5 τρόποι βελτιστοποίησης των εικόνων πιο αποτελεσματικά

Ζούμε σε έναν οπτικό κόσμο. Πηγαίνουν οι μέρες που οι επισκέπτες των ιστοσελίδων θα έδειχναν υπομονή καθώς μια σελίδα φορτώνει και διαβάζει περιεχόμενο μεγάλης διάρκειας χωρίς συνοδευτικές εικόνες. Είτε ο ιστότοπός σας είναι ιστολόγιο, κατάστημα, σελίδα προορισμού επωνυμίας ή ιστότοπος ειδήσεων, πρέπει να έχετε εικόνες που όχι μόνο παρέχουν οπτικό ενδιαφέρον αλλά και γρήγορα φορτώνονται.


Πώς βελτιστοποιείτε τις εικόνες για πιο αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

1. Ξεκινήστε με εικόνα υψηλής ανάλυσης, μεσαίας έως υψηλής ανάλυσης και αναζητήστε ομοιομορφία

Όλοι οι χειρισμοί και η βελτιστοποίηση στον κόσμο κέρδισαν’βοήθεια αν δεν το κάνετε’Έχω εικόνα υψηλής ποιότητας για εργασία. Δεν το κάνεις’Πρέπει να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος ή να χρησιμοποιήσεις μια ακριβή κάμερα DSLR για να χρησιμοποιήσεις εικόνες υψηλής ποιότητας και υψηλής ανάλυσης. Άφθονα αξιοθέατα φωτογραφιών προσφέρουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με μια επιλογή που ποικίλλει αρκετά για να ταιριάζει σε οποιοδήποτε θέμα ιστότοπου ή ιστολογίου.

Η καθιέρωση ενός καθορισμένου μεγέθους εικόνας για χρήση σε ολόκληρο τον ιστότοπο κάνει πολύ λιγότερη ανατροπή κάθε φορά που πρέπει να προσθέσετε εικόνες. Υπάρχει ένας κοινός μύθος ότι οι εικόνες για τον Ιστό πρέπει να είναι 72 pixel ανά ίντσα (PPI). Το PPI στην πραγματικότητα δεν επηρεάζει το μέγεθος του αρχείου ή την εμφάνιση στην οθόνη.

Πρέπει να επιλέξετε μια μεσαίου μεγέθους εικόνα και να θυμάστε ότι το μέγεθος του αρχείου μπορεί πάντα να συμπιεστεί. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι θέλετε οι εικόνες να φορτώνονται γρήγορα, παρέχοντας παράλληλα μια φωτεινή εμφάνιση χωρίς pixel. Απαιτείται υψηλότερη ανάλυση μόνο εάν η πρόθεση είναι η εκτύπωση της εικόνας.

2. Χρησιμοποιήστε τους σωστούς τύπους αρχείων

Υπάρχουν δύο συνηθισμένοι τύποι αρχείων για εικόνες: JPEG (αναπτύχθηκε από την κοινή ομάδα εμπειρογνωμόνων φωτογραφίας) και PNG. Οι εικόνες JPEG μπορούν να συμπιεστούν και είναι ιδανικές για περιοχές όπου απαιτείται ασυνήθιστα μικρό αρχείο.

Το JPEG είναι επίσης χαμένο, πράγμα που σημαίνει ότι η ποιότητα της εικόνας διακυβεύεται κάθε φορά που γίνεται χειραγώγηση, μετατροπή ή συμπίεση.

Οι εικόνες PNG είναι χωρίς απώλειες, που σημαίνει ότι δεν χάνουν την ανάλυση καθώς χειρίζονται ή συμπιέζονται. Οι εικόνες PNG υποστηρίζουν επίσης τη διαφάνεια, που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε ένα διαφανές φόντο γύρω από την εικόνα παρέχοντας μεγάλη ευελιξία επεξεργασίας και το πλαίσιο που λείπει που λειτουργεί ως το κοντέινερ για την εικόνα JPG.

Τα αρχεία εικόνας PNG είναι ιδανικά για γραφικά και εικόνες που δεν έχουν ποιότητα φωτογραφίας, εκτός αν, και πάλι, το μικρό μέγεθος αρχείου είναι απαραίτητο και η ποιότητα εικόνας δεν είναι τόσο σημαντική. Οι εικόνες JPG είναι καλύτερες για φωτογραφίες που έχουν πολύ χρώμα και παραλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε εικόνα ιστού πρέπει να αποθηκευτεί και να φορτωθεί σε μία από αυτές τις δύο μορφές αρχείων.

3. Αλλαγή μεγέθους εικόνων για βελτιστοποίηση φόρτωσης σελίδας

Σύμφωνα με την Google’μικρό Οδηγός ιστού, Οι εικόνες συχνά αντιπροσωπεύουν τα περισσότερα bytes που έχουν ληφθεί σε μια ιστοσελίδα και μπορούν επίσης να καταλάβουν σημαντικό οπτικό χώρο.” Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες είναι οι πιό πιθανές ένοχοι για σελίδες με αργούς χρόνους φόρτωσης.

Θυμάμαι ότι θέλουμε να έχουμε οι σελίδες φορτώνουν γρηγορότερα από 3 δευτερόλεπτα Λόγω της ευαισθησίας των επισκεπτών Ιστού να φύγουν μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, γίνεται απαραίτητο το μέγεθος των εικόνων και να βελτιστοποιηθεί για την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας.

4. Παρέχετε λεζάντες και εναλλακτικό κείμενο

κείμενο ετικέτας altΕναλλακτικό κείμενο, ή Ετικέτες ALT, χρησιμοποιούνται για να παρέχουν μια περιγραφή εικόνας για αναγνώστες οθόνης και μηχανές αναζήτησης. Οι ετικέτες τίτλου και οι περιγραφές που συνοδεύουν μια εικόνα χρησιμοποιούνται περαιτέρω για σκοπούς SEO, θα πρέπει να περιλαμβάνουν σχετικές λέξεις-κλειδιά και επίσης να παρέχουν ένα εξαιρετικό κομμάτι γενικών πληροφοριών σχετικά με την εικόνα για τους επισκέπτες του διαδικτύου.

Εκτός από την προσθήκη αξίας SEO, αυτές οι ετικέτες και τα χαρακτηριστικά παίζουν τεράστιο ρόλο παροχή πολύτιμων πληροφοριών σε άτομα με προβλήματα όρασης και άτομα με προβλήματα όρασης Καθώς οι αναγνώστες οθόνης θα διαβάσουν τις περιγραφές δυνατά και θα βοηθήσουν το άτομο να γνωρίζει τι είναι μια εικόνα.

5. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει σωστά το όνομα ενός αρχείου εικόνας

Το Image SEO λαμβάνει επίσης υπόψη το όνομα του αρχείου εικόνας. Θα θέλατε οι μηχανές αναζήτησης να γνωρίζουν ποια είναι η εικόνα και το κάνουν διαβάζοντας το όνομα του αρχείου εικόνας.

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο τυχαίο, ακατανόητο όνομα για τα αρχεία εικόνας σας, οι μηχανές αναζήτησης δεν θα έχουν ιδέα τι είναι και θα οδηγήσουν σε έχασε την ευκαιρία SEO. Βεβαιωθείτε ότι τα ονόματα αρχείων είναι περιγραφικά και ταιριάζουν στην εικόνα. Μην χρησιμοποιείτε γενικές, αυτοματοποιημένες συμβάσεις ονομασίας αρχείων κατά τη μεταφόρτωση αρχείων στον Ιστό και θα πρέπει να είστε έτοιμοι.

Βήμα μπόνους για τη βελτιστοποίηση εικόνων

Εάν όλες αυτές οι πληροφορίες κάνουν το μυαλό σας, ευτυχώς – ορισμένα πρόσθετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φροντίδα όλων των αναγκών βελτιστοποίησης, μορφοποίησης, συμπίεσης και επισήμανσης της εικόνας σας. Πρόσθετα όπως WP Smush, Όλες οι εικόνες EWWW Image Optimizer, Insanity, ShortPixel και SEO Friendly προσφέρουν ποικίλες δυνατότητες που επικεντρώνονται στη συμπίεση εικόνων όσο το δυνατόν περισσότερο, διατηρώντας ταυτόχρονα την ποιότητα και αφαιρώντας περιττά ή αχρησιμοποίητα μετα-δεδομένα και χρώματα.

Αυτά τα πρόσθετα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εκχώρηση κατάλληλων χαρακτηριστικών ALT και TITLE σε αρχεία εικόνας, έτσι είναι βελτιστοποιημένο για SEO, που είναι ζωτικής σημασίας σήμερα’s κόσμος αναζήτησης με μεγάλη εικόνα. Αρκετές προσθήκες βελτιστοποιούν αυτόματα τα αρχεία εικόνων σας όταν τα ανεβάζετε, ακόμη και βελτιστοποιείτε τις εικόνες που έχετε ήδη στον ιστότοπό σας.

Πρέπει’βασίζομαι αποκλειστικά σε ένα πρόσθετο καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές βέλτιστες πρακτικές για τη μεταφόρτωση εικόνων ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε μια προσθήκη. Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε τη σωστή μορφή – GIF για κινούμενες εικόνες, PNG για υψηλή λεπτομέρεια, υψηλή ανάλυση και JPG για συνηθισμένες φωτογραφίες και στιγμιότυπα οθόνης.

Βελτιστοποιημένες εικόνες SEO για τη νίκη!

Μόλις όλος ο ιστότοπός σας’Οι εικόνες έχουν μορφοποιηθεί επαρκώς για απόδοση και έχουν προστεθεί όλα τα χαρακτηριστικά, οι ετικέτες και οι περιγραφές, ο ιστότοπός σας θα έχει καλύτερη απόδοση στις μηχανές αναζήτησης, θα φαίνεται καλύτερα στα προγράμματα περιήγησης και θα φορτώνει πολύ πιο γρήγορα για τους επισκέπτες. Η βελτιστοποίηση εικόνας αυξάνει την απόδοση, το SEO και βοηθά στη διατήρηση των επισκεπτών παρουσιάζοντας εκπληκτικές, καθαρές εικόνες που φορτώνουν γρήγορα. Η πραγματοποίηση της βελτιστοποίησης εικόνας δεν είναι απαραίτητη και η χρήση ενός πρόσθετου καθιστά ακόμη πιο εύκολο να το κάνετε.

Είναι αυτονόητο ότι εκτός από τη βελτιστοποίηση εικόνων για χρήση στο Διαδίκτυο, θα πρέπει επίσης να επιλέξετε το σωστό, για να ξεκινήσετε. Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες προωθούν την επωνυμία, το μήνυμά σας και προσφέρουν ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον και κίνητρο στους επισκέπτες του διαδικτύου.

Οι γενικές φωτογραφίες αποθεμάτων είναι μια δεκάρα δεκάρα και είναι απίθανο να αντηχούν στο κοινό σας. Εάν οι καλές εικόνες αποθεμάτων δεν ικανοποιούν τις ανάγκες σας, αξίζει να αγοράσετε πιο συγκεκριμένες, υψηλής ποιότητας, μοναδικές εικόνες για να βοηθήσετε στη δήλωση. Είναι σχεδόν εξίσου σημαντικό την επιλογή σας για έναν οικοδεσπότη Ιστού!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector