Как да персонализирате WordPress

развитие на wordpressWordPress е доминиращата платформа на уебсайтове наоколо и с добра причина. То’е лесен за използване, невероятно адаптивен и е включени с повечето качествени уеб хостинг доставчици.


Нека се потопим в това как можете да персонализирате вашите WordPress сайтове, след като получите хостинг пространството си квадрат.

Настройки първо

Веднага след като WordPress е инсталиран и искате да започнете да го персонализирате за вашите нужди, го’е добре да започнете с основите. Персонализирането на вашите настройки и контроли ще ви даде по-голяма точност спрямо настройките, които правите и ще ви позволи да персонализирате останалата част от сайта по ваш вкус.

Началната ви страница в WordPress ще има “Добре дошли” и a “персонализирайте вашия сайт” бутон. Игнорирайте това; вместо, щракнете върху “опции на екрана” в горния десен ъгъл на екрана. Това място представя колекция от отметки, които ви показват какво виждате на екрана си по всяко време. Можете да премахнете отметката от тях, ако е необходимо, ако не го направите’не ми пука за някои от тях.

След това можете да плъзгате и пускате кутиите, които искате да запазите около екрана си, според вашите предпочитания или колко често ви се струва, че’Ще използвам кутиите. Например, Бърз чертеж може да бъде добър избор, ако се окажете често с бележки или груби чернови за публикации в блога. От друга страна, повечето хора спечелиха’не се интересувайте от WordPress Събития и Новини, освен ако не сте’отново си разработчик.

След това преминете към Бутон за настройки на WordPress, който се намира в лявото меню. Те трябва да бъдат настроени достатъчно добре за повечето потребители веднага след прилепа, но това помага да преминете и да се уверите, че всичко е в отлично състояние. Това е и мястото, в което ще персонализирате няколко основни аспекта на вашия сайт, като заглавието си.

Настройки за WordPress

Също така е добра идея да проверите два пъти дали адресът на сайта и WordPress адрес съвпадат помежду си; дон’не искам посетителите да се изгубят на път към вашия сайт!

Тук също можете да го направите, така че началната ви страница да е това, което е’s се извежда първоначално, а не в блога ви (което е по подразбиране).

ние’d също препоръчвам да настроите “Включете за всяка публикация във емисия…” опция за “резюме”. Това кара вашите публикации да се обобщават, което помага на хората да превъртат вашето съдържание по-бързо и помага на страницата ви да се зарежда по-бързо. Освен това, уверете се, че вашият “видимост на търсачката” не е поставена отметка, за да може Google да намери вашия сайт за трафик.

Отвъд тези основи има много други настройки, с които можете да се забъркате през тази страница. ние’d препоръчваме да проверите настройките си за поверителност, тъй като ви позволява да вземете страница за поверителност, автоматично създадена от WordPress. Това е безценно, ако планирате да имате международен трафик в светлината на GDPR.

Потребители – Добавяне и премахване

Позволявам’Следваща глава към менюто Потребители, което трябва да бъде на същата лява конзола. Тук можете да създадете нови потребителски профили или да редактирате потребителските профили на всеки, който в момента е в системата. Това ви позволява да определите кой има определени привилегии и информация за вход.

Бутоните са доста обясними. “Добавяне на нов потребител” ви позволява да добавите нов потребител към сайта и изисква да попълните определена информация за тях, включително потребителско име и имейл адрес. Можете да персонализирате тяхната роля и да им дадете определени привилегии, като използвате “роля” контрол в долната част.

Wordpress-добавка нов потребител

Можете също да редактирате потребителски профили и да коригирате привилегии или административен контрол, ако решите да привлечете повече хора в сайта за създаване или редактиране на съдържание. Внимавайте, когато използвате това меню, ако искате’привличате някого, за да го направите’не случайно им дайте пълни права на администратор, освен ако не им се доверите на 100%.

И накрая, тази част от сайта ви позволява да промените паролата си и дори можете да използвате WordPress за генериране на силни пароли, ако искате някаква помощ. Предвид WordPress’s случайни проблеми със сигурността, то’s страхотна идея да използвате този контролен превключвател паролата си няколко пъти в годината.

