Pregled teme BuddyBoss 2020

BuddyBoss Tema: pregled

Ako ste ikada željeli stvoriti internetsku zajednicu za svoju tvrtku ili tvrtku, tema BuddyBoss jedina je tema koja će vam ikada trebati. To je jedinstvena tema u vlastitoj ligi, a dolazi s besplatnim dodatkom pod nazivom BuddyBoss Platform.


Kad se zajedno koriste, BuddyBoss tema i platforma mogu pomoći bilo kome, čak i onima koji nisu tehnički, da izgrade web mjesto za društveno umrežavanje koje je ravnopravno sa modernim web mjestima za društveno umrežavanje. Imat ćete napredne značajke koje se obično kupuju zasebno u drugim temama, a moći ćete je integrirati s mnogim WordPress dodatcima kako se vaše potrebe šire i razvijaju..

U ovom ćemo pregledu razgovarati o:

 1. Tema Buddy Boss i platforma Buddy Boss: Kratka povijest
 2. Stvari koje možete učiniti s kombinacijom Buddy Boss Combo
 3. Postavljanje platforme Buddy Boss
 4. Komponente internetske zajednice
 5. Prilagođavanje vaše teme
 6. Prodajte svoj sadržaj pomoću BuddyBoss + LearnDash
 7. Integrirajte s više WordPress dodataka
 8. BuddyBoss: Cijene
 9. BuddyBoss: Podrška
 10. BuddyBoss pregled: što mi se sviđa u vezi s tim
 11. BuddyBoss pregled: ono što mi se ne sviđa u vezi s tim
 12. BuddyBoss pregled: Završne misli

Tema Buddy Boss i platforma Buddy Boss: Kratka povijest

Podignimo malo: kako su plod BuddyBoss teme i platforme urodili plodom?

Tema i platforma Buddy Boss zapravo su zamjena za BuddyPress, WordPress dodatak koji vam omogućuje stvaranje web mjesta za društvene mreže. Iako je inovativan, BuddyPress je imao dosta ograničenja i ima čitavu zajednicu dodataka treće strane za neke naprednije značajke kao što je stvaranje foruma. Upotreba puno dodataka ne samo da usložnjava stvari, već i povećava troškove korisnika.

Pa su tvorci BuddyBoss teme pomislili, što ako sve ove napredne značajke imamo pod jednim krovom? To bi olakšalo stvari!

I uspjelo je. Sada, uz kombinaciju BuddyBoss, možete učiniti puno više od web lokacije na društvenim mrežama, ali također možete kreirati rasprave na forumima i društvene grupe bez dodatnog dodatka, besplatnih tečajeva i besplatnih tečajeva i još mnogo toga.

U ovom trenutku želim pojasniti što svaki od njih radi. BuddyBoss platforma dodaje WordPressu funkcionalnosti radi lakšeg stvaranja internetske zajednice. Te funkcionalnosti uključuju mogućnost stvaranja korisničkih profila, društvenih grupa, foruma, pozivnica putem e-pošte i tako dalje.

BuddyBoss Tema osigurava da sve izgleda lijepo i lijepo. Možete koristiti bilo koju WordPress temu s BuddyBoss platformom, ali to neće izgledati sjajno kao kada koristite BuddyBoss Tema.

Na primjer, evo kako izgleda korisnički profil kada se ne koristi BuddyBoss tema:

korisnički profil bez BuddyBoss teme

Još uvijek možete stvoriti korisnički profil pomoću Buddy Boss platforme, ali to ne izgleda tako sjajno.

Sada to usporedite s onim kako to čini Buddy Boss Tema:

korisnički profil s BuddyBoss temom

Sada to izgleda kao pravi društveni profil.

Da biste obnovili, možete stvoriti web mjesto s društvenim mrežama s Buddy Boss Platformom, besplatnim dodatkom, ali ako želite da sve izgleda lijepo i lijepo izvan okvira, najbolje je koristiti BuddyBoss Tema. Dvije su čvrsto integrirane tako da možete prilagoditi svoje web mjesto i druge postavke na jednom mjestu.

Kompatibilni su i sa starim BuddyPressom, tako da ako trebate premjestiti društvene profile i druge podatke, radit će bez problema..


Stvari koje možete učiniti s kombinacijom Buddy Boss Combo

 1. Društvena mreža / zajednica zajedno s korisničkim profilima, feedovima vijesti, vremenskim rokovima, privatnim porukama, društvenim skupinama, forumima, povezivanjem članova, pa čak i e-mailovima pozivnicama nečlanovima. Nijedan dodatni dodatak nije potreban ni za jedno od ovih!
 2. Prodajte svoj sadržaj. Buddy Boss integrira se sa LearnDash-om i WooCommerceom tako da možete prodavati sadržaj uz pretplatu ili jednokratnu naknadu.
 3. Stvorite web mjesto e-učenja. Možete kreirati, ugostiti i upravljati tečajevima integracijom LearnDash.
 4. Integrirajte druge WordPress dodatke gamificirati iskustvo svojih članova, stvarati radne postove, stvarati događaje na cijelom web mjestu ili ekskluzivne događaje itd.

Postavljanje platforme Buddy Boss

Budući da s kombinacijom Buddy Boss možete učiniti puno stvari, jedina moguća strana je da se sve to postavi može potrajati dosta dugo. Razbacane postavke i opcije i sve to (o čemu ću kasnije objasniti) također ne pomažu. Ali kako se ne bi izgubili u složenosti pozadinskog sučelja, toplo preporučujem da pogledate i pratite njihove video upute ovdje.

Ti videozapisi prikazuju sve, od postavljanja i konfiguriranja platforme do podešavanja teme kako bi se osiguralo da sve funkcionira savršeno i izgleda sjajno.

U ovom ću dijelu prelaziti na nekoliko bitnih stvari koje morate učiniti / znati kako biste shvatili kako platforma funkcionira i kako je koristiti.


Razumijevanje platforme BuddyBoss

Kao što sam rekao prije, platforma nudi puno mogućnosti, što je sjajno, ali neke se postavke osjećaju prilično raštrkano i posvuda. To ima veze s načinom na koji su organizirali platformu. Omogućivanje značajke, postavljanje i oblikovanje sve se vrši na nekoliko različitih mjesta.

Uzmimo za primjer stranicu za prijavu / registraciju.

Možete prilagoditi stranicu za prijavu / registraciju u BuddyBoss > Opcije teme > Prijava / Registracija. Ovdje možete dodati logotip, promijeniti veličinu logotipa, koristiti pozadinsku sliku, dodati naslov i opis i još mnogo toga.

Ali nabavite ovo: možete promijeniti boju stranice za prijavu / registraciju u stil, poseban odjeljak u opcijama tema.

Činilo mi se zdravim razumom da tako trebate imati sve potrebe za stiliziranjem stranice pod jednim krovom, ali tako nisu stvari organizirane u BuddyBoss platformi.

Dopustite mi da saznam kako stvari funkcioniraju oko platforme:

različiti dijelovi platforme BuddyBoss

Dok prolazimo kroz ovaj pregled, primijetit ćete da postoji puno kretanja između različitih područja platforme samo radi prilagodbe određene značajke. U početku će to biti malo neodoljivo i zbunjujuće, ali ubrzo ćete se objesiti i počet ćete to znati kao sa stražnje strane ruke.

Odabir komponenata

Prije nego što učinite bilo što drugo, prvo morate odabrati komponente koje želite da posjeduje vaše web mjesto na društvenim mrežama.

Ako idete na BuddyBoss > komponente, vidjet ćete popis komponenti koje možete omogućiti na svojoj web lokaciji. To biste trebali vidjeti:

komponente

Označite samo komponentu koju želite omogućiti za svoje web mjesto i odaberite Aktivirati među skupnim radnjama na vrhu, i pogodite primijeniti.

Na primjer, ako želite da korisnici mogu međusobno slati privatne poruke, morate se aktivirati Privatne poruke prvi. Ako želite da se članovi mogu slati pozivnice putem e-pošte da se nečlanici pridruže mreži, tu komponentu možete aktivirati ovdje, i tako dalje.

Ako želite konfigurirati postavke za svaku komponentu, kliknite postavke neposredno ispod njega. Postavke možete pronaći i u BuddyBoss > postavke.

Postavljanje stranica s komponentama i registracijom

Stranicama WordPressa također trebate dodijeliti stranice komponenti koje ste upravo omogućili. Da biste to učinili, idite na BuddyPress > stranice, i trebali biste vidjeti dva odjeljka: Stranice komponenata i Stranice za registraciju.

Za stranice komponenti, WordPress ih automatski kreira nakon što omogućite komponente, tako da najvjerovatnije nećete trebati ništa mijenjati ovdje u početku. Ali ako, na primjer, želite dodijeliti novu stranicu društvenim skupinama, to možete učiniti tako da stvorite novu stranicu i odaberete tu novu stranicu na padajućem izborniku:

dodavanje nove stranice na komponentnu stranicu

Za Stranice za registraciju, morate stvoriti stranicu za Uvjete pružanja usluge i Pravila o privatnosti i povezati ih sa odgovarajućim odjeljcima o registraciji. Ako ste u gubitku što trebate učiniti u ovom trenutku, možete pogledati video vodič koji su zamišljeno povezali na dnu odjeljka:

link do vodiča o postavljanju stranica za registraciju

Pronaći ćete ove vodiče veza razbacane po različitim dijelovima platforme, zaista lijep dodir koji pojednostavljuje stvari novim korisnicima.

Konfiguriranje vaših postavki

Također želite prilagoditi svoje postavke radi kontrole pristupa web mjestu, korisničkih profila, društvenih grupa i drugih postavki. Ići BuddyBoss > postavke i pažljivo proći svaku opciju. Započnite s općim postavkama i prođite kroz svaku od kategorija.

Evo kratkog snimka postavki:

Postavke BuddyBoss Platofrm

Ako stvarate internetsku zajednicu, ima smisla omogućiti nečlanicima da registriraju nove račune. Možete i dopustiti članovima da izbrišu njihove profile te izabrati kome ćete pokazati alatnu traku.

Pod, ispod Privatnost, možete ograničiti pristup svojoj web stranici samo članovima koji su prijavljeni, ali stranice za prijavu / registraciju i dalje će biti vidljive svima.

Još jedna zanimljivost koju ovdje možete učiniti je izuzeće određenih URL-ova da nisu privatni. Možda želite da neke stranice, poput marketinških stranica, budu vidljive javnosti, a u tu svrhu samo zalijepite URL stranice u Javni sadržaj kutija i pogodi Spremi promjene.

U ovom ćete odjeljku pronaći postavke za omogućene komponente poput profila, grupa, foruma, aktivnosti, medija, veze, pozivnice i pretraživanja.

Ovdje općenito možete postaviti što korisnici mogu raditi unutar vaše web stranice. Na primjer, ako želite da oni mogu učitati fotografiju profila i naslovnu fotografiju za svoje korisničke profile, samo idite na BuddyBoss > postavke > profili i potvrdite odgovarajući okvir.

Uvoz demo podataka

Još jedna stvar koju želite učiniti prije nego što se poigrate tom temom je uvoz demo podataka. Bez okvira, web stranica će biti prazna i nećete imati uzorke korisničkih profila ili društvenih grupa s kojima biste se mogli igrati. Da biste mogli vidjeti kako stvari izgledaju na prednjem kraju, najbolje je uvesti demo podatke.

Da biste uvezli demo podatke, idite na Buddy Boss > alat. Tada ćete vidjeti popis Zadani podaci možete uvesti. Možete uvesti demo članove, grupe i forume. Da biste olakšali stvari niz put, predlažem da sve uvezite odjednom. Kliknite svaki od okvira i pritisnite Uvoz odabranih podataka.

uvozi demo podatke

Nakon što učinite, imat ćete nekoliko primjera korisničkih profila, društvenih grupa i foruma s kojima možete raditi.

Evo primjera demo društvenih skupina:

demo socijalne skupine

Komponente internetske zajednice

Sada ste spremni za početak stvaranja internetske zajednice kakvu ste oduvijek zamislili. Kao što sam već rekao, kombinacija BuddyBoss pruža ugrađene moćne značajke za stvaranje naprednih internetskih zajednica, poput Facebooka ili Twittera.

