5 módszer a képek hatékonyabb optimalizálására

Vizuális világban élünk. Elmúltak azok a napok, amikor a weboldalak látogatói türelemmel élnek, amikor egy oldal betöltődik és hosszú formájú tartalmat olvas el kísérő képek nélkül. Függetlenül attól, hogy webhelye egy blog, áruház, márka céloldal vagy híroldal, olyan képekkel kell rendelkeznie, amelyek nemcsak vizuális érdeklődést mutatnak, hanem gyorsan betöltődnek is.


Hogyan optimalizálja a képeket a hatékonyabb webes felhasználás érdekében? Lássuk.

1. Kezdjen egy kiváló minőségű, közepes és nagy felbontású képpel, és folytassa az egységesség érdekében

A világ minden manipulációja és optimalizálása nyert’Nem segít, ha nem’magas színvonalú képpel kell dolgozni. Te nem’Kiváló minőségű, nagy felbontású képek használatához profi fotósnak kell lennie, vagy drága DSLR fényképezőgépet kell használnia. Rengeteg stock fotó látnivaló kínál nagy felbontású fotókat, amelyek választéka elég változatos ahhoz, hogy illeszkedjen bármely webhelyhez vagy bloghoz.

Ha a kép méretét beállítja a teljes weboldalon történő felhasználásra, akkor sokkal kevésbé válik bonyolultvá minden alkalommal, amikor képeket kell hozzáadnia. Általános mítosz az, hogy az internetes képeknek 72 pixel / hüvelyknek (PPI) kell lenniük. A PPI valójában nincs hatással a fájlméretre vagy a képernyő megjelenésére.

Válasszon egy közepes méretű képet, és ne feledje, hogy a fájlméret mindig tömöríthető. Fontos megjegyezni, hogy azt szeretné, hogy a képek gyorsan betöltődjenek, miközben élénk, pixelek nélküli megjelenést biztosítanak. Nagyobb felbontásra csak akkor van szükség, ha a képet ki akarják nyomtatni.

2. Használja a jobb fájltípusokat

Két általános fájltípus létezik a képek számára: JPEG (a Közös Fényképészeti Szakértői Csoport által kifejlesztett) és PNG. A JPEG képek tömöríthetők, és ideálisak azokon a területeken, ahol szokatlanul kicsi fájlra van szükség.

A JPEG szintén veszteséges, ami azt jelenti, hogy a képminőség minden alkalommal romlik, amikor manipulálják, konvertálják vagy tömörítik.

A PNG-képek veszteségmentesek, azaz nem veszítik el a felbontást manipulálva vagy tömörítve. A PNG-képek szintén támogatják az átláthatóságot, azaz a kép körül átlátszó háttér lehet, amely sok szerkesztési rugalmasságot biztosít, és a hiányzó mező, amely a JPG-képek tárolójaként működik.

A PNG képfájlok ideálisak olyan grafikákhoz és képekhez, amelyek nem fotóminőségűek, kivéve, ha ismét a kis fájlméretre van szükség, és a képminőség nem olyan fontos. A JPG-képek a legjobban azoknak a fényképeknek a használata, amelyek sok színben és variációban vannak. Akárhogy is, minden webképet el kell menteni és feltölteni a két fájlformátum egyikében.

3. Átméretezze a képeket az oldal betöltése szempontjából

A Google szerint’s WebGuide, a képek gyakran a weboldalon letöltött byte-ok nagy részét teszik ki, és jelentős mennyiségű vizuális helyet foglalhatnak el.” Ez azt jelenti, hogy a képek a lassú betöltési idővel rendelkező oldalak esetén a leginkább a tettek.

Emlékezve arra, hogy szeretnénk az oldalak betöltése 3 másodpercnél gyorsabb mivel az internetes látogatók hajlandók távozni az idő után, ez lesz elengedhetetlen a képek átméretezése és optimalizálása az oldalbetöltési sebesség érdekében.

4. Adjon meg képaláírásokat és alternatív szöveget

alt tag szövegAlternatív szöveg vagy ALT címkék, a képernyőolvasók és a keresőmotorok képeinek leírására szolgálnak. A képhez tartozó címkecímkéket és leírásokat SEO célra használják, releváns kulcsszavakat tartalmaznak, és kiváló általános információkat tartalmaznak a képről az internetes látogatók számára..

A SEO érték hozzáadása mellett ezek a címkék és attribútumok nagy szerepet játszanak a értékes információk szolgáltatása vakok és látássérültek számára mivel a képernyőolvasók hangosan elolvassa a leírásokat, és segítenek az egyéneknek megérteni, mi a kép.

5. Ügyeljen arra, hogy helyesen nevezze meg a képfájlt

Az Image SEO a képfájl nevét is figyelembe veszi. Azt szeretné, ha a keresőmotorok tudnák, miről szól a kép, és ezt a képfájl nevének elolvasásával teszik.

Ha valamilyen véletlenszerű, érthetetlen nevet használ a képfájlokhoz, akkor a keresőmotoroknak nem lesz tudomása arról, hogy mik azok, és ez egy elveszített SEO lehetőség. Győződjön meg arról, hogy a fájlnevek leíróak és megfelelnek a képnek. Ne használjon általános, automatizált fájlnevezési konvenciókat, amikor fájlokat tölt fel a webről, és jó lenne, ha elmenne.

Bónusz lépés a képek optimalizálásához

Szerencsére, ha az összes információ miatt a fejed forog, néhány plugint fel lehet használni a képoptimalizálással, a formázással, a tömörítéssel és a címkézéssel kapcsolatos minden igény kielégítésére. Plugins tetszik WP Smush, Az EWWW Image Optimizer, az Insanity, a ShortPixel és a SEO-barát képek mindegyike változó funkciókat kínál, amelyek a képek tömörítésére koncentrálnak, miközben fenntartják a minőséget, és eltávolítják a felesleges vagy nem használt meta-adatokat és színeket..

Ezek a bővítmények arra is használhatók, hogy megfelelő ALT és TITLE attribútumokat rendeljenek a képfájlokhoz, így vannak SEO-hoz optimalizálva, ami létfontosságú manapság’képi nehéz keresővilága. Több plugin automatikusan optimalizálja a képfájlokat, amikor feltölti őket, és még a webhelyén már meglévő képeket is optimalizálja.

Nem kellett volna’t kizárólag egy pluginre támaszkodhat mivel továbbra is létezik néhány bevált gyakorlat a képek feltöltésére, még plugin alkalmazásakor is. Mindig a megfelelő formátumot kell használni – GIF animációkhoz, PNG nagy részletességű, nagy felbontású és JPG képek a normál fényképekhez és képernyőképekhez.

SEO optimalizált képek a győzelemhez!

Miután az összes webhelyét’A képeket a teljesítményhez megfelelően formázták, és az összes attribútum, címke és leírás hozzá lett adva, az Ön webhelye jobban teljesít a keresőmotorokban, jobban néz ki a böngészőkben, és sokkal gyorsabban töltődik be a látogatók számára. A képoptimalizálás növeli a teljesítményt, a SEO-t, és segíti a látogatók megtartását azáltal, hogy lenyűgöző, tiszta képeket mutat be, amelyek gyorsan betöltődnek. A képoptimalizálás nem ügyes, és egy plugin használata még könnyebbé teszi.

Magától értetődik, hogy a képek webes felhasználásra történő optimalizálása mellett ki kell választania a megfelelőt is. Győződjön meg arról, hogy a képek elősegítik a márkáját, az üzenetet, és bizonyos mértékű érdeklődést és ösztönzést kínálnak az internetes látogatók számára.

A generikus stock fotók egy tucat dollár, és valószínűtlen, hogy rezonálnak a közönséggel. Ha a jó stock képek nem felelnek meg az Ön igényeinek, akkor érdemes megvásárolni konkrétabb, kiváló minőségű, egyedi képeket, hogy nyilatkozatot tehessen. Ez majdnem olyan fontos, mint az Ön által választott internetes házigazda!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map