Тематични неща

Сега го’Време е да влезете в забавната част от персонализирането на WordPress: теми!

В зависимост от хостинг пакета или WordPress планирате’избран съм, Вие’Ще имате достъп до няколко десетки или няколко хиляди теми. Тази изобилие от творчески възможности може да бъде малко поразителна.

Можете да промените или изберете тема от отивам до “Външен вид” от лявата страна на таблото за управление. WordPress автоматично инсталира теми във вашата система, но можете да използвате това меню за търсене на нови теми, като щракнете върху “добавете нова тема”.

Добавете нова тема в WordPress

Всички безплатни теми, които вече имате, вече трябва да са в колекцията ви. Темите от доставчици на трети страни могат да бъдат намерени във вашия акаунт, като кликнете върху вашия “изтегляния” раздел.

В противен случай можете да използвате раздели в горната част на екрана или да търсите теми ръчно или да ги изберете от колекции като “Популярен”, “Последен”, или “Любими”.

Веднъж ти’намерихте тема, която ви харесва, можете да изтеглите файловете и да се върнете в WordPress. След като добавите вашата тема, можете “Качване на тема” с помощта на бутона в горната част на екрана. Трябва да се появи поле за качване на файлове, което ви позволява да пуснете вашите WordPress файлове в пространството. В този момент WordPress автоматично инсталира и активира темата.

Как да качите тема в WordPress

След това щракнете “Персонализиране” при “Външен вид”; това ще ви даде възможност да персонализирате темата си по ваш вкус. Инструментът’s контролите и външният вид ще изглеждат малко по-различно въз основа на това, което всяка тема ви позволява да направите, но общото оформление е идентично. Опциите за персонализиране на WordPress са от лявата страна на екрана, а визуализацията е директно в центъра.

Идентичността на вашия сайт е заглавието на сайта и се появява, ако не го направите’няма лого на място. Икона на сайта isn’t логото, въпреки това; това е малката икона, която се показва в раздела на браузъра (т.е. “G” за Google).

Вместо това логото се намира под “удар с глава”. Можете да изберете логото си от устройство или компютър, въпреки че се уверете, че неговият фон е прозрачен, така че да се показва, независимо какъв цвят на фона сте избрали.

Говорейки за цвят, можете да промените универсалните нюанси, достъпни за вашата тема и уебсайт, като кликнете върху съответния бутон в лявото табло. Цветът на фона е неясен; Цвят на фона на заглавката и долния колонтитул ви позволява да различавате различни сектори на страницата на вашия уебсайт.

Най- “в световен мащаб” бутон ви позволява да персонализирате глобални настройки според вашата марка или предварително определена тема. Те включват неща като размерите на шрифтове или оформлението на различни страници. Може да ви помогне да придадете поглед на всички тези настройки, дори ако решите да ги поддържате по същество еднакви въз основа на това, което темата предоставя по подразбиране.

накрая, ако сте закупили тема за премиум WordPress, може да имате допълнителни опции за персонализиране отляво и табло. Те могат да бъдат намерени на бутон, наречен на самата тема.

Например, “Astra” опциите ще се показват, докато са наречени същите, въпреки че може да са под „Външен вид“, а не на таблото като собствена категория.

Те ви позволяват да инсталирате допълнителни плъгини или да променяте аспекти, специфични за тези теми. Препоръчваме да отделите малко време за експериментиране с всичките си възможности, тъй като това лесно е един от най-задълбочените аспекти на опита за персонализиране на WordPress..

Приставки и SEO

Приставките са отлично допълнение към всеки уебсайт и могат да подобрят неговата функционалност, производителност и функции за вашите посетители. В същото време искате да изберете и избирате своите плъгини внимателно, за да го направите’не случайно претоварете вашия сайт’s ограничения на честотната лента или съхранение или накарайте сайта ви да се зарежда твърде бавно за вашите посетители.

Има няколко “трябва да има” типове приставки ние’d препоръчвам. Те включват плъгини за сигурност, като Wordfence, която защитава вашия сайт от груби атаки и зловреден софтуер. Вие’Ще искам и някои плъгини за оптимизация на изображенията, ако планирате да използвате много визуални медии на вашия сайт. Smush е добра опция, тъй като ви позволява да използвате изображения с висока разделителна способност, без да забавяте твърде много нещата.

Вие’Вероятно също така ще искате да получите резервна версия, дори ако вашият хостинг доставчик включва безплатни резервни копия като бонус. Резервните копия ви позволяват да съхранявате данните си, съхранявани на друго място, в случай че нещо се срине или нещо катастрофално се случи с вашия сайт’s жива версия.

Кеширащите плъгини също могат да бъдат полезни. Те позволяват на вашия сайт WordPress да се почувства по-отзивчив, като предоставя вашия уебсайт и данни на посетителите си малко по-ефективно и бързо. W3 Общ кеш е чудесен пример.

След като идентифицирате плъгините, които искате да инсталирате (независимо дали са’отново тези по-горе или отделни), можете да ги инсталирате и активирате, като отидете на “Plugins” бутон отляво и табло и щракване “Добави нов”.

Добавете нов плъгин в WordPress

Този екран също ви отвежда към безплатната колекция на WordPress плъгини. Можете да търсите безплатни плъгини, като въведете името в полето за търсене в горната дясна страна. Веднъж ти’намерихте плъгините, които искате, щракнете “Инсталирай сега” и плъгинът автоматично ще бъде инсталиран. Кликнете “Активирате” след като това е направено, за да инициира ефектите на вашия сайт. Повторете толкова пъти, колкото е необходимо, но не забравяйте да поддържате общия си лимит на плъгини възможно най-нисък, за да улесните по-доброто използване на ресурсите на сайта.

Премиум плъгините работят по същия начин, въпреки че вие’Ще трябва да закупите и изтеглите файловете с плъгини на вашия компютър, преди да ги качите в “Добавете Plugin” страница, спомената по-горе.

Конфигурация

След това можете да персонализирате отделни настройки и функции на различни приставки, след като са инсталирани вашия WordPress сайт. Всъщност повечето плъгини ще ви предложат да направят обиколка на техните функции при инсталиране, затова препоръчваме да отделите време, за да проверите всяка приставка, ако не сте ги използвали преди.

Освен това можете да разгледате таблото си отляво и да видите нови менюта за всеки инсталиран плъгин. Това ви позволява ръчно да променяте функциите, когато имате нужда. Имайте предвид обаче, че някои плъгини са скрити под различни общи имена, като „Performance“ за W3 Total Cache. Може да се наложи да намерите различни плъгини, скрити под менютата от по-високо ниво. 

SEO неща

Втората половина на тази стъпка е съсредоточени върху усилията ви за оптимизация на търсачките. Оптимизирането на вашия уебсайт за високо класиране в Google и събиране на трафик на посетители е негова собствена статия, така че нека’s се потопите в това как да се погрижите за това за мен перспектива за персонализиране на WordPress.

Използвайте урока за плъгини по-горе, за да намерите Йоаст SEO; то’s най-добре използваният SEO плъгин, наличен за потребителите на WordPress. Тя ви позволява да събирате данни за ключови думи и да ги използвате, за да оптимизирате съдържанието и SEO практиките си.

Wordpress Yoast SEO плъгин

Веднъж го’е инсталиран и активиран, намерете менюто му на таблото на страничната лента. Тя трябва да изглежда като стилизирана “Y” с “SEO” до него.

Тук можете да получите достъп до таблото за управление Yoast от само себе си. Използвайте съветника за конфигурация, който се появява при достъп до тази страница, за да стартирате всичко, използвайте предоставените връзки, за да започнете вашата SEO оптимизация. Плъгинът ще ви зададе редица въпроси.

Първо, не забравяйте да изберете това “сайтът е на живо и готов за индексиране” когато бъдете подканени. Това гарантира, че Google лесно ще индексира вашия уебсайт, след като съдържанието ви бъде създадено и публикувано. По-нататъшните въпроси ще ви отговорят на вида уебсайт, който изграждате, както и да попълните критична информация като вашия URL адрес, всички свързани URL адреси с вашата марка или компания и накрая дали вашите страници, публикации и шаблони трябва да се показват в резултатите от търсенето. Уверете се, че те са настроени на “да” за най-добри резултати.

