A MailerLite Review 2020

MailerLite: Áttekintés

A MailerLite egy web alapú e-mail marketing eszköz, amelyet világszerte több mint 600 000 felhasználó bíz meg. 2010-ben indult, ez az e-mail marketing szoftver célja, hogy segítse a szabadúszókat és a kis-és középvállalkozásokat az e-mailes marketing lehetőségeinek megfizethető áron..


A MailerLite fő erősségei között szerepel a könnyű használat, a gyönyörű e-mail és hírlevelek kialakítása, valamint a kiváló ügyfélszolgálat. Az egyszerűség ellenére a MailerLite rengeteg remek funkcióval és integrációval büszkélkedhet.

Általános probléma az e-mail marketing szoftverrel

Ha manapság oly sok e-mail marketing eszköz kínál majdnem ugyanazt a szokásos funkciót, a jó választása a költségvetésétől függ. Vannak prémium szerszámok, amelyek robusztusabb szolgáltatást nyújtanak, de elvárják, hogy azok magas áron jussanak hozzá. Másrészt, néhány eszköz ingyenes vagy olcsóbb, de az általuk kínált szolgáltatások nagyon alapvetőek.

A MailerLite egyike azon kevés e-mail marketing eszközöknek, amelyek szép kombinációval rendelkeznek a szolgáltatásokkal és a megfizethetőséggel.

A MailerLite főbb jellemzői

A MailerLite főbb jellemzői az alábbiakba sorolhatók:

 • Kampányok létrehozása
 • Előfizetők kezelése
 • Építési formák
 • Automatizálás
 • Integráció

Ezek a funkciók az irányítópult menüjében érhetők el, néhányuk elérhető az üdvözlő oldalon. A következő szakaszokban áttekintjük ezeket a funkciókat.

A MailerLite kezdőlapja.

1. Kampányok

A MailerLite lehetővé teszi, hogy szép és nagy konvertáló e-mail kampányokat készítsen új blogbejegyzésedhez, webinarhoz vagy egyéb eseményekhez. Egy kampányt elindíthat az irányítópult menü „Kampányok” menüjében, majd kattintson a „Kampány létrehozása” elemre. Ez a „Kampányok” szolgáltatás az üdvözlő oldalon is elérhető.

MailerLite kampányok

Négy kampánytípust kap Önnek, amelyek közül választhat:

 • Szabályos: A klasszikus e-mail kampány.
 • A / B megosztás: Két különböző e-mail formátum osztott tesztelése. Ezzel a funkcióval meghatározhatja a legjobb kampánybeállítást, amely a többihez képest magasabb lesz.
 • Auto-resend: Segít a korábbi kampányok újbóli elküldésében az előfizetők számára, akik nem nyitottak meg vagy nem kattintottak az Ön e-mailjeire. A visszatérő e-mail tárgya és tartalma személyre szabható, hogy motiválja az előfizetőket, hogy továbbra is kapcsolatban álljanak veled.
 • RSS kampány: Ismétlődő kampány az RSS push e-mailek automatikus küldésére, amikor új üzenet jelenik meg.
MailerLite Válassza a Kampány típusát

Rendszeres kampány létrehozása

Menjünk át egy szokásos kampány készítésének folyamatán. A szokásos kampány kiválasztása után megkérdezik tőle, hogy a nulláról indul-e vagy sem. Ha kedveled egy új kezdést, akkor a rendszer kéri a preferált szerkesztőt: új vagy klasszikus drag-and-drop, gazdag szöveg vagy egyéni HTML.

MailerLite kampányok Email Design 1

Kipróbáltam a klasszikus drag-and-drop szerkesztőt, és úgy vélem, hogy ez sima. Az oldalsávban található tartalomblokkok lefedik a legtöbb dolgot, amire szüksége lesz, például videókat, képeket, aláírást, RSS elemeket, gombokat és közösségi linkeket. A szerkesztő nyomon követi a változásokat is, így a hibák kijavítása szellő lesz. Van egy galéria, amely lehetővé teszi a képek kiválasztását a szerkesztő elhagyása nélkül. Egy másik egyedülálló tulajdonság az, hogy a Facebook-hozzászólásokat közvetlenül hozzáadhatja e-mailjéhez.

A MailerLite kampányok E-mail tartalom létrehozása

A drag-and-drop szerkesztő fő hátránya, hogy használatához nincs szüksége HTML-re vagy bármilyen kódolási tudásra. Ha azonban HTML-sel szeretne dolgozni, egyszerűen átválthat az egyéni HTML-szerkesztőre.

Ha a semmiből indulás nem valami olyan, amit szeretne, választhat sablont, vagy újra felhasználhatja egyik kurátusos e-mailjét. Sajnos a sablonok csak fizetett előfizetők számára érhetők el.

MailerLite kampányok Email Design 2

Miután elkészítette az e-mailt szerkesztővel vagy sablonnal, kattintson a „Szerkesztés kész” gombra, és válasszon előfizetői csoportot vagy szegmenst. (Vegye figyelembe, hogy a csoport eltér a szegmensektől, amelyekkel az „Előfizetői kezelés” következő szakaszában foglalkozunk.)

A MailerLite kampányok címzettjei

Ezután felkérjük Önt, hogy vizsgálja felül és erősítse meg kampányát. Az utolsó lépés a kampány ütemezése.

MailerLite kampányok ütemezése

A fennmaradó három kampánytípus – A / B felosztás, automatikus újraküldés és RSS – követi a szokásos kampány lépéseit, néhány további lehetőséggel.

2. Előfizetői menedzsment

Szegmensek és csoportok

Egy általános e-mail küldése minden előfizetőnk számára nem-nem az e-mail marketingben. Ha növelni akarja a nyitott, kattintási és konverziós arányokat, akkor szükség van a kampányok testreszabására. Ezért kell az előfizetőket a lehető legkülönbözőbb személyekre osztani.

A legtöbb e-mail marketing eszköz ezt „címkék” segítségével végzi, de a MailerLite „szegmenseket” és „csoportokat” használ. Ha úgy gondolja, hogy a szegmensek és csoportok hasonló fogalmak, ne feledje, hogy a MailerLite eltérően kezeli ezeket a kettőt. És ez meglehetősen zavaróvá teszi a MailerLite megközelítését.

Ha rákattint az „Előfizetők” elemre, akkor két külön lap jelenik meg a „Szegmensek” és a „Csoportok” résznél.

MailerLite előfizetők oldala

Beszéljünk meg a szegmensekről. A szegmensek sokféle szabályon alapulnak. Az előfizetők belekerülnek egy szegmensbe, ha megfelelnek az adott szegmensre meghatározott szabályoknak. Kombinálhatja a szabályokat, vagy beállíthat alternatív szabályokat. Egy szabály beállítása így néz ki:

MailerLite előfizetői szegmensek

A csoportokat viszont az, amit más e-mail marketing eszközök „címkéivel” azonosíthatunk. A csoportokat manuálisan vagy egy automatizálási szabály segítségével frissítheti. (További információt az automatizálásról az alábbi „Automatizálás” szakaszban talál.)

MailerLite előfizetői csoportok

A MailerLite Súgójának köszönhetően van egy kiegészítő útmutató, amely segít megkülönböztetni a szegmenseket és csoportokat. Noha a szegmensek és csoportok használata zavaró lehet, ez a két lehetőség új lehetőséget kínál az előfizetők további kategorizálására és személyre szabottabb kampányok készítésére. Ha továbbra is túlterheltek, dönthet úgy, hogy nem használ szegmenseket vagy csoportokat, mivel ezek a kettő tisztán választható.

MailerLite előfizetői csoportok vs szegmensek

A mezők, statisztikák és a takarítás inaktív

Ez a három az „Előfizetők” alatt maradó lap. A „Mezők” részben a MailerLite már felsorolta a saját mezőit itt, például e-mail, név, vezetéknév, cég és ország. Ebben a szakaszban egyéni mezőket is létrehozhat az előfizetők listájának CSV-fájljának feltöltésével vagy új mezők kézi hozzáadásával. A mezők praktikusak az űrlapok építésekor.

A MailerLite előfizetői mezők

A „Stats” különféle statisztikákat nyújt, beleértve az átlagos nyitási, kattintási, feliratkozási és leiratkozási arányokat.

