Κατανόηση των τοποθεσιών του κέντρου δεδομένων (Γιατί το καλύτερο)

Πόσες ιστοσελίδες υπάρχουν στον κόσμο; Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι υπάρχουν λίγο περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο ιστότοποι; Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας ιστότοπος για κάθε οκτώ άτομα.


Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλες αυτές οι ιστοσελίδες είναι ενεργές. Το’εκτιμάται ότι χρησιμοποιούνται περίπου 200 εκατομμύρια από αυτά ενεργά. Μεταξύ αυτών είναι εκατοντάδες εκατομμύρια υπάρχοντα ονόματα κεντρικών υπολογιστών.

Εάν υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια ιστότοποι, όλοι χρειάζονται ένα πάροχος φιλοξενίας. Εκτιμάται ότι υπάρχουν επί του παρόντος εκατοντάδες και, ανάλογα με το ποιος ρωτάτε, χιλιάδες παροχείς και διακομιστές φιλοξενίας σε όλο τον πλανήτη.

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και τα άτομα που έχουν τους δικούς τους ιστότοπους χρησιμοποιούν αυτούς τους παρόχους φιλοξενίας εδώ και χρόνια. Για αυτά τα άτομα, η ταλαιπωρία της δημιουργίας της φιλοξενίας τους δεν αξίζει τον κόπο. Η φιλοξενία εκτός ιστότοπου είναι εκεί που είναι για αυτούς.

Η κατάσταση είναι διαφορετική με τις μεγαλύτερες εταιρείες. Πολλές μεγαλύτερες εταιρείες αποφάσισαν να διατηρήσουν τον ιστότοπό τους’διακομιστές στον ιστότοπο. Ή μπορεί να χρησιμοποιούν ιδιωτικά κέντρα δεδομένων. Πολλοί είναι μετεγκατάσταση των υπολογιστών τους στο σύννεφο. Αυτό οδήγησε σε έκρηξη του αριθμού των κέντρων δεδομένων που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Κάθε νέο κέντρο δεδομένων είναι μεγαλύτερο από αυτό που προηγήθηκε.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 500 κέντρα δεδομένων μεγάλης κλίμακας σε όλο τον κόσμο. Αυτά περιλαμβάνουν κέντρα δεδομένων που χρησιμοποιούνται από το Facebook, το Amazon, το Google, το Alibaba και το Baidu.

Επιπλέον, υπάρχουν κέντρα δεδομένων διαφόρων μεγεθών άνω των 8,6 εκατομμυρίων.

Τη στιγμή αυτής της γραφής, τα μεγάλα κέντρα δεδομένων αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 70 τοις εκατό της κατασκευής του κέντρου δεδομένων του παρόχου υπηρεσιών όταν πρόκειται για διάστημα σε όλο τον κόσμο.

Αυτά τα κέντρα δεδομένων έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή των καθημερινών ανθρώπων. Για αυτόν τον λόγο, είναι κατανοητό ότι πολλοί έχουν ρωτήσει πού βρίσκονται αυτά τα μεγάλα κέντρα δεδομένων.

Πού βρίσκονται τα Μεγάλα Κέντρα Δεδομένων του Κόσμου?

Μπορεί να είναι δύσκολο να συγκρίνουμε το μέγεθος των διαφόρων κέντρων δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα κέντρα δεδομένων είναι απλά κτίρια που έχουν έναν τόνο διακομιστών σε αυτά. Άλλοι έχουν ανέσεις, όπως χώρους συνεδρίων, γραφεία, ακόμη και χώρους διαβίωσης.

Όταν παρακολουθείτε τις ειδήσεις στα κέντρα δεδομένων, φαίνεται ότι κάθε μήνα υπάρχει ένα νέο έργο που ανακοινώνεται. Φαίνεται ότι οι εταιρείες ανταγωνίζονται για να ξεπεράσουν η μία την άλλη δημιουργώντας κέντρα δεδομένων που είναι μεγαλύτερα και καλύτερα από αυτά που προηγήθηκαν. Όταν κοιτάζετε τα κέντρα δεδομένων που εκτίθενται σε έναν χάρτη, βλέπετε ξεκάθαρα πόση προσπάθεια και οικονομικοί πόροι επενδύονται στη δημιουργία τους.

Ανταγωνίζονται για να είναι ο μεγαλύτερος

Όταν κοιτάζετε τα σχέδια για μερικά από τα κέντρα δεδομένων που πρόκειται να έρθουν σε σύνδεση τα επόμενα χρόνια, δεν μπορείτε παρά να εντυπωσιαστείτε από το πώς αυτά τα νέα κέντρα θα επισκιάσουν τα μεγάλα κέντρα που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια.

Υπήρχε μια εποχή που εγκαταστάσεις όπως το Τεχνολογικό Κέντρο Lakeside που βρίσκονται στο Σικάγο, το Ιλινόις ή το Switch’Η εγκατάσταση SUPERNAP στο Λας Βέγκας θεωρήθηκε ως τα μεγαλύτερα κέντρα δεδομένων στον κόσμο, καθένα από αυτά έχει περίπου 1.000.000 πόδια.².

Εκεί πλησιέστεροι ανταγωνιστές ήταν κέντρα δεδομένων που είχαν κάπου μεταξύ 400.000 ft.² και 600.000 ft.². Αφήνω’Δεν είμαστε παιδιά, όταν άνοιξαν αυτά τα κέντρα δεδομένων, θεωρήθηκαν επίσης μεγαθήριοι. Πώς άλλαξαν τα πράγματα. Τώρα, ένα κέντρο δεδομένων που έχει 1.000.000 πόδια.² είναι σχεδόν άχρηστο στον χάρτη. Τα έργα του κέντρου δεδομένων που κατασκευάζονται επί του παρόντος περιλαμβάνουν πανεπιστημιουπόλεις πολλαπλών κτιρίων με εκατομμύρια τετραγωνικά πλάνα. Έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευελιξία. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το κέντρο δεδομένων με βάση την τρέχουσα ζήτηση.

Απλά σκεφτείτε το Κέντρο δεδομένων τηλεπικοινωνιών της Κίνας. Το κέντρο βρίσκεται στο Inner Mongolia Information Park. Τη στιγμή αυτής της γραφής, αυτό είναι το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων στον κόσμο. Καλύπτει ένα εντυπωσιακό 10.700.000 πόδια.². Είναι το σπίτι σε ένα κέντρο γνωριμιών με υπολογιστές, τηλεφωνικά κέντρα, γραφεία, χώρους διαμονής για το προσωπικό και αποθήκες. Αυτό είναι ένα ακριβό κέντρο δεδομένων. Θεωρείται ότι κόστισε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή. Πάρτε λοιπόν αυτό το Κέντρο Τεχνολογίας Lakeside.

Το World Data Center Vortex

Αλέα κέντρου δεδομένων στο Loudoun County, VA θεωρείται Data Ctr., Vortex. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που έχουν συμβάλει σε αυτό, όπως η υποδομή στην περιοχή, η τοποθεσία της περιοχής και τα κίνητρα που έχουν τεθεί από κυβερνητικούς αξιωματούχους.

παγκόσμιο κέντρο δεδομένων

Συζητώντας τη συνάφεια του νομού τους, το Γραφείο Οικονομικής Ανάπτυξης του Λουντούν δήλωσε ότι πάνω από το 70 τοις εκατό της κίνησης του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο ρέει μέσω του Λουντούν’κέντρα δεδομένων σε καθημερινή βάση.

Όταν το ακούτε για πρώτη φορά, μπορεί να ακούγεται λίγο υπερβολικό έως ότου συνειδητοποιήσετε ότι οι καταναλωτές υπερμέσων δεδομένων, όπως το Facebook, το Amazon και η Microsoft, όλοι κατέχουν ή ενοικιάζουν ακίνητα σε αυτήν τη ζώνη. Εκτός από αυτά τα μεγαθήρια, υπάρχουν 3.000 άλλες εταιρείες τεχνολογίας που ενοικιάζουν ή κατέχουν χώρο σε αυτήν την περιοχή.

Το εταιρικό κέντρο DuPont Fabros Ashburn καθώς και το Digital Realty Ashburn Campus είναι μερικές από τις μεγάλες εγκαταστάσεις που καλούν Loudoun County σπίτι. Υπάρχουν περισσότερες από 60 εγκαταστάσεις στην περιοχή, καταλαμβάνοντας εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια χώρου. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στην εσωτερική Μογγολία. Η Κίνα εκμεταλλεύεται τον δροσερό καιρό, τις άφθονες βροχοπτώσεις και άλλες μοναδικές ιδιότητες της περιοχής για να δημιουργήσει μεγάλα κέντρα που έχουν εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια.

Φυσικά, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο China Data Telecom Data Center, δεν χρησιμοποιείται όλος ο χώρος σε αυτά τα κέντρα δεδομένων για διακομιστές. Μέρος του χώρου χρησιμοποιείται για στέγαση, γραφεία, ψυκτικές αποθήκες, επιχειρηματικές υπηρεσίες και για οτιδήποτε άλλο μπορούν να κάνουν οι υπολογιστές. Η Κίνα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αλλά έχει πολύ δρόμο να διανύσει πριν φτάσει κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξενούν επί του παρόντος τον μισό κόσμο’s 100.000 ιστότοποι με τις περισσότερες επισκέψεις. Η Κίνα και η Γερμανία φιλοξενούν περίπου 5.000 από τις κορυφαίες τοποθεσίες. Phoenix, Arizona είναι η πιο δημοφιλής πόλη για τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους. Ένας λόγος για αυτό είναι το γεγονός ότι ο γίγαντας φιλοξενίας ιστοσελίδων GoDaddy, μαζί με τους Cyrus One και Digital Realty Trust, κάνουν το σπίτι τους στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Όλα αφορούν την τοποθεσία

Η κατασκευή μεγάλων κέντρων δεδομένων είναι ακριβή και η συντήρησή τους. Παράγουν πολλή ενέργεια και θερμότητα, επομένως χρειάζονται περίπλοκα συστήματα ψύξης καθώς και περίπλοκα συστήματα δικτύου. Πολλά κέντρα δεδομένων χρησιμοποιούν την ίδια ποσότητα ισχύος που χρειάζεται μια μεσαίου μεγέθους πόλη.

Προφανώς, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ασφαλών δεδομένων που διαθέτουν αυτά τα κέντρα δεδομένων, πρέπει να είναι ασφαλή και αξιόπιστα. Ταυτόχρονα, πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτοι για να αλλάζουν με τις ανάγκες των πελατών τους. Επιλέγοντας τη σωστή τοποθεσία για ένα μεγάλο κέντρο δεδομένων, οι εταιρείες πρέπει να λάβουν υπόψη το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, πόσο θα κοστίσει η γη και πόσο μακριά θα χρειαστεί να ταξιδέψουν τα δεδομένα τους για να φτάσουν εκεί που πρέπει να πάει.

Όταν σκεφτόμαστε τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και την τοποθεσία ενός κέντρου δεδομένων, οι εταιρείες πρέπει να λάβουν υπόψη τους χρήστες που πρόκειται να εξυπηρετήσουν. Για παράδειγμα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης απαιτεί ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων σε δευτερόλεπτα. Για την παροχή αυτής της υπηρεσίας, το κέντρο δεδομένων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα άτομα που εξυπηρετεί. Στην περίπτωση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 50 μιλίων.

Οι κανονικοί άνθρωποι δεν απαιτούν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων οπουδήποτε κοντά σε αυτό το γρήγορο. Οι περισσότεροι άνθρωποι ταιριάζουν καλά με τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που μετρώνται με κλάσματα δευτερολέπτων. Για παράδειγμα, όταν μιλάμε για την εγκατάσταση του Switch’s Supernap στο Λας Βέγκας, μιλάμε για μια εγκατάσταση που απέχει 270 μίλια από το Λας Βέγκας. Τα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν από το κέντρο δεδομένων στο Λας Βέγκας σε επτά ms.

Το Facebook έχει υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση δημιουργώντας ένα κέντρο δεδομένων στην άκρη του Αρκτικού Κύκλου από τη Βόρεια Σουηδία. Αυτή η τοποθεσία επιτρέπει στο Facebook να εκμεταλλευτεί τις υδροηλεκτρικές γεννήτριες για να τροφοδοτήσει τους διακομιστές τους. Είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τον Αρκτικό αέρα για να δροσίσουν τους διακομιστές τους. Αυτό καθιστά τον διακομιστή του Facebook στον Αρκτικό Κύκλο ενεργειακά αποδοτικό.

Ακολουθούν άλλοι προγραμματιστές κέντρων δεδομένων. Αναζητούν τρόπους να χρησιμοποιούν την πράσινη ενέργεια για να μειώσουν τις επιπτώσεις των κέντρων δεδομένων τους στο περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το κόστος λειτουργίας τους.

Η μετεωρική ανάπτυξη του Διαδικτύου

Εάν διαβάζετε με μέση ταχύτητα, από τη στιγμή που αρχίσατε να διαβάζετε αυτό το άρθρο έως τώρα, έχουν δημιουργηθεί περισσότεροι από 1.200 ιστότοποι. Αυτό υπογραμμίζει τον μεγάλο αντίκτυπο που έχει ο Παγκόσμιος Ιστός. Σύντομα, κέντρα δεδομένων που έχουν 2.000.000 ft.² δεν θα συμπεριληφθούν στα μεγαλύτερα κέντρα δεδομένων στον κόσμο. Πιθανότατα θα δούμε περισσότερη έμφαση στην υποδομή ως υπηρεσία, καθώς και στην πλατφόρμα ως υπηρεσία. Αυτές οι δύο τεχνολογίες, σε συνδυασμό με το λογισμικό ως υπηρεσία, καθιστούν τα κέντρα δεδομένων τη ζωή της επιχείρησης.

Η αγορά συναυλιών παίζει επίσης μεγάλο ρόλο σε αυτό. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που βγάζουν χρήματα από το Διαδίκτυο. Τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ για να μπορείτε να αναγνωρίσετε τον καλύτερο οικοδεσπότη ιστότοπου, να μάθετε πώς λειτουργεί η υποδομή τους και να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map