Τι είναι το Bullet-Proof Hosting;

Ενώ ο όρος “αλεξίσφαιρος” μπορεί να φαίνεται ότι είναι καλό, στην πραγματικότητα δεν είναι. Τα άτομα ασφαλείας στον κλάδο του διαδικτύου χρησιμοποιούν το όνομα για να αναφέρονται σε υπηρεσίες φιλοξενίας που είναι χαλαρές όταν πρόκειται για αυτό που επιτρέπουν στους πελάτες τους να ανεβάζουν και να διανέμουν στους ιστότοπούς τους.


Οι πιο αξιόπιστοι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων έχουν συνήθως αυστηρές οδηγίες και μια μεγάλη λίστα κανόνων που διέπουν τι μπορούν και δεν μπορούν να βάλουν οι πελάτες τους στους ιστότοπούς τους.

Επιπλέον, οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων δεν θα φιλοξενούσαν εν γνώσει τους χάκερ και κακόβουλους οργανισμούς που σκοπεύουν να παραβιάσουν νόμους ή να κλέψουν δεδομένα και χρήματα. Φιλοξενούμενοι με κουκκίδες, Ωστόσο, υπερηφανευόμαστε για την παροχή ενός ασφαλούς καταφυγίου σε αυτούς τους τύπους εγκληματιών.

Τι συμβαίνει στους διακομιστές κεντρικού υπολογιστή με αλεξίσφαιρα?

Συχνά αυτοί οι αδιάβροχοι οικοδεσπότες Ιστού είναι βρέθηκαν σε χώρες με πιο επιεικείς με την επιβολή του νόμου εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο. Αυτό παρέχει εύφορο έδαφος για σκιερούς οργανισμούς και χάκερ όσο γνωρίζουν ότι το “υφηγητής’να ρωτήσω, μη’να πω” Η προσέγγιση του οικοδεσπότη τους επιτρέπει να λειτουργούν ατιμώρητα και απαλλαγμένα από δίωξη για κλοπή δεδομένων, δωροδοκία, παράνομη διακίνηση και εκβιασμό.

Πηγή: Έκθεση McAfee / CSIS 2018

Ο κύριος στόχος ενός αλεξίσφαιρου οικοδεσπότη είναι να παραμείνει συνδεδεμένος και κρατήστε τον πελάτη τους’Τα δεδομένα και τα διαπιστευτήρια είναι ασφαλή Ακόμα κι αν προσεγγιστεί από υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Εδώ είναι πραγματικά ο όρος “αλεξίσφαιρος” προέρχεται από το ότι παρουσιάζονται ως άφθαρτοι.

Εσείς’πιθανότατα ακούσαμε για επιθέσεις bot, ransomware, κακόβουλο λογισμικό και επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε εάν υπάρχει ένα υπόγειο δίκτυο που υποστηρίζει, διευκολύνει και φιλοξενεί αυτούς τους χάκερ. Η εγκατάσταση αυτών των αλεξίσφαιρων κεντρικών υπολογιστών έχει διαμορφωθεί παρόμοια με τις νόμιμες εταιρείες φιλοξενίας, αλλά είναι πολύ επιεικείς με αυτό που επιτρέπουν να φιλοξενούνται στους διακομιστές τους.

Οι αλεξίσφαιροι οικοδεσπότες εκμεταλλεύονται τους χαλαρούς νόμους σε διάφορες χώρες για να μειώσουν το σύστημα και να επωφεληθούν από τις υποκείμενες, παράνομες δραστηριότητες των χάκερ που φιλοξενούν.

Αυτοί οι άθλιοι οργανισμοί με τους χαλαρούς κανόνες τους και την ισχυριζόμενη προστασία από την επιβολή του νόμου αποτελούν σημείο εκκίνησης για όλα τα άσχημα για το Διαδίκτυο. Φιλοξενούν χάκερ, εγκληματίες και παράνομο περιεχόμενο. Εδώ’είναι απλώς μια γεύση από αυτό που μπορεί να βρείτε σε έναν αλεξίσφαιρο οικοδεσπότη’διακομιστές.

Κακόβουλο λογισμικό

Οι χάκερ χρειάζονται ένα σπίτι για τα πιο κερδοφόρα εργαλεία τους, και επικεφαλής μεταξύ τους είναι το κακόβουλο λογισμικό που τους βοηθά να επιτεθούν σε υπολογιστές και ιστότοπους. Οι χάκερ χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό για κατεστραμμένα δεδομένα, ανάληψη μηχανημάτων χρηστών, εξαίρεση λύτρων και παραβίαση ιστότοπων μέσω τρωτών σημείων λογισμικού. Το ηλεκτρονικό ψάρεμα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας τεχνικής εισβολής που βοηθά το κακόβουλο λογισμικό να εισέλθει σε έναν υπολογιστή.

Ιστοσελίδες Black Market

Οποιοσδήποτε ιστότοπος που προωθεί παράνομη συμπεριφορά ή παράνομη διακίνηση δεδομένων, λαθρεμπορίου ή κλεμμένων αγαθών πιθανώς φιλοξενείται από έναν διακομιστή αλεξίσφαιρου. Αυτοί οι ιστότοποι φιλοξενούν παράνομο τζόγο, παιδική πορνογραφία, δίκτυα εμπορίας ανθρώπων, τρομοκράτες, πόρους πειρατείας, κλεμμένα δεδομένα πιστωτικών καρτών, ναρκωτικά, πλαστά διαβατήρια και πολλά άλλα υλικά και δραστηριότητες της μαύρης αγοράς. Εάν μπορείτε να ονομάσετε μια παράνομη ή παράνομη δραστηριότητα, πιθανότατα πραγματοποιείται σε έναν από αυτούς τους ιστότοπους.

Δίκτυα Bot

Τα Bots είναι ένα άλλο εργαλείο χάκερ που χρησιμοποιείται για να επιτεθεί σε διακομιστές ιστού σε προγράμματα άρνησης υπηρεσίας (DDoS) όπου εκατοντάδες, χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια απομακρυσμένοι υπολογιστές που έχουν παραβιαστεί και ουσιαστικά μετατραπούν άγνωστα σε “bot” από κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιούνται σε ιστότοπους σφαλμάτων. Αυτό είναι ένα άλλο αγαπημένο εργαλείο των χάκερ που καταρρέουν συχνά ιστότοπους και κοστίζουν σε λιανοπωλητές, επιχειρήσεις και οργανισμούς εκατομμύρια χαμένα έσοδα ή επισκεψιμότητα.

Η γνώση είναι δύναμη

Αν και μπορεί να είναι αρκετά εύκολο να αποφύγετε τη χρήση μιας υπηρεσίας φιλοξενίας αλεξίσφαιρων, επιλέγοντας απλώς έναν γνωστό, καλά ελεγμένο ιστότοπο φιλοξενίας, που δεν αφαιρεί ή μετριάζει την ανάγκη για βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας. Επίσης, αυτό δεν σημαίνει ότι οι χάκερ που ασχολούνται με αλεξίσφαιρα κεντρικά θα φύγουν. Η λήψη μέτρων και τα μέτρα ασφαλείας θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την ασφάλεια και να διατηρήσετε τους ιστότοπους ασφαλείς σε μια μέρα και ηλικία, όταν φαίνεται ότι έρχονται επιθέσεις από όλες τις πλευρές.

Ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση των χάκερ και της αλεξίσφαιρης φιλοξενίας είναι να αφαιρέσετε τον ιστότοπό σας ως στόχο και να τον κάνετε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map