30+ καταπληκτικά στατιστικά στοιχεία του WordPress

φιλοξενία wordpressΜε περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των ιστότοπων που υποστηρίζονται από το WordPress (WP), δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το πιο δημοφιλές και ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. [1] Είναι το CMS πίσω από περισσότερους ιστότοπους από τις δύο επόμενες πλατφόρμες σε συνδυασμό. Σύμφωνα με το Keyword.com, το “WordPress” είναι Googled 34 εκατομμύρια φορές το μήνα.


Όμως, αυτός ο αριθμός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τη χρήση του WP, τόσο καλό όσο και κακό. Είναι πιο γνωστό ως πλατφόρμα blogging, αλλά η πλειονότητα των ιστότοπων στην πλατφόρμα είναι βιτρίνες ηλεκτρονικού εμπορίου, μεγάλο μέρος των οποίων ανήκει σε εταιρείες Fortune 500 όπως το Fortune.com, το CNN και το New York Post ή τεχνολογικούς γίγαντες όπως το Microsoft και το Facebook News . Είναι ακόμη και η πλατφόρμα πίσω από τον Whitehouse.gov και τον επίσημο κυβερνητικό ιστότοπο της Σουηδίας. [2]

Είτε σκέφτεστε το WP για πρώτη φορά είτε είστε απλώς περίεργοι για το ποιος χρησιμοποιεί την πλατφόρμα και πώς τη χρησιμοποιεί, έχουμε τους αριθμούς και τις ιστορίες πίσω από αυτά.

Τι κάνει το WordPress ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων?

ανάπτυξη wordpressΑυτή η κεφαλίδα από μόνη της μπορεί να προκαλέσει κάποια διαμάχη. Υπάρχει μια έντονη συζήτηση στο Διαδίκτυο σχετικά με το αν είναι πραγματικά ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων ή απλώς η καλύτερη πλατφόρμα για τη διαχείριση δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.

Η σύντομη απάντηση είναι ότι είναι και τα δύο.

Είναι ένα CMS με ένα ευρύ φάσμα ισχυρών θεμάτων δημιουργίας σελίδων και προσθηκών όπως το Beaver Builder και το Divi.

Οι εκδόσεις 5.0 και νεότερες εκδόσεις έχουν επίσης έναν ενσωματωμένο προεπιλεγμένο επεξεργαστή που ονομάζεται Gutenberg που μοιάζει περισσότερο με τη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης των παραδοσιακών κατασκευαστών ιστότοπων από την παλιά πλατφόρμα επεξεργασίας λέξεων, που μοιάζει με το MS Word. Όλα τα πρόσθετα και τα θέματα πρέπει να υποστηρίζουν το Gutenberg, επομένως δεν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τη συμβατότητα.

Όπου το WordPress διαφέρει από πολλούς ιστότοπους και δημιουργούς σελίδων είναι ότι άλλες πλατφόρμες παρέχουν φιλοξενία, αλλά δεν σας επιτρέπουν να επιλέξετε το δικό σας μοναδικό όνομα τομέα και δεν έχετε στην πραγματικότητα το περιεχόμενο που δημιουργείτε. Εάν θέλετε να κάνετε μετεγκατάσταση σε μια άλλη πλατφόρμα φιλοξενίας, είναι απίθανο να έχετε μαζί σας οποιοδήποτε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Δεν θα έχετε αυτό το πρόβλημα με το WordPress.

Δύο διαφορετικές εκδόσεις του WordPress

Το WordPress έχει δύο εκδόσεις, το wordpress.com και το wordpress.org. Η έκδοση dot com είναι μια αυτο-φιλοξενούμενη πλατφόρμα που σας παρέχει έναν δωρεάν βασικό ιστότοπο, αλλά μπορεί να φτάσει έως και 5.000 $ ετησίως για μια εταιρική λύση. που σας αφήνει επίσης με το πρόβλημα της ιδιοκτησίας περιεχομένου και της έλλειψης ενός μοναδικού ονόματος τομέα. Το WordPress.org είναι εντελώς δωρεάν για χρήση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε και να καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα και βρείτε μια λύση φιλοξενίας που υποστηρίζει την τεχνολογία WP.

Παρόλο που το WordPress μπορεί να φαίνεται λίγο εκφοβιστικό στην αρχή, εάν δεν είστε τεχνολογικοί, έχει μια αρκετά ρηχή καμπύλη μάθησης. Η κωδικοποίηση είναι ενσωματωμένη στα πρόσθετα και τα θέματα, αλλά οι έμπειροι κωδικοποιητές μπορούν να αλλάξουν και να προσαρμόσουν οποιονδήποτε κώδικα στις προδιαγραφές τους.

Από την άλλη πλευρά, οι αρχάριοι μπορούν να μάθουν γρήγορα πώς να προσαρμόσετε το WordPress χωρίς καμία γνώση κωδικοποίησης και δημιουργήστε έναν ποιοτικό ιστότοπο. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική πλατφόρμα για αρχάριους και ειδικούς τεχνολογίας.

Πρόσθετα και θέματα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το WordPress είναι η τεχνολογία και τα πλαίσια που υποστηρίζουν το CMS και προσθέτουν στη λειτουργικότητα του ιστότοπου. Μιλάμε για τα πολύτιμα, και μερικές φορές χλευασμένα, πρόσθετα WP και Θέματα.

Επειδή το WordPress είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, υπάρχουν εκατοντάδες δωρεάν θέματα και πρόσθετα διαθέσιμα για εγκατάσταση απευθείας από το Ιστοσελίδα WordPress. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν σήμερα 55.094 προσθήκες στη βιβλιοθήκη WP. Οι προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο έχουν επίσης δημιουργήσει πρόσθετα premium και θέματα για σχεδόν κάθε λειτουργία, σκοπό και προτίμηση.

Τι κάνουν?

Τα θέματα είναι πλαίσια front-end που εγκαθίστανται μέσω του κώδικα WP back-end. Τα θέματα συνοδεύονται από ενσωματωμένες ενότητες και δυνατότητες δημιουργίας σελίδων που καθορίζουν τη διάταξη και την εμφάνιση του ιστότοπου WP.

Άφθονο δωρεάν και premium θέματα

Υπάρχουν θέματα που δημιουργούνται για τη δημιουργία ιστότοπων για συγκεκριμένους κλάδους όπως η ακίνητη περιουσία, η δημοσιογραφία και το ψηφιακό εμπόριο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα εκατοντάδες δωρεάν θέματα από τον ιστότοπο ή να αγοράσετε προσαρμοσμένα, premium θέματα από εταιρείες όπως το Theme Forest, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 11.000 θέματα WP διαθέσιμα. τοις εκατό των κατόχων ιστότοπων WordPress χρησιμοποιούν θέματα premium και το μέσο κόστος μιας άδειας για ένα θέμα premium είναι 40 $. [3] [4]

Όταν αγοράζετε θέματα από έναν αξιόπιστο προγραμματιστή, έχετε το πλεονέκτημα της υποστήριξης προγραμματιστή, των αναβαθμίσεων και των ενημερώσεων ασφαλείας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για επεκτασιμότητα με θέματα. Μπορούν να κλιμακωθούν ή να μειωθούν καθώς η επιχείρησή σας αναπτύσσεται χωρίς να πληρώνετε περισσότερα όπως θα κάνατε με τους κατασκευαστές ιστότοπων.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο με δωρεάν θέματα όσο τα κατεβάζετε από τον ιστότοπο του WordPress. Αυτά είναι δοκιμαστεί και αναθεωρηθεί εκτενώς για την υποστήριξη ποιοτικής κωδικοποίησης CSS και HTML και ελέγχθηκε για πρότυπα ασφάλειας και απορρήτου. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τα ενημερώνετε και καταργείτε παλιά θέματα ή προσθήκες που δεν χρησιμοποιείτε πλέον.

Τα πρόσθετα είναι πρόσθετα που δίνουν τη λειτουργικότητα των ιστότοπων WordPress. Αυτά κατανέμονται επίσης μεταξύ χιλιάδων δωρεάν προσθηκών τρίτων και πρόσθετων premium. Όποια λειτουργία και λειτουργία χρειάζεστε για να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη, υπάρχουν τουλάχιστον δώδεκα πρόσθετα ή widget για αντιστοίχιση. Αυτά κυμαίνονται από προσθήκες που διαχειρίζονται email έως εκείνες που ενισχύουν την ασφάλεια και όλα τα ενδιάμεσα. Μπορείτε ακόμη και να εγκαταστήσετε μια προσθήκη του Google Analytics και να ενσωματώσετε το αναγνωριστικό σας Google στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή.

Τώρα που έχετε λίγο φόντο σχετικά με το τι είναι το WordPress και τι κάνει, ας δούμε μερικά ακόμη στατιστικά πίσω από την πλατφόρμα.

Χρήση WordPress

χρήση wpΤα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το ποσοστό των ιστότοπων που υποστηρίζονται από το WordPress δεν λένε την ιστορία για το πόσο διαδεδομένη είναι παγκοσμίως. Αυτά τα σημεία περιλαμβάνουν τόσο παγκόσμια όσο και συγκεκριμένα γεγονότα και στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση του WordPress.

 • Υπολογίζεται ότι το WordPress είναι η δύναμη πίσω από το 59,9% όλων των συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου. [5]
 • Το CMS διατίθεται σε 162 διαφορετικές γλώσσες σε όλο τον κόσμο. [6]
 • Το 71% όλων των ιστολογίων WordPress είναι στα Αγγλικά. Η επόμενη πιο κοινή γλώσσα είναι η ισπανική, με 4,7% της αγοράς. [7]
 • Το 2014, οι λήψεις μη αγγλικών εκδόσεων του WordPress πέρασαν για πρώτη φορά τις εκδόσεις της αγγλικής γλώσσας. [8]
 • Είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων στην Ινδία, συγκεντρώνοντας το 47% του μεριδίου αγοράς CMS. [9]
 • Το WordPress διαχειρίζεται σχεδόν 3.000 από τους κορυφαίους 10.000 ιστότοπους. [10]
 • Μόνο το 2016, δημοσιεύθηκαν σχεδόν 117.913.148.357 λέξεις σε ιστολόγια WP. Φιλοξενία Tribunal
 • 17 νέες δημοσιεύσεις προστίθενται σε έναν ιστότοπο WP κάθε δευτερόλεπτο. [11]
 • 805 νέοι ιστότοποι WP κυκλοφορούν καθημερινά. [12]

Κοινότητα και υποστήριξη WordPress

Ανησυχείτε για την έλλειψη υποστήριξης με μια δωρεάν πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα; Αυτές οι στατιστικές πρέπει να σας καθησυχάσουν.

 • Το WordPress δεν έχει CEO. διευθύνεται εξ ολοκλήρου από εθελοντές από την κοινότητα ανοιχτού κώδικα. [13]
 • Οι ιδρυτές του WordPress, Matt Mullenweg και Mike Little, δημιούργησαν την πλατφόρμα το 2003 ως B2B cafelog. Δημιούργησε ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ονομάζεται WordPress Foundation για να προστατεύσει το έργο ανοιχτού κώδικα και να διασφαλίσει ότι θα παραμένει πάντα δωρεάν. [14]
 • Υπάρχουν 175 στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 185 WordCamps εκτός των ΗΠΑ. [15] [16]
 • Αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να βρείτε 840 Ομάδες MeetUp με συνολικά 511.000 ενεργά μέλη και αυξάνεται.
 • Το WordPress είναι γνωστό για αυτό αφοσιωμένη κοινότητα προγραμματιστών και χρηστών. Επιτέλους, υπήρχαν περισσότερα από 2.030.000+ ανοιχτά θέματα στο φόρουμ WP.
 • Υπάρχουν 70 προγραμματιστές στην βασική ομάδα ανάπτυξης WP, και έχουν γράψει περισσότερες από 430.000 γραμμές κώδικα για να δημιουργήσουν τον πυρήνα της πλατφόρμας.
 • Πολλοί προγραμματιστές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του WP είναι εθελοντές, αλλά το ο μέσος μισθός για έναν προγραμματιστή WP είναι 49.185 $ ετησίως.

Ανάπτυξη WordPress

Όχι μόνο το WP υποστηρίζει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, η ίδια η πλατφόρμα αναπτύσσεται και εξελίσσεται καθημερινά. Εδώ είναι μερικά γεγονότα για να το υποστηρίξετε.

 • Η τελευταία έκδοση του WordPress είναι 5.2. Ονομάζεται Jaco και έχει ληφθεί 27.360.583 φορές, 300 από τότε που πληκτρολόγησα αυτήν την πρόταση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον μετρητή λήψεων σε πραγματικό χρόνο εδώ.
 • Μεταξύ των 1 εκατομμυρίων ιστότοπων της Alexa Top, υπάρχουν 74 εκδόσεις του WP που τις εκτελούν.

