Πώς να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας σε επίπεδο DNS

Διακομιστής ονόματος τομέα (DNS) είναι ένας κοινός όρος στον κόσμο του Διαδικτύου και κάτι που πολλοί πιθανότατα αντιμετώπισαν και αμέσως αγνόησαν, μεταδίδοντάς τον ως περισσότερο γλωσσικό που σχετίζεται με το Διαδίκτυο. Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι το DNS είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όσον αφορά την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.


Τι είναι το DNS και πώς λειτουργεί?

Το DNS είναι ένα πρωτόκολλο διαδικτύου που ενεργεί για τη μετάφραση ονομάτων τομέα (δηλ., «bestwebhostingaustralia.org» ) σε μια πιο φιλική προς τον κώδικα διεύθυνση IP, όπως 206.20.11.222. Όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί τις λέξεις “bestwebhostingaustralia.org “στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, ένα πρόγραμμα στο λειτουργικό σύστημα αναζητά αυτήν την είσοδο χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα ανάλυσης DNS και ανακτά τη διεύθυνση IP. Αυτό το πρόγραμμα επίλυσης DNS θα μπορούσε επίσης να ελέγξει πρώτα τον χρήστη’cache ιστού για να δείτε εάν έχει ήδη τη διεύθυνση IP.

Όταν λαμβάνετε υπόψη όλα τα ονόματα τομέα και τις αντίστοιχες διευθύνσεις IP που βρίσκονται εκεί έξω, θα κατανοήσετε πόσο ισχυρό είναι το DNS. Αλλά το DNS σχεδιάστηκε για λειτουργικότητα και χρηστικότητα και όχι για ασφάλεια. Αυτή η έλλειψη βελτίωση της ασφάλειας Η εστίαση και η συνεχής μεταφορά δεδομένων από καιρό σε πελάτες σε διακομιστές το καθιστούσε συχνό στόχο για μερικές πολύ προηγμένες επιθέσεις ασφαλείας.

Τι είναι μερικές κοινές επιθέσεις DNS?

Τώρα που έχετε μια υψηλού επιπέδου κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του DNS, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους πιο κοινούς τρόπους με τους οποίους συμβαίνουν επιθέσεις DNS. Μια επίθεση DNS εμφανίζεται όταν ένας εισβολέας εκμεταλλεύεται ευπάθειες στο DNS.

Επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DoS) – Κακόβουλα bots (που είναι συχνά υπολογιστές με υψηλό τζάκκατ)’ακόμη και να γνωρίζουν ότι συμμετέχουν) στέλνει περισσότερη επισκεψιμότητα σε μια στοχευμένη διεύθυνση IP από ότι ο ιστότοπος έχει κατασκευαστεί για να χειριστεί. Ο ιστότοπος-στόχος καθυστερεί και δεν μπορεί να ελέγξει ούτε την κίνηση bot ή τη νόμιμη κίνηση και τελικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Επιθέσεις ενίσχυσης DNSΕπιθέσεις ενίσχυσης είναι μια μορφή επιθέσεων άρνησης υπηρεσίας (DoS) και γίνονται πολύ πιο συχνές. Η προαναφερθείσα επίθεση DoS ενισχύεται ουσιαστικά από έναν διακομιστή DNS που έχει υψηλό τζακ και διαδίδει αποτελεσματικά την επίθεση bot σε άλλους διακομιστές. Είναι μια επίθεση DoS στα στεροειδή.

DNS πλαστογράφηση – Αυτή είναι η διαδικασία αντικατάστασης μιας κατάλληλης διεύθυνσης ιστότοπου για το “πλαστά” ιστότοπος άλλου. Οι χρήστες που επιθυμούν να εισέλθουν σε έναν γνωστό, αξιόπιστο ιστότοπο (για παράδειγμα ο δικός σας) μεταφέρονται σε έναν ψεύτικο ιστότοπο που ενδέχεται να περιέχει κακόβουλο λογισμικό, λογισμικό υποκλοπής spyware ή ιό. Ο χρήστης’Ο υπολογιστής είναι μολυσμένος και μπορεί να μην ξέρει καν τι συνέβη. Οι πλαστογραφημένοι ιστότοποι μπορούν να είναι αντίγραφα άνθρακα του πραγματικού ιστότοπου, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο για τους χρήστες να εντοπίσουν τι’συμβαίνει.

Ροή DNS – σε αυτό το τέχνασμα, οι χάκερ ουσιαστικά ανταλλάσσουν εγγραφές DNS με ακραία συχνότητα για να αποφύγουν τον εντοπισμό, ενώ ανακατευθύνουν επιτυχώς τους χρήστες σε δόλιους ιστότοπους.

