Преглед на LearnDash 2020

LearnDash 3.0: Преглед

От първото си пускане в общността на WordPress, LearnDash постоянно се изкачва до върха на списъка на Системите за управление на обучението..


Това е водещата приставка за LMS WordPress, която ви позволява да създавате самостоятелно хоствани курсове, над които имате пълен контрол, и това е приставка за създаване на курсове за:

 • Образователни институции
 • Независими създатели на курсове
 • Организации с нестопанска цел
 • разработчиците
 • Организации за обучение на ЦЕУ

И сега, с неотдавнашното внедряване на LearnDash 3.0, LearnDash просто взриви цялата конкуренция извън водата. С новия си режим на фокусиране, невероятен създател на курсове и много повече блестящи нови функции, управлението и продажбата на онлайн курсове просто стана по-лесно.


Чести проблеми с приставки за система за управление на обучението

Електронното обучение като индустрия се разраства с прескачане през последните години. Съвременните технологии позволяват на всеки със страстта да преподава да създава свои собствени курсове и да ги разпространява по начина, по който иска.

Системи за управление на обучението са уебсайтове или приложения, които ви позволяват да доставяте и управлявате онлайн курсове и да следите и потребителите.

Целта на приставките за LMS WordPress е да превърнат всеки WordPress сайт в LMS. Макар и страхотно на теория, много от тези плъгини идват с множество проблеми, които правят създаването на курса по-трудно, отколкото трябва да бъде.

Чести проблеми с LMS приставки:

 • Лош UX / UI, който дава както на създателите на курсове, така и на учащите като цяло лошо преживяване
 • Сложна настройка отпред и отзад, която изяжда твърде много време
 • Не е удобно за мобилни устройства

Удивителното е, че това са точно това, което LearnDash се опита да реши в последната си версия и не бих могъл да бъда по-развълнуван!


Основни характеристики на LearnDash 3.0

Сега за месната част ще преминем през основните функции на LearnDash 3.0, които наистина го отличават от другите LMS WordPress плъгини.

1. Мощен строител на курсове

Интерфейс за влачене и пускане

Новият създател на курсове го прави толкова просто и лесно за всеки да започне да създава курсове и уроци. За да започнете да създавате курс, щракнете “Курсове” от левия страничен панел и щракнете “Добави нов,” и след това напишете заглавието на вашия курс.

Съставител на курсове LearnDash

След това щракнете “Строител” на върха. Тук нещата се забавляват. Можете лесно да добавите заглавия на секции, като щракнете върху „Нова рубрика на раздел“ или добавете нов урок, като щракнете „Нов урок”. Можете също да ги пренаредите, като плъзнете и пуснете или кликнете върху малки бутони нагоре и надолу отстрани.

добавяне на нови раздели и уроци

Можете също така директно да добавите неограничен брой теми и викторини в рамките на един урок.

Лесният интерфейс за плъзгане и пускане наистина е нещо, за което да се насладите и ще ви позволи да редактирате потока на курса си за нула време.

Гутенбергски редактор на уроци

За да добавите действително съдържание към уроците си, просто задръжте курсора на мишката върху урока и щракнете “Редактиране”.

Уроци за редактиране на LearnDash

Ще бъдете отведени в подобен на Гутенберг редактор, където можете да поставите всякакъв вид съдържание, което искате, като видеоклипове, снимки или текстове.

Тъй като редакторът се чувства много като WordPress Gutenberg, няма да ви е твърде трудно да редактирате уроците си.

Всъщност можете да напишете „“ и да изберете вида съдържание, което искате да добавите, така:

Добавяне на съдържание към уроците

БАКШИШ: За целите на този преглед вградих видеоклип в YouTube в урока, но хостингът на вашите видеоклипове в YouTube не е чудесна идея, защото вашите видеоклипове няма да бъдат защитени. Това го прави лесно достъпен за всички – дори и за тези, които не са платили за него.

Съдържание на курса за многократна употреба

Огромен, огромен плюс за мен е фактът, че можете лесно използвайте повторно всяко ваше съдържание от курса като уроци или викторини за всички курсове, които правите.

Така че, ако създадете много курсове, които са тясно свързани с учебните предмети, можете лесно да използвате отново същите уроци, без да се налага да правите друга негова версия или да я настройвате отново на друга страница. Тази функция ще ви спести толкова много време.

Например, да речем, че създадох нов курс, наречен „Маркетинг на социалните медии за бизнеса“. Тъй като ще обхващам как да използвам Facebook реклами за бизнес, мога да използвам отново същите уроци, които създадох за моя курс “Facebook Ads Masterclass ”.

Мога да направя това, като потърся урока, който искам да използвам в десния страничен панел под “Документ” задръжте курсора на мишката върху урока, който искам да използвам повторно, и след това щракнете “Добави”.

Това автоматично ще добави урока към курса.

Уроци за повторно използване на LearnDash

2. Режим на фокус

Спомнете си как казах, че повечето LMS плъгини изглеждат толкова зле от лицевата страна, че намаляват качеството на опита на учащите?

Ето какво имах предвид:

Изглежда като обикновена публикация в блога с ненужните елементи на страничната лента и не се чувства достатъчно професионална. Ако вашите студенти са платили за вашия курс, вие искате да им предоставите невероятно изживяване в допълнение към невероятното съдържание.

Да, можете просто да премахнете ръчно тези джаджи на страничната лента, но това просто ще ви остави обикновена, скучна страница с нищо друго..

LearnDash 3.0 дава PERFECT решението.

Най- Режим на фокус дава вашите уроци незабавно лифтинг на лицето само с едно щракване.

За да активирате режим на фокус, буквално трябва да направите само 3 неща:

 • Отидете на “Настройки” на LearnDash
 • Превключете на „Режим на фокус“
 • И щракнете “Запази”.
включете режим на фокус в LearnDash

След като направите това, опреснете някоя страница от уроците си и останете изумени.

LearnDash с включен режим на фокус

Само с едно щракване вашите уроци се превръщат от изглеждащи като обикновени публикации в блогове до официално изглеждащи курсове, направени от професионални програмисти.

Не е нужно да правите никакво кодиране, за да получите съвременни функции, като интерфейс без разсейване, лента за напредък и кокетно очертание на курса.

Режимът на фокус също е маркиран, тъй като можете да използвате цветовете на вашата марка, вашето лого и други елементи, свързани с вашата марка, за да осигурите на потребителите равномерно изживяване.

Режимът на фокус е смяна на игри и наистина ще помогне за подобряване на обучението на вашите ученици.

3. Разширен конструктор на викторини

Съставителят на викторина на LearnDash също е друга отлична функция, тъй като ви позволява да създавате викторини с всякакъв вид въпроси и да настройвате повече настройки според вашите изисквания.

Има два начина да създадете тест. Първо е като отидете на “Курсове” щракнете върху курса, за който искате да създадете тест, и отидете на Курс строител.

Там можете да добавите нова викторина за конкретен урок, както е показано тук:

първи начин за създаване на нова викторина

Вторият начин за създаване на викторина е чрез щракване “Викторини”От левия страничен панел, като щракнете “Добави нов,” и назоваване на викторината.

втори начин за създаване на нов тест в LearnDash

След като свършите, е време да добавите въпроси към теста, като щракнете върху “Строител” и „Нов въпрос“:

LearnDash викторина

Можете да изберете типа въпрос и редакторът на въпросите автоматично ще се коригира:

Можете допълнително да промените настройките на въпроса, като щракнете върху „Настройки на въпроса“:

Настройки на въпроса за викторина

Можете също да настроите общите настройки на теста, като щракнете върху “Настройки”:

Общи настройки на викторината

4. Съдържание за капково подаване

Можете също да зададете конкретна дата на пускане на уроци, като отидете на “Уроци”, щракнете върху урока, който искате да капете, “Настройки,” и задайте График за издаване на урок при Настройки за достъп до урока.

Съдържание на капковото захранване на LearnDash

5. Страница на потребителския профил

Също така е отраслов стандарт за курсистите да имат потребителски профил, където да могат да видят до какви курсове имат достъп, напредъка им и друга полезна информация.

Настройването на потребителски профил в LearnDash е доста лесно. Ще трябва да създадете нова страница, щракнете върху Добавяне на блок бутон и потърсете Блокове LearnDash.

Щракнете върху „LearnDash профил“ блок и той автоматично ще създаде разкошен вид на потребителския профил на потребителя:

LearnDash създаване на потребителски профил

ЗАБЕЛЕЖКА: Режимът на фокус не работи на страници на WordPress, така че трябваше ръчно да премахна страничната лента и да коригирам ширината на съдържанието, за да получа потребителския профил с пълна ширина, показан в моя пример.

6. Няколко варианта за плащане

За да започнете да продавате курсовете си, трябва да настроите идеалната система за плащане за вас. LearnDash ви позволява да получавате плащания чрез PayPal и Stripe направо от прилеп, без да се нуждаете от приложения или приставки на трети страни..

Но тази опция липсва звънци и свирки на някои хора като например възможността да предлагат купони, ваучери, отстъпки и дори да продават неща, различни от курсове /

Ако искате да можете да правите тези неща, ще трябва да използвате плъгини на трети страни.

Горещо препоръчвам да използвате WooCommerce заедно с Cartflows. Този комбо мощност ще ви помогне лесно да добавите повече продукти към уебсайта си, да настроите количка и дори да продавате или да продавате кръстосано на клиентите си.

Други опции са:

 • ThriveCart
 • 2Checkout
 • Лесни цифрови изтегляния
 • SamCart

Можете лесно да интегрирате тези приложения, като отидете на “Добавки”:

Добавки в LearnDash

Други характеристики:

 • Лесна настройка на регистрацията на потребителя
 • Предпоставки за курс, урок и викторина
 • Частен или обществен форум за студенти
 • Книга, която се синхронизира с тест и задания на LearnDash, както и ръчно класиране
 • Бонус точки за завършване на курса
 • Персонализирани сертификати и значки
 • Възможност за създаване и продажба на пакети за курсове
 • Възможност за създаване на пазар за курсове като Udemy
 • Автоматични електронни задействания за ученици
 • Активиран е много сайт

Цени за LearnDash 3.0

LearnDash предлага 3 пакета:

 • 159 долара за един сайт
 • $ 189 10 сайта + ProPanel
 • $ 329 25 сайта + ProPanel

Какво е ProPanel?

Ако се чудите, ProPanel е добавка, която ви позволява да правите редица неща като:

 • Вижте важни показатели като текущ брой студенти, брой курсове, задачи в очакване и есета в очакване
 • Вижте активност в реално време, докато студентите посещават вашите курсове
 • Преглеждайте и изтегляйте резултатите от курса на потребителите и резултатите от теста
 • Управление, одобряване и изтриване на задания и есета
Отчитане и показатели на ProPanel
GIF от LearnDash

Политика за възстановяване

Що се отнася до тяхната политика за възстановяване, можете да получите възстановяване в рамките на 30 дни след покупката, ако решите, че LearnDash не е подходящото за вас. Също така в декларацията си за политика се посочват актуализации на продукти, добавки и подновяване на лицензи не може да бъде възстановен.

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА:

Можете да получите безплатен достъп до моя курс „Ускорител за създаване на курса“ ако закупите LearnDash чрез моите препратки към препратки. Този курс ще ви помогне да създадете онлайн курсове с помощта на LearnDash за броени дни и първоначално струва $ 297. След като купите LearnDash с моята връзка, изпратете ми имейл с копие от разписки, ще проверя и ще ви дам копие на курса безплатно.


LearnDash 3.0: Някои важни въпроси

1. Кой е най-добрият хостинг за уебсайтове на курсове LearnDash?

Ако тепърва започвате и търсите нещо, което да даде добра стойност за парите ви, нищо не бива Siteground. Има голяма скорост и производителност.

Но ако искате да създадете сайтове с курсове с голям обем, бих препоръчал CloudWays.

2. Каква е препоръчителната ви тема за LearnDash? AstraTheme

3. Може ли Elementor Pro да редактира и стилизира курсове LearnDash? Не. Но Elementor и други създатели на страници могат да редактират вътрешни страници с теми.

4. Ще работи ли LearnDash добре с плъгини за членство? Да. LearnDash е съвместим с:

 • MemberPress
 • PaidMembershipsPro
 • Ограничете съдържание Pro
 • Memberful
 • Memberium
 • UltimateMember
 • ActiveMember360
 • iMember360

LearnDash 3.0: Какво ми харесва в него

Много харесвам в новия LearnDash, главно защото екипът зад него наистина даде приоритет на обучението. Режимът на фокус наистина се променя в играта, а Създателят на курсове прави живота на създателите на курса толкова лесен.

Харесва ми и подкрепата, която предоставят на потребителите. След като инсталирате LearnDash, ще бъдете отведени до вградения учебен бут на LearnDash, където можете да гледате уроци за това как да настроите LearnDash. Можете също да прочетете статии с практически препоръки, последните съобщения и събития и да научите съвети и трикове, като добавяне на програма за партньорски курсове чрез LearnDash – всички тези право в WordPress.

Ако имате проблеми с LearnDash, можете да проверите обширната им информация знание. Ако все още не сте намерили отговор, можете да подадете билет, като отидете на техния Страница за контакти.

LearnDash почти всичко прави за вас от изграждането на вашите курсове до създаването на потребителски профили, но ако трябва да използвате софтуер за трети страни за допълнителна функционалност, е добре да знаете, че LearnDash е съвместим с много популярен софтуер.


LearnDash 3.0: Какво не ми харесва в него

Тъй като тази версия е наскоро пусната, има още много какво да се види по отношение на съвместимостта с други WordPress плъгини, като например създатели на страници, кеширащи приставки и т.н..

Освен това LearnDash не е цялостно решение в смисъл, че може да се наложи да имате и количка за пазаруване и плъгин за членство. Така че е по-проектирано да работи със съществуващата ви инфраструктура.

Да, можете да продавате курсове по основен начин без количка за пазаруване, но в него няма всички звънци и свирки, които може да искате, като купони, пакети с продукти и др. Не е толкова лошо, тъй като е много лесно да добавите WooCommerce.

LearnDash не е плъгин за членство. Така че, ако искате да защитите съдържание извън самите уроци, ще трябва да добавите и плъгин за членство, като MemberPress или Ограничаване на съдържание Pro.


Преглед на LearnDash 3.0: Финални мисли

LearnDash 3.0 е наистина революционен в света на електронното обучение. Той постави летвата наистина високо и знам, че от тук ще става само по-добре. Радвам се да видя бъдещи актуализации и нови функции, които ще подобрят изживяването още повече.

Препоръчвам LearnDash на всеки, който иска най-лесният начин да създаде уебсайт за самостоятелно хоствани курсове, без да нарушава банката.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map