη διοχέτευση πωλήσεων, πρέπει να εγκαταστήσουμε τα ακόλουθα πρόσθετα:

 • Καλάθι ροών
 • WooCommerce
 • LearnDash WooCommerce Ενσωμάτωση

Όλα αυτά τα πρόσθετα είναι δωρεάν. Ενώ το CartFlows διαθέτει premium έκδοση, η δωρεάν έκδοση είναι αρκετή για να συνδέσει ένα μάθημα με μια διοχέτευση πωλήσεων.

Εάν έχετε εγκαταστήσει το πρότυπο LearnDash Academy, και τα τρία αυτά πρόσθετα θα έχουν ήδη εγκατασταθεί στο WordPress. Αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ενεργοποιούνται πηγαίνοντας στο Πρόσθετα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να εκτελέσουμε τον οδηγό εγκατάστασης του WooCommerce. Όταν εγκαταστάθηκε το Woocommerce, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι εμφανίζεται αυτό το μήνυμα:

ξεκινήστε τον οδηγό εγκατάστασης cartflows

Κάντε κλικ Εκτελέστε τον Οδηγό εγκατάστασης για να μπείτε στον οδηγό εγκατάστασης. Έτσι λειτουργεί ο οδηγός εγκατάστασης:

μέσα στον οδηγό εγκατάστασης woocommerce

Μόλις ολοκληρωθεί, επιστρέψτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και προσθέστε ένα νέο προϊόν μεταβαίνοντας στο Προϊόντα > Προσθεσε νεο. Ονομάστε το προϊόν σας με το μάθημα που θέλετε να συνδέσετε με μια διοχέτευση πωλήσεων.

Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα δείτε μια επιλογή για επιλογή Δεδομένα προϊόντος. Επιλέγω Σειρά μαθημάτων, και στο Γενικός καρτέλα, επιλέξτε το μάθημα στο οποίο θέλετε να το συνδέσετε στο Σχετικά μαθήματα.

προσθέστε ένα νέο μάθημα προϊόντος

Μόλις ολοκληρωθεί, είναι πλέον καιρός να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη διοχέτευση πωλήσεων. Αυτό είναι το CartFlows. Πρόκειται για μια προσθήκη που σας επιτρέπει να δημιουργείτε διοχετεύσεις πωλήσεων μέσα στο WordPress για να βελτιώσετε την εμπειρία αγοράς των πελατών και τελικά να αυξήσετε τα έσοδά σας.

Για να δημιουργήσετε μια διοχέτευση πωλήσεων, μεταβείτε στη διεύθυνση Καλάθι ροών > Ροές. Το πρότυπο LearnDash Academy έρχεται ήδη με μια έτοιμη διοχέτευση / ροή. Μπορείτε να επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε ή μπορείτε να δημιουργήσετε μια ροή από το μηδέν.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ροή, κάντε κλικ στο Προσθεσε νεο. Εκεί θα δείτε μια βιβλιοθήκη προτύπων διοχέτευσης που είναι έτοιμες για χρήση και πλήρως επεξεργάσιμες στο Elementor. Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει και κάντε κλικ Εισαγωγή.

δημιουργώντας μια νέα ροή

Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας ροής όπου μπορείτε να δώσετε ένα όνομα στη ροή και να αναδιατάξετε τα βήματα με απλή μεταφορά και απόθεση.

Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε το προϊόν που μόλις δημιουργήσατε με τη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς. Επεξεργαστείτε τη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω της και κάνοντας κλικ Επεξεργασία. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και στο Διάταξη ολοκλήρωσης αγοράς ενότητα, κάντε κλικ στο Επιλέξτε ένα προϊόν. Πληκτρολογήστε το όνομα του προϊόντος στο πλαίσιο και επιλέξτε το.

Μπορείτε επίσης να παίξετε με τις άλλες ρυθμίσεις ολοκλήρωσης αγοράς, όπως ο σχεδιασμός, η διάταξη, το χρώμα και άλλα. Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ Εκσυγχρονίζω για να αποθηκεύσετε όλες τις αλλαγές σας.

προσθέστε ένα προϊόν στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς

Μόλις ολοκληρωθεί, αντιγράψτε τη διεύθυνση URL της σελίδας ολοκλήρωσης αγοράς και μεταβείτε στη διεύθυνση Μάθετε Dash > ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Επεξεργαστείτε το μάθημα στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε στη διοχέτευση πωλήσεων στην οποία μόλις δημιουργήσατε και μεταβείτε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Λειτουργία πρόσβασης ενότητα και επιλέξτε Κλειστό. Εισαγάγετε την τιμή του μαθήματος και τη διεύθυνση URL της σελίδας ολοκλήρωσης αγοράς. Κτύπημα Εκσυγχρονίζω.

επικολλήστε τη διεύθυνση URL της σελίδας ολοκλήρωσης αγοράς

Τώρα, όταν οι μαθητές αγοράσουν αυτό το μάθημα, θα μεταφερθούν στη σελίδα προσαρμοσμένης αγοράς που δημιουργήσατε.

προσαρμοσμένη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς

Τυλίγοντας

Τώρα που έχετε δει πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε έναν διαδικτυακό ιστότοπο μαθημάτων στο WordPress, ελπίζω ότι θα αναλάβετε δράση και θα δημοσιεύσετε το περιεχόμενό σας εκεί έξω. Το LearnDash δίνει τη δυνατότητα σε όλους, ακόμη και σε μη τεχνικούς, να δημιουργούν όμορφους ιστότοπους μαθημάτων σε λίγες μόνο ώρες.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ακούω τις επιτυχίες σας και είμαι εδώ για να απαντήσω σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector