Преглед на Beaver Builder 2020

Ако сте се оглеждали за създател на WordPress страница, има вероятност да попаднете на Beaver Builder. Отрасъл е като един от най-надеждните създатели на страници, тъй като беше пуснат през 2014 г. заради надеждността, удобния интерфейс и най-добрата поддръжка.


Начална страница на Beaver Builder

Аз лично използвам тази програма за създаване на страници всеки ден от години, така че имам много да кажа за тази приставка – и добра, и не много добра. Така че, ако искате честен, изготвен от обширен опит преглед, вие сте на правилното място.

Ето разбивка на това, което ще обхванем:

 1. Beaver Builder: Как работи
 2. Характеристики на Beaver Builder: Безплатни / Lite срещу Pro
 3. Мобилна отзивчивост
 4. Beaver Builder Pro: Цени
 5. Beaver Builder: Какво ми харесва в него
 6. Beaver Builder: Какво не ми харесва в това
 7. Beaver Builder: Финални мисли

Да започваме!


Beaver Builder: Как работи

Beaver Builder е приставка за WordPress, която помага на потребителите да създадат уеб страница, като влачат и пускат елементи като текстове, изображения, икони или видеоклипове.

След като влезете в съставителя, ще видите чист, безпрепятствен интерфейс, който ви дава възможност просто да проучите и да видите сами как работи. Ето какво изглежда строителят на Beaver:

Интерфейс на Beaver Builder

В този пример използвам темата Astra, която според мен е най-добрата тема за всеки създател на страници, включително Beaver Builder. Страничната лента е деактивирана за напълно празно платно.

За да започнете да добавяте елементи към страницата си, щракнете върху синя икона плюс в горния десен ъгъл на екрана. Можете да започнете, като добавите или a модул или ред.

Един ред може да има повече от една колона и всяка колона може да има един модул или елемент като снимка, текст или видео.

Да речем, че искам да добавя ред към страницата си. Ще плъзна и пускам ред в областта на съдържанието и ще продължа да добавям снимки в колоните. Ето как става това:

добавяне на редове и модули

Когато изпускате реда или модула, ще видите изскачащо меню, което показва общите, стилните и разширените настройки за модула.

Хубаво в този изскачащ прозорец е, че можете свободно да го движите по екрана, така че да не блокира модула, който редактирате. Когато го премествате наляво или надясно, ще забележите поява на сини линии, което означава, че можете да го свържете от лявата или дясната страна на екрана, за да го извадите напълно от пътя.

преместване на изскачащия редактор наоколо

Можете също така да получите достъп до този изскачащ прозорец от задръжте мишката над модула или реда, който искате да редактирате и щракване върху иконата на гаечен ключ:

икона на гаечен ключ

Ако щракнете върху стрелка на падащото меню в горната лява част на екрана ще видите още инструменти, които допълнително ще ви помогнат да изградите страницата си и да опростите процеса. Ще обсъдим някои от тези инструменти по-подробно по-късно.

Ще намерите опции за запазване на шаблона, дублиране на оформлението, визуализация на оформлението, редактиране в отзивчиви режими, вижте редакции на страниците, добавяне на оформление CSS и Javascript, промяна на яркостта на потребителския интерфейс (има тъмен режим) и други. Това, което ще видите тук, ще зависи от версията, която имате. Например, версията Lite няма да има възможност да запише шаблон.

инструменти за строители

Едно от нещата, които повечето хора харесват, е да има области с пълна ширина на съдържанието. Това, което искам да кажа, е област със съдържание, която обхваща двата края на страницата така:

пълна ширина на съдържанието

Въпреки че Beaver Builder има опция да превърне областта на съдържанието на пълна ширина, това не ми подейства веднага. Трябваше да направя някои конфигурации с моята тема преди пълната ширина да проработи.

За да работи за Astra, персонализирах оформлението на темата и зададох контейнера Пълна ширина / опъната.

задайте контейнера на пълна ширина / опънат в тема Astra

След това се върнах при създателя на страници, отидох при Глобални настройки, и задайте стандартна ширина на реда и ширина на съдържанието на редове по подразбиране да се Пълна ширина.

глобални настройки - ширина на редове по подразбиране и широчина на съдържанието на редове по подразбиране

Това направи трика. Но мисля, че това е нещо, което Beaver Builder трябва да подобри, тъй като това е почти стандартна функция в други създатели на страници, за да могат да задават ред до пълна ширина точно в съставителя на страницата, без да се нуждаят от допълнителни конфигурации на теми.

Освен леко неудобния начин за задаване на ред на пълна ширина, самият създател на страници е лесен за научаване и използване. Няма да се налага да връщате напред и назад много статии с инструкции, за да накарате нещо да работи. Чистият интерфейс също ви позволява да проучвате всичко със собствено темпо, без да ви затрупва.

Сега да разгледаме по-подробно функциите на Beaver Builder Lite и версиите Pro.


Характеристики на Beaver Builder: Безплатно / Lite Vs. професионалист

Beaver Builder има Lite / Безплатна версия и премиум версия, предлагана в 3 пакета. В този раздел ще разгледаме как се различават характеристиките в тези версии.

Версията Lite / Free е достъпна в репо приставката за WordPress. Въпреки че определено можете да създадете обикновена уеб страница с версията Lite / Free, тя е лишена от всички мощни функции на про версията, така че наистина е добре само за демонстрация, ако искате да усетите как работи Beaver Builder като цяло. Но ако се отнасяте сериозно към създаването на уебсайт, който може да получи резултати за вашия бизнес, надграждането до премиум версиите е начинът да продължите.

Основни модули (Безплатни Vs. Pro)

Едно от ограниченията на Beaver Builder Lite е много малкото включени основни модули. Lite има само 5 основни модула, докато Pro версията има 8 основни модула, включително бутони, разделител и заглавие:

Lite срещу Pro модули

Невъзможността да се добави бутон към уебсайт отнема смисъла на създаването на уебсайт. Наистина не мога да си представя уебсайт без нито един бутон. Това е като да имаш врата без копче за врата!

Така че, както вече казах, безплатната версия всъщност не е достатъчно, за да създаде сериозен уебсайт.

Разширени модули (Pro версия)

Освен основните модули, Pro версията разполага и с разширени модули, които ще добавят още повече функционалност към вашия уеб сайт. Разширените модули включват съдържателен плъзгач, карта, икони, слайдшоу, галерия, форма за контакт, призив за действие, допълнителна информация, социални бутони, обратно отброяване и други.

модерни модули на Pro версия

Шаблони (Pro версия)

Друго нещо, което липсва на версията Lite, са предварително направените шаблони, включени в Pro версията. Въпреки че аз лично не съм почитател на тези шаблони, те могат да ви помогнат да вдъхновите дизайнерски и някъде да започнете, ако да започнете с празно платно е твърде смущаващо.

Шаблоните са класифицирани в целеви страници и страници със съдържание:

предварително направени шаблони - целева страница и страница със съдържание

Създаване и запазване на собствените ви шаблони (Pro версия)

Когато създавате оформление, което сте доволни и бихте искали да използвате в други страници на уебсайта си, не искате да прекарвате часове в копиране на всеки отделен модул и редове. Това би било огромна загуба на време!

Pro версията ви позволява да запишете всеки създаден от вас шаблон, за да можете да го използвате повторно в други страници.

За да запазите шаблон, просто отидете на Инструменти и щракнете Запазване на шаблона:

запишете шаблон

Можете да намерите вашите запазени шаблони заедно с предварително направените шаблони:

запазени шаблони

Запазване на редове, колони и модули

Можете също да запазите отделни редове, колони и модули, така че да можете да ги използвате повторно в другите си страници. За да направите това, щракнете върху иконата на гаечен ключ на елемента, който искате да запазите, и щракнете върху Запази като на дъното.

Дайте име и тук ще ви бъде дадена възможност да го направите в световен мащаб. Глобален елемент се появява на множество страници на вашия сайт, но може да бъде редактиран на едно място. Ще разгледаме по-подробно тази функция по-късно. Вашите запазени редове, колони и модули можете да намерите, като щракнете върху синя икона плюс заедно с модулите, редовете и шаблоните на строителя.

запазване на ред

Глобални редове (Pro версия)

Както казах по-рано, когато запазвате ред и дори модул, ще имате възможност да го направите глобален. Ще знаете, че оранжевото нещо е глобално в световен мащаб етикет до него:

глобалните елементи имат оранжеви етикети

Когато редактирате глобален елемент, първото, което ще забележите, е линията, която го заобикаля, сега ще бъде оранжево, вместо синьо. Освен това, когато щракнете върху иконата на гаечен ключ, ще се получи отворен за нов прозорец където ще направите цялата редакция.

След като приключите с редактирането на глобалния елемент, натиснете публикувам, и всички промени, които току-що направихте, ще бъдат отразени в глобалния елемент на всички страници.

редактиране на глобален елемент

Функция за импортиране / експортиране (Pro версия)

Представете си, че създавате шаблон толкова красив, че искате да го използвате и на другите си уебсайтове. Pro версията прави това лесно, тъй като можете да създавате свои собствени шаблони и да ги експортирате / импортирате в друг уебсайт.

За да експортирате шаблон, в таблото за управление на WordPress отидете на Инструменти > износ и изберете Templates. В падащото меню под него изберете дали искате да експортирате всички шаблони или само конкретни.

След като изберете какво да експортирате, натиснете Изтеглете експортния файл. Ще изтеглите XML файл.

експортиране на шаблон

За да импортирате шаблон, отидете на Инструменти > внос > WordPress. Ако това е първият им внос, той ще каже Инсталирай сега, но ако не, ще каже Пусни вносител. Стартирайте импортера и изберете XML файла, който искате да импортирате.

импортиране на шаблон

Всички импортирани шаблони ще бъдат намерени в Запазени шаблони вътре в строителя на Beaver.

Опции за фон (Безплатни Vs. Pro)

И в безплатната, и в платената версия можете да промените фона на всеки ред. Безплатната версия ще ви позволи да използвате цвят, градиент, снимка или видео фон. С платената версия ще можете да направите всички тези две по-модерни опции за фон: паралакса и слайдшоуто.

Опции на Lite срещу Pro

Пълен контрол на страниците (Pro версия с Beaver Themer)

Обикновено създателите на страници не могат да редактират конкретни области на уеб страница като заглавки, долни колонтитули и странични ленти, както и генерирани от WordPress страници като единични публикации в блогове, архивни страници и 404 страници. Но създателите на най-горните страници са намерили решения за това и са включили функции в платените си версии, които ще позволят на потребителите да редактират тези досега недосегаеми области.

Можете също да направите това с Beaver Builder с добавката им, наречена Beaver Themer. С тази добавка ще можете да изградите всяка част от уебсайта си с Beaver Builder. Ще можете да създавате свои собствени заглавки, долни колонтитули, публикации в мрежа, архивни страници, динамична област на съдържание и други.

Доста страхотно, но уловът ще трябва да заложите допълнителни 199 долара годишно, за да можете да го направите.

Потребителски достъп и ограничения (Безплатни Vs. Pro)

Наистина полезна функция е Потребителски достъп където можете да предоставите или ограничите достъпа до определени аспекти на строителя до различни роли на страниците. Това ще ви бъде полезно, ако искате да заключите дизайна и да позволите на човек, като писател на съдържание, да може да редактира съдържание.

Настройките за достъп на потребители във версията Lite са ограничени в сравнение с премиум версията. С версията Lite ще можете да ограничавате само достъпа до само съдържание или съдържание и дизайн.

Но с платената версия можете да разрешите определени роли на страницата да се редактират глобални редове, колони и модули. Можете също така да разрешите на определени роли да имат достъп до администратор меню на строител и на инструмент износител на шаблон.

Настройки за потребителски достъп на Beaver Builder Lite

настройки за потребителски достъп на Beaver Builder Lite

Настройки за потребителски достъп на Beaver Builder Pro

настройки за потребителски достъп на Beaver Builder Pro

Приоритетна поддръжка (Безплатна Vs. Pro версия)

Клиентите на Premium получават приоритетна поддръжка от екипа на Beaver Builder, но това може да се очаква само от компания на модел freemium. Целият ми предишен опит в получаването на помощ с нещо ми беше приятно и бързо. Техните технически поддръжници наистина познават продуктите си и винаги изглеждаха да оправят проблема, който имах в кратък период от време.

Също така на разположение за всеки е тяхно Знание където ще намерите отговори на въпроси за предварителна продажба и всичко свързано с това как да използвате Beaver Builder и отстраняване на проблеми с често срещаните проблеми с техния създател на страници.


Мобилна отзивчивост

Относно моето видео за преглед направих някои забележки относно мобилната отзивчивост на Beaver Builder, но скоро след публикуването на видеото всички тези проблеми бяха бързо решени.

Както казах във видеото си, мразех мобилното редактиране в Beaver Builder. Това беше абсолютно бъркотия, тъй като мобилните визуализации не показаха точно как изглежда страницата на различни устройства.

Но за щастие екипът на Бийвър изслуша и подобри въпросите веднага. Сега опитът за мобилно редактиране вътре в програмиста е много по-добър. Можете да видите точна картина как изглежда страницата както на таблет, така и на мобилен телефон и да редактирате, когато е необходимо.

За да превключите от десктоп към мобилно редактиране, просто щракнете върху стрелка на падащото меню в горния ляв ъгъл на екрана и щракнете Отзивчиво редактиране.

отзивчиво редактиране

След това ще можете да видите как изглежда страницата ви на таблет и мобилен телефон, като щракнете върху съответните икони в горната част на страницата:

отзивчиво редактиране - таблет и мобилен телефон

Beaver Builder Pro: Цени

Beaver Builder Pro се предлага в три пакета, стандартния, Pro и агенционния пакет.

Ценообразуване на Beaver Builder Pro

Всеки пакет ви позволява да използвате Beaver Builder в неограничен брой сайтове, квалифицира ви за приоритетна поддръжка за една година до изтичане на лиценза и ви дава достъп до премиум модули и шаблони.

Основната разлика между трите е, че ще получите достъп до темата Beaver Builder само с пакета Pro и Agency.

