5 A webhely leggyakoribb biztonsági rései

Úgy tűnik, hogy a napi hírek folyamatosan áradnak a biztonsági hackekre, az adatok megsértésére és olyan esetekre, amikor a személyes adatok veszélybe kerültek az interneten keresztül. Lehet, hogy feltörik hitelkártya-információkat, e-mail címeket, jelszavakat, társadalombiztosítási számokat vagy akár minősített kormányzati adatokat. A hackerek tökéletesítették támadásaikat, és megélhetést jelentenek azáltal, hogy felkészületlen webhelyeken laktak.


Noha úgy gondolhatja, hogy kicsi, ártalmatlan kis blogja vagy üzleti webhelye valószínűleg nem válik rosszindulatú hackerek célpontjává, tévedhet. És ebben az esetben a tévedés költségesnek bizonyulhat. Ki akarja venni ezt a lehetőséget? Nem gondoljuk, hogy kellene.

A hackerek kémprogramokká tehetik webhelyét, amelyet az ügyfélszámítógépek eléréséhez használnak. Hozzáférhetnek az érzékeny felhasználói adatokhoz anélkül, hogy te is megtudnák. Sőt, ami még rosszabb, becsapódhat az Ön webhelyének adatbázisába, sérülve vagy manipulálva az adatokat, rosszindulatú linkeket fecskendezhet fel a webhelyre, és átvehet egy gazdaszervert is a szolgáltatásmegtagadás (DDoS) támadásainak felhasználására..

Erősen úgy gondoljuk, hogy a tudás hatalom, tehát itt van néhány betekintés a webhely leggyakoribb biztonsági réseiről.

1. Helyek közötti szkriptek (XSS)

Webhelyek közötti szkriptek (vagy XSS) számlák az összes webhelyi támadás közel fele szerint a Wordfence . Adathalászat a támadások az egyetlen hackelési módszer, amelyet leggyakrabban a rosszindulatú típusok használnak az interneten. És míg az adathalászat az embereket e-mailben vagy csaló linkekkel célozza meg, a webhelyek közötti szkriptek a webhelyeket célozzák meg, valamint a házigazdák és a látogatók közötti cserét.

Expozíció vagy sebezhetőség az XSS-vel szemben akkor fordul elő, amikor a webes alkalmazások felhasználói adatokat vesznek be anélkül, hogy először validálnák vagy bemásolnák azokat. Ezek a sérülékenységek lehetővé teszik a hackerek számára, hogy eltérítsék a webes alkalmazásokat, és tartalmat jelenítsenek meg a felhasználóban’böngészője. A támadó végül átveheti az irányítást a végfelhasználó böngészőjében, és hozzáférhet a számítógépéhez anélkül, hogy riasztana rájuk a támadást. Az olyan nagy szereplők, mint a Google, a Facebook és a PayPal, egy-egy alkalommal mind a webhelyek közötti szkriptek áldozatává váltak.

A sikeres XSS támadások lehetővé teszik a hackereknek az ügyfélszámlák eltérítését, a vírusok terjesztését és a felhasználó ellenőrzését’távolról böngészőjében hozzáférhet a személyes információkhoz a számítógépen, és még belépési pontot is biztosíthat webhelye további támadásainak eléréséhez.

Gondolj úgy, mint egy ajtó-hackerek, akik belépnek mind a webhelyére, mind a számítógépére, bárki felkereste az Ön webhelyét. A sikeres XXS támadások veszélyeztethetik a webhely összes adatát, és elképzelhetően az ügyfél számítógépét is.

A webhelyek közötti, szkriptekkel szembeni védelem félelmetesnek tűnik, különös tekintettel a magas rangú áldozatokra, de ez lehetséges. Itt’előadás:

 • Érvényesítse a bemenetet – a bemeneti mező adatok korlátozása és a várható egész számok vagy karakterek érvényesítése az első lépés
 • Használja az Escaping alkalmazást – az elmenekülés az adatok felvételét és biztonságosságának biztosítását jelenti, még mielőtt bármit megtennének
 • Fertőtlenít – A felhasználói bemenetek további fertőtlenítése a kód fertőtlenítésével újabb szintű védelmet kínál a rendszerbe történő behatolás ellen

2. SQL befecskendezés (SQLi)

SQL injekciók akkor fordul elő, ha a hackerek bemeneti mezőket (például űrlapokat, szövegmezőket, bejelentkezési adatokat stb.) használnak olyan rosszindulatú SQL-parancsok befecskendezésére, amelyek adatot veszélyeztethetnek vagy jogosulatlan hozzáférést biztosítanak az ügyfél böngészőkhöz. Ha a bemeneti mezőket nem szűrik vagy védik az SQL kód ellen.

A webhelyek közötti szkriptek mellett az SQL injekciók is a támadás leggyakrabban használt módszerei. Az SQL-injekció javítása viszonylag egyszerű és érthető.

A kódot annak biztosítására használják, hogy a bemeneti mezők adatai korlátozottak, érvényesek és biztonságosak legyenek. Noha a biztonság szempontjából nincs semmi bizonytalan, lépéseket kell tenni.

 • Tűzfal telepítése – A tűzfal kiváló védelmet nyújt az SQL támadásokkal szemben, és hatékonyan leállítja az elvárt vagy felismerhetetlen adatokat
 • Ne bízz senkiben – míg a beviteli mezők és az űrlapok biztonságos bejelentkezések mögött helyezkedhetnek el, ügyeljen arra, hogy ne bízzon bemenetekben, és mindig ellenőrizze az SQL utasításokkal
 • Frissítsen szoftvert – Gyakran van jobb vagy erősebb szoftver a támadások megelőzésére. Várjon rá, hogy adott esetben frissítsen
 • Folyamatosan figyelje az SQL injekciós támadásokat – figyelemmel kísérése nagyszerű módszer a támadásokra való gyors reagálásra és a károk korlátozására
 • A bemeneti mezők / belépési pontok korlátozása – mindig forduljon az űrlapok és az input mezők használatához potenciális kockázatokként, és csak akkor használja azokat, amikor feltétlenül szükséges. Itt van egy útmutató ezt megtenni.

3. Alapértelmezett rendszergazdai bejelentkezés / gyenge jelszó

A webes alkalmazások, konfigurációk és szoftverek gyakran tartalmaznak alapértelmezett rendszergazdai bejelentkezéseket és jelszavakat, amelyeket azonnal megváltoztatni és biztonságosabb hitelesítő adatokkal fejleszteni szándékoznak. A probléma az, hogy a hitelesítő adatok megváltoztatását vagy a biztonságosabb jelszó kiválasztását gyakran figyelmen kívül hagyják a belső, és egyes esetekben többszörös felhasználók egyszerűsítése érdekében..

A „Rendszergazda1” bejelentkezés vagy a „Jelszó1” jelszó nem nehéz a hackerek számára beszivárogni. A rendszergazdai bejelentkezéseknek és jelszavaknak ugyanolyan szigorúaknak és szigorú irányelveknek kell lenniük, amelyeket a vállalatok az összes bejelentkezési hitelesítő adataikhoz használnak, és ezeket rendszeresen frissíteni / felülvizsgálni kell. Ez egy megelőzhető probléma, amelynek elkerülése csak némi figyelmet és gondosságot igényel.

4. A HTTPS hozzáadása vagy a szoftver frissítése

Úgy tűnik, hogy nem gondolkodunk, de a biztonságos (HTTPS) protokollok telepítése egy webhelyen jelentős akadályt és visszatartó erőt jelent a hackerek számára. A biztonságos protokollok olyan titkosított adatokat tartalmaznak, amelyeket szinte lehetetlen feltörni. A biztonságos webhely szintén megnyugtató a látogatók számára, és szinte szükség van bármilyen pénzügyi tranzakcióra, amely a weboldalon történik.

Egy másik nyilvánvaló lépés a szoftver karbantartása és a legfrissebb, legfrissebb verziók futtatása annak biztosítása érdekében, hogy a biztonsági frissítéseket bevette, és kitöltse az esetleges biztonsági réseket, amelyeket a szolgáltatók kezeltek.

5. Helytelenül konfigurált biztonság, mint például az Érvénytelen újrairányítás

A biztonsági hibás konfiguráció több különféle belépési pontot vagy sebezhetőséget is magában foglalhat, ám ezek mindegyike jellemző figyelmet és karbantartást nem mutat az alapul szolgáló webalkalmazások számára. A biztonságos konfigurációkat egyértelműen meg kell határozni, és telepíteni kell a webhelyet támogató kódban’- keretrendszer, alkalmazások, webszerver, adatbázis, stb.

A nem megfelelően biztonságos és konfigurált összetevők a hackerek számára lehetőséget biztosítanak az adatokhoz való hozzáférésre, és akár a teljes rendszer veszélyeztetésére is.

A web újra irányítja az adatok érvénytelenítésének átadását egy másik gyakori belépési pont a hackerek számára. A biztonságos munkamenet elvégzése és az adatok érvénytelenített újra-irányító weboldalra továbbítása érzékeny információkat és akár a felhasználói bejelentkezési hitelesítő adatokat is feltárhat..

A biztonságos megközelítés

A rendszeres karbantartási áttekintések felállítása és a biztonsági intézkedések helyes végrehajtásának biztosítása a fejlesztés és karbantartás minden szintjén hosszú utat jelentene a hackerek számára fenntartott nyílások bezárásához..

Az internetes biztonság világában a „velem nem fog megtörténni” filozófia a biztonság megőrzésének hatástalan megközelítése. Az Ön webhelyére érkező sikeres támadások nemcsak költséges adatsértéseket eredményezhetnek, hanem a keresőmotorok feketelistára és a márka integritásának teljes elvesztésére is vezethetnek a fogyasztók, az ügyfelek és a partnerek szemében..

A webhelytulajdonosoknak óvatosan kell hibázniuk. Végül hajtsa végre a fenti lépéseket, hogy elkerülje a hackerek célpontját. Ezenkívül arról is gondoskodhat, hogy olyan jó hírű internetes hostot választott, amelyet nem tartanak úgy, mint amelyet általában „golyóálló” gazdagépnek hívnak. Amíg a külföldi kormányok és az internetes protokollok nem találnak módot a golyóálló webhelyek korlátozására, kényszerülünk arra, hogy a hackerekkel és a bűnözőkkel saját feltételekkel lépjenek kapcsolatba..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map