Предлагат се допълнителни настройки като посочване дали има един автор или един автор за различни публикации в блога ви и няколко настройки за заглавие.

Информация за връзка

Позволявам’Създайте страница за контакти следващата, преди да се потопим във второто най-голямо парче от персонализирането на вашия WordPress сайт: изграждане на съдържание.

Това може да стане с щракване върху предварително направено “контакт” страница, която се предлага с почти всяка тема на WordPress, включително много от безплатните теми. Трябва да попълните тази страница с най-малко основната си информация и да включите няколко връзки към съответната информация, ако е необходимо, включително страницата ви за политика за поверителност.

Можете също да използвате Контакт за формуляр 7 за да създадете специална форма за контакт, която ви позволява да свържете формуляра към вашата страница за контакти. Тя дава на хората рационализиран начин да ви изпратят коментар или оплакване, което е много по-лесно от пресяването на всички коментари, които може да имате за различните си публикации. Можете да използвате този плъгин и за изпращане на предварително написани съобщения до потребителя, изпращащ съобщението.

Контакт за формуляр 7

В крайна сметка поддръжката на страницата ви за контакти и свързаната форма за контакт е чудесен начин да се уверите, че посетителите ви се чувстват чути и да гарантирате, че можете да общувате с тях в случай на технически затруднения. Това е особено критично, ако сте пуснете онлайн магазин и трябва да се справяте с неща като възстановяване на средства от време на време.

Създаване на съдържание

Вашият сайт на WordPress вече има няколко основни страници, настроени и лесно достъпни от лявото табло. Това се наричат ​​неща като “У дома”, “относно” и така нататък.

Можете да и трябва да попълните тези страници първо и преди всичко, и двете, за да получите дръжка в WordPress интерфейса, ако нямате’не съм го използвал преди и да се уверя, че не са те’t празен в сравнение с другите ви страници със съдържание.

Но когато дойде време за създаване на нова страница, можете да направите това от щракване “Страници” от лявото табло, след това „Добавяне на ново“. WordPress ще ви отведе до екран, където можете да създадете примерна страница, страница за поверителност или нова страница. Повечето хора в крайна сметка изтриват примерната страница, FYI.

Добавете нова страница в wordpress

Веднъж ти’решихте да създадете нова страница, вие’Ще бъдете отведени до редактора на блогове на WordPress, който включва визуализацията в лявата и централната част на екрана и различни настройки от дясната страна. Плъгинът за създаване на страници ще промени този шаблон.

Можете да дадете име на страницата, където искате и да добавите перманентна връзка, ако е необходимо. След това можете да създадете дизайна и оформлението, като използвате блока или изследвате опциите на шаблона чрез дясната контрола. Можете също така да попълните по-голямата част от страницата със съдържание, което пишете директно в блока на WordPress, или в Word чрез copy / paste.

Не забравяйте да използвате “Чернова” бутон доста често, така че да’не случайно изтрийте съдържанието си.

Повечето шаблони или приставки също ще включват “Добавете медия” бутон или нещо подобно. Можете да използвате това, за да вмъкнете снимки или видео в съдържанието; това обикновено се добавя чрез отделно устройство или вашия компютър. Освен това много плъгини за създаване на страници ви позволяват да добавяте нови блокове към страницата, за да продължите съдържанието, докато не сте’отново през.

Wordpress медийна библиотека

Редакторът на WordPress е най-лесният пример и той предлага списък със блокове, от които можете да черпите, като щракнете върху “+” бутон в горния ляв ъгъл на Редактора.

След като публикуваме всяка страница, ние’d препоръчвам да се възползвате от приставката Yoast, преди да публикувате страницата. То’Ще добавите ли различни точки от данни за търсене, като ключова дума и мета описание на фокуса, преди да отбележите колко добре оптимизирате това съдържание за SEO цели.

Правенето на това с всяко създадено съдържание ще помогне на вашия сайт да се класира по-високо в Google в дългосрочен план и ще ви попречи да отделяте скъпо време за редактиране на съдържание по-късно.

Преди да публикувате, уверете се, че всичко е херметично и че сте’зададете представено изображение, което точно представя съдържанието. Не забравяйте категории и тагове, ако пишете блог! Можете също така да зададете началната си страница на страницата, която вие’направен съм, като отида на “Настройки”, тогава “четене”, след това като щракнете “статична страница” и изберете желаната страница от списъка.

И накрая, можете да поставите вашия сайт “режим на поддръжка” в раздела Страница. Това спира хората да виждат вашия уебсайт и неговото недовършено състояние.

Widgets

Джаджи (също намерени под “Footer”) може да се намери в основните настройки. Те са по същество персонализиращи се блокове, които можете да поставите на различни места на вашия WordPress сайт. Те’отново страничните ленти, допълнителни менюта и т.н., които ви позволяват да персонализирате достъпността на вашия сайт за вас и вашите посетители.

Wordpress джаджи

Отидете на “Външен вид”, тогава “Widgets” за да започнете. Показва ви наличните джаджи в лявата част на екрана, а дясната ви показва местата, които можете “прорез” тези джунджурии. Някои от тези пространства може би вече са заселени, но не се колебайте да разменяте нещата, колкото е необходимо.

Можете да промените различните функции на всяка джаджа, включително тяхното име и функционалност. Или можете да използвате колкото се може по-малко от тях. То’зависи от теб!

Менюта

ние’d препоръчваме да запазите тази част от процеса, докато вече не сте настроили по-голямата част от съдържанието си, тъй като се нуждаете от неща, които да включите в менютата си. Отидете на “Външен вид”, тогава “Менюта”.

Wordpress менюта

Можете да създадете менюта от тази страница и там’s няма ограничение за броя, които можете да генерирате. Повечето сайтове използват само един, разбира се. Трябва да назовете менюто нещо просто; името на менюто не е’не се показва навсякъде, където посетителят може да види.

След като създадете менюто, можете да определите къде искате да отидете чрез опциите, предоставени на “Настройки на менюто” екран. “Меню за запазване” когато ти’отново сте доволни.

И накрая, запазете секцията автоматично “добавете нови страници от първо ниво в това меню” без отметка, така че можете да поставите ръчно нови страници в менюто на съответното място, докато ги генерирате.

Можете да добавите нови страници в менюто, като щракнете върху квадратчетата отляво отдолу “добавяне на елементи от менюто”, след това щракнете “добавете към менюто”. Това също ви позволява да плъзгате и пускате страници от менюто на тяхното подходящо място.

Още по-добре е, че всяка страница от менюто може да бъде отворена и нейните настройки допълнително да се персонализират, включително деактивиране на връзката, ширина на колоната и етикет за навигация.

Google Connection

Последното парче от вашия пъзел за персонализиране: свързване с Google!

След създаването на a Google Analytics акаунт и свързване към вашия уебсайт, можете да следите вашия уебсайт’s трафик и други данни от контролния съвет на Google Analytics. Но можете също да настроите Search Console, което правите, като отидете на Търсене конзола уебсайт и щракване “Започни сега”.

Процесът на настройка е доста прост и ви моли да потвърдите собствеността си върху вашия акаунт. След като бъде потвърдена, конзолата за търсене ще също събират данни на вашия уебсайт, което ви позволява да презареждате своите SEO усилия!

Отидете в Google Analytics и установете връзка и с Search Console; направете това чрез “Admin”, тогава “Имот”, тогава “Настройки на собствеността”.

Раздел администратор на Google Analytics

След всичко това отидете на настройките на Yoast SEO и кликнете върху “Характеристика” в горната част на екрана. Йоаст вече създава “карти на сайтове”, които са данни, които Google Search Console може да използва за повишаване на вашето SEO класиране и генериране на нови данни за вашите инструменти. Щракване върху “?” по-горе Sitemaps ще ви даде връзка, която след това можете да прехвърлите на таблото за управление на Search Console.

заключение

Като цяло, персонализирането на вашия WordPress сайт е огромно начинание и вероятно ще ви отнеме няколко седмици или месеци, за да разберете напълно всички функционалности и настройки, с които да се занимавате. Следвайте горните стъпки обаче и ще сте на път да създадете функционален, ефективен и SEO-приятелски сайт, който можете да използвате, както желаете!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map