Преглед на луди домейни

лого на луди домейниНа своя уебсайт Crazy Domains дава всякакви обещания за това да направи процеса на публикуване на уебсайт „луд лесен“.


Живеят ли до свръх?

Crazy Domains предлага регистрация на домейни и онлайн маркетинг в допълнение към уеб хостинг услуги. Въпреки че правят някои неща доста добре, там има много други доставчици на услуги, които предоставят по-добри услуги на далеч по-конкурентни цени.

Crazy Domains предлагат много основен уеб хостинг за ценова точка, което го прави по-скъп от другите хостинг доставчици с по-добра производителност, функции и цени.

Нека разгледаме по-подробно Crazy Domains, за да можете да решите дали това е най-добрият доставчик на хостинг за вашите цели.

Какво мислим за луди домейни

Основана през 2000 г., тази компания си направи име, като предлага невероятно евтини услуги за регистрация на имена на домейни. Те дори твърдят, че са водещи в предлагането на евтина регистрация на имена в региони като Австралия, Близкия Изток, Индия и Европа.

Компанията майка на Crazy Domains е DreamScape Networks, организация със седалище в Австралия. Сред притежаваните от тях марки са CHEAP домейни, AustDomains, WebCity, NetLogistics, WhoIs и други.

На уебсайта на DreamScape Networks компанията-майка казва, че Crazy Domains предоставя „премиум услуги“ на „достъпни цени“. Освен това, уебсайтът заявява, че Crazy Domains има три центъра за поддръжка, пет центъра за данни, 28 уеб продукта и повече от 500 типа домейни.

Тъй като е евтин доставчик на уеб хостинг, Crazy Domains не е ужасно. Ние обаче твърдо вярваме, че има по-добри домакини, които предлагат по-добри услуги и по-конкурентни цени. Например и двете SiteGround и Bluehost предлагат по-добри резултати за същата цена.

Цени за луди домейни

Crazy Domains предлага широка гама от ценови планове. Много от тях са доста достъпни, но не всички опции имат голям смисъл. Например, можете да закупите хостинг услуги за периоди от една година, две години, три години или 10 години. Първите три варианта изглеждат разумни. Ако обаче започвате с нов уебсайт, опцията за 10 години изглежда прекомерна. Никога не бихме препоръчали пролетта за 10-годишния план, освен ако нямате пари за изгаряне и цяла доза увереност.

Другата странност е, че можете да получите хостинг на Windows или WordPress само за три месеца. Въпреки това, най-краткият срок, който можете да закупите за хостинг на Linux, е една година.

Ето разбивка на цените за уеб хостинг услугите на Crazy Domains. Следва по-подробно обсъждане на това, което получавате с всеки хостинг пакет.

Linux хостингИкономикаPremiumнеограничен
Една година$ 7,17 / мес. (Общо $ 93)$ 12,92 / мес. (Общо $ 155)$ 21.50 / мес. (Общо $ 258)
Две години6,46 $ / мес. (Общо $ 155)$ 11,63 / мес. (Общо $ 280)$ 19,33 / мес. (Общо 464 долара)
Три години$ 6.11 / мес. (Общо $ 220)$ 10,97 / мес. (Общо 395 долара)$ 18.25 / мес. (Общо 657 долара)
10 години3,58 долара / мес. (Общо $ 430)$ 6,45 / мес. (Общо $ 774)$ 10,74 / мес. (Общо 1,288 долара)

Windows хостингИкономикаPremiumнеограничен
Три месеца$ 13 / мес. (Общо $ 39)$ 18.67 (общо $ 56)$ 27.33 (общо $ 82)
Една година$ 12,92 / мес. (Общо $ 155)$ 18.67 / мес. (Общо $ 224)$ 27,25 / мес. (Общо $ 327)
Две години$ 11,58 / мес. (Общо $ 278)$ 16,75 / мес. (Общо $ 402)$ 24.50 / мес. (Общо 588 долара)
Три години$ 10,94 / мес. (Общо 394 долара)$ 15,83 / мес. (Общо $ 570)$ 23.14 / мес. (Общо $ 833)
10 години$ 6,45 / мес. (Общо $ 774)$ 9,32 / мес. (Общо 1118 долара)$ 13,60 / мес. (Общо 1632 долара)