Prema mom dosadašnjem osobnom iskustvu, definitivno je jednostavnije stvoriti web mjesto s društvenim mrežama uz pomoć BuddyBoss-a. Nisu potrebni dodatni dodaci za nijednu od značajki. Oni također imaju detaljne video upute o tome kako postaviti svaku značajku tako da niste sami sebi da nešto smislite..

Korisnički profili

Ugrađen je s BuddyBossom mogućnost prilagođavanja korisničkih profila. Ako idete na BuddyBoss > profili, moći ćete dodati više polja poput adrese e-pošte, kontakt broja, rođendana i još mnogo toga. Zaista ovisi o vama i onome što želite da korisnici podijele o sebi.

korisnički profili

Ovdje stvari postaju malo zbunjujuće jer možete dodati polja korisničkim profilima u zadnjem vremenu, ali da biste preuredili elemente u korisničkom profilu, morat ćete ići na Navigacija profilom što vas izvodi iz BuddyBossa.

Kad se klikne, Navigacija profilom otvara se na novoj kartici i vodi me do prilagoditelja tema sučelja. To je nezgodno ako nisam želio napustiti stranicu postavki za povrat. Bilo bi mi draže ako se umjesto toga otvori na novoj kartici ili, još bolje, ako se ova opcija nađe u pomoćnom uređivaču zajedno sa svim ostalim.

Privatne poruke

Također možete omogućiti privatne poruke ako želite da korisnici mogu međusobno slati poruke. Da biste to omogućili, idite na BuddyBoss > komponente i aktivirati Privatne poruke.

Značajka privatnog slanja poruka uključuje napredne opcije. Članovi mogu upisati ime izravno u pristiglu poštu kako bi mogli poslati poruku bilo kome bez napuštanja vlastitog profila.

Oni također mogu slati fotografije, emojise i GIF-ove putem privatnih poruka, ali ovo morate prvo omogućiti. Da biste to omogućili, idite na BuddyBossy > postavke > media. Tamo ćete vidjeti sljedeće opcije:

omogućavanje medija u privatnom poruci

Obavezno potvrdite sve ove okvire i spremite promjene.

Ono što volim kod značajke privatnog slanja poruka je da je sučelje vrlo slično drugim popularnim aplikacijama za razmjenu poruka, pa korisnici mogu to koristiti odjednom bez trošenja previše vremena pokušavajući shvatiti kako stvari funkcioniraju.

Korisnici mogu odabrati više fotografija odjednom, pretraživati ​​njihove poruke i koristiti ugrađene emojise. Također volim činjenicu da možete mijenjati tonove kože emojija.

Jedino za što mislim da će ga još više poboljšati je da postoji način da korisnici potraže emoji upisivanjem.

Još jedna manja neugodnost koju sam utvrdio je da ne možete poslati poruku pritiskom na Enter. Zapravo morate kliknuti gumb Pošalji, što je lumbar ako ste na radnoj površini i ne želite se mučiti mišem ili tragom.

Također, ne znam je li to samo ja, ali GIF-ovi se neće učitati na mom kraju.

Evo pogleda kako privatna poruka funkcionira:

privatno slanje poruka

Društvene grupe

Još jedna odlika BuddyBoss-a je mogućnost stvaranja društvenih grupa na temelju interesa korisnika.

Da biste omogućili ovu značajku, idite na BuddyBoss > komponente i aktivirati Društvene grupe.

Ako ste uvezli demo podatke, imat ćete ogledni skup društvenih grupa, a ovako bi trebao izgledati direktorij društvenih grupa:

demo socijalne skupine

Više postavki za ovu značajku možete pronaći u BuddyBoss > postavke > grupe. Ovdje možete omogućiti svim korisnicima da stvaraju društvene grupe, dopustiti administratorima da učitaju naslovnu fotografiju i avatar, omoguće vrste grupa itd..

Možete postaviti i zadanu sliku naslovnice za društvene grupe, kao i širinu i visinu slike naslovnice u BuddyBoss > Opcije teme > Slika na naslovnici.

Na povratku možete vidjeti popis svih društvenih skupina BuddyBoss > grupe. Ovdje možete uređivati, brisati ili pregledavati društvene grupe.

Rasprave na forumu

Još jedna ugrađena značajka BuddyBoss-a je mogućnost kreiranja rasprava na forumu, značajka koja je nekada bila ostvariva samo pomoću dodataka treće strane. U forumskim raspravama članovi mogu razgovarati jedni s drugima u Q&A formatu slično Redditu, što je vrlo korisno ako želite da članovi mogu međusobno pomoći ili razgovarati jedni s drugima..

rasprava na forumu

Da biste omogućili stvaranje foruma, idite na BuddyBoss > komponente i aktivirati Rasprave na forumu. Ako idete na BuddyBoss > postavke > Rasprave na forumu, moći ćete primijeniti više pravila poput onemogućavanja uređivanja komentara ili postova nakon određenog vremenskog razdoblja, dopustiti gostujućim korisnicima bez računa da stvaraju rasprave ili komentare, dopuštajući članovima da se pretplaćuju na forume i puno više.

Doista je to moćna značajka koja vašu društvenu mrežu može odvesti na drugu razinu. Korisno je posebno za web stranice e-učenja na kojima želite da vaši učenici mogu zajedno razgovarati o temama.

U Opcije teme > Forum, forume ćete moći prilagoditi promjenom izgleda, upotrebom prilagođene slike natpisa, dodavanjem naslova i opisa foruma itd..

S tim u vezi je i to što svaka društvena skupina može stvoriti vlastiti forum, a može stvoriti i više njih. Na primjer, za društvenu grupu “Grafički dizajn” oni mogu imati sljedeće rasprave na forumu:

forumska rasprava o društvenim skupinama

Veze članova

Članovi se također mogu međusobno povezati slanjem zahtjeva za vezu slično kao na Google+ ili zahtjeva za prijateljstvo na Facebooku.

Svaki će profil člana imati Spojiti gumb pokraj fotografije profila. Članovi mogu kliknuti na ovaj gumb kako bi poslali zahtjev za vezu.

plava tipka Connect na korisničkim profilima

Nakon što član pošalje zahtjev za povezivanjem, postojat će opcija da ga otkaže.

Obavijest će članovi vidjeti kao što je netko kad je poslao zahtjev za vezu:

obavijest o pozivu za povezivanje

Ovu značajku možete omogućiti u BuddyBoss > komponente > Veze članova.

Pretraživanje mreže

Još jedna vrlo zgodna značajka je mrežno pretraživanje gdje korisnici mogu pretraživati ​​čitavu mrežu za postove na jednoj traci za pretraživanje.

mreža pretraživanja

Možete odabrati koju vrstu postova možete pretraživati. Da biste to učinili, idite na BuddyBoss > postavke > traži. Ovdje možete napraviti određene postove ili informacije koje se mogu pretraživati ​​poput imena članova, adrese e-pošte, korisničko ime, tekst stavka, brojevi, rasprava, odgovori i još mnogo toga.

Pošalji poziv e-poštom

BuddyBoss također omogućuje članovima da šalju pozive e-poštom svima kojima se žele pridružiti mreži, bilo da su to njihovi suradnici, prijatelji ili obitelj. Sve što trebaju imati su ime i adresa e-pošte pozivatelja.

Evo kako članovi mogu slati pozivnice putem e-pošte:

slanje pozivnica putem e-pošte

Također možete odabrati želite li da članovi mogu promijeniti naslov i tijelo svoje adrese e-pošte BuddyBoss > postavke > Pozivnice.


Prilagođavanje vaše teme

Sljedeći korak je započeti s prilagođavanjem teme kako bi ona izgledala baš onako kako želite. BuddyBoss tema pruža puno mogućnosti prilagodbe, tako da možete pružiti markirano, ugodno iskustvo svojim članovima.

Izrada navigacijskih izbornika

Prvo što želite stvoriti su navigacijski izbornici, jer to ćemo prvenstveno obići web mjesto.

Postoje dva glavna izbornika koja možete stvoriti pomoću Buddy Boss teme: izbornik naslovne trake i izbornik BuddyPanel.

naslovna traka i izbornik BuddyPanel

Izbornik naslovne trake

Izbornik naslovne trake je izbornik u vašem zaglavlju. Da biste stvorili izbornik naslovne trake, idite na Podrška za WordPress, pomičite pokazivač miša Izgled, i kliknite izbornik. Tada ćete vidjeti polje u koje možete upisati Naziv izbornika. Upišite naziv izbornika, nešto poput “Izbornik naslovne trake”, a zatim kliknite Stvorite izbornik.

kako stvoriti izbornik

Tada će vam se prikazati popis stranica koje možete dodati u svoj izbornik. Označite okvire onoga što želite dodati i pogodite Dodaj u izbornik. Potom ćete vidjeti trake ispod naslova svog izbornika koje možete prevući i prebaciti kako biste promijenili redoslijed. Možete stvoriti i pododredbu za svaku stranicu uvlačenjem trake.

Na Postavke izbornika pri dnu, ne zaboravite da kliknete Naslovna traka.

stvaranje izbornika naslovne trake

S većinom ostalih tema nećete imati mnogo slobode u pogledu izgleda zaglavlja, ali tema Buddy Boss daje vam više mogućnosti prilagodbe zaglavlja i podnožja.

Opcije prilagodbe za zaglavlje možete pronaći u BuddyBoss > Opcije teme. U ovom ćete dijelu moći prenijeti svoj logotip, promijeniti izgled zaglavlja, pa čak i promijeniti njegovu boju. Kasnije ću vam pokazati detaljnije razne stvari koje možete učiniti u Opcijama tema.

Izbornik BuddyPanel

Izbornik BuddyPanel lijepa je značajka ove teme koja dodaje doživljaj web stranice na društvenim mrežama. Da biste stvorili izbornik BuddyPanel, idite na Nadzorna ploča WordPressa > Izgled > izbornik. Nastavite sa stvaranjem novog izbornika i dajte mu naslov.

Na lijevoj strani kliknite Buddy Boss i potvrdite okvire stavki koje želite da budu prikazane u izborniku BuddyPanel. Klik Dodaj u izbornik, i u Postavke izbornika možete odabrati želite li ovu ploču prikazati i prijavljenim korisnicima i odjavljenim korisnicima. Osobno mislim da ima smisla kreirati drugačiju ploču za ove dvije vrste korisnika. U ovom ću slučaju prikazati samo prijavljenim korisnicima.

BuddyPanel izgleda zadivljujuće prema zadanim postavkama i postoji mnogo više što možete učiniti kako biste ga prilagodili.

Za jednu možete promijeniti ikonu stavki u izborniku u BuddyPanel odmah unutar prozora izbornik odjeljak. Da biste to učinili, kliknite padajuću stavku izbornika i kliknite ikonu. Tada će se prikazati skočni prozor s puno ikona koje možete izabrati. Ovo je prilično cool dodana značajka platforme BuddyBoss koja olakšava prilagođavanje vašeg BuddyPanel izbornika.

mijenjanje ikona izbornika BuddyPanel

Možete promijeniti i boju BuddyPanela, a to ću pokazati u kasnijem odjeljku.

Postavljanje Vaših početnih i blog stranica

Nakon što su vaši izbornici gotovi, trebali biste postaviti i svoju početnu i blog stranicu. Početna stranica je prva stvar koju članovi vide jednom kada su prijavljeni na vašu web lokaciju. Možete odabrati prikaz vijesti, vremensku traku, direktorij članova, blog ili popis predmeta.

Da biste postavili početnu i blog stranicu, idite na WordPress nadzorna ploča > postavke > Čitanje. Kad ste tamo, odaberite Statična stranica kao početnu stranicu i postavite bilo koju stranicu koju želite kao početnu i blog stranicu.

postavljanje početne i blogovske stranice

Kao primjer, ako odaberete News Feed kao svoju početnu stranicu, ovo je prvo što će članovi vidjeti nakon što su prijavljeni:

vijest kao naslovnica

Sada imate zid aktivnosti u obliku Twittera koji se automatski popunjavaju nedavnim aktivnostima na vašoj web lokaciji. Članovi mogu upisati status i nekoga spomenuti pomoću @, učitati fotografiju ili GIF i priložiti emojis. Oni također mogu odabrati da ga objave na svom profilu ili u grupi. Prilično je cool.

Naravno, možete odrediti drugu stranicu kao svoju naslovnicu, ovisno o vašim potrebama i željama.

Tu je i još nekoliko stvari koje možete učiniti sa svojom naslovnicom. Ako odete na nadzornu ploču programa WordPress i kliknete stranice, vidjet ćete popis svih vaših stranica, uključujući trenutno dodijeljenu naslovnu stranicu. Kliknite tu stranicu da biste ušli u Gutenberg-ov urednik.

Naslovna strana

Nakon što uđete, ako kliknete Atributi stranice, vidjet ćete padajući izbornik koji prikazuje tri opcije predloška:

mijenjanje izgleda stranice

Stranica sa punim zaslonom uklonit će zaglavlje i bočnu traku, dok No Sidebar očito uklanja bočnu traku. Igrajte se s tim opcijama dok ne pronađete željeni izgled. To možete učiniti i sa svim svojim ostalim stranicama. Dakle, ako želite stvoriti marketinšku stranicu na kojoj nema ometanja poput zaglavlja i bočnih traka, način rada na cijelom zaslonu je odlična opcija.

Ako želite dodati bočnu traku na svoju naslovnicu (ili zapravo bilo koju drugu stranicu), idite na WordPress nadzorna ploča > Izgled > Widgeti.

widgete i bočne trake

Da biste dodali widget na bočnu traku, jednostavno ga povucite i ispustite unutar bočne trake. Možete mu dodijeliti ime i izvršiti druge izmjene.

U ovom primjeru želim dodati bočnu traku na svoju početnu stranicu News Feeda. Bočne trake za tu stranicu označene su Aktivnost -> Lijevo imenik (bočna traka pojavljuje se na lijevoj strani) i Aktivnost -> Pravo imenika (bočna traka pojavljuje se na desnoj strani). Najbolji dio je što mogu koristiti obje bočne trake ako to želim. Evo primjera kako to učiniti:

dodavanjem bočnih traka

Ono što mi se sviđa kod ovog postupka jest to što ne forsira novi način obavljanja stvari. Ako ste već navikli koristiti WordPress, njegove widgete i uređivač sadržaja, većinu ćete stvari moći raditi lako. Iako je još bolje imati sve ove mogućnosti prilagodbe u samo jednom, objedinjenom odjeljku za svaku stranicu, barem platforma ne nameće novo sučelje za korisnike kojima će trebati neko vrijeme da nauče.

Što se tiče stranice bloga (i bilo koje stranice), možete prilično učiniti potpuno istu stvar. Možete dodati bočnu traku (ali možete dodati samo jednu bočnu traku) i koristiti bilo koji widget koji želite.

Također možete promijeniti izgled stranice svog bloga, ali ovaj put to ćete učiniti unutar BuddyBoss-a. Ići BuddyBoss > Opcije teme > Blog. U Izgled arhive bloga, vidjet ćete tri mogućnosti: popis, zidanje ili rešetka.

izgled arhiva bloga

Osobno mi se najviše sviđa zidanje, ali na vama je samo. Pogledajmo brzo kako se razlikuju tri izgleda:

različite predloške stranice bloga

Možete prilagoditi čak i sa svojim pojedinačnim stranicama na blogu. Na primjer, možete promijeniti izgled istaknute slike, omogućiti / onemogućiti autorski okvir i omogućiti / onemogućiti gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama. To je posebno uredno jer ne morate koristiti drugi dodatak za zajedničko dijeljenje. Iako se sami gumbi ne mogu promijeniti, to je bolje nego ništa i manje je brige.

Samo istražite Blog odjeljak pod Opcije teme, isprobajte stvari i pogledajte koje postavke najbolje rade za vas.

Opcije teme

Nekoliko sam puta spomenuo Opcije tema u prethodnim odjeljcima. Ovdje možete detaljno pregledati dijelove i komade i prilagoditi kako vaša web stranica izgleda od tipografije do boja. Neću vam pokazati sve što ovdje možete učiniti, ove udžbenike iz tog razloga postoje, ali dat ću vam pregled zanimljivih načina na koje možete prilagoditi svoju temu.

Samo idi na BuddyBoss > Opcije teme da biste vidjeli dostupne mogućnosti prilagođavanja tema.

Logo

Odjeljak za prijenos logotipa ovdje je vrlo razumljiv jer uključuje razne opcije. S većinom tema vaše mogućnosti prilagođavanja logotipa vrlo su ograničene, ali pomoću teme BuddyBoss možete napraviti nekoliko različitih stvari.

dodavanjem logotipa

Možete odabrati omogućiti ili onemogućiti logotipe za radnu površinu i mobilne uređaje. Možda se pitate zašto bi to trebalo biti opcija, ali neki ljudi ne žele da njihov logotip bude mobilni jer je previše velik i ometa korisničko iskustvo.

Ako BuddyBoss omogućite logotip mobilnog uređaja, moći ćete prenijeti drugi s manjim dimenzijama. Također možete prilagoditi njegovu veličinu.

Zaglavlje

Prije sam rekao da možete učiniti puno više sa svojim zaglavljem, a ovo je mjesto gdje to možete učiniti.

Možete odabrati između tri opcije izgleda, što vam neke druge teme ne daju. Možete odabrati svoj logotip na lijevoj strani zaglavlja, na sredini ili na BuddyPanel. BuddyPanel je bolje mjesto za vaš logo ako je visok i trebate više prostora.

prilagođavanje zaglavlja

Također možete omogućiti ljepljivo zaglavlje, to je zaglavlje koje se zalijepi pri vrhu stranice dok se korisnici kreću.

Druga stvar koju možete prilagoditi su visina zaglavlja, omogućiti / onemogućiti sjenu i promijeniti gumbe prikazane u desnom kutu zaglavlja.

Jedino što nedostaje je mogućnost dodijeliti različito zaglavlje različitim stranicama, jer ponekad to želite i moći.

BuddyPanel

Evo gdje možete omogućiti ili onemogućiti BuddyPanel. Imajte na umu da će on biti vidljiv samo ako ste za njega izradili izbornik Izgled > izbornik.

Možete ga odabrati i na lijevoj ili desnoj strani zaslona.

Naznake

Ako želite biti u mogućnosti promijeniti položaj bočnih traka na različitim stranicama, to možete učiniti. Imate mogućnost prikaza bočne trake stranica na lijevoj ili desnoj strani sa samo jednim klikom.

Tipografija

Promjena tipografije vaše web stranice zahtijeva dodatke drugih proizvođača za mnoge teme, ali BuddyBoss tema dolazi s ugrađenim alatom za prilagodbu tipografije Google Fonts gdje možete birati između stotina fontova za svoju web lokaciju.

Možete odabrati tipografiju za naslov web lokacije (ako je logotip onemogućen), tijelo i naslove (H1 do H6). Također možete promijeniti težinu i stil fonta, podskupove i veličinu fonta. A budući da možete postaviti različitu tipografiju za svaki naslov, to vam daje mnogo više mogućnosti prilagođavanja.

stil

Styling je taj koji možete promijeniti svoju shemu boja kao i boju elemenata zaglavlja, BuddyPanel, podnožja i tijela. Ono što mi se kod mene najviše sviđa je to da možete promijeniti boju gotovo bilo kojeg dijela vaše web stranice, čime je super jednostavno ostati vjerni bojama svoje marke..

Kao primjer, evo kako promijeniti boje zaglavlja:

promjena boje zaglavlja

Postoji puno više što možete učiniti za oblikovanje svoje web stranice, a mislim da ćete se zabavljati istražujući svoje mogućnosti.

Blog

Već sam pokazao da možete birati između tri izgleda bloga. Zapravo postoji puno drugih dostupnih opcija za prilagodbu stranice vašeg bloga. Na primjer, možete promijeniti način prikazivanja istaknute slike. Također možete omogućiti / onemogućiti srodne postove, ograničiti broj povezanih sadržaja koji se prikazuju, onemogućiti / omogućiti okvir autora bloga i dodati kratki kôd biltena.

Iako postoji puno mogućnosti, neke su značajke i dalje ograničene. Na primjer, mogućnosti prikaza prikaza predstavljenih slika nisu dovoljno fleksibilne. Ne postoji mogućnost prikazivanja naslova posta na vrhu istaknute slike ili dodavanja prekrivanja.

Za tijelo posta na blogu ne možete promijeniti razmak između redaka ili prilagoditi širinu područja sadržaja.

Također ne postoji način da se promijeni način prikazivanja povezanih članaka. Ako ih želite prikazati kao popis s malim istaknutim slikama, nema načina da to učinite.

Postoji i mogućnost omogućavanja lebdećih društvenih veza, tako da više nećete morati upotrebljavati dodatak treće strane. Jedina je mana što nećete moći promijeniti način na koji izgledaju ikone. Izgleda prilično uredno kao i inače, tako da nije toliko velik problem. Ali ako mogu dodati još opcija prilagodbe za lebdeće ikone društvenih dionica, to bi bilo sjajno.

Stranica za prijavu / registraciju

Još jedna odlicna značajka je prilagođavanje stranice za prijavu / registraciju tako da odražava vašu marku, a ne samo uobičajeno područje za prijavu / registraciju WordPress-a..

Stranica za prijavu / registraciju može se oblikovati tako da ima prilagođenu pozadinsku sliku koja izgleda sjajno. Slici možete dodati i naslov i opis teksta kao prekrivanje. Ograničenje u postavkama mislim da možete prikazivati ​​istu poruku samo za stranice za prijavu i registraciju, dok ponekad možda želite prikazati različite poruke za ove različite stranice. Na primjer, umjesto da kažete “Pridružite nam se!” na stranici za prijavu, ima smisla reći “Dobrodošli natrag!”

Evo primjera kako možete prilagoditi stranicu za prijavu:

prilagođavanje stranice za prijavu

Ostale stvari koje možete učiniti u Opcijama tema:

 • Prilagodite svoju 404 stranicu
 • Igrajte se s podnožjem (možete dodavati widgete, mijenjati boje, dodavati kratki kod poput pretplate na bilten, društvene veze, mijenjati naljepnicu (bijelu oznaku) itd.)
 • Dodajte prilagođene kodove
 • Umanjite CSS i Javascript
 • Omogućite način održavanja
 • Postavite zadane slike naslovnica za korisničke profile
 • Prilagodite forume (promijenite izgleda, upotrijebite sliku natpisa, dodajte naslov foruma i opis itd.)

Sve u svemu, opcije prilagodbe dostupne u opcijama teme prilično su napredne, ali jednostavne za podešavanje. Nisu potrebni dodatni dodaci ili kodiranje da biste promijenili tipografiju, izmijenili zaglavlja, promijenili boje i još mnogo toga.


Prodajte svoj sadržaj pomoću BuddyBoss + LearnDash

Osim što imate internetsku zajednicu, svoj sadržaj možete prodavati i na svojoj web stranici integrirajući temu BuddyBoss u LearnDash.

Ako već koristite LearnDash, dobra vijest je da je BuddyBoss poduzeo dodatne korake kako bi osigurao da su njihova platforma i tema savršeno integrirane sa LearnDashom. To olakšava prodaju sadržaja i izgradnju zajednice oko tih sadržaja.

Ako niste upoznati sa LearnDashom, WordPress dodatak za sustav upravljanja učenjem omogućuje vam kreiranje, vođenje i upravljanje mrežnim tečajevima na jednom mjestu. Ovo je premium dodatak koji morate zasebno kupiti. Integrirajući ga u WooCommerce, svoje tečajeve možete prodavati uz jednokratnu naknadu ili uz pretplatu.

LearnDash je sam po sebi nevjerojatan dodatak. Ima snažni ugrađeni program za izradu tečajeva koji možete koristiti za kreiranje ispisa iz početka, kreiranje kvizova i zadataka, izradu prilagođenih certifikata i puno više. Možete nuditi tečajeve besplatno ili jednokratno ili ponavljajući. Mogućnosti su bezbrojne za LearnDash.

Iako neću detaljno opisivati ​​kako kreirati tečaj u LearnDashu (moj pregled LearnDash-a možete provjeriti ovdje), ono što želim pokazati je kako možete prilagoditi način na koji se nalazi stranica sa popisom predmeta i pojedinačni tečaj stranice izgledaju.

Integrirajući LearnDash

Da biste započeli koristiti LearnDash, idite na Dodaci > Dodaj novi te instalirati i aktivirati LearnDash.

Nakon instalacije LearnDash-a, nova stranica s URL-om “yourdomain.com/courses” automatski će se stvoriti.

Na ovoj će stranici članovi moći vidjeti sve dostupne tečajeve na vašoj web lokaciji. Neću ulaziti u detalje o kreiranju tečaja u LearnDashu (moj pregled LearnDash-a možete provjeriti ovdje), ali ono što želim pokazati je kako možete prilagoditi način na koji se nalazi stranica sa popisom predmeta i pojedinačni tečaj stranice izgledaju.

Ali prije svega drugog, idite na LearnDash > postavke i pobrinite se da Aktivni predložak u vašem LearnDash je LearnDash 3.0 a NE Legacy. LearnDash 3.0 je nedavno objavljena verzija koja čini da svaka stranica tečaja izgleda nevjerojatno pravo od šišmiša, tako da vam neće biti potrebno opsežno prilagođavanje.

Prilagodba stranice popisa tečaja

Nakon što instalirate i aktivirate LearnDash, ako idite na BuddyBoss > Opcije teme, vidjet ćete da postoji novi odjeljak pod nazivom LearnDash:

LearnDash u opcijama tema

Ovdje se možete igrati oko izgleda stranice popisa tečaja. Možete omogućiti filtar kategorija koji će omogućiti članovima da vide tečajeve pod jednom kategorijom. U polju Taksonomija možete odabrati hoće li korisnici moći filtrirati po kategoriji ili oznakama.

Također možete omogućiti filtriranje instruktora koji će korisnicima omogućiti da vide sve tečajeve instruktora. Ako ste jedini instruktor, možete bez ovog filtra.

Također možete odlučiti prikazati autora tečaja i datum izrade na tečajevima, predavanjima ili temama.

Evo kako izgleda stranica s indeksom tečaja i razne opcije filtriranja i pregledavanja koje su dostupne korisnicima:

stranica s indeksom tečaja

Kao što vidite, članovi mogu vidjeti u koje se tečajeve upisuju, a na koje nisu upisani tečajevi koje još nisu započeli. Također su prikazane trake napretka.

U ovom trenutku, dobra je ideja dodati ovu stranicu u izbornik zaglavlja kako bi članovi lako došli ovamo.

Prilagođavanje stranice tečaja

Možete prilagoditi izgled svake pojedinačne stranice tečaja unutar LearnDash-a. Možete dodati naslov, kratak opis, sliku naslovnice, istaknutu sliku i još mnogo toga.

Da biste prilagodili stranicu tečaja, idite na LearnDash > Tečajevi i kliknite tečaj koji želite prilagoditi. Preusmjerit ćete se u Gutenberg-ov urednik gdje ćete moći dodati ili urediti naslov i opis tečaja.

Ako se pomaknete prema dolje, na desnoj strani vidjet ćete mogućnosti za prijenos naslovnice i istaknute slike. Ovo su sjajni načini da poboljšate stranicu tečaja i učinite je privlačnijom za svoje polaznike.

BuddyBossova dodana značajka je mogućnost postavljanja videozapisa za pregled umjesto istaknute slike. Evo kako to učiniti:

postavljanje pregleda video tečaja

Jednom kada članovi pokrenu tečaj, prelazit će se na stranicu s lekcijama. LearnDash dolazi sa značajkom nazvanom Focus Mode koja uklanja sve distrakcije poput izbornika i bočnih traka kako bi se učenici mogli usredotočiti na lekciju. Kad se koristi s BuddyBossom, ovako izgleda način fokusiranja:

Način fokusiranja LearnDash

Primijetite da je nestao izbornik naslovne trake, pa stranica neće biti pretrpana.

Unutar stranice lekcije nalazi se mnoštvo zgodnih opcija za poboljšanje iskustva učenja. Oni se mogu prebacivati ​​između svijetlog i tamnog načina rada kako bi odgovarali različitim uvjetima osvjetljenja i ušli u način preko cijelog zaslona za još više sučelja bez ometanja.

Povezivanje tečajeva s društvenim skupinama

Još jedna vrlo zgodna stvar koju možete učiniti s BuddyBossom i LearnDashom je stvaranje postavke u učionici povezivanjem Learndash tečajeva s društvenim skupinama. Na ovaj način, društvena grupa može funkcionirati kao učionica u kojoj korisnici (studenti) mogu pristupiti svojim tečajevima na jednom mjestu.

Moći ćete dodijeliti organizatore / učitelje za svaku društvenu skupinu, a možete povezati više tečaja s nekom društvenom skupinom.

Postupak je doista jednostavan i lagan. Ako vas zanima ova značajka, možete pogledati opsežne udžbenik pripremio BuddyBoss da nauči kako se to radi.


Integrirajte s više WordPress dodataka

Tema BuddyBoss kompatibilna je i s većinom dobro kodiranih WordPress dodataka, pružajući vam puno mogućnosti onoga što možete učiniti sa svojom web stranicom.

Gamificiranje korisničkog iskustva

Gamificiranje iskustva korisnika odličan je način za poticanje kontinuirane upotrebe i angažmana vaše internetske zajednice. Na primjer, kako biste potaknuli korisnike da se pridruže forumskim raspravama, možete dodijeliti bodove za svaki odgovor ili raspravu koju započnu. Zatim ove točke možete na neki način učiniti otkupljivim.

Ako želite ugoditi iskustvu svojih članova, možete integrirati BuddyBoss s GamiPressom. GamiPress je besplatni WordPress dodatak koji vam pomaže dodijeliti bodove korisnicima za interakciju s vašom web stranicom, dodijeliti im značke za postignuća i omogućiti sustav rangiranja da motivira korisnike da ispune sve zahtjeve.

Odjel za objavljivanje posla

Ako gradite zajednicu profesionalaca u niši ili određenom sektoru, odjel za objavljivanje posla izvrstan je način za dodavanje vrijednosti svojim članovima. Veliki je magnet za korisnike, a motivirat će korisnike da se vraćaju na vašu web lokaciju.

BuddyBoss možete integrirati s WP Job Manager-om, besplatnim dodatkom za stvaranje odjeljka za objavljivanje posla unutar vaše web stranice..

Jednom kada instalirate i aktivirate WP Job Manager, vidjet ćete novo polje na lijevoj ploči na WordPressu pod nazivom Popisi poslova. Ovdje možete konfigurirati postavke dodatka.

Dodatak automatski stvara tri stranice: nadzornu ploču posla, stranicu postavljanje posla i stranicu poslova. Evo kako izgledaju ove stranice, kao i uzorak objave posla:

popisi poslova

Ako želite da se kandidati mogu prijaviti s obrascem, morate kupiti dodatak. Možete pronaći više dodataka u Popisi poslova > Add-ons.

Napravite kalendare događaja

Ako redovno održavate događaje za svoju zajednicu, kreiranje kalendara koji prikazuje zakazane događaje odlična je ideja zadržati mrežne korisnike na petlji. Da biste stvorili kalendar događaja, trebat će vam kalendar WordPress dodatka kao što je Event Calendar Pro.

Uz Calendar Calendar Pro ne samo da ćete moći kreirati kalendare događaja, već možete prodavati ulaznice i rezervirati rezervacije izravno na svojoj web stranici.

Stvorite mobilnu aplikaciju

Uz usku integraciju s AppBossom, možete stvoriti mobilnu aplikaciju za svoje web mjesto na društvenim mrežama. Svi podaci s web mjesta na radnoj površini sinkronizirani su s aplikacijom, tako da kada korisnici moraju napustiti radnu sesiju, mogu se odabrati tamo gdje su stali u aplikaciji. Također ćete moći slati push obavijesti.

Ovo je sjajan alat za web stranice e-učenja kako bi tečajeve učinili dostupnijima mobilnim korisnicima i povećali stope korisničkog angažmana.


BuddyBoss: Cijene

Kada pogledate sve stvari koje možete učiniti s BuddyBossom, a kad pogledate njegovu cijenu, teško je ne biti zaprepašteni u kakvoj je krađi. Uz godišnju naknadu od 228 dolara, moći ćete izgraditi snažno web mjesto za društvene mreže za vašu marku. Dodajte samo 60 USD i moći ćete graditi 5 web lokacija godišnje. I imat ćete pristup svim značajkama teme – dodatni dodaci nisu potrebni.

BuddyBoss cijene

Ako vas zanima postavljanje, dizajniranje ili migracija web mjesta koje je za vas učinjeno, morat ćete platiti jednokratnu naknadu za postavljanje 00 plus / mj. Ako želite uključiti gotovu mobilnu aplikaciju, jednokratna naknada za postavljanje popela se na 8000 USD, a mjesečna naknada na 249 USD.

Ako želite moći isprobati kako biste se uvjerili sami i otkrili da ne zadovoljava vaše potrebe, možete iskoristiti njihovu 14-dnevnu garanciju povrata novca.


BuddyBoss: Podrška

Podrška se pruža samo putem jednog kanala, Službe za pomoć. Trenutno ne nude podršku putem drugih kanala kao što su društveni mediji i e-pošta, tako da je jedini način da im se pomogne tako što ćete poslati kartu na njihov stol za pomoć.

To je pomalo razočaravajuće jer je već 2019. godine, tvrtke bi trebale imati višekanalnu podršku koja zadovoljava kupce tamo gdje su. Na primjer, aplikacije za chat uživo pružaju mnogo brži način kupcima da dobiju pomoć od podnošenja karata.

Dakle, kad je riječ o podršci, BuddyBoss može poboljšati skok i nadogradnju dodavanjem više načina kako bi korisnici dobili pomoć.


BuddyBoss pregled: što mi se sviđa u vezi s tim

 • Objedinio je moćne značajke društvenog umrežavanja poput privatnih poruka i društvenih grupa pod jednim krovom, što čini lakšom nego ikad izgradnju internetske zajednice.
 • Savršeno se integrira s LearnDashom i mnogim drugim WordPress dodacima, uključujući graditelje stranica poput Elementor Pro.
 • Prilagođavanje tema opsežno je s puno više mogućnosti od ostalih premium tema.
 • Vrlo je jeftino s obzirom na to koliko su napredne značajke koje pruža.

BuddyBoss pregled: ono što mi se ne sviđa u vezi s tim

 • Može biti teško naučiti konopce i morat ćete gledati udžbenike kako biste vidjeli kako to funkcionira.
 • Postavke se isprva osjećaju po cijelom mjestu, ne možete pronaći mjesto gdje se nešto nalazi, što pridonosi prevladavajućem osjećaju za nove korisnike.
 • Neke značajke nemaju mogućnosti prilagodbe.

BuddyBoss pregled: završne misli

BuddyBoss Tema predaje vodeću WordPress temu za stvaranje stranice na društvenim mrežama. Na tržištu nema doslovno ništa drugo.

Njegova integracija s BuddyBoss Platform, dodatkom koji je razvila ista tvrtka, objedinjuje sve značajke i komponente na jednom mjestu i eliminira potrebu za dodacima i dodacima. Ako tražite najlakši, ali najnapredniji način za stvaranje web lokacije na društvenim mrežama koju možete proširiti niz put, teme i platforma BuddyBoss sve su vam potrebne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Pregled teme BuddyBoss 2020

  Tema BuddyBoss: pregled

  Če ste kdaj želeli ustvariti spletno skupnost za svoje podjetje ali podjetje, je tema BuddyBoss edina tema, ki jo boste kdaj potrebovali. To je edinstvena tema v lastni ligi, ponuja pa se tudi brezplačni vtičnik, imenovan BuddyBoss Platform.


  Če se uporabljata skupaj, lahko tema in platforma BuddyBoss pomagajo vsakomur, tudi netehnikom, pri oblikovanju spletnega mesta za družabna omrežja, ki bi bila enaka sodobnim spletnim mestom družbenega omrežja. Imeli boste napredne funkcije, ki se običajno kupujejo ločeno v drugih temah in jih boste lahko integrirali z mnogimi vtičniki WordPress, saj se bodo vaše potrebe širile in razvijale.

  V tem pregledu bomo govorili o:

  1. Tema Buddy Boss in platforma Buddy Boss: Kratka zgodovina
  2. Stvari, ki jih lahko naredite s kombinacijo Buddy Boss Combo
  3. Nastavitev platforme Buddy Boss
  4. Sestavni deli spletne skupnosti
  5. Prilagoditev teme
  6. Prodajajte svojo vsebino s programom BuddyBoss + LearnDash
  7. Integracija z več WordPress vtičniki
  8. BuddyBoss: Cene
  9. BuddyBoss: Podpora
  10. BuddyBoss Review: Kaj mi je všeč v tem
  11. BuddyBoss Review: Kaj mi ni všeč pri tem
  12. BuddyBoss Pregled: Končne misli

  Tema Buddy Boss in platforma Buddy Boss: Kratka zgodovina

  Kar nekaj podprimo: kako so se uresničile tema in platforma BuddyBoss?

  Tema in platforma Buddy Boss sta pravzaprav nadomestilo za BuddyPress, vtičnik WordPress, ki vam omogoča ustvarjanje spletnega mesta za družabna omrežja. Čeprav je bil BuddyPress inovativen, je imel veliko omejitev in ima celotno skupino vtičnikov drugih proizvajalcev za nekatere bolj napredne funkcije, kot je ustvarjanje foruma. Uporaba številnih dodatkov ne samo, da zaplete stvari, ampak tudi poveča stroške uporabnikov.

  Torej so ustvarjalci BuddyBoss teme pomislili, kaj če imamo vse te napredne funkcije pod eno streho? To bi olajšalo stvari!

  In je šlo. Zdaj lahko s kombinacijo BuddyBoss naredite veliko več kot spletno mesto v družabnih omrežjih, lahko pa ustvarite tudi razprave na forumu in družbene skupine brez dodatnega vtičnika, brezplačnih tečajev in plačanih tečajev in še več.

  Na tem mestu želim razjasniti, kaj počne vsak od njih. The Platforma BuddyBoss WordPressu doda funkcionalnosti, da olajša ustvarjanje spletne skupnosti. Te funkcionalnosti vključujejo možnost ustvarjanja uporabniških profilov, družbenih skupin, forumov, e-poštnih vabil itd.

  The Tema BuddyBoss poskrbi, da je vse videti lepo in lepo. S platformo BuddyBoss lahko uporabite katero koli temo WordPress, vendar ne bo videti tako odlično kot pri uporabi teme BuddyBoss.

  Na primer, tukaj je videti uporabniški profil, ko ne uporabljate teme BuddyBoss:

  uporabniški profil brez teme BuddyBoss

  Še vedno lahko ustvarite uporabniški profil s platformo Buddy Boss, vendar ni videti tako super.

  Zdaj to primerjajte s tem, kako izgleda tema Buddy Boss:

  uporabniški profil s temo BuddyBoss

  Zdaj je to videti kot pravi socialni profil.

  Če želite znova povzročiti, lahko ustvarite spletno mesto za družabna omrežja s platformo Buddy Boss, brezplačnim vtičnikom, če pa želite, da je vse videti lepo in lepo takoj, je najbolje, da uporabite temo BuddyBoss. Oba sta tesno integrirana, tako da lahko na enem mestu prilagodite svoje spletno mesto in druge nastavitve.

  Kompatibilni so tudi s starim BuddyPressom, tako da, če boste morali preseliti socialne profile in druge podatke, bo to delovalo brez težav..


  Stvari, ki jih lahko naredite s kombinacijo Buddy Boss Combo

  1. Družbeno omrežje / skupnost skupaj z uporabniškimi profili, viri novic, časovnimi roki, zasebnimi sporočili, družabnimi skupinami, forumi, povezovanjem članov in celo povabilom po e-pošti nečlanom. Za nobeno od teh ni potreben dodaten vtičnik!
  2. Prodajajte svojo vsebino. Buddy Boss se integrira z LearnDash in WooCommerce, tako da lahko prodajate vsebino na podlagi naročnine ali enkratne pristojbine.
  3. Ustvari spletno mesto e-učenja. Tečaje lahko ustvarjate, gostujete in upravljate z integracijo LearnDash.
  4. Integracija z drugimi vtičniki WordPress da gamificirate izkušnje svojih članov, ustvarite delovna mesta, ustvarjate celotne spletne strani ali ekskluzivne dogodke itd.

  Nastavitev platforme Buddy Boss

  Ker je s kombinacijo Buddy Boss možno storiti veliko stvari, je edina možna slabost, da vse to nastavite, lahko traja kar nekaj časa. Razpršene nastavitve in možnosti in vse to (o čemer bom razložil kasneje) prav tako ne pomaga. Da pa se ne bi izgubili zaradi zapletenosti vmesnega vmesnika, toplo predlagam, da si ogledate in spremljate njihove video navodila. tukaj.

  Ti videoposnetki prikazujejo vse, od nastavitve in konfiguriranja platforme do nastavitve teme, da se prepriča, da vse deluje brezhibno in je videti čudovito.

  V tem razdelku bom predstavil nekaj bistvenih stvari, ki jih morate storiti / vedeti, da boste razumeli, kako platforma deluje in kako jo uporabljati.


  Razumevanje platforme BuddyBoss

  Kot sem že rekel, platforma ponuja veliko funkcij, kar je super, vendar se nekatere nastavitve počutijo precej raztresene in povsod. To je povezano z načinom, kako so organizirali platformo. Omogočanje funkcije, nastavitev in oblikovanje se izvede na več različnih mestih.

  Vzemimo za primer stran za prijavo / registracijo.

  Stran za prijavo / registracijo lahko prilagodite v BuddyBoss > Možnosti teme > Prijava / Registracija. Tu lahko dodate logotip, spremenite velikost logotipa, uporabite sliko v ozadju, dodate naslov in opis in še več.

  Toda dobite to: lahko spremenite barvo strani za prijavo / registracijo v Styling, ločen razdelek v možnostih teme.

  Zdelo se mi je zdravorazumsko, da bi morali imeti tako rekoč vse potrebe po oblikovanju strani pod eno streho, toda tako stvari niso organizirane na platformi BuddyBoss.

  Naj na kratko posnamem, kako stvari potekajo okoli platforme:

  različni deli platforme BuddyBoss

  Ko bomo pregledali ta pregled, boste opazili, da je treba med različnimi območji platforme veliko prilagoditi določeno funkcijo. Sprva bo nekoliko preobsežno in zmedeno, kmalu pa se boste obesili in začeli boste vedeti kot na zadnji strani roke.

  Izbira komponent

  Preden naredite karkoli drugega, morate najprej izbrati sestavne dele, ki jih želite imeti na vašem družbenem omrežju.

  Če greš na BuddyBoss > Komponente, prikaže se seznam komponent, ki jih lahko omogočite na svojem spletnem mestu. To bi morali videti:

  sestavni deli

  Samo potrdite polje komponente, ki jo želite omogočiti za svoje spletno mesto, izberite Aktivirajte med skupnimi akcijami na vrhu in zadel Prijavite se.

  Če želite na primer uporabnikom omogočiti, da lahko zasebna sporočila pošiljajo drug drugemu, se morate aktivirati Zasebno sporočanje najprej. Če želite, da člani lahko pošiljajo povabila po e-pošti nečlanom, da se pridružijo omrežju, lahko to komponento aktivirate tukaj itd.

  Če želite konfigurirati nastavitve za vsako komponento, kliknite Nastavitve neposredno pod njim. Nastavitve najdete tudi v BuddyBoss > Nastavitve.

  Nastavitev komponent in strani za registracijo

  Strani WordPressa morate dodeliti tudi strani komponent, ki ste jih pravkar omogočili. Če želite to narediti, pojdite na BuddyPress > Strani, in videli bi dva razdelka: Strani s komponentami in Strani za registracijo.

  Za strani s komponentami jih WordPress samodejno ustvari, ko omogočite komponente, zato vam najverjetneje najprej ne bo treba ničesar spreminjati. Če želite na primer dodeliti novo stran Socialnim skupinam, lahko to storite tako, da ustvarite novo stran in v spustnem meniju izberete to novo stran:

  dodajanje nove strani na stran s komponentami

  Za Strani za registracijo, morate ustvariti stran za pogoje storitve in politiko zasebnosti ter jih povezati z ustreznimi razdelki o registraciji. Če ste v tem trenutku izgubljeni, kaj lahko storite, si oglejte videovzgojnik, s katerim so na dnu razdelka premišljeno povezani:

  povezava do vadnice o nastavitvi strani za registracijo

  Našli boste te povezave z vajami, raztresene po različnih delih platforme, res lep dotik, ki novim uporabnikom stvari nekoliko olajša..

  Konfiguriranje nastavitev

  Prav tako želite prilagoditi svoje nastavitve za nadzor dostopa do spletnega mesta, uporabniških profilov, družbenih skupin in drugih nastavitev. Pojdi do BuddyBoss > Nastavitve in previdno preglejte vsako možnost. Začnite s splošnimi nastavitvami in pojdite skozi vsako od kategorij.

  Tu je posnetek nastavitev:

  Nastavitve BuddyBoss Platofrm

  Če ustvarjate spletno skupnost, je smiselno, da nečlanom omogočite registracijo novih računov. Izberete lahko tudi, da članom dovolite, da izbrišejo svoje profile in izberete, komu boste prikazali orodno vrstico.

  Spodaj Zasebnost, dostop do svojega spletnega mesta lahko omejite samo na prijavljene člane, vendar bodo strani za prijavo / registracijo še vedno vidne vsem.

  Še ena zanimivost, ki jo lahko naredite tukaj, je, da nekatere URL-je izvzamete kot zasebne. Morda boste želeli, da so nekatere strani, kot so na primer tržne strani, vidne javnosti, za to pa preprosto prilepite URL strani v polje Javna vsebina škatlo in zadeti Shrani spremembe.

  V tem razdelku boste našli nastavitve za omogočene komponente, kot so profili, skupine, forumi, dejavnost, mediji, povezave, povabila in iskanje.

  Tu na splošno lahko nastavite, kaj lahko uporabniki počnejo znotraj vašega spletnega mesta. Na primer, če želite, da bodo lahko naložili fotografijo profila in fotografijo za prvo stran svojih uporabniških profilov, pojdite na BuddyBoss > Nastavitve > Profili in potrdite ustrezno polje.

  Uvoz demo podatkov

  Še ena stvar, ki jo želite storiti, preden se igrate s temo, je uvoz demo podatkov. Če je spletno mesto prazno, bo spletno mesto prazno in ne boste imeli vzorčnih uporabniških profilov ali družabnih skupin, s katerimi bi se lahko igrali. Če želite videti, kako izgledajo stvari na sprednjem delu, je najbolje, da uvozite demo podatke.

  Če želite uvoziti demo podatke, pojdite na Buddy šef > Orodja. Nato boste videli seznam Privzeti podatki lahko uvozite. Uvoziš lahko demo člane, skupine in forume. Da bi stvari olajšali po poti, predlagam, da vse uvažate naenkrat. Kliknite vsako polje in pritisnite Uvoz izbranih podatkov.

  uvoz demo podatkov

  Po tem boste dali nekaj vzorčnih uporabniških profilov, družbenih skupin in forumov, s katerimi lahko sodelujete.

  Tu so primeri demo družbenih skupin:

  demo družbene skupine

  Sestavni deli spletne skupnosti

  Zdaj ste pripravljeni, da začnete ustvarjati spletno skupnost, ki ste si jo vedno zamislili. Kot sem že povedal, kombinacija BuddyBoss ponuja vgrajene zmogljive funkcije za ustvarjanje naprednih spletnih skupnosti, podobno kot Facebook ali Twitter.

  Po mojih dosedanjih osebnih izkušnjah je zagotovo preprostejše ustvarjanje družbenih omrežij s pomočjo BuddyBoss-a. Za nobeno funkcijo niso potrebni dodatni vtičniki. Na voljo so tudi podrobna video navodila, kako nastaviti vsako funkcijo, da ne boste prepuščeni sami sebi, da bi stvari razjasnili..

  Uporabniški profili

  Vgrajen je z BuddyBossom možnost prilagajanja uporabniških profilov. Če greš na BuddyBoss > Profili, boste lahko dodali več polj, kot so e-poštni naslov, kontaktna številka, rojstni dan in več. Res je odvisno od vas in kaj želite, da uporabniki delijo o sebi.

  uporabniški profili

  Tu so stvari malce zmedene, saj lahko dodate polja v uporabniške profile v zaledju, toda če želite preurediti elemente v uporabniškem profilu, morate poiskati Navigacija po profilu kar te popelje iz BuddyBossa.

  Ko kliknete, Navigacija po profilu se odpre v novem zavihku in me popelje do orodja za prilagajanje teme sočelja. To je neprijetno, če nisem želel zapustiti strani z nastavitvami. Raje bi mi bilo, če se namesto tega odpre na novem zavihku ali, še bolje, je, da to možnost najdemo v zalednem urejevalniku skupaj z vsem drugim.

  Zasebno sporočanje

  Zasebna sporočila lahko omogočite tudi, če želite, da uporabniki lahko med seboj sporočajo. Če želite to omogočiti, pojdite na BuddyBoss > Komponente in aktivirajte Zasebno sporočanje.

  Funkcija zasebnega sporočanja vključuje napredne možnosti. Člani lahko ime vnesejo neposredno v mapo »Prejeto«, tako da lahko sporočilo pošljejo komurkoli, ne da bi morali zapustiti svoj profil.

  Prav tako lahko pošiljajo fotografije, emojise in GIF prek zasebnih sporočil, vendar morate to funkcijo najprej omogočiti. Če ga želite omogočiti, pojdite na BuddyBossy > Nastavitve > Mediji. Tam boste videli te možnosti:

  omogočanje predstavnosti v zasebnih sporočilih

  Preverite vsa ta polja in shranite spremembe.

  Pri funkciji zasebnega sporočanja mi je všeč, da je vmesnik zelo podoben drugim priljubljenim aplikacijam za sporočanje, zato ga lahko uporabniki naenkrat uporabijo, ne da bi porabili preveč časa, da bi razumeli, kako stvari delujejo.

  Uporabniki lahko izberejo več fotografij hkrati, iščejo po svojih sporočilih in uporabljajo vgrajene emojis. Všeč mi je tudi dejstvo, da lahko spremenite tone kože emojijev.

  Edina stvar, za katero mislim, da jo bo še izboljšala, je to, da bodo uporabniki na način, kako iščejo emoji, vtipkali..

  Druga manjša neprijetnost, ki sem jo zasledila, je, da ne morete poslati sporočila, če pritisnete Enter. Pravzaprav morate klikniti gumb Pošlji, ki je neroden, če ste na namizju in se ne želite truditi z miško ali sledilno ploščico.

  Prav tako ne vem, ali sem to samo jaz, toda GIF se ne bodo naložili na mojem koncu.

  Tukaj je poglejte, kako delujejo zasebna sporočila:

  zasebno sporočanje

  Družbene skupine

  Druga odlika BuddyBoss-a je zmožnost ustvarjanja družbenih skupin na podlagi interesov uporabnikov.

  Če želite omogočiti to funkcijo, pojdite na BuddyBoss > Komponente in aktivirajte Družbene skupine.

  Če ste uvozili demo podatke, boste imeli vzorec nabora družabnih skupin, in tako naj bo videti imenik družbenih skupin:

  demo družbene skupine

  Več nastavitev te funkcije je na voljo v BuddyBoss > Nastavitve > Skupine. Tu lahko vsem uporabnikom omogočite ustvarjanje družabnih skupin, dovolite skrbnikom, da naložijo naslovno fotografijo in avatar, omogočijo vrste skupin itd..

  Nastavite lahko tudi privzeto sliko ovitka za družabne skupine, pa tudi širino in višino slike naslovnice v BuddyBoss > Možnosti teme > Slika na naslovnici.

  Na zaledju si lahko ogledate seznam vseh družbenih skupin BuddyBoss > Skupine. Tu lahko urejate, brišete ali si ogledate družbene skupine.

  Razprave na forumu

  Druga vgrajena funkcija BuddyBoss-a je zmožnost ustvarjanja razprav na forumu, funkcija, ki je bila včasih dosegljiva samo s pomočjo drugih vtičnikov. V razpravah na forumu se lahko člani med seboj pogovarjajo v Q&A formatu podobno kot Reddit, kar je zelo koristno, če želite, da si člani lahko med seboj pomagajo ali se med seboj pogovorijo..

  forumska razprava

  Če želite omogočiti ustvarjanje forumov, pojdite na BuddyBoss > Komponente in aktivirajte Razprave na forumu. Če greš na BuddyBoss > Nastavitve > Razprave na forumu, po določenem času boste lahko uporabili več pravil, kot je prepoved urejanja komentarjev ali objav, dovolili gostujočim uporabnikom brez računov, da ustvarjajo razprave ali komentarje, članom omogočajo, da se naročijo na forume in še veliko več.

  Resnično je močna funkcija, ki lahko vaše socialno omrežje popelje na drugo raven. Koristno je zlasti za spletna mesta za e-učenje, na katerih želite, da se lahko vaši učenci skupaj pogovarjajo o temah.

  V Možnosti teme > Forumi, forume boste lahko prilagodili tako, da spremenite postavitev, uporabite sliko pasice po meri, dodate naslov in opis foruma itd..

  Kar je tudi pri tem dobro, je vsaka družbena skupina lahko ustvarila svoj forum in lahko ustvari več. Na primer, za socialno skupino “Grafično oblikovanje” lahko vodijo naslednje razprave na forumu:

  forumske razprave o družbenih skupinah

  Povezave članov

  Člani se lahko med seboj povežejo tudi tako, da pošljejo prošnjo za povezavo, podobno kot v storitvi Google+ ali prošnjo za prijateljstvo na Facebooku.

  Vsak članski profil bo imel Povežite se gumb ob fotografiji profila. Člani lahko s klikom na ta gumb pošljejo zahtevo za povezavo.

  modri gumb Connect na uporabniških profilih

  Ko član pošlje zahtevo za povezavo, bo obstajala možnost, da jo prekliče.

  Člani bodo videli to obvestilo, ko je nekdo poslal zahtevo za povezavo:

  obvestilo o povabilu za povezavo

  To funkcijo lahko omogočite v BuddyBoss > Komponente > Povezave članov.

  Iskanje omrežja

  Druga zares primerna funkcija je iskanje v omrežju, kjer lahko uporabniki po celotnem omrežju iščejo po objavah v eni iskalni vrstici.

  omrežno iskanje

  Izberete lahko, katere vrste objav lahko iščete. Če želite to narediti, pojdite na BuddyBoss > Nastavitve > Iskanje. Tu lahko določite nekatere objave ali informacije, po katerih lahko iščete, kot so imena članov, e-poštni naslov, uporabniško ime, besedilo odstavka, številke, razprava, odgovori in več.

  Povabi po e-pošti

  BuddyBoss omogoča tudi članom, da pošljejo povabila po e-pošti vsem, ki se želijo pridružiti omrežju, pa naj bo to njihov sodelavec, prijatelji ali družina. Vse, kar potrebujejo, so ime in e-poštni naslov povabljenca.

  Tako lahko člani pošljejo povabila po e-pošti:

  pošiljanje e-poštnih povabil

  Izberete lahko tudi, ali želite, da lahko člani do naslednjega spremenijo naslov in telo svojega e-poštnega sporočila BuddyBoss > Nastavitve > Vabi.


  Prilagoditev teme

  Naslednji korak je, da začnete prilagoditi svojo temo, da bo videti tako, kot želite. Tema BuddyBoss ponuja veliko možnosti prilagajanja, tako da lahko svojim članom ponudite blagovno znamko, prijetno izkušnjo.

  Ustvarjanje navigacijskih menijev

  Prva stvar, ki jo želite ustvariti, so vaši navigacijski meniji, ker bomo tako obiskovali spletno stran.

  S temo Buddy Boss lahko ustvarite dva glavna menija: meni naslovne vrstice in meni BuddyPanel.

  naslovna vrstica in meni BuddyPanel

  Meni naslovne vrstice

  Meni naslovne vrstice je meni v vaši glavi. Če želite ustvariti meni naslovne vrstice, pojdite na Podpora za WordPress, premaknite miško preko miške Videz, in kliknite Meni. Nato boste videli polje, v katerega lahko vnesete Ime menija. Vnesite ime menija, kot je “Menu Title Menu” (Meni naslovne vrstice) in kliknite Ustvari meni.

  kako sestaviti meni

  Nato se vam prikaže seznam strani, ki jih lahko dodate v svoj meni. Potrdite polja, kaj želite dodati in zadeti Dodaj v meni. Nato bodo pod naslovom menija prikazane vrstice, ki jih lahko povlečete in spustite za preurejanje. Za vsako stran lahko ustvarite tudi podpostavko z vdolbinico vrstice.

  Na Nastavitve menija na spodnjem delu ne pozabite klikniti Naslovna vrstica.

  ustvarjanje menija naslovne vrstice

  Pri večini drugih tem ne boste imeli veliko svobode glede izgleda videza glave, toda Buddy Boss Theme vam nudi več možnosti prilagajanja glave in noge.

  Možnosti prilagajanja za glavo najdete v BuddyBoss > Možnosti teme. V tem razdelku boste lahko naložili svoj logotip, spremenili postavitev glave in celo spremenili njeno barvo. Pozneje vam bom podrobneje prikazal različne stvari, ki jih lahko počnete v možnostih teme.

  Meni BuddyPanel

  Meni BuddyPanel je lepa lastnost te teme, ki dodaja izkušnjo spletnega mesta v družbenih omrežjih. Če želite ustvariti meni BuddyPanel, pojdite na Nadzorna plošča WordPress > Videz > Meni. Nadaljujte z ustvarjanjem novega menija in mu dodelite naslov.

  Na levi strani kliknite Buddy šef in potrdite polja, ki jih želite prikazati v meniju BuddyPanel. Kliknite Dodaj v meni, in v Nastavitve menija lahko izberete, ali želite to ploščo prikazati tako prijavljenim uporabnikom kot odjavljenim uporabnikom. Osebno mislim, da je bolj smiselno ustvariti drugačno ploščo za ti dve vrsti uporabnikov. V tem primeru bom prikazal le prijavljenim uporabnikom.

  BuddyPanel je privzeto videti neverjetno in veliko več lahko storite, da ga prilagodite.

  Za eno lahko spremenite ikono elementov menija v BuddyPanel desno znotraj Meni odsek. Če želite to narediti, kliknite spustni meni in kliknite ikono. Nato se prikaže pojavno okno z veliko ikonami, ki jih lahko izbirate. To je zelo kul dodana funkcija platforme BuddyBoss, ki omogoča enostavno prilagoditev menija BuddyPanel.

  spreminjanje ikon menija BuddyPanel

  Prav tako lahko spremenite barvo BuddyPanel in to bom pokazal v naslednjem razdelku.

  Nastavitev domačih in spletnih strani spletnega dnevnika

  Ko so vaši meniji narejeni, boste želeli nastaviti tudi svoje domače strani in strani spletnega dnevnika. Domača stran je prva stvar, ki jo člani vidijo, ko se prijavijo na svoje spletno mesto. Odločite se lahko za prikaz novic, časovnico, imenik članov, blog ali seznam tečajev.

  Če želite nastaviti domačo in spletno stran spletnega dnevnika, pojdite na Nadzorna plošča WordPress > Nastavitve > Branje. Ko ste tam, izberite Statična stran kot domačo stran in poljubno stran, ki jo želite, nastavite kot domačo in spletno stran spletnega dnevnika.

  nastavitev domače strani in strani spletnega dnevnika

  Kot primer, če izberete Novice kot vašo domačo stran, bodo to člani prvič videli, ko so prijavljeni:

  novice kot prvotno stran

  Zdaj imate na Twitterju steno dejavnosti, ki se samodejno naseli z nedavnimi dejavnostmi na vašem spletnem mestu. Člani lahko vnesejo status in nekoga omenijo s pomočjo @, naložijo fotografijo ali GIF in priložijo emojis. Lahko ga izberejo tudi na svojem profilu ali v skupini. Precej kul je.

  Seveda lahko kot prvo postavi določite drugo stran, odvisno od vaših potreb in želja.

  Obstaja še nekaj stvari, ki jih lahko naredite s svojo prvo stranjo. Če greš na nadzorno ploščo WordPress in klikneš Strani, prikaže se seznam vseh vaših strani, vključno s trenutno dodeljeno sprednjo stranjo. Kliknite to stran za vstop v Gutenbergov urejevalnik.

  prednja stran

  Če kliknete, ko kliknete Atributi strani, prikazal se bo spustni meni, ki prikazuje tri možnosti predloge:

  spreminjanje postavitve strani

  Stran s celozaslonskim zaslonom bo odstranila glavo in stransko vrstico, medtem ko stran brez vrstice očitno odstrani. Igrajte se s temi možnostmi, dokler ne najdete želene postavitve. To lahko storite z vsemi drugimi stranmi. Če bi torej želeli ustvariti trženjsko stran, na kateri ni motenj, kot so glave in stranske vrstice, je celozaslonski način odlična možnost.

  Če želite dodati stransko vrstico na svojo prvo stran (ali dejansko katero koli drugo stran), pojdite na Nadzorna plošča WordPress > Videz > Gradniki.

  gradnike in stranske vrstice

  Če želite dodati pripomoček na stransko vrstico, ga preprosto povlecite in spustite znotraj stranske vrstice. Lahko mu dodelite ime in naredite druge spremembe.

  V tem primeru želim dodati stransko vrstico na svojo prvo stran News Feed. Stranske vrstice za to stran so označene Dejavnost -> Levo imenik (stranska vrstica se pojavi na levi strani) in Dejavnost -> Pravica do imenika (stranska vrstica se prikaže na desni strani). Najboljši del je, da lahko uporabim obe stranski vrstici, če želim. Tu je primer, kako to storiti:

  dodajanje stranskih vrstic

  Všeč mi je v tem procesu, da ne sili novega načina. Če ste že uporabljali WordPress, njegove pripomočke in urejevalnik vsebine, boste večino teh stvari lahko naredili z lahkoto. Čeprav je še bolje, da so vse te možnosti prilagajanja samo v enem, poenotenem razdelku za vsako stran, vsaj platforma ne vsiljuje novega vmesnika za uporabnike, ki bodo potrebovali nekaj časa za učenje.

  Kar zadeva stran spletnega dnevnika (in katero koli stran), lahko skoraj povsem naredite isto stvar. Lahko dodate stransko vrstico (lahko pa dodate samo eno stransko vrstico) in uporabite poljuben pripomoček, ki ga želite.

  Prav tako lahko spremenite postavitev strani svojega spletnega dnevnika, vendar tokrat to storite znotraj BuddyBoss. Pojdi do BuddyBoss > Možnosti teme > Blog. V Postavitev spletnega arhiva bloga, prikazane bodo tri možnosti: seznam, zidanje ali mreža.

  postavitev spletnega dnevnika

  Osebno mi je najbolj všeč zidarstvo, ampak odvisno je od vas. Oglejmo si, kako se tri postavitve razlikujejo:

  različne predloge strani spletnega dnevnika

  Več prilagoditev lahko storite tudi s posameznimi spletnimi stranmi na spletnem dnevniku. Na primer, lahko spremenite postavitev predstavljene slike, omogočite / onemogočite avtorjevo polje in omogočite / onemogočite gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih. To je še posebej lepo, saj vam za družabno deljenje ni treba uporabljati drugega vtičnika. Čeprav gumbov samih ni mogoče spremeniti, je bolje kot nič in skrbeti je ena stvar manj.

  Samo raziskuj Blog oddelek pod Možnosti teme, preizkusite stvari in poglejte, katere nastavitve najbolje delujejo za vas.

  Možnosti teme

  V prejšnjih razdelkih sem že nekajkrat omenil Možnosti teme in tukaj lahko razberete po koščkih in kosih in prilagodite, kako vaše spletno mesto izgleda od tipografije do barv. Ne bom vam pokazal vsega, kar lahko naredite tukaj, te vaje Zaradi tega obstajajo, vendar vam bom dal pregled zanimivih načinov, kako lahko prilagodite svojo temo.

  Samo pojdi BuddyBoss > Možnosti teme za ogled razpoložljivih možnosti prilagajanja tem.

  Logotip

  Tukaj je razdelek za nalaganje logotipov zelo uporabniku prijazen, saj vključuje različne možnosti. Pri večini tem so vaše možnosti za prilagajanje logotipa zelo omejene, s temo BuddyBoss pa lahko naredite nekaj različnih stvari.

  dodajanje logotipa

  Izberete lahko, da omogočite ali onemogočite logotipe za namizje in mobilne naprave. Morda se sprašujete, zakaj bi to moralo biti možnost, vendar nekateri ljudje ne želijo, da bi bil njihov logotip na mobilnem telefonu, ker je prevelik in moti uporabniško izkušnjo.

  Če BuddyBoss omogočite logotip za mobilne naprave, boste lahko naložili drugega z manjšimi dimenzijami. Prav tako lahko prilagodite njegovo velikost.

  Glava

  Pred tem sem rekel, da lahko z glavo naredite veliko več, in to lahko storite.

  Izbirate lahko med tremi možnostmi postavitve, kar vam večina drugih tem ne daje. Vaš logotip lahko izberete na levi strani glave, na sredini ali na BuddyPanel. BuddyPanel je za vaš logotip boljše mesto, če je visok in potrebujete več prostora.

  prilagoditev glave

  Omogočite lahko tudi lepljivo glavo, ki je glava, ki se drži na vrhu strani, medtem ko se uporabniki premikajo.

  Druga stvar, ki jo lahko prilagodite, je višina glave, omogočanje / onemogočanje sence in spreminjanje gumbov, prikazanih v desnem kotu glave.

  Edino, kar manjka, je možnost dodelitve drugačne glave različnim stranem, ker včasih to želite storiti.

  BuddyPanel

  Tukaj lahko omogočite ali onemogočite BuddyPanel. Upoštevajte, da bo vidna samo, če ste v njej ustvarili meni Videz > Meni.

  Izberete jo lahko tudi na levi ali desni strani zaslona.

  Stranske vrstice

  Če želite spremeniti položaj stranskih vrstic različnih strani, to lahko storite tukaj. Imate možnost prikazati stransko vrstico strani na levi ali desni strani s samo enim klikom.

  Tipografija

  Če želite spremeniti tipografijo svojega spletnega mesta, so vtičniki drugih proizvajalcev za številne teme, toda BuddyBoss Theme je na voljo z vgrajenim orodjem za prilagajanje tipografije Google Fonts, kjer lahko izbirate med stotimi pisav za svoje spletno mesto.

  Izberete lahko tipografijo naslova spletnega mesta (če je logotip onemogočen), telesa in naslovov (H1 do H6). Prav tako lahko spremenite težo in slog pisave, podvrsti in velikost pisave. In ker lahko za vsak naslov nastavite drugačno tipografijo, vam to omogoča veliko več možnosti prilagajanja.

  Styling

  Za styling lahko spreminjate svojo barvno shemo in barvo elementov glave, BuddyPanel, podnožja in telesa. Pri tem mi je najbolj všeč to, da lahko skoraj v katerem koli delu svojega spletnega mesta spremenite barvo in s tem zelo enostavno ostanete zvesti barvam blagovne znamke..

  Primer je, kako spremeniti barve glave glave:

  spreminjanje barve glave

  Obstaja veliko več, kar lahko naredite za oblikovanje svojega spletnega mesta in mislim, da se boste zabavali raziskovati svoje možnosti.

  Blog

  Že prej sem prikazal, da lahko izbirate med tremi postavitvami strani bloga. Obstaja veliko drugih možnosti, ki so na voljo za prilagajanje strani vašega spletnega dnevnika. Na primer, lahko spremenite način prikaza prikazane slike. Prav tako lahko omogočite / onemogočite sorodne objave, omejite, koliko so objavljenih sorodnih objav, onemogočite / omogočite polje avtorja spletnega dnevnika in dodate kratko kodo glasila.

  Čeprav obstaja veliko možnosti, so nekatere funkcije še vedno omejene. Možnosti za prikaz predstavljenih slik na primer niso dovolj prilagodljive. Ni možnosti, da bi naslov objave prikazal na vrhu predstavljene slike ali dodal prekrivanje.

  Za telo objave v spletnem dnevniku ne morete spremeniti razmika med vrsticami ali prilagoditi širine območja vsebine.

  Prav tako ni mogoče spremeniti načina prikazovanja povezanih člankov. Če jih želite prikazati kot seznam z majhnimi predstavljenimi slikami, tega ni mogoče storiti.

  Obstaja tudi možnost, da omogočite plavajoče družabne povezave, zato vam za to ne bo treba več uporabljati vtičnika drugih proizvajalcev. Edina slaba stran je, da ne boste mogli spremeniti videza ikon. Videti je precej lepo, kot je, tako da ni tako velika težava. Če pa lahko dodajo več možnosti prilagajanja plavajočih ikon družbenih delnic, bi bilo to super.

  Stran za prijavo / registracijo

  Druga zelo dobra funkcija je, da lahko prilagodite svojo stran za prijavo / registracijo tako, da odraža vašo blagovno znamko in ne le običajno območje za prijavo / registracijo programa WordPress..

  Stran za prijavo / registracijo je mogoče oblikovati tako, da ima ozadje po meri, ki izgleda odlično. Sliki lahko dodate tudi naslov in opis besedila kot prekrivanje slike. Omejitev z nastavitvami mislim, da lahko prikažete isto sporočilo tako za strani za prijavo kot za registracijo, včasih pa boste morda želeli prikazati različna sporočila za te različne strani. Na primer, namesto da bi rekli “Pridružite se nam!” na strani za prijavo je bolj smiselno reči »Dobrodošli nazaj!«

  Tu je primer, kako lahko prilagodite stran za prijavo:

  prilagajanje strani za prijavo

  Druge stvari, ki jih lahko počnete v možnostih teme:

  • Prilagodite svojo stran 404
  • Igrajte se z nogo (lahko dodate pripomočke, spremenite barve, dodate kratko kodo, kot je prijava na glasilo, družabne povezave, spremenite oznako (bela nalepka) itd.)
  • Dodajte kode po meri
  • Zmanjšajte CSS in Javascript
  • Omogoči način vzdrževanja
  • Nastavite privzete slike platnic za uporabniške profile
  • Prilagodite forume (spremenite postavitve, uporabite sliko pasice, dodajte naslov foruma in opis itd.)

  Na splošno so možnosti prilagajanja, ki so na voljo v možnostih teme, precej napredne, a jih je enostavno prilagoditi. Za spremembo tipografije, spreminjanje glave, spreminjanje barv in drugo niso potrebni dodatni vtičniki ali kodiranje.


  Prodajajte svojo vsebino s programom BuddyBoss + LearnDash

  Poleg spletne skupnosti lahko svojo vsebino na svojem spletnem mestu prodajate tudi tako, da temo BuddyBoss vključite v LearnDash.

  Če že uporabljate LearnDash, je dobra novica ta, da je BuddyBoss sprejel dodatne ukrepe za zagotovitev, da sta njihova platforma in tema popolnoma združeni z LearnDashom. Tako je tako enostavno prodajati vsebino in graditi skupnost okoli teh vsebin.

  Če niste seznanjeni z LearnDashom, je WordPress vtičnik sistema za upravljanje učenja, ki vam omogoča ustvarjanje, gostovanje in upravljanje spletnih tečajev na enem mestu. To je premium vtičnik, ki ga morate kupiti posebej. Če ga integrirate v WooCommerce, lahko svoje tečaje prodajate za enkratno plačilo ali ob naročnini.

  LearnDash je sam po sebi tako neverjeten vtičnik. Ima močan vgrajen ustvarjalec tečajev, ki ga lahko uporabljate za pripravo tečajev iz nič, ustvarjanje kvizov in nalog, ustvarjanje potrdil po meri in še veliko več. Tečaje lahko ponudite brezplačno ali enkratno ali ponavljajoče se plačilo. Možnosti so pri LearnDashu neskončne.

  Čeprav ne bom podrobneje opisal, kako ustvariti tečaj v LearnDashu (moj pregled LearnDash-a lahko preverite tukaj), želim pokazati, kako lahko prilagodite način, kako stran s seznamom tečajev in posameznim tečajem strani izgledajo.

  Vključevanje LearnDash-a

  Če želite začeti uporabljati LearnDash, pojdite na Vtičniki > Dodaj novo ter namestite in aktivirajte LearnDash.

  Po namestitvi LearnDash bo samodejno ustvarjena nova stran z URL-jem “yourdomain.com/courses”.

  Na tej strani si bodo člani lahko ogledali vse razpoložljive tečaje na vašem spletnem mestu. Ne bom podrobneje opisal, kako ustvariti tečaj v LearnDash-u (moj pregled LearnDash-a lahko preverite tukaj), ampak želim vam pokazati, kako lahko prilagodite način, kako stran s seznamom tečajev in posameznim tečajem strani izgledajo.

  Toda pred vsem drugim pojdite na LearnDash > Nastavitve in se prepričajte, da Aktivna predloga v vašem LearnDash je LearnDash 3.0 in NE Legacy. LearnDash 3.0 je na novo izdana različica, zaradi katere je vsaka stran tečaja videti neverjetna takoj izpod palice, zato vam ne bo treba obsežno prilagajati.

  Prilagajanje strani s seznamom predmetov

  Ko je program LearnDash nameščen in aktiviran, če želite iti BuddyBoss > Možnosti teme, boste videli, da obstaja nov razdelek z imenom LearnDash:

  LearnDash v možnostih teme

  Tukaj se lahko igrate s tem, kako izgleda stran s seznamom tečajev. Omogočite lahko filter kategorij, ki bo članom omogočil ogled tečajev pod eno kategorijo. V polju Taksonomija lahko izberete, ali bodo uporabniki lahko filtrirali po kategorijah ali oznakah.

  Prav tako lahko omogočite filter inštruktorjev, ki bo uporabnikom omogočil ogled vseh tečajev inštruktorja. Če ste edini inštruktor, lahko to storite tudi brez tega filtra.

  Izberete lahko tudi prikaz avtorja predmeta in datuma ustvarjanja na tečajih, lekcijah ali temah.

  Tukaj je opisano, kako izgleda stran s kazalom in različne možnosti filtriranja in ogledovanja, ki so na voljo uporabnikom:

  kazalo stran tečaja

  Kot lahko vidite, si člani lahko ogledajo, v katere tečaje so vpisani in v katere se še niso vpisali in katere tečaje še niso začeli. Prikazane so tudi vrstice napredka.

  Na tej točki je dobro, da to stran dodate v svoj meni za glavo, tako da lahko člani enostavno odidejo sem.

  Prilagajanje strani tečaja

  Prilagodite lahko, kako izgleda vsaka posamezna stran s tečaji v notranjosti LearnDash-a. Dodate lahko naslov, kratek opis, sliko naslovnice, predstavljeno sliko in še več.

  Če želite prilagoditi stran tečaja, pojdite na LearnDash > Tečaji in kliknite tečaj, ki ga želite prilagoditi. Preusmerjeni boste v urejevalnik Gutenberg, kjer boste lahko dodali ali uredili naslov in opis predmeta.

  Če se pomaknete navzdol, na desni strani boste videli možnosti za nalaganje naslovnice in predstavljene slike. To so odlični načini, kako izboljšati stran s tečaji in jo narediti bolj vabljivo za vaše učence.

  BuddyBossova dodana funkcija je možnost nastavitve predoglednega videoposnetka namesto predstavljene slike. Tukaj je opisano, kako to storiti:

  nastavitev predogleda video tečaja

  Ko člani začnejo tečaj, jih bodo prejeli na strani pouka. LearnDash ima funkcijo, imenovano Focus Mode, ki odstrani vse motnje, kot so meniji in stranske vrstice, tako da se lahko učenci osredotočijo na lekcijo. Ko se uporablja z BuddyBoss, je videti način Focus:

  Način fokusiranja LearnDash

  Upoštevajte, da je meni naslovne vrstice izginil, zaradi česar je stran brez težav.

  Znotraj strani lekcije je veliko kul možnosti za izboljšanje izkušnje učencev. Preklapljajo lahko med svetlim in temnim načinom, da ustrezajo različnim svetlobnim pogojem, in vstopijo v celozaslonski način za še bolj vmesnik brez motenj.

  Povezovanje tečajev s socialnimi skupinami

  Druga zares dobra stvar, ki jo lahko naredite z BuddyBossom in LearnDashom, je ustvariti nastavitev tipa učilnice, tako da povežete tečaje Learndash s socialnimi skupinami. Tako lahko družabna skupina deluje kot učilnica, kjer lahko uporabniki (študenti) dostopajo do svojih tečajev na enem mestu.

  Organizatorjem / učiteljem boste lahko dodelili posamezno družbeno skupino, več socialnih tečajev pa lahko povežete z družbeno skupino.

  Postopek je res preprost in enostaven za izvedbo. Če vas ta funkcija zanima, si lahko ogledate obsežno vadnica ustvaril BuddyBoss, da se nauči, kako je to storjeno.


  Integracija z več WordPress vtičniki

  Tema BuddyBoss je združljiva tudi z večino dobro kodiranih vtičnikov WordPress, kar vam daje veliko možnosti, kaj lahko storite s svojim spletnim mestom.

  Pridruževanje uporabniške izkušnje

  Pridobitev izkušenj uporabnikov je odličen način za spodbujanje nenehne uporabe in sodelovanja vaše spletne skupnosti. Na primer, da spodbudite uporabnike, da se pridružijo forumskim razpravam, lahko podelite točke za vsak odgovor ali razpravo, ki jo začnejo. Nato lahko te točke na nek način unovčite.

  Če želite povečati izkušnjo svojih članov, lahko BuddyBoss integrirate z GamiPressom. GamiPress je brezplačni vtičnik WordPress, ki vam pomaga dodeliti točke uporabnikom za interakcijo z vašim spletnim mestom, jim dodeliti značke za dosežke in omogočiti sistem razvrščanja, da uporabnike motivira za izpolnitev vseh zahtev.

  Oddelek za zaposlitev

  Če gradite skupnost strokovnjakov v niši ali določenem sektorju, je oddelek za objavo zaposlitve odličen način, da svojim članom dodate vrednost. Je velik uporabniški magnet in uporabnike bo motiviral, da se nenehno vračajo na vaše spletno mesto.

  BuddyBoss lahko integrirate z WP Job Managerjem, brezplačnim vtičnikom, da ustvarite oddelek za objavo zaposlitev na svojem spletnem mestu.

  Ko namestite in aktivirate upravitelja opravil WP, boste na levi strani na WordPress-u videli novo polje, imenovano WordPress Oglasi delovnih mest. Tu lahko nastavite nastavitve vtičnika.

  Vtičnik samodejno ustvari tri strani: Job Dashboard, objavo Job in stran Jobs. Takole izgledajo te strani in tudi vzorčna objava opravil:

  seznam delovnih mest

  Če želite, da se prosilci lahko prijavijo z obrazcem, morate kupiti dodatek. V dodatkih lahko najdete več Oglasi delovnih mest > Dodatki.

  Ustvari koledarje dogodkov

  Če za svojo skupnost izvajate redne dogodke, je oblikovanje koledarja, ki prikazuje načrtovane dogodke, odlična ideja, da uporabnike omrežja obdržite v zanki. Če želite ustvariti koledar dogodkov, boste potrebovali koledarski WordPress vtičnik, kot je Event Calendar Pro.

  S koledarjem dogodkov Pro ne samo, da boste lahko ustvarili koledarje dogodkov, ampak lahko tudi prodajate vstopnice in rezervirate rezervacije neposredno na svojem spletnem mestu.

  Ustvari aplikacijo za mobilne naprave

  S tesno integracijo s AppBossom lahko ustvarite mobilno aplikacijo za svoje spletno mesto v družabnih omrežjih. Vsi podatki s namiznega spletnega mesta so sinhronizirani z aplikacijo, tako da se lahko uporabniki, kadar morajo opustiti namizje, namestijo tam, kjer so v aplikaciji končali. Prav tako boste lahko pošiljali potisna obvestila.

  To je odlično orodje za spletna mesta za e-učenje, s katerimi bodo tečaji bolj dostopni mobilnim uporabnikom in povečali stopnjo uporabnikovega sodelovanja.


  BuddyBoss: Cene

  Ko pogledate vse stvari, ki jih lahko naredite z BuddyBossom, in ko pogledate njegovo ceno, je težko ne biti presenečen, kaj je ukradel. Za 228 dolarjev letne pristojbine boste lahko ustvarili zmogljivo spletno mesto za socialno omrežje za svojo blagovno znamko. Dodajte le 60 dolarjev in lahko boste ustvarili 5 spletnih mest na leto. In dobili boste dostop do vseh funkcij teme – dodatki niso potrebni.

  Cene BuddyBoss

  Če vas zanima nastavitev, oblikovanje ali selitev spletnega mesta, ki ste ga naredili zase, boste morali plačati enkratno pristojbino za nastavitev 00 plus / mesečno. Če želite uporabiti mobilno aplikacijo, ki je narejena za vas, se enkratna pristojbina za nastavitev povzpne na 8000 dolarjev, mesečna pristojbina pa na 249 dolarjev.

  Če želite to preizkusiti, da se prepričate sami in ugotovite, da ne ustreza vašim potrebam, lahko izkoristite njihovo 14-dnevno jamstvo za vračilo denarja.


  BuddyBoss: Podpora

  Podpora je na voljo samo prek enega kanala, Help Desk. Trenutno ne nudijo podpore prek drugih kanalov, kot so družbeni mediji in e-pošta, zato je edini način, da priskočite na pomoč, predložite vozovnico na njihovo službo za pomoč.

  To je nekoliko razočaranje, saj je že 2019, podjetja bi morala imeti večkanalno podporo, ki izpolnjuje kupce tam, kjer so. Na primer, aplikacije za klepet v živo zagotavljajo kupcem veliko hitrejši način za pomoč kot predložitev vozovnice.

  Kar zadeva podporo, lahko BuddyBoss izboljša korak v skokih in dodaja več načinov, kako lahko stranke dobijo pomoč.


  BuddyBoss Review: Kaj mi je všeč v tem

  • Združil je zmogljive funkcije družabnih omrežij, kot so zasebna sporočila in družabne skupine pod eno streho, kar olajša kot kdaj koli prej gradnjo spletne skupnosti.
  • Popolnoma se vključuje v LearnDash in številne druge vtičnike WordPress, vključno z ustvarjalci strani, kot je Elementor Pro.
  • Prilagajanje tem je obsežno z veliko več zmogljivostmi kot druge premium teme.
  • Glede na to, kako napredne so funkcije, je zelo poceni.

  BuddyBoss Review: Kaj mi ni všeč v zvezi s tem

  • Vrvi se je težko naučiti, zato boste morali gledati vaje, da boste ugotovili, kako deluje.
  • Nastavitve se sprva počutijo vsepovsod, zdi se, da ne najdete, kje je nekaj, kar dodaja prevladujoč občutek za nove uporabnike.
  • Nekatere funkcije nimajo možnosti prilagajanja.

  BuddyBoss Pregled: Zaključne misli

  BuddyBoss Tema je vodilna WordPress tema za ustvarjanje socialnih omrežij. Na trgu ni dobesedno nič drugega kot to.

  Njegova integracija z BuddyBoss Platform, vtičnikom, ki ga je razvilo isto podjetje, na enem mestu združuje vse funkcije in komponente in odpravlja potrebo po dodatkih in vtičnikih. Če iščete najlažji, a najnaprednejši način za ustvarjanje spletnega mesta v družabnih omrežjih, ki ga lahko razširite po cesti, so teme in platforma BuddyBoss vse, kar potrebujete.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Adblock
   detector