WP pregled raketa 2020

WP Rocket Review 2020: Je li to stvarno najbolji dodatak za predstojeće WordPress?

Keširanje je iznimno važan aspekt optimizacije web mjesta koji može brzo slomiti vašu web lokaciju ako niste pažljivi. Postoje mnogo besplatnih i plaćenih WordPress dodataka za predmemoriranje, ali morate odabrati jedan s velikom podrškom i značajkama za vaše potrebe.


WP Rocket mnogi smatraju najboljim dodatkom za predmemoriju WordPress-a zbog njegove jednostavnosti i dodatnih značajki, ali je li to zaista najbolji WordPress dodatak za predmemoriranje? Otkrijte u ovoj recenziji.

Slijedi pregled onoga što ćemo pokriti:

 1. Pregled WP raketa
 2. WP Raketa: Shema određivanja cijena i licenciranja
 3. WP Raketa: Značajke i postavke
 4. WP Raketa: Što mi se sviđa u vezi s tim
 5. WP Raketa: Ono što mi se ne sviđa u vezi s tim
 6. WP pregled raketa: Finalne misli

Sažetak:

Nekoliko WordPress predmemoriranja za predmemoriranje mogu pobijediti WP Rocket u pogledu performansi, jednostavnosti uporabe, podrške i redovitih ažuriranja i dodatnih značajki. Jedina je mana to što je skuplje od svojih kolega, ali za karakteristike i prednosti, koje dobijate, to je prilično dobar posao.

Pregled WP raketa

WP Rocket je početnički prilagođeni WordPress dodatak za predmemoriranje i optimizaciju performansi koji obećava da će se “WordPress brzo učitati u nekoliko klikova”. Trenutno ga koristi 700K + web mjesta, povećava vrijeme učitavanja vaše web stranice:

 • Izrada predmemorija stranica
 • Komprimiranje HTML, JavaScript i CSS datoteka
 • Lazyload slika
 • I više mogućnosti optimizacije

Budući da ga možete postaviti u nekoliko klikova bez potrebe za kompliciranim postavkama, odličan je alat za početnike koji ne znaju kako imati brže web stranice.


WP Raketa: Shema određivanja cijena i licenciranja

WP Rocket ima tri plana cijena:

Plan cijena WP raketa

Kao što se vidi ovdje, licenca za sve pakete traje godinu dana. Sve dok je vaša licenca aktivna, imat ćete pristup podršci i ažuriranjima dodataka. Nakon što se licenca bliži isteku, dobit ćete poruku e-pošte koja vas traži da obnovite licencu sa popustom.

WP Rocket nastavit će se prikazivati ​​i kad istekne licenca, ali podrška i nadopune dodataka više neće biti dostupne.

Oni također imaju 14-dnevno jamstvo povrata novca.


WP Raketa: Značajke i postavke

WP Rocket nudi korisne značajke koje olakšavaju optimizaciju bilo koje vrste web stranica.

1. Brzo postavljanje

Veliki problem s ostalim WordPress dodacima za predmemoriranje je složenost postavljanja i konfiguracije čak i za napredne korisnike. To su sve što su tvorci WP Rocketta željeli riješiti stvaranjem dodatka za predmemoriranje za koji je potrebno samo nekoliko minuta.

Kako instalirati i aktivirati WP raketu

Nakon što ga kupite, dobit ćete vezu za preuzimanje na kojoj biste trebali moći preuzeti .zip datoteku dodatka. Preuzmite zip datoteku i prenesite je na WordPress klikom “Dodaj novi” pod, ispod Dodaci, zatim klikanjem “Prenesite dodatak”.

Učitavanje WP rakete

Nakon što kliknete, vidjet ćete gumb na kojem piše “Odaberite datoteku”. Kliknite to, potražite .zip datoteku dodatka, odaberite je i kliknite “Sada instalirati”.

Instaliranje WP rakete

Proces instalacije trajat će nekoliko sekundi. Nakon što to učinite, trebali biste vidjeti gumb na kojem piše “Aktiviraj dodatak”. Kliknite taj gumb kako biste aktivirali WP raketu.

Aktiviranje WP rakete

Jednom kada aktivirate WP Rocket, predmemoriranje stranica automatski se pokreće. Ali s ovim dodatkom možete učiniti puno više.

Nakon što se dodatak aktivira, bit ćete preusmjereni na popis svih instaliranih dodataka. Kad dođete tamo, morate potražiti WP Rocket i kliknite „Postavke” pod njim:

Postavke WP rakete

Ovdje možete i kliknuti „postavke” na lijevoj ploči WordPressa i klikom “WP raketa”. Tada ćete vidjeti područje postavki WP Rocket-a:

Postavke WP rakete

Na lijevoj ploči vidjet ćete sve opcije za konfiguriranje predmemoriranja, optimizaciju datoteka, učitavanje medija, predbilježbu predmemorije, optimizaciju baze podataka, CDN, optimizaciju slike i još mnogo toga.

2. Predmemoriranje stranica

Keširanje stranica je najosnovnija značajka WP Rocket-a. Keš web stranice pohranjuje odabrani sadržaj stranice kad korisnik prvi put posjeti stranicu. Kada korisnik pregleda tu istu stranicu, predmemorija web mjesta ponovno pamti pohranjeni sadržaj i učitava ga mnogo brže od prvog posjeta.

Da biste konfigurirali postavke predmemoriranja s WP Rocketom, samo idite na „Postavke” na lijevoj ploči WordPress-a kliknite “WP raketa”, i tada ćete vidjeti područje postavki WP Rocket.

Klik „Cache” i moći ćete mijenjati postavke predmemoriranja mobilnih uređaja, predmemoriranje korisnika i vijek trajanja predmemorije.

WP Rocket osnovna pravila predmemorije

Možete postaviti i napredna pravila predmemoriranja kao što su izuzimanje stranica, pročišćavanje URL-ova i još mnogo toga. Te se postavke mogu pronaći u odjeljku “Napredna pravila”:

WP Rocket napredna pravila predmemorije

3. Predmemoriranje preglednika

Pomoću predmemoriranja preglednika u pregledniku se pohranjuju statičke datoteke web stranice (npr. Google Chrome). Nakon što posjetitelj ponovno pregleda ovu stranicu, statičke datoteke nije potrebno ponovno učitavati što dovodi do bržeg vremena učitavanja.

4. Reduciranje

WP Rocket također smanjuje težinu CSS, JavaScript i HTML datoteka putem minifikacije. To dovodi do bržeg vremena učitavanja.

5. Optimizacija baze podataka

Za razliku od mnogih drugih dodataka za predmemoriranje, WP Rocket također vam omogućuje čišćenje vaše baze podataka da biste uklonili bloat i smanjili njegovu veličinu. Možete postaviti redovan raspored čišćenja baze podataka ili to učiniti ručno.
Da biste konfigurirali postavke optimizacije baze podataka, samo idite na područje postavki WP Rocket Settings i kliknite “Baza podataka”.

Optimizacija baze podataka WP Rocket

Ovdje ćete moći obrisati revizije, automatske skice, uništene postove, neželjenu poštu i komentare u otpad i još mnogo toga ako označite njihove okvire..

Pri dnu ćete vidjeti opciju “Raspored automatskog čišćenja” koji će vam omogućiti zakazivanje dnevnog, tjednog ili mjesečnog čišćenja baze podataka. Ali budite oprezni da biste napravili sigurnosnu kopiju baze podataka jer se čišćenje ne može poništiti.

Nakon što postavite postavke, kliknite „Optimizacija”.

Optimizacija baze podataka WP Rocket

6. Lazyload

Što više stranica ima vašu stranicu, duže je potrebno za učitavanje. Jednostavno rješenje ovdje je značajka Lazyload koja učitava slike samo dok posjetitelji prelaze niz stranicu, za razliku od učitavanja svake slike odjednom..

Možete omogućiti ili onemogućiti lazyload za slike, okvire i videozapise u „Mediji” odjeljak. Također možete omogućiti / onemogućiti emojis i ugrađivanje.

WP Rocket lazyload

7. Prijateljska e-trgovina

Mnogi dodaci za predmemoriranje nisu kompatibilni s dodacima za e-trgovinu, poput Woocommercea, što uzrokuje svakojake probleme posjetiteljima..

Budući da ti dodaci predmemoriraju sve stranice, uključujući stranice s podacima o košarici, blagajni i računima, posjetitelji neće moći vidjeti njihove ažurirane košarice i ostale detalje. Ako ostane bez nadzora, to će imati ozbiljne posljedice na vaše poslovanje.

WP Rocket je u potpunosti kompatibilan s dodacima za e-trgovinu poput Woocomerce, Easy Digital Download, iThemes Exchange, Jigoshop i WP-Shop. Sve se stranice Woocommerce automatski otkrivaju i ne predmemoriraju.

8. Višejezična kompatibilnost

WP Rocket je također kompatibilan s dodacima za prijevod, kao što su qTranslate, Polylang i WPML.

Druge značajke:

 • Optimizacija slike
 • GZIP kompresija
 • Prethodno učitavanje Sitemapa
 • Predučitavanje predmemorije
 • Optimizacija Google fontova
 • Odgođeno JS učitavanje
 • Prethodno preuzimanje DNS-a
 • Mobilno otkrivanje
 • Prijateljski prema razvojnim programerima
 • Kompatibilan je s Google Analyticsom, Facebook Pixel-om, lakom, Cloudflare-om i Sucuri

WP Raketa: Što mi se sviđa u vezi s tim

Ono što mi se najviše sviđa kod WP Rocket-a je to što radi svoj posao. Ubrzava učitavanje weba kao što su to osobno doživjeli i doživjeli drugi korisnici. Jedan od njihovih korisnika vidio je pad u učitavanju stranice s 2,10 na 1,36 sekunde ili 54% brže.

Njegove dodatne značajke kao što su Lazyload, optimizacija slike i optimizacija baze podataka također čine mnogo bržim i bržim i bržim web lokacijama.

Uvijek tražim odgovarajuću dokumentaciju u dodacima kao što su značajke, savjeti, upute, pa čak i tutorijali za svaki slučaj ako mi treba malo pomoći. U slučaju WP Rocket, pronađena je dokumentacija ovdje je sveobuhvatan i dovoljno koristan da bilo koga upućuje kako započeti s korištenjem, kako riješiti uobičajene probleme i koje različite stvari možete učiniti s njim.

Također, WP Rocket nije jedan od onih dodataka koje su njegovi programeri izdali i zaboravili. Budući da je plaćeni dodatak, stvarni ljudi ga neprestano ažuriraju oko 2-3 puta mjesečno kako bi se riješili grešaka i poboljšali njegove performanse. Tako se osigurava da je uvijek kompatibilna s najnovijom verzijom WordPress-a.


WP Raketa: Ono što mi se ne sviđa u vezi s tim

Jedini način na koji ih možete kontaktirati je stvaranje karte ili popunjavanje njihovog obrasca za kontakt. Kako se očekivanja korisnika neprestano povećavaju, mislim da je krajnje vrijeme da na svoju web stranicu uvrstite telefonski broj ili aplikaciju za chat uživo kako bi cijeli proces bio brži.

Također, početkom 2018. godine, WP Rocket promijenio je cjelokupno korisničko sučelje kako bi poboljšao svoje iskustvo na brandu. Dok se to nekim korisnicima svidjelo, osobno nisam jer je to malo dezorijentiralo.

WP Rocket također ne nudi besplatnu probnu verziju ili besplatnu verziju koja bi mogla biti korisna za ljude koji žele dobiti osjećaj o tome kako to funkcionira i ako je to dobro.

Osim ovih sitnih stvari, WP Rocket označava sve okvire za mene, a ja bih ga preporučio svima koji traže lako rješenje sporog web mjesta.


WP pregled raketa: Finalne misli

Ako tražite sigurno i brzo rješenje kako održavati web stranicu brzom i optimiziranom, WP Raketa je najbolja stvar koju možete dobiti za svoj novac.

Iako ne nude besplatnu probnu ili besplatnu verziju, možete biti sigurni da je to zaista jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih dodataka za predmemoriranje WordPressa. Također ima lijepe dodatne značajke koje znatno olakšavaju optimizaciju web stranica.

Ako ste na ogradi oko trošenja novca na dodatak za koji još niste sigurni, možete iskoristiti njihovu 14-dnevnu garanciju povrata novca.

Sve u svemu, s obzirom na njihove značajke i korisničku podršku, toplo preporučujem WP Rocketcu svima koji traže pouzdan WordPress dodatak za predmemoriranje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector