A WordPress testreszabása

wordpress fejlesztésA WordPress az uralkodó webhely-platform, jó okkal. Azt’Könnyen kezelhető, hihetetlenül testreszabható, és így is a legtöbbhez tartozik minőségi web hosting szolgáltatók.


Fontoljuk meg, hogyan tudják testreszabni a WordPress webhelyeket, miután a tárhely elosztva lett.

Beállítások először

Amint a WordPress telepítve van, és el szeretné kezdeni a testreszabását az Ön igényeinek megfelelően’Jó az alapokkal kezdeni. A beállítások és kezelőszervek testreszabása nagyobb pontosságot biztosít az elvégzett módosítások felett, és lehetővé teszi a webhely többi részének testreszabását..

A kezdeti WordPress oldalon lesz “Üdvözöljük” és a “testreszabhatja webhelyét” gomb. Ne hagyja figyelmen kívül; helyette, kattintson a “képernyő opciók” fül a képernyő jobb felső sarkában. Ez a hely jelölőnégyzetek gyűjteményét hozza létre, amelyek bármikor megmutatják, mit lát a képernyőn. Ha szükséges, akkor törölje ezeket a jelöléseket’némelyiket nem érdekli.

Ezután húzhatja és dobhatja be azokat a négyzeteket, amelyeket a képernyő körül szeretne tartani, az Ön preferenciája alapján, vagy milyen gyakran gondolja’Használom a dobozokat. Például a Gyors vázlat jó választás lehet, ha gyakran találkozik jegyzetekkel vagy durva vázlatokkal blogbejegyzéseknél. Másrészt a legtöbb ember nyert’Nem érdekel a WordPress események és hírek, hacsak nem’új fejlesztõ.

Ezután menjen tovább a WordPress beállítások gomb, amely a bal oldali menüben található. Ezeket úgy kell beállítani, hogy a legtöbb felhasználó rögtön a denevértől le tudjon menni, de ez segít átmenni és megbizonyosodni arról, hogy minden jó állapotban van. Ez az a hely, ahol testreszabhatja webhelye számos fő szempontját, például a címet.

A WordPress beállításai

Ezenkívül jó ötlet ismételten ellenőrizni, hogy a webhely és a WordPress cím egybeesnek-e; te nem’Nem szeretné, hogy a látogatók eltévedjenek az Ön webhelyére vezető úton!

Itt elkészítheti úgy, hogy mi legyen a honlapja’kezdetben jelennek meg, nem pedig a blog hírcsatornája (ez az alapértelmezett).

Mi’d javasolja a “A hírcsatorna minden egyes bejegyzéséhez tartalmazzon…” opció “összefoglalás”. Ez a bejegyzés összefoglalását eredményezi, amely segíti az embereket a tartalom gyorsabb görgetésében, és az oldal gyorsabb betöltésében. Ezenkívül győződjön meg arról, hogy a “keresőmotor láthatósága” nincs jelölve, így a Google forgalmi célokra megtalálja az Ön webhelyét.

Ezen alapokon túl sok más beállítás is megtalálható az oldalon. Mi’d javasoljuk, hogy ellenőrizze az adatvédelmi beállításait, mivel ez lehetővé teszi a WordPress által automatikusan létrehozott adatvédelmi oldal felvételét. Ez felbecsülhetetlen, ha azt tervezi, hogy a GDPR figyelembevételével nemzetközi forgalmat folytat.

Felhasználók – hozzáadása és eltávolítása

enged’A következő lépés a Felhasználók menünek, amelynek ugyanabban a bal oldali konzolban kell lennie. Itt új felhasználói profilokat hozhat létre, vagy szerkesztheti a rendszerben jelenleg lévő felhasználók profiljait. Ez lehetővé teszi annak meghatározását, hogy ki rendelkezik bizonyos privilégiumokkal és bejelentkezési információkkal.

A gombok meglehetősen önmagukban vannak. “Új felhasználó hozzáadása” lehetővé teszi új felhasználó felvételét a webhelyre és megköveteli, hogy töltsön ki bizonyos információt róluk, ideértve a felhasználónevet és az e-mail címet. Testreszabhatja szerepüket, és megadhat bizonyos privilégiumokat a “szerep” vezérlés alján.

