Какви са моите хостинг опции?

типове уеб хостингНезависимо дали управлявате бизнес, уебсайт за електронна търговия или блог, едно от първите ви съображения, преди да се опитате да установите присъствие онлайн, е коя платформа е най-подходяща за хостинг на вашия уебсайт.


Има десетки доставчици, големи и малки. Всеки тип хостинг услуга има своите предимства и недостатъци и нито едно решение не е подходящо за всички. Кой е правилният избор за вашите нужди и бюджет?

Какво представляват Уеб хостинг услугите?

уеб хостинг за малък бизнес 1Някои хора бъркат уеб хостинг платформите с доставчиците на интернет услуги (ISP). Вашият уеб хост е как добавяте и управлявате съдържание на уебсайта си, а интернет доставчикът е как вие и посетителите го виждате, след като е на живо.

Можете да използвате платформа за управление на съдържанието като WordPress, която е хостинг услуга сама по себе си, за да създадете блог или уебсайт за електронна търговия. Но, ако ще управлявате процъфтяващ бизнес, имате нужда от хостинг услуга.

Изборът на вашата хостинг платформа е едно от най-важните решения, които ще вземете. Вашият избор зависи от функцията на вашия уебсайт, какъв тип съдържание се показва и количеството на трафика, който очаквате, наред с други съображения.

Искате уеб хост, който предлага поверителност, сигурност и достатъчно честотна лента, скорост и пространство, за да съхранявате вашите файлове и поддържате уебсайта си работещ и работещ на оптимални нива.

Вижте нашата начална страница, за да разберете по-добре най-добрите домакини в Австралия.

Предимствата на използването на уеб хостинг услуга

Ако искате да останете конкурентоспособни, имате нужда от професионален хостинг, за да управлявате уебсайта си по начин, който е рентабилен и безпроблемен. Превръщането на вашия уеб хостинг в компания ви позволява да се наслаждавате на защитена платформа, без да се притеснявате за мащабируемост и надстройки или поддръжка на оборудване и софтуер. Те също предлагат ниво на сигурност и функционалност, което е трудно за всички, освен най-големите компании, да осигурят за себе си.

Освен това ще се радвате:

 • По-добро изпълнение на уебсайта
 • Денонощна техническа поддръжка
 • Свързан с домейн имейл
 • Надеждност и увеличаване на продължителността на работа

Какво ще кажете за безплатните хостинг услуги?

Спомнете си поговорката, че получавате това, което плащате? Безплатни или евтини уеб хостинг услуги са достъпни в целия интернет, като новите доставчици се появяват седмично. Възможно е да намерите добър, ако търсите през всички тях, но има недостатъци да се опитате да се справите с безплатно.

облачен хостинг

Необходими са пари за хостинг услуги, за да се поддържа вида на технологията и сигурността, необходими за конкуренцията. Намирането на реномиран, надежден домакин трябва да се обмисли и да се инвестира.

Други недостатъци на безплатни или евтини хостинг услуги включват:

 • По-малко ресурси като честотна лента и съхранение
 • Резки промени или изключения без предупреждение, като например TOS или споразумения за ниво на обслужване
 • Течове и нарушения на данните
 • Много престой и по-ниски скорости
 • Възможност за продажби или споделяне на информация от трети страни

Прочетете нашето ръководство за най-добрият безплатен хостинг да научиш повече.

Технически условия, които трябва да запомните

Едно от по-объркващите неща при избора на хостинг услуга е разбирането на речника. Това е особено объркващо, когато се опитвате да сравнявате доставчици и те заслепяват с много технологични разговори. Как можете да знаете колко ширина на честотната лента се нуждаете, ако не знаете защо това се отразява на ефективността на уебсайтовете и времената на зареждане?

Ето някои важни условия на търговията, които ще ви позволят да обсъдите своите възможности за хостинг от гледна точка на образования потребител.

Домен за добавяне: Това е отделен уебсайт, който споделя вашите ресурси и понякога се добавя като част от вашия план.

Backup: Допълнително копие на всички ваши файлове и данни. Вече трябва да извършвате редовни резервни копия на системата, но някои хостинг сървъри ги предлагат като автоматизирана функция.

Bandwidth: Вашата честотна лента е количеството на трансфер на данни при достъп до уебсайта Ви. Използвате честотна лента чрез генериране на трафик, имейл, качвания и изтегляния. Някои хостинг планове предлагат неограничена честотна лента, но трябва да изберете най-високата сума, необходима за вашите изисквания.

WordP хостингСистема за управление на съдържанието (CMS): Платформата, която използвате за захранване и управление на вашия уебсайт. WordPress е най-популярната, но други платформи включват Joomla, Drupal и други. Уверете се, че вашият уеб хост поддържа вашата CMS.

CPanel: Това е контролен панел който използвате за конфигуриране на настройки на вашия сървър.

Специализиран IP: IP адрес, който се използва само от вашия уебсайт. Ще ви трябва специален IP адрес, ако използвате SSL удостоверяване за обработка на плащания в уебсайт за електронна търговия.

Дисково пространство: Количеството пространство, осигурено с вашия план за съхранение на вашите файлове, уеб страници и т.н..

домейни: Вашият домейн е URL адресът, който се използва за достъп до вашия уебсайт. Това е четена от човека версия на вашия IP адрес, която казва на сървъра на клиента къде да маршрутизира трафика.

Система за имена на домейни (DNS): Тази услуга превежда името на домейна в цифров низ от символи, който представя вашето местоположение в интернет. Когато регистрирате вашия домейн, уеб хостът създава DNS запис, който го свързва към IP адрес.

престой: Времето, през което уеб сървърът или уебсайтът намаляват поради срив, хак или други прекъсвания на услугата, представени като процент. Трябва да се стремите към възможно най-малко време за престой.

Протокол за прехвърляне на файлове (FTP): Използва се за контрол на качвания и изтегляния на файлове. Проверете дали вашата хостинг услуга позволява това и дали те включват допълнителна функционалност като анонимен FTP или присвояване на акаунти.

IP адрес Машинно четим адрес, който позволява на сървърите да насочват трафика към правилния уебсайт.

Езикова поддръжка Езиците за програмиране, поддържани от вашата хостинг услуга. Поне услугата ви трябва да е съвместима с PHP и Perl.

Управляван хостинг: Вие плащате за услугата, а хостинг компанията управлява всичко за вас.

MySQL: Система от бази данни, която е включена в повечето уеб хостинг услуги. Използва се с редица приложения.

POP 3: Това е имейл протокол, който ви позволява да изтегляте имейли от сървър. Прост протокол за прехвърляне на поща (SMTP) е подобен протокол, който ви позволява да изпращате имейли от сървъра. Повечето хостинг услуги ще ви позволят да изпращате и получавате имейли от вашата хостинг платформа, но много интернет доставчици ви ограничават да използвате само техните пощенски услуги. Протоколът за достъп до интернет съобщения (IMAP) е подобен протокол, който се използва от хора, работещи от множество компютри на различни места.

Softaculous: Този автоматичен инсталатор ви позволява да мигрирате CMS платформи като Drupal и WordPress към вашата хостинг платформа с едно щракване, вместо да извършвате ръчна инсталация.

Защитен слой на гнездото (SSL): SSL е протокол за криптиране, който се използва за удостоверяване и защита на данните, движещи се по мрежа. Всяка избрана от вас услуга трябва да има тази технология.

съхранение Отделеното количество пространство, разрешено за съхранение на вашите данни. Някои услуги ограничават съхранението по пакети, докато други предлагат неограничено пространство за съхранение. Изберете план, който осигурява адекватно съхранение за вашите изисквания.

Uptime: Времето, през което уебсайтът ви е изправен и функционира правилно. Ние хостинг услуги обикновено показват това като процент, така че не се отнасяйте за нито един доставчик, който показва по-малко от 99 процента време за работа.

След като вече сте наясно какво е уеб хост, защо имате нужда от такъв и някои от условията, които ще ви помогнат да намерите добра, ето петте най-добри налични хостинг услуги. Има и други видове уеб хостинг, но те са малко използвани или просто вариации на една от тези платформи.

1. Споделен хостинг

Със споделен хостинг ви се предоставя определено количество пространство на сървър с други уебсайтове. Споделеният хостинг е икономически избор за начинаещи. В диапазон от 5 до 20 долара на месец, цената е правилна, ако сте малки или тепърва започвате. споделен хостинг

Но споделянето на ресурси с потенциално хиляди други уебсайтове може да не се получи, ако очаквате растеж на бизнеса, имате редовни скокове на трафика или се нуждаете от по-голяма сигурност. Ако друг уебсайт на сървъра генерира много трафик, това може да доведе до забавяне на вашето или по друг начин да намали вашата производителност.

Споделеният хостинг обикновено е това, което получавате евтин хостинг решения.

Кой използва споделен хостинг?

Това е добра опция за тези, които имат малък оперативен бюджет или ограничено пространство за хардуер и инфраструктура, за начинаещи с ограничени познания в областта на технологиите и за малки уебсайтове с по-малко трафик и без планове за разширяване.

Професионалисти
 • Най-евтини варианти
 • Разпространява цената на работещ сървър сред много клиенти
 • Елиминира разходите за настройка, поддръжка и надстройки
Против
 • Проблемите със сървъра също се споделят
 • Скоростите на трафика от други клиенти могат да забавят вашия уебсайт
 • Ограничения на ресурсите

2. Специализиран хостинг

Когато получите специален хостинг план, получавате целия сървър всичко за себе си. Това означава, че не е нужно да се притеснявате, че друг трафик ви забавя или се сблъсква с рискове за сигурността. Вие също имате по-голяма ширина, когато става въпрос за избора на вашата операционна система и конфигурирането на вашия сървър. Специализиран хостинг е препоръчителните решения, когато става въпрос хостинг за малък бизнес.

