Kako riješiti probleme sa WordPress-om na vlastiti način

Jeste li ikad radili na svojoj web stranici WordPress, uzbuđeni što ste nešto promijenili i, BOOM, imate neki čudan problem koji vam onemogućava da dovršite svoj posao? Tako frustrirajuće, zar ne? U ovom postu ću vam pokazati kako raditi osnovno rješavanje problema i popravak WordPress-a kako biste riješili te probleme. U najmanju ruku, moći ćete smanjiti bilo kakvu vanjsku podršku koja vam može trebati od programera teme ili dodataka.


Vaša prva misao može biti,

AKH! To je moja tema ili dizajner stranica!

Možda je tako, možda nije. Idemo do dna ovoga.

Ovdje je testna stranica na kojoj nešto nije išlo po planu. Recimo da ste svi uzbuđeni što idete uređivati ​​svoju novu početnu stranicu. Instalirali ste lijepu temu, u ovom slučaju Astru, i sjajnog graditelja stranica poput Elementora i nekoliko dodataka. Prijeđite na svoju početnu stranicu, očekujući da kliknete karticu izbornika “Uredi s elementom”, ali …

KM! Vaš Admin bar je UKUPNO DOBRO!

Tako da biste vjerojatno obično otišli na nadzornu ploču i kliknuli na stranice. Tada ćete ga vidjeti na popisu i kliknite na “Uredi s elementom.” Ali onda kad pokušate, dobijete ovu poruku o pogrešci! Dang.

Vjerojatno razmišljate, jebo te Elementor. Sigurno je problem. Dopustite mi da vam kažem, tvoja izrada stranica zapravo rijetko predstavlja problem.

Odmorite se, mi ćemo vam pozabaviti se nekim tehnikama rješavanja problema kako bismo došli do dna bilo kakvog pitanja, ili će vam se barem približiti rješenje prije nego što se uključe programeri tema ili proizvođača web stranica.

Normalno je da ćete kontaktirati razvojnog programera za temu ili dodatke. Tražit će od vas vjerodajnice za ulazak na vašu web stranicu. Tada će im trebati nekoliko dana i mukotrpno proći kroz svaki vaš dodatak, jedan po jedan, deaktivirajući ih i ponovno aktivirajući kako bi pokušali riješiti problem. Oni će također pokušati prebaciti teme da vide je li to vaša tema.

Kako efikasnije riješiti svoje probleme nego čekati tehničku podršku:

1. korak: napravite sigurnosnu kopiju vaše web stranice!

Najvažnije je biti siguran i napraviti sigurnosnu kopiju web lokacije prije nego što upadnete u bilo koji od ovih problema s rješavanjem problema. Evo veze kako lako napraviti sigurnosnu kopiju na svojoj web lokaciji. KLIKNITE OVDJE.

Korak 2: Stvorite mjesto insceniranja / kloniranja na kojem ćete raditi.

Ne želite unositi te promjene na svoju web lokaciju uživo. Provjerite nudi li vaš web domaćin ponudu web mjesta koja su uključena u vaš paket. Ako je to slučaj, napravite web mjesto putem nadzorne ploče ili CPanela svog domaćina. (Ako ne znate kako da ga postavite putem domaćina, pogledajte kanale pomoći svog domaćina.)

Ako u svoj plan nemate inscenaciju, evo jednostavnog načina za samostalno postavljanje web lokacije za postavljanje. KAKO POSTAVITI STRANSKO MJESTO.

To će vam omogućiti da izvršite sve promjene na zasebnom mjestu kloniranja u slučaju da nešto pođe po zlu, nećete zabrljati svoju web lokaciju uživo!

Korak 3: Promijenite temu web lokacije.

Idite na lijevu bočnu traku na nadzornoj ploči i kliknite na “Izgled – teme”. Jednom tamo ugledaćete svoju aktivnu temu slijeva. Vjerojatno ćete vidjeti neke druge zadane teme. Odaberite najnovije od njih. Ako ih ne vidite, jednostavno dodajte temu i odaberite bilo koju temu, po mogućnosti zadanu WordPress temu.

Samo naprijed i aktivirajte drugačiju temu. Zatim idite na problematičnu stranicu svoje web lokacije. To bi trebalo izgledati potpuno drugačije s novom temom. Da li se vaš problem još uvijek događa? U našem primjeru, problem je i dalje tu. Zatim se pokušajte kretati do stranice kroz nadzornu ploču i kliknite na “Uredi s elementom.” Ima li problema još uvijek? U našem primjeru jest.

Dakle, ono što smo ovdje učinkovito učinili uklanja se tema kao potencijalni uzrok. Budući da to nije tema, vratite se na teme pod “Izgled – teme” i ponovno aktivirajte odabranu temu. Ako odete na prednji kraj i osvježite se, vidjet ćete da je vaša stara tema ponovno aktivna, a problem je i dalje tu.

Korak 4: Instalirajte i pokrenite dodatak Detektiv Plugin.

Obično idemo na dodatke i deaktiviramo ih da vidimo hoće li problem nestati (a obično se i dogodi). Tada bismo svaki dodatak morali zamorno aktivirati jedan po jedan i testirati problem. Pomoću Detective Plugin automatizira to za vas i uštedjet će vam TON vremena.

Da biste ga instalirali, idite na “Dodaci – Dodaj novo” i na traci za pretraživanje potražite dodatak. Trebalo bi se pojaviti na vrhu. Nastavite i kliknite Instaliraj, a zatim kliknite Aktiviraj. Preusmjerit ćete se na stranicu dodataka vaše web lokacije. Pogledajte gornju traku izbornika i vidjet ćete novu opciju koja kaže “Rješavanje problema.” Normalno je da jednostavno otvorite stranicu s problemom i na traci izbornika kliknete “Rješavanje problema”. Za ovaj primjer nemamo traku izbornika, pa ćemo jednostavno kliknuti “Rješavanje problema” na
stražnji kraj web stranice na traci izbornika na nadzornoj ploči.

Donijet će ovog simpatičnog malog detektiva. Kliknite gdje piše da otvorite novi slučaj. Tada će se pojaviti pitanje koje nas pita jesmo li na mjestu gdje se problem javlja. U našem primjeru još nismo na mjestu. Baš tamo u prozoru samo ćemo kliknuti za pregled web mjesta. Odvest će nas na početnu stranicu i pitati je li tu problem. Kliknite da. (Ili se pomaknite gdje god da je vaš problem i kliknite da tamo).

Tada će se otvoriti stranica koja će vas pitati koji su od navedenih dodataka potrebni za vaše web mjesto. Kliknite dodatak za izgradnju web stranice, u ovom primjeru kliknut ćemo Elementor, a zatim “Gotovo sam.”

Potom će vam se prikazati ekran s aktivnom istragom. Proći ćete postupak da biste onemogućili sve dodatke i ponovo ih aktivirali jedan po jedan i pokazali vam problem mjesto da vidite je li ispravljeno. Samo napred i kliknite “Pokreni ispitivanje”.

Pokazat će vam sliku vašeg web mjesta i pitati je li problem riješen. U našem primjeru ponovo vidimo svoju administrativnu traku, pa ćemo kliknuti gumb na kojem piše: “Da, popravljeno je.” Tada ćete morati ponovo kliknuti na “Pokreni ispitivanje”. Vratit će vas na problematičnu stranicu i ponovno će vas pitati je li ispravljeno. Nastavite da kliknete da je to fiksirano nakon fiksiranja i nastavite sa klikom da biste svaki put iznova pokrenuli ispitivanje. Na kraju ćete ga pronaći tamo gdje nije popravljeno. Samo napred i kliknite “Ne, još je slomljeno.”

Pronađen krivac!

?

Nastavite s tim postupkom dok ne dođe do zaslona na kojem piše da je pronašao krivca. U našem primjeru to je bio dodatak ODT Relativni URL-ovi. Vidjet ćete malog slatkog robota sa krilaticom. Kliknite na gumb kako biste ga deaktivirali. Zatim kliknite gumb za povratak na nadzornu ploču.

Detektiv dodatka je prošao nekoliko dodataka istovremeno i ponovno ih aktivirao. Pratila je napredak, tako da niste morali, štedeći vas na tone glavobolje! Ovaj brz i jednostavan način za rješavanje problema odmah vam daje do znanja da to zapravo nije bio tvorac stranice ili tema kao što ste možda mislili.

Vratimo se na stranicu s problemom i dvaput provjerite je li problem nestao. U našem ćemo primjeru otići na početnu stranicu i kliknuti ponovo učitati. Nisko i evo, admin bar se vratio! Pa ćemo samo kliknuti na traci izbornika “Uredi s elementom.” Da, dopušta nam da ponovno uđemo u Elementor.

Sada ćemo se jednostavno prebaciti na odjeljak Dodaci web mjesta tako što ćemo se pomaknuti do nadzorne ploče i kliknuti Plugins na lijevoj bočnoj traci. Na popisu dodataka vidjet ćete da je vaš dodatak za probleme, u našem slučaju ODT Relativni URL-ovi deaktiviran.

5. korak: deaktivirajte problematični dodatak na svojoj LIVE lokaciji.

Sada jednostavno idemo na aktivno ili aktivno web mjesto i deaktiviramo problemski dodatak. Doći ćete do kartice dodataka na nadzornoj ploči i kliknite da biste deaktivirali taj dodatak.

Voila! Problem riješen!!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map