Kezdő Cpanel alapok

Az esély az, hogy az új webszervere a cPanel használatával fog futni. Azt’nem túlozva azt állítva, hogy a legjobb web hosting cégek használja a cPanel-t. Ezért reméljük, hogy a következő cPanel oktatóprogram hasznos lesz.


Alapvető információk a cPanelről

Dióhéjban, mi a cPanel lehetővé teszi az összes, ami a web hosting fiókjához kapcsolódik, kezelését. A cPanel annyira népszerű, hogy egyszerű és könnyen használható műszerfallal rendelkezik. A cPanel jó hírnevet szerzett magának a rendszeres frissítések, a karbantartás és a megfelelő időben történő biztonsági intézkedések és fejlesztések biztosítása érdekében.

Mi a teendő? A cPanel használatához?

Majdnem mindent, ami a hostingodhoz kapcsolódik. A cPanel az, ahol:

 • Állítson be e-maileket a webhelyéhez
 • Biztonsági másolat készítése a webhelyről
 • Ellenőrizze a sávszélességet, valamint az egyéb statisztikákat
 • Állítsa be a biztonsági beállításokat
 • Hozzon létre új adatbázisokat, és kezelje a meglévőket is
 • Csatlakoztassa a domainneveket a tárhelyhez
 • Állítson be számos optimalizálást

Alig megkarcoljuk a felületét, mit tehetünk ezzel a technológiával. Ne engedje, hogy a szolgáltatások széles köre megfélemlítsen. Az igazság az, hogy a webhely hatékony kezelése érdekében nem kell mindent megértenie.

Bejelentkezés a cPanelbe

Az első bejelentkezéshez a tárhely szolgáltató megadja a szükséges hitelesítő adatokat. A host szolgáltatótól közvetlen kapcsolatnak kell lennie a cPanel-rel’s panel. Ha ez nem érhető el, kérdezze meg tőlük, hogyan lehet elérni a cPanelt. cpanel Bejelentkezés oldalA cPanel elérésének még könnyebb módja az, ha beírja webhelyének címét, majd követi azt a következővel: 2082 (http esetén) vagy: 2083 (https). Itt megkérjük a cPanel felhasználónevét és jelszavát.

Alapvető bevezetés a cPanel interfészbe

2019-ben a cPanel új témát vezetett be “Papír lámpás.” Ezt a témát fogjuk használni az oktatóanyagunk alapjául. Ha néhány dolog, amelyet említünk, nem egyezik meg, akkor egyszerűen meg kell változtatnia a cPanel stílusát. Ezt könnyű megtenni. Kattintson a “preferenciák” szakasz. Ezután kattintson ahol azt mondja “Stílus megváltoztatása.” Innentől válasszon “Alapvető” majd kattintson az OK gombra “Alkalmaz.” Most ugyanolyan elrendezésen kell dolgoznod, mint mi.

Az alapvető eszközök megértése

A navigációs sáv a képernyő jobb felső sarkában található. A kereső eszköz segítségével megtalálhatja a cPanel belső lehetőségeit.

A preferencia link lehetővé teszi a dolgok beállítását, ideértve a nyelvet, a jelszóinformációkat, a kapcsolattartási információkat stb. Ezek a beállítások egyszerű kattintással elvégezhetők..

Az értesítési harang itt van’meg fogja nézni a cPanel vagy a tárhely beállításainak frissítéseit. Ha vannak kritikus hírek vagy egyéb információk, amelyeket tudnia kell, akkor az’itt fogja megtalálni.

A kijelentkezés link pontosan azt teszi, amit gondol, mi lenne. Használja minden alkalommal, amikor végzett a cPanel-rel.

Kereső sáv

Amikor a képernyő tetejére nézi, látni fogja a navigációs sávot. Itt van a nagyító ikon és a Keresés szó. A navigációs sáv alatt található a keresősáv. Ahelyett, hogy az eredményeket egy legördülő menüben jelenítené meg, szűrni fogja a cPanel középső részén. Csak olyan lehetőségeket fog hagyni, amelyek megfelelnek a keresettnek.

Oldalsáv

Amikor a képernyő bal oldalára nézi, látni fogja az oldalsávot, amelyen számos ikon található. A látható ikonok száma változik, de a következőket kell tartalmaznia:

 • itthon
 • Statisztika
 • Irányítópult
 • Felhasználói menedzsment

Itthon: Ez a cPanel kiindulópontja. Itt érheti el a legtöbb funkciót.

Statisztika: Itt láthatja a webhelyeivel kapcsolatos fontos statisztikákat. Meg fogja mondani, hogy hány e-mail fiókkal rendelkezik, milyen fájlátviteli protokollt használ, hány domain van, valamint a sávszélességet és a felhasznált lemezterületet.

Irányítópult: Ezen a helyen gyorsan áttekintheti a leggyakrabban használt funkciók linkjeit. Láthatja a helyfelhasználást, a sávszélességet és a levelezési statisztikákat.

Felhasználókezelés: Itt állíthatja be vagy törölheti a felhasználókat a cPanel-fiókjából. Láthatja a beállított e-mail fiókok számát. Azt is láthatja, hogy ki férhet hozzá az FTP-hez és a weblemezhez, ha fiókját megosztja más rendszergazdákkal vagy felhasználókkal.

Jelszó védelem

jelszó védelemErősen javasoljuk, hogy gyorsan változtassa meg jelszavát, miután először jelentkezett be a cPanelbe. Amikor rákattint “Jelszó és biztonság,” a jelszó és a biztonsági képernyőre kerül. Mielőtt új választhatna, megkérdezi a jelenlegi jelszavát.

Lehetősége van saját jelszó létrehozására vagy a “Jelszógenerátor.” Javasoljuk, hogy engedje meg, hogy a cPanel generáljon egy jelszót az Ön számára, mivel tudja, hogy biztonságban lesz. Ezután használhat egy jelszókezelőt, így nem kell megjegyeznie a jelszavát.

A kapcsolattartási adatok frissítése

Az egyik legfontosabb lépés, amelyet a cPanel beállításakor meg kell tennie, egy e-mail hozzárendelése, amely lehetővé teszi a kritikus frissítések fogadását, amikor erre szükség van.

Ez a lépés elengedhetetlen, mert működő e-mail beállítása nélkül a cPanel nem tud kommunikálni veled, és tudatja velük, hogy van-e probléma a konfigurációval.

Ki kell választania egy e-mail címet, amelyet nem csatolt a jelenleg használt cPanel otthoni domain névhez. Ennek oka az, hogy ha valami történne a konfigurációval, akkor ez a tartomány veszélybe kerülhet, és lehetetlenné teheti az önkel való kommunikációt.

Még nem kezdtük el megkarcolni a felületet, hogy mit tehetünk a cPanel-rel. A jövőben valószínűleg mélyebb vitákat fogunk folytatni a cPanelről. Van valami, amit szeretne, ha megvitatunk a cPanelről?

Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban, vagy nézze meg a WordPress tárhelyére vonatkozó teljes útmutatónkat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map