30+ невероятни статистики за WordPress

WordP хостингС повече от една трета от всички уебсайтове, задвижвани от WordPress (WP), няма съмнение, че това е най-популярната и широко използвана система за управление на съдържанието наоколо. [1] CMS стои зад повече уебсайтове, отколкото в следващите две платформи заедно. Според Keyword.com „WordPress“ е Googled 34 милиона пъти на месец.


Но тази цифра е само върхът на айсберга, когато става дума за използване на WP, както добро, така и лошо. Най-известна е като платформа за блогове, но по-голямата част от уебсайтовете на платформата са магазини за електронна търговия, голяма част от които принадлежат на компании от Fortune 500 като Fortune.com, CNN и New York Post или техни гиганти като Microsoft и Facebook News , Дори това е платформата зад Whitehouse.gov и официалния уебсайт на правителството на Швеция. [2]

Независимо дали обмисляте WP за първи път или просто ви е любопитно кой използва платформата и как я използват, ние имаме номерата и историите зад тях.

Какво прави WordPress такъв страхотен създател на уеб страници?

развитие на wordpressСамо това заглавие може да предизвика някои спорове. В интернет има бурен дебат дали всъщност е създател на страници или просто най-добрата платформа за управление на създаването и публикуването на съдържание.

Краткият отговор е, че това е и двете.

Това е CMS с богат набор от мощни теми за създаване на страници и плъгини като Beaver Builder и Divi.

Версии 5.0 и по-нови също имат вграден редактор по подразбиране, наречен Gutenberg, който по-скоро прилича на функцията за плъзгане и пускане на традиционните създатели на уебсайтове, отколкото на старата му платформа за редактиране на думи, която наподобява MS Word. Всички плъгини и теми трябва да поддържат Gutenberg, така че няма притеснения относно съвместимостта.

Там, където WordPress се различава от много създатели на уебсайтове и страници е, че други платформи предоставят хостинг, но те не ви позволяват да изберете собствено уникално име на домейн и всъщност не притежавате съдържанието, което създавате. Ако искате да мигрирате към друга хостинг платформа, малко вероятно е вашето да може да донесе някое от съдържанието на вашия уебсайт със себе си. Няма да имате този проблем с WordPress.

Две различни версии на WordPress

WordPress има две версии, wordpress.com и wordpress.org. Версията на dot com е самостоятелно хоствана платформа, която ви предоставя безплатен основен уебсайт, но може да работи до $ 5000 годишно за корпоративно решение; това също ви оставя с проблема със собствеността на съдържанието и липсата на уникално име на домейн. WordPress.org е напълно безплатен за използване. Всичко, което трябва да направите, е да изберете и регистрирате име на домейн и намерете хостинг решение която поддържа WP технологията.

Въпреки че WordPress може да ви се стори малко смущаващ в началото, ако не сте достатъчно интелигентен, той има доста плитка крива на обучение. Кодирането е вградено в добавките и темите, но опитни кодери могат да променят и персонализират всеки код според техните спецификации.

От друга страна, новаците могат бързо да се научат как да персонализирате WordPress без никакви познания за кодиране и изграждане на качествен уебсайт. Това го прави чудесна платформа както за начинаещи, така и за технологични експерти.

Приставки и теми

Едно от най-добрите неща за WordPress е технологията и рамките, които поддържат CMS и добавят към функционалността на уебсайта. Говорим за много похвалените, а понякога и осмиваните WP плъгини и теми.

Тъй като WordPress е платформа с отворен код, има стотици безплатни теми и плъгини, които могат да се инсталират точно от Уебсайт на WordPress. Всъщност в момента има такива 55,094 приставки в библиотеката на WP. Разработчиците по целия свят също създадоха премиум плъгин и теми за почти всяка функция, цел и предпочитания.

Те какво правят?

Темите са фронтални рамки, които се инсталират над WP-back-end кода. Темите идват с вградени модули и функции за изграждане на страници, които определят оформлението и външния вид на Вашия WP уебсайт.

Изобилие от безплатни и премиум теми

Има теми, които са създадени за създаване на уебсайтове за конкретни индустрии като недвижими имоти, журналистика и дигитална търговия и можете да използвате една от стотиците безплатни теми от уебсайта или да купите персонализирани, премиум теми от компании като Theme Forest, която има налични повече от 11 000 WP теми процент от собствениците на уебсайтове на WordPress използват премиум теми, а средната цена на лиценза за премиум тема е 40 долара. [3] [4]

Когато купувате теми от реномиран разработчик, имате предимството на поддръжката, надстройките и защитните лепенки за програмисти. Не е нужно да се притеснявате и от мащабируемост с теми. Те могат да бъдат мащабирани нагоре или надолу, докато бизнесът ви расте, без да плащате повече, както бихте направили със строителите на уебсайтове.

Не бива да се притеснявате толкова за безплатни теми, стига да ги изтеглите от уебсайта на WordPress. Тези, които са обстойно тествани и прегледани за поддръжка на качествено CSS и HTML кодиране и проверени за стандарти за сигурност и поверителност. Просто не забравяйте да ги поддържате актуализирани и да премахвате стари теми или приставки, които вече не използвате.

Приставките са добавки, които дават функционалност на уебсайтовете ви в WordPress. Те също са разделени между хиляди безплатни, добавки на трети страни и премиум добавки. Каквато и функция или функция да ви е необходима, за да подобрите потребителското изживяване, има поне дузина приставки или приспособления, които да съвпадат. Те варират от приставки, които управляват имейла, до тези, които засилват сигурността и всичко между тях. Можете дори да инсталирате приставка за Google Анализ и да интегрирате вашия идентификационен номер на Google с таблото за администриране.

Сега, когато имате малко предистория за това какво е WordPress и какво прави, нека разгледаме още няколко статистически данни зад платформата.

Използване на WordPress

wp използванеСтатистиката за процента на уебсайтове, задвижвани от WordPress, не разказва историята колко широко е разпространена в световен мащаб. Тези точки включват както глобални, така и конкретни факти и статистика за използването на WordPress.

 • Изчислено е, че WordPress е силата зад 59,9 процента от всички системи за управление на съдържанието. [5]
 • CMS е наличен в 162 различни езикови местности по целия свят. [6]
 • 71 процента от всички блогове в WordPress са на английски; следващият най-разпространен език е испанският, с 4,7 процента от пазара. [7]
 • През 2014 г. изтеглянията на не-английски версии на WordPress преминаха тези на версии на английски език за първи път. [8]
 • Това е най-популярната платформа за изграждане на уебсайт в Индия, която използва 47 процента от пазарния дял на CMS. [9]
 • Близо 3000 от най-добрите 10 000 уебсайта се управляват от WordPress. [10]
 • Само през 2016 г. в блоговете на WP бяха публикувани близо 117 913,148 357 думи. Домакин трибунал
 • 17 нови публикации се добавят към уебсайт на WP всяка секунда. [11]
 • 805 нови уебсайта на WP се стартират всеки ден. [12]

WordPress общност и поддръжка

Притеснявате ли се от липса на подкрепа с безплатна платформа с отворен код? Тези статистики трябва да улесняват ума ви.

 • WordPress няма изпълнителен директор; изцяло се управлява от доброволци от общността с отворен код. [13]
 • Основателите на WordPress, Мат Мълленвег и Майк Литъл, създадоха платформата през 2003 г. като B2B кафелог. Той създаде нестопанска цел, наречена Фондация WordPress, за да защити проекта с отворен код и да гарантира, че той винаги остава безплатен. [14]
 • В САЩ има 175 и над 185 WordCamps извън САЩ. [15] [16]
 • В момента можете да намерите 840 MeetUp групи с общо 511 000 активни членове и нараства.
 • WordPress е известен със своето посветена общност на разработчици и потребители. На последно преброяване имаше повече от 2,030 000+ отворени теми на форума на WP.
 • Има 70 разработчици в основния екип за разработка на WP, и те са написали повече от 430 000 реда код, за да създадат ядрото на платформата.
 • Много разработчици, допринасящи за растежа на WP са доброволци, но средната заплата за разработчик на WP е 49 185 долара годишно.

WordPress растеж

WP не само подкрепя растежа на бизнеса, самата платформа се разраства и развива с всеки изминал ден. Ето някои факти в подкрепа на това.

 • Последната версия на WordPress е 5.2. Казва се Яко и е изтеглено 27 366 583 пъти, 300 откакто въведох това изречение. Можете да гледате брояча за изтегляне в реално време тук.
 • Сред Alexa Top 1 милиона уебсайтове има 74 версии на WP, които ги изпълняват.

Професионален съвет: само 27,9 процента от потребителите имат инсталирана последна версия на WordPress. Уверете се, че надстроите или инсталирате най-актуалната WP версия. Той включва новия редактор по подразбиране и е по-малко уязвим за хакерство.