A MailerLite előfizetők statisztikája

Végül a „Tisztítás inaktív” lap lehetővé teszi az inaktív tagok eltávolítását, akik már több mint hat hónapja szerepelnek a listán, de még egyetlen e-mailt sem nyitott meg..

A MailerLite előfizetők tisztítása inaktív

3. Űrlapok

A MailerLite űrlapkészítői beágyazott űrlapokat, felbukkanó ablakokat és céloldalakat készíthetnek.

Beágyazott űrlapok

Új űrlap létrehozása, az űrlap elnevezése és az előfizetői csoport kiválasztása – ezek a beágyazott űrlap létrehozásának első lépései. A MailerLite eljut egy olyan oldalra, ahol szerkesztheti az előfizetési forma és a sikeres üzenet megjelenését a „Design” lapon. Mint az alábbi képekből látható, a beágyazott űrlapok alapvetőek, és a testreszabáshoz nem állnak rendelkezésre sablonok.

A MailerLite beágyazott űrlapok előfizetése
A MailerLite beágyazott űrlapok sikere

Ezután elhelyezheti a beágyazási kódot a webhelyén, hogy az űrlap megjelenjen a kiválasztott oldalakon. Az űrlap funkcióit a „Beállítások” lapon is konfigurálhatja.

A MailerLite beágyazott űrlapbeállítások

Felugró ablakok

Az új felbukkanó előfizetők létrehozásának, elnevezésének és kiválasztásának lépései hasonlóak a beágyazott űrlapokéhoz. A beágyazott űrlapokkal ellentétben a felbukkanó ablakok azonban sablonok közül választhatnak.

A MailerLite űrlapok felbukkanó menüpontja Válassza ki a sablont

A MailerLite eljut egy másik oldalra, ahol megváltoztathatja a felugró űrlap és a sikeres üzenet kialakítását.

A MailerLite Forms Design Popup 1
A MailerLite Forms Design Popup 2
A MailerLite Forms Design Popup 3

Ez nem minden. A MailerLite extra lehetőségeket kínál a felbukkanó viselkedés ellenőrzésére a „Beállítások” lapon.

A MailerLite Forms Design Popup 4

Nyitóoldal

Ha még nem vagy lenyűgözve a beágyazott űrlapok és pop-up készítőkkel, akkor talán a céloldal szerkesztője – a MailerLite egyedülálló tulajdonsága – hívőssé tehet téged.

Miután létrehozott egy új nyitóoldalt, adott nevet, és kiválasztott egy előfizetői csoportot, felkérést fog kapni egy sablon kiválasztására. Jelenlegi választási lehetőségek: e-könyv, e-tanfolyam, meghívás, előindítás, webinar, „hamarosan jön”, ólomgenerálás és termék. Noha a jelenlegi választások kevés, ezeknek elegendőnek kell lenniük a kezdőoldal elkészítéséhez.

A MailerLite űrlapok céloldalát válasszuk

Próbáltam a webinar sablont. A MailerLite szerkesztője 17 építőelemet, valamint extra stílusbeállítási lehetőségeket kínálott a kezdőlapom és a sikeres üzenet felépítéséhez és módosításához.

MailerLite Forms Design Landing Page 1
MailerLite Forms Design Landing Page 2
A MailerLite Forms Design Landing Page 3

Sőt, ott van a következő szakasz, ahol optimalizálhatja új céloldalát SEO célokra.

A MailerLite formázza a céloldal beállításait

Lenyűgöző, hogy a MailerLite lehetőséget kínál e három űrlap – beágyazott űrlapok, felbukkanó ablakok és céloldal – felépítésére még ingyenes verziója számára is. Még a színeket és az egyéb stíluselemeket is hozzáigazíthatja, hogy ezeket az űrlapokat megfeleljen márkájának. Míg más e-mail szolgáltatók űrlapkészítő funkciókat kínálnak, lehet, hogy fizetnie kell az űrlapok elkészítéséért.

4. Automatizálás

Az e-mailek automatizálása a MailerLite egyik hasznos funkciója, és a munkafolyamatok létrehozására szolgál a kampányműveletek alapján. Néhány példa a következőkre: hivatkozásokat megnyitó és kattintó előfizetők, egy listára csatlakozó előfizetők, egy vagy több kapcsolattartót frissítő előfizetők, vagy előfizetők, akik freemiumról fizetős tervre lépnek. A MailerLite automatizálása ügyes, egyszerű és könnyen navigálható. Az ilyen leírások nem mondhatók el más e-mail marketing szoftverek automatizálására.

Új automatizálás létrehozásához először hozzon létre egy munkafolyamatot, majd állítsa be a munkafolyamat-indítót. A trigger beállítása után lépéseket adhat hozzá, például e-mail küldését vagy késleltetést, feltételt vagy műveletet adhat hozzá. Például létrehozhat igen / nem ágakat különböző pontokon, hogy külön e-maileket küldjön, ha az előfizetők megfelelnek vagy nem felelnek meg a meghatározott kritériumoknak. Az automatizálás segítségével automatikus válaszokat állíthat be, vagy frissítheti csoportjait.

A MailerLite Automation Setup munkafolyamat-indító

Noha a MailerLite többféle automatizálással rendelkezik számtalan lehetőség számára, ez még mindig nem olyan funkciókban gazdag, mint az ActiveCampaign és más kifinomultabb e-mail marketing platformok. Hiányoznak a fejlett feltételes elemek, és nem engedi nyomon követni az előfizetők interakcióját webhelyének oldalaival.

5. Integráció

A MailerLite nagyon sok elérhető integrációval rendelkezik. A lista hosszú, és tartalmazza a Shopify, a WooCommerce, a PayPal, a Stripe, a Magento, a WordPress, a Facebook, a Zapier, a Zendesk, a ClickFunnels, a Slack, a Trello, a Basecamp 3, a Google Docs, a Google Sheets és a Google Forms lehetőséget..

A MailerLite integrációs listája

Ráadásul a MailerLite könnyen integrálható a WordPress webhelyekre a WordPress beépülő modulon keresztül. A MailerLite hozzáférést biztosít a fejlesztői API-hoz is, ami elősegíti annak integrálását más alkalmazásokkal.

6. Egyéb szolgáltatások

A MailerLite további tulajdonságai itt vannak:

 • Jelentések és elemzés: A MailerLite alapvető jelentési funkcióval rendelkezik, de erre nem rendelkezik külön rész. Az „Előfizetők” alatt található „Statisztika”, és vannak kampányokon belüli jelentések. A MailerLite korlátozott e-kereskedelem-követéssel rendelkezik, ami a WooCommerce-re és a Shopify-ra vonatkozik. Nincs társadalmi követése, de rendelkezik kattintásleképezéssel.
 • Bounce management: Egy kemény visszatérés vagy öt lágy visszapattanás után a MailerLite automatikusan áthelyezi az előfizetőket egy visszapattanási mappába, ahol kezelheti őket. A visszafordult e-mailek akkor fordulnak elő, ha az előfizető beérkezett üzenetei meg vannak töltve, vagy ha egy e-mail cím érvénytelen.
 • Korlátlan képkönyvtár: A MailerLite a képméretet sem korlátozza.

MailerLite árképzés

A MailerLite megfizethető e-mail szolgáltató. Kiválóan indul vállalkozásoknak, kis- és középvállalkozásoknak, valamint olyan személyeknek, akiknek nincs túl sok pénze költeni. Öt árképzési modell létezik, köztük egy freemium verzió. Ha azonban a MailerLite-t üzleti célra kívánja használni, azt javaslom, hogy vegye igénybe a 10 USD / hónap tervet, így élvezheti az összes szolgáltatást, és korlátlan e-maileket küldhet..

Itt vannak az árazási tervek:

 • 0 USD / hónap (ingyenes): legfeljebb 1000 előfizető; akár 12.000 e-mail havonta; korlátozott funkciókkal.
 • 10 USD / hó (84 USD / év): legfeljebb 1000 előfizető; korlátlan e-mail havonta; hozzáférés az összes szolgáltatáshoz.
 • 15 USD / hó (126 USD / év): 1001–2500 előfizető; korlátlan e-mail havonta; hozzáférés az összes szolgáltatáshoz.
 • 30 USD / hónap (252 USD / év): 25001–5000 előfizető; korlátlan e-mail havonta; hozzáférés az összes szolgáltatáshoz.
 • 50 USD / hó (420 USD / év): 5 001-10 000 előfizető; korlátlan e-mail havonta; hozzáférés az összes szolgáltatáshoz.
MailerLite éves árképzési terv

Ha kíváncsi az ingyenes és a fizetett csomagok funkcióinak különbségeire, ellenőrizze ezt a képet:

MailerLite Free vs Fizetett tervek

A visszatérítések

Az előfizetők csak akkor kaphatnak visszatérítést, ha a MailerLite ok nélkül megszünteti a szolgáltatásokat. Más helyzetekről a MailerLite dönt.

