Преглед на темата на BuddyBoss 2020

Contents

Тема на BuddyBoss: Преглед

Ако някога сте искали да създадете онлайн общност за вашата компания или бизнес, темата BuddyBoss е единствената тема, от която някога ще се нуждаете. Това е уникална тема в собствена лига и се предлага с безплатен плъгин, наречен платформата BuddyBoss.


Когато се използват заедно, темата и платформата BuddyBoss могат да помогнат на всеки, дори и нетехнологичен, да изгради сайт за социални мрежи, който е наравно с модерните сайтове за социални мрежи. Ще имате разширени функции, които обикновено се купуват отделно в други теми и ще можете да го интегрирате с много WordPress плъгини, тъй като вашите нужди се разширяват и развиват.

В този преглед ще говорим за:

 1. Темата на Buddy Boss и платформата Buddy Boss: Кратка история
 2. Неща, които можете да направите с комбото Buddy Boss
 3. Настройка на платформата Buddy Boss
 4. Компоненти на онлайн общността
 5. Персонализиране на вашата тема
 6. Продайте съдържанието си с BuddyBoss + LearnDash
 7. Интегрирайте се с още WordPress приставки
 8. BuddyBoss: Цени
 9. BuddyBoss: Поддръжка
 10. Преглед на BuddyBoss: Какво ми харесва в него
 11. Преглед на BuddyBoss: Какво не ми харесва в него
 12. Преглед на BuddyBoss: Заключителни мисли

Темата на Buddy Boss и платформата Buddy Boss: Кратка история

Нека да направим резервно копие: как темата и платформата BuddyBoss се реализираха?

Темата и платформата на Buddy Boss всъщност са заместител на BuddyPress, приставка за WordPress, която ви позволява да създавате сайт за социални мрежи. Въпреки че е иновативен, BuddyPress имаше много ограничения и има цяла общност от плъгини на трети страни за някои по-модерни функции като създаване на форум. Използването на много добавки не само усложнява нещата, но и увеличава разходите на потребителите.

Така че създателите на BuddyBoss Theme помислиха, ами ако имаме всички тези разширени функции под един покрив? Това би улеснило нещата!

И го направи. Сега, с комбото BuddyBoss, можете да направите много повече от сайт за социални мрежи, но можете също така да създадете дискусии на форуми и социални групи без допълнителен плъгин, безплатни хост и платени курсове и други.

В този момент искам да изясня какво прави всеки от тях. Най- BuddyBoss платформа добавя функционалности към WordPress, за да улесни създаването на онлайн общност. Тези функционални функции включват възможност за създаване на потребителски профили, социални групи, форуми, покани по имейл и т.н..

Най- Тема на BuddyBoss гарантира, че всичко изглежда хубаво и хубаво. Можете да използвате всяка тема на WordPress с платформата BuddyBoss, но няма да изглежда толкова страхотно, колкото при използване на темата за BuddyBoss.

Например, ето как изглежда потребителски профил, когато не използвате темата BuddyBoss:

потребителски профил без темата на BuddyBoss

Все още имате възможност да създадете потребителски профил с платформата Buddy Boss, но не изглежда толкова страхотно.

Сега сравнете това с това как изглежда темата на Бъди Бос:

потребителски профил с темата на BuddyBoss

Сега това изглежда като истински социален профил.

За да обобщите, можете да създадете сайт за социални мрежи с платформата Buddy Boss, безплатен плъгин, но ако искате всичко да изглежда хубаво и красиво направо извън кутията, най-добре е да използвате темата BuddyBoss. Двете са плътно интегрирани, така че можете да персонализирате вашия сайт и други настройки на едно място.

Те също са съвместими със стария BuddyPress, така че ако трябва да мигрирате социални профили и други данни, ще работи без проблем..


Неща, които можете да направите с комбото Buddy Boss

 1. Социална мрежа / общност в комплект с потребителски профили, емисии за новини, срокове, частни съобщения, социални групи, форуми, свързване на членове и дори покани по имейл на нечленуващи. Няма нужда от допълнителен плъгин за нито едно от тях!
 2. Продайте вашето съдържание. Buddy Boss се интегрира с LearnDash и WooCommerce, така че можете да продавате съдържание на абонамент или на база еднократна такса.
 3. Създайте уебсайт за електронно обучение. Можете да създавате, хоствате и управлявате курсовете си с интеграцията с LearnDash.
 4. Интегрирайте се с други WordPress приставки за да гамифицирате опита на членовете си, да създавате публикации за работа, да създавате цели сайтове или изключителни събития и т.н..

Настройка на платформата Buddy Boss

Тъй като има много неща, които можете да направите с комбото на Buddy Boss, единственият възможен недостатък е да настроите всичко това може да отнеме доста време. Разпръснатите настройки и опции и всичко това (което ще обясня по-нататък) също не помага. Но за да не се загубите в сложността на задния интерфейс, горещо препоръчвам да гледате и да следвате техните инструкции за видео тук.

Тези видеоклипове показват всичко – от настройка и конфигуриране на платформата до настройване на темата, за да сте сигурни, че всичко работи перфектно и изглежда страхотно.

В този раздел аз просто ще разгледам няколко основни неща, които трябва да направите / знаете, за да разберете как работи платформата и как да я използвате.


Разбиране на платформата BuddyBoss

Както казах преди, платформата предлага много функции, което е чудесно, но някои от настройките се чувстват доста разпръснати и навсякъде. Това е свързано с начина, по който са организирали платформата. Активирането на функция, настройката и стилизирането й се правят на няколко различни места.

Да вземем например страница за вход / регистрация.

Можете да персонализирате страницата за вход / регистрация в BuddyBoss > Опции за тема > Вход / Регистрация. Тук можете да добавите лого, да промените размера на логото, да използвате фоново изображение, да добавите заглавие и описание и др.

Но вземете това: можете да промените цвета на страницата за вход / регистрация оформление, отделен раздел в Опции за тема.

Струваше ми се здрав разум, че трябва да имате всички стилистични нужди на страница под един покрив, така да се каже, но така не се организират нещата в платформата BuddyBoss.

Така че нека да направя моментна снимка как работят нещата около платформата:

различни части на платформата BuddyBoss

Докато минаваме през този преглед, ще забележите, че има много връщане назад и назад между различни области на платформата, само за да персонализирате определена функция. Отначало ще бъде малко по-зашеметяващо и объркващо, но скоро ще разберете това и ще започнете да го познавате като отзад на ръката си.

Избор на вашите компоненти

Преди да направите нещо друго, първо трябва да изберете компонентите, които искате да има вашия сайт за социални мрежи.

Ако отидете на BuddyBoss > елементи, ще видите списък с компоненти, които можете да активирате на уебсайта си. Това е, което трябва да видите:

елементи

Просто поставете отметка в квадратчето на компонента, който искате да активирате за вашия уебсайт, изберете Активирате сред груповите действия в горната част и натиснете Приложи.

Например, ако искате потребителите да могат да изпращат лични съобщения един до друг, трябва да активирате Частни съобщения на първо място. Ако искате членовете да могат да изпращат покани по имейл за нечленове да се присъедините към мрежата, можете да активирате този компонент тук и т.н..

Ако искате да конфигурирате настройките за всеки компонент, щракнете Настройки директно под него. Можете също да намерите настройките в BuddyBoss > Настройки.

Настройка на страници за компоненти и регистрация

Трябва също да зададете страници на WordPress на страниците на компонентите, които току-що сте активирали. За да направите това, отидете на BuddyPress > Страници, и трябва да видите два раздела: Страници на компоненти и Страници за регистрация.

За компонентните страници те се създават автоматично от WordPress, след като активирате компонентите, така че най-вероятно няма да се налага да променяте нищо отначало. Но ако например искате да зададете нова страница в социалните групи, можете да направите това, като създадете нова страница и изберете тази нова страница в падащото меню:

добавяне на нова страница към компонентна страница

За Страници за регистрация, трябва да създадете страница за Общите условия и Политика за поверителност и да ги свържете със съответните секции за регистрация. Ако в момента загубите какво да правите, можете да разгледате видеоурок, с който обмислено са свързани в долната част на секцията:

връзка към урок за настройка на страници за регистрация

Ще намерите тези ръководства, разпръснати из различните секции на платформата, наистина приятно докосване, което прави нещата малко по-лесни за новите потребители.

Конфигуриране на вашите настройки

Освен това искате да настроите настройките си, за да контролирате достъпа до уебсайта, потребителските профили, социалните групи и други настройки. Отидете на BuddyBoss > Настройки и преминете внимателно през всяка опция. Започнете с общите настройки и преминете през всяка от категориите.

Ето моментна снимка на настройките:

Настройки на BuddyBoss Platofrm

Ако създавате онлайн общност, има смисъл да разрешите на нечленуващите да регистрират нови акаунти. Можете също да изберете да разрешите на членовете да изтриват профилите си и да изберете на кого ще покажете лентата с инструменти.

при поверителност, можете да ограничите достъпа до уебсайта си само влезли в профила си членове, но страниците за вход / регистрация ще бъдат видими за всеки.

Друго интересно нещо, което можете да направите тук, е да освободите определени URL адреси от частни. Може да искате някои страници, като маркетингови страници например, да бъдат видими за обществеността, и за да направите това, просто поставете URL адреса на страницата в Публично съдържание кутия и удари Запазите промените.

В този раздел ще намерите настройки за активираните си компоненти като профили, групи, форуми, активност, медия, връзки, покани и търсене.

Обикновено тук можете да зададете какво могат да правят потребителите във вашия уебсайт. Например, ако искате те да могат да качват снимка на потребителския профил и обложка за потребителските си профили, просто отидете на BuddyBoss > Настройки > Профили и поставете отметка в съответното поле.

Импортиране на демонстрационни данни

Друго нещо, което искате да направите, преди да си поиграете с темата, е да импортирате демо данни. Извън полето уебсайтът ще бъде празен и няма да имате примерни потребителски профили или социални групи, с които да играете. За да можете да видите как изглеждат нещата в предния край, най-добре е да импортирате демо данни.

За да импортирате демо данни, отидете на Бъди шеф > Инструменти. След това ще видите списък на Данни по подразбиране можете да импортирате. Можете да импортирате демонстрационни членове, групи и форуми. За да улесните нещата по пътя, предлагам да импортирате всичко наведнъж. Щракнете върху всяко от полетата и натиснете Импортиране на избрани данни.

импортиране на демо данни

След като направите това, ще получите няколко примерни потребителски профила, социални групи и форуми, с които да работите.

Ето примери за демо социални групи:

демо социални групи

Компоненти на онлайн общността

Сега вече сте готови да започнете да създавате онлайн общността, която винаги сте предвиждали. Както вече казах, комбото BuddyBoss предоставя вградени мощни функции за създаване на разширени онлайн общности, подобно на Facebook или Twitter.

В моя личен опит досега определено е по-просто да създадете сайт за социални мрежи с помощта на BuddyBoss. Не са необходими допълнителни приставки за нито една от функциите. Те също така разполагат с подробни инструкции за видео как да настроите всяка функция, така че да не сте оставени сами да разберете нещата.

Потребителски профили

Вграденият с BuddyBoss е възможността да персонализирате потребителски профили. Ако отидете на BuddyBoss > Профили, ще можете да добавите още полета като имейл адрес, номер за контакт, рожден ден и др. Наистина зависи от вас и какво искате потребителите да споделят за себе си.

потребителски профили

Тук нещата стават малко объркващи, тъй като можете да добавите полета към потребителски профили в задния ред, но за да пренаредите елементите в потребителския профил, ще трябва да отидете на Навигация в профила което ви извежда от BuddyBoss.

Когато щракнете върху, Навигация в профила се отваря в нов раздел и ме отвежда до персонализатора на темата на фронта. Това е неудобно, ако не исках да напусна страницата с настройки за задния ред. Предпочитам, ако вместо това се отвори в нов раздел или, още по-добре е тази опция да се намери в бекенда редактора заедно с всичко останало.

Частни съобщения

Можете също така да активирате лични съобщения, ако искате потребителите да могат да си изпращат съобщения. За да активирате това, просто отидете на BuddyBoss > елементи и активирайте Частни съобщения.

Функцията за частни съобщения включва разширени опции. От една страна, членовете могат да въведат име директно във входящата си поща, за да могат да изпращат съобщение до всеки, без да се налага да напускат собствения си профил.

Те могат също да изпращат снимки, емоджи и GIF файлове чрез частни съобщения, но първо трябва да активирате тази функция. За да го активирате, просто отидете на BuddyBossy > Настройки > средства. Там ще видите тези опции:

активиране на медиите в личните съобщения

Уверете се, че поставете отметка във всички тези полета и запазете промените.

Това, което харесвам при функцията за частни съобщения, е, че интерфейсът е много подобен на други популярни приложения за съобщения, така че потребителите могат да го използват наведнъж, без да харчат твърде много време, опитвайки се да разберат как работят нещата.

Потребителите могат да избират няколко снимки наведнъж, да търсят в техните съобщения и да използват вградени емоджи. Обичам и факта, че можете да промените тоновете на кожата на емоджиите.

Единственото, което мисля, че ще го подобри още повече, е да има начин потребителите да търсят емоджи, като напишат.

Друго малко неудобство, което открих, е, че не можете да изпратите съобщение, като натиснете клавиша Enter. Всъщност трябва да кликнете върху бутона Изпращане, който е бум, ако сте на работния си плот и не искате да се занимавате с мишка или песен.

Също така не знам дали това е само аз, но GIF-ите няма да се заредят в моя край.

Ето един поглед на това как работят частните съобщения:

частни съобщения

Социални групи

Друга готина функция на BuddyBoss е възможността да създава социални групи въз основа на интересите на потребителите.

За да активирате тази функция, отидете на BuddyBoss > елементи и активирайте Социални групи.

Ако сте импортирали демонстрационните данни, ще имате примерен набор от социални групи и по този начин трябва да изглежда директорията на социалните групи:

демо социални групи

Повече настройки за тази функция можете да намерите в BuddyBoss > Настройки > Групи. Тук можете да разрешите на всички потребители да създават социални групи, да разрешавате на администраторите да качват обложка и аватар, да активирате типове групи и т.н..

Можете също така да зададете изображението на корицата по подразбиране за социалните групи, както и ширината и височината на изображението на корицата BuddyBoss > Опции за тема > Изображение на корицата.

В задния ден можете да видите списък на всички социални групи, като отидете на BuddyBoss > Групи. Можете да редактирате, изтривате или преглеждате социални групи от тук.

Форум дискусии

Друга вградена функция на BuddyBoss е възможността за създаване на дискусии във форума, функция, която преди е била постижима само с плъгини на трети страни. По време на дискусии във форума членовете могат да говорят помежду си във Q&A формат, подобно на Reddit, което е много полезно, ако искате членовете да могат да си помагат или да обсъждат помежду си.

дискусия на форума

За да активирате създаването на форуми, просто отидете на BuddyBoss > елементи и активирайте Форум дискусии. Ако отидете на BuddyBoss > Настройки > Форум дискусии, ще можете да приложите повече правила като забрана за редактиране на коментари или публикации след определен период от време, да разрешавате на гостите потребители без акаунти да създават дискусии или коментари, позволявайки на членовете да се абонират за форуми и много други.

Това наистина е мощна функция, която може да изведе вашата социална мрежа на друго ниво. Полезно е особено за уебсайтове за електронно обучение, където искате вашите ученици да могат да обсъждат теми заедно.

в Опции за тема > Форуми, ще можете да персонализирате форуми чрез промяна на оформлението, използване на персонализирано изображение на банер, добавяне на заглавие и описание на форума и т.н..