посветен хостинг

Тази опция изисква също и по-големи повтарящи се разходи, които могат да бъдат до $ 350 на месец или повече, ако се нуждаете от много място за съхранение, скорост и честотна лента. Размерът на наличните ресурси обаче зависи от доставчика и все пак трябва да платите пълния размер на ресурсите, дори ако те не се използват. Ако хардуерът замине, целият ви сървър е спрян и вие сте отговорни за всички поддръжка и надстройки.

Научете повече за посветен хостинг тук.

Кой използва посветен хостинг?

Тази опция е наистина само за тези, които имат високо специализирани нужди, големи бюджети и нямат планове за експоненциален растеж. Помислете за компании или лица, които се нуждаят от много поверителност, но не се притесняват от мащабируемост.

Професионалисти
 • Всички ресурси са посветени на нуждите на клиента
 • Дава ви повече контрол върху системната конфигурация и технологията
 • По-голям контрол върху поверителността и сигурността
Против
 • Най-скъпи опции
 • Нуждаете се от технически познания или ИТ екип за инсталиране, конфигуриране и управление
 • Не е мащабируем; наличните ресурси са всичко, което идва с договора.

3. Хостинг на базата на облак

облачен хостингС хостинг на базата на облак имате глобална мрежа от сървъри, всички работещи заедно. Това означава, че ако един сървър се спусне, другите сървъри могат да поемат товара.

Също така ви позволява да плащате само за ресурсите, които използвате, и можете да увеличите мащаба нагоре или надолу веднага. Също така няма инфраструктура или хардуер за закупуване и поддържане.

VPS хостинг е една от най-често срещаните форми на облачен хостинг.

Кой използва облачен хостинг?

Всеки, който може да се наложи бързо да мащабира възможностите си, и тези, които се нуждаят от неограничено място за съхранение и други ресурси при поискване. Освен това е добро решение за уебсайтове за електронна търговия, които може да се нуждаят от по-голям капацитет за сезонни или други временни скокове на трафика, но не желаят да плащат за ресурси, които не използват на пълен работен ден. Предвижда се, че тази опция ще замени традиционните специализирани и споделени сървъри във времето.

Професионалисти
 • Без хардуер или физическо хранилище за поддържане
 • Вие плащате само за това, което използвате.
 • Другият трафик или проблеми на сървъра няма да ви засегнат
Против
 • Няма фиксирани разходи, които биха могли да повлияят на бюджета
 • Разходите могат да нараснат бързо, ако имате внезапен скок на трафика
 • Все още сте останали, ако имате нарушение на данните, DDoS атака или лош PHP и несигурни плъгини на трети страни.

4. VPS хостинг

За много собственици на уебсайтове това се превръща в предпочитаната опция. Той е базиран на облаци, така че получавате ползите, които идват с мащабируемост при поискване. Плановете на VPS също са по-частни и сигурни.

VPS хостингТъй като толкова много доставчици предлагат VPS, пазаруването на персонализирано решение ви дава повече възможности. Това също означава, че има на разположение по-голям брой бюджетни планове.

Кой използва VPS хостинг?

Всеки, който се нуждае от надеждни и сигурни хостинг решения, може да бъде добре обслужен с VPS. Също така добър избор, ако трябва да увеличите мащаба по време на период на растеж.

Професионалисти
 • Достъпни и гъвкави
 • Голяма сигурност срещу шпиониране и нарушаване на данните
 • Защитава поверителността
Против
 • Все още споделяте ресурси с други клиенти.
 • Ако получите лош доставчик на услуги, все още сте податливи на престой, внезапни увеличения на цените и споделяне или продажби на трети страни.

5. Хостинг на риселър

Хостинг риселър ви дава всичко, което получавате от споделена хостинг услуга с екстри, хвърлени в микса. Получавате повече функционалност и повече контрол над конфигурацията си, отколкото със специализиран хостинг, но по-ниска цена, защото ресурсите са споделени.

как работят дистрибуториС тези планове можете също да препродадете част от вашия сървър на други клиенти. Помислете за това като закупуване на дуплекс или жилищна сграда и отдаване под наем на останалите единици, за да покриете ипотечното си плащане. Тези планове често идват с предимства като автоматизирано фактуриране на клиенти, специализирани IP адреси и безплатни домейни.

Научете повече за дистрибутор хостинг тук.

Кой използва хостинг на риселъри?

Някой, който иска да се включи в уеб хостинг бизнеса, без да се налага да купува цялата инфраструктура и хардуер. Тези, които искат да закупят хостинг като инвестиция, без ежедневните задължения за поддръжка и сигурност.

Професионалисти
 • Непосредствена печалба за инвеститорите
 • Хостинг компания се грижи за сигурността и поддръжката
 • С пакета се предлагат безплатни инструменти за управление и технологии
 • Денонощна техническа поддръжка
 • Поддържа разходите си ниски
Против
 • Може да действате като мениджър на резидентите, което означава, че сте дежурни през цялото време
 • Качеството на услугата все още зависи от хостинг компанията

Долния ред

Има толкова много опции за уеб хостинг услуга в наши дни. Това улеснява всеки собственик на уебсайт да намери правилното решение. Ключът за получаването на точно това, от което се нуждаете, е да знаете езика и да имате ясен фокус върху целите си за пазаруване на хостинг услуга.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map