Δηλητηρίαση Cache – Ο διακομιστής DNS καταστραφεί όταν οι νόμιμες διευθύνσεις IP αποθηκεύονται προσωρινά σε έναν διακομιστή, αντικαθίστανται από κακές διευθύνσεις IP και, στη συνέχεια, ανακατευθύνουν οποιαδήποτε επισκεψιμότητα στον νόμιμο ιστότοπο σε κακόβουλο ιστότοπο. Είναι μια μορφή πλαστογράφησης αλλά αντ ‘αυτού διεισδύει στις προσωρινά αποθηκευμένες διευθύνσεις ιστού.

Πώς να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας σε επίπεδο DNS

Κάθε επιχείρηση ή επωνυμία πρέπει να διαθέτει στρατηγική για την προστασία από τις συχνές επιθέσεις που αναφέρονται παραπάνω. Αυτές οι επιθέσεις μπορούν να καταστρέψουν ιστότοπους, δημιουργώντας χαμένα έσοδα και ευκαιρίες ή μπορούν να κάνουν τους διακομιστές και τους υπολογιστές να εμπλέκονται σε επιθέσεις bot και πλαστογράφησης σε άλλους ιστότοπους ή διευθύνσεις. Εάν κάθε κάτοχος τομέα έκανε τα ακόλουθα βήματα, θα βοηθούσε στη μείωση της συχνότητας και της πιθανότητας επιθέσεων DNS.

Εδώ είναι μερικά μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν.

  1. Μάθετε πού βρίσκονται όλοι οι τομείς σας – οποιαδήποτε επιχείρηση ή οντότητα θα πρέπει να έχει πλήρη γνώση και πρόσβαση (με τη μορφή πίνακα εργαλείων) σε όλους τους τομείς της. Οι επανακατευθυνόμενοι τομείς και διευθύνσεις παρέχουν ένα σημείο εισόδου για όλους τους σχετικούς τομείς. Η επαγρύπνηση των τομέων σας είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να έχετε το δάχτυλό σας στον παλμό και να γνωρίζετε τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή.
  1. Ορίστε τους τομείς σας ως “Κλειδωμένο” – Το κλείδωμα ενός τομέα σημαίνει ότι δεν είναι διαθέσιμο για μεταφορά. Αυτή η δυνατότητα κλειδώματος προστατεύει από δόλιες επιθέσεις.
  1. Λειτουργεί μόνο με τον Καταχωρητή’είναι ασφαλές – βεβαιωθείτε ότι σας καταχωρητής τομέα χρησιμοποιεί μια ασφαλή, σκληρυμένη πύλη, ενώ ο συνεχής έλεγχος για αμφισβητήσιμη κίνηση και ευπάθειες είναι ένα τεράστιο βήμα και καλή άμυνα. Αυτοί οι καταχωρητές θα πρέπει επίσης να διαθέτουν ισχυρές δυνατότητες ασφαλείας για την αποτροπή επιθέσεων DNS. Cloudflare είναι μια καλή επιλογή για αυτό.
  1. Παρακολούθηση κρίσιμων τομέων – Οι κρίσιμοι τομείς πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς για τυχόν μη εξουσιοδοτημένες ενημερώσεις DNS, αλλαγή περιεχομένου ή δηλητηρίαση από την προσωρινή μνήμη. Τυχόν ζητήματα που εντοπίζονται πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως. Επικοινωνήστε με τον οικοδεσπότη ή τον καταχωρητή σας όταν συμβεί αυτό.

Διατηρώντας ασφαλές ένα βήμα κάθε φορά

Στον ψηφιακό μας κόσμο, οι πελάτες και οι επισκέπτες του ιστότοπού σας βασίζονται σε αυτόν για να λάβουν τις πληροφορίες, τα προϊόντα ή την επικοινωνία που αναζητούν. Είναι πιθανώς η πιο ορατή αναπαράσταση της εταιρείας και της επωνυμίας σας. Η εξασφάλιση αυτού του ιστότοπου και του αντίστοιχου τομέα του πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση ή μεμονωμένο κάτοχο ιστότοπου.

Οι επιθέσεις DNS είναι συχνές επειδή θεωρείται «μαλακός» στόχος και οι χάκερ έχουν προχωρήσει αρκετά στην εκτέλεση επιθέσεων. Παρόλο που δεν μπορείτε να ελέγξετε τι συμβαίνει σε επίπεδο DNS και πρέπει να βασιστείτε στον κλάδο για να ανταποκριθείτε σε αυτές τις απειλές, μπορείτε να ενισχύσετε τον δικό σας ιστότοπο και την ασφάλεια του τομέα με τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας και απαραίτητο. Είστε υπεύθυνοι για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας και η επιχείρηση ή η επωνυμία σας βασίζεται σε αυτήν την αλληλεπίδραση για να πετύχει.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector