Wix преглед

Wix стана невероятно популярен през последните няколко години. Ако използвате Youtube често има голям шанс да сте били многократно насочени с тяхната агресивна реклама.


Макар че се отглежда изключително много в популярността, струва ли Wix или просто друг създател на подбудени сайтове.

В този преглед ще разгледаме Wix отгоре надолу, за да разберем по-добре кой е добър и кой не.

Да влезем в него.

Обзор на Wix

Wix работи с идеята, че всеки трябва да може да има гладък, функционален, професионално изглеждащ уебсайт. Нещо повече, всеки трябва да може сам да създаде този уебсайт, без да се налага да плаща стотици или хиляди долари на разработчик или дизайнер на уебсайт.

В по-голямата си част Wix успява. Имате две възможности за изграждане на уебсайт. Супер лесният маршрут е да се използва Wix Изкуствен дизайн Интелигентност, програма, която ви задава поредица от въпроси, преди да генерирате нов уебсайт само за вас. Ако имате кратко време и не се нуждаете от нещо, което е сложно персонализирано, тогава това може да е идеалното решение.

Като алтернатива можете да използвате Wix Editor. Невероятно ясен и интуитивен, редакторът разполага с функция за плъзгане и пускане, която е чинч за използване. Лесно бихте могли да създадете основен уебсайт и да го стартирате само за час или два, дори ако само започвате от нулата.

TDLR: Wix е перфектен създател на сайтове за някой, който иска невероятно лесен за използване опит. Няма да получите пълна персонализация с него или да изградите невероятен магазин за електронна търговия, но ще можете да създадете малък уебсайт изключително лесно.

Трябва да споменем, той също се удвоява като достоен платформа за електронна търговия втора само Shopify.


Изображение

Тогава, има Corvid от Wix. Това е опцията за уебмастъри, които имат известен опит с кодиране и искат уебсайтът им да може да направи повече от това, което предлагат шаблоните и приложенията в Wix. Той е доста лесен за използване, така че ако искате да практикувате кодиращите си котлети, това е мястото да го направите.

Wix ви предоставя повече от 500 шаблона които са готови да персонализирате. Предлага се в изумително голямо разнообразие от категории, ще можете да намерите шаблон, който идеално подхожда на вашия личен или уебсайт за електронна търговия. Някои от функциите, които ще можете да включите са блогове, медийни галерии и онлайн магазини. Плюс това, всички шаблони на Wix са оптимизирани за гледане на мобилни устройства, което е от решаващо значение на днешния пазар.

Освен че ви води през процеса на изграждане на уебсайт, Wix осигурява уеб хостинг. Ако получите правилния пакет, можете да имате и собствено име на домейн. Със страхотни възможности за SEO, строги мерки за сигурност, които включват възможност за защита на паролата на вашия уебсайт или отделни страници на вашия уебсайт и отдел за поддръжка на клиенти, известен с отзивчивостта.

Как да използвате Wix

Използването на Wix е забележително лесно. Дори хората, които никога не са обмисляли да създадат уебсайт преди, ще бъдат изненадани колко бързо могат да създадат страхотен и функционален уебсайт.

Ако има недостатък на този етап от процеса, това е, че усещането да бъдете затрупани от избора може да поеме. Както бе отбелязано по-горе, Wix има буквално стотици шаблони, от които да избира.

Освен това компанията разполага с повече от 200 приложения и услуги, които могат да бъдат добавени към вашия уебсайт. Това е почти твърде много възможности за избор. За някои новаци забавлението може бързо да се изчерпи, за да бъде заменено от чувство на объркване и след това безсилие.

Как работят шаблоните на Wix

Добрата новина е, че можете да вземете шаблон за кратко завъртане, за да разгледате всичките му функции. Ако откриете, че не ви харесва, след като сте играли с него за малко, изключете го за друг. Шаблоните имат област за визуализация, където можете да видите всички различни примери и страници, които бихте могли да използвате.

За да не се почувствате претоварени с този процес, опитайте се да ограничите първоначално избрания от вас шаблон само до тези, които са насочени към типа на уебсайта, който искате да създадете. С по-малък избор е по-малко вероятно да се почувствате претоварени. Цялостното редактиране на шаблоните на Wix е много по-лесно от редактирането на включените WordPress сайтове.

Лошата новина е, че след като уебсайтът ви излезе на живо, вие сте останали с този шаблон. Преминаването към друг шаблон означава, че трябва да започнете от нулата отначало. Ето защо е важно да сте сигурни, че избраният от вас шаблон е правилният, преди да започнете да го персонализирате.

Опитайте се да не вземете бързо решение относно шаблона, който искате да използвате, за да не загубите много работа. Като алтернатива, просто отидете с Wix Artificial Design Intelligence и оставете алгоритъм да направи много от изборите за вас.

Не всеки ще изпита усещане за преумора, когато започне да работи с Wix. Всъщност много хора никога не го изпитват или в крайна сметка това е мимолетно усещане. Повечето хора, които проектират уебсайт с Wix, всъщност съобщават, че това е забавно, креативно и ползотворно изживяване. С чувство за постижение, изграждането на уебсайт на Wix може да бъде успокояваща първа стъпка към откриване на бизнес.

Кой трябва да използва Wix?

Освен ако не управлявате многонационална корпорация, е трудно да повярвате, че Wix няма да може да ви предложи много по отношение на мощността, гъвкавостта и функционалността на уебсайта на вашата компания. Докато някои хора понякога се съмняват дали Wix е достатъчно мащабируем, за да отговори на нуждите на разрастващ се бизнес, е безопасно да се предположи, че този създател на уебсайтове е повече от способен, освен ако вашата компания не е сравнима по размер с Amazon.

Това каза, че ще намерите всички видове пакети в Wix, които са предназначени за почти всеки, който може да се нуждае от уебсайт. Хората, които искат да управляват моден блог или да създадат уебсайт за сватбата си, ще намерят множество възможности. Ако управлявате ресторант или хотел, Wix има шаблони за вас.

Музиканти, фотографи, графични художници, танцьори, актьори и изпълнители по подобен начин се настаняват. Дори ще откриете шаблони, които са точно за адвокат или CPA, съседни на оформления, които са идеални за йога студиа и житейски треньори.

Всеки, който обмисля да изгради онлайн магазин по подобен начин, може да иска да разгледа какво може да предложи Wix. Налични са многобройни шаблони за електронна търговия, а с изобилие от бизнес добавки е лесно да се изработи уебсайт, където вашите продукти могат да се продават 24/7.

По същество Wix е толкова гъвкав, че може да бъде идеална платформа за почти всеки, който иска да изгради уебсайт.

Мащабира ли се Wix?

С течение на времето уебсайтът ви може да се радва на все по-голям успех. Това означава, че имате нужда от повече уеб страници, повече място за съхранение, по-голяма честотна лента и подобрена способност да продавате. Добрата новина е, че уебсайтът ви на Wix е готов да се разраства.

Всичко, което трябва да направите, е да посетите App Market, за да намерите повече от 200 приложения, които правят уебсайта ви Wix по-функционален и мощен от всякога. Ако имате нужда от повече опции от това, което можете да получите с приложение, разгледайте някои от по-големите пакети, които Wix предлага. С подобреното съхранение, неограничената честотна лента и всякакви допълнителни екстри това може да е точно това, което трябва да разширите вашия уебсайт.

Ако вашият уебсайт стане още по-голям, помислете за пакет „Enterprise“, който е разгледан по-долу. Създаден за среден бизнес, този пакет е здрав, мощен и гъвкав. С правилните приложения лесно може да служи на вашите цели в продължение на години.

персонализиране

Шаблоните, създадени от Wix, изглеждат страхотно направо извън кутията. Можете да направите някои наистина леки персонализиране само за няколко минути и все пак да завършите с уебсайт, който изглежда, че сте похарчили стотици, ако не и хиляди долари за него.

Разбира се, ако наистина искате уебсайтът ви да се откроява от тълпата, трябва да го персонализирате. Wix прави тази задача не само проста, но и удоволствие. Шаблоните са предварително заредени с манекен текст, който очевидно ще искате да замените. Просто щракнете в текста и започнете да пишете. Това е толкова лесно. Ако искате текстът да е по-голям или по-малък, плъзнете удобния плъзгач.

Ако предпочитате да не въвеждате текста си директно в Wix, тогава не се колебайте да копирате и поставите от програма за текстообработка. Качването на съдържание от Instagram или Facebook е също толкова просто.

За да направите уебсайта си наистина оживен, използвайте функция като бутона за анимация, за да накарате определен текст да избледнее, да мащабира или да прояви други привличащи погледа поведения. Чувствайте се свободни да качите видео фон, включете интерактивно слайдшоу или добавете контактна форма. Wix прави всичко възможно.

Осъзнавайки, че изображенията могат да бъдат критично важни за ангажиране на посетителите на уебсайт, Wix разполага с библиотека от изображения на изображения и графики. За да ги добавите към вашия шаблон, всичко, което трябва да направите, е да плъзнете и пуснете. Освен това, качете свои собствени снимки, за да придадете на уебсайта си персонализирано докосване.

Templates

Едно от нещата, които правят Wix толкова удоволствие да се използват, са инструментите, които предоставя. Въпреки че липсват SEO възможности, Wix постигна огромни стъпки към гарантиране, че уебсайтът Ви ще бъде забелязан от Google и други търсачки. SEO инструментите на платформата ви позволяват да персонализирате URL адреси, да редактирате мета описания и да добавяте alt текст към изображения сред много други функции.

Wix също е в състояние да интегрира вашите акаунти в социалните медии с вашия уебсайт, като по този начин умножава шансовете вашите клиенти да могат да взаимодействат с вас. Тези възможности включват възможност за добавяне на харесвания, емисии, споделяния и бутони в социалните медии.

Wix получава високи оценки и за сигурност. SSL сертификатите са вградени във всеки уебсайт на Wix. Съответно всички, които посещават уебсайта Ви, ще знаят, че връзката им е защитена благодарение на иконата на катинара, съседна на URL адреса.

Друг критичен инструмент е функцията за автоматично запазване. Ако сте от онези хора, които често забравят да запазят работата си, тогава това е функцията, без която не можете да живеете. Тъй като Wix периодично и автоматично запазва работата ви, извличането на най-новото запазено копие на вашия уебсайт не е голяма работа.

Освен това Wix е изключително полезен благодарение на безбройните икони за въпроси, които са разпръснати из уебсайта, включително вашия шаблон. Кликнете върху въпросителен знак, за да разкриете интересни и полезни съвети и подсказки, повечето от които идват директно от помощния център на Wix. Още по-впечатляващи са въпросите, които имат прикачени видео уроци. Толкова е удобно да не се налага да търсите другаде, когато просто се нуждаете от бърз отговор.

Пазар на големи приложения

Една от най-силните характеристики на Wix е неговият App Market. Заредени с повече от 200 приложения, някои от които са безплатни, пазарът е вашето обслужване на едно гише за всичко необходимо за подобряване на вашия уебсайт. Има галерията на Wix Pro, така че можете да покажете вашите снимки и сайта Booster, който се използва, за да помогне на уебсайта ви да се намери в търсачките.

Други полезни приложения включват Wix Forms, което прави възможно създаването на невероятно разнообразие от форми и Wix Events за създаване и управление на вашите събития онлайн. Wix Music прави възможно предаването и продажбата на вашите собствени музикални композиции, а други приложения дават възможност за онлайн резервации за срещи, да обработят фактуриране и счетоводство и да улесняват плащанията онлайн. Когато става въпрос за оптимизиране на уебсайта ви за електронна търговия, ще намерите многобройни опции и ще можете да се свържете с всичките си емисии в социалните медии, вашия магазин Etsy и вашия пазар на eBay.

Говорейки за маркетинг, Ascend by Wix по същество е цялостен пакет маркетингови решения за заетия професионалист. Изберете от три плана за изкачване в зависимост от големината на вашия бизнес и къде сте в неговото развитие. Ascend включва полезни инструменти за управление на контакти и за реагиране на посетители на уебсайтове чрез чат на живо или месинджър.

Ascend също дава възможност да се създават автоматизирани процеси като регистрации на нови членове.

wix автоматизация

Включена е и възможността за създаване и изпращане на фактури до клиентите.

wix фактура

Освен това в пакета са включени неща като SEO Wiz, които да помогнат на уебмастърите да подобрят инструментите за SEO игра и маркетинг по имейл. Предлага се и създаването на социални публикации.

социален пост

Wix разполага със стотици великолепни шаблони, които само чакат да бъдат персонализирани от вас. Те са групирани в различни категории като бизнес, онлайн магазин, фотография, видео, музика, ресторанти и храна, пътувания и туризъм, здраве и здраве, мода и красота, общност и образование и други. Ако трябва да създадете уебсайт за събитие, има шаблони за това. Имате нужда от портфолио или възобновите уебсайт? Те също са на разположение. Ако искате да започнете блог, ще намерите множество готови опции. Въпросът е, че най-вероятно ще намерите великолепен шаблон в Wix, който е идеален за каквито и да са вашите нужди.

Ето пример за блог за пътуване:

Този е за бизнес:

Адвокатско дружество може да гравитира към този шаблон:

Един фотограф може да се влюби в оформление на галерията като тази:

Независимо дали сте изпълнител на изпълнението или се нуждаете от консервативен уебсайт за вашата фирма за CPA, Wix трябва да може да ви настани. Изборът им от шаблони е практически непобедим и вероятно ще бъдете впечатлени от всички функции и опции, които са включени във всеки един.

Цени за Wix

Wix разполага с два широки нива на пакети: Уебсайт и Бизнес и електронна търговия. Хората, които искат да създадат личен уебсайт, могат да плащат само 13 долара на месец с помощта на „Combo“план. За цената те получават два GB честотна лента, 3 GB място за съхранение, възможност за без реклами, 30 видео минути и безплатен домейн за една година.

Следващата стъпка в пакетите се предлага към предприемачи и на свободна практика. Цената на $ 17 на месец, този пакет е известен като “неограничен.„Съответно, хората с този план получават неограничена честотна лента и 10 GB пространство за съхранение. Освен функциите в Combo плана, абонатите получават един видео час, 300 долара ваучери за реклами, приложението Booster на сайта и приложението Visitor Analytics.

Wix казва, че следващият им пакет, който те наричат ​​„професионалист,”е най-добрата им стойност от $ 22 на месец. Тя включва всичко в двата пакета от по-ниско ниво в допълнение към 20 GB място за съхранение, два видео часа, календар на събитията, професионално лого и файлове с лого на социалните медии.

Най-големият пакет се нарича „VIP.„Това струва 39 долара на месец и се предлага с всичко, което е включено в трите по-малки пакета. Освен това, абонатите получават приоритетен отговор и VIP поддръжка, което означава, че обажданията им отиват в предната част на линията, когато имат въпрос или проблем.

Планове за бизнес и електронна търговия за приемане на плащания през уебсайта Ви

Всеки, който иска да може да приема плащания чрез своя уебсайт, трябва да се запише за един от плановете за бизнес и електронна търговия, всички от които са без комисионна. Това включва „Business Basic,”който струва само 23 долара на месец. Освен че може да приема онлайн плащания, този пакет включва неограничена честотна лента, 20 GB място за съхранение, без реклами за Wix, пет видео часа, Google Analytics, безплатен домейн за една година, 300 долара в реклама ваучери, приложението Site Booster и приложението Visitor Analytics.

Следващият най-голям пакет за бизнес и електронна търговия е „Бизнес неограничен,”и работи 27 долара на месец. Включва всичко в пакета Basic, с изключение на това, че има и 35 GB хранилища, 10 видео часа, професионално лого и файлове с лого на социалните медии.

С „Бизнес ВИП“пакет, клиентите плащат $ 49 на месец, за да получат всички функции на двата по-малко скъпи плана плюс 50 GB място за съхранение, приоритетен отговор и VIP поддръжка.

Ако никой от тези пакети не е точно това, което търсите, тогава помислете дали да изберете напълно адаптивен “начинание„пакет, който струва 500 долара на месец. Създаден за разрастващ се бизнес, който се нуждае от по-голям и по-мощен уебсайт, това е мащабируем пакет, който има за цел да ви помогне да бъдете в крак с нуждите на вашите клиенти.

Ако търсите по-евтини варианти, надникнете в нашата най-добрите евтини домакини.

Поддръжка на клиенти

поддръжка на клиентиЩо се отнася до поддръжката на клиенти, Wix е изключителен. Просто посетете уебсайта им, за да откриете Помощния център на Wix, където можете да намерите готови отговори, като въведете въпрос или прегледате конкретни теми. С всички видове статии е сравнително лесно да получите незабавна помощ по често срещани въпроси и проблеми, без да се налага да се свързвате с представител на отдела за поддръжка на клиенти.

Блогът на Wix е още един полезен ресурс, който обхваща широк спектър от теми, които включват основните начини за изграждане на уебсайт и дори по-напредналите теми, към които ще трябва да подходите, когато уебсайтът ви отлежава..

Ако не искате да създадете свой собствен уебсайт, посетете Wix Arena. Тук можете да намерите и да се свържете със стотици уеб дизайнери на Wix, които ще се радват да създадат персонализиран уебсайт само за вас. Разгледайте галериите, за да намерите бързо дизайнер, чийто стил ви харесва.

Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с представител на обслужването на клиенти чрез имейл или телефон. Тези специалисти обикновено са бързи, ефективни и полезни. Ако се притеснявате да не се налага да чакате твърде дълго, за да получите отговори, когато се нуждаете от тях бързо, просто се запишете за един от пакетите, който предлага приоритетен отговор и VIP поддръжка. Тези функции винаги ви поставят в предната част на линията.

Заключителни мисли

Wix може би е най-добрият създател на уебсайтове, който се предлага днес. Той има стотици шаблони в допълнение към над 200 приложения. С всички тези избори и възможности би трябвало да можете да създадете мечтания уебсайт.

Независимо от това, на някои хора им е трудно да започнат работа с Wix, просто защото им се предлага толкова много възможности за избор. Препоръчително е новите клиенти да се опитат да ограничат възможно най-много своите шаблони в началото, за да избегнат този проблем. След това приложенията могат да се добавят с течение на времето, когато уеб администраторът открие какво е необходимо и полезно.

Ако искате да създадете красив уебсайт, който няма да наруши банката, трудно е да се объркате с Wix. Това е невероятно забавно и лесно за използване.

Правим всичко възможно независимо изследване на продукти, за да помогнем на нашите читатели да вземат решения. Като се има предвид, ние също искаме да чуем вашите мнения. Приемаме индивидуални отзиви, които са информативни и не промоционални. Моля, попълнете формата по-долу и ние ще публикуваме отзива ви. Промоционални прегледи от самите компании няма да бъдат публикувани. Благодаря!

С натискането на бутона по-долу потвърждавам, че съм чел и приемам Условия за ползване.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector