Az adatközpont helyének megértése (miért jobb?)

Hány webhely van a világon? Meglepő lenne, ha megtudja, hogy kicsit több mint egy milliárd webhely létezik? Ez azt jelenti, hogy minden nyolc ember számára van egy weboldal.


Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ezen webhelyek mindegyike aktív. Azt’Becslések szerint ezek közül csak mintegy 200 millió aktív felhasználásra kerül. Ezek között több száz millió létező gazdagépnév található.

Ha több száz millió webhely van, akkor mindegyikre szükségük van tárhely szolgáltató. Becslések szerint jelenleg több száz, és attól függően, hogy ki kérdezi, több ezer tárhely-szolgáltató és szerver van az egész bolygón.

A kisvállalkozások tulajdonosai és a saját weboldalakkal rendelkező egyének évek óta használják ezeket a tárhely-szolgáltatókat. Ezeknek az egyéneknek a gondja a saját tárhely felállításának megértésében nem éri meg. A webhelyen kívüli tárhely számukra elérhető.

A nagyobb cégeknél más a helyzet. Sok nagyobb vállalat úgy döntött, hogy megtartja weboldalát’szerverei a helyszínen. Vagy használhatják magán adatközpontokat. Sokan vannak migrálva számítástechnikájuk a felhőbe. Ez a világszerte létező adatközpontok számának robbantásához vezetett. Minden új adatközpont nagyobb, mint az előző.

Jelenleg közel 500 hiperskála adatközpont van a világon. Ide tartoznak a Facebook, az Amazon, a Google, az Alibaba és a Baidu által használt adatközpontok.

Ezen kívül léteznek különböző méretű adatközpontok, amelyek meghaladják a 8,6 milliót.

E cikk írásakor a nagy adatközpontok a szolgáltató adatközpontjainak építésének több mint 70 százalékát teszik ki, amikor a világűrbe kerül..

Ezek az adatközpontok hatalmas hatással vannak a mindennapi emberek életére. Ezért érthető, hogy sokan azt kérdezték, hogy hol vannak ezek a nagy adatközpontok.

Hol található a világ nagy adatközpontja??

Nehéz lehet összehasonlítani a világ különböző adatközpontjainak méretét. Ennek oka az, hogy egyes adatközpontok csak épületek, amelyekben rengeteg szerver van. Mások kényelmét is magában foglalja, beleértve konferenciatermeket, irodákat és akár lakótereket is.

Ha lépést tart az adatközpontokkal kapcsolatos hírekkel, úgy tűnik, hogy minden hónapban van egy új projekt, amelyet bejelentenek. Úgy tűnik, hogy a vállalatok versenyben vannak, hogy felülmúlják egymást azáltal, hogy nagyobb és jobb adatközpontokat hoznak létre, mint azok, amelyek előttük álltak. Amikor megnézi a térképen elrendezett adatközpontokat, egyértelműen láthatja, hogy mekkora erőfeszítést és pénzügyi erőforrásokat fordítanak a létrehozásukra.

A legnagyobb versenyző

Ha átnézi néhány olyan adatközpont tervét, amely az elkövetkező néhány évben onlinevá válik, akkor nem tehet lenyűgözést, hogy ezek az új központok eltörpítik az elmúlt években épített megaközpontokat.

Volt idő, amikor olyan létesítmények voltak, mint a Lakeside Technology Center, amely Chicagóban található, Illinoisban vagy a Switchben’A Las Vegasban levő SUPERNAP létesítményt a világ legnagyobb adatközpontjának tekintették, mindegyik mintegy 1.000.000 láb²-rel rendelkezik..

A legközelebbi versenytársak olyan adatközpontok voltak, amelyeknek valahol 400 000 láb és 600 000 láb között vannak. enged’Mi nem gyerekünk, mikor ezek az adatközpontok megnyíltak, behemótoknak is tekintették őket. Hogyan változtak a dolgok? Most egy 1 000 000 láb² alapú adatközpont alig jelenik meg a térképen. A jelenleg épülő adatközponti projektek több épületből álló, több millió négyzetméretű kampányt foglalnak magukban. A rugalmasságot szem előtt tartva tervezték őket. A cél az, hogy az adatközpontot a jelenlegi igények alapján tovább tudjuk bővíteni.

Gondolj csak a China Telecom adatközpont. A központ a Belső-Mongólia Információs Parkban található. Az írás idején ez a világ legnagyobb adatközpontja. A lenyűgöző 10.700.000 láb² kiterjed. Itt található egy számítógépes társkereső központ, telefonos ügyfélszolgálat, iroda, személyzet lakónegyede és raktárak. Ez egy drága adatközpont. Úgy gondolják, hogy az építés több mint 3 milliárd dollárba kerül. Tehát vegye azt a Lakeside Technology Center-t.

A világ adatközpont-örvénye

A VA központban, a Loudoun megyében található adatközponti sikátor adatközpontnak tekinthető, Vortex. Számos tényező hozzájárult ehhez, ideértve a térségben található infrastruktúrát, a terület elhelyezkedését és a kormánytisztviselők által meghatározott ösztönzőket..

világ adatközpont

Megyéjük relevanciáját megvitatva a Loudoun Gazdaságfejlesztési Iroda kijelentette, hogy a világ minden tájáról az internetes forgalom 70% -ának felel meg Loudoun’s adatközpontok napi rendszerességgel.