Хубавото е и това, че всяка социална група може да създаде свой форум и те могат да създадат повече от един. Например за социалната група „Графичен дизайн“ те могат да провеждат следните дискусии на форума:

Форум дискусии на социални групи

Членски връзки

Членовете също могат да се свържат помежду си, като изпратят заявка за връзка, подобно на Google+ или заявката за приятелство във Facebook.

Всеки потребителски профил ще има а Connect бутон до снимката на профила. Членовете могат да кликнат върху този бутон, за да изпратят заявка за връзка.

син бутон за свързване на потребителски профили

След като член изпрати заявка за връзка, ще има опция да я отмени.

Членовете ще видят такова известие, когато някой изпрати заявка за връзка:

известие за покана за връзка

Можете да активирате тази функция в BuddyBoss > елементи > Членски връзки.

Мрежово търсене

Друга наистина удобна функция е мрежовото търсене, при което потребителите могат да търсят в цялата мрежа за публикации в една лента за търсене.

търсене в мрежа

Можете да изберете кои видове публикации да се търсят. За да направите това, отидете на BuddyBoss > Настройки > Търсене. Тук можете да направите определени публикации или информация, която да се търси като имена на членове, имейл адрес, потребителско име, текст на абзаца, номера, дискусия, отговори и други.

Изпращайте имейли с покани

BuddyBoss също така позволява на членовете да изпращат покани по имейл на всички, които искат да се присъединят към мрежата, било то техен колега, приятели или семейство. Всичко, което трябва да имат, е името и имейл адреса на поканения.

Ето как членовете могат да изпращат покани по имейл:

изпращане на покани по имейл

Можете също така да изберете дали искате членовете да могат да променят заглавието и тялото на имейла си, като отидете на BuddyBoss > Настройки > Покани.


Персонализиране на вашата тема

Следващата стъпка е да започнете да персонализирате темата си, за да изглежда тя точно както искате. Темата на BuddyBoss предоставя много опции за персонализиране, за да можете да дадете марково, приятно изживяване на членовете си.

Създаване на навигационни менюта

Първото нещо, което искате да създадете, са вашите навигационни менюта, тъй като това е главно начина, по който ще обиколим уебсайта.

Има два основни менюта, които можете да създадете с темата на Buddy Boss: менюто на заглавната лента и менюто BuddyPanel.

заглавна лента и менюто на BuddyPanel

Меню на заглавната лента

Менюто на заглавната лента е менюто в заглавката ви. За да създадете меню на лентата със заглавия, отидете на WordPress бекенд, задръжте курсора на мишката Външен вид, и щракнете Меню. След това ще видите поле, в което можете да въведете Име на менюто. Въведете името на менюто, нещо като „Меню на заглавната лента“ и щракнете Създайте меню.

как да създадете меню

След това ще бъде показан списък със страници, които можете да добавите към менюто си. Поставете отметки в квадратчетата какво искате да добавите и натиснете Добавяне към менюто. След това ще видите ленти под заглавието на менюто си, които можете да плъзнете и пуснете, за да пренаредите. Можете също така да създадете под-елемент за всяка страница, като вмъкнете лентата.

На Настройки на менюто в долната част, не забравяйте да щракнете заглавната лента.

създаване на меню за заглавна лента

С повечето други теми няма да имате много свобода за това как изглежда заглавката, но Темата на Buddy Boss ви дава повече възможности за персонализиране на заглавката, а също и на долния колонтитул.

Можете да намерите опции за персонализиране на заглавката в BuddyBoss > Опции за тема. В този раздел ще можете да качите логото си, да промените оформлението на заглавката и дори да промените цвета му. Ще ви покажа по-късно по-подробно различните неща, които можете да направите в Опциите за темата.

Меню BuddyPanel

Менюто BuddyPanel е приятна характеристика на тази тема, която допълва опита на социалната мрежа на уебсайта. За да създадете меню на BuddyPanel, отидете на Табло за управление на WordPress > Външен вид > Меню. Продължете да създадете ново меню и да му дадете заглавие.

От лявата страна щракнете Бъди шеф и поставете отметки в квадратчетата на елементите, които искате да бъдат показани в менюто на BuddyPanel. Кликнете Добавяне към менюто, и в Настройки на менюто можете да изберете дали искате да покажете този панел както на влизащите потребители, така и на излезлите от него потребители. Лично аз смятам, че има по-голям смисъл да се създаде различен панел за тези два типа потребители. Така че в този пример ще го покажа само на влезли в потребители.

BuddyPanel изглежда невероятно по подразбиране и има много повече, които можете да направите, за да го персонализирате.

За един можете да промените иконата на елементите от менюто си в BuddyPanel точно в Меню секция. За целта щракнете върху падащото меню на елемент от менюто и щракнете върху иконата. След това ще видите изскачащо меню с много икони, от които да избирате. Това е доста страхотна добавена функция от платформата BuddyBoss, която го прави толкова лесно да персонализирате менюто си BuddyPanel.

промяна на иконите на менюто BuddyPanel

Можете също да промените цвета на BuddyPanel и аз ще го покажа в по-късен раздел.

Настройка на вашите начални и блог страници

След като менютата ви са готови, вие също искате да зададете своите домашни и блог страници. Началната страница е първото нещо, което членовете виждат веднъж влезли във вашия сайт. Можете да изберете да покажете емисиите на новините, времевата линия, директория с членове, блог или списък с курсове.

За да зададете начална и блог страница, отидете на Табло за управление на WordPress > Настройки > четене. След като сте там, изберете Статична страница като начална страница и задайте всяка страница, която искате, като начална и блог страница.

