Πώς να ξεκινήσετε ένα φοβερό ιστολόγιο το 2020 (15 βήματα + εικόνες)

Contents

Βήμα 1 – Εύρεση της σωστής πλατφόρμας Blogging

Ο παρακάτω οδηγός είναι ένας παράλογος οδηγός για να ξεκινήσετε το δικό σας blog. Αυτή είναι η ίδια διαδικασία που χρησιμοποιήσαμε για να βοηθήσουμε αμέτρητους νέους bloggers να δημιουργήσουν τον πρώτο τους ιστότοπο και να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται μόνο λίγη έρευνα για να χτιστεί ένα υπέροχο blog.


Σε λιγότερο από μία ώρα θα γνωρίζετε σχεδόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την έναρξη του δικού σας ιστολογίου.

Τώρα συνειδητοποιώ ότι ορισμένοι από εσάς μπορεί να απολαμβάνουν την ανάγνωση, οπότε επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι η ανάγνωση ολόκληρου του οδηγού θα χρειαστεί 13 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα (χονδρικά �� ).

Μερικοί όροι που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε

Ένας από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρηματίες μπορούν να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους είναι να ξεκινήσουν ένα blog. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων εκπλήσσονται από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ως αποτέλεσμα του ιστολογίου τους.

Ωστόσο, ίσως σκέφτεστε τον εαυτό σας, η ειδικότητά μου είναι να ψήνω μπισκότα, να πλέκω μικρά καπέλα για γατάκια ή να κάνω διακοσμητικά λουλούδια από χαρτί. (Ναι, όλα αυτά είναι πραγματικά πράγματα με τα οποία κερδίζουν χρήματα.)

Ίσως να μην αισθάνεστε ότι έχετε την τάση. Εάν απλώς ξεκινάτε την επιχείρησή σας, πιθανότατα δεν έχετε δυο μεγαλοπρεπή απλά να κάτσετε για να δώσετε σε κάποιον, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει το ιστολόγιό σας για εσάς. Για να είμαι σαφής, σίγουρα δεν χτυπάω τους σχεδιαστές ιστοσελίδων. Εσείς ροκ, και σας αγαπάμε. ��

Λοιπόν, μην ανησυχείτε. Θα σας δείξω έναν τρόπο να κάνετε μόνοι σας το blog σας χρησιμοποιώντας τον καλύτερο φίλο do-it-yourselfers, WordPress.

Θα υποθέσω ότι γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ ενός ιστότοπου και ενός ιστολογίου. Αν δεν το κάνετε, εδώ είναι ένας απλός τρόπος να το σκεφτείτε: “Όλα τα ιστολόγια είναι ιστότοποι, αλλά δεν είναι όλοι οι ιστότοποι ιστολόγια”.

Το ιστολόγιό σας σάς επιτρέπει να εμφανίζετε αναρτήσεις με χρονολογική σειρά με την πιο πρόσφατη ανάρτηση να εμφανίζεται στην κορυφή. Φυσικά, όπως με όλα τα πράγματα, υπάρχουν περισσότερα σε αυτό και θα το μιλήσω σε έναν διαφορετικό οδηγό. Αλλά για λόγους συντομίας, ας δούμε τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε το δικό σας ιστολόγιο.

Κατ ‘αρχάς, ας βγάλουμε κάποια απλή ορολογία:
 • Ονομα τομέα: Με απλά λόγια, αυτή είναι η διεύθυνσή σας. Εκεί μπορούν να σας βρουν οι άνθρωποι.

 • CMS: Αυτό είναι το εργαστήριό σας. Εδώ δημιουργείτε όλα τα μικρά πράγματα που κάνουν τις αναρτήσεις σας μοναδικές για εσάς, όπως το περιεχόμενο, τις εικόνες, τα μέσα, όλα όσα συνδέονται με τη σελίδα σας. Όταν το προϊόν ολοκληρωθεί, το παρουσιάζετε στον κόσμο. Σε αυτήν την περίπτωση, το CMS ή το εργαστήριό σας είναι το WordPress.

 • Θέμα WordPress: Αυτή είναι η βασική δομή ή πρότυπο που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του ιστολογίου σας. Αυτά τα θέματα σάς δίνουν ένα βασικό πλαίσιο που θα είναι ελκυστικό για το κοινό σας και, στη συνέχεια, σας επιτρέπει να το τροποποιήσετε ώστε να σας αντικατοπτρίζει επίσης.

 • Φιλοξενία Ιστού: Εάν το θέμα του WordPress είναι η δομή, φιλοξενία ιστοσελίδων είναι η περιοχή στην οποία κατασκευάζετε τη δομή. Εκεί αποθηκεύονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπό σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω. Μερικά είναι καλά, και μερικά είναι σκουπίδια. Για τα λεφτά μου, SiteGround είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress

Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου είναι ένας απλός τρόπος για να ορίσετε το σύστημα διαχείρισης, ενημέρωσης και δημιουργίας του ιστολογίου σας. Από το 2018, το WordPress είναι το πιο δημοφιλές (και αξιόπιστη) CMS εκεί έξω.