Amikor ezt először hallja, kissé eltúlzottnak tűnhet, amíg rájössz, hogy a hiper mega adatfogyasztók, köztük a Facebook, az Amazon és a Microsoft, mind a zónában ingatlanokat birtokolnak, vagy bérelnek. Ezeken a behemothokon kívül 3000 más tech-társaság is bérel vagy bérel ad otthont ezen a területen.

A DuPont Fabros Ashburn Vállalati Központ, valamint a Digital Realty Ashburn Campus egy pár nagy létesítmény, amelyet Loudoun megye otthonaként hívnak. A környéken több mint 60 létesítmény található, négyzetlábnyi millió millió négyzetméternyi helyet foglalva el. Ez a szám napi szinten növekszik.

Valami hasonló történik a Belső-Mongóliában. Kína kihasználja a hűvös időjárást, a bőséges esőzéseket és a térség egyéb egyedi tulajdonságait, hogy megalakuljon millió négyzetláb méretű megaközpontok..

Természetesen, ahogyan azt a China Telecom adatközpont is korábban említette, ezekben az adatközpontokban az összes helyet nem használják kiszolgálókra. A hely egy részét házaknak, irodáknak, hűtőházaknak, üzleti szolgáltatásoknak és szinte minden másnak a számítógépéhez használják. Kína a második helyen van, de még hosszú utat kell megtenni, mielőtt az Egyesült Államokhoz közeledik.

Az Egyesült Államok jelenleg a világ felének otthona’s 100 000 leglátogatottabb webhely. Kína és Németország mindegyike mintegy 5000 legnépszerűbb helyet foglal el. Phoenix, Arizona a legnépszerűbb város a legnépszerűbb weboldalak számára. Ennek egyik oka az, hogy a web hosting óriás GoDaddy a Cyrus One-val és a Digital Realty Trust-nal együtt otthont ad az arizonai Phoenixben.

Az egész a helyről szól

A nagy adatközpontok felépítése drága és fenntartása drága. Nagyon sok energiát és hőt termelnek, ezért bonyolult hűtőrendszerekre, valamint bonyolult hálózati rendszerekre van szükségük. Számos adatközpont ugyanolyan energiát fogyaszt, mint egy közepes méretű város.

Nyilvánvaló, hogy mivel ezek az adatközpontok nagy mennyiségű biztonságos adatot tárolnak, biztonságosnak és megbízhatónak kell lenniük. Ugyanakkor elég rugalmasnak kell lenniük ahhoz, hogy ügyfeleik igényeinek megfelelően változhassanak. A nagy adatközpont megfelelő helyének kiválasztásakor a vállalatoknak mérlegelniük kell az elektromosság költségeit, az, hogy mekkora föld költségekkel járnak, és mekkora távolságra kell adatukkal utazniuk ahhoz, hogy odakerüljenek..

Az adatátviteli sebességre és az adatközpont elhelyezkedésére gondolkodva a vállalatoknak figyelembe kell venniük azokat a felhasználókat, akiket kiszolgálni fognak. Például a New York-i tőzsde megköveteli az adatátviteli sebességet részmisekundumokban. E szolgáltatás nyújtása érdekében az adatközpontnak a lehető legközelebb kell állnia azokhoz az egyénekhez, akiket kiszolgál. A New York-i tőzsde esetében 50 mérföldön belül kell lennie.

A normális emberek sehol ilyen gyors közelében nem igényelnek adatátviteli sebességet. A legtöbb ember jól bír az adatátviteli sebességgel, másodperc törtekben mérve. Például, amikor a Switch Supernap Las Vegas-i létesítményéről beszélünk, egy olyan létesítményről beszélünk, amely Las Vegas-tól 270 mérföldre van. Az adatok hét ms-ban képesek továbbítani az adatközpontról a Las Vegas-ra.

A Facebook új megközelítést alkalmazott azáltal, hogy az Északi-Svédország mellett egy adatközpontot épít fel a sarkköri szélére. Ez a hely lehetővé teszi a Facebook számára, hogy kihasználja a vízenergia-előállítók előnyeit szervereik táplálására. Képesek az sarkvidéki levegővel kiszolgálóik hűtésére. Ez a Facebook sarkvidéki kör szerverét energiahatékonyabbá teszi.

Más adatközpontok fejlesztői követik a példát. Megvizsgálják a zöld energia felhasználásának módját, hogy csökkentsék adatközpontjaik környezetre gyakorolt ​​hatását, miközben csökkentik a működtetésük költségeit..

Az internet meteorikus növekedése

Ha átlagos sebességgel olvassa el, a cikk elolvasásától a mai napig, több mint 1200 webhely jött létre. Ez aláhúzza a világháló nagy hatását. Hamarosan az adatközpontok, amelyek 2 000 000 láb²-rel rendelkeznek, nem kerülnek be a világ legnagyobb adatközpontjaiba. Valószínűleg nagyobb hangsúlyt kapunk az infrastruktúra mint szolgáltatás, valamint a platform mint szolgáltatás. Ez a két technológia, a szoftver mint szolgáltatás szolgáltatással párosítva, az adatközpontokat az üzleti élet elemeivé teszi.

A koncertek piaca is nagy szerepet játszik ebben. Olyan sok ember keres pénzt az internetről. Most fontosabb, mint valaha, hogy meg tudja határozni a legjobb webhely-hostot, megismerheti infrastruktúrájának működését, és ellenőrizheti, hogy megfelel-e az Ön igényeinek..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map