настройка на начална и блог страница

Като пример, ако изберете Новини като начална страница, това е първото нещо, което членовете ще видят веднъж влезли:

емисия новини като първа страница

Сега имате стена на активност, подобна на Twitter, която автоматично се попълва с последните дейности на вашия сайт. Членовете могат да напишат състояние и да споменат някого с помощта на @, да качат снимка или GIF и да прикачат емоджи. Те могат също да изберат да го публикуват в своя профил или в група. Доста е готин.

Разбира се, можете да зададете различна страница като първа страница в зависимост от вашите нужди и предпочитания.

Има и още няколко неща, които можете да направите с първата си страница. Ако отидете на таблото за управление на WordPress и щракнете Страници, ще видите списък на всичките си страници, включително текущо назначената предна страница. Кликнете върху тази страница, за да влезете в редактора на Гутенберг.

първа страница

След като влезете, ако щракнете Атрибути на страницата, ще видите падащо меню, показващо три опции за шаблон:

промяна на оформлението на страницата

Страницата на цял екран ще премахне заглавката и страничната лента, докато очевидно Новата странична лента премахва страничната лента. Играйте с тези опции, докато намерите оформлението, което предпочитате. Можете да направите същото с всичките си други страници. Така че, ако искате да създадете маркетингова страница, където няма разсейване като заглавки и странични ленти, режимът на цял екран е чудесен вариант.

Ако искате да добавите странична лента към вашата първа страница (или всъщност друга страница), просто отидете на Табло за управление на WordPress > Външен вид > Widgets.

джаджи и странични ленти

За да добавите джаджа към странична лента, просто го плъзнете и пуснете вътре в страничната лента. Можете да му зададете име и да направите други модификации.

В този пример искам да добавя странична лента към заглавната страница на News Feed. Страничните ленти за тази страница са етикетирани Дейност -> Каталог отляво (страничната лента се появява от лявата страна) и Дейност -> Справочник вдясно (страничната лента се показва от дясната страна). Най-добрата част е, че мога да използвам и двете странични ленти, ако искам. Ето пример за това как да направите това:

добавяне на странични ленти

Това, което харесвам в този процес, е, че не налага нов начин на правене на неща. Ако вече сте свикнали да използвате WordPress, неговите джунджурии и редактор на съдържание, ще можете да правите повечето от тези неща с лекота. Въпреки че е още по-добре всички тези възможности за персонализиране да са само в един, обединен раздел за всяка страница, поне платформата не налага нов интерфейс на потребителите, който ще отнеме известно време, за да научите.

Що се отнася до страницата на блога (и която и да е страница), можете да направите почти същото нещо. Можете да добавите странична лента (но можете да добавите само една странична лента) и да използвате всеки джаджа, който искате.

Можете също да промените оформлението на страницата на блога си, но този път ще го направите вътре в BuddyBoss. Отидете на BuddyBoss > Опции за тема > Блог. В Оформление на блога, ще видите три опции: списък, зидария или решетка.

оформление на блог архив

Аз лично най-много харесвам масонството, но наистина зависи от вас. Нека да разгледаме накратко как се различават трите оформления:

различни шаблони на страниците на блога

Можете да направите повече персонализация дори със своите отделни страници в блога. Например, можете да промените оформлението на представеното изображение, да активирате / деактивирате авторското поле и да активирате / деактивирате бутоните за социално споделяне. Това е особено красиво, защото не е нужно да използвате друг плъгин за социално споделяне. Въпреки че самите бутони не могат да се променят, по-добре е от нищо и е едно по-малко нещо, за което да се притеснявате.

Просто проучете Блог раздел под Опции за тема, изпробвайте нещата и вижте кои настройки работят най-добре за вас.

Опции за тема

Няколко пъти споменах Опции за теми в предишните раздели и тук можете да разгледате битовете и парчетата и да персонализирате как изглежда уебсайтът ви от типографията към цветовете. Няма да ви показвам всичко, което можете да направите тук, тези уроци съществуват точно поради тази причина, но ще дам преглед на интересните начини, по които можете да персонализирате темата си.

Просто отидете на BuddyBoss > Опции за тема за да видите наличните опции за персонализиране на тема.

Logo

Разделът за качване на лого тук е много лесен за използване, тъй като включва различни опции. При повечето теми вашите възможности за персонализиране на логото са много ограничени, но с темата BuddyBoss можете да направите няколко различни неща.

добавяне на лого

Можете да изберете да активирате или деактивирате лога за десктоп и мобилен телефон. Може би се чудите защо това трябва да е опция, но някои хора не искат да имат логото си на мобилен телефон, тъй като е твърде голям и разсейва потребителското изживяване.

С BuddyBoss, ако активирате логото за мобилни устройства, ще можете да качите различно с по-малки размери. Можете също да коригирате неговия размер.

удар с глава

Преди казах, че можете да направите много повече със заглавката си и тук можете да направите това.

Можете да избирате между три опции за оформление, нещо, което повечето други теми не ви дават. Можете да изберете вашето лого от лявата страна на заглавката, в центъра или на BuddyPanel. BuddyPanel е по-добро място за вашето лого, ако е високо и имате нужда от повече място.

персонализиране на заглавката

Можете също да активирате лепкаво заглавие, което е заглавие, което се залепва в горната част на страницата, докато потребителите превъртат.

Другото, което можете да регулирате, са височината на заглавката, активиране / изключване на сянка и промяна на бутоните, показани в десния ъгъл на заглавката.

Единственото, което липсва, е възможността да присвоите различен заглавие на различни страници, защото понякога искате да можете да го направите.

BuddyPanel

Ето къде можете да активирате или деактивирате BuddyPanel. Обърнете внимание, че тя ще бъде видима само ако сте създали меню за нея в Външен вид > Меню.

Можете също да изберете да го покажете в лявата или дясната страна на екрана.

Странични ленти

Ако искате да можете да промените позицията на страничните ленти на различни страници, това е мястото, където можете да го направите. Имате възможност да покажете страничната лента на страниците отляво или отдясно само с едно щракване.

книгопечатане

Промяната на типографията на вашия уебсайт изисква приставки за трети страни за много теми, но темата на BuddyBoss се предлага с вграден персонализатор на типография на Google Fonts, където можете да избирате от стотици шрифтове за вашия сайт.

Можете да изберете типография за заглавието на сайта (ако логото е деактивирано), тялото и заглавията (H1 до H6). Можете също да промените теглото и стила на шрифта, подмножествата и размера на шрифта. И тъй като можете да зададете различна типография за всяка позиция, тя ви дава много повече възможности за персонализиране.

оформление

Стайлингът е мястото, където можете да промените цветовата си схема, както и цвета на елементите на заглавката, BuddyPanel, долен колонтитул и тялото. Това, което най-много ми харесва е, че можете да промените цвета на почти всяка част от вашия уебсайт, което прави супер лесно да останете верни на цветовете на вашата марка.

Като пример, ето как да промените цветовете на заглавката си:

промяна на цвета на заглавката

Има много повече неща, които можете да направите, за да оформите уебсайта си и мисля, че ще се забавлявате да проучвате вашите опции.

Блог

Показах преди това, че можете да избирате между три оформления на блоговите страници. Всъщност има много други налични опции за персонализиране на страницата ви в блога. Например, можете да промените начина, по който се показва представеното изображение. Можете също да активирате / деактивирате свързани публикации, да ограничите броя на свързаните публикации, които се показват, да деактивирате / активирате полето за автор на блога и да добавите кратък код за бюлетин.

Въпреки че има много опции, някои от функциите все още са ограничени. Например, опциите за показване на представени изображения не са достатъчно гъвкави. Няма опция за показване на заглавието на публикацията върху представеното изображение или добавяне на наслагване.

За тялото на блога няма начин да промените разстоянието между редовете или да коригирате ширината на съдържанието.

Също така няма начин да промените начина на показване на свързани статии. Така че, ако искате да ги покажете като списък с малки представени изображения, няма начин да го направите.

Има и опция за активиране на плаващи социални връзки, така че вече няма да се налага да използвате плъгин на трета страна. Единственият недостатък е, че няма да можете да промените как изглеждат иконите. Изглежда доста кокетно, тъй като така или иначе, така че не е толкова голям проблем. Но ако могат да добавят още опции за персонализиране на плаващите икони на социални акции, това би било чудесно.

Страница за вход / регистрация

Друга наистина готина функция е да можете да персонализирате вашата страница за вход / регистрация, така че да отразява вашата марка, а не само обичайната област за вход / регистрация в WordPress..

Страницата за вход / регистрация може да бъде оформена, за да има персонализирано фоново изображение, което изглежда страхотно. Можете също така да добавите заглавие и описание на текст като наслагване към изображението. Ограничение с настройките Мисля, че можете да показвате едно и също съобщение както за страниците за вход, така и за регистрация, докато понякога може да искате да показвате различни съобщения за тези различни страници. Например, вместо да кажете „Присъединете се към нас!“ в страницата за вход има по-смисъл да казвате „Добре дошли!“

Ето пример за това как можете да персонализирате страницата за вход:

персонализиране на страницата за вход

Други неща, които можете да направите в Опции за тема:

 • Персонализирайте 404 страницата си
 • Играйте с футера (можете да добавяте джунджурии, да променяте цветове, да добавяте кратък код като регистрация за бюлетин, социални връзки, да променяте етикета (бял етикет) и т.н.)
 • Добавете персонализирани кодове
 • Минимизирайте CSS и Javascript
 • Активиране на режима на поддръжка
 • Задайте изображения по подразбиране за потребителски профили
 • Персонализирайте форуми (променете оформлението, използвайте изображение на банер, добавете заглавие и описание на форума и т.н.)

Като цяло опциите за персонализиране, налични в опциите за теми, са доста напреднали, но лесни за настройване. Не са необходими допълнителни приставки или кодиране, за да промените вашата типография, да промените заглавките, да промените цветовете и други.


Продайте съдържанието си с BuddyBoss + LearnDash

Освен че имате онлайн общност, можете да продавате съдържанието си на уебсайта си, като интегрирате темата на BuddyBoss с LearnDash.

Ако вече използвате LearnDash, добрата новина е, че BuddyBoss е предприел допълнителни стъпки, за да се увери, че тяхната платформа и тема са идеално интегрирани с LearnDash. Това прави толкова лесно да продавате съдържание и да изграждате общност около това съдържание.

Ако не сте запознати с LearnDash, WordPress плъгин за система за обучение позволява да създавате, хоствате и управлявате онлайн курсове на едно място. Това е премиум приставка, която трябва да закупите отделно. Интегрирайки го с WooCommerce, можете да продавате курсовете си за еднократна такса или на база абонамент.