Wordpress-add-new-felhasználó

Szerkesztheti a felhasználói profilokat, valamint módosíthatja a jogosultságokat vagy az adminisztratív kezelőszerveket, ha úgy dönt, hogy több embert hoz be a webhelyre tartalom létrehozása vagy szerkesztése céljából. Vigyázzon, ha ezt a menüt használja’behoztál valakit úgy, hogy ne’véletlenül teljes adminisztrátori jogosultságot nem ad nekik, hacsak nem bízol bennük 100% -ban.

Végül, a webhely ezen része lehetővé teszi a jelszó megváltoztatását, sőt a WordPress segítségével erős jelszavakat is előállíthat, ha segítségre van szüksége. Adott WordPress’alkalmi biztonsági kérdések, it’Nagyon jó ötlet ennek a vezérlésnek a használatával évente néhányszor felcserélni a jelszavát.

Téma dolgok

Most már’Ideje bejutni a WordPress testreszabásának szórakoztató részébe: témák!

A tárhely-csomagtól vagy a WordPress-től függően’választottam, te’Több tucat vagy több ezer témához is hozzáférhet. A kreatív lehetőségek sokasága kissé lenyűgöző lehet.

A témát módosíthatja vagy kiválaszthatja fog “Megjelenés” az irányítópult bal oldalán. A WordPress automatikusan telepíti a témákat a rendszerére, de ezzel a menüvel kattintással új témákat kereshet “új téma hozzáadása”.

Új téma hozzáadása a WordPress-hez

Az ingyenes témáknak már szerepelniük kell a gyűjteményben. Harmadik féltől származó szolgáltatók témái megtalálhatók a fiókjában, ha a “letöltések” lap.

Egyébként a képernyő tetején található füleket használhatja a témák kézi keresésére vagy a gyűjteményekből való kiválasztásra, például “Népszerű”, “Legújabb”, vagy “Érdekes”.

Ha egyszer’Ha megtalálta a kívánt témát, letöltheti a fájlokat és visszatérhet a WordPress-hez. A téma hozzáadása után megteheti “Téma feltöltése” a képernyő tetején lévő gomb használatával. Felugrik egy fájlfeltöltő mező, amely lehetővé teszi, hogy a WordPress fájljait a helybe dobja. A WordPress ezen a ponton automatikusan telepíti és aktiválja a témát.

Téma feltöltése a WordPress programba

Ezután kattintson a gombra “Testreszab” alatt “Megjelenés”; ez lehetőséget ad arra, hogy testreszabza a témát az Ön igényei szerint. Az eszköz’A kezelőszervek és a megjelenés kissé eltérnek annak alapján, amit az egyes témák lehetővé tesznek, de az általános elrendezés megegyezik. A WordPress testreszabási lehetőségei a képernyő bal oldalán találhatók, és az előnézet közvetlenül a közepén található.

Az Ön webhely-azonosítója a webhely címe, és akkor jelenik meg, ha nem’nincs logója a helyén. Nincs webhely ikon’t azonban a logó; ez a kis ikon jelenik meg a böngésző lapon (azaz a “G” a Google számára).

Ehelyett a logó a alatt található “Fejléc”. Kiválaszthatja logóját egy eszközről vagy számítógépről, bár ellenőrizze, hogy a háttere átlátszó-e, így a választott háttér színétől függetlenül is megjelenik.

A színről beszélve megváltoztathatja a témához és a weboldalhoz rendelkezésre álló univerzális árnyalatokat, ha rákattint a bal oldali műszerfal megfelelő gombjára. A háttér színe magától értetődő; a fejléc és a lábléc háttér színe lehetővé teszi a weboldal különböző szektorainak megkülönböztetését.

Az “Globális” gomb segítségével testreszabhatja a globális beállításokat a márka szerint vagy előre meghatározott téma. Ide tartoznak például a betűméret vagy a különböző oldalak elrendezése. Segíthet abban, hogy mindezen beállítások megjelenését megkapja, még akkor is, ha úgy dönt, hogy lényegében ugyanazokat tartja az alapján, amit a téma alapértelmezés szerint biztosít.

Végül, ha WordPress prémium témát vásárolt, akkor további testreszabási lehetőségek állhatnak rendelkezésre a bal oldalon és az irányítópulton. Ezek megtalálhatók egy gombon, amelyet maga a téma nevez el.

Például, “Astra” A beállítások ugyanazzal a névvel jelennek meg, bár lehet, hogy a Megjelenés alatt, nem az irányítópulton, mint saját kategóriájuk.

Ezek lehetővé teszik további pluginek telepítését vagy az adott témára jellemző szempontok megváltoztatását. Javasoljuk, hogy töltsön el egy kis időt az összes lehetősége kísérletezésével, mivel ez egyszerűen a WordPress testreszabási tapasztalatának legmélyebb aspektusa..

Beépülő modulok és SEO

A beépülő modulok kiváló kiegészítésekkel szolgálnak minden weboldalhoz, és javíthatják annak működését, teljesítményét és funkcióit a látogatók számára. Ugyanakkor óvatosan szeretné kiválasztani és kiválasztani a bővítményeit, így nem kell’t véletlenül ne terhelje túl webhelyét’sávszélességet vagy tárolási korlátokat, vagy a webhelyet lassan töltheti be a látogatók számára.

Többféle is van “lennie kell” plugin típusok mi’d ajánlom. Ide tartoznak a biztonsághoz szükséges bővítmények, például Wordfence, amely megvédi webhelyét a brutális erőszakos támadásoktól és a rosszindulatú programoktól. te’Ezenkívül néhány plugint szeretnénk a Képoptimalizáláshoz, ha sok vizuális média használatát tervezi webhelyén. Smush jó lehetőség, mivel lehetővé teszi a nagy felbontású képek használatát anélkül, hogy a dolgok túl sokat lassítanák.

te’Azt is valószínűleg szeretné megszerezni a biztonsági másolatot létrehozó bővítményt, még akkor is, ha a tárhely szolgáltatója ingyenes mentéseket tartalmaz. A biztonsági másolatok lehetővé teszik, hogy adatait máshol tárolja, arra az esetre, ha valami összeomlik vagy katasztrofális esemény történik az Ön webhelyén’élő verziója.

A gyorsítótárazó bővítmények szintén hasznosak lehetnek. Ezek lehetővé teszik, hogy a WordPress webhely jobban reagáljon, ha egy kicsit hatékonyabban és gyorsabban továbbítja webhelyét és adatait a látogatók számára. W3 teljes gyorsítótár kiváló példa erre.

Miután azonosította a telepíteni kívánt bővítményeket (legyen az’a fenti vagy különállókat), telepítheti és aktiválhatja őket a “Dugó” gombot a bal oldalon és az irányítópulton, majd kattintással “Új hozzáadása”.

Új beépülő modul hozzáadása a WordPress-hez

Ez a képernyő a WordPress ingyenes plugin-gyűjteményéhez is vezet. Ingyenes bővítményeket kereshet, ha beírja a nevet a jobb felső sarokban található keresőmezőbe. Ha egyszer’megtalálta a kívánt bővítményeket, kattintson a gombra “Telepítés most” és a plugin automatikusan települ. kettyenés “Aktiválja” miután megtörtént annak kezdeményezése a webhelyén. Ismételje meg annyiszor, amennyire csak szüksége van, de ne felejtse el a teljes plugin-korlátot a lehető legalacsonyabban tartani, hogy megkönnyítse a webhely erőforrásának jobb felhasználását..

A prémium bővítmények ugyanúgy működnek, bár te’Meg kell vásárolnia és letöltenie a plugin-fájlokat a számítógépére, mielőtt feltölti őket a “Add hozzá a beépülő modult” a fent említett oldal.

Configuration

Ezután testreszabhatja a különféle pluginek egyedi beállításait és szolgáltatásait, miután telepítették a WordPress-webhelyet. Valójában a legtöbb plugin felajánlja, hogy betekintést nyújt a funkcióikba telepítéskor, ezért javasoljuk, hogy szánjon időt minden egyes plugin ellenőrzésére, ha még nem használta őket..

Alternatív megoldásként megnézheti az irányítópultot a bal oldalon, és új menükkel láthatja az összes telepített bővítményt. Ez lehetővé teszi a szolgáltatások manuális megváltoztatását bármikor. Ne feledje azonban, hogy néhány plugin rejtve van a különféle általános nevek alatt, például a „Performance” a W3 Total Cache számára. Lehet, hogy különféle bővítményeket kell találnia a magasabb szintű menük alatt is. 

SEO cucc

Ennek a lépésnek a második fele van a keresőmotor optimalizálására irányuló erőfeszítésekre összpontosítva. A webhely optimalizálása a Google magas rangsorolására és a látogatói forgalom összegyűjtésére a saját cikke, ezért engedje el’Ön belemerül azzal, hogy miként kell ezt vigyáznom a WordPress testreszabási szempontjából önmagában.

A fenti plugin oktatóanyag segítségével keresse meg Yoast SEO; azt’ez a WordPress felhasználók számára legjobban használt SEO plugin. Ez lehetővé teszi kulcsszóadatok gyűjtését és felhasználását a tartalom és a SEO gyakorlat optimalizálására.

Wordpress Yoast SEO plugin

Egyszer’telepítve és aktiválva, keresse meg a menüt az oldalsáv műszerfalán. Stilizáltnak kell kinéznie “Y” val vel “SEO” mellette.

Itt önmagában érheti el a Yoast műszerfalát. Az oldal elérésekor felbukkanó konfigurációs varázsló segítségével mindent futtathat a megadott hivatkozások segítségével a SEO optimalizálás megkezdéséhez. A plugin számos kérdést feltesz Önre.

Először győződjön meg arról, hogy kiválasztotta a “a webhely élő és készen áll az indexelésre” amikor megkérdezi. Ez biztosítja, hogy a Google könnyen indexeli az Ön webhelyét, miután tartalmát elkészítették és közzétették. További kérdések megválaszolásával válaszolhat az Ön által létrehozott webhely, valamint töltse ki a kritikus információkat, például az Ön URL-jét, a márkához vagy a céghez kapcsolódó összes URL-t, és végül, hogy az oldalak, a hozzászólások és a sablonok mind megjelenjenek-e a keresési eredmények között. Ellenőrizze, hogy ezek vannak-e “Igen” a legjobb eredményért.

További beállítások érhetők el, például annak meghatározása, hogy van-e egy szerző vagy egyetlen szerző a blog különböző hozzászólásaihoz, és több címbeállítás is.

Elérhetőség

enged’Építsen fel egy kapcsolattartó oldalt, mielőtt belemerülnénk a WordPress webhely testreszabásának második legnagyobb részébe: a tartalomépítésbe.

Ezt megteheti egy előre készített elemre kattintva “Kapcsolatba lépni” oldal, amely gyakorlatilag minden WordPress témához tartozik, beleértve az ingyenes témákat is. Ezt az oldalt a legkevesebb alapvető információval kell kitöltenie, és szükség esetén több linket is tartalmaznia kell a releváns információkhoz, ideértve az adatvédelmi irányelvek oldalt is.

Használhatja a Lépjen kapcsolatba a 7. űrlap pluginnal hogy hozzon létre egy speciális kapcsolatfelvételi űrlapot, amely lehetővé teszi az űrlap összekapcsolását a kapcsolatfelvételi oldallal. Ez egyszerűbbé teszi az emberek számára egy megjegyzés vagy panasz elküldését, amely sokkal könnyebb, mint a különféle hozzászólásokhoz fűzött összes megjegyzés szitálása. Ezzel a pluginnel előre írt üzeneteket küldhet az üzenetet küldő felhasználónak is.

Vegye fel a kapcsolatot a 7. űrlap beépülő moduljával

Végül is a kapcsolattartó oldal felállítása és futtatása, valamint a hozzá tartozó kapcsolatfelvételi űrlap használata nagyszerű módja annak, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a látogatók meghallották-e, és hogy technikai nehézségek esetén is tudjon velük kommunikálni. Ez különösen akkor kritikus, ha Ön online boltot működtetni és olyan dolgokat kell kezelni, mint például a visszatérítések, időről időre.

Tartalom létrehozása

A WordPress webhelyén már található néhány alapoldal, és a bal oldali műszerfalról könnyen elérhető. Ezeket úgy hívják, mint például “itthon”, “Ról ről” stb.

Ezeket az oldalakat elsősorban ki lehet tölteni és ki kell tölteniük, mindkettőt megszerezni, hogy megkeresse a WordPress felületet, ha nincs menedéke’korábban nem használták, és megbizonyosodtak arról, hogy nem fejlődnek-e ki’t üres a többi tartalmi oldalhoz képest.

De amikor eljön az ideje egy új oldal létrehozásához, ezt megteheti csattanó “Oldalak” a bal oldali műszerfalon, majd az “Új hozzáadása”. A WordPress a képernyőre viszi, ahol létrehozhat mintaoldalt, adatvédelmi oldalt vagy új oldalt. A legtöbb ember végül törli a mintaoldalt, a FYI-t.

Új oldal hozzáadása a WordPress-hez

Ha egyszer’Ön úgy döntött, hogy új oldalt hoz létre’A WordPress blogszerkesztőbe kerül, amely tartalmazza az előnézetet a képernyő bal oldali és középső részein, valamint a jobb oldali különféle beállításokat. Az oldalkészítő beépülő modul megváltoztatja ezt a sablont.

Megnevezheti azt az oldalt, ahol szeretné, és szükség esetén hozzáigazíthat egy állandó linket. Ezután a blokk használatával vagy a jobb oldali kezelőszervekkel feltárva a sablon lehetőségeit létrehozhatja a kialakítást és az elrendezést. Az oldal nagy részét olyan tartalommal is kitöltheti, amelyet közvetlenül a WordPress blokkba vagy a Wordbe másolás / beillesztés útján ír meg..

Ne felejtse el használni a “piszkozat mentése” gomb meglehetősen gyakran, így nem’t véletlenül törli a tartalmat.

A legtöbb sablon vagy beépülő modul tartalmaz egy “Add Media” gomb vagy valami hasonló. Ezzel képeket vagy videókat illeszthet be a tartalomba; ezt általában külön eszközön vagy a számítógépen keresztül adják hozzá. Ezen túlmenően számos oldalkészítő plugin lehetővé teszi új blokkok hozzáadását az oldalhoz, hogy a tartalom mindaddig fennmaradjon’újra át.

Wordpress médiakönyvtár

A WordPress Szerkesztő a legegyszerűbb példa, és mellékel egy olyan blokkok listáját, amelyekből a “+” gombot a szerkesztő bal felső sarkában.

Miután minden oldalt elküldtünk, mi’d azt javasoljuk, hogy használja ki a Yoast plugin előnyeit az oldal feladása előtt. Azt’Felvesz különféle keresési adatpontokat, például a fókuszkulcsszót és a metaleírást, mielőtt pontozni fogja, mennyire optimalizálja ezt a tartalmat SEO célokra..

Ha ezt minden elkészített tartalommal megtesz, akkor a webhely hosszú távon magasabb rangot jelenít meg a Google-ban, és megakadályozza, hogy később költséges időt töltsön el tartalomszerkesztéssel..

Mielőtt elküldené, ellenőrizze, hogy minden légmentes-e, és hogy te’beállított egy kiemelt képet, amely pontosan ábrázolja a tartalmat. Ne felejtsd el a kategóriákat és a címkéket, ha blogbejegyzést írsz! Azt is beállíthatja a kezdőlapot, hogy az Ön oldalát használja’veled készítettél “Beállítások”, akkor “Olvasás”, majd kattintással “statikus oldal” és válassza ki a kívánt oldalt a listából.

Végül elhelyezheti webhelyét “Karbantartás Mód” az Oldal lapon. Ez megakadályozza az embereket, hogy látják az Ön webhelyét és annak befejezetlen állapotát.

Widgets

Widgetek (a “Lábjegyzet”) a fő beállításokban található. Ezek lényegében testreszabható blokkok, amelyeket a WordPress-webhely különböző pontjaiba helyezhet. Ők’az oldalsávok, a kiegészítő menük és így tovább, amelyek lehetővé teszik a webhely hozzáférhetőségének testreszabását az Ön és a látogatók számára.

Wordpress modulok

Menj “Megjelenés”, akkor “Widgets” az induláshoz. Megmutatja a képernyő bal oldalán elérhető widgeteket, a jobb oldalon pedig azokat a helyeket, ahol “rés” azokat a kütyüket. Ezen helyek egy része már lakott, de bátran cserélheti a dolgokat, ha szükséges.

Megváltoztathatja az egyes modulok különféle jellemzőit, beleértve a nevét és a funkcionalitást. Vagy használhatja annyit, amennyit csak akar. Azt’rajtad múlik!

menük

Mi’d javasoljuk, hogy mentse el a folyamat ezt a részét mindaddig, amíg a tartalom nagy részét még nem állította be, mivel a menükhöz való csatlakozáshoz szüksége van. Menj “Megjelenés”, akkor “menük”.

Wordpress menük

Ezen az oldalon menüket hozhat létre, és ott’Nincs korlátozása annak, hogy hány generálhat. A legtöbb webhely természetesen csak egyet használ. A menüt valami egyszerűnek kell neveznie; a menü neve nem’t olyan helyen jelenik meg, amelyet a látogató láthat.

A menü létrehozása után meghatározhatja, hogy hova kíván menni, a “Menübeállítások” képernyő. “Mentés menü” amikor te’újra elégedett vagyok.

Végül tartsa a részt automatikusan “adjon hozzá új felső szintű oldalakat ehhez a menühez” nincs bejelölve, így manuálisan elhelyezheti az új oldalakat a menüben a megfelelő helyen, amikor elkészíti őket.

Új oldalakat vehet fel a menübe, ha rákattint a jelölőnégyzetekre a bal oldali alatt “adjon hozzá menüelemeket”, majd kattintson a gombra “hozzáadása a menühez”. Ez azt is lehetővé teszi, hogy a menü oldalakat a megfelelő helyre húzza.

Még jobb, ha minden menüoldal megnyitható, és a beállítások tovább testreszabhatók, beleértve a kapcsolat letiltását, az oszlopszélességet és a navigációs címkét.

Google-kapcsolat

A testreszabási puzzle utolsó darabja: kapcsolat a Google-lal!

Létrehozása után A Google Analytics fiókkal és csatlakozással a webhelyéhez, figyelemmel kísérheti webhelyét’forgalom és egyéb adatok a Google Analytics vezérlőpultjáról. Beállíthatja a Search Console-t is, amelyet a Search Console webhelyre kattintva “Indítás most”.

A beállítási folyamat meglehetősen egyszerű, és arra kéri, hogy ellenőrizze fiókja tulajdonjogát. A hitelesítés után a Search Console is gyűjtsön adatokat az Ön webhelyén, lehetővé téve a SEO törekvések feltöltését!

Nyissa meg a Google Analytics szolgáltatást, és hozzon létre kapcsolatot a Search Console-val is; tedd ezt keresztül “admin”, akkor “Ingatlan”, akkor “Tulajdonságok beállításai”.

Google Analytics Rendszergazda lap

Mindezek után keresse meg a Yoast SEO beállításait és kattintson a “Jellemzők” fül a képernyő tetején. Yoast már létrehoz “sitemaps”, amelyek olyan adatok, amelyekkel a Google Search Console felhasználhatja az Ön SEO-rangsorának javítását, és új adatok generálását az eszközökhöz. Kattintson a “?” A webhelytérképek felett egy linket fog megadni, amelyet átvihet a Search Console irányítópultjára.

Következtetés

Összességében a WordPress webhelyének testreszabása hatalmas erőfeszítés, és valószínűleg néhány hét vagy hónap eltelte után igénybe veszi az összes funkciót és beállítást, amelyekkel a bütykös szolgáltatást nyújtja. Kövesse azonban a fenti lépéseket, és jó úton lesz egy funkcionális, hatékony és SEO-barát webhely kialakításához, amelyet igény szerint használhat.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map