WordPress хостингИкономикаPremiumнеограничен
Три месеца$ 13 / мес. (Общо $ 39)$ 20,67 (общо $ 62)$ 33,33 (общо $ 100)
Една година$ 10,67 / мес. (Общо $ 128)$ 17,25 / мес. (Общо $ 207)$ 27,83 / мес. (Общо $ 334)
Две години$ 9,29 / мес. (Общо $ 223)$ 15.04 / мес. (Общо 361 долара)$ 24.33 / мес. (Общо $ 584)
Три години$ 8,83 / мес. (Общо $ 318)$ 14,33 / мес. (Общо $ 516)$ 23,17 / мес. (Общо $ 834)
10 години$ 5,30 / мес. (Общо 636 долара)$ 8,59 / мес. (Общо 1030 долара)$ 13,89 / мес. (Общо 1667 долара)

Това е почти зашеметяващ брой опции, но е много вероятно да знаете дали искате хостинг на Linux, Windows или WordPress. Това със сигурност стеснява избора. Спестявате пари, като ходите с дву- или тригодишните планове, но тримесечните и едногодишните планове са достатъчно достъпни, ако просто искате да натопите пръст във водата.

Пакети „всичко в едно“

Ако наистина започвате от нулата, тогава може да си струва да разгледате пакет от Crazy Domains. Тези пакети не са само за уеб хостинг. Вместо това те включват също регистрация на имена на домейни, изграждане на уебсайтове и инструменти за електронна търговия.

В момента Crazy Domains предлага три пакета „всичко в едно“. Първият е Онлайн стартиране. Това е наистина основен пакет, който идва с име на домейн, хостинг и личен имейл адрес с вашето име на домейн.

С този план можете да регистрирате австралийско или глобално име на домейн и уебсайтът ви ще бъде хостван в облачна DNS мрежа. Освен това ще разполагате с пакета за хостинг икономика със 150 GB уеб пространство и до 100 лични имейл адреси от вашия домейн. Целият пакет струва $ 128.

Пакетът Business Builder включва всичко в плана за онлайн стартиране плюс възможността за изграждане на уебсайт с конструктора на уебсайтове Crazy Domains. Вашият уебсайт може да включва до пет страници. В плана е включено и приложението Traffic Booster, за да се гарантира, че вашият уебсайт се намира от всички основни търсачки. Този пакет за среден път струва 318 долара.

Най-големият пакет е Крайна империя. Той разполага с всичко, което двата по-малки пакета правят в допълнение към възможността за продажба онлайн, инструменти за маркетинг по имейл и достъп до уеб анализи. С цена от 537 долара това не е лоша сделка.

Функции за луди домейни

Първо, нека разгледаме какво обещава Crazy Domains по отношение на своите хостинг услуги:

 • Гарантиран 99,9% продължаване
 • Автоматично архивиране, което се запазва за максимум 30 дни
 • Хостинг на множество домейни с по-скъпи пакети
 • Избор от 150 GB SSD, 500 GB SSD или неограничено SSD дисково пространство в зависимост от избрания от вас пакет
 • Неограничен трансфер на данни
 • Регистрация на домейни срещу заплащане
 • SSL сертификат, срещу заплащане

Поклонниците на Linux и Windows с удоволствие ще отбележат, че Crazy Domains поддържа и двете операционни системи. Какво още, имате достъп до cPanel с базирани на Linux системи и Plesk с Windows. Ако имате нужда от приложение или добавка, Crazy Domains предлага инсталация с едно щракване върху приблизително 200 различни. Съответно, Crazy Domains работи с интеграции като Drupal, Joomla, WordPress, LimeSurvey, PrestaShop, Magneto, ZenCart и много други.WordP хостинг

Тези, които са технически умели по-нататък, ще оценят възможността да кодират Crazy Domains с Ajax, Ruby, Python и най-различни други. Това е изненадващо амбициозно за сравнително доставчик на услуги с голи кости.

Подробно хостинг на Linux

Всеки, който избере Linux хостинг, получава някои от същите основни функции като достъп до cPanel, неограничен брой данни, защита на DDos, поддръжка на много кодове, FTP и SSH достъп и архивиране на файлове.

С икономическия план клиентите получават един уебсайт със 150 GB хранилище. В пакета са включени две стокови изображения, 10 бази данни и 100 имейл адреса.

Надграждането до план Premium предоставя на клиента неограничен брой уебсайтове и безплатни стокови изображения. с 500 GB хранилище, 500 имейл адреса и 50 бази данни, това може да бъде правилният план за разрастващо се бизнес начинание. Важно е също така да се отбележи, че планът Premium включва хостинг в облачна мрежа, което според Crazy Domains ще означава 300% по-бързи скорости.

Най-големият план се нарича Неограничен и името е подходящо. Клиентите, които изберат този пакет, получават неограничено пространство за съхранение за неограничен брой уебсайтове. Броят на имейл адресите и базите данни, които са позволени по подобен начин, е неограничен. Включени са десет стокови изображения, хостинг в облачна мрежа и една година достъп до Search Submit, така че уебсайтът ви да бъде забелязан.

Подробно хостинг на Windows

Когато изберете хостинг на Windows, всеки план ви дава достъп до Plesk, ASP.NET хостинг и архивиране на файлове. Други функции включват неограничени данни, DDOS защита, FTP & SSH достъп, поддръжка на много кодове, хостинг на MS SQL сървър и други.

Оттук плановете на Windows са почти идентични с плановете на Linux по отношение на пространството за съхранение, броя на имейл адресите и броя на изображенията на запасите. Основните разлики са 10 GB MS SQL BD с план за икономия, 50 GB MS SQL DB с Premium план и неограниченият MS SQL BD с неограничения план.

WordPress хостинг

WordPress хостинг е съвсем различно, което е важно съображение, ако искате да използвате Crazy Domains като ваш хост, но не сте решени коя платформа има най-голям смисъл.

Всеки план за WordPress включва възможността за разгръщане на най-новия софтуер за WordPress с едно щракване, както и стъпка с едно щракване. GIT е предварително инсталиран, а Crazy Domains е активиран WP-CLI. SSH и SFTP достъпът е наличен, както и автоматичните актуализации.

С пакета Economy за хостинг на WordPress можете да хоствате един уебсайт с 10 GB SSD памет. Разрешени са ви 100 000 посещения на месец и имате неограничен пренос на данни.

Планът Premium дава възможност да има два уебсайта на WordPress 25 GB споделено SSD хранилище. Прехвърлянето на данни е неограничено, но може да имате само максимум 400 000 посещения на месец.

Планът Ultimate ви позволява да имате най-много пет уебсайта на WordPress, но ще имате само 50 GB SSD памет. Един милион посещения на месец и неограничен пренос на данни са включени в плана.

Центрове за данни
изображение на център за отстъпки

Crazy Domains има центрове за данни, разположени в САЩ, Пърт и Сидни. Сървърите се намират в Нюарк, Ню Джърси в САЩ, както и в Хонконг и Сингапур. Освен това, EPP сървърите са разположени в Нюарк, Ню Джърси; Брюксел, Белгия; Делхи, Индия и Мелбърн, Австралия.

Наличието на центрове за данни и допълнителни EPP сървъри, разположени в Австралия, трябва да означава по-ниски проценти на закъснение и по-бързи времена за зареждане за хората, които сърфират от целия континент.

Тези центрове за данни използват технологията Dell, съчетана с рутери Cisco. Това са уважаван избор, въпреки че някои потребители отбелязват това представянето на техните уебсайтове обикновено е малко бавно.

Балансорите за натоварване и N + 1 излишната мощност означават, че центровете за данни на Crazy Domains са доста солидни. С излишна мрежа, те вероятно са в състояние да издържат до 99,9% гаранция за ъптайм през по-голямата част от времето.

Мрежата с балансирано натоварване означава, че уеб трафикът се разпределя на множество сървъри, всички от които изпълняват подобни функции на едно и също място. Използвайки облачната технология, тази мрежа за балансиране на натоварването трябва да гарантира по-добри резултати.

Прехвърляне от друг домакин

Имате ли вече активен уебсайт, който се хоства някъде другаде? Ако е така, имате късмет. Лудите домейни наистина изглежда улеснява прехвърлянето на съществуващ уебсайт към техните хостинг услуги.

Автоматичният интерфейс за пренос на уебсайт изглежда лесен за използване. Първата стъпка е избора на хостинг план в Crazy Domains. Това е последвано от получаване на имейл с искане за информация за предишния хост. След като новият клиент отговори на имейла, екипът за трансфер на уебсайтове Crazy Domains се грижи за останалото.

Това изглежда е сравнително лесен процес и компанията често предлага стимулиращи цени за клиентите, които прехвърлят съществуващ уебсайт. Просто не забравяйте да прочетете всички фини отпечатъци. Твърде много клиенти съобщават за изненада със скрити такси.

Създаване на нов уебсайт
уебсайт строител

Ако имате нужда от повече от хостинг, Crazy Domains може да бъде в състояние да ви настани. Изграждането на собствен уебсайт е доста лесно с конструктора на уебсайтове за влачене и пускане SiteBeat.

Всъщност можете да започнете процеса, като създадете уебсайт и изберете пакет, който включва уеб хостинг. Оттам можете да изберете все по-скъпи пакети за период от осем години.

SiteBeat има някои приятно изглеждащи шаблони, но няма никъде близо до стила, функционалността и гъвкавостта на други създатели на уебсайтове. Ако обаче изграждате основен първи уебсайт, това може да свърши работа.

Други услуги от луди домейни

Crazy Domains наистина се опитва да направи всичко за вас, като предлага да създадете уебсайт за вас. Те също така ще се грижат за всички видове инструменти за онлайн маркетинг и дори ще проектират логото на вашата компания. Разбира се, всички тези услуги идват срещу допълнително заплащане.

поддържа

На своя уебсайт Crazy Domains може да се похвали с това 24/7 грижа за клиентите, за които казват, че предоставя „експертни съвети“ и „приятелска технологична поддръжка“. Освен това компанията твърди, че можете да се свържете с тях чрез телефон, чат на живо или имейл.

В действителност много клиенти отчитат невероятно разочароващи преживявания с опит за реално взаимодействие с екипа за поддръжка. Сред най-често срещаните оплаквания е наличието на кутия „Започнете чат сега“ на всяка страница на уебсайта на компанията. Това кара хората да вярват, че те трябва да могат да инициират чат на живо по всяко време.

Един клиент след друг обаче отбелязва, че щракването върху полето за чат на живо просто ги отвежда към имейл интерфейс. Тези инциденти се случват толкова често, че е малко трудно да се повярва, че функцията за чат на живо някога работи.

Освен това, дори когато клиентите стигнат до екипа за поддръжка, те съобщават, че имат лоши преживявания. Времето за отговор е бавно, а отговорите, получени често, не са полезни. Ако се опитвате да управлявате бизнес на уебсайт, който се хоства на Crazy Domains, тогава имате нужда от незабавни полезни отговори. Чакането на часове за съмнителен отговор просто не е приемливо.

Липсата на клиентска поддръжка може да не е проблем за наистина технологично развитите хора, но всеки се нуждае от помощ от време на време. Лудите домейни не се измерват.

Дали лудите домейни струват ли си парите?

Честно казано, Crazy Domains вероятно не заслужава парите ви. Техният уеб хостинг не е непременно ужасен, но има далеч по-добри и по-надеждни опции. Плюс това, ако имате чувството, че в определен момент ще се нуждаете от техническа поддръжка, Crazy Domains не е сигурен залог. Дори ако основната ви цел е евтин хостинг, можете да се справите по-добре.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map