30+ Amazing WordPress Statistics

WordPress tárhelyA WordPress (WP) által üzemeltetett összes webhely több mint egyharmadával nem kétséges, hogy ez a legnépszerűbb és legszélesebb körben alkalmazott tartalomkezelő rendszer. [1] A CMS több webhely mögött rejlik, mint a következő két platform együttesen. A Keyword.com szerint a “WordPress” havonta 34 millió alkalommal működik Google-ban.


De ez a szám csak a jéghegy csúcsa, amikor a WP használatáról van szó, jó és rossz is. Legjobban blogplatformnak nevezik, de a platformon található webhelyek többsége e-kereskedelem üzlethelyisége, amelyek nagy része Fortune 500 társaságokhoz tartozik, mint például a Fortune.com, a CNN és ​​a New York Post, vagy olyan technológiai óriásokhoz, mint a Microsoft és a Facebook News. . Még a Whitehouse.gov és a svéd hivatalos kormányzati weboldal mögött található platform. [2]

Függetlenül attól, hogy először vizsgálja meg a WP-t, vagy csak kíváncsi arra, hogy ki használja a platformot, és hogyan használják, megvan a számok és a történetek mögöttük.

Mi teszi a WordPress ilyen nagyszerű weboldal-készítővé?

wordpress fejlesztésEz a fejléc önmagában is vitát okozhat. Dühös vita folyik az interneten arról, hogy valóban oldalépítő vagy egyszerűen a legjobb platform a tartalom létrehozásának és közzétételének kezelésére.

A rövid válasz az, hogy mindkettő.

Ez egy CMS széles spektrumú hatékony oldalépítési témákkal és plug-inekkel, mint például a Beaver Builder és a Divi.

A 5.0 és újabb verzióknak beépített alapértelmezett szerkesztője is van, a Gutenberg nevű, amely jobban hasonlít a hagyományos weboldal-készítők drag and drop funkcióira, mint a régi szószerkesztő platformon, amely hasonló az MS Word-hez. Az összes pluginnak és témának támogatnia kell a Gutenberg-t, tehát a kompatibilitással kapcsolatban nem kell aggódni.

Ahol a WordPress különbözik sok weboldal- és oldalépítőtől, az az, hogy más platformok biztosítanak tárhelyet, de nem engedik meg, hogy válassza ki a saját egyedi domain nevét, és valójában nem a saját tulajdonában van a létrehozott tartalom. Ha át akarja vonni egy másik tárhely platform, valószínűtlen, hogy a webhely bármely tartalmát magával viheti. A WordPress-rel nem lesz ez a kérdés.

A WordPress két különböző verziója

A WordPressnek két verziója van: wordpress.com és wordpress.org. A dot com verzió egy saját üzemeltetésű platform, amely ingyenes alapszintű webhelyet kínál, de évi 5000 dollárig futhat egy vállalati megoldás esetén; ez a tartalom tulajdonjogának és az egyedi domain név hiányának a problémáját is felveti. A WordPress.org teljesen ingyenesen használható. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja és regisztrálja a domain nevet és talál egy tárhely-megoldást amely támogatja a WP technológiát.

Noha a WordPress eleinte kissé félelmetesnek tűnhet, ha nem vagy hozzáértő, akkor ennek meglehetősen sekély a tanulási görbéje. A kódolás beépül a kiegészítőkbe és a témákba, de a tapasztalt kódolók bármilyen kódot megváltoztathatnak és testreszabhatnak a specifikációikhoz.

Másrészt a kezdők gyorsan megtanulhatnak a WordPress testreszabása kódolási ismeretek nélkül, és minőségi weboldalt készíthet. Ez nagyszerű platformmá teszi a kezdőket és a műszaki szakembereket is.

Bővítmények és témák

A WordPress egyik legjobb dolga a CMS-t támogató technológia és keretek, amelyek kiegészítik a weboldal funkcióit. A sokat elismert és néha áldott WP-bővítményekről és témákról beszélünk.

Mivel a WordPress egy nyílt forráskódú platform, ingyenes témák és beépülő modulok százai elérhetők közvetlenül a WordPress webhely. Valójában jelenleg vannak 55 094 beépülő modul a WP könyvtárban. A fejlesztők szerte a világon szinte minden funkció, cél és preferencia számára létrehoztak prémium plugint és témákat.

Mit csinálnak?

A témák olyan front-end keretek, amelyeket a WP háttér-kódjára telepítenek. A témák beépített modulokkal és oldalépítési funkciókkal vannak ellátva, amelyek meghatározzák a WP webhelyének elrendezését és megjelenését.

Ingyenes és prémium témák száma

Vannak olyan témák, amelyeket webhelyek felépítésére hoztak létre olyan iparágak számára, mint például az ingatlanügy, az újságírás és a digitális kereskedelem, és felhasználhatja a webhely száz ingyenes témájának egyet, vagy vásárolhat egyedi, prémium témákat olyan cégektől, mint a Theme Forest, amely több mint 11.000 WP-téma elérhető. A WordPress webhelytulajdonosok százaléka prémium témákat használ, és a prémium témájú licenc átlagos költsége 40 dollár. [3] [4]

Ha témákat vásárol neves fejlesztőktől, akkor előnye van a fejlesztői támogatás, frissítések és biztonsági javításoknak. A témákkal való skálázhatóságért sem kell aggódnia. Ezeket fel vagy le lehet méretezni, amikor vállalkozása növekszik anélkül, hogy többet fizetnének, mint amit a weboldal-készítőknél tennének.

Nem kell annyira aggódnia az ingyenes témák miatt, amíg letöltötte azokat a WordPress webhelyről. Ezek alaposan tesztelt és felülvizsgált a minőségi CSS és HTML kódolás támogatása, valamint a biztonsági és adatvédelmi szabványok ellenőrzése. Csak ügyeljen arra, hogy mindig frissítse őket, és távolítsa el a régi témákat vagy beépülő modulokat, amelyeket már nem használ.

A plug-inek olyan kiegészítők, amelyek a WordPress webhelyeinek funkcionalitást biztosítanak. Ezeket ezenkívül ingyenes, harmadik féltől származó bővítmények és prémium kiegészítők között osztják fel. Bármelyik funkcióra vagy funkcióra van szüksége a felhasználói élmény javításához, van legalább egy tucat plugin vagy widget, amely megfelel. Ezek az e-maileket kezelő beépülő moduloktól egészen a biztonságot erősítő pluginokig terjednek, és minden, ami a köztük található. Akár telepíthet egy Google Analytics bővítményt, és integrálhatja Google-azonosítóját az adminisztrátor irányítópultjába.

Most, hogy van egy kis háttérod arról, hogy mi a WordPress és mit csinál, nézzünk meg néhány további statisztikát a platform mögött.

WordPress használat

wp használatA WordPress által működtetett webhelyek százalékos statisztikája nem mondja el a történetet arról, hogy globálisan elterjedt-e. Ezek a pontok globális és konkrét tényeket és statisztikákat tartalmaznak a WordPress használatáról.

 • A becslések szerint a WordPress az összes tartalomkezelő rendszer 59,9% -a mögött rejlik. [5]
 • A CMS világszerte 162 különböző nyelven elérhető. [6]
 • A WordPress összes blogjának 71% -a angol; a következő leggyakoribb nyelv a spanyol, a piaci 4,7 százalékkal. [7]
 • 2014-ben a WordPress nem angol nyelvű verzióinak letöltése először telt el az angol nyelvű verziók letöltésével. [8]
 • Ez a legnépszerűbb weboldalépítő platform Indiában, a CMS piaci részesedésének 47% -át kihasználva. [9]
 • A 10 000 webhely közel 3000-ét a WordPress kezeli. [10]
 • Csak 2016-ban csaknem 117 913 148 357 szó került közzétételre a WP blogjaiban. A fogadó bíróság
 • Másodpercenként 17 új hozzászólást adunk a WP webhelyéhez. [11]
 • Naponta 805 új WP webhely indul. [12]

WordPress közösség és támogatás

Aggódik egy ingyenes, nyílt forráskódú platform támogatásának hiánya miatt? Ezeknek a statisztikáknak könnyűnek kell lennie az elmédben.

 • A WordPressnek nincs vezérigazgatója; teljes egészében a nyílt forráskódú közösség önkéntesei irányítják. [13]
 • A WordPress alapítói, Matt Mullenweg és Mike Little, 2003-ban létrehozták a platformot B2B cafelogként. A WordPress Alapítvány nevű nonprofit szervezetet alapított, hogy megvédje a nyílt forráskódú projektet és biztosítsa, hogy a projekt mindig ingyenes maradjon. [14]
 • Az Egyesült Államokban 175, és az Egyesült Államokon kívül több mint 185 WordCamps működik. [15] [16]
 • Jelenleg 840-et talál MeetUp csoportok összesen 511 000 aktív taggal és növekszik.
 • A WordPress ismert fejlesztők és felhasználók elkötelezett közössége. Végül több, mint 2 030 000 nyitott téma volt a WP fórumon.
 • Vannak 70 fejlesztő a WP fejlesztési csapatában, és több mint 430 000 sor sort írtak a platform magjának létrehozásához.
 • Sok fejlesztő, amely hozzájárul a WP növekedéséhez, önkéntesek, de a A WP-fejlesztők átlagos fizetése évente 49 185 USD.

WordPress növekedés

A WP nem csak az üzleti növekedést támogatja, hanem maga a platform is növekszik és fejlődik minden nap. Íme néhány tény, amely ezt alátámasztja.

 • A WordPress legújabb verziója az 5.2. Jaco-nak hívják, és 27.360.583 alkalommal töltötték le, 300, mióta gépeltem ezt a mondatot. A letöltési számlálót valós időben nézheti meg itt.
 • Az Alexa Top 1 millió webhelye között vannak A WP 74 verziója futtatja őket.

Profi tipp: Csak A felhasználók 27,9% -a telepítette a WordPress legújabb verzióját. Ügyeljen arra, hogy frissítse vagy telepítse a legfrissebb WP verziót. Magában foglalja az új alapértelmezett szerkesztőt, és kevésbé érzékeny a hackelésre.

Social Media Engagement

A weboldal forgalmának és az általános internetes jelenlétnek a legalapvetőbb módja a közösségi médián keresztül. A WordPress a társadalmi részvétel területén is segíthet.

WordPress plugins és témák

A WP webhely funkcionalitásának korlátait csak a telepített beépülő modulok korlátozzák. Itt található néhány statisztika a plugin fejlesztéséről és használatáról.

 • Az top WP plugin a többfunkciós SEO csomag, több mint 25 aktív verzióval és 13 millió letöltéssel. Az 5 legnépszerűbb az Akismet, a Google XML Sitemaps, a Contact Form 7 és a NextGEN Galéria. Fogadó bíróság; Az Akismet és a 7. kapcsolattartó űrlap egyaránt ingyenes.
 • Az egyik legnépszerűbb prémium pluginek a Visual Composer, hetente több mint 2300 darabot adtak el.
 • Akismet az a legtöbb letöltött bővítmény minden időkben, több mint 82 millió letöltéssel.
 • Egyéb top ingyenes plugins a Yoast SEO és a JetPack, amely az alapvető kezdőkészlet a WP kezdőknek. Mindegyikük több mint 5 millió letöltést tartalmaz.
 • Az Akismet Anti-Spam több mint trillió levélszemét-megjegyzést blokkolt, és több mint 23 milliárd hackelési kísérletet megállított. A fogadó bíróság
 • WordFence Egyedül 2019 márciusában blokkolt több mint 4 952 346 301 támadást a WP webhelyein. 60 másodpercenként 90 000 támadást taszít.
 • Az WooCommerce plugin az e-kereskedelem webhelyeinek 23% -át birtokolja, és több mint 30 millió alkalommal töltötték le.
 • Az legnépszerűbb oldalkészítő plugin az Elementor, hetente körülbelül 430 000 letöltéssel.
 • Van egy új WP alapértelmezett téma évente megjelent.
 • Vannak közel 6000 ingyenes téma a WP könyvtárban.
 • Az a legjobb két ingyenes téma a Divi és a Genesis, a WP összes webhelyének 10% -a.
 • Minden idők legjobb prémium témája Avada a téma-erdő által; több mint 450 000 vásárlással rendelkezik.

Profi tipp: A WP webhelyek egyik legnagyobb sebezhetősége az elavult bővítmények és témák használata. Frissítse a beépülő modulokat, mindenképpen telepítse a biztonsági javításokat, és távolítsa el a régi, elavult, nem használt és nem támogatott beépülőket. Letiltása nem teszi őket biztonságosabbá.

Profi tipp: Kizárólag olyan neves fejlesztők beépülő moduljait használja, amelyeket tesztelt és felülvizsgáltak.

WordPress biztonság

Még ha nem is foglalkozik e-kereskedelemmel, az online biztonság továbbra is fontos. Ezek a számok mögött a WP webhelyének biztonsága, a jó és a rossz.

Profi tipp: Soha ne használja az alapértelmezett jelszót egyetlen platformon sem.

A WordPress tárhelyi platform kiválasztása

A WordPress népszerűsége nemcsak méretezhetőségében és sokoldalúságában rejlik, hanem abban is, hogy ingyenes és könnyen integrálható számos környezetbe. A WP használatával kapcsolatban csak a téma- és plugin-vásárlások, a domain regisztráció és a tárhely költségek merülnek fel. Ez évente összesen akár 50 dollárt is elérhet. [30]

Számos tárhelycsomag segítségével a domain részeként regisztrálhatja a szolgáltatást, és akár domain-specifikus e-mail címeket is dob. Ha csak egy webhelyed van, akkor elegendőnek kell lennie ugyanabnak a gazdagépnek és domain regisztrátornak a kiválasztására. De ha nagy mennyiségű webhelyet vagy több domaint működtet, akkor jobb, ha a regisztrálót és a tárhelyi platformat külön tartja.

Amikor a a legjobb tárhelymegoldás a WP webhelyéhez, vegye figyelembe a következőket:

 • Minimális követelmények. Bármely tárhely platformnak támogatnia kell a minimális WP követelményeket a PHP 7.3 vagy újabb verziójában, a MySQL 5.6 vagy magasabb verziójában vagy a MariaDB 10.1 vagy újabb verziójában, és HTML támogatással kell rendelkeznie.
 • skálázhatóság. Azt akarja, hogy a lehető legnagyobb sebesség és sávszélesség legyen elérhető, és hogy más erőforrások elegendőek az Ön webhelytípusához, a várható forgalomhoz és a növekedéshez.
 • Támogatás. Az ügyfélszolgálatnak 24 órás, mindenféle módban elérhetőnek kell lennie.
 • üzemidő. Számos tárhelyszolgáltatás garantálja a rendelkezésre álló idő bizonyos százalékát; A 99 vagy több százalék standard, de győződjön meg róla, hogy ezt a garanciát írásban megkapja.

Ha a webhelyet Linux operációs rendszerű számítógépről futtatja, akkor kompatibilis a PHP-vel és a MySQL-vel. A Windows operációs rendszert támogató hostplatformok kompatibilisek az ASP, .NET, Microsoft Access és Microsoft SQL (MSSQL).

Végső gondolatok

Most, hogy van néhány olyan tény, amely alátámasztja azt, amelyet sokan már tudtak a WordPress előnyeiről, elkezdheti ma létrehozni az ideális weboldalt, amellyel blogját közzéteheti, szórakoztathatja közönségét, vagy bővítheti online üzleti tevékenységét. Csak győződjön meg arról, hogy figyelembe veszi a biztonsággal és a SEO-val kapcsolatos figyelmeztetéseket is annak biztosítása érdekében, hogy webhelyeit és forgalmát védjék a közös számítógépes fenyegetésekkel szemben, valamint hogy a WP-t felállította és maximalizálta a keresőmotorok rangsorolásának és tartalomszolgáltatásának javítása érdekében..

[1] https://kinsta.com/wordpress-market-share/
[2] WinningWP
[3] https://themeforest.net/
[4] https://winithemes.com/blog/infographic-the-current-capacity-of-wordpress/
[5] https://w3techs.com/technologies/details/cm-wordpress/all/all
[6] https://digital.com/blog/wordpress-stats/
[7] https://99firms.com/blog/wordpress-statistics/
[8] http://www.wpblogington.com/data/wordpress-2015.php
[9] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[10] http://trends.builtwith.com/cms
[11] http://torquemag.io/13-surprising-wordpress-statistics/
[12] https://w3techs.com
[13] https://www.isitwp.com/interesting-wordpress-stats-facts/
[14] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[15] https://central.wordcamp.org/news/2016/03/30/wordcamps-in-2015/
[16] https://www.codeinwp.com/blog/mesmerizing-wordpress-stats/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map