Какво е това Темата за създателя на бобър?

Някои теми просто не работят добре с Beaver Builder. Има някои несъвместими настройки, които затрудняват изпълнението на вашата креативна визия за вашата страница.

Темата Beaver Builder е рамкова тема, която е интегрирана с приставката Beaver Builder, така че няма да имате проблеми със съвместимостта и какво ли още не. С други думи, с пакета Pro и Agency ще получите създател на страници И напълно съвместима тема.

И накрая, само пакетът Агенция предлага бяло етикетиране, което е мястото, където можете да премахнете името на Beaver Builder обикновено в долния колонтитул на страницата и да го замените със своя собствена марка. Уеб разработчиците, които създават уебсайтове за клиенти, обикновено се нуждаят от тази функция, тъй като все повече и повече компании искат да виждат собствените си търговски марки вместо някаква компания за изграждане на страници.

Съотношение цена / цена

Трябва да бъда честен и да кажа, че въпреки че Beaver Builder е невероятен, надежден създател на страници, има много подобни инструменти, които могат да правят това, което прави на по-ниска цена.

Pro пакетът не се различава много от стандартния пакет с изключение на темата и функцията за многосайтови сайтове, които лично за мен са ненужни, тъй като така или иначе често използвам темата Astra за всеки уебсайт, който създавам, и всъщност не използвам многосайтови сайтове.

Така че предполагам, че наистина зависи от това, от което се нуждаете като потребител. Ако сте разработчик или агенция, която се нуждае от рамкова тема, която гарантирано работи с Beaver Builder и ако се нуждаете от многосайтовата функция и / или бяло етикетиране, тогава получаването на по-високите пакети определено си заслужава.

Политика за възстановяване

Ако сте типът, който искате да можете да изпробвате продукт първо, преди да решите дали той е подходящ, можете да продължите напред и да купите пакет и да поискате възстановяване в рамките на 30 дни от покупката, ако установите, че строителят не не отговаря на очакванията ви.

Подновяване на лиценза

Що се отнася до лиценза, той изтича след година и автоматично се подновява по подразбиране. Ако не подновите лиценза си, вие все още ще имате достъп до съдържанието си, но цялото форматиране ще изчезне. Можете да подновите лиценза си с 40% отстъпка.


Beaver Builder: Какво ми харесва в него

 • Beaver Builder е направена от реномирана компания, която ще се задържи за дълго време, като осигурява редовни актуализации и поддръжка на клиенти.
 • Това е приятелски програмист за програмисти с чисти кодове и надеждни актуализации.
 • Те внедриха толкова много подобрения в миналото въз основа на оплакванията на потребителите и това е знак, че мненията на потребителите не попадат на глухи уши.
 • Мобилното адаптивно редактиране вече работи наистина добре.
 • На този създател на страници може да се разчита за актуализации, които няма да нарушат уебсайта ви и бърз отговор на проблеми. Перфектен за агенции и уеб разработчици, които се нуждаят от 100% надеждност за проекти с високи залози.
 • Beaver Builder има малки неща, които улесняват живота на потребителите, отколкото другите създатели на страници. Например вътре в съставителя на страници има директна връзка към таблото за управление на WordPress или персонализатора на теми, което се отваря в нов раздел, за да можете да останете в него.
 • Тяхната подкрепа е наистина от световна класа с бърза реакция и решения, които работят.

Beaver Builder: Какво не ми харесва в това

 • Развитието може да бъде доста бавно в смисъл, че отнема повече време, за да добавят нови функции. Така че, ако искате да създадете по-напреднал стил или ефектни дизайни, ще трябва да използвате добавки на трети страни. Проблемът с някои от тези добавки е, че освен те струват допълнително, някои от техните актуализации ще създадат проблеми поради несъвместимост или със самия Beaver Builder, или с WordPress. Това прави нещата по-сложни, тъй като сега трябва да се справяте и да общувате с две отделни компании, за да отстраните проблеми.
 • Техните премиум шаблони бледнеят в сравнение с шаблоните на други създатели на премиум страници.
 • Без отмяна / повтор! Това може да бъде по-досадно, отколкото си мислите.
 • За да активирам пълна ширина за области със съдържание, трябваше да персонализирам темата на Astra извън Beaver Builder, докато в други създатели на страници потребителите могат да разрешат съдържание с пълна ширина за почти всяка тема точно в съставителя.

Преглед на Beaver Builder: Финални мисли

Въпреки ограниченията си, Beaver Builder все още е надеждна, лесна за използване приставка за създаване на страници на WordPress, която аз лично използвах за създаване на невероятно изглеждащи уебсайтове. Неговият чист код, удобни за разработчиците функции, надеждни актуализации и страхотна поддръжка го правят един от най-добрите създатели на страници там на пазара.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map