Облачен преглед 2020 г.

Cloudways: Преглед

Има много решения за уеб хостинг, но да изберете такова, за което няма да съжалявате след това е трудно. Сред различните доставчици, Cloudways със сигурност ще привлече вниманието ви с уникалния си, но опростен подход към уеб хостинга.


Първо, тази компания, базирана в Малта, работи с пет топ доставчици на облаци – DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon Web Services (AWS) и Google Cloud. Тези пет осигуряват инфраструктурата, но не е нужно да създавате директен акаунт с тях, тъй като Cloudways ще настрои нещата за вас. Като управлявана хостинг платформа, Cloudways ще ви помогне да разгърнете уебсайта си само с няколко кликвания и в рамките на няколко минути. Той поддържа не само WordPress, но и Joomla, Drupal, Larvel, Magento, PHP и други инструменти с отворен код.

Друг атрактивен аспект на Cloudways е гъвкавото му ценообразуване. Компанията оперира със структура „изплащане при движение“, което прави Cloudways отличен избор за малки и средни предприятия и потребители с ограничен бюджет. Прочетете този преглед в Cloudways, за да научите повече за този облачен хостинг доставчик.

Чести проблеми с хостинг услугите

Що се отнася до бързината и надеждността, посветените сървъри и виртуалните частни сървъри (VPS) винаги са по-добрият избор за споделените хостинг решения. Докато много доставчици предлагат специализирани сървъри, само няколко оферти управляват поддръжка на хостинг.

Например, ако отидете директно със специализирани доставчици на сървъри като DigitalOcean, AWS или Google Cloud, очаквайте сами да направите тежкото повдигане. Трябва да настроите хостинг средата ръчно или да инсталирате cPanel. Освен това вие също трябва да наблюдавате поддръжката и ежедневната работа на вашия сървър. Ако нямате опит и умения за подобни задачи, очаквайте да получите злополучно главоболие, когато има проблеми, бавни скорости на зареждане или по-лошо, прекъсвания.

Тук идва Cloudways. Като напълно управляван доставчик на хостинг услуги, той ще ви освободи от притесненията и неприятностите при работа със сървър. Cloudways е проектиран да направи нещата по-прости, без да ви струва много или да жертва задължителните функции за уеб хостинг.

Основни характеристики на Cloudways

Cloudways е известен главно като хостинг платформа на WordPress. Каквото ви е необходимо за вашия WordPress сайт, можете да очаквате Cloudways да може да направи това за вас, като SSL инсталации, HTTPS пренасочвания, архивиране и други задачи, които могат да бъдат трудни за не толкова опитни потребители.

Ето връзката на функциите на Cloudways:

Функции на Cloudways

Нека разгледаме подробно основните характеристики на Cloudways.

1. Персонализиран контролен панел

След като създадете акаунт, можете да управлявате сървърите си през контролния панел на Cloudways. Той не е за разлика от типичния cPanel на повечето хостове, но персонализираният контролен панел на Cloudways е интуитивен и модерен сам по себе си. Чрез менюто на този панел имате достъп до сървъри, приложения, екипи и проекти.

Меню за облаци

Управление на приложения

Нека да поговорим за настройките, намерени в Приложения. След като настроите сървър, можете да добавяте приложения по всяко време; например WordPress.

Cloudways Добавяне на приложение

След това ще влезете в страницата с приложения. Можете да настроите много неща тук чрез раздели. Един подходящ раздел е за картографиране на домейни.

Cloudways Добавяне на домейн

Ако нямате име на домейн, което да бъде картографирано или още не сте го регистрирали, ще ви бъде предоставен временен URL адрес от Cloudways. По този начин можете да започнете да създавате уебсайт и да получите достъп до контролния панел, както е показано тук.

Временен URL адрес на Cloudways

Има и страница за инсталиране на SSL с едно щракване, на която можете да инсталирате безплатни Шифроване на SSL сертификати. Можете също да получите сертификатите си, след което да ги инсталирате тук.

SSL сертификат на Cloudways

Възстановяването също е операция с едно кликване и се намира под раздела Възстановяване.

Възстановяване на облаци

Управление на сървъра

След като приключите с настройката на приложение, вече можете да работите върху стартирането на обичайните аспекти на уебсайта си под „Сървъри“.

Можете да проверите вашите идентификационни данни за вход в Управление на сървъра.

Cloudways Master Credentials

Има страница за наблюдение на използването на процесора. Това е много важно, тъй като постоянно високите употреби могат да повлияят на работата на уебсайта Ви.

Cloudways Мониторинг на използването на процесора

Услугите, работещи на вашия сървър, са изброени под Управление на услуги. Тук можете да започнете, спрете и рестартирате една или много услуги по всяко време.

Cloudways Управление на услуги

Можете да конфигурирате PHP настройки, PHP и MySQL версии и други настройки на ниво сървър в Настройки и пакети.

Настройки и пакети на Cloudways

В секцията „Защита“ можете да блокирате достъпа на определени IP адреси до вашите ресурси.

Сигурност на облачните пътища

Ако това не е достатъчно, всеки експертен потребител може да влезе в сървъра чрез SSH, за да провери и настрои настройките. Cloudways също така осигурява облачна базирана защитна стена като защита срещу злонамерен софтуер и други видове кибератаки.

Резервните копия ще се изпълняват всеки ден по подразбиране, но можете да промените графика.

Резервни копия в Cloudways

И накрая, има SMTP раздел за настройка на изходящи имейли от вашия сървър.

Облачни пътища SMTP

Управление на екипи

Отлична функция за сътрудничество, Team ви предоставя начин да добавите членове на екипа и да им предоставите пълен или ограничен достъп до вашия уебсайт.

Екип на Cloudways

2. Постановка и клониране

За промени, които искате да тествате първо, преди да ги направите постоянни на вашия уебсайт, поставянето на Cloudways ще бъде удобна функция. Разположете зона за поставяне, направете теста и когато промените изглеждат добре, можете да натиснете промените към вашия действителен уебсайт. По този начин няма да е необходимо да се притеснявате от въвеждането на вредни промени, които не можете да обърнете.

Облачни постановки и клониране

Клонирането донякъде е подобно на постановката. Можете да направите няколко клониращи сайта, когато се променяте на нови сървъри или показвате уебсайта си на клиенти.

3. Разширено кеширане

Cloudways получава сървърната си инфраструктура от пет доставчици на облаци: DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS и Google Cloud. Известно е, че всички тези доставчици предоставят базирани на SSD VPS и специализирани сървъри, които гарантират бърза работа на сървъра.

Освен тази облачна инфраструктура, Cloudways се възползва от няколко механизма за кеширане, за да оптимизира сървърите. Компанията използва вътрешен кешинг плъгин, наречен Breeze. Този плъгин може лесно да бъде настроен, активиран и деактивиран. По-важното е, че той поддържа собствената мрежа за доставка на съдържание на Cloudway, наречена CloudwaysCDN.

CloudwaysCDN добавя повече скорост и надеждност, като кешира вашите уеб страници на различни сървъри, разположени по целия свят. Въпреки че тази функция не е налична за безплатния пробен акаунт, можете да я използвате с платен план на Cloudways на ниска цена. Достъпът до тази функция е под Управление на приложения и може да се добави само с едно щракване.

CloudwaysCDN

Cloudflare CDN може да се използва и на уебсайтове, разположени на Cloudways; Cloudfare ще работи заедно с Breeze. Други популярни механизми за кеширане Varnish и Redis също се поддържат, но Cloudways препоръчва да не се използват и двете.

4. Вертикално мащабиране

Ако по някаква причина трябва да надстроите вашия сървър, можете да увеличите ресурсите на вашия сървър само с няколко кликвания чрез вертикално мащабиране. Функцията се намира като раздел под управление на сървъра.

Вертикално мащабиране на облаци

Мащабирането работи и в двете посоки, което е добро нещо. Можете да понижите, ако трябва да се върнете към предишния си хостинг план.

5. Поддръжка на клиенти

Cloudways има денонощна поддръжка за чат на живо, за да ви осигури незабавна помощ. Можете също да заявите обаждане, да изпратите имейл, да проверите блога и базата от знания или да посетите форума на общността и платформите за социални медии в Cloudways. Cloudways също има CloudWaysBot, който следи сървърите и дава известия, когато има актуализация или някакъв проблем.

Поддръжка на клиенти на Cloudways

Цени на Cloudways

Cloudways предлага гъвкави планове за ценообразуване и работи по модел „изплащане-като-отидеш“. Може да се окаже, че ценообразуването в началото е сложно, тъй като Cloudways има няколко плана въз основа на петте си различни партньори – DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS и Google Cloud. Ето плановете:

Планове на Cloudways DigitalCOean
Планове Линод в облаци
Планове за облаци Vultr
Планове за уеб услуги Amazon Amazon
Облачни планове Google Cloudways

Основните планове в DigitalOcean и Linode са достатъчни за началници. Ако обаче сте тежък потребител, трябва да получите такъв съгласно AWS или Google Cloud.

Може да се запитате: Ако Cloudways използва инфраструктурата на тези доставчици на облаци, защо не мога да отида директно към тези пет компании? Въпреки че бихте могли да получите по-ниска цена, ако се настроите директно с тези пет доставчици, не забравяйте, че ще ви остави да настроите всичко сами. С Cloudways, предлагащи поддръжка за управляван хостинг, ще се освободите от тежестта да вършите сложни задачи.

Ако искате да опитате първо Cloudways, след това се възползвайте от безплатната тридневна пробна версия. Кратко е, но можете да изградите сървъри и да тествате функциите на Cloudways веднага, без да предоставяте данни за кредитната си карта. Този опит обаче е наличен само за планове DigitalOcean, Linode и Vultr.

Cloudways стартирайте безплатно
Cloudways стартирайте безплатно 2

Хареса ми гъвкавостта и достъпността на тези предлагани планове. Със структурата на „плащане като отивате“ ще трябва да плащате само това, което ви е необходимо, и да избягвате да се заключвате в скъпи планове, които могат да се изпълняват за година или повече. Още по-добре, ако трябва да надстроите, лесно можете да го направите с вертикалното мащабиране на Cloudways.

Cloudways приема плащане чрез основни кредитни карти и PayPal. Компанията също ще възстанови неизползваните средства, ако заявката е направена в рамките на три месеца от добавянето на фонда.

Cloudways: какво ми хареса

Cloudways е доста лесен за използване. Изграждането на уебсайтове и добавянето на приложения се извършва само с няколко кликвания. WordPress, Magento и други приложения могат да бъдат инсталирани автоматично. Ако имате стар сайт, Cloudways може бързо да ви помогне да мигрирате през персонализирания плъгин.

Някои потребители, които са по-запознати с използването на cPanel обаче, може да получат някои изненади тук. Сигурен съм обаче, че няма да се изгубят с контролния панел на Cloudways. Разделите за наблюдение и вертикално мащабиране под управление на сървъри си заслужават да бъдат споменати. Тези две ще ви позволят да наблюдавате работата на вашия сървър с един поглед и да ви предоставят информация, когато е крайно време да увеличите мащаба си.

За разлика от споделения хостинг, Cloudways е управляван доставчик на хостинг услуги, така че няма да се налага да се притеснявате за уебсайта си през цялото време. Той използва няколко технологии, като собствената си CloudwaysCDN, за да осигури бързо зареждане на страниците и ефективността на сайта. Освен това, постановката, клонирането и временният URL са функции, които трябва да бъдат приветствани от новите потребители.

И накрая, има гъвкавото ценообразуване „плащане като отиване“, което можете да адаптирате в зависимост от това, от което се нуждаете. Можете да увеличите или намалите вашия хостинг план според желанието. Има и безплатна тридневна пробна версия, която, макар и кратка, трябва да е достатъчна за тестване на функциите на Cloudways.

Cloudways: Какво не ми харесва в това

Cloudways е напълно управлявана хостинг платформа. Така че, ако искате да имате контрол върху начина, по който работи сайтът ви (като например да имате достъп до root), може би Cloudways може да не е подходящ по ваш вкус. Освен това, нямате късмет, ако искате да създадете персонализирано приложение на език за програмиране, който не се казва PHP. Мисля обаче, че тези проблеми биха засегнали само разработчиците и напредналите потребители.

Cloudways също няма регистрация на име на домейн, въпреки че ще ви бъде даден временен URL адрес за начало. Някои хора може да не харесват факта, че Cloudways няма хостинг по електронна поща, въпреки че липсата на такава функция е вероятно полезно в някои ситуации.

Въпреки че има няколко канала за поддръжка, това е една област, в която Cloudways трябва да се подобри. По това време се свързах с поддръжката, получавам неточен или твърде технически отговор или билетът ми отнема много време, за да се разреши.

Облачни пътища: финални мисли

Cloudways е мащабируем, напълно управляван, базиран на облак уеб хостинг доставчик. Въпреки че ценообразуването може да бъде объркващо в началото, плановете предлагат голяма гъвкавост, така че можете да изберете правилния план, който да отговаря на вашите изисквания. Моделът „плащане като отидете“ прави Cloudways идеален за фирми и потребители, които имат ограничен бюджет за хостинг на своите уебсайтове. Освен това подобна ценова структура гарантира, че няма да се затворите в дълъг, скъп абонаментен план.

Персонализираният контролен панел на Cloudways улеснява нещата за потребители, които не са запознати с командните линии и са напълно нови в изграждането на уебсайтове. Докато Cloudways предлага няколко интеграции с едно кликване, тя все още изостава от някои от най-големите си конкуренти.

Като цяло Cloudways е една от онези облачни хостинг компании, които постигат добър баланс между достъпна цена и функции. Като си партнира с пет от най-добрите доставчици на облачни услуги, Cloudways предлага облачни базирани хостинг услуги, които са направени за бързина, производителност и надеждност. Ако все още не сте сигурни в Cloudways, винаги има безплатна тридневна пробна версия, за да изпробвате услугите му.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map