Η έρευνα δείχνει ότι Το 55% των διαδικτυακών τόπων χρησιμοποιούν το WordPress, 20% χρησιμοποιούν το Joomla και 11% χρησιμοποιούν το Drupal. 

Δυο μεγάλοι ιστότοποι που χρησιμοποιούν WordPress:

 • Νιου Γιορκ Ταιμς
 • Vice.com
 • BBC
 • TechCrunch

ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν wordpress

Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους είναι ιδανική για την εκκίνηση του δικού σας ιστότοπου ή ιστολογίου. Αν πρότεινα κάτι, θα το έλεγα αν είχατε περισσότερο χρόνο στα χέρια σας Η εκμάθηση πώς να χρησιμοποιείτε το WordPress είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Το WordPress είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και προσφέρει πολλές λειτουργίες που δεν θα έχετε αλλού. Έχω διδάξει επιτυχώς σε άτομα χωρίς εμπειρία δημιουργίας ιστότοπων πώς να χρησιμοποιούν το WordPress σε λιγότερο από 45 λεπτά, οπότε μην ανησυχείτε για το επίπεδο δυσκολίας.

Για αυτόν τον λόγο, θα επικεντρωθώ στο WordPress και όχι σε κανέναν από τους δημιουργούς ιστότοπων. Ωστόσο, θα κάνω μια άλλη κριτική μόνο για όσους ενδιαφέρονται.

Ορίστε! Ώρα να μπείτε στο κρέας και τις πατάτες!

Οφέλη από τη χρήση του WordPress

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συντάκτες ιστοσελίδων εκεί έξω και περισσότεροι από αυτούς πραγματικά βρωμάζουν σε σύγκριση με τη δύναμη και την ευελιξία του WordPress. Τώρα ξέρω ότι υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές εκεί έξω, όπως το Tumblr, το Blogger και μια σειρά από άλλες πλατφόρμες «φτιάξτε το δικό σας δωρεάν blog».

Θα σας συμβούλευα να αποφύγετε όλα αυτά. Οι λόγοι είναι πολύ απλοί:

 1. Δωρεάν δεν σημαίνει δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι θα προσθέσουν το δικό τους όνομα τομέα στη διεύθυνση URL, οπότε αν δεν θέλετε το lucasblog1.tumblr.com ή το lucasblog1.blogspot.com (επειδή καλή τύχη να πάρει το όνομά σας) δεν θα έχετε τη δική σας διεύθυνση URL ή τομέα. Η κατοχή του δικού σας τομέα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ σημαντική.

 2. Ας αναφέρουμε ξανά αυτό το σημείο, Η κατοχή του δικού σας τομέα είναι σαν να κατέχετε τη δική σας ψηφιακή ταυτότητα. Είναι δικό σας και κανένας άλλος, μην το δανείζεστε από κάποιον άλλο.

 3. Το WordPress έχει 72 εκατομμύρια χρήστες. Αυτό σημαίνει μια τεράστια διαδικτυακή κοινότητα προγραμματιστών και εργαλείων που έχετε στη διάθεσή σας. Κυριολεκτικά, υπάρχει οποιαδήποτε τροποποίηση που θέλετε.

 4. Είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και υπάρχουν σαν ένα βίντεο στο YouTube για όλα όσα θέλετε.

 5. Είναι εξαιρετικά ασφαλές. Αν δεν με πιστεύετε… η NASA χρησιμοποιεί το WordPress. Είσαι καλύτερος από τη NASA? ��

 6. Θέλετε έναν ιστότοπο με θέμα τη γάτα? Κανένα πρόβλημα υπάρχει θέμα για αυτό. Οτιδήποτε θέλετε είναι διαθέσιμο μέσω θεμάτων και προσθηκών.

 7. Απλώς δεν μπορείτε να αντιστοιχίσετε την προσαρμογή και τη δυνατότητα επεξεργασίας του ιστότοπού σας που σας παρέχει το WordPress.

εικόνα που δείχνει τα οφέλη της φιλοξενίας wordpress

Για την αγάπη για ό, τι είναι καλό και σωστό σε αυτόν τον κόσμο – Μην χρησιμοποιείτε δωρεάν ιστότοπο

Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε κάτι που να αντιπροσωπεύει ποιοι είστε και τι έχετε δει να έχετε κάνει, να φάτε ή να δημιουργήσετε στο παρελθόν, παρά να μην χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν ιστότοπο.

Θέλετε να κατέχετε ό, τι έχετε δημιουργήσει και να μην το ανήκει σε κάποιον άλλο. Έχω γνωρίσει τόσα πολλά άτομα που δημιούργησαν έναν ιστότοπο πιστεύοντας ότι θα είναι απλώς ένα δευτερεύον έργο και έπειτα ανακαλύπτω ότι είτε το λατρεύουν είτε ότι έχει κάποια πραγματική δυνατότητα να κερδίσει χρήματα, αλλά έχουν κολλήσει στον τομέα.

Δεν διαθέτετε τον τομέα… εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους….
 1. Δεν έχετε το περιεχόμενο. Χρησιμοποιείτε το ιδιόκτητο λογισμικό τους και μπορούν να σας κλείσουν ανά πάσα στιγμή. Μπορούν ακόμη και να κλέψουν το περιεχόμενό σας. Κυριολεκτικά δεν έχετε κανένα δικαίωμα σε αυτό.

 2. Εάν θέλετε να μετακινήσετε τη διεύθυνση URL, δεν θα μπορείτε. Εάν σκοπεύετε να επιτύχετε οποιαδήποτε οργανική επισκεψιμότητα αναζήτησης (όταν οι χρήστες πραγματοποιούν αναζήτηση στο Google), η εναλλαγή της διεύθυνσης URL είναι κυριολεκτικά το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε.

 3. Δεν μπορείτε να διαφημιστείτε σε αυτό. Η διαφήμιση στην πλατφόρμα κάποιου άλλου παραβαίνει τους κανόνες του. Διαθέτουν αυτήν την κίνηση και όχι εσείς.

Ευτυχώς, αυτές τις μέρες με την αγορά φιλοξενίας να είναι τόσο ανταγωνιστική όσο φιλοξενεί εταιρείες αυξάνονται πραγματικά και προσφέρουν ποιοτικές τιμές και πακέτα για ένα κλάσμα από αυτό που συνήθιζαν.

Χοράι!

Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν από την επόμενη ενότητα

 Επιλέξτε την πλατφόρμα φιλοξενίας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη χρήση του WordPress. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη πλατφόρμα από αυτόν τον οδηγό, δεν θα είναι πραγματικά χρήσιμο για εσάς.

 Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε το όνομα τομέα ή το είδος της επωνυμίας που προσπαθείτε να δημιουργήσετε

Βήμα 2 – Καταχωρήστε τον τομέα σας και αποκτήστε φιλοξενία

Προτού λάβετε τη δική σας μοναδική διεύθυνση URL, θα πρέπει να την καταχωρίσετε. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η εγγραφή είναι βασικά να υποβάλλετε αξίωση για μια μοναδική διεύθυνση γραμμάτων ή αριθμών που είναι καταχωρημένα στο όνομα ή την εταιρεία σας.

Πρέπει να λάβω .com ή .org?

Δεν έχει σημασία τι παίρνετε από την προοπτική του μητρώου. Απλώς θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει κάτι εύκολο να θυμάστε και πιασάρικο. Όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο και αποφύγετε να προσθέσετε αριθμούς ή παύλες στο όνομα του ιστολογίου σας.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε χρησιμοποιώντας μια επέκταση χώρας. Για παράδειγμα, εάν είστε από τον Καναδά, θα μπορούσατε να καταχωρίσετε έναν τομέα .ca ή εάν είστε από το Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να αποκτήσετε έναν .co.uk.

Πόσο κοστίζει η εγγραφή;?

απορρήτου τομέα

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες κοστίζουν περίπου 10 δολάρια το χρόνο. Εάν πληρώνετε κάτι παραπάνω από αυτό, τότε συγχαρητήρια θα διαγραφείτε πλήρως!

Ένα πράγμα που σίγουρα θα θέλατε να λάβετε μια προστασία απορρήτου. Αυτό εμποδίζει τους αδιάκριτους ανθρώπους να βλέπουν το όνομα / τη διεύθυνση / το email σας στον τομέα.

Εάν δεν διαθέτετε ρύθμιση απορρήτου, κάθε ανεπιθύμητος πρίγκιπας της Αφρικής προσπαθεί να σας στείλει γρήγορα χρηματικά ποσά στον τραπεζικό σας λογαριασμό (Προειδοποίηση αστείου Διαδικτύου).

Το Siteground έχει 100% δωρεάν προστασία απορρήτου, η οποία συνήθως είναι οπουδήποτε από 10-20 $ επιπλέον το χρόνο.

Λοιπόν αυτό είναι το βήμα στο οποίο είμαστε οι καλύτεροι. ��

Εδώ στο Aussie Hosting συγκρίνουμε δεδομένα σχετικά με τους κορυφαίους παρόχους φιλοξενίας της Αυστραλίας για να βοηθήσουμε τους πελάτες να πάρουν την καλύτερη απόφαση όσον αφορά τη φιλοξενία. Γνωρίζουμε λοιπόν ένα ή δύο πράγματα για έναν καλό οικοδεσπότη. Στην πραγματικότητα διατηρούμε εκατοντάδες ιστοσελίδες για πελάτες που μας παρέχουν πρόσβαση σε 4+ χρόνια φιλοξενίας δεδομένων διακομιστή.

Σόρτα σαν αυτό…

παρακολούθηση uptime και downtime

Θα συγκλονιστείτε από ένα εκατομμύριο διαφορετικούς οικοδεσπότες εκεί έξω, αλλά όσον αφορά τη βασική φιλοξενία blogger δεν χρειάζεστε τίποτα φανταχτερό και δεν θέλετε τίποτα πολύ φθηνό.

 • Πολύ φθηνό = Απίστευτα αργός ιστότοπος με TONS upsells (θα καταλήξετε να ξοδεύετε περισσότερα μακροπρόθεσμα)

 • Πολύ ακριβό = Εάν εκτελείτε ένα blog, δεν χρειάζεστε τρελές ποσότητες ισχύος.

Γι ‘αυτό θέλουμε κάτι ακριβώςtttttt σωστά.

Και αυτό είναι SiteGround – ο προτεινόμενος πάροχος φιλοξενίας. Θα πιέσετε σκληρά για να κερδίσετε την εκπληκτική τιμή του SiteGround και την εξαιρετική υποστήριξη πελατών 24/7. Προσφέρουν επίσης εγκαταστάσεις WordPress με 1 κλικ. ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

Θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε, οπότε ρίξτε μια ματιά στις τιμές τους. Συνιστώ να πηγαίνετε με το πιο βασικό πακέτο τους και τίποτα πολύ φανταχτερό.

Βήμα 3 – Πώς να ρυθμίσετε το WordPress στο Siteground – (Το μακρύτερο)

Stake Your Land: Αποκτήστε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας

Αρχικά, θέλετε να κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να επισκεφθείτε το SiteGround. Μόλις φτάσετε εκεί, θα δείτε ότι προσφέρουν τρία βασικά προγράμματα φιλοξενίας. Αυτοί είναι:

 • Το πρόγραμμα εκκίνησης (Συνιστάται για προσωπικά ιστολόγια): Μια εξαιρετική επιλογή για κάποιον που έχει μόνο έναν ιστότοπο και που μόλις ξεκινά.

 • Το Μεγάλο Σχέδιο (Συνιστάται για ιστότοπους που σχεδιάζουν να κερδίσουν χρήματα) : Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάποιον που ξεκινάει, αλλά που αισθάνεται σαν να χρειάζεται λίγο περισσότερο από έναν ιστότοπο. Το SuperCacher θα κάνει τον ιστότοπό σας WordPress να λειτουργεί με αστραπές ταχύτητες.

 • Το σχέδιο GoGeek (Συνιστάται για μικρές επιχειρήσεις): Αυτή είναι μια τέλεια επιλογή εάν έχετε έναν μεγάλο ιστότοπο, έχετε ηλεκτρονικό εμπόριο ή εάν έχετε άλλες αναπτυξιακές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων όπως η σταδιοποίηση και η ενσωμάτωση του GIT.

Εάν δεν είστε σίγουροι τι θα χρειαστείτε, προτείνω το Grow Big Plan. Σας δίνει την ευελιξία να μεγαλώνετε αλλά δεν σας δίνει περισσότερα από όσα μπορείτε να μασάτε. Διατίθεται επίσης πολύ ανταγωνιστικά.

Αφού επιλέξετε το σχέδιό σας, τώρα ήρθε η ώρα να βάλετε στοιχεία επικοινωνίας και πληρωμής.

Τέλος, πρέπει να επιλέξετε πόσους μήνες φιλοξενίας πρόκειται να αγοράσετε. Αυτό που έχει να κάνει με τη φιλοξενία είναι ότι όσο περισσότερο αγοράζετε, τόσο φθηνότερα γίνεται.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί είτε να επιλέξετε ένα όνομα τομέα είτε να χρησιμοποιήσετε ένα υπάρχον. Η παρακάτω εξήγηση είναι εάν δεν έχετε όνομα τομέα και θέλετε να το καταχωρίσετε. Εάν έχετε ήδη έναν τομέα, θα πρέπει να τοποθετήσετε τους διακομιστές ονομάτων στις εγγραφές φιλοξενίας (εδώ είναι μια ολοκληρωμένη αναλυτική περιγραφή πώς να το κάνω αυτό).

Το SiteGround θα σας δώσει ΔΩΡΕΑΝ τομέα με το πρόγραμμα φιλοξενίας σας, οπότε αν δεν έχετε, προτείνω να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή.

επιλέξτε ένα όνομα τομέα

Θα σας ζητηθεί επίσης να συμπληρώσετε ορισμένα από τα προσωπικά σας στοιχεία για την εγγραφή του τομέα σας. Μην ανησυχείτε όμως για αυτό, εάν καταχωρίσετε έναν τομέα μέσω του SiteGround ή μιας άλλης υπηρεσίας όπως το Namecheap, θα λάβετε δωρεάν προστασία απορρήτου που σημαίνει ότι κανένας δεν θα μπορεί να δει την ταυτότητά σας.

Ωστόσο, για σκοπούς εγγραφής, συνιστώ ανεπιφύλακτα τη χρήση των πραγματικών πληροφοριών σας ή μπορεί να χάσετε το όνομα τομέα.

πληροφορίες τομέα

Εγκατάσταση του WordPress στο Siteground – 2 Mehods

Υπάρχουν λοιπόν 2 τρόποι για να εγκαταστήσετε το WordPress στον νέο σας ιστότοπο. Ας δούμε και τους δύο.

 1. Εγκαταστήστε έναν ειδικό του SiteGround για εσάς (απίστευτα εύκολο)

 2. Εγκαταστήστε το μόνοι σας (3 απλά βήματα που εμφανίζονται παρακάτω)

Μέθοδος 1 – Έχοντας την εγκατάσταση στο Siteground

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους λατρεύω το SiteGround. Η ομάδα υποστήριξής τους εγκαθιστά το WordPress δωρεάν για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε για τη φιλοξενία σας, να βάλετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας και να κάνετε κλικ στο “ΥποστήριξηΚαρτέλα.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε μια ενότητα για “Βοήθεια στο WordPress.Ακολουθήστε τις οδηγίες και είστε τόσο καλοί όσο ο χρυσός.

Από εκεί θα σας καθοδηγήσουν αν και βήμα προς βήμα, συμπεριλαμβανομένου του να σας ζητήσουν να επιλέξετε έναν κωδικό πρόσβασης / σύνδεση για τον ιστότοπό σας. Αυτή η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 3 λεπτά.

Μέθοδος 2 – Εγκαταστήστε το WordPress μόνοι σας

Αφού εγγραφείτε στον λογαριασμό σας και πληρώσετε για το πρόγραμμά σας. Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του Siteground.com και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Θα φτάσετε σε αυτήν την οθόνη.

σελίδα σύνδεσης για SG

Κάντε κλικ στο Μεταβείτε στην επιλογή cPanel και μόλις μπείτε θα δείτε το εσωτερικό της περιοχής ελέγχου cPanel. Μην εκφοβίζετε, είστε σχεδόν εκεί.

Θα πρέπει να κάνετε κλικ στο Installer ή στο Softuclous Installer, και οι δύο λειτουργούν το ίδιο. 

Στη συνέχεια, θα φτάσετε σε μια οθόνη συμφωνιών σχετικά με το WordPress και στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ BOTTOM θα δείτε μια περιοχή με την ένδειξη “Εγκατάσταση WordPress”, κάντε κλικ σε αυτήν και στη συνέχεια θα φτάσετε εδώ. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη σελίδα.

εικόνα που δείχνει πώς να ρυθμίσετε το cPanel για WordPress blog

Τελείωσες! συγχαρητήρια!

Το τελευταίο βήμα είναι να συνδεθείτε και να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν. Θα πρέπει να μεταβείτε στη διεύθυνση http://yourwebsitesname.com/wp-admin. Απλώς πληκτρολογήστε “/ wp-admin” μετά τη διεύθυνση URL και θα μεταβείτε σε αυτήν την οθόνη. Από εδώ απλώς συνδεθείτε.

Οθόνη σύνδεσης WordPress

Εγκατάσταση ενός θέματος WordPress

Ως αρχάριος στο WordPress, είναι πιθανό να έχετε ακούσει για όλα τα θέματα που μπορείτε είτε να λάβετε δωρεάν είτε να τα αγοράσετε. Είναι καλή ιδέα να παίξετε με μερικά από τα θέματα που είναι διαθέσιμα για να δείτε ποιο θέμα είναι κατάλληλο για να καλύψετε τις ανάγκες σας. Θυμηθείτε, το θέμα σας είναι η δομή της σελίδας σας. Είναι αυτό που βλέπουν οι άνθρωποι. Θέλετε λοιπόν το θέμα σας να είναι όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό.

Ακριβώς μια συμβουλή για αρχάριους, τη δεύτερη στιγμή που θα ενεργοποιήσετε το νέο σας θέμα, θα αλλάξει αμέσως την εμφάνιση και τη λειτουργία του ιστότοπού σας στον κόσμο. Ορισμένες από τις λειτουργίες του προηγούμενου θέματος ενδέχεται να μην μεταφερθούν στο θέμα που έχετε επιλέξει, επομένως είναι καλό να δείτε μια γρήγορη λίστα ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι το νέο σας θέμα θα λειτουργήσει.

Ο κατάλογος θεμάτων WordPress.org είναι ένας εύκολος τρόπος για να επιλέξετε το θέμα σας.

Πρώτα, συνδεθείτε στην περιοχή διαχειριστή του WordPress.

Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Εμφάνιση >> Θέματα.

Αφού το κάνετε αυτό, θα μεταφερθείτε στη σελίδα θεμάτων. Μόλις φτάσετε εκεί, επιλέξτε το κουμπί “Προσθήκη νέου” και αυτό θα βρίσκεται στην κορυφή.

Στη συνέχεια, θα έχετε την επιλογή να επιλέξετε τα πιο πρόσφατα θέματα WordPress, δημοφιλή θέματα και τα επιλεγμένα θέματα. Εδώ είναι ένα υπέροχη λίστα με όλα τα δωρεάν θέματα στο διαδίκτυο.

Με βάση την επιλογή που κάνετε, θα δείτε είτε ένα θέμα είτε θα δείτε πολλά θέματα βάσει των κριτηρίων που έχετε ορίσει.

Όταν βρείτε το θέμα που θέλετε να εγκαταστήσετε, τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από την εικόνα. Θα δείτε ένα κουμπί “Εγκατάσταση”, ένα κουμπί “Προεπισκόπηση”, καθώς και ένα κουμπί “Λεπτομέρειες”. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση”.

Το WordPress θα ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας δείχνει ότι το θέμα έχει εγκατασταθεί με επιτυχία και θα σας δοθεί η επιλογή να το ενεργοποιήσετε.

Ορισμένα θέματα θα έχουν επιπλέον επιλογές για να διαμορφώσετε ή να προσαρμόσετε, ανάλογα με το θέμα που επιλέγετε. Μόλις επιλέξετε το όνομα τομέα σας, αγοράσετε φιλοξενία, εγκαταστήσετε το WordPress και επιλέξετε το θέμα σας, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το blogging.

Τώρα έρχεται το δύσκολο μέρος. Να βλέπει κανείς το ιστολόγιό σας από άλλους.

Διαμορφώστε το ιστολόγιό σας ώστε να είναι φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης

Αν θέλετε ένα ιστολόγιο φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι μηχανές αναζήτησης είναι σαν τον πολύ μάταιο και επιφανειακό φίλο σας, δεν τους αρέσουν άσχημα. Τι εννοούμε με αυτό; Ακολουθεί ένα παράδειγμα αυτού που μια μηχανή αναζήτησης θεωρεί άσχημο URL:

HTTP: // το ιστολόγιό μου / 2018 / ειδικό θέμα / συγγραφέας – εγώ / το άσχημο ιστολόγιό μου

Από την άποψη της μηχανής αναζήτησης, ένας πιο ελκυστικός τρόπος εμφάνισης της διεύθυνσης URL είναι:

HTTP: // my blog.com/my όμορφο ιστολόγιο

Η διαφορά είναι σαφής. Η πρώτη επιλογή είναι γεμάτη από ασήμαντες πληροφορίες. Η δεύτερη διεύθυνση URL είναι καθαρή και στο σημείο. Ευτυχώς, το WordPress σάς βοηθά να κάνετε τις διευθύνσεις URL φιλικές στη μηχανή αναζήτησης.

Για να το πετύχετε, μεταβείτε στο  “Ρυθμίσεις” >> “Μόνιμοι σύνδεσμοι” και αλλάξτε τις ρυθμίσεις σας ώστε να μοιάζουν με αυτές:

Το δεύτερο πράγμα που μισούν οι μηχανές αναζήτησης, όπως και οι πραγματικοί άνθρωποι, είναι το spam. Δυστυχώς, οι χρήστες θα θέλουν να ανεβάζουν ανεπιθύμητο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Θέλουν να κάνουν τους ανθρώπους να επισκεφθούν το ιστολόγιό τους, θέλουν να διαφημίσουν τα σκουπίδια τους ή θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ιστολόγιό σας ως τρόπο προώθησης των προϊόντων τους.

Ωστόσο, μπορείτε να τα σταματήσετε μετριάζοντας τα σχόλιά σας. Κάντε το πηγαίνοντας στο “Ρυθμίσεις” >> “Συζήτηση” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις ακόλουθες επιλογές:

Ξεκινήστε να γράφετε αναρτήσεις και σελίδες

Τώρα, έχετε ένα blog WordPress που λειτουργεί πλήρως. Έχετε ένα καταπληκτικό όνομα τομέα που αντικατοπτρίζει εσάς και την επιχείρησή σας. Έχετε επιλέξει ένα θέμα δολοφονίας που είναι απόλυτα κατάλληλο για εσάς. Έχεις κάνει πολλά Πάρτε μερικά δευτερόλεπτα και χτυπήστε τον εαυτό σας στην πλάτη. Έχετε κάθε δικαίωμα να είστε περήφανοι. Εντάξει, αρκετά συγχαρητήρια. Ας επιστρέψουμε στη δουλειά.

Σε αυτήν την ενότητα, θέλουμε να επικεντρωθούμε σε τρία πράγματα:

 • Γράφοντας δημοσιεύσεις στο WordPress

 • Προσθήκη εικόνων, συνδέσμων και μορφοποίησης κειμένου

 • Γρήγορες συμβουλές για τη σύνταξη αστρικού περιεχομένου

Πώς να προσθέσετε μια νέα ανάρτηση?

Στην πλευρά διαχειριστή του ιστότοπού σας, κάντε κλικ στον σύνδεσμο ανάρτησης που εμφανίζεται στο μενού στην αριστερή πλευρά. Από εκεί, κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου.

Θα εμφανιστεί μια άλλη οθόνη που θα μοιάζει με αυτό:

Εάν κοιτάξετε αυτήν την εικόνα, βλέπετε ότι το ανώτερο πεδίο σάς επιτρέπει να δώσετε έναν τίτλο στην ανάρτησή σας. Κάτω, στον μεγαλύτερο χώρο, μπορείτε να γράψετε την ανάρτησή σας ή το πραγματικό σας περιεχόμενο. Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το περιεχόμενό σας ως πρόχειρο. Ή αν είστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε γράψει, μπορείτε να το δημοσιεύσετε. Μπορείτε να ορίσετε αυτές τις επιλογές χρησιμοποιώντας το μενού που εμφανίζεται στην επάνω δεξιά πλευρά της σελίδας. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό της δημοσίευσης για δημοσίευση αργότερα ή την επισήμανση της ανάρτησης ως ιδιωτική, έτσι ώστε μόνο τα επιλεγμένα άτομα να μπορούν να τη δουν.

Μόλις δημοσιεύσετε την ανάρτησή σας, απλώς μεταβείτε στην ενότητα “Όλες οι δημοσιεύσεις” του μενού στην αριστερή πλευρά. Εκεί μπορείτε να εμφανίσετε οτιδήποτε έχετε ήδη δημοσιεύσει και να το επεξεργαστείτε κατά την κρίση σας.

Φυσικά, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο βαρετό από ένα απλό τούβλο κειμένου. Ας δούμε λοιπόν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε μια μικρή ζωή στην ανάρτησή σας.

Προσθήκη εικόνων στο WordPress Blog σας

Σε όλους αρέσουν οι εικόνες. Το WordPress σας επιτρέπει να προσθέσετε εικόνες στην ανάρτησή σας με μερικά κλικ του ποντικιού. Αν κοιτάξετε ακριβώς πάνω από το πεδίο όπου δημοσιεύσατε το σώμα του ιστολογίου σας, θα δείτε ένα κουμπί με τίτλο “Προσθήκη μέσων”. Ωστόσο, προτού προχωρήσετε στην προσθήκη όλων των εικόνων, εδώ, προτείνουμε να κάνετε αριστερό κλικ στον κέρσορα στο τμήμα του ιστολογίου σας όπου θέλετε να είναι η εικόνα. Εάν όχι, θα πρέπει να το μετακινήσετε αργότερα και αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό.

Θα οδηγηθείτε σε μια άλλη σελίδα όπου θα σας επιτρέπεται να ανεβάζετε αρχεία. Στο κέντρο αυτής της οθόνης θα δείτε ένα κουμπί με τίτλο «Επιλογή αρχείων».

Μόλις βρείτε τα αρχεία, θα μεταφορτωθούν αυτόματα στο WordPress. Μετά τη μεταφόρτωση της εικόνας, ελέγξτε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι είναι η εικόνα που θέλετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Εισαγωγή σε ανάρτηση”. Η εικόνα θα εμφανιστεί στην ανάρτηση που γράφετε όπου θέλετε να εμφανίζεται. Είναι τόσο εύκολο.

Προσθήκη συνδέσμων στο ιστολόγιό σας

Κάτι που πρόκειται να μάθετε γρήγορα ως blogger είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τους ανθρώπους να διαβάσουν το περιεχόμενό σας είναι να συνδεθείτε με άλλους. Υπάρχουν πολλοί καλοί bloggers εκεί έξω. Ειλικρινά, μερικά από αυτά θα είναι καλύτερα από εσάς. Οι σχέσεις που δημιουργείτε μαζί τους και η ικανότητά σας να μοιράζεστε το περιεχόμενό τους θα προσθέσουν αξία μόνο στο ιστολόγιό σας. Λοιπόν, πώς το κάνετε.

Όταν κοιτάτε τη γραμμή εργαλείων που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το πεδίο όπου προσθέσατε το σώμα της ανάρτησής σας, θα δείτε κάτι που μοιάζει με αλυσίδα.

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί “Εισαγωγή / Επεξεργασία συνδέσμου”, θα μεταφερθείτε σε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ζητήσει κάποιες πληροφορίες.

 • Η διεύθυνση URL είναι η διεύθυνση του ιστότοπου που θέλετε να κοινοποιήσετε. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε στο “HTTP: //” μπροστά από το “www.”. Εάν δεν το κάνετε, ο σύνδεσμός σας δεν θα λειτουργήσει.

 • ο κείμενο συνδέσμου είναι αυτό που θέλετε να κάνουν κλικ για να μεταβούν στον ιστότοπο στον οποίο συνδέεστε. Επομένως, εάν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο σχετικά με το ανταγωνιστικό περπάτημα, το κείμενο του συνδέσμου μπορεί να είναι “περπάτημα με στρατιωτική ακρίβεια”. Όταν ένα άτομο κάνει κλικ σε αυτό, θα κατευθυνθεί στον ιστότοπο που συνδέετε.

 • Άνοιγμα συνδέσμου σε νέο παράθυρο / καρτέλα. Θέλετε πάντα να γίνει αυτή η επιλογή, διότι αν δεν το κάνετε, εάν κάποιος κάνει κλικ στο κείμενο του συνδέσμου, θα φύγει από τη σελίδα σας και ενδέχεται να μην μπορεί να βρει το δρόμο του πίσω.

 • Συνδεθείτε με τον εαυτό σας. Ίσως θέλετε να συνδέσετε με κάτι που έχετε στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα αναζήτησης για να βρείτε αυτήν την ανάρτηση ή αυτήν τη σελίδα και να προσθέσετε έναν σύνδεσμο σε αυτήν.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί και ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στην προσθήκη συνδέσμου και ο σύνδεσμος θα εμφανιστεί εκεί που αφήσατε τον κέρσορα όταν γράφετε.

Τρόπος επεξεργασίας κεφαλίδων και μορφοποίησης του κειμένου του ιστολογίου σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαβάζουν ένα ιστολόγιο, το σαρώνουν. Τρέχουν τα μάτια τους πάνω από το blog σε ένα σχηματισμό F, αναζητώντας τολμηρό κείμενο που τραβάει το βλέμμα τους. Εάν τίποτα δεν τραβάει το βλέμμα των αναγνωστών σας, μπορεί απλά να απομακρυνθούν και αυτό δεν είναι αυτό που θέλετε. Μπορείτε να το αποτρέψετε προσθέτοντας επικεφαλίδες.

Μπορείτε να προσθέσετε μια επικεφαλίδα κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού που βρίσκεται στην κάτω αριστερή πλευρά της γραμμής εργαλείων.

Όπως μπορείτε να δείτε, η “Επικεφαλίδα 1” είναι το μεγαλύτερο μέγεθος. Αυτό πρέπει να είναι αυτό που βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας σας. Ο τίτλος 2 ή ο τίτλος 3 μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο κάτω στη σελίδα. Αυτό όχι μόνο διευκολύνει τη μηχανή αναζήτησης να διαβάσει τον ιστότοπό σας, αλλά το κάνει πολύ πιο ευχάριστο για τα άτομα που διαβάζουν τον ιστότοπό σας.

Τρόπος επεξεργασίας γραμματοσειρών

Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τις γραμματοσειρές σας, είτε με έντονες γραμματοσειρές, με πλάγιους χαρακτήρες, με υπογράμμιση, ακόμη και αλλαγή του χρώματος. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κλικ του κουμπιού.

 • Το “B” είναι για τολμηρό

 • Το “U” είναι για υποκείμενο

 • Το “A” θα σας επιτρέψει να επιλέξετε διαφορετικά χρώματα από ένα αναπτυσσόμενο μενού

 • Το “I” είναι πλάγια

Εάν έχετε εργαστεί με το Microsoft Word, όλες αυτές οι εντολές θα πρέπει να είναι πολύ απλές.

Κάντε το Blog σας να λειτουργεί για εσάς

Λοιπόν, αυτό είναι. Έχετε περάσει από όλα τα βήματα και έχετε δημιουργήσει ένα επιτυχημένο βασικό ιστολόγιο. Τώρα, η ερώτηση είναι, πώς μπορείτε να κάνετε το blog σας να λειτουργεί για εσάς; Αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ωστόσο, έχω συγκεντρώσει μερικούς οδηγούς που θα σας διευκολύνουν. Στο εγγύς μέλλον θα μοιραστώ αυτές τις πληροφορίες μαζί σας, καθώς και να απαντήσω σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Μέχρι τότε, σας προτείνω να εξοικειωθείτε με το WordPress.

Είναι ένα πολύ ευέλικτο εργαλείο. Είναι διαισθητικό και εύκολο να το μάθετε. Χάρη στα προκαθορισμένα θέματα, με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα blog που να φαίνεται επαγγελματικό και να συγκεντρώνει εσάς και την επιχείρησή σας την προσοχή που σας αξίζει..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map