MailerLite: Amit tetszett róla

Mindenekelőtt a MailerLite kezdőbarát és könnyen használható. Nagyon tetszett a műszerfal, a drag-and-drop építő, a nagyszámú tartalomblokk, az űrlapkészítő, a zökkenőmentes integrációk és az egyszerű, de kellően hatékony automatizálás..

Az ügyfélszolgálat (e-mailből és 24/7 élő chatből áll) nagyszerű és rugalmas. A csapat 12 nyelven beszél, köztük angol, francia, spanyol, német, orosz és holland. A MailerLite átfogó tudásbázissal is rendelkezik.

A legfontosabb dolog, ami a MailerLite-nek engem vonzott, a szabad terv. Noha ez a terv nem feltétlenül tartalmazza a fizetett csomagok csengőit és sípjait, az ingyenes opciójuk már tartalmaz elég nagy teljesítményű automatizálást és a MailerLite legfontosabb jellemzőit. Adjuk hozzá azt a tényt, hogy az első 1000 e-mail előfizető ingyenes. Ez az ingyenes terv egyszerűen tökéletes azok számára, akik szeretnék megismerni az e-mail marketing eszköz működését.

MailerLite: Amit nem szeretek

Noha a MailerLite hasznos automatizálási funkciókkal rendelkezik, még mindig hiányzik bizonyos indítók. A szegmensek és csoportok közötti különbség zavaró. A rendelkezésre álló sablonok, fizetési lehetőségek és személyre szabási eszközök korlátozottak.

A MailerLite kapcsán a leginkább bosszantó a szigorú jóváhagyási folyamat. Noha a jóváhagyási folyamat csak egy napot vehet igénybe, ha fiókját nem hagyják jóvá, a MailerLite nem magyarázza az elutasítást. Noha ez valószínűleg a MailerLite azon erőfeszítése, hogy megfékezze a spamet, és magas szinten tartsa az e-mail kampányok kézbesíthetőségét, a folyamat továbbra is idegesítő.

MailerLite Review: Záró gondolatok

A MailerLite egy egyszerűen használható e-mail marketing szoftver, elegendő funkcióval, amelyek megfelelnek a szerény költségvetéssel működő kis- és középvállalkozásoknak, bloggereknek és szabadúszó marketingszakembereknek. A kezdő és a közbenső felhasználók minimális HTML vagy kódolási ismeretekkel tetszeni fognak a drag-and-drop készítővel és a MailerLite felületének más egyszerű szempontjaival.

A MailerLite az par (ha nem jobb), mint a MailChimp, mivel a MailerLite fizetett tervei is olcsóbbak. Az ingyenes csomag nem rendelkezik minden funkcióval, de 1000 ingyenes előfizetővel és 12 000 havi e-maillel ez még mindig jó üzlet. A MailerLite rengeteg automatizálást kínál az egyszerű indítókhoz, de ne várja el, hogy az ActiveCampaign és más kifinomultabb eszközöknél látott fejlett automatizálást elvégzi..

A MailerLite jelentős listakezelést kínál, amely hasznos lesz a személyre szabottabb kampányok készítésében. A szegmensek és csoportok elkészítése azonban zavaró lehet az indulók számára, különösen, ha megszoktad más e-mail marketing eszközök „címkézését”. Ezenkívül a MailerLite új fiókok jóváhagyási folyamata szigorúbb, mint más szolgáltatók esetében.

Szóval a MailerLite az Ön számára? Ha korlátozott költségvetéssel rendelkezik, de olyan eszközre van szüksége, amely nem csupán e-mail kampányokat küld, akkor a MailerLite megfelelne a számlának.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map