Miért kell óvatosan kezelni a túl sok plugint

A plug-inek csodálatosak. Az általuk nyújtott kibővíthetőség és funkcionalitás a WordPress és más webhelyek egyik legnagyobb tulajdonsága. A webhelytulajdonosok csak telepíthetnek egy plugint a képek optimalizálása, a forgalom nyomon követése, a látogatóknak történő engedélyezése és még a biztonság növelése érdekében.


Túl sok plugin telepítésekor azonban szem előtt kell tartani a kérdéseket. A bővítmények nagy száma befolyásolhatja a webhely teljesítményét, késleltetést okozhatnak az oldal betöltése során, és akár biztonsági réseket is bevezethetnek az Ön webhelyére.

Íme néhány a legjobb érv a beépülő modulokkal való túloldalon tartás ellen.

A biztonság kompromittálódhat

A beépülő modulok telepítésével támaszkodik egy harmadik féltől származó kódra, hogy mentes legyen a biztonsági réseketól. Ez az egyik kompromisszum a fejlett funkcionalitás megszerzésével, csupán a pluginek telepítésével.

A WordPress biztonsági webhely szerint Wordfence, az összes webhelyi támadás közel fele a webhelyek közötti szkriptekből származik (más néven XSS).

A hackerek rosszindulatú szkripteket adnak közvetlenül az elavult vagy nem biztonságos bővítmény kódjához. Amint a szkriptek biztosítják a hackereket, a webhely elérése veszélybe kerül.

Webhely-összeomlások és teljesítmény-problémák

Jól ismert, hogy a látogatók kilépnek a webhelyről, ha egy oldal betöltése három másodpercnél tovább tart. Alapján Neil Patel, híres internetes marketingszakember, az oldalbetöltési idő csökkenése drasztikusan növeli a webhely konverzióit.

Még akkor is, ha webhelyének célja nem konverzió, a gyors oldalbetöltés ugyanakkor megtartja a látogatókat és megakadályozza őket abban, hogy túl korán távozzanak. A magas visszafordulási arányok (a látogatók gyorsan elhagyják a webhelyet) a teljesítmény problémáit jelzik.

Minden telepített bővítmény kódsorokat ad hozzá a böngészőhöz, és a feldolgozáshoz időre van szükség. Minél kevesebb a kód, annál jobb az oldal betöltése. Nagyon egyszerű dolgok.

Túl sok plugin az a don’Ha jól illeszkednek egymáshoz, vagy az ütésteljesítmény drámai módon lecsökkentheti az oldal betöltési idejét, és akár webhely-összeomlásokat is eredményezhet. Ez egy újabb érv a beépülő modulok okos kiválasztására.

Fájl- és adatbázis-hely problémák

adatbázis-területMint minden kód esetében, a bővítmények helyet foglalnak el. Egyes beépülő modulok több helyet foglalnak el, mint mások, sőt, sok adatot is összegyűjthetnek, ami fájl- és adatbázis-helyet foglal el az Ön webhelyén. Szorozzuk meg a fájlok és adatbázisok adóját számos telepített bővítménnyel, és láthatjuk, hogy ez hol okozhat problémát.

A plugin (vagy az ehhez szükséges szoftver) telepítése előtt meg kell vizsgálni a rendszerigényeket és a tárterületet..

Lépés a frissítésekkel és inaktív pluginekkel

Az inaktív vagy elavult bővítményeket a hackerek felhasználhatják a webhelyhez való hozzáféréshez. Javasoljuk, hogy gyakran jelentkezzen be a weboldalra’az irányítópulton, és kattintson a “Dugó” szakasz. Innentől legyen egy szakasz a “tétlen” plugins. Az inaktív plugineket ki kell kapcsolni és törölni kell.

Ha a törölt bővítménnyel keresett funkciókra továbbra is szükség van a webhely tervezett működésének biztosításához, keressen egy másik bővítményt.

Ezenkívül a beépülő modulok gyakran frissítéseket igényelnek, amelyek tartalmazhatnak javításokat az alapvető biztonsági frissítésekhez. Ha nem tartja be a frissítéseket, akkor webhelye további kockázatnak van kitéve. Túl sok plugin, és előfordulhat, hogy kihívást jelent az összes frissítés lépése.

Plugin konfliktusok

webhely-bővítményekA programozók kódot írnak a pluginek számára. Ez a kód közvetlenül ellentmondásban lehet egy másik mérnök által egy másik plugin számára írt kóddal. Mutassa be mindkét plugint webhelyére, és súlyos következményekkel járhat, és akár adatot is megrongálhat.

A plugins több ezer sorból állhatnak, és bár vannak plugins kódolási szabványok, a mérnökök továbbra is hibáznak. Ezek a hibák befolyásolhatják a többi bővítményt vagy a webhely általános teljesítményét is.

Minél több plugint telepített, annál valószínűbb, hogy ezeket a kapcsolódó problémákat tapasztalja meg. A beépülő modulok számának csökkentése csökkenti a beépülő modullal kapcsolatos konfliktusok és problémák esélyét.

Most, hogy megismerjük a túlságosan sok beépülő modul potenciális hatásait, itt olvashat’s hogyan kell folytatni.

Hogyan kell megközelíteni a plugin-választást

web design

  1. Határozza meg a beépülő modul szükségességét’s Funkcionalitás – nyilvánvaló szükség van olyan speciális beépülő modulokra, mint a biztonság, az oldal optimalizálása, a SEO, a marketing stb..
  2. Biztosítsa, hogy megbízható forrásból szerezze be – nem minden plugin jön létre egyenlően. Csábító dolog továbbmenni és telepíteni a bővítményeket, főleg ha ingyenesek. Ha azonban emlékezni kell arra, hogy mi történhet, arra kell késztetnie, hogy kutatást végezzen és olvassa el az ismertetőket, mielőtt bármit telepít a webhelyére. Folytassa szándékosan és körültekintően.
  1. Tesztelje a pluginek kompatibilitását az egyéb alkalmazásokkal / beépülő modulokkal – lehet, hogy még egy megbízható forrásból származó plugin nem fog jól játszani más pluginekkel. Még a jó kód is konfliktusokat okozhat. A legjobb, ha figyel egy webhelyet’teljesítménye egy plugin telepítése után, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e probléma.

Hány beépülő modul túl sok

Nincs pontos tudomány vagy egyértelmű válasz arra a kérdésre, hogy hány plugin van túl sok. A válasz a weboldal adataitól, valamint a bővítmények és a kód egyedi kombinációjától függ. Noha ellentétesnek tűnhet, a legjobb lenne telepíteni egy plugint a többi plugin teljesítményének figyelemmel kísérésére. Ez segíthet pontosan meghatározni a sértő bővítményt, és figyelmeztethet a webhelyével kapcsolatos problémákra.

A többi beépülő modul mellett a legjobb, ha figyelemmel kíséri a webhely általános teljesítményét és az elavult vagy inaktív beépülőket, miközben rendszeresen ellenőrzi a weboldal összetevőit és az aktív beépülő modulok szükségességét. Ezek a lépések jelentősen csökkenthetik a túl sok plugin van.

A nap lecke – Lassítson le a beépülő modulokon

A feltört vagy rosszul teljesítő webhely tönkreteheti a márka hírnevét, és akár jelentős pénzügyi veszteségeket is okozhat. Noha a telepítés egyszerűsége és a szabadság a saját kódjának elkészítésétől kezdve csábító, fontos szem előtt tartani, hogy a pluginok fentebb vázolt módon számos kockázatot jelentenek. A weboldalhoz hozzáadott szoftvereket okosan kell megválasztani.

A beépülő modulok kiértékelése során kiváló eljárás a tényleges igény meghatározása. Ha egy pluginre nincs szükség, és nem halad előre a webhely céljaival, akkor csak ne telepítse. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy távolítsa el az inaktív plugint, vagy csak nem használja. Tesztelje a plugineket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elkerülje-e a problémákat, még azok indítása előtt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector