Guia de CPanel

Si el servidor d’allotjament web està basat en Linux, és probable que cPanel estigui alimentat per cPanel. cPanel us permet gestionar tots els serveis del vostre servidor des d’una ubicació. Per la seva facilitat d’ús i funcionalitat, cPanel és l’estàndard de la indústria. Com a tal, la majoria de desenvolupadors la coneixen.


Una introducció ràpida a CPanel

Com iniciar sessió

 1. Inici de sessió de cPanelIntroduïu el nom de domini del vostre lloc web al quadre d’URL. A continuació, afegiu “/ cPanel”. A tall d’exemple, si el vostre lloc web és funnycats.com, introduiríeu: “funnycats.com/cPanel”.
 2. Ara ets a la pàgina d’inici de sessió de cPanel. Aquí se us demanarà la vostra contrasenya i nom d’usuari. Després d’introduir aquesta informació, feu clic al botó “Iniciar sessió”.
 • Alternativa 1: Vés al tauler del proveïdor d’allotjament i cerca un enllaç directe a cPanel. Si no el trobeu, poseu-vos en contacte amb l’equip d’assistència i demaneu-los com fer-ho.
 • Alternativa 2: Introduïu la vostra adreça web seguida de 2082 per a HTTP o de 2083 per a HTTPS.

Comprensió de la interfície

Un cop us inicieu la sessió a cPanel, veureu una interfície similar a aquesta. El 2019, cPanel va introduir un tema anomenat “Linterna de paper”. Aquesta interfície és el cor del vostre compte d’usuari de cPanel. Aquí és on trobareu informació important i podreu actualitzar cPanel.

La interfície del cPanel es desglossa en les seccions següents:

 1. Barra de navegació: Cada interfície de cPanel mostrarà la barra de navegació. Aquí és on aneu per obtenir informació sobre el vostre compte, on us inicieu la sessió i la sessió del compte, així com on canvieu determinades configuracions.
 2. Barra lateral – Totes les interfícies de cPanel mostraran una barra lateral. Aquí és on podeu accedir a la icona Inici, accedir a diferents funcions de cPanel i, com a distribuïdor, personalitzar el contingut. També teniu la icona Administrador d’usuaris que us permet navegar a la interfície del Gestor d’usuaris.
 3. Informació general – Aquí és on veureu informació general sobre el vostre compte de cPanel. Inclou aspectes com l’usuari actual, el domini principal i si el compte actual té una adreça IP compartida o una adreça IP dedicada.
 4. Característiques – Aquí veureu les funcions disponibles per al vostre compte. Aquestes funcions s’agrupen en grups en funció de la seva funcionalitat
 5. Estadístiques – Aquesta àrea mostra estadístiques d’ús del vostre compte de cPanel, inclosos:
 • Ample de banda
 • Ús del disc
 • Ús del fitxer
 • Ús del disc MySQL
 • Dominis Addon
 • Subdominis
 • Àlies
 • Comptes de correu electrònic
 • Respostos automàtics
 • Estadístiques de tercers personalitzades

Com instal·lar WordPress

Les empreses d’allotjament inclouen scripts d’instal·ladors automàtics per facilitar la instal·lació de WordPress mitjançant cPanel. Les tres opcions més populars són:

 • Suave
 • QuickInstall
 • Fantàstic

Amb la finalitat d’aquesta guia, tractarem sobre la instal·lació de WordPress mitjançant Softaculous.

Què és Softaculous?

Es tracta d’un script d’instal·lador automàtic que facilita la instal·lació d’aplicacions web com WordPress. Softaculous l’utilitzen empreses d’allotjament com SiteGround i InMotion Hosting.

Instal·lació de WordPress mitjançant Softaculous

 • Després d’iniciar la sessió al vostre compte de cPanel, busqueu la icona d’instal·lador de Softaculous / WordPress. S’han de localitzar a la secció Instal·ladors automàtics. Feu clic a qualsevol de les icones destacades a continuació per iniciar el programa d’instal·lació automàtica per a WordPress.
 • Quan l’instal·lador automàtic per a WordPress estigui activat, veuràs la pantalla següent:
 • Seleccioneu “Instal·la ara” i se us dirigirà al següent formulari.

instal·lar

 • En aquest formulari, haureu d’aportar informació per permetre que la instal·lació de WordPress continuï.
 • Digues a Softaculous on voleu que s’instal·li WordPress, que és el nom de domini. La majoria de les persones opten per instal·lar WordPress al directori arrel del seu domini. Per exemple: HTTP: // funnycats.com. En aquest cas, s’hauria de deixar el quadre “In Directory” en blanc.
 • Haureu de triar un protocol, ja sigui HTTP: // o HTTPS: // www. Els llocs que tinguin SSL i HTTPS tindran l’opció de seleccionar https: // o https: // www. com a protocol.

contrasenya forta

Quan es desplaça cap avall, se us demanarà que doneu un “Títol i una descripció” per al vostre lloc de WordPress. No cal que ho anul·leu perquè és una cosa que podeu canviar més endavant.

Haureu de seleccionar un nom d’usuari, una contrasenya i una adreça de correu electrònic d’administració. Notareu que Softaculous us donarà automàticament una contrasenya forta mitjançant una paraula que no sigui de diccionari. Podeu canviar-la, però es recomana que seleccioneu una contrasenya que utilitzi les bones pràctiques de selecció de contrasenyes.

A més, és important introduir l’adreça de correu electrònic adequada. La vostra adreça de correu electrònic és el que WordPress utilitzarà per comunicar-se amb vosaltres. Si oblideu la vostra contrasenya, la vostra adreça de correu electrònic és com es restablirà l’enllaç.

intents d'inici de sessió

Quan es desplaça cap avall, veureu diverses opcions opcionals. Després de revisar-los, feu clic al botó d’instal·lació. Mitjançant la configuració que heu proporcionat, Softaculous iniciarà el procés d’instal·lació. Cal que tingueu paciència i que la barra de progrés arribi al 100% o pot ser que la instal·lació no passi correctament.

El procés d’instal·lació hauria de durar aproximadament un minut. Un cop instal·lat WordPress, obtindreu una notificació d’una instal·lació correcta. També veureu enllaços que us diuen com iniciar la sessió a la nova instal·lació. Normalment, podeu iniciar la sessió a WordPress mitjançant: YOURDOMAIN.com/wp-admin/. Utilitzeu el nom d’usuari i la contrasenya que heu creat durant el procés de configuració.

Configuració de seguretat del cPanel

Com protegir la vostra contrasenya

Un cop tingueu en marxa el vostre compte de cPanel, es recomana canviar la vostra contrasenya quan inicieu la sessió a cPanel per primera vegada. Aquí’Com ho fas:

 1. En preferències, feu clic al menú Contrasenya i seguretat.

seguretat de contrasenya

 1. Se li demanarà que introduïu la vostra contrasenya antiga i la nova contrasenya que vulgueu utilitzar. Després de fer això, feu clic a “Canvieu la vostra contrasenya ara” botó al final del formulari.

seguretat de contrasenyaCPanel us ofereix un generador de contrasenya que crearà automàticament una contrasenya segura i segura. O bé podeu crear una contrasenya que recordareu.

Encara així’és important que escolliu una contrasenya que les polítiques de contrasenya segura dels empleats. La contrasenya ideal ha de tenir almenys vuit caràcters amb números alfanumèrics i símbols especials. Vostè no’No voldreu contrasenyes que tinguin aniversaris, aniversaris o paraules que es trobin al diccionari.

Activa la protecció de la força bruta de CPHulk

CPHUlk és el que protegeix el vostre servidor de ser víctima d’un atac de força bruta. Un atac de força bruta és quan un sistema automatitzat intenta endevinar la vostra contrasenya intentant una combinació rere una altra. CPHulk bloquejarà un atac i mostrarà que l’inici de sessió ja no és vàlid si hi ha sol·licituds repetides. Podeu evitar que us bloquegeu afegint la vostra adreça IP a la llista blanca.

Per accedir a això, seguiu aquest camí: WHM> secció Centre de seguretat> cPHulk Brute Force Protection

força bruta

Afegir un nom de domini nou

Podeu afegir un domini nou al vostre cPanel fent clic a “Domini Addon” a la secció Dominis.

Això us permetrà crear un nom de domini estàndard que després es pugui utilitzar en la creació d’un lloc web nou. Amb cPanel, es poden gestionar diversos noms de domini des del mateix tauler de control.

Inicieu la sessió al vostre cPanel de hosting. Feu clic a Addon dominis. Ho trobareu a la secció Dominis. Aquí se li proporcionarà un formulari que haureu d’omplir per crear el domini nou. Aquí teniu una explicació dels camps que podreu veure al formulari:

 1. Nou nom de domini: és el lloc on voldreu posar el nom del domini que voleu crear. Per exemple: veryfunnycats.com
 2. Subdomini: si només utilitzeu un domini, podeu deixar aquesta secció en blanc. cPanel afegirà el domini automàticament. Si tu’tornar a afegir diversos dominis alhora, per exemple, veryfunnycats.com i veryfunnycats.gov, haureu de modificar-lo.
 3. Arrel de document: aquest camp es popularitzarà automàticament.
 4. Creeu un compte FTP: és opcional, que us permet crear comptes FTP per a cada nou domini addicional.
 5. Feu clic a la tecla “Afegeix domini” botó.

I tu’he acabat Ara, podeu començar a penjar fitxers a la nova sub-carpeta que trobareu al Gestor de fitxers del vostre compte de cPanel.

Elimineu un domini addon

Podeu eliminar un domini addon desplegant-vos cap avall a “Modifica el domini addon”. A continuació, premeu l’enllaç per eliminar el domini. La icona de l’enllaç és una llauna d’escombraries. Es troba a la columna “Accions”.

cPanel també us permetrà crear i redirigir sub-dominis.

Còpies de seguretat

Si no feu una còpia de seguretat del vostre lloc, pot tenir efectes desastrosos, sobretot si feu servir el vostre lloc per a negocis. cPanel fa que pugueu fer una còpia de seguretat manual del vostre lloc sempre que ho desitgeu. Algunes companyies d’allotjament gestionaran còpies de seguretat per a vosaltres com a part del vostre pla. Tot i així, és una bona idea que sàpigues fer-ho manualment.

Comença per utilitzar el botó “Assistent de còpia de seguretatIcona ”a la secció Arxius de cPanel.

assistent de còpia de seguretat

Després de fer clic a l’enllaç, se us dirigirà a la pantalla:

Feu clic a “Còpia de seguretat”. Això iniciarà el procés de còpia de seguretat. Tindreu l’opció de seleccionar una còpia de seguretat completa o una còpia de seguretat parcial. És possible que desitgeu que el vostre lloc faci una còpia de seguretat a una unitat externa o a una ubicació segura diferent.

còpia de seguretat completa o parcial

Preferències

Actualitzar la informació de contacte

Si les vostres dades de contacte no estan actualitzades, cPanel no podrà comunicar-vos amb vosaltres quan hi hagi un mal funcionament o un problema de configuració..

Heu d’escollir una adreça de correu electrònic que no estigui adjunta a cap nom de domini allotjat a cPanel. Això passa perquè si alguna cosa va malament amb la configuració del vostre amfitrió, el vostre correu electrònic també pot estar compromès i és impossible contactar-vos.

informació de contacte

Sota “Preferències de contacte” Hi ha diverses caixes que permeten seleccionar les condicions quan voleu que cPanel contacti amb vosaltres. Us recomanem que els seleccioneu perquè tots podrien alertar sobre una activitat sospitosa o un problema amb el vostre allotjament.

Afegir un altre usuari

Desitjarà crear un perfil d’usuari exclusiu per a qualsevol persona que us ajudi a gestionar el vostre lloc web. Per fer-ho, aneu a la secció “Preferències” secció i feu clic a “Gestor d’usuaris.”

gestor d’usuaris

Veureu tots els comptes actualment configurats al vostre cPanel.

A l’extrem dret, vostè’tornaré a veure tres icones. Ells són:

 • Sobre – Indica que s’ha configurat un compte de correu electrònic al sistema
 • Camió– Indica que la persona té un compte FTP
 • Icona del disc – Indica que l’usuari té accés als serveis de disc web de cPanel.

Amb el camió i les icones del sobre, el blau significa que el compte està actiu, i el gris significa que el compte no està configurat.

Ell’és fàcil editar un usuari, canviar la seva contrasenya, suprimir-la o fer altres ajustos. Podeu afegir un nou usuari fent clic a “Afegir un usuari” botó situat a la cantonada superior dreta.

gestor d’usuaris

A continuació, se us portarà a la pantalla següent:

Podreu afegir el nom d’usuari i el domini al qual tenen accés.

També podreu configurar els seus comptes de correu electrònic, els seus comptes FTP i concedir-los permisos per al disc web.

Amb aquesta guia, amb prou feines hem ratllat la superfície del que pot fer cPanel.

Paraules finals

La nostra esperança és que, donant una visió ràpida de cPanel, discutint la instal·lació de WordPress, revisem seguretat bàsica configuració, discutint la gestió de dominis, mostrant com fer una còpia de seguretat de lloc web, i revisant les preferències bàsiques, t’hem enviat a la teva ruta.

Revisarem detalladament altres aspectes de cPanel en el proper article. Fins llavors, gràcies per llegir i no dubteu a llegir la nostra guia principal millors amfitrions web.

Molta sort i que els teus cPanels et tractin bé.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map