Επαγγελματική συμβουλή: Μόνο Το 27,9 τοις εκατό των χρηστών έχει εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του WordPress. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναβαθμίσει ή εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση WP. Περιλαμβάνει το νέο προεπιλεγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας και είναι λιγότερο ευάλωτο σε εισβολή.

Δέσμευση κοινωνικών μέσων

Ένας από τους πιο βασικούς τρόπους για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας και τη συνολική παρουσία στο διαδίκτυο είναι μέσω των κοινωνικών μέσων. Το WordPress μπορεί επίσης να βοηθήσει στον τομέα της κοινωνικής δέσμευσης.

Πρόσθετα και θέματα WordPress

Τα όρια της λειτουργικότητας του ιστότοπου WP περιορίζονται μόνο από τα πρόσθετα που εγκαθιστάτε. Ακολουθούν ορισμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ανάπτυξη και τη χρήση προσθηκών.

 • ο κορυφή WP plugin είναι το πακέτο SEO All-in-One, με περισσότερες από 25 ενεργές εκδόσεις και 13 εκατομμύρια λήψεις. Τα 5 κορυφαία είναι τα Akismet, Google XML Sitemaps, Contact Form 7 και NextGEN Gallery. Φιλοξενία Tribunal; Τα έντυπα Akismet και Contact 7 είναι και τα δύο δωρεάν.
 • Ενα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα premium είναι Visual Composer, με περισσότερες από 2.300 μονάδες να πωλούνται κάθε εβδομάδα.
 • Το Akismet είναι το το πιο κατεβασμένο plugin όλων των εποχών, με περισσότερες από 82 εκατομμύρια λήψεις.
 • Αλλα δωρεάν δωρεάν προσθήκες είναι το Yoast SEO και το JetPack, το οποίο είναι το βασικό κιτ εκκίνησης για αρχάριους WP. Έχουν πάνω από 5 εκατομμύρια λήψεις το καθένα.
 • Το Akismet Anti-Spam έχει αποκλείσει περισσότερα από ένα τρισεκατομμύρια ανεπιθύμητα σχόλια και σταμάτησε πάνω από 23 δισεκατομμύρια απόπειρες πειρατείας. Φιλοξενία Tribunal
 • WordFence αποκλεισμένες περισσότερες από 4.952.346.301 επιθέσεις σε ιστότοπους WP μόνο τον Μάρτιο του 2019. Απωθεί 90.000 επιθέσεις κάθε 60 δευτερόλεπτα.
 • ο Πρόσθετο WooCommerce διαθέτει το 23% του συνόλου των ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου και έχει ληφθεί περισσότερες από 30 εκατομμύρια φορές.
 • ο το πιο δημοφιλές πρόσθετο δημιουργίας σελίδων είναι το Elementor, με περίπου 430.000 λήψεις την εβδομάδα.
 • Υπάρχει ένα νέο Προεπιλεγμένο θέμα WP κυκλοφορεί κάθε χρόνο.
 • Υπάρχουν σχεδόν 6.000 δωρεάν θέματα στον κατάλογο WP.
 • ο δύο δωρεάν θέματα είναι Divi και Genesis, με το 10 τοις εκατό του συνόλου των ιστοσελίδων WP.
 • Το κορυφαίο premium θέμα όλων των εποχών είναι Avada από θεματικό δάσος; έχει περισσότερες από 450.000 αγορές.

Επαγγελματική συμβουλή: Μία από τις μεγαλύτερες ευπάθειες για τους ιστότοπους WP είναι η χρήση ξεπερασμένων προσθηκών και θεμάτων. Αναβαθμίστε τις προσθήκες σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τις ενημερώσεις ασφαλείας αμέσως και απεγκαταστήστε εντελώς παλιά, ξεπερασμένα, αχρησιμοποίητα και μη υποστηριζόμενα πρόσθετα. Η απενεργοποίησή τους δεν τα καθιστά ασφαλέστερα.

Επαγγελματική συμβουλή: Χρησιμοποιείτε μόνο προσθήκες από αξιόπιστους προγραμματιστές που έχουν δοκιμαστεί και ελεγχθεί.

Ασφάλεια WordPress

Ακόμα κι αν δεν ασχολείστε με το ηλεκτρονικό εμπόριο, η ασφάλεια στο διαδίκτυο εξακολουθεί να είναι σημαντική. Αυτοί είναι οι αριθμοί πίσω από την ασφάλεια του ιστότοπου WP, καλό και κακό.