Участие в социалните медии

Един от най-основните начини да увеличите трафика на уебсайта си и цялостното си присъствие в мрежата е чрез социалните медии. WordPress може да помогне и в областта на социалната ангажираност.

WordPress Плъгини и теми

Ограниченията на Вашата WP уебсайт функционалност са ограничени само от плъгините, които инсталирате. Ето няколко статистически данни за разработката и използването на приставките.

Професионален съвет: Една от най-големите уязвимости за WP уебсайтовете е използването на остарели приставки и теми. Надстройте своите приставки, уверете се, че незабавно инсталирате пачове за сигурност и напълно деинсталирайте стари, остарели, неизползвани и неподдържани приставки. Деактивирането им не ги прави по-безопасни.

Професионален съвет: Използвайте само приставки от уважавани разработчици, които са тествани и прегледани.

Защита на WordPress

Дори и да не се занимавате с електронна търговия, онлайн сигурността все още е важна. Това са числата, стоящи зад сигурността на уебсайта на WP, добра и лоша.

Професионален съвет: Никога не използвайте паролата по подразбиране на която и да е платформа.

Избор на хостинг платформа на WordPress

Популярността на WordPress почива не само в неговата мащабируемост и гъвкавост, но и във факта, че той е свободен и лесен за интегриране в редица среди. Единствените разходи, направени при използването на WP, са закупуване на тема и плъгини, регистрация на домейни и хостинг. Това може да работи общо $ 50 на година. [30]

Много хостинг пакети ще ви дадат регистрация на домейн като част от услугата и дори ще въведат специфични за домейна имейл адреси. Ако имате само един уебсайт, изборът на един и същ регистратор на хост и домейн трябва да е достатъчен. Но ако използвате уебсайт с голям обем или множество домейни, може да е по-добре да запазите регистратора и хостинг платформата отделно.

Когато търсите най-доброто хостинг решение за вашия WP уебсайт, вземете под внимание следното:

 • Минимални изисквания. Всяка хостинг платформа трябва да поддържа минимални WP изисквания на PHP версия 7.3 или по-нова, MySQL версия 5.6 или по-нова или MariaDB версия 10.1 и по-нова и да има HTML поддръжка.
 • скалируемост. Искате максималната възможна скорост и честотна лента, както и че други ресурси са достатъчни за вашия тип уебсайт, очакван трафик и растеж.
 • поддържа. Поддръжката на клиентите трябва да е достъпна 24 часа в денонощието чрез различни методи.
 • Uptime. Много хостинг услуги гарантират определен процент продължителност; 99+ процента е стандарт, но не забравяйте да получите тази гаранция в писмена форма.

Ако използвате уебсайта си от компютър с операционна система Linux, той е съвместим с PHP и MySQL. Хостинг платформите, които поддържат Windows OS, са съвместими с ASP, .NET, Microsoft Access и Microsoft SQL (MSSQL).

Заключителни мисли

След като имате някои факти, за да архивирате това, което много от нас вече знаят за предимствата на WordPress, можете да започнете днес, като създадете идеалния уебсайт, за да публикувате блога си, да забавлявате аудиторията си или да разраствате своя онлайн бизнес. Трябва само да се уверите, че сте взели предвид и предупрежденията за сигурност и SEO, за да гарантирате, че уебсайтовете и трафикът ви са защитени от често срещани кибер заплахи и че имате своя WP настроен и максимизиран, за да подобрите класирането на вашата търсачка и доставката на съдържание..

[1] https://kinsta.com/wordpress-market-share/
[2] Спечелване на WP
[3] https://themeforest.net/
[4] https://winithemes.com/blog/infographic-the-current-capacity-of-wordpress/
[5] https://w3techs.com/technologies/details/cm-wordpress/all/all
[6] https://digital.com/blog/wordpress-stats/
[7] https://99firms.com/blog/wordpress-statistics/
[8] http://www.wpblogington.com/data/wordpress-2015.php
[9] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[10] http://trends.builtwith.com/cms
[11] http://torquemag.io/13-surprising-wordpress-statistics/
[12] https://w3techs.com
[13] https://www.isitwp.com/interesting-wordpress-stats-facts/
[14] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[15] https://central.wordcamp.org/news/2016/03/30/wordcamps-in-2015/
[16] https://www.codeinwp.com/blog/mesmerizing-wordpress-stats/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector