Pregled ludih domena

logotip ludih domenaCrazy Domains na svojoj web stranici daje svakovrsna obećanja o tome kako će postupak objavljivanja web stranice biti “ludo lak.”


Žive li do hipeta?

Crazy Domains pored web hostinga nudi i registraciju domena i mrežni marketing. Iako neke stvari rade prilično dobro, postoje mnogi drugi davatelji usluga koji pružaju bolje usluge po daleko konkurentnijim cijenama.

Crazy Domains nude vrlo osnovni web hosting za cjenik koji ga čini skupljim od ostalih pružatelja usluga hostinga s boljim performansama, značajkama i cijenama.

Pogledajmo bliže Crazy Domains, tako da možete odlučiti je li najbolji hosting usluga za vaše potrebe.

Što mislimo o ludim domenama

Osnovana 2000. godine, ova je tvrtka sebi dala ime nevjerojatno jeftine usluge registracije domena. Oni čak tvrde da je vodeća organizacija jeftine registracije domena u regijama poput Australije, Bliskog Istoka, Indije i Europe.

Matična tvrtka Crazy Domains je DreamScape Networks, organizacija sa sjedištem u Australiji. Među robnim markama koje posjeduju su CHEAP domene, AustDomains, WebCity, NetLogistics, WhoIs i još mnogo toga.

Na web stranici DreamScape Networks matična tvrtka kaže da Crazy Domains pruža “premium usluge” po “pristupačnim cijenama”. Nadalje, na web mjestu se navodi da Crazy Domains ima tri centra za podršku, pet data centara, 28 web proizvoda i više od 500 vrsta domena.

Budući da je dobavljač web hostinga jeftin, Crazy Domains nije strašan. Međutim, mi čvrsto vjerujemo da vani postoje bolji domaćini, koji pružaju bolje usluge i konkurentnije cijene. Na primjer, oboje SiteGround i Bluehost nude bolje performanse za istu cijenu.

Cijene ludih domena

Crazy Domains sadrži širok raspon cjenovnih planova. Mnogi od njih su prilično pristupačni, ali nisu sve mogućnosti itekako smislene. Na primjer, usluge hostinga možete kupiti za razdoblje od jedne godine, dvije godine, tri godine ili 10 godina. Prve tri opcije djeluju razumno. Međutim, ako tek započinjete s novom web stranicom, desetogodišnja opcija čini se pretjeranom. Nikada ne bismo preporučili proljeće za desetogodišnji plan, osim ako nemate novca za spaljivanje i puno povjerenja.

Druga je čudnost to što možete nabaviti Windows ili WordPress hosting za samo tri mjeseca. No, najkraći rok koji možete kupiti za Linux hosting je jedna godina.

Ovo je raščlamba cijena za usluge web hostinga Crazy Domains. Slijedi detaljnija rasprava o tome što dobivate sa svakim hosting paketom.

Linux hostingEkonomijaPremijaNeograničen
Jedna godina7,17 USD / mjesečno (Ukupno 93 USD)12,92 dolara mjesečno. (Ukupno 155 USD)21,50 USD / mjesečno (Ukupno 258 USD)
Dvije godine6,46 USD / mjesečno (Ukupno 155 USD)11,63 dolara mjesečno. (Ukupno 280 USD)19,33 USD / mjesečno (Ukupno 464 USD)
Tri godine6,11 USD / mjesečno (Ukupno 220 USD)10,97 USD / mj. (Ukupno 395 USD)18,25 USD / mj. (Ukupno 657 USD)
10 godina3,58 USD mjesečno. (Ukupno 430 USD)6,45 USD / mj. (Ukupno 774 USD)10,74 USD / mj. (Ukupno 1,288 dolara)

Windows hostingEkonomijaPremijaNeograničen
Tri mjeseca13 dolara mjesečno (Ukupno 39 USD)18,67 USD (ukupno 56 USD)27,33 USD (ukupno 82 USD)
Jedna godina12,92 dolara mjesečno. (Ukupno 155 USD)18,67 USD / mj. (Ukupno 224 USD)27,25 USD / mj. (Ukupno 327 USD)
Dvije godine11,58 dolara mjesečno. (Ukupno 278 USD)16,75 USD / mj. (Ukupno 402 USD)24,50 USD / mjesečno (Ukupno 588 USD)
Tri godine10,94 USD / mj. (Ukupno 394 USD)15,83 USD / mj. (Ukupno 570 USD)23,14 USD / mj. (Ukupno 833 USD)
10 godina6,45 USD / mj. (Ukupno 774 USD)9,32 USD / mj. (Ukupno 1118 USD)13,60 dolara mjesečno. (Ukupno 1632 USD)

WordPress hostingEkonomijaPremijaNeograničen
Tri mjeseca13 dolara mjesečno (Ukupno 39 USD)20,67 USD (ukupno 62 USD)33,33 USD (ukupno 100 USD)
Jedna godina10,67 dolara mjesečno. (Ukupno 128 USD)17,25 USD / mj. (Ukupno 207 USD)27,83 USD / mj. (Ukupno 334 USD)
Dvije godine9,29 USD / mj. (Ukupno 223 USD)15,04 USD / mj. (Ukupno 361 USD)24,33 USD / mj. (Ukupno 584 USD)
Tri godine8,83 USD / mjesečno (Ukupno 318 USD)14,33 USD / mjesečno (Ukupno 516 USD)23,17 USD / mj. (Ukupno 834 USD)
10 godina5,30 dolara mjesečno. (Ukupno 636 USD)8,59 USD / mjesečno (Ukupno 1.030 USD)13,89 USD / mj. (Ukupno 1.667 dolara)

To je gotovo vrtoglavi broj opcija, ali dobre su šanse da već znate želite li Linux, Windows ili WordPress hosting. To svakako sužava izbor. Novac uštedite radeći s dvo- ili trogodišnjim planovima, ali tromjesečni i jednogodišnji planovi su dovoljno pristupačni ako samo želite umočiti nožni prst u vodu.

Paketi sve u jednom

Ako stvarno krenete od nule, možda bi bilo vrijedno razmotriti paket iz Crazy Domains-a. Ovi paketi nisu samo za web hosting. Umjesto toga, oni uključuju registraciju imena domene, izgradnju web mjesta i alate za e-trgovinu.

Trenutno Crazy Domains nudi tri sve-u-jednom paketu. Prva je Online pokretanje. Ovo je stvarno osnovni paket koji dolazi s imenom domene, hostingom i osobnom adresom e-pošte s vašim nazivom domene.

Pomoću ovog plana možete registrirati australijsko ili globalno ime domene, a vaše će web mjesto biti domaćin u oblaku DNS mreže. Uz to, imat ćete ekonomičan hosting paket sa 150 GB web prostora i do 100 osobnih adresa e-pošte s vaše domene. Cijeli paket košta 128 dolara.

Paket Business Builder uključuje sve sadržaje u planu za pokretanje mreže na mreži, plus mogućnost izrade web stranice s graditeljem web mjesta Crazy Domains. Vaša web stranica može sadržavati do pet stranica. U plan je uključena i aplikacija za povećanje prometa kako bi se osiguralo da vaše web mjesto pronađu sve glavne tražilice. Ovaj paket srednjeg puta košta 318 dolara.

Najveći paket je Krajnje carstvo. Sadrži sve što rade dva manja paketa, osim mogućnosti prodaje putem interneta, alata za marketing putem e-pošte i pristupa web analitici. Uz cijenu od 537 dolara, to nije loše.

Značajke ludih domena

Prvo, pogledajmo što Crazy Domains obećava u pogledu svojih usluga hostinga:

 • Zajamčeno 99,9% produženog vremena
 • Automatske sigurnosne kopije koje se čuvaju najviše 30 dana
 • Hosting više domena sa skupljim paketima
 • Odabir od 150 GB SSD-a, 500 GB SSD-a ili neograničenog prostora na disku za SSD, ovisno o paketu koji odaberete
 • Neograničen prijenos podataka
 • Registracija domena, uz naknadu
 • SSL certifikat, uz naknadu

Bhakte Linuxa i Windowsa rado će primijetiti da Crazy Domains podržava oba ova operativna sustava. Što je više, imate pristup cPanelu sa sustavima temeljenim na Linuxu i Plesk s Windowsom. Ako vam je potrebna aplikacija ili dodatak, Crazy Domains nudi instalaciju jednim klikom na oko 200 različitih. Prema tome, Crazy Domains surađuje s integracijama kao što su Drupal, Joomla, WordPress, LimeSurvey, PrestaShop, Magneto, ZenCart i mnogi drugi.wordpress hosting

Oni koji su tehnički pametni nadalje će cijeniti sposobnost kodiranja na Crazy Domains pomoću Ajaxa, Rubyja, Pythona i raznih drugih. Ovo je iznenađujuće ambiciozno za relativno pružatelja usluga golih kostiju.

Linux hosting detaljno

Svi koji odaberu Linux hosting dobivaju neke iste osnovne značajke kao što su pristup cPanelu, neograničeni podaci, DDos zaštita, podrška s više kodova, FTP & SSH pristup i sigurnosne kopije datoteka..

Pomoću ekonomskog plana kupci dobivaju jedno web mjesto s 150 GB prostora za pohranu. Dvije su slike, 10 baza podataka i 100 adresa e-pošte u paketu.

Nadogradnja na Premium plan kupcu daje neograničen broj web stranica i besplatnih slika. S 500 GB prostora za pohranu, 500 adresa e-pošte i 50 baza podataka, ovo bi mogao biti pravi plan za rastući poslovni pothvat. Također je bitno napomenuti da Premium plan uključuje hosting na oblačnoj mreži, za koji Crazy Domains kaže da će značiti 300% veće brzine.

Najveći plan zove se Neograničeno, a naziv odgovara. Kupci koji odaberu ovaj paket dobivaju neograničen prostor za pohranu za neograničen broj web stranica. Broj adresa e-pošte i baza podataka kojima su slične dopuštene neograničen je. Uključeno je deset dionica slika, hosting u oblačnoj mreži i jedna godina pristupa Submit Searchu, tako da vaše web mjesto bude primjećeno.

Pojedinosti o usluzi Windows

Kada odaberete Windows hosting, svaki plan vam daje pristup Plesku, ASP.NET hostingu i sigurnosnim kopijama datoteka. Ostale značajke uključuju neograničene podatke, DDOS zaštitu, FTP i SSH pristup, podršku za više kodova, hosting za MS SQL poslužitelj i još mnogo toga.

Odavde su Windows planovi gotovo identični Linux-ovim planovima s obzirom na prostor za pohranu, broj adresa e-pošte i broj slika. Glavne razlike su 10 GB MS SQL BD s ekonomskim planom, 50 GB MS SQL DB s Premium planom i neograničeno MS SQL BD s Neograničenim planom.

WordPress hosting

WordPress hosting sasvim je drugačija, što je važno razmatranje ako želite koristiti Crazy Domains kao svoj domaćin, ali niste odlučeni koja platforma ima najviše smisla.

Svaki WordPress plan uključuje mogućnost implementacije najnovijeg softvera WordPress jednim klikom, kao i korak po korak. GIT je unaprijed instaliran, a Crazy Domains je omogućen WP-CLI. Dostupan je SSH i SFTP pristup, kao i automatska ažuriranja.

S paketom Economy za hosting za WordPress možete ugostiti jednu web stranicu s 10 GB SSD-a. Dozvoljava vam se 100.000 posjeta mjesečno i imate neograničen prijenos podataka.

Premium plan omogućuje uspostavljanje dviju WordPress web stranica 25 GB zajedničkog SSD prostora. Prijenosi podataka su neograničeni, ali možda ćete imati samo 400 000 mjesečnih posjeta.

Plan Ultimate omogućuje vam da imate čak pet WordPress web stranica, ali imat ćete samo 50 GB SSD-a. U plan je uključeno milijun posjeta i neograničen prijenos podataka.

Centri podataka
slika centra za popuste

Crazy Domains ima podatkovne centre koji se nalaze u Velikoj Britaniji, Perthu i Sydneyu. Poslužitelji se nalaze u Newarku, New Jerseyu u Sjedinjenim Državama, kao i u Hong Kongu i Singapuru. Uz to, EPP serveri nalaze se u Newarku, New Jersey; Brisel, Belgija; Delhi, Indija i Melbourne, Australija.

Imati podatkovne centre i dodatne EPP poslužitelje koji se nalaze u Australiji trebao bi značiti niže stope kašnjenja i brže vrijeme učitavanja za ljude koji pregledavaju s cijelog kontinenta.

Ovi podatkovni centri koriste Dell tehnologiju u kombinaciji s Cisco usmjerivačima. To su odlučni izbori, iako neki korisnici to ipak primjećuju izvedba na njihovim web stranicama ima tendenciju sporo.

Balansi opterećenja i N + 1 suvišna snaga znače da su podatkovni centri Crazy Domains prilično solidni. Sa redundantnom mrežom, oni su vjerojatno u mogućnosti iskoristiti svoje 99,9% jamstvo produženja rada većinu vremena.

Mreža uravnotežena s opterećenjem znači da se web promet distribuira na više poslužitelja, koji svi na istoj lokaciji obavljaju slične funkcije. Koristeći tehnologiju oblaka, ova mreža za uravnoteženje opterećenja trebala bi jamčiti bolje performanse.

Prijenos s drugog domaćina

Imate li već aktivnu web stranicu koja se nalazi negdje drugdje? Ako je tako, imate sreće. Lude Domene zaista izgledaju pojednostavnite prijenos postojeće web stranice na njihove usluge hostinga.

Čini se da je automatsko sučelje za prijenos web stranica jednostavno za korištenje. Prvi korak je odabir hosting plana na Crazy Domains. Nakon toga slijedi primanje e-pošte u kojoj se traže podaci o prethodnom domaćinu. Nakon što novi kupac odgovori na e-poštu, tim za prijenos web mjesta Crazy Domains brine se za ostalo.

Čini se da je to relativno jednostavan postupak, a tvrtka često nudi poticajne cijene za korisnike koji prenose postojeću web stranicu. Samo budite sigurni da ste pročitali sve fine tiskare. Previše kupaca prijavljuje iznenađenje skrivenim naknadama.

Izrada nove web stranice
graditelj web stranica

Ako vam treba više od hostinga, Crazy Domains će vas možda moći primiti. Izrada vlastite web stranice prilično je lagana s tvrtkinim graditeljem web mjesta povuci i ispusti.

U stvari, postupak možete započeti izgradnjom web stranice i odabirom paketa koji uključuje web hosting. Odatle možete odabrati sve skuplje pakete za vremenska razdoblja od čak osam godina.

SiteBeat ima neke lijepe predloške, ali nema nigdje blizu stila, funkcionalnosti i svestranosti drugih graditelji web stranica. Međutim, ako sastavljate prvo osnovno web mjesto, to može učiniti trik.

Ostale usluge s ludih domena

Lude domene zaista pokušavaju učiniti sve za vas nudeći izradu web stranice za vas. Oni će se također brinuti za sve vrste internetskih marketinških alata, pa će čak i osmisliti logotip vaše tvrtke. Naravno, sve ove usluge dolaze uz dodatni trošak.

podrška

Na svojoj web stranici Crazy Domains hvali se svojim 24/7 briga o kupcima, za koje kažu da pruža “stručne savjete” i “prijateljsku tehničku podršku”. Tvrtka nadalje tvrdi da ih možete kontaktirati putem telefona, live chat ili e-mail.

U stvarnosti, mnogi kupci nevjerojatno izvještavaju frustrirajuća iskustva pokušaja stvarne interakcije s timom za podršku. Među najčešćim prigovorima je prisutnost okvira “Pokreni chat sada” na svakoj stranici web stranice tvrtke. To navodi ljude na vjerovanje da bi u svakom trenutku trebali biti u mogućnosti pokrenuti chat uživo.

Međutim, jedan za drugim kupci napominju da ih klikom na okvir za chat uživo vodi samo do sučelja e-pošte. Ovi se incidenti dešavaju toliko često da je malo teško povjerovati da funkcija live chat-a ikad djeluje.

Uz to, čak i kada se kupci nađu u timu za podršku, prijavljuju da imaju loša iskustva. Vremena odgovora su spora, a odgovori koji se često primaju nisu korisni. Ako pokušavate voditi tvrtku na web mjestu koje se nalazi na Crazy Domains, tada su vam potrebni neposredni korisni odgovori. Sati čekanja na upitni odgovor jednostavno nisu prihvatljivi.

Nedostatak korisničke podrške možda neće predstavljati problem ljudima koji stvarno bave tehnologijom, ali povremeno je svima potrebna pomoć. Lude Domene se ne mjere.

Jesu li ludi domeni vrijedni vašeg novca?

Jednostavno rečeno, Lude domene vjerojatno ne zaslužuju vaš novac. Njihovo web hosting nije nužno strašno, ali postoje daleko bolje i pouzdanije opcije. Osim toga, ako u nekom trenutku imate potrebu za tehničkom podrškom, Crazy Domains nije sigurna oklada. Čak i ako vam je glavni cilj jeftino hosting, možete bolje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map