Hogyan védheti meg webhelyét DNS-szinten

Domain névszerver (DNS) egy gyakori kifejezés az internetes világban, és sokan valószínűleg találkoztak velük, és azonnal figyelmen kívül hagyták őket, s így tovább mutatják, mint inkább az internettel kapcsolatos lingót. Nos, kiderül, hogy a DNS nagyon fontos, különös tekintettel az internet biztonságára.


Mi a DNS és hogyan működik??

A DNS egy internetes protokoll, amely a domain nevek lefordítására szolgál (azaz., ‘Bestwebhostingaustralia.org’ ) egy kódbarátabb IP-címre, például a 206.20.11.222. Amikor a felhasználó beírja a szavakat “bestwebhostingaustralia.org “web böngészőbe, az operációs rendszer programjába Ezt a bemenetet DNS-feloldó segítségével keresi fel és lekérdezi az IP-címet. Ez a DNS-feloldó először a felhasználót is ellenőrizheti’webes gyorsítótárból, hogy megtudja, rendelkezik-e már IP-címmel.

Amikor figyelembe veszi az összes rendelkezésre álló domainnevet és a hozzájuk tartozó IP-címeket, megértheti, mennyire robusztus a DNS. A DNS-t azonban a funkcionalitás és a használhatóság, és nem a biztonság érdekében tervezték. Ennek hiánya biztonság javítása Az összpontosítás és az adatok folyamatos továbbítása az ügyfelekről a kiszolgálókra gyakran nagyon célzott biztonsági támadások célpontjává vált.

Mik a leggyakoribb DNS-támadások??

Most, hogy magas szintű megértése van a DNS működéséről, vessünk egy pillantást a DNS-támadások leggyakoribb módjaira. A DNS-támadás akkor fordul elő, amikor a hackerek kihasználják a DNS sebezhetőségét.

Szolgáltatásmegtagadási (DoS) támadások – Rosszindulatú botok (amelyek gyakran nagy teljesítményű számítógépeket nem tartalmaznak’t még azt sem tudják, hogy részt vesznek) több forgalmat küld egy célzott IP-címre, mint amennyit a webhely kezelésére készített. A célhely elrablódik, és nem képes ellenőrizni sem a bot forgalmat, sem a törvényes forgalmat, és végül nem képes válaszolni.

DNS-amplifikációs támadásokFejlesztési támadások a szolgáltatásmegtagadási (DoS) támadások egyik formája, és sokkal gyakoribbak. A fent említett DoS támadást nagymértékben felerősíti egy nagy teljesítményű DNS szerver, amely hatékonyan terjeszti a bot támadást más szerverekre. DoS támadás a szteroidok ellen.

DNS hamisítás – ez a folyamat a megfelelő webhely címének a helyére “hamisított” egy másik honlapja. Az ismert, megbízható webhelyre (például a tiédbe) belépni kívánó felhasználókat ehelyett egy hamis webhelyre vezetik, amely rosszindulatú programokat, kémprogramokat vagy vírusokat tartalmazhat. A felhasználó’A számítógép fertőzött, és valószínűleg soha sem tudják, mi történt. A hamis webhelyek másolatok lehetnek a valódi webhelyről, ami még nehezebbé teszi a felhasználók számára, hogy észrevegyék’történik.

DNS fluxus – ebben a trükkben a hackerek lényegében rendkívüli gyakorisággal cserélik ki a DNS-rekordokat, hogy elkerüljék az észlelést, miközben sikeresen átirányítják a felhasználókat csalárd webhelyekre.

Gyorsítótár mérgezés – A DNS-kiszolgáló megsérül, ha a legitim IP-címeket egy gyorsítótárba helyezi a kiszolgálón, helyettesíti a rossz IP-címekkel, majd a legitim webhelyre történő forgalmat átirányítja egy rosszindulatú webhelyre. Ez a hamisítás egy formája, de ehelyett beszivárog a tárolt webcímekbe.

Hogyan védheti meg webhelyét DNS-szinten

Minden vállalkozásnak vagy márkanévnek rendelkeznie kell stratégiával, hogy megvédje a fentebb felsorolt ​​gyakori támadásokat. Ezek a támadások leronthatják a webhelyeket, elveszített bevételt és lehetőségeket teremtve, vagy kiszolgálókat és számítógépeket bonyolíthatnak más webhelyek vagy címek botlik és megtévesztő támadásainak. Ha minden domain tulajdonos megteszi a következő lépéseket, ez csökkentené a DNS-támadások gyakoriságát és valószínűségét.

Itt vannak néhány megteendő védelmi lépés.

 1. Tudja meg, hol található az összes domain – bármely vállalkozásnak vagy szervezetnek teljes ismeretekkel és hozzáféréssel (irányítópult formájában) kell lennie az összes domainjéhez. Az újrairányított domainek és címek megadják a belépési pontot az összes kapcsolódó domainhez. A domainjeinek ébersége szintén kiváló módja az ujj pulzusának felismerésére és a folyamatos tudásnak..
 1. Állítsa be a domainjét mint “Zárt” – a domain zárolása azt jelenti, hogy nem érhető el az átvitelhez. Ez a zárolási funkció védi a csaló támadásokat.
 1. Csak regisztrátorral dolgozzon’ez biztonságos – meggyőződve róla domain regisztrátor biztonságos, edzett portált alkalmaz, miközben a megkérdőjelezhető forgalom és a sebezhetőség folyamatos ellenőrzése hatalmas lépés és jó védelem. Ezeknek a regisztrátoroknak robusztus biztonsági funkciókkal is rendelkezniük kell a DNS-támadások megakadályozására. CloudFlare jó választás erre.
 1. Figyelemmel kíséri a kritikus területeket – A kritikus domaineket folyamatosan ellenőrizni kell minden illetéktelen DNS-frissítés, tartalomváltozás vagy gyorsítótár-mérgezés szempontjából. Az észlelt problémákat azonnal meg kell oldani. Amikor ez megtörténik, vegye fel a kapcsolatot házigazdájával vagy regisztrátorával.

Egy lépésben biztonságban tartása

Digitális világunkban az Ön webhelyének vásárlói és látogatói rá bíznak, hogy megkapják a kívánt információkat, termékeket vagy kommunikációt. Valószínűleg a vállalat és a márka legszembetűnőbb ábrázolása. A weboldal és a hozzá tartozó domain biztonságának minden üzleti vagy egyéni webhelytulajdonos számára prioritásnak kell lennie.

A DNS-támadások gyakoriak, mivel ezt „puha” célpontnak tekintik, és a hackerek meglehetősen fejlettnek bizonyultak a támadások végrehajtásában. Noha nem tudja ellenőrizni, hogy mi történik a DNS-szinten, és az iparágra kell támaszkodnia, hogy reagáljon ezekre a fenyegetésekre, javíthatja saját webhelyének és domainjének biztonságát a fent ismertetett lépésekkel. Ez létfontosságú és szükséges. Te vagy a felelős a webhely látogatóiért, és vállalkozása vagy márka számít arra, hogy az interakció sikeres legyen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map