Преглед на WPForms 2020

Приложение за начинаещи Drag and Drop Form Builder

Виждали ли сте някога великолепни форми и се чудите как на земята са направили това? Докато формите на други сайтове на WordPress блестят, вашите са нежни, скучни и не се представят толкова добре, колкото искате да.


Има една тайна: WPForms.

WPForms е приставка за WordPress, която ви позволява да създавате красиви форми за плъзгане и пускане, дори ако сте абсолютно начинаещ.

Независимо дали става въпрос за формуляри за контакт, формуляри за регистрация, формуляри за плащане или регистрация, WPForms могат да ви помогнат да създадете такъв за няколко минути.

Не е перфектен, но е най-довереният конструктор на WordPress формуляр от 2 милиона + души.

В този отзив ще говорим за:

 1. WPForms: Преглед
 2. WPForms Lite: Основни характеристики
 3. WPForms Pro: Цени и преглед на функциите
 4. Уникални функции на WPForms Pro
 5. Как да гледате записи в WPForms
 6. WPForms: Мобилна отзивчивост
 7. WPForms: Поддръжка на клиенти
 8. WPForms: Какво ми харесва в него
 9. WPForms: Какво не ми харесва в това
 10. WPForms: Финални мисли

WPForms: Преглед

Формулярите са основен инструмент за всеки собственик на уебсайт, който се стреми да увеличи максимално своя уебсайт за бизнес цели. Независимо дали сте собственик на малък бизнес, който иска да създаде своя имейл списък или на свободна практика, който иска да привлече повече клиенти, онлайн формулярите са задължителни.

Изграждането на WordPress формуляри, използвани за толкова сложно, с плъгини, които са трудни за употреба и разхвърляни.

Момчетата от WPForms решиха да променят стандарта и създадоха наистина приятелски създател на WordPress за начинаещи. Те са експерти по WordPress, които са от доста време и отговарят за други марки, включително WPBeginner, OptinMonster и MonsterInsights.

От излизането си през 2016 г. тя предефинира начина, по който се правят WordPress формулярите и добави още функции, които приемат онлайн формуляри на ново ниво.

WPForms отне мъките от изграждането на WordPress формуляри и честно мога да кажа, че плъгинът е радост да се използва.

WPForms има безплатна версия (наречена WPForms Lite) и премиум версия (WPForms Pro). Ще се потопим дълбоко във функциите на всяка версия и ще ви помогнем да решите коя версия трябва да получите.

WPForms Lite: Основни характеристики

Безплатната версия на WPForms е достъпна в WordPress Plugin Directory. Въпреки че е безплатен, той предоставя достатъчно функционалност, за да ви помогне лесно да добавите красиви форми за контакт към вашия уебсайт WordPress.

След като бъде инсталиран и активиран, можете да започнете да добавяте нови формуляри веднага.

За да добавите нов формуляр, задръжте курсора на мишката WPForms в левия панел на таблото за управление на WordPress и щракнете Добави нов.

След това можете да изберете от предварително направените шаблони или да създадете такъв от нулата.

В WPForms Lite има четири предварително направени шаблона за формуляри:

 1. Празна форма
 2. Проста форма за контакт
 3. Формуляр за регистрация на бюлетин
 4. Форма за предложение
Предварително изработени шаблони на формуляри за WPForms Lite

След като изберете опция, ще бъдете прехвърлени към интерфейса за създаване на формуляри. Ще можете да добавяте полета като текст, име и имейл и да променяте реда на полетата чрез плъзгане и пускане.

добавете полета

Всяко поле също може да бъде редактирано. Можете да промените етикета им, да добавите или премахнете заместители, да ги превърнете в задължителни полета и други.

редактиране на полета на формуляри

Можете също да промените настройките за вашия формуляр за контакт. в Настройки > Общ, ще можете да промените името на формуляра, описанието на формуляра, CSS класа, текста на бутона за изпращане и др.

Основни настройки

Ще можете също така да промените начина, по който получавате известия, когато някой изпрати формуляр. Имайте предвид обаче, че когато смених Изпращане на имейл адрес, новият имейл адрес не получи известия, когато изпратих формуляри, така че може да е проблем, който изисква помощ от техническа поддръжка.

настройки за известията

Ще можете също да промените какво се случва, след като някой изпрати формуляр. Можете да изберете да покажете текстово съобщение, да покажете страница или да пренасочите към URL.

настройки за потвърждение

След като сте доволни от формуляра и настройките му, щракнете Запази и закрепвам. След това трябва да видите кратък код. Трябва да копирате този кратък код и да го поставите на страницата, в която искате да покажете формуляра.

Ето как да го направите:

вградете формуляр в страница

Можете също да добавите формуляр директно от редактора на Гутенберг:

добавете WPForm блок в редактора на Гутенберг

Персонализиране на вашите формуляри с CSS

Не бях много доволен от това колко изглеждаше формата и исках да добавя цвят на фона. Направих това като отидох персонализиране > Допълнителен CSS и поставихте този код в:

.wpforms-form {
цвят на фона: # F5F5F5;
подплънки: 20px 15px;
}

Ако не сте запознати с CSS и искате да научите как да стилизирате формулярите си, разгледайте Ръководство за WPForms как да го направя.

WPForms Pro: Цени и преглед на функциите

С разширяването на вашия проект може да се нуждаете от по-разширени функции, за да създадете формуляри, които наистина отговарят на вашите нужди и това е когато трябва да надстроите до WPForms Pro.

WPForms Pro има четири пакета: Basic, Plus, Pro и Elite, като Basic е най-евтиният, а Elite най-скъпият.

WPForms Pro пакети

Както можете да видите тук, всеки пакет се различава в колко сайта може да поддържа и достъпа ви до приоритетна поддръжка.

Всеки пакет също се предлага с различни функции. Както може би се досещате, колкото повече плащате, толкова по-разширени функции получавате. Ето частична снимка на различните функции на всеки пакет:

WPForms Pro пакети

Всеки пакет от WPForms Pro ви позволява:

 • създайте неограничен брой форми
 • разделете дълги форми на няколко страници
 • активиране на качване на файлове
 • задайте условна логика
 • управлявайте вашите клиенти на едно място
 • създайте постоянни форми за контакт
 • създайте персонализирани капташи
 • имат повече шаблони за формуляри
 • добавете още потвърждение и известие

Но ако искате следните функции, ще трябва да се възползвате от другите пакети:

 • MailChimp, AWeber, GetResponse, монитор на кампаниите и формите за капене (плюс, професионалисти и елита)
 • Допълнение за PayPal и Stripe за еднократно плащане или дарение или дори повтарящи се платежни партиди (Pro & Elite)
 • Форми за разговор, които задават въпроси един по един, за да бъдат по-ангажиращи (Pro & Elite)
 • Добавка за подпис, която позволява на потребителите да подписват формулярите си с мишката или сензорния си екран (Pro & Elite)
 • Целеви страници на формуляри, за да създадете целеви страници на формуляри без разсейване (Pro & Elite)
 • Публикации на публикации, които позволяват на потребителите да изпращат публикации на гости и друго съдържание (Pro & Elite)
 • Добавка за изоставяне на формуляри, която ви позволява да улавяте частични записи от формуляри
 • Шаблони за бонус формуляри (Pro & Elite)
 • Офлайн форми (Pro & Elite)
 • Проучвания и анкети (Pro & Elite)
 • Форми за регистрация на WordPress потребители (Pro & Elite)
 • Формуляр за вход (Pro & Elite)
 • Геолокация (Pro & Elite)
 • Интеграция на Zapier (Pro & Elite)

Тези функции са наистина, наистина полезни и ще разгледаме някои от най-забележителните функции, които WPForms Pro може да предложи.

Уникални функции на WPForms Pro

Условна логика

Условната логика на WPForms ви позволява да създавате динамични форми, където можете да скриете или покажете полета, да се абонирате за бюлетин въз основа на избора на потребител или да осигурите избор на плащане, в зависимост от предпочитанията и отговорите на потребителя..

Например, ако сте консултант или агенция, можете да покажете на клиента следващия въпрос, само ако бюджетът им е по-голям от X размер.

Или покажете ексклузивна оферта за продажби или кръстосани продажби на потребители, закупили определен пакет или продукт.

За да използвате условната логика, щракнете върху поле че искате да сте условни и отидете на Опции на полето. Щракнете върху условностите падащо меню, щракнете Активирайте условната логика, и продължете да задавате условията за полето.

Ето пример:

задаване на условна логика

Добавки за форми на разговор

Често срещан проблем с формулярите, особено дългите, е, че те се чувстват безлични и често са трудни за попълване. Това води до това, че потребителите изоставят формулярите си.

Разговорните форми предлага решение, като показва един въпрос наведнъж, вместо всичките 30 въпроса наведнъж. Този подход изглежда по-скоро как се провеждат разговорите лице в лице.

За да активирате условни форми, трябва да отидете на WPForms > Addons и инсталирайте Форми за разговор Addon.

разговорна форма добавки

Вече можете да започнете да създавате своя собствена разговорна форма. Имайте предвид, че можете да превърнете всяка съществуваща форма в разговорни форми или да създадете нова.

Отворете съставителя на формуляри и стигнете до Настройки. Ще видите, че има ново поле, наречено Разговорни форми. Кликнете върху това и поставете отметка в квадратчето до Активиране на режим на разговорен формуляр.

активирайте разговорни форми

След това трябва да видите тези допълнителни настройки:

настройки за разговорна форма

Както можете да видите, можете да промените заглавието, да добавите съобщение, да добавите логото си и да използвате цвета на марката си. Можете да визуализирате формата, като кликнете върху синьото Визуална форма за разговор бутон или дори Бутон за изглед до постоянната връзка.

Ето форма за разговор в действие:

пример за разговорна форма

ЗАБЕЛЕЖКА: Формата за разговор няма да работи, ако вашата структура за постоянна връзка е зададена обикновен. Променете структурата си за постоянна връзка към нещо различно от Plain, за да работи.

промяна на структурата на постоянна връзка

Формуляр за добавяне на целеви страници

Страниците на формулярите за целта са друг чудесен инструмент, който помага за намаляване на случаите на изоставяне на формуляри. Подобно на разговорните форми, вашата форма ще бъде публикувана на самостоятелна целева страница, която елиминира разсейването.

За да използвате целевите страници на формуляра, трябва да го инсталирате и активирате, например как се активират разговорните форми.

инсталиране и активиране на страници с формуляр addon

Сега можете да започнете да създавате страница с формуляр. Подобно на разговорните форми, можете да създадете нова форма за това или да превърнете всяка съществуваща форма в страници с формуляри.

За да превърнете съществуващ формуляр в страница с формуляр, отворете формата и отидете на Настройки.

Кликнете Страници с формуляри и поставете отметка в квадратчето до Активиране на режим на страницата с формуляри.

активиране на режим на страницата с формуляра

След това ще се появят допълнителни настройки. Ще видите, че настройките са почти същите като настройките за формите за разговор. Можете да добавите заглавие и съобщение, да използвате вашето лого и цветове на марката и да прегледате формата.

настройки на страницата на формата

В края на страницата ще можете да изберете стил между модерен или класически дизайн:

страница с модерен или класически дизайн

Нека да видим как изглежда всеки стил:

страница форма класически дизайн
Класически дизайн
страница страница модерен дизайн
Модерен дизайн

Аз лично харесвам модерния дизайн, но наистина зависи от вас какъв дизайн искате.

ЗАБЕЛЕЖКА: Подобно на разговорните формуляри, страницата с формуляра няма да работи, ако вашата структура за постоянна връзка е зададена обикновен. Променете структурата си за постоянна връзка към нещо различно от Plain, за да работи.

Отказ от формуляра Аддон

Не всеки, който започне да попълва вашата форма, я попълва. Може би са загубили интернет връзката си, батерията им е изчезнала или са се разсеяли. Това е добре, това е нормално, но ви губи възможността да вземете още една преднина и евентуално клиент.

Това, което може да направи отказът от формуляр Addon, е да събере частично пълните отговори, които дадоха, за да можете да имате начин да се свържете с тях по-късно.

Ако тази функция ви интересува, всичко, което трябва да направите, е да отидете на WPForms Addons и инсталирайте Отказ от формуляра Аддон.

инсталирайте и активирайте добавка за изоставяне на формуляра

Отворете създателя на формуляри, след като свършите, отидете на Настройки, и щракнете Изоставяне на формата.

Активиране на изоставяне на формуляра

Отметнете квадратчето до Активиране на задържане на олово за затваряне, и сте готови.

Можете да изберете да запазите само изоставени формуляри с предоставен имейл адрес или телефонен номер или да съберете всички изоставени формуляри.

Форми на много страници

Изключително дългите форми се избягват от потребители като чума. Никой не обича да прави нещо, което знае, че ще отнеме твърде много. Така че, ако формулярът ви има много полета, например как често се правят формуляри за кандидатстване за работа, формулярите за много страници ще ви помогнат да ги разделите на страници.

Създайте формата си както обикновено, и в Полетата площ, под Фантастични полета трябва да видите нов тип поле, наречено Разделител на страница. Плъзнете и го пуснете до мястото, където искате да се образува, за да завърши. И това е.

Ето пример:

пример за формуляр на много страници

Добавяне на добавки

Ако искате да можете да приемате публикации на гости и да имате опростен процес на изпращане, тази добавка е идеална за вас. С тази добавка ще можете да създадете конкретен тип формуляр, наречен формуляр за подаване на блог пост и допълнително да променяте настройките за приемане на гост публикации.

За да започнете, инсталирайте и активирайте Публикуване на добавки Addon:

след добавяне добавка

След като направите това, създайте нов формуляр с WPForms. В областта за настройка ще видите, че Формуляр за подаване на блог вече е добавен във вашите шаблони:

формуляр за изпращане на блог

Кликнете върху това и продължете да редактирате формата си. Ето полетата по подразбиране, включени в шаблона:

шаблон за изпращане на блог
поле за качване на файл

Можете да добавите или премахнете всяко поле, което искате. Ако искате авторите да изпратят файл, вместо да публикуват цялото съдържание във самия формуляр, можете да го направите, като добавите Качване на файл област. Можете да зададете разрешени файлове, максимален размер на файла и дори да го направите условен, ако искате авторите първо да предоставят допълнителна информация, преди да им бъде позволено да изпратят публикация.

ЗАБЕЛЕЖКА: Потребителите няма да могат да качват няколко файла в едно поле. Така че, ако искате да им позволите да могат да изпращат множество файлове (например изображения в блог публикация), трябва да създадете множество полета за качване на файлове.

Разбира се, като всичките ви форми, можете да превърнете това в разговорна форма или страница с формуляри.

Освен това, ако искате известията за подаване на публикации в блога да бъдат изпращани на друг имейл, например имейла на редактора ви на съдържание, можете да го направите, като отидете на Настройки > Известия и променете имейл адреса под „Изпращане на имейл адрес“ област. Но отново, когато се опитах да направя това, новият имейл адрес не получи известия, така че ако срещнете същия проблем, най-добре е да се свържете с техническата поддръжка.

изпрати на имейл адрес

Проучване и добавяне на анкети

Наскоро WPForms внедри тази добавка, която позволява на потребителите бързо да създават анкети и анкети за каквито и да било цели. Независимо дали трябва да знаете къде служителите искат да отидат за изложението на компанията или искате да измерите лоялността на клиентите, тази добавка със сигурност ще ви бъде полезна.

За да започнете, инсталирайте и активирайте Анкета и анкети Адон:

анкета и анкета на анкети

След това създайте нова форма. В Настройвам област, ще видите четири допълнителни шаблона:

анкети и шаблони на анкетите

В зависимост от това, което трябва да направите, изберете един от тези шаблони и го редактирайте както обикновено.

Нека разгледаме всеки шаблон.

Формуляр за анкета

Анкетите обикновено се използват, за да усетите какво мислят или чувстват вашите клиенти. Те са полезни, за да опознаете още по-добре аудиторията си, като например какви проблеми искат да решат, какъв тип съдържание биха искали да виждат, къде са ви намерили и други.

Ето как изглежда шаблонът на формуляра за анкета:

пример за анкета

Формуляр за анкета

Шаблонът на формуляра за анкета се предлага с полета за оценка, които можете да редактирате и персонализирате напълно. Той също има предварително зададен условен въпрос, който се появява, ако потребителят оцени удовлетвореността си 1 или 2. Разбира се, можете да промените тези полета и да добавите или премахнете полета, за да отговарят на вашите нужди. Препоръчително е също да активирате отчитането за оценки, за да можете лесно да генерирате данни от проучвания.

пример на формуляр за анкета

Проста форма на NPS Survey

Шаблонът за формуляр на NPS Survey Simple Form има едно поле за оценка и две условни полета. Първото условно поле ще се появи, ако потребителят избере рейтинг по-нисък от 7, а второто условно поле ще се появи, ако потребителят избере оценка между 6 и 9. Можете да промените тези стойности или да добавите още полета, за да съберете повече данни.

пример за проста форма на изследване на NPS

Подобрена форма за изследване на NPS

Подобрената форма за проучване на NPS също има за цел да измери лоялността на клиентите, но с допълнителни полета. Освен лоялността на клиентите за оценка и какво точно не им хареса (ако рейтингът е нисък), формулярът също така пита какво хареса на потребителите (ако рейтингът е висок) и дали са готови да предоставят препоръка. Това е чудесен вариант, ако искате да получите автентични отзиви, за да привлечете повече клиенти или да знаете къде можете да се подобрите.

пример за подобрена форма на изследване на NPS

Additonal Шаблони Addon

Допълнителната добавка за шаблони е безумна. Той има специфични за индустрията шаблони на формуляри като формуляр за заявление за ипотека, формуляр за покана за предложения, формуляр за събиране на семейството, формуляр за заявка за спонсорство, формуляр за каталог на рецепти и много, много други.

WPForms допълнителни шаблони addon

С толкова широка библиотека с шаблони трябва да можете да създадете формуляр за всякакви нужди за по-малко от 5 минути.

Как да гледате записи в WPForms

Така някой попълва вашата форма. Сега какво? Как ще видите техните записи?

Това е доста просто. На панела отляво, под WPForms, трябва да видиш Записи. Кликнете върху това и ще бъдете отведени до интерфейса Entries. Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете формата, в която искате да видите записите на:

WPForm записи

След като изберете формуляра, ще видите всеки запис за него. За да видите запис, щракнете изглед при мерки.

преглед на запис

Начинът на представяне на резултатите, разбира се, ще се различава в зависимост от типа на анкетата. Ето как изглежда записа за подаване на гост след публикуване:

запис за изпращане на гост

И ето пример за запис на формуляра за попълване на формуляра за NPS:

Разширено въвеждане на формуляр за NPS проучване

Можете да експортирате тези записи за целите на отчитането и документацията.

WPForms: Мобилна отзивчивост

Формите, създадени с WPForms, изглеждат страхотно на всяко мобилно устройство. Шрифтовете са достатъчно големи, за да се видят и полетата имат правилно разстояние. Ето как изглежда форма на таблет:

изглед на таблет

И на мобилен телефон:

мобилен изглед

WPForms: Поддръжка на клиенти

Можете да се свържете с поддръжката на клиенти по този въпрос страница за технически въпроси и общи или предпродажбени въпроси.

Ако имате въпрос, свързан с технологиите, първо можете да проверите техните документация за да видите дали можете да намерите решение там. Ако все пак се нуждаете от помощ, можете да подадете билет.

свържете се с поддръжката

WPForms: Какво ми харесва в него

 • Безплатната версия има достатъчно функционалност, за да ви позволи да създадете проста форма само за няколко минути. Идеален за тези, които тепърва започват или за създаване на прости форми за контакт.
 • Интерфейсът за влачене и пускане е толкова лесен за използване. Има достатъчно възможности за персонализиране на всяко поле. Можете също да стилизирате формулярите с допълнителен CSS.
 • Тъй като вашият бизнес и нужди растат, можете да надстроите по всяко време. Надграждането, в зависимост от плана, отключва много мощни функции.
 • WPForms Pro има уникални функции като разговорни форми, страници с формуляри, условна логика и други, които позволяват на потребителите да създават мощни форми за всякакви цели. Тези функции правят премиум версията си струва да се плаща.
 • В документацията и статиите с инструкции има достатъчно информация, за да помогне при настройката и отстраняването на неизправности.
 • Дългият списък от шаблони, включени в добавката към шаблона, е безумен.

WPForms: Какво не ми харесва в това

 • Ако използвате добавки за първи път, може да се обърка какво да направите след това, след като го инсталирате и активирате. Би било полезно след инсталирането на добавките да имате кратки инструкции или дори връзки към документацията, така че потребителите да знаят какво точно да направят след това.
 • Няма опция за потребителите да качват няколко файла в едно поле, така че ако потребителите трябва да изпратят няколко файла, напр. множество снимки, можете да добавите няколко полета за качване на файлове или да ги помолите да качат файловете в софтуер за споделяне на файлове като папка Google Drive и вместо това да ви даде връзката.
 • Страниците с формуляри и формулярите за разговор няма да работят, ако перманентните ви връзки са зададени на „Обикновено“, така че не забравяйте първо да промените структурата си на постоянни връзки..
 • Известията не се изпращат на персонализиран имейл адрес.

WPForms: Финални мисли

Въпреки незначителните си ограничения тук и там, WPForms е всичко това невероятно приставка за създаване на WordPress формуляри, която наистина ви позволява да изграждате всякакви форми от всякакъв вид за няколко минути. Не са необходими кодиране или сложни настройки. Освен това има редовни актуализации и налична поддръжка.

В зависимост от вашите нужди и ресурси, можете да избирате от версиите Lite и Pro, с повече уникални функции за всеки платен пакет. Ако се нуждаете от функцията за формуляри за разговор или техните шаблони на формуляри, може да искате да разгледате тяхната версия на версията, но имайте предвид, че лицензът ще се поднови на пълна цена. За мен това прави Pro версията „хубаво да имаш“, но не и „трябва да имаш“.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map