LearnDash сам по себе си е толкова невероятен плъгин. Той има мощен вграден конструктор на курсове, който можете да използвате, за да изградите курсовете си от нулата, да създавате викторини и задания, да създавате персонализирани сертификати и много други. Можете да предлагате курсове безплатно или за еднократна или повтаряща се такса. Възможностите са безкрайни с LearnDash.

Въпреки че няма да задълбочавам как да създам курс в LearnDash (можете да проверите рецензията ми за LearnDash тук), това, което искам да ви покажа, е как можете да персонализирате начина, по който страницата на списъка с курсове и индивидуалния курс страниците приличат.

Интегриране на LearnDash

За да започнете да използвате LearnDash, отидете на Plugins > Добави нов и инсталирайте и активирайте LearnDash.

След като инсталирате LearnDash, нова страница с URL адрес „yourdomain.com/courses“ ще бъде създадена автоматично.

На тази страница членовете ще могат да видят всички налични курсове на вашия сайт. Няма да задълбочавам как да създам курс в LearnDash (можете да проверите моя преглед на LearnDash тук), но това, което искам да ви покажа, е как можете да персонализирате начина, по който страницата на списъка с курсове и индивидуалния курс страниците приличат.

Но преди всичко друго, отидете на LearnDash > Настройки и се уверете, че Активен шаблон във вашия LearnDash е LearnDash 3.0 и НЕ Наследство. LearnDash 3.0 е наскоро издадена версия, която прави всяка страница на курса да изглежда невероятно направо от прилепа, така че няма да се налага да правите обширни персонализиране.

Персонализиране на страницата със списъка с курсове

След като LearnDash е инсталиран и активиран, ако отидете на BuddyBoss > Опции за тема, ще видите, че има нова секция, наречена LearnDash:

LearnDash в опциите за теми

Ето къде можете да си поиграете с това как изглежда страницата със списъка с курсове. Можете да активирате филтъра за категории, който ще позволи на членовете да виждат курсове под една категория. В полето Таксономия можете да изберете дали потребителите ще могат да филтрират по категория или маркери.

Можете също така да активирате филтъра за инструктори, който ще позволи на потребителите да виждат всички курсове на инструктор. Ако сте единственият инструктор, можете да направите без този филтър.

Можете също така да изберете да покажете автора на курса и датата на създаване на курсове, уроци или теми.

Ето как изглежда страницата с индекс на курса и различните опции за филтриране и гледане, достъпни за потребителите:

страница с индекс на курса

Както можете да видите, членовете могат да видят в кои курсове са записани и не са записани и кои курсове още не са започнали. Показани са също ленти за напредък.

В този момент е добре да добавите тази страница в менюто на заглавието си, за да могат членовете лесно да отидат тук.

Персонализиране на страницата на курса

Можете да персонализирате как изглежда всяка отделна страница на курса точно в LearnDash. Можете да добавите заглавие, кратко описание, изображение на корицата, представено изображение и други.

За да персонализирате страница на курса, отидете на LearnDash > курсове и щракнете върху курса, който искате да персонализирате. Ще бъдете отведени в редактора на Гутенберг, където ще можете да добавите или редактирате заглавието и описанието на курса.

От дясната страна, ако превъртите надолу, ще видите опции за качване на корично изображение и представено изображение. Това са страхотни начини да подобрите страницата на курса и да я направите по-примамлива за вашите студенти.

Допълнителна функция на BuddyBoss е възможността да зададете преглед на видео вместо представено изображение. Ето как да го направите:

настройка на визуализация на видео курс

След като членовете започнат курс, те ще бъдат включени в страницата с уроците. LearnDash идва с функция, наречена Focus Mode, която премахва всички разсейвания като менюта и странични ленти, така че учениците да могат да се съсредоточат върху урока. Когато се използва с BuddyBoss, така изглежда режимът на фокус:

Режим на фокус на LearnDash

Забележете, че менюто на лентата със заглавия изчезна, което прави страницата безпроблемна.

Вътре в страницата на урока има много готини възможности за подобряване на обучението на учениците. Те могат да превключват между светъл и тъмен режим, за да отговарят на различни условия на осветление и да влязат в режим на цял екран за още по-безразсейващ интерфейс.

Свързване на курсове със социални групи

Друго наистина готино нещо, което можете да направите с BuddyBoss и LearnDash, е да създадете настройка за класната стая, като свържете курсовете на Learndash със социалните групи. По този начин една социална група може да функционира като класна стая, където потребителите (студентите) могат да имат достъп до курсовете си на едно място.

Ще можете да назначите организатори / учители за всяка социална група и можете да свържете повече от един курс към социална група.

Процесът е наистина прост и лесен за изпълнение. Ако се интересувате от тази функция, можете да гледате подробно настойнически направено от BuddyBoss, за да научите как се прави.


Интегрирайте се с още WordPress приставки

Темата на BuddyBoss е съвместима и с повечето добре кодирани WordPress плъгини, като ви дава много възможности за това, което можете да направите със своя уебсайт.

Гамифициране на потребителски опит

Преживяването на потребителите на игри е чудесен начин да се насърчи непрекъснатото използване и ангажиране на вашата онлайн общност. Например, за да насърчите потребителите да се присъединят към дискусии във форума, можете да присъждате точки за всеки отговор или дискусия, която те започнат. След това можете да направите тези точки отстъпчиви по някакъв начин.

Ако искате да устроите опита на членовете си, можете да интегрирате BuddyBoss с GamiPress. GamiPress е безплатен плъгин за WordPress, който ви помага да присъждате точки на потребителите за взаимодействие с вашия уебсайт, да им присъждате значки за постижения и да дава възможност на система за класиране, която да мотивира потребителите да изпълнят всички изисквания.

Секция за публикуване на работа

Ако изграждате общност от професионалисти в ниша или конкретен сектор, наличието на секция за публикуване на работа е чудесен начин да добавите стойност на членовете си. Той е голям потребителски магнит и ще мотивира потребителите да продължават да се връщат на вашия сайт.

Можете да интегрирате BuddyBoss с WP Job Manager, безплатен плъгин, за да създадете раздел за публикуване на работа във вашия уебсайт.

След като инсталирате и активирате WP Job Manager, ще видите ново поле в левия си панел на WordPress, наречено Обяви за работа. Тук можете да конфигурирате настройките на приставката.

Плъгинът автоматично създава три страници: табло за работа, страница за публикуване на работа и страница за работа. Ето как изглеждат тези страници, както и примерно публикуване на работа:

обяви за работа

Ако искате кандидатите да могат да кандидатстват с формуляр, трябва да закупите добавка. Можете да намерите още добавки в Обяви за работа > Добавки.

Създайте календари на събития

Ако провеждате редовни събития за вашата общност, създаването на календар, който показва планираните ви събития, е чудесна идея да поддържате потребителите на мрежата в цикъла. За да създадете календар на събитията, ще ви е необходим календарен WordPress плъгин като Календар на събитията Pro.

С календара на събитията Pro не само ще можете да създавате календари за събития, но можете също така да продавате билети и да резервирате резервации направо на вашия уебсайт.

Създайте мобилно приложение

С тясна интеграция с AppBoss можете да създадете мобилно приложение за вашия сайт за социални мрежи. Всички данни от сайта на работния плот се синхронизират с приложението, така че когато потребителите трябва да се откажат от сесията на работния плот, те могат да вземат точно там, където са спрели в приложението. Ще можете също да изпращате push известия.

Това е чудесно средство за уебсайтове за електронно обучение, за да направят курсовете си по-достъпни за мобилни потребители и да увеличат процента на ангажираност на потребителите.


BuddyBoss: Цени

Когато погледнете всички неща, които можете да направите с BuddyBoss, и когато погледнете цената му, е трудно да не се учудите каква е кражба. С 228 долара годишна такса ще можете да създадете мощен сайт за социални мрежи за вашата марка. Добавете само 60 долара и ще можете да създавате 5 сайта годишно. И ще получите достъп до всички функции на темата – не са необходими добавки.

Ценообразуване на BuddyBoss

Ако се интересувате от настройка, дизайн или миграция на сайта, направени за вас, ще трябва да платите еднократна такса за настройка 00 плюс / мес. Ако искате да добавите готово за вас мобилно приложение, таксата за еднократна настройка се покачва до $ 8000, а месечната такса до $ 249.

Ако искате да можете да го изпробвате, за да го видите сами и да установите, че той не отговаря на вашите нужди, можете да се възползвате от 14-дневната им гаранция за връщане на парите.


BuddyBoss: Поддържа

Поддръжката се предоставя само чрез един канал, Help Desk. Понастоящем те не предлагат поддръжка по други канали като социални медии и имейл, така че единственият начин да получите помощ е чрез подаване на билет в техния Help Desk.

Това е малко разочароващо, тъй като вече е 2019 г. предприятията трябва да имат многоканална поддръжка, която да отговаря на клиентите там, където са. Например приложенията за чат на живо предоставят много по-бърз начин на клиентите да получат помощ, отколкото да представят билет.

Така че по отношение на поддръжката, BuddyBoss може да се подобри в скокове и граници, като добави още начини клиентите да получат помощ.


Преглед на BuddyBoss: Какво ми харесва в него

 • Той консолидира мощни функции за социални мрежи като частни съобщения и социални групи под един покрив, което улеснява от всякога изграждането на онлайн общност.
 • Той се интегрира перфектно с LearnDash и много други WordPress плъгини, включително строители на страници като Elementor Pro.
 • Персонализирането на темите е обширно с много повече възможности, отколкото други премиум теми.
 • Много е евтино като се имат предвид колко напреднали са функциите, които предоставя.

Преглед на BuddyBoss: Какво не ми харесва в него

 • Може да е трудно да научиш въжетата и ще трябва да гледаш уроци, за да разбереш как работи.
 • В началото настройките се чувстват навсякъде, не можете да намерите къде е нещо, което добавя към неповторимото усещане за новите потребители.
 • В някои функции липсват опции за персонализиране.

Преглед на BuddyBoss: Финални мисли

Темата BuddyBoss е водеща тема на WordPress за създаване на сайт за социални мрежи. Буквално няма нищо друго подобно на пазара.

Интегрирането му с платформата BuddyBoss, плъгин, разработен от една и съща компания, обединява всяка функция и компоненти на едно място и премахва необходимостта от добавки и плъгини. Ако търсите най-лесния, но най-модерният начин да създадете сайт за социални мрежи, който да разширите по пътя, темата и платформата BuddyBoss са всичко, което ще ви трябва.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector