Какво е хостинг с доказателство?

Докато терминът “непробиваем” може да изглежда като добро нещо, всъщност не е така. Хората по сигурността в уеб индустрията използват името, за да се позовават на хостинг услуги, които са разпуснати, когато става въпрос за това, което позволяват на своите клиенти да качват и разпространяват на своите уебсайтове.


По-надеждните доставчици на уеб хостинг обикновено имат строги указания и дълъг списък от правила, които управляват това, което техните клиенти могат и не могат да пуснат на своите сайтове.

Освен това повечето уеб хостинг компании не биха съзнателно домакини на хакери и злонамерени организации, които имат намерение да нарушават законите или да крадат както данни, така и пари. Бронирани домакини, въпреки това се гордеят, че предоставят убежище на тези видове престъпници.

Какво се случва с безпроблемните хост сървъри?

Често са тези домакини, защитени от букви открит в държави с по-снизходителност към правоприлагането на киберпрестъпленията. Това осигурява плодородна почва за сенчести организации и хакери, когато те знаят, че “дон’питам, доне’не казвам” подходът на домакина им позволява да работят безнаказано и без наказателно преследване за кражба на данни, подкуп, нелегален трафик и изнудване.

Източник: доклад на McAfee / CSIS 2018

Основната цел на безпроблемния хост е да остане онлайн и запази своя клиент’s данни и идентификационни данни защитени дори ако се обърнат към органите на реда. Тук наистина е терминът “непробиваем” идва от, тъй като те се представят като неразрушими.

Вие’Вероятно сте чували за атаки на ботове, откупи, злонамерен софтуер и фишинг атаки. Какво може да не знаете дали има подземна мрежа, която поддържа, улеснява и хоства тези хакери. Настройката на тези безпроблемни хостове е конфигурирана по подобен начин на законните хостинг компании, но те са много снизходителни с това, което позволяват да бъдат хоствани на техните сървъри.

Домакините, които не са снабдени с куршуми, се възползват от разхлабените закони в различни страни, за да избегнат системата и да спечелят от основните, незаконни дейности на хакерите, които са домакини.

Тези коварни организации със своите разпуснати правила и предполагаема защита от правоприлагането са поклонник за всичко, което е грозно за интернет. Те са домакини на хакери, престъпници и незаконно съдържание. Тук’е само вкус на това, което може да откриете на защитен от куршуми хост’s сървъри.

Malware

Хакерите се нуждаят от дом за най-печелившите си инструменти, а главен сред тях е зловредният софтуер, който им помага да атакуват компютри и уебсайтове. Хакерите използват злонамерен софтуер за корумпирани данни, превземете потребителски машини, изискайте откуп и хак сайтове чрез софтуерни уязвимости. Фишингът е отличен пример на хакерска техника, която помага на зловредния софтуер да влезе в компютър.

Уебсайтове на черен пазар

Всеки уебсайт, който насърчава незаконно поведение или незаконен трафик на данни, контрабанда или откраднати стоки, вероятно е хостван от защитен от броня сървър. Тези сайтове са домакин на незаконни хазартни игри, детска порнография, мрежи за трафик на хора, терористи, хакерски ресурси, откраднати данни от кредитни карти, наркотици, фалшиви паспорти и много други материали и дейности на черния пазар. Ако можете да посочите незаконна или незаконна дейност, тя вероятно ще се проведе на някой от тези сайтове.

Бот мрежи

Ботовете са друг инструмент на хакерите, използвани за атака на уеб сървъри при схеми за отказ на обслужване (DDoS), при които стотици, хиляди или дори милиони отдалечени компютри, които са компрометирани и по същество се превръщат несъзнателно в “бот” от злонамерен софтуер се използват за сривове на сайтове. Това е друг любим инструмент на хакерите, които често разбиват уебсайтове и струват на дребно, фирми и организации милиони загубени приходи или трафик.

Знанието е сила

Макар че може да е достатъчно лесно да се избегне използването на холетоустойчива услуга, като просто се избере добре известен, добре прегледан хостинг сайт, който не премахва или облекчава необходимостта от засилени мерки за сигурност. Това също не означава, че хакерите, които се занимават чрез непроменени хостове, ще изчезнат. Предприемането на стъпки и мерките за сигурност ще помогне за затягане на сигурността и запазване на уебсайтовете в безопасност през ден и възраст, когато изглежда, че атаките идват от всички страни.

Най-добрият начин за борба с хакерите и хостинг с броня е да премахнете уебсайта си като цел и да го направите възможно най-сигурен..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map