Επαγγελματική συμβουλή: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Επιλογή πλατφόρμας φιλοξενίας WordPress

Η δημοτικότητα του WordPress βασίζεται όχι μόνο στην επεκτασιμότητα και την ευελιξία του, αλλά στο γεγονός ότι είναι δωρεάν και εύκολο να ενσωματωθεί σε μια σειρά από περιβάλλοντα. Το μόνο κόστος που προκύπτει με τη χρήση του WP είναι οι αγορές θέματος και προσθηκών, η εγγραφή τομέα και η φιλοξενία. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μόλις 50 $ ετησίως, συνολικά. [30]

Πολλά πακέτα φιλοξενίας θα σας δώσουν την εγγραφή τομέα ως μέρος της υπηρεσίας και θα ρίξουν ακόμη και σε διευθύνσεις email για συγκεκριμένο τομέα. Εάν έχετε μόνο έναν ιστότοπο, θα πρέπει να αρκεί η επιλογή του ίδιου κεντρικού υπολογιστή και καταχωρητή τομέα. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο μεγάλου όγκου ή πολλούς τομείς, ίσως είναι καλύτερο να διατηρήσετε ξεχωριστή την πλατφόρμα καταχώρησης και φιλοξενίας.

Όταν ψάχνετε για το η καλύτερη λύση φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας WP, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

 • Ελάχιστες απαιτήσεις. Οποιαδήποτε πλατφόρμα φιλοξενίας θα πρέπει να υποστηρίζει ελάχιστες απαιτήσεις WP έκδοσης 7.3 ή υψηλότερης PHP, MySQL έκδοση 5.6 ή νεότερη ή MariaDB έκδοση 10.1 και νεότερη, και να έχει υποστήριξη HTML.
 • Επεκτασιμότητα. Θέλετε τη μέγιστη διαθέσιμη ταχύτητα και εύρος ζώνης, καθώς και ότι άλλοι πόροι είναι επαρκείς για τον τύπο του ιστότοπού σας, την αναμενόμενη επισκεψιμότητα και την ανάπτυξη.
 • Υποστήριξη. Η υποστήριξη πελατών πρέπει να είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω διάφορων μεθόδων.
 • Ώρα. Πολλές υπηρεσίες φιλοξενίας εγγυώνται ένα ορισμένο ποσοστό χρόνου λειτουργίας. Το 99+ τοις εκατό είναι τυπικό, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αυτήν την εγγύηση γραπτώς.

Εάν εκτελείτε τον ιστότοπό σας από υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Linux, είναι συμβατός με PHP και MySQL. Οι πλατφόρμες φιλοξενίας που υποστηρίζουν λειτουργικό σύστημα Windows είναι συμβατές με ASP, .NET, Microsoft Access και Microsoft SQL (MSSQL).

Τελικές σκέψεις

Τώρα που έχετε κάποια στοιχεία για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για όσα ήδη γνωρίζουν πολλοί από εμάς σχετικά με τα οφέλη του WordPress, μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα δημιουργώντας τον ιδανικό ιστότοπο για να δημοσιεύσετε το ιστολόγιό σας, να διασκεδάσετε το κοινό σας ή να αναπτύξετε την διαδικτυακή σας επιχείρηση. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε επίσης λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις σχετικά με την ασφάλεια και το SEO για να διασφαλίσετε ότι οι ιστότοποι και η επισκεψιμότητά σας προστατεύονται από κοινές απειλές στον κυβερνοχώρο και ότι έχετε ρυθμίσει το WP σας και μεγιστοποιήσετε για να βελτιώσετε την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης και την παράδοση περιεχομένου.

[1] https://kinsta.com/wordpress-market-share/
[2] WinningWP
[3] https://themeforest.net/
[4] https://winithemes.com/blog/infographic-the-current-capacity-of-wordpress/
[5] https://w3techs.com/technologies/details/cm-wordpress/all/all
[6] https://digital.com/blog/wordpress-stats/
[7] https://99firms.com/blog/wordpress-statistics/
[8] http://www.wpblogington.com/data/wordpress-2015.php
[9] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[10] http://trends.builtwith.com/cms
[11] http://torquemag.io/13-surprising-wordpress-statistics/
[12] https://w3techs.com
[13] https://www.isitwp.com/interesting-wordpress-stats-facts/
[14] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[15] https://central.wordcamp.org/news/2016/03/30/wordcamps-in-2015/
[16] https://www.codeinwp.com/blog/mesmerizing